Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Antidragsele hund bäst i test 2023

Senast uppdaterad: 6 februari 2023

I den här artikeln har vi gjort det hårda arbetet med att prova några av de mest populära och högst rankade antidragselarna till din hund. Allt för att underlätta för dig som hundägare. Vi går igenom de olika typerna av selar som finns tillgängliga, vad du ska leta efter när du överväger ett köp och fördelarna och nackdelarna med var och en. Oavsett om du har en liten valp eller en stor aktiv hund har vi den perfekta selen för dig och hunden. Läs vidare för att lära dig mer om hur du hittar den perfekta passformen och vilken antidragsele för hund som blev bäst i vårt test. 

Innehållsförteckning

Såhär betygsatte vi antidragselarna till hunden

När vi utvärderade antidragselarna var det flera faktorer som vi tog hänsyn till. Det viktigaste var såklart om det fungerade på hunden eller inte. Minst lika viktigt var det att se till så att hunden inte tog någon skada vid användningen. Syftet med produkten är att få hunden att dra mindre utan att skada sig vid användandet. Det ska med andra ord vara oskönt för hunden att dra samtidigt som det inte får göra någon skada. Utöver detta vägde vi även in faktorer såsom hur bekväm selen var att ta på och av, hur den såg ut och hur mycket den kostade. Vi testade selarna på flera olika hundar i olika storlekskategorier.  

 • Fungerade produkten? Märkte man av att hunden drog mindre när den hade på sig selen vi testade? I de fall produkten inte tycktes fungera drogs helhetsbetyget ner rejält medans i de fall antidragselen fungerade gick vi vidare och betygsatte de andra punkterna. 
 • Var det smidigt att ta på och av antidragselen? Vissa selar kan ta flera minuter med slit och krångel för att få på den på hunden. Speciellt när de är ivriga på att komma ut och har svårt att sitta still. Detta är såklart en nackdel och drog ner på helhetsbetyget. 
 • Vilken påverkan på hunden hade antidragselen? Verkade hunden må dåligt av antidragselen eller var den okej med att ha på sig den? Så länge vi inte såg några tecken på att hunden tog någon form av skada av selen men ändå visade tecken på obekvämhet i samband med att den drog fick produkten ett högt betyg. 
 • Hur prisvärd var produkten? I de fall där vi märkte att antidragselen fungerade var vi mer öppna med att betala lite extra. De selar som fungerade och hade ett bra pris fick däremot ett extra högt betyg.  

Vi kollar regelbundet på marknaden efter nya alternativ och lösningar och uppdaterar listan för att ge dig de bästa alternativen. 

Bästa antidragsele till hunden

PetSafe Easy Walk Antidragsele Svart
PetSafe Easy Walk Antidragsele Svart
Bäst i test

1. PetSafe Easy Walk Antidragsele Svart

9,7/10
Storlekar
3 st
Färger
1 st
Varumärke
Petsafe
Antal fästen
1 st
Till butik
179 kr
Läs mer
Fördelar
 • Motverkar drag utan tryck
 • Träningsguide medföljer
 • Lätt att ta på och av
Nackdelar
 • Tråkig och enkel design

Petsafe Easy Walk Antidragsele är en produkt som vi gärna lyfter fram lite extra. Den har nämligen en design som motverkar drag på ett extra skonsamt och effektivt sätt. Om din hund drar i kopplet gör selens form att hunden automatiskt vänder sig mot dig utan att någon strypningseffekt uppstår. På så sätt minskar instinkten att dra i kopplet på ett naturligt sätt. Dessutom är den här antidragselen enkel att ta på och av. Det tar verkligen inte många sekunder att förbereda inför promenaden eller träningen. Vi ska också lyfta fram att ett koppel i matchande design och en guide till smart träning följer med. Finns det någon nackdel du bör känna till? Vi tycker kanske att designen är lite tråkig.

Läs mer
Hurtta Venture No Pull Sele - Bilberry
Hurtta Venture No Pull Sele - Bilberry
Bästa premiumvalet

2. Hurtta Venture No Pull Sele - Bilberry

9,5/10
Storlekar
5 st
Färger
4 st
Varumärke
Hurtta
Antal fästen
2 st
Till butik
519 kr
Läs mer
Fördelar
 • Vadderade remmar
 • Fin design
 • Bästa möjliga passform
Nackdelar
 • Dyrare än genomsnittet

Hurtta är ett välkänt märke som vi vet är mycket uppskattat bland hundägare runt om i landet. Den här antidragselen för hund är ytterligare en bra produkt från Hurtta där form, funktion och ergonomi verkligen samspelar. Det första vi måste nämna är att den är utmärkt för koppelträning. Framtill på bröstet hittar du en metallring som är fäst i en vadderad platta. Med den här ringen kan du koppelträna din hund på ett mycket skonsamt sätt. Det andra vi vill lyfta är att selen är utmärkt både för morgonpromenaden och tuffare utmaningar. Det här är en sele som är all-round och dessutom är bekväm att bära. Tycker du att design är viktigt? Hurtta Venture står ut från mängden designmässigt. Du kan nämligen välja mellan flera olika färger.

Läs mer
Pro Dog Dressyrnossele
Pro Dog Dressyrnossele
Mest Prisvärd

3. Pro Dog Dressyrnossele

9,3/10
Storlekar
3 st
Färger
1 st
Varumärke
Pro dog
Antal fästen
1 st
Till butik
159 kr
Läs mer
Fördelar
 • Enkel och robust design
 • Bra pris
 • Mycket lätt att använda
Nackdelar
 • Risk att hunden tar av nosremmmen

Pro Dogs nossele är enkel men ändå funktionell. Den ser inte mycket ut för världen men den kan vara mycket nyttig när du koppeltränar din hund. Hur fungerar den? När din hund drar i kopplet spänns selen över nosen. När kopplets tryck slaknar minskar trycket. Kombinerad med positiv förstärkning och träning tror vi att den här nosselen kan göra underverk för många hundägare. Många nöjda köpare vittnar om att selen verkligen kan hjälpa mot ständiga dragkamper. Vi måste dessutom nämna priset som ett argument för köp. Pro Dogs nossele har ett mycket överkomligt pris. Finns det någon nackdel? Vi kan nämna ett par lite mindre. Till exempel vinner tillverkaren inga priser för designen. Vissa kunder menar också att deras hundar ganska enkelt kan ta av selen med tassen.

Läs mer
Trixie Top Trainer Nossele
Trixie Top Trainer Nossele

4. Trixie Top Trainer Nossele Antidrag sele

9,1/10
Storlekar
5 st
Färger
1 st
Varumärke
Trixie
Antal fästen
1 st
Till butik
129 kr
Läs mer
Fördelar
 • Lägst pris i vårt test
 • Mycket enkel att använda
 • Även för mycket stora hundar
Nackdelar
 • Ingen vaddering på nosremmen

Det här är en funktionell och effektiv nossele / antidragsele från märket Trixie tillverkad i slitstark nylon. Med fem olika storlekar finns en modell som passar perfekt till just din hund. Utformningen är enkel. Selen har en rem (utan vaddering) över nosen och en metallögla framtill. När hunden drar ökar trycket på remmen över nosen, vilket upplevs som obehagligt. Den här nosselen är lämplig för koppelträning och när du ska träna din hund att gå fot och gå fint. Självklart kan du justera remmen. Som du ser är funktionen utmärkt. Hur är det med prislappen? Den är liten. Det blir inte billigare än så här att leda och träna din hund.

Läs mer
Non-stop Dogwear Ramble Harness - Orange
Non-stop Dogwear Ramble Harness - Orange

5. Non-stop Dogwear Ramble Harness - Orange

8,9/10
Storlekar
5 st
Färger
3 st
Varumärke
N-S Dogwear
Antal fästen
1 st
Till butik
745 kr
Läs mer
Fördelar
 • Riktigt bra allround-sele
 • För hundar i alla storlekar
 • Tre fästpunkter
Nackdelar
 • Dyr om du bara behöver antidrag

Den här selen från Non-Stop Dogwear kryssar i vår mening i de flesta boxar för antidragselar och hundselar i allmänhet. Den är mycket bekväm och du kan använda den för både koppelträning, promenader, transporter och vandring. Om du är ute efter en allt i allo-sele är den här modellen inget dumt val. Selen har vadderade remmar som kan justeras, är tillverkad i lätt och luftig textil och är försedd med snabbspännen. Dessutom ska vi nämna att selen har handtag på ryggen, reflexer och inte mindre än tre fästpunkter. Den fästpunkt som sitter på bröstet är perfekt för antidrag-träning. Har vi hittat någon nackdel i våra tester? Den här selen är den dyraste i vårt test. Behöver du bara en antidragsele kanske du ska välja bort den här modellen.

Läs mer

cute shiba inu pet with family

Köpguide

Att välja rätt antidragsele för din hund kan vara en utmanande uppgift eftersom det finns många alternativ tillgängliga på marknaden. Alla har sina egna unika egenskaper och fördelar. I den här köpguiden kommer vi att fördjupa oss i de olika typerna av antidragselarna, deras egenskaper och viktiga faktorer att tänka på när du väljer rätt.

Typer av antidragselar:

Framhakande selar: Framhakande selar har fästpunkten vid fronten på hunden som omdirigerar hundens fokus tillbaka till ägaren och avskräcker från att dra. Dessa selar fungerar genom att trycka försiktigt på hundens bröst och bål när de drar, vilket avskräcker beteendet.

Back-clip selar: Back-clip selar har ett back-clip-fäste som ger mer kontroll och stabilitet under promenader. Dessa selar är lämpliga för hundar som är väluppfostrade på promenader och inte drar lika mycket.

Nosgrimmor: Nosgrimmor fungerar genom att styra hundens huvud vilket i sin tur styr hundens kropp. Dessa selar är designade för att motverka att dra genom att omdirigera hundens fokus tillbaka till ägaren när de drar.

Kombinerade selar: Kombinerade selar kombinerar egenskaperna hos front- och back-clip selar, vilket ger det bästa av två världar. Dessa selar gör det möjligt för ägare att växla mellan fästpunkter för koppel med fram- och bakklämman beroende på hundens beteende och träningsbehov.

Funktioner att tänka på:

Passform: Passformen på selen är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en antidrag-sele. En illasittande sele kan orsaka obehag, skav eller till och med skada din hund. Det är viktigt att mäta din hunds omkrets (den bredaste delen av bröstkorgen) och konsultera tillverkarens storlekstabell för att välja rätt storlek på selen.

Justerbarhet: Justerbarheten av selen är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. En sele som är justerbar på flera ställen ger en bättre passform vilket gör att ägare kan finjustera passformen för sin hund.

Komfort: Komfort är en nyckelfaktor att tänka på när du väljer en antidrag-sele. En väldesignad sele bör vara vadderad och fodrad med mjukt material för att minimera obehag och skav.

Hållbarhet: Hållbarhet är viktigt för att säkerställa att selen tål slitaget vid daglig användning. Selen ska vara gjord av högkvalitativa material och ha förstärkta sömmar och robust hårdvara.

Användarvänlighet: Selens användarvänlighet är också en viktig faktor att ta hänsyn till. En sele som är lätt att ta av och på kan göra seleprocessen effektivare och mindre påfrestande för både ägaren och hunden.

Mångsidighet: Selens mångsidighet är något du vill tänka på. En sele som kan användas till olika aktiviteter som löpning, vandring eller lydnadsträning är en bra investering.

Pris: Antidrag-selar finns i en rad olika priser, från budgetvänliga alternativ till high-end premium selar. Det är viktigt att ta hänsyn till din budget när du väljer en sele och att hitta en balans mellan pris och kvalitet.

Slutligen bör nämnas att det inte räcker med att endast inhandla en antidrag-sele. I första hand bör man lägga ner energi på träningen med fokus på beröm när hunden inte drar. Vi har skrivit en längre guide om detta som du kan ta del av här.

Frågor och svar om antidragselar för hundar

Vad är en antidragsele till hunden?

En antidragsele är en typ av sele utformad för att avskräcka hundar från att dra i kopplet under promenader.

Hur fungerar en antidragsele?

Antidragselar fungerar genom att trycka försiktigt på hundens bröst och bål, vilket avskräcker dem från att dra. Vissa selar har fästpunkter för koppel med frontklämmor som omdirigerar hundens fokus tillbaka till ägaren.

Vilka är fördelarna med att använda en antidragsele?

Fördelarna med att använda en antidragsele inkluderar minskat drag, bättre kontroll, förbättrad komfort och ökad säkerhet under promenader.

Är antidragsele lämpliga för alla raser och storlekar av hundar?

Antidragselar finns i olika storlekar och utföranden, lämpliga för olika raser och storlekar av hundar. Det är viktigt att välja rätt storlek och typ av sele för din hund eftersom en illasittande sele kan orsaka obehag eller skada.

Hur väljer jag rätt storlek antidragselen för min hund?

För att välja rätt storlek antidragsele ska du mäta din hunds omkrets (den bredaste delen av bröstkorgen) och konsultera tillverkarens storlekstabell.

Kan en antidragsele användas med vanligt koppel?

Ja, de flesta antidragselar kan användas med vanligt koppel. 

Hur tränar jag min hund att använda en antidragsele?

Att träna din hund att använda en antidragsele innebär att gradvis introducera selen, träna koppelträningstekniker och belöna gott beteende. Rådfråga en professionell hundtränare för vägledning.

Hur tar jag hand om och underhåller min antidragsele?

Se tillverkarens instruktioner för skötsel och underhåll, eftersom material och rengöringsmetoder kan variera. Regelbunden inspektion och korrekt förvaring av selen kan säkerställa dess livslängd och effektivitet.

Är antidragselar säkra för min hund?

När de används på rätt sätt är antidragselar i allmänhet säkra för hundar. Det är dock viktigt att välja en välgjord och välsittande sele och att följa tillverkarens bruksanvisning. Om du har några farhågor om säkerheten för din sele, rådgör med en veterinär eller professionell hundtränare.

Testvinnare - Bästa Antidrag sele

 • PetSafe Easy Walk Antidragsele Svart
 • Hurtta Venture No Pull Sele - Bilberry
 • Pro Dog Dressyrnossele
 • Trixie Top Trainer Nossele Antidrag sele
 • Non-stop Dogwear Ramble Harness - Orange
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu