'Bästa priserna på' ICA Hundförsäkring

ICA handlar inte bara om livsmedel utan även djurförsäkringar. Genom att ge din hund en bra försäkring kan du och din vovve alltid lita på att ni får hjälp om olyckan är framme, och här kan du läsa om vad du får om du väljer ICA:s hundförsäkring. Om du är trogen kund och har ICA kort så får du bonus på hela försäkringen, oavsett vilket belopp du väljer att betala, och du kan teckna den från det att din hund blivit sex veckor gammal. Efter att du tecknat försäkringen har du två veckors ångerrätt och priset beror bland annat på din hunds ålder och ras.

Vad ingår?

Du kan välja en basförsäkring som antingen täcker belopp upp till 30 000 eller 60 000 kronor och i båda alternativen ingår bland annat de följande tjänsterna.

  • FirstVet En akuttjänst som du får tillgång till genom att ladda ner en app och sedan kunna göra videosamtal till veterinärer som kan ge dig råd och remisser till närmaste klinik om din hund insjuknar eller råkar ut för en olycka.

  • Veterinärbehandling Den behandling som hunden får vid besök om den är sjuk eller skadad, inklusive mediciner och förband. Inkluderar även datortomografi och magnetröntgen. Om hunden sedan behöver vidare medicinering eller rehabilitering täcks även det av försäkringen.

  • Dolda fel Det vill säga medfödda skador som inte är ras-bundna eller synts vid födseln. Ingår endast om hunden besiktigats och friskförklarats som valp och den försäkrats vid högst fyra månaders ålder.

  • Bettkorrigering Om hunden av medicinska skäl behöver genomgå bettkorrigering så täcks ingreppet av försäkringen, så länge bettfelet inte är kopplat till rasen och hunden varit försäkrad sedan fyra månaders ålder.

  • Behandling av ledskador och -sjukdomar om hunden inte är av en ras med kända ledproblem och den varit oavbrutet försäkrad sedan den var fyra månader gammal.

  • Kejsarsnitt, om tiken inte redan genomgått detta ingrepp och är över 20 månader gammal.

  • Kastration. Endast om det finns medicinska belägg för det. Om kastrering genomförts och det uppstår komplikationer ingår dock den behandlingen.

  • Plastikoperationer. Om hunden exempelvis har svårt att andas på grund av dess anatomi täcker försäkringen korrigerande ingrepp. Gäller inte raser med kända problem.

  • Ersättning vid avlivning på upp till 1000 kronor, gäller även om du vill låta kremera hunden efteråt. 

Tillägg

Om du vill så kan du även livförsäkra din hund, vilket innebär att du får en ekonomisk ersättning om du förlorar den, till exempel om den dör, springer bort eller blir stulen. Hur stor ersättningen är beror på om hunden är registrerad i den Svenska Kennelklubben eller inte. Om den är det är beloppet 15 000 kronor och om den inte är det 9000 kronor.

Du kan också välja hur mycket du vill betala för självrisken, det högsta belopp som du betalar om hunden blivit skadad. Ju mer du betalar desto mindre kostar försäkringen, liksom det rörliga beloppet som du betalar om behandlingen överskrider självrisken. Hos ICA är priset för den fasta självrisken antingen 2000 eller 3000 kronor, och det rörliga beloppet 15% eller 25%.