Recension av ICA hundförsäkring

ICA är idag ett av Sveriges starkaste varumärken. De började 2017 med katt- och hundförsäkringar som ett resultat av ett samarbete mellan ICA och Svedea, därför finns det flera likheter mellan bolagens olika försäkringar. ICA:s försäkring är enkel att förstå och som ICA-kund får du bonuspoäng på hela beloppet. ICA erbjuder en försäkring där du väljer försäkringsbelopp och självrisk, men oavsett val så ser försäkringsskyddet likadant ut, en stor fördel tycker vi!

ICA erbjuder en hundförsäkring som ger ett komplett skydd. Du får full ersättning för MR/CT-röntgen samt medicin upp till hela ditt valda ersättningsbelopp. Röntgen och medicin kan snabbt bli dyrt så det är väldigt bra förmåner. Rehab ingår med upp till 6 000 kr och full täckning för tand- och ledsjukdomar (vissa undantag finns beroende på ras). Försäkringen gäller från dag 1, det utgår alltså ingen karenstid.

Försäkringsbelopp: 30 000 kr / 60 000 kr

Självrisk

ICA:s självrisk är ganska begränsad. Du väljer mellan 2 000 kr eller 3 000 kr i fast självrisk. Det finns klart bättre alternativ hos andra konkurrenter. Den rörliga självrisken ligger alltid på 15 % eller 25 % när det gäller hundförsäkringar. Självriskperioden är 130 dagar, vilket är en genomsnittlig längd.

Tilläggsförsäkringar

ICA tillhandahåller livförsäkring som enda tilläggsförsäkring. Om din hund dör, springer bort eller blir stulen så kan du få ersättning med upp till 15 000 kr. Detta är förutsatt att hunden är registrerad i SKK, annars ligger försäkringsbeloppet på 9 000 kr. Din hund måste vara ID-märkt för att kunna livförsäkras.

Du kan teckna livförsäkring upp tills dess att hunden fyller 5 år. Livförsäkringen upphör att gälla efter att hunden har fyllt 5, 7 eller 9 år beroende på hundras.

Ica_logo

Passar ICA hundförsäkring dig?

Vi anser att ICA:s hundförsäkring passar många olika hundägare. Försäkringen är mycket lätt att förstå och du får alltid bra täckning, även vid det lägre försäkringsbeloppet. Det gör försäkringen särskilt gynnsam för dig som vill ha en billig, men ändå bra hundförsäkring. ICA:s hundförsäkring saknar specifika tilläggsförsäkringar som är bra för dig som driver kennel, jagar eller använder hunden i arbetet. Därför vänder sig ICA:s försäkring åt sällskapshundar och lämpar sig bäst om du har en hundras med låg sjukdomsrisk som många terriers och spetshundar.

Erfarenhet av ICA hundförsäkring

ICA är populärt till stor del tack vare deras goda kundmottagande. Det märks att företaget satsar mycket på kundnöjdhet och god service. Försäkringen kan du teckna hur enkelt som helst direkt online och har du frågor så brukar det inte ta lång tid att få svar på mail eller komma fram till kundtjänsten. En nackdel är att de saknar live-chatt på hemsidan. ICA får främst positiv kritik, som då gäller kundbemötande och snabb hantering av ärenden. De som är missnöjda med ICA riktar kritik mot undantag som varit svåra att förstå från början samt att priset snabbt går upp om du vill ha högre försäkringsbelopp och livförsäkring.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Ingen karenstid
  • Samma förmåner oavsett ersättningsbelopp
  • Hög kundnöjdhet
Nackdelar
8.9
Vårt betyg

Rekommenderas!

Vi anser att ICA erbjuder en av marknadens bästa hundförsäkringar. Du får samma skydd oavsett försäkringsbelopp, inkl medicin, röntgen och rehab. God service och bra villkor gör ICA till en seriös aktor inom djurförsäkringsbranschen.