Recension av Svedea hundförsäkring

Svedea har ganska nyligen etablerat sig i djurförsäkringsbranschen. De har funnits länge inom andra områden och har mer än 250 000 kunder i Sverige. Svedea har en hundförsäkring där du väljer försäkringsbelopp och självrisk. Det är därmed enkelt att få en bra överblick och du behöver inte fundera mycket över vad du ska välja.

Priset är varken högt eller lågt, men fördelen är att du behåller hela det omfattande försäkringsskyddet även om du väljer de billigaste alternativen. Svedea erbjuder också fri flytträtt samt 0 dagar karenstid så det är fördelaktigt att byta till Svedea.

Samma försäkring – olika försäkringsbelopp

Svedea erbjuder en försäkring med tre olika försäkringsbelopp. Hunden måste alltid vara 6 veckor gammal för att kunna försäkras och du behåller försäkringen livet ut. Försäkringsbeloppet sänks alltså inte oavsett hur gammal hunden blir. Du väljer mellan:

Oavsett vilket ersättningsbelopp du väljer så får du samma skydd. Svedea hundförsäkring täcker tandvård, MR/CT-röntgen, ordinerad medicin och dolda fel, upp till ditt valda ersättningsbelopp. Ofta begränsas ersättningen för röntgen och medicin till ett maxbelopp, men hos Svedea kan du får ersättning för upp till 90 000 kr!

Självrisk

Den rörliga självrisken ligger på 15 % eller 25 % som hos alla andra försäkringsbolag. När det kommer till den fasta självrisken så väljer du på 2 000 kr, 2 900 kr eller 4 500 kr. Självriskperioden är 130 dagar beräknat från första dagen du träffar veterinären. Under den perioden betalar du den fasta självrisken bara en gång.

Då slipper du betala självrisk:

Tilläggsförsäkringar

Svedea har flera olika tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din grundläggande veterinärvårdförsäkring med. Svedea erbjuder livförsäkring, rehabilitering, avelsförsäkring, användbarhetsförsäkring, dolda fel-försäkring och reseförsäkring.

Passar Svedea hundförsäkring dig?

Svedeas försäkring är enkelt strukturerad, du väljer bara ersättningsbelopp och eventuella tilläggsförsäkringar så är du klar. Du behöver inte fundera över vilket försäkringsskydd du får på olika premienivåer. Du får en bra täckning oavsett nivå, full ersättning för MR/CT-röntgen och medicin. Det gör att försäkringen passar dig som vill ha en bred täckning oavsett ersättningsbelopp. Om du vill ha ett lågt pris men en bra försäkring så passar Svedea utmärkt. Du kan välja 30 000 kr som ersättningsnivå så får du en bra hundförsäkring till ett riktigt bra pris. Svedea erbjuder den bästa "budget-försäkringen". 

Svedea är också bra för dig som är uppfödare. Du kan teckna en billig försäkring som ändå täcker allt du behöver, därtill får du mängdrabatt på upp till 20 % och en speciell rabatt för uppfödare på hela 30 %. 

Vi rekommenderar att du väljer ett ersättningsbelopp på 60 000 kr eller mer. Om det händer din hund något allvarligare så stannar det sällan på under 30 000 kr. Men över 60 000 kr är relativt sällsynt.

Erfarenhet av Svedea hundförsäkring

Svedea är populära bland sina kunder. Det är ett företag som har riktat in sig på vissa specifika områden och levererar sina tjänster med hög kunskap och professionalitet. Nöjda kunder har särskilt poängterat trevligt kundbemötande, snabb hjälp och rabatter samt tilläggsförsäkringar. Svedea har fått kritik för långa telefonköer och i vissa fall hastiga ökningar av försäkringspremien. Självrisken är en av Svedeas svagheter, det finns inga låga alternativ och deras högst alternativ är högra än många av konkurrenternas utan att påverka priset i samma utsträckning.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Omfattande tilläggsförsäkringar
  • Flera prisnivåer
  • Ingen åldersgräns
Nackdelar
  • Hög självrisk
  • Inte inkluderar rehabilitering
8.8
Vårt betyg

Rekommenderas!

Svedea erbjuder en mycket bra försäkring till ett bra pris. Du får en bred täckning inklusive röntgen och medicin, oavsett vilken ersättningsnivå du väljer. Med flera rabatter och tilläggsförsäkringar så kan du hitta alternativ som passar särskilt bra för