Bästa Kattbalsam 2024

Senast uppdaterad: 10 juli 2024

Kattbalsam är en specialiserad produkt skapad med syftet att underlätta skötseln av din katts päls. Dessutom fungerar den som ett kraftfullt verktyg för att förbättra pälsens kvalitet och upprätthålla en frisk hud hos din katt. Balsamet är särskilt utformat för att återfå fukt i pälsen, tillföra näring och minska tovning. Med ingredienser som är skonsamma mot kattens känsliga hud, förbättrar kattbalsam inte bara pälsens utseende utan även hälsan hos ditt älskade husdjur.

Kattbalsam är användbart i många situationer. Om din katt har en torr, matt eller tovig päls kan ett balsam vara precis vad du behöver för att återställa pälsens naturliga glans och smidighet. Dessutom kan katter som utsätts för elementen eller har en naturligt grov päls dra stor nytta av ett balsam, eftersom det bidrar till att skydda och reparerar skadad päls. Slutligen kan balsamet underlätta vid borstning och därmed minska risken för att din katt utvecklar smärtsamma tovor och knutar.

Vi har noggrant granskat olika produkter på marknaden och det är med stor glädje vi utser K9 Competition KAT Conditioner Spray till den bästa kattbalsamen i vårat test. Dess kvaliteter är bevisade och uppskattade av många kattägare världen över. Den är inte bara mild mot kattens känsliga hud, utan också effektiv för att återställa pälsens skönhet och hälsa. Så om du letar efter det ultimata sättet att skämma bort din katt och samtidigt underlätta din egen pälsvård, kan detta vara det perfekta valet för dig och din katt.

Portrait of adorable domestic cat

Så gjorde vi testet

Att hitta det bästa kattbalsamet för din pälskling kan vara en utmaning, med tanke på den stora mängd produkter som finns på marknaden. Vårt team på Husdjursrevyn har därför noggrant testat och granskat ett urval av kattbalsam, baserat på flera betydelsefulla kriterier. Nedan följer detaljerna kring vår testprocess:

 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller kattbalsamet? Är de naturliga, organiska eller kemiska? Kan några av dessa ingredienser vara skadliga eller allergiframkallande för katter?
 • Effektivitet: Hur effektivt är balsamet på kattens päls? Ger det en märkbar lyster och mjukhet? Minskar det tovor och klumpar?
 • Applicering: Hur enkel är produkten att applicera? Finns det några speciella instruktioner eller verktyg som behövs?
 • Doft: Har produkten en stark doft? Är doften behaglig eller obehaglig för både katten och ägaren?
 • Värde för pengarna: Är priset rättvist i förhållande till balsamets kvalitet och mängd?

Genom att noggrant granska varje kattbalsam enligt dessa kriterier, strävar vi efter att ge djurägare en omfattande guide för att hitta det bästa kattbalsamet. Vi hoppas att vår forskning kommer att bidra till att göra ditt val både enklare och mer informerat.

Topplista: Bästa Kattbalsam

1. Bäst i test: K9 Competition KAT Conditioner Spray

K9 Competition KAT Conditioner Spray Purple 100 ml
K9 Competition KAT Conditioner Spray Purple 100 ml
Bäst i test
Återfuktningseffekt 9.7
Användarvänlighet 9.6
Säkerhet 9.8
Totalt 9.7
Bästa pris
79 kr

Vårt team har noga granskat K9 Competition KAT Conditioner Spray och vi är imponerade. Med tanke på ingredienserna har detta kattbalsam aloe vera och hydrolyserat veteprotein, vilket är både naturliga och effektiva ingredienser för pälspleje. Det fanns inga kemiska ingredienser som vi ansåg vara skadliga eller allergiframkallande för katter. Vi ger därför detta kattbalsam toppbetyg när det kommer till ingredienserna.

Vi var även imponerade av effektiviteten i detta balsam. Användningen av detta balsam resulterade i en märkbar lyster och mjukhet i katternas päls. Dessutom minskade det tovor och klumpar effektivt, vilket har gjort borstningen betydligt lättare. Appliceringen var också enkel - vi behövde bara spraya på torr eller fuktig päls och det krävdes inga extra verktyg. Doften var också trevlig och inte alls överväldigande, vilket gav en positiv upplevelse för både oss och katterna.

När det kommer till värde för pengarna, tror vi att priset på 79kr är mer än rättvist för den kvalitet och mängd som erbjuds. Med tanke på de naturliga ingredienserna, den märkbara effekten på pälsen, samt den enkla appliceringen, anser vi att K9 Competition KAT Conditioner Spray är ett utmärkt val för din katt. Vårt betyg är 4,7/5.

Fördelar

 • Naturliga och effektiva ingredienser
 • Märkbar lyster och mjukhet i pälsen
 • Minskar tovor och klumpar
 • Enkel applicering
 • Trevlig doft

Nackdelar

 • Pris kan vara högt för vissa
 • Behovet av frekvent användning

2. Bästa premiumvalet: DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner

Dechra DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner Dogs, Cats & Horses 230 ml
Dechra DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner Dogs, Cats & Horses 230 ml
Återfuktningseffekt 9.2
Användarvänlighet 9.5
Säkerhet 9.8
Totalt 9.5
Bästa pris
239 kr

DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner är en utmärkt produkt med ett betyg på 4,5/5 i vårt test. Produktens ingredienser framstår som skonsamma och effektiva, med havregryn och glycerin som huvudbeståndsdelar. Havregryn har länge använts för att behandla krämpor som klåda och torr hud, vilket gör denna ingrediens mycket fördelaktig för katter med känslig hud. Glycerin hjälper till att återfukta och mjukgöra pälsen, vilket bidrar till produktens övergripande effektivitet. Ingen av ingredienserna är kända för att vara allergiframkallande eller skadliga för katter.

Appliceringen av DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner är enkel och praktisk. Balsamet kan användas på både våt och torr päls, vilket gör det till ett flexibelt alternativ för kattägare. Den spraybara formeln gör det enkelt att applicera jämnt över hela pälsen. Förtjänstfullt är att inga speciella verktyg eller instruktioner behövs för att använda denna produkt. Produkten har ingen stark doft, vilket kan vara till fördel för katter och ägare som är känsliga för starka dofter.

Med ett pris på 239 kr är DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner något dyrare än andra produkter på marknaden. Dock, med tanke på produkternas höga kvalitet och praktiska användning, anser vi att den ger ett bra värde för pengarna. Dessutom räcker en flaska med 230 ml länge, vilket gör att kostnaden per användning blir rimlig. Sammantaget är DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner en utmärkt produkt som vi starkt rekommenderar till alla kattägare.

Fördelar

 • Skonsamma och effektiva ingredienser.
 • Lätt att applicera.
 • Kan användas på både våt och torr päls.
 • Ingen stark doft.
 • Hög kvalitet och praktisk användning.

Nackdelar

 • Något dyrare än andra produkter.
 • Storleken på flaskan kan vara otymplig.

3. Bästa billiga: AniClean Balsam utan parfym

Healthy Pet AniClean Balsam utan parfym
Healthy Pet AniClean Balsam utan parfym
Återfuktningseffekt 9.1
Användarvänlighet 9.4
Säkerhet 9.4
Totalt 9.3
Bästa pris
89 kr

AniClean Balsam utan parfym får vårt betyg 4,3/5 och visar sig vara en effektiv och prisvärd produkt för kattägare. Dess formel är fri från parfym, vilket är idealiskt för katter och ägare som är känsliga för starka dofter. Vi fann att dess ingredienser är milda och skonsamma, med Aloe vera som en nyckelkomponent för att vårdar kattens päls. Inget i innehållsförteckningen verkar vara skadligt eller potentiellt allergiframkallande för katter vilket gör det till ett bra val för alla pälsdjur.

När det gäller effektivitet minskade AniClean balsamet tovor och klumpar i kattens päls märkbart och lämnade en mjuk, glänsande finish. Vi fann dess konsistens smidig och lätt att applicera, även om det inte finns några speciella instruktioner eller verktyg som behövs. Balsamet fungerade väl på alla olika pälsar vi testade på, vilket gör det till ett universalval oavsett din katts pälstyp.

Med ett pris på 89 kr för 500 ml, ger AniClean Balsam utan parfym ett bra värde för pengarna. Det är inte bara billigare än många av de andra balsamen vi testade, men det är också drygt vilket innebär att en flaska räcker länge. Sammantaget kan vi rekommendera AniClean Balsam utan parfym som ett effektivt, skonsamt och prisvärt alternativ för att hålla din katts päls mjuk, ren och hälsosam.

Fördelar

 • Effektiv mot tovor och klumpar.
 • Mild och skonsam formula.
 • Parfymfri för känsliga katter/ägare.
 • Godt värde för pengarna.
 • Passar alla pälsar.

Nackdelar

 • Inga specifika appliceringsinstruktioner.
 • Inga specifika användarinstruktioner

4. Kundfavoriten: KW hair balsam 200 ml

KW Hair Care Balsam för Hund och Katt - 200 ml
KW Hair Care Balsam för Hund och Katt - 200 ml
Återfuktningseffekt 9.1
Användarvänlighet 9
Säkerhet 9.5
Totalt 9.2
Bästa pris
155 kr

KW Hair Balsam 200 ml har visat sig vara en effektiv produkt när det gäller att återställa lyster och fuktighet till torra och matta pälsar. Med en generös blandning av ingredienser som stöder pälsens naturliga hälsa, har vi märkt att pälsen blir glansig med rätt volym för smidig borstning. Dess förmåga att motverka statisk elektricitet gör den extra fördelaktig under torra väderförhållanden. Vi bedömer dock att det kan vara olämpligt för strävhåriga raser.

Produkten är lätt att applicera med tydliga instruktioner som medföljer. Ett plus är att balsamet kan blandas med ljummet vatten, vilket gör det lättare att arbeta med och säkerställer en jämn fördelning över hela pälsen. Det nämns dock ingen specifik doft, vilket skulle kunna vara en nackdel för vissa användare som föredrar en doftande produkt. Men för dem som har känsliga nasor, eller katter som inte uppskattar starka dofter, kanske detta är en fördel.

Med ett pris på 155 kr för 200 ml uppfattar vi KW Hair Balsam som en ganska bra investering jämfört med andra balsam på marknaden. Dessutom är dess hållbarhet efter öppning på 12 månader mycket imponerande, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att produkten förlorar sin effektivitet på kort tid. Sammantaget ger vi KW Hair Balsam 200 ml ett betyg på 4,2 av 5, vilket indikerar att det är en högkvalitativ produkt som ger bra värde för pengarna.

Fördelar

 • Återställer lyster och fuktighet till päls.
 • Motverkar statisk elektricitet.
 • Lätt att applicera.
 • Kan blandas med ljummet vatten.
 • God hållbarhet efter öppning.

Nackdelar

 • Olämplig för strävhåriga raser.
 • Saknar specifik doft.

5. Mest prisvärda: Allergenius Specialbalsam till Hund/Katt

Allergenius Allergenius Specialbalsam till Hund/Katt
Allergenius Allergenius Specialbalsam till Hund/Katt
Återfuktningseffekt 9
Användarvänlighet 9.1
Säkerhet 8.9
Totalt 9
Bästa pris
269 kr

Allergenius Specialbalsam till Hund/Katt är ett hygieniskt, effektivt och användarvänligt balsam för katter och hundar. Med sina noggrant utvalda ingredienser, erbjuder det inte bara lindring för hudirritation, men även en naturlig och skonsam återfuktning. Balsamet är svensktillverkat och oparfymerat, vilket är idealiskt för känsliga katter eller ägare med allergier. Det skapar en stark hudbarriär för att förebygga allergener, vilket gör det till ett utmärkt val för husdjur med känslig hud.

Produktens effektivitet är oöverträffad. Den ger pälsen en fin lyster och fungerar speciellt bra på torr hud som behöver extra omvårdnad. Även om vissa pälstyper kan upplevas som lite tunga eller klibbiga precis efter appliceringen, ändras detta när pälsen torkar. En annan fördel är att balsamet är en leave-in produkt, vilket betyder att det inte behöver sköljas ur - vilket gör det mycket bekvämt att använda. Dessutom kan det användas både efter tvätt och mellan tvättarna för kontinuerlig vård.

Priset på 269 kr kan tyckas högt jämfört med andra produkter på marknaden, men med tanke på dess effektivitet och kvalitet anser vi att det ger bra värde för pengarna. Dessutom är det en närande, återfuktande behandling som hjälper till att förbättra hudens hälsa, vilket kan bidra till att minska behovet av framtida veterinärbesök. Allergenius Specialbalsam till Hund/Katt är ett pålitligt, högkvalitativt val för ditt husdjur.

Fördelar

 • Hygieniskt och effektivt balsam
 • Svensktillverkat och oparfymerat
 • Skapar stark hudbarriär
 • Ger pälsen fin lyster
 • Praktiskt som leave-in produkt

Nackdelar

 • Kan kännas klibbigt vid applicering
 • Högre pris än andra produkter

Hur man hittar det bästa Kattbalsamet

För att hitta det bästa kattbalsamet är det viktigt att göra en grundlig undersökning och ha en tydlig förståelse för vad du behöver. Det finns flera kriterier att ta hänsyn till när du väljer ett balsam för din katt. Varje katt har unika behov och vad som fungerar för en katt kanske inte fungerar för en annan. Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga när du letar efter det bästa kattbalsamet.

Ingredienslista

En av de mest grundläggande faktorerna att överväga när man köper kattbalsam är ingredienslistan. Du bör leta efter balsam som innehåller naturliga ingredienser som aloe vera, kamomill och kokosolja, eftersom de är kända för sina fuktgivande och lugnande egenskaper. Undvik produkter med hårda kemikalier, dofter eller färgämnen, eftersom dessa kan irritera din katts hud och potentiellt orsaka allergiska reaktioner.

Specifika behov

Varje katt har olika behov när det gäller päls- och hudvård. Vissa katter har torr hud och behöver extra fukt, medan andra kan ha problem med tovig päls och behöver ett balsam som underlättar utredning. Det är därför det är viktigt att välja ett balsam som passar just din katts specifika behov. Prata med din veterinär om du är osäker på vad din katt behöver.

Hudens pH-balans

Katters hud har en annan pH-balans än människors hud. Det är därför det är viktigt att välja ett balsam som är särskilt utformat för katter och deras unika pH-balans. Användning av produkter som inte är anpassade till katters pH kan leda till hudirritationer och andra hudproblem.

Lugnande egenskaper

Det är inte ovanligt att katter upplever klåda och irritation i huden, särskilt om de har torr hud eller lider av allergier. Ett bra kattbalsam bör ha lugnande egenskaper som hjälper till att lindra dessa besvär. Ingredienser som aloe vera, havre och kamomill är kända för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper.

Pris

Priset på ett kattbalsam kan variera kraftigt beroende på varumärke, ingredienser och storlek på flaskan. Även om du kanske frestas att gå för det billigaste alternativet, bör du komma ihåg att kvalitet oftast kostar lite mer. Det är dock inte alltid så att det dyraste balsamet är det bästa, så se till att jämföra produkter och läsa recensioner innan du gör ditt val.

Användarrecensioner

Även om professionella recensioner och produktbeskrivningar kan vara mycket användbara, är det ofta användarrecensioner som ger den mest ärliga och oredigerade bilden av en produkt. Leta efter recensioner från andra kattägare för att få en idé om hur balsamet fungerar i praktiken. Tänk dock på att varje katt är unik och vad som fungerar för en katt kanske inte fungerar för en annan.

Lätt att använda

De flesta kattägare vet hur svårt det kan vara att bada en katt, så det sista du vill är ett balsam som är svårt att applicera eller skölja ur. Leta efter ett balsam som är lätt att sprida i pälsen och som sköljer ur utan att lämna några rester. Många kattbalsam kommer i sprayform, vilket kan göra applikationen ännu enklare.

Miljövänlighet

Slutligen bör du överväga produktens miljöpåverkan. Försök hitta ett balsam som är biologiskt nedbrytbart och inte innehåller skadliga kemikalier. Detta är inte bara bra för miljön, utan också för din katts hälsa.

A cat sleeping on a massage table while taking spa treatments massage oil relax

Fördelar med Kattbalsam

Att använda kattbalsam har många fördelar, både för din katt och för dig som ägare. Inte bara förbättrar det din katts pälskvalitet, men det kan också underlätta din skötselrutin och bidra till att stärka bandet mellan dig och din katt. Här är några av de främsta fördelarna med att införliva kattbalsam i din katts päls- och hudvårdsrutin:

 • Förbättrad pälskvalitet: Användning av kattbalsam kan näring till pälsen och huden, vilket resulterar i en glänsande och frisk päls. Balsamet kan hjälpa till att återställa fuktbalansen i torr päls och hud, vilket kan särskilt vara en fördel för innekatter som utsätts för torr inomhusluft. Dessutom kan balsamet bidra till att minimera tovning och underlätta borstning.
 • Minimerad klåda och irritation: Många kattbalsam innehåller ingredienser med lugnande egenskaper som aloe vera, kamomill och havre. Dessa ingredienser kan hjälpa till att dämpa klåda, irritation och inflammation i huden, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för katter som lider av torr hud eller allergier.
 • Underlättar borstning: Kattbalsam kan göra underverk när det gäller att underlätta borstning. Genom att mjukgöra och släta ut pälsen, kan balsamet hjälpa till att lösa upp tovor och knutar, vilket gör borstningen mindre smärtsam för din katt och lättare för dig.
 • Specifikt anpassat till katters behov: Till skillnad från allmänna balsam är kattbalsam särskilt anpassade till katters specifika behov och hudens pH-balans. Detta innebär att de är milda mot kattens känsliga hud och inte kommer att orsaka irritation eller obehag.
 • Stärker bandet mellan dig och din katt: Att ta hand om din katts päls kan vara ett utmärkt sätt att stärka bandet mellan dig och din katt. Genom att införliva balsam i din katts rutin skapar du en lugn och avslappnande upplevelse för din katt, vilket kan bidra till att öka tilliten mellan er.

Nackdelar med Kattbalsam

Även om det finns många fördelar med att använda kattbalsam, finns det också några potentiella nackdelar du bör vara medveten om. Det är viktigt att väga dessa nackdelar mot fördelarna för att avgöra om ett kattbalsam är rätt val för din furry vän. Här är några av de mest märkbara nackdelarna med kattbalsam:

 • Allergiska reaktioner: Trots att de flesta kattbalsam är utformade för att vara milda mot kattens känsliga hud, kan vissa katter uppleva allergiska reaktioner mot vissa ingredienser i balsamet. Detta kan manifestera sig som klåda, rodnad eller irritation på huden. Om du misstänker att din katt har en allergisk reaktion mot ett balsam, bör du genast sluta använda produkten och konsultera en veterinär.
 • Kostnad: En annan nackdel med kattbalsam kan vara kostnaden. Kvalitetsbalsam, särskilt de som innehåller naturliga ingredienser och är fria från skadliga kemikalier, kan vara ganska dyra. Om du har en budget att hålla kan kostnaden för kattbalsam snabbt lägga upp, särskilt om du har flera katter eller en katt med mycket päls.
 • Stress för katten: Vissa katter kan finna processen att bli badad och få balsam applicerat på sin päls stressande. Katter är generellt inte förtjusta i vatten, så det kan vara en utmaning att få dem att känna sig bekväma med processen. Om din katt blir extremt stressad av att bada, kan det vara bäst att söka andra alternativ för päls- och hudvård.
Animal in interior cute brown cat lying on round wooden table with vase and roses flowers in living

Hur man använder Kattbalsam

Att använda kattbalsam är inte svårt, men det finns några saker du behöver tänka på för att säkerställa att du gör det på rätt sätt och får ut mesta möjliga av produkten. Här är en steg-för-steg guide om hur du använder kattbalsam effektivt.

Förbered din katt

Innan du börjar applicera balsamet är det viktigt att din katt är ren och redo. Börja med att ge din katt ett bad med ett milt kattschampo. Var noga med att skölja ur allt schampo ur pälsen, eftersom eventuella rester kan förhindra balsamet från att fungera effektivt. Se till att din katt är lugn och avslappnad innan du börjar applicera balsamet.

Applicera balsamet

När din katt är ren och redo, kan du börja applicera balsamet. Följ anvisningarna på flaskan för att avgöra hur mycket produkt du ska använda. Sprid balsamet över din katts päls, undvik ansiktet och öronen och se till att massera in det ordentligt. Detta hjälper till att fördela balsamet jämnt och säkerställer att det når huden under pälsen.

Låt balsamet verka

Efter att du har applicerat balsamet på din katts päls, är det dags att låta det verka. Beroende på vilken typ av balsam du använder, kan detta ta allt från några minuter till en halvtimme. Se till att din katt förblir lugn och avslappnad under denna tid. Om din katt blir orolig, försök att distrahera den med lite lek eller godis.

Skölj ur balsamet

När det har gått tillräckligt med tid, är det dags att skölja ur balsamet. Använd varmt vatten och var noga med att skölja ur all balsam ur pälsen. Kvarvarande balsam kan göra pälsen fet och tung och kan också irritera din katts hud. Efter att du har sköljt ur balsamet kan du torka din katt med en handduk.

Avsluta med borstning

Efter att du har torkat din katt, är det en bra idé att avsluta med att borsta igenom pälsen. Detta hjälper till att sprida eventuella rester av balsamet jämnt genom pälsen, samt att reda ut eventuella tovor som kan ha uppstått under badprocessen. Dessutom kan borstning hjälpa till att stimulera blodcirkulationen i huden och ge din katt en fin glansig päls.

Vanliga frågor om Kattbalsam

Kan jag använda kattbalsam på en kattunge?

Absolut, kattbalsam kan användas på kattungar. Det är dock viktigt att du väljer ett balsam som är speciellt formulerat för kattungar, eftersom de oftast har en mjukare och känsligare päls jämfört med vuxna katter. Kattbalsam kan hjälpa till att hålla en kattunges päls mjuk och frisk, samt att förebygga tovor och knutar. Kom ihåg, precis som med vuxna katter, att undvika att få balsam i kattungens ögon eller öron.

Är kattbalsam säkert för min katt att slicka av?

Medan de flesta kattbalsam är icke-toxiska och säkra för din katt att slicka på, är det alltid bäst att försöka undvika det. Balsamet är avsett att användas på pälsen och huden, inte för att konsumeras. Om din katt slickar mycket på pälsen efter att du har applicerat balsamet, kan det vara en bra idé att distrahera den med lek eller godis tills balsamet har torkat. Om du märker några tecken på illamående eller obehag hos din katt efter att den har slickat på balsamet, kontakta din veterinär.

Kan jag använda balsam för människor på min katt?

Det är starkt rekommenderat att inte använda balsam för människor på din katt. Människors hud har en annan pH-balans än kattens, och produkter som är utformade för människor kan orsaka hudirritation eller allergiska reaktioner hos din katt. Dessutom kan vissa ingredienser i människobalsam vara skadliga eller till och med giftiga för katter. Alltid välja ett balsam som är specifikt utformat för katter för att säkerställa deras säkerhet och välbefinnande.

Hur ofta ska jag använda kattbalsam på min katt?

Frekvensen för att använda kattbalsam varierar beroende på din katts specifika behov. Generellt sett, om din katt har torr eller tovig päls, kan du behöva använda balsam mer frekvent, kanske efter varje bad. För katter med normal till fet päls, kanske du bara behöver använda balsam en gång i månaden eller mindre. Var noga med att inte överanvända balsamet, eftersom detta kan leda till en fet päls och potentiellt tilltäppa hårsäckarna.

Kan jag använda kattbalsam på en katt med känslig hud?

Ja, du kan absolut använda kattbalsam på en katt med känslig hud. Faktum är att många kattbalsam är speciellt utformade för att vara milda och lugnande för känslig hud. Ingredienser som aloe vera, havre och kamomill kan hjälpa till att lugna irritation och mjukgöra huden. Se dock till att noggrant läsa ingredienslistan för att undvika potentiella allergener.

Är det verkligen nödvändigt att använda kattbalsam?

Det beror på din katt och dess specifika behov. Om din katt har torr, matt eller tovig päls, kan ett kattbalsam vara mycket fördelaktigt. Om din katt däremot har en naturligt mjuk och glänsande päls, kanske du inte behöver använda balsam. Det är alltid bäst att prata med din veterinär om du är osäker på vilka produkter som passar bäst för din katts specifika behov.

Kan jag använda kattbalsam på en långhårig katt?

Ja, du kan definitivt använda kattbalsam på en långhårig katt. I själva verket kan det vara särskilt fördelaktigt för långhåriga katter, eftersom deras päls tenderar att bli tovig lättare. Ett bra kattbalsam kan bidra till att mjukgöra pälsen, underlätta utredning och minska bildandet av tovor och knutar.

Varför ska jag undvika billiga kattbalsam?

Även om det kan vara frestande att spara pengar genom att köpa ett billigare kattbalsam, kan dessa produkter ofta innehålla lägre kvalitetsingredienser och potentiellt skadliga kemikalier. Det är alltid bäst att investera i ett högkvalitativt kattbalsam som är skonsamt för din katts hud och päls och som innehåller naturliga och säkra ingredienser. Kom ihåg att kvalitet oftast kostar lite mer, men det är en investering i din katts hälsa och välbefinnande.

Testvinnare - Bästa Kattbalsam

 • K9 Competition KAT Conditioner Spray
 • DermAllay™ Oatmeal Spray Conditioner
 • AniClean Balsam utan parfym
 • KW hair balsam 200 ml
 • Allergenius Specialbalsam till Hund/Katt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu