'Bästa priserna på' Folksam Kattförsäkring

Folksam veterinärvårdförsäkring

Folksam är ett av Sveriges största och äldsta försäkringsbolag och erbjuder en rad olika försäkringsmöjligheter. Folksam grundades på idéen om att sprida risken mellan ägarna och detta har de burit med sig än idag. Folksam ägs av kunderna vilket för med sig återbäring och pressade priser samt större kundinflytande på bolaget. Folksam erbjuder två kattförsäkringar till olika pris och med olika förmåner; kattförsäkring Bas och kattförsäkring Stor. Din katt kan du försäkra mellan sex veckor och sju års ålder.

Pris

Som alltid beror pris bland annat på kattens ålder och ras. Besök Folksam här för att beräkna ditt pris!

Vad ingår?

Skillnaden mellan de två alternativen, bas och stor, är ersättningsnivå samt täckning för vissa sjukdomar och behandlingar. Självrisken väljer du själv. Du väljer om du vill ha försäkringsbelopp om 25 000 kr eller 50 000 kr. Förutom försäkringsbelopp skiljer sig nivåernas täckning åt. Välj därför försäkringsbelopp med omsorg och ha din katts skadeprofil och ras i åtanke.

I kattförsäkring Bas ingår ett grundskydd med en ersättningsnivå om 25 000 kronor. Veterinärvård gäller inte komplikationer som är kopplade till kattens ras. Exempelvis kan perserkatter få problem med näsborrarna, ett sådant fall omfattas inte av försäkringen. Men sjukdomar och problem som urinvägsinfektion, kejsarsnitt, livmoderinflammation, och öronproblem inkluderas.

  • Veterinärvård
  • Akupunktur
  • Dolda fel
  • FristVet

I kattförsäkring Stor ligger ersättningsnivån på 50 000 kronor. Ett betydligt mer omfattande alternativ som gör att du som kattägare kan känna dig trygg. Men med högre ersättningsnivå och större täckning höjs även priset på försäkringspremien. Kontakta Folksam direkt om du vill veta exakt prisalternativ för just din katt.

Unikt för Folksam är att försäkringen täcker akupunktur. När det gäller dolda fel, alltså skador eller sjukdomar som inte du som köpare kunna veta när du köpte katten, måste katten ha varit försäkrad innan 14 veckors ålder.

  • MR/CT-röntgen
  • Medicin
  • Rehabilitering
  • Viss tandvård 

Självrisk

Du väljer den fasta självrisken, antingen 1 800 kr eller 3 000 kr. Till detta tillkommer 25% självrisk på kostnaden över självrisken. Den fasta självriskperioden är på 125 dagar, du behöver alltså inte betala den fasta självrisken mer än en gång om du behöver nyttja försäkringen inom 125 dagar.

Tilläggsförsäkringar

Folksam erbjuden en valbar livförsäkring med en ersättningsnivå om hela försäkringsbeloppet, men högst kattens marknadsvärde. Marknadsvärdet baseras ofta på ditt inköpspris. Om din katt meriteras genom till exempel utställningar så kan detta höja din katts marknadsvärde. Vid sju års ålder sänks livförsäkringen med 20% årligen till minst 1 000 kronor. Livförsäkringen upphör helt vid 13 års ålder.

Rabatt

Om du sedan tidigare har försäkringar hos Folksam så kan du få 10% samlingsrabatt första året.

Folksam samarbetar med ett flertal veterinärkliniker och om du besöker någon av dessa kan du få en självriskreducering. Se den fullständiga listan över kliniker här.

Sänkning av ersättningsbeloppet

Ingen sänkning av maxbeloppet sker, oavsett ålder.

Karenstid

Sjukdomar som uppkommit inom 20 dagar från och med den dag du köpt försäkringen täcks inte. Däremot ersätts olyckor från och med dag ett.