'Bästa priserna på' Moderna Kattförsäkring

Moderna veterinärvårdsförsäkring

Moderna är en populär aktör i försäkringsbranschen och inte minst när det kommer till djurförsäkringar. Moderna försäkringar har ett bra pris på en försäkring som täcker mycket när det kommer till sjukdomar och olycksfall. Ett något högre pris kan ofta resultera i en lägre totalkostnad på sikt, då du får ut mer av din försäkring som kattägare. Moderna erbjuder tre olika försäkringar; enkel, dubbel och trippel. Försäkringen kan du teckna från och med sex veckors ålder och upp till 8 års ålder. 

Pris

Hos moderna erbjuds tre olika försäkringsnivåer med olika pris, där enkel är billigast och trippel dyrast. Det exakta priset för dig och din katt varierar med ålder och ras.

Räkna på just ditt pris här.

Vad ingår?

Veterinärbesök inklusive undersökning, vård och behandling ingår om din katt blivit sjuk eller råkat ut för någon olycka. Moderna samarbetar med onlineveterinärkliniken FirstVet och besök genom webben eller appen täcks av försäkringen.

Enkel

Veterinärvårdsförsäkringen enkel omfattar endast behandlingskostnader i samband med olycka och sjukdom med upp till 30 000 kronor. Det här alternativet passar dig med en katt som har låg skadeprofil.

Dubbel

Veterinärvårdsförsäkringen dubbel omfattar förutom behandlingskostnader upp till 60 000 kronor även

  • MR/CT-röntgen
  • Rehabilitering 7000/år
  • Receptbelagd medicin om hela ersättningsbeloppet
  • Dolda fel
  • Radiojodbehandling för hypertyreos

Trippel

Väljer du Veterinärvårdsförsäkringen trippel så utökas ersättningsbeloppet till 90 000 kronor. Vidare ingår förutom samma förmåner som för dubbel även:

  • Strålning och cellgifter vid cancersjukdom
  • Inackordering på kattpensionat
  • Möjlighet att ytterligare utöka ersättningsbeloppet till 120 000 kronor.

Självrisk

Självrisken, det belopp som du själv betalar för veterinärvårdkostnaden, behöver du endast betala en gång om du behöver nyttja försäkringen igen inom 180 dagar. Beloppet kan du välja själv. Antingen 900, 1800 eller 3600 kronor. Låg självrisk innebär ett högre totalpris och vice versa, välj ett alternativ efter din katts skadeprofil och som passar din ekonomi. Utöver den fasta självrisken tillkommer en rörlig självrisk om 15% eller 25%. 

Tilläggsförsäkringar

Hos moderna kan välja mellan tre olika försäkringar, men olika pris, villkor och förmåner. Utöver det så kan du välja till livförsäkring. Livförsäkringens ersättningsbelopp baseras på inköps- och marknadspris, för meriterade katter, exempelvis utställningskatter, så kan ersättningsnivån höjas. För bondkatter och blandraser utan merit utgår som högst 1000 kr. 

Rabatt

Om du sedan tidigare är kund hos Moderna och har en annan försäkring för MC, bil eller båt så blir du bonuskund vilket innebär rabatterat pris på försäkringar samt självriskreducering. 

Sänkning av ersättningsbelopp

En katt försäkrad hos Moderna erhåller sin försäkring samt ersättningsnivå livet ut, ingen sänken sker med ålder, något som är vanligt hos andra försäkringsbolag.

Karenstid

Det är ingen karenstid för katter som är under 14 veckor eller om du har flyttat över försäkringen från ett annat svenskt försäkringbolag till Moderna. Annars finns det en karenstid om 20 dagar när det gäller sjukdom. För olycksfall omfattas katten av försäkringen från och med den dag du tecknar den.