Bästa Ridstövlar 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Ridstövlar är ett av de mest grundläggande och viktiga tillbehören för alla ryttare. Oavsett om du är en professionell tävlingsryttare eller en hobbyist som njuter av lugna stunder i sadeln, spelar ett par kvalitativa ridstövlar en avgörande roll för upplevelsen. De är speciellt designade för att skydda ryttarens fot och underben, samtidigt som de ger stöd och hjälper till att balansera vikten i sadeln. Kvalitativa ridstövlar kombinerar funktionell design med estetik och är tillverkade av hållbara material som läder eller syntetiska alternativ, vilket gör dem både bekväma och slitstarka.

Behovet av ridstövlar uppstår när du bestämmer dig för att ta ridning på allvar. Om du bara täcker det grundläggande behovet av skyddade fötter och ben medan du rider kan ett par ordinarie stövlar räcka. Men när du börjar rida regelbundet, kanske till och med tävlar, blir ridstövlar oumbärliga. De erbjuder extra säkerhet genom att förhindra att foten glider igenom stigbygeln, vilket kan leda till farliga situationer. Dessutom hjälper de till att förbättra din sits och kontroll över hästen genom att ge rätt stöd och grepp.

I vår omfattande granskning av olika ridstövlars kvalitet, komfort och prestanda har vi utsett Mountain Horse Sovereign High Rider till det bästa valet av ridstövlar. Dessa stövlar kombinerar exceptionell kvalitet, hållbarhet och elegans, vilket gör dem till det perfekta valet för såväl nybörjare som erfarna ryttare. Vi kommer att ta en djupare titt på dessa stövlar och varför de står ut i mängden.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

Att välja de bästa ridstövlarna är en svår uppgift, givet det breda utbudet på marknaden. Vi på Husdjursrevyn har dock tagit oss an utmaningen. Vi har granskat och jämfört flera populära ridstövlar baserat på en rad olika faktorer. Vi har samlat feedback från riktiga användare, granskat kundrecensioner och konsulterat experter inom området för att ge oss en djupare insikt i vad man ska leta efter vid val av ridstövlar.

 • Komfort: Hur bekväm är stöveln att bära under långa perioder? Formar den sig efter foten på ett behagligt sätt? Hur bra är den på att absorbera stötar?
 • Hållbarhet: Hur väl håller stöveln vid frekvent användning? Är den tillverkad av hållbara och slitstarka material? Hur bra står den emot vatten och smuts?
 • Design: Hur ser stöveln ut? Är den estetiskt tilltalande? Passar den med olika ridkläder och utrustning?
 • Storlek och passform: Finns det en mängd olika storlekar tillgängliga? Passar stöveln bra på både smala och breda fötter?
 • Pris: Är stöveln prissatt rättvist i jämförelse med liknande produkter på marknaden? Ger det värde för pengarna?

Genom att bedöma ridstövlar på dessa områden, har vi kunnat skapa en omfattande guide som kan hjälpa dig att välja de bästa ridstövlarna för dina behov. Vi tror att den perfekta stöveln är ett balanserat val mellan komfort, hållbarhet, design, storlek och pris. Vår målsättning är att göra ditt köpbeslut enklare och mer informerat.

Topplista: Bästa Ridstövlar

1. Bäst i test: Mountain Horse Sovereign High Rider

Mountain Horse Sovereign High Rider ridstövlar
Mountain Horse Sovereign High Rider ridstövlar
Bäst i test
Passform 9.3
Komfort 9.9
Hållbarhet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
3499 kr

Mountain Horse Sovereign High Rider är en utmärkt ridstövel som har imponerat på oss med sin komfort och hållbarhet. Stöveln har en unik teknologi, Mountain Horse® Prolaze-Flexnotch™, som ger en behaglig häl-ned-position. Det mjuka läderfodret och den de avtagbara ShockX™ Advanced-innersulan hjälper till att absorbera stötar och gör stöveln bekväm att bära under långa perioder. De som har provat den här stöveln påpekar att den sitter bra på foten, och 87% av kunderna säger att passformen är normal. Den baktill placerade YKK®-dragkedjan och den dolda resåren gör att stöveln kan anpassas för optimal passform.

När det gäller hållbarhet, levererar Mountain Horse Sovereign High Rider. Den är tillverkad av slitstarkt fullnarvat läder och har en robust YKK®-dragkedja. Hälskyddet med lock skyddar dragkedjan och bidrar till stövelns livslängd. Den exceptionella High-Density™-yttersulan med ribbade greppsäkra zoner ökar prestandan och den inbyggda stålgelänken ger förbättrad stabilitet vid både ridning och gång. Kunder har rapporterat om stövelns hållbarhet, även vid frekvent användning.

Designmässigt är Mountain Horse Sovereign High Rider traditionell och tidlös. Det glänsande fullnarvat lädret ger en vacker finish och passar utmärkt med olika ridkläder. Det är tydligt att Mountain Horse har lagt mycket uppmärksamhet på detaljerna, från de 9 uppsättningarna av öljetter med fast elastisk snörning till den estetiskt tilltalande Spanish cut upptill. Med ett pris på 2990 kr, är dessa stövlar definitivt en investering, men vi anser att de ger värde för pengarna givet deras höga kvalitet, komfort och hållbarhet.

Fördelar

 • Mycket komfortabel med ShockX™ Advanced-innersula.
 • Hög hållbarhet med slitstarkt läder och YKK®-dragkedja.
 • God passform och justerbarhet med resår och dragkedja.
 • Stabil vid både ridning och gång med stålgelänk.
 • Tidlös design och vacker finish.

Nackdelar

 • Ganska dyra för vissa kunder (2990 kr).
 • Kan ta tid att bära in.

2. Bästa billiga: Horze Verona ridstövlar i PU-läder

Horze Verona ridstövlar i PU-läder, dam
Horze Verona ridstövlar i PU-läder, dam
Passform 9.4
Komfort 9.7
Hållbarhet 9.4
Totalt 9.5
Bästa pris
1190 kr

Horze Verona ridstövlar i PU-läder är en utmärkt blandning av komfort och elegans. Dessa stövlar imponerar med sin flexibilitet och bekvämlighet, vilket gör dem perfekta för långa ridturer. Insidan av stöveln är präglad, vilket ger en mjuk känsla mot huden, medan den elastiska panelen längs skaftet säkerställer en bra passform. Stövlarna är utformade med fasta elastiska skosnören och ett praktiskt sporrstöd för extra komfort. Deras evne att absorbera stötar är utmärkt, vilket gör dem idealiska för både nybörjare och erfarna ryttare.

När det gäller hållbarhet, står dessa ridstövlar verkligen ut. De är tillverkade av 100% PU-läder, vilket inte bara är slitstarkt utan också vattentåligt. Detta innebär att du kan använda dem i alla väder utan att oroa dig för att de ska bli förstörda. Läderremmen med tryckknapp upptill och nedtill på dragkedjan garanterar att stöveln sitter väl på plats under alla dina aktiviteter. Praktisk design med detaljer som stansat band över tån och dragkedjeskydd nedtill ger en unik touch av elegans.

Horze Verona ridstövlars design är mycket trendig och estetiskt tilltalande, med möjlighet att välja mellan en glittrande topp med kristaller eller en slät topp. Med priset satt till 999 kr, erbjuder dessa stövlar otroligt värde för pengarna, speciellt med tanke på deras höga kvalitet och mångsidighet. Oavsett om du är en passionerad ryttare eller bara letar efter ett par bekväma och snygga stövlar, är Horze Verona ridstövlar i PU-läder ett utmärkt val.

Fördelar

 • Flexibla och bekväma
 • Vattentåliga och slitstarka
 • Mjuk känsla mot huden
 • Trendig och estetisk design
 • God valuta för pengarna

Nackdelar

 • Dragkedjans hållbarhet kan vara osäker
 • Endast tillgängliga i PU-läder

3. Bästa premiumvalet: Cavallo Cavallinus Dressage

Cavallo CAVALLINUS DRESSAGE ridstövlar
Cavallo CAVALLINUS DRESSAGE ridstövlar
Passform 9.4
Komfort 9
Hållbarhet 9.5
Totalt 9.3
Bästa pris
4190 kr

Med ett betyg på 4,3/5 är Cavallo Cavallinus Dressage en stark konkurrent på marknaden för ridstövlar. Vad gäller komfort, är dessa stövlar utmärkta med sin uttagbara innersula för storleksjustering och räfflade sula med Vibram. Dessutom är stövelskaftet förstärkt på utsidan, vilket bidrar till en mer bekväm passform. Även de tvärgående stretch-inläggen upp från bakkappan bidrar till komforten.

Stövlarnas hållbarhet och design är lika imponerande som dess komfort. Med sitt nappaskinn och läderfoder, erbjuder stövlarna stor hållbarhet och står emot vatten och smuts effektivt. Dessutom är de AGO-limmade vilket ytterligare förstärker deras hållbarhet. Vad gäller design, är dessa dressyrstövlar eleganta och klassiska, vilket gör att de lätt passar med olika typer av ridkläder och utrustning.

Även om priset på 4190 kr kan tyckas högt, är Cavallo Cavallinus Dressage stövlarna väl värda kostnaden. Med tanke på deras höga kvalitet, komfort och hållbarhet, ger dessa stövlar definitivt valuta för pengarna. Dessutom finns det en rad olika storlekar tillgängliga, vilket gör att dessa stövlar kan passa både smala och breda fötter. Överlag, är Cavallo Cavallinus Dressage stövlarna ett utmärkt val för alla som söker en toppkvalitets ridstövel.

Fördelar

 • Hög komfort med uttagbar innersula
 • Förstärkt stövelskaft för bättre passform
 • Hög hållbarhet med nappaskinn och läderfoder
 • Står emot vatten och smuts effektivt
 • AGO-limmade för extra hållbarhet

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med andra märken
 • Kan upplevas som tunga för vissa

4. Bästa komfort: Mountain Horse Snowy River

Mountain Horse Snowy River ridstövel
Mountain Horse Snowy River ridstövel
Passform 9.6
Komfort 9.1
Hållbarhet 8.9
Totalt 9.2
Bästa pris
2590 kr

Mountain Horse Snowy River ridstövlar får en stark 4,2/5 i vårt test, vilket framhäver dess kvalitet och prestanda. Den stora styrkan med dessa stövlar ligger i dess komfort och hållbarhet. Med ett fullnarvat lädermaterial och en funktionell design anpassar sig stöveln väl efter fotens form, vilket gör det behagligt att bära under långa perioder. Dessutom är stöveln försedd med ett fuskpälsfoder som gör det mysigt och varmt för fötterna under kalla dagar. Med en vattentät fotdel och konstruktion, håller stöveln fötterna torra även i regnigt och snöigt väder. Detta bidrar till att stöveln håller sig i bra skick, även vid frekvent användning.

Stövelns design är också imponerande. Dess slitstarka yta blir ännu snyggare ju mer den används, vilket gör att den kan matcha med olika ridkläder och utrustning. Stövelns skyddshölje längs dragkedjan och dess speciella icke-smutssamlande slitbana förbättrar också kontakt med stigbygeln. Storleksmässigt finns det olika alternativ tillgängliga, vilket gör att stöveln kan passa bra på både smala och breda fötter.

Trots alla dessa fantastiska funktioner är priset på Mountain Horse Snowy River ridstövlar också rättvist satt. För 2790 kr får du en högkvalitativ ridstövel som inte bara erbjuder komfort och hållbarhet, utan också ser bra ut. Även om det finns billigare alternativ där ute, så ger den här stöveln definitivt värde för pengarna.

Fördelar

 • Hög komfort och hållbarhet
 • Välanpassad till fotens form
 • Mysigt och varmt fuskpälsfoder
 • Vattentät konstruktion
 • Estetiskt tilltalande design

Nackdelar

 • Relativt högt pris jämfört med andra stövlar
 • Kan kräva viss inbrytningstid för optimal komfort

5. Bästa vintersko: Horze Aspen vinterridstövlar

Horze Aspen vinterridstövlar, dam
Horze Aspen vinterridstövlar, dam
Passform 9.2
Komfort 9.3
Hållbarhet 8.5
Totalt 9
Bästa pris
2190 kr

Horze Aspen vinterridstövlar får ett betyg av 4,0/5 i vårt test, vilket gör dem till ett starkt val för den som söker värme, komfort och hållbarhet i vinterklimat. Med en fuskpälsfodring som håller fötter och ben varma, och en halkfri sula som ger extra säkerhet på isiga underlag, har man gjort en bra balans mellan komfort och praktisk funktionalitet. Äkta läder på utsidan bidrar till hållbarheten och den oljade ytan adderar en vattenavvisande funktion som är värd att uppskatta.

Vad gäller designen är dessa ridstövlar estetiskt tilltalande med sin stansade design och mjuka glans. YKK-dragkedjan längs benet i svängd design är både en attraktiv detalj och en praktisk funktion. Storleksmässigt verkar dessa stövlar ligga lite åt det mindre hållet, då 45% av kunderna uppger att de har en liten passform. Detta bör tänkas på vid köp, särskilt om man ligger mellan två storlekar.

Prismässigt ligger Horze Aspen vinterridstövlar någonstans i mitten av spektrumet jämfört med de andra stövlarna vi testade. Med tanke på deras högkvalitativa material och genomtänkta detaljer, anser vi dock att de ger ett bra värde för pengarna. Sammantaget är Horze Aspen vinterridstövlar ett bra val för den som söker varma, hållbara och snygga ridstövlar för kyliga klimat.

Fördelar

 • Värme och komfort tack vare fuskpälsfoder.
 • Halkfri sula ger extra säkerhet.
 • Hållbara tack vare äkta läder.
 • Vattenavvisande funktion genom oljad yta.
 • Estetiskt tilltalande design.

Nackdelar

 • Storleken ligger åt det mindre hållet.
 • Mellanhög prissättning jämfört med liknande produkter.

6. Bästa juniorvalet: QHP Romy Ridstövel Junior

QHP Romy Ridstövel Junior - Svart
QHP Romy Ridstövel Junior - Svart
Passform 9.2
Komfort 9
Hållbarhet 8.5
Totalt 8.9
Bästa pris
1343 kr
1119 kr

QHP Romy Ridstövel Junior är ett utmärkt val för juniorridare som söker en blandning av komfort och stil. Stöveln, som är tillverkad av högkvalitativt koläder och fodrad med syntetläder på insidan, erbjuder en bekväm passform för långvarig användning. Den medföljande svarta glittertoppen tillför en unik touch, medan dess utbytbarhet tillåter för personlig anpassning. Den elastiska snörningen fungerar mestadels som en dekoration, men bidrar till stövelns övergripande attraktiva design.

I fråga om hållbarhet, gör QHP Romy Ridstövel Junior ett solidt jobb. Dess läderkonstruktion tillsammans med gummisulan ger stöd och skydd under frekvent användning. Den baksida dragkedjan och sporrhållarna är robusta nog att motstå regelbunden på- och avtagning. Ytterligare skydd ges genom den skyddande läderflärpen högst upp på dragkedjan. Dock har vi märkt att den syntetiska innersulan kanske inte uppfyller alla ryttarens behov i längden.

Med tanke på priset på 1679 kr, kan QHP Romy Ridstövel Junior anses vara ett prisvärt alternativ jämfört med många andra ridstövlar på marknaden. Den erbjuder ett bra värde för pengarna givet dess komfort, hållbarhet och design. Dessutom, möjligheten att justera stövlarna efter egen smak med utbytbara toppar är ett trevligt inslag. Sammantaget, med vårt betyg på 3,9 av 5, är QHP Romy Ridstövel Junior ett bra val för unga ryttare som söker kvalitet och stil till ett rimligt pris.

Fördelar

 • Högkvalitativt koläder och syntetläder
 • Unik med utbytbara glittertoppen
 • Hög hållbarhet och skydd
 • Prisvärt jämfört med andra ridstövlar
 • Möjlighet för personlig anpassning

Nackdelar

 • Syntetiska innersulan kan bli obekväm
 • Dragkedjan kan vara otålig

Hur hittar man de bästa ridstövlarna?

När du väljer ridstövlar bör du vara noga med att se till att de passar dina behov och preferenser. Följande kriterier hjälper dig att avgöra stövlarnas kvalitet och hur bra de passar dig.

Material

Materialvalet spelar en stor roll i både komfort och hållbarhet hos ridstövlarna. Läder är det traditionella valet, tack vare dess hållbarhet och förmåga att forma sig efter foten för en personlig passform. Syntetiska material som PVC och gummi är dock mer kostnadseffektiva, och kan vara ett bra val för nybörjare eller för dem som rider i fuktiga förhållanden. Det är viktigt att notera att materialet också påverkar stövelns andningsförmåga, vilket kan vara avgörande för komforten under långa ridpass.

Passform

En bra passform är avgörande för komfort och funktionalitet. Ridstövlar som inte passar bra kan orsaka obehag eller till och med skada. Stövlarna ska passa snävt men inte tätt runt vaden, medan fotdelen ska vara bekväm och ge tillräckligt med utrymme för tårna. Vissa ridstövlar kommer med elastiska paneler eller justerbara spännen för att förbättra passformen och komforten.

Stöd

Ridstövlar ska ge gott om stöd till foten, speciellt i fotbågen, för att hjälpa till att balansera ryttaren i sadeln. Därför bör du leta efter stövlar med en stark, stabil sula och tillräckligt med stöd runt ankeln.

Slitstyrka

Ridstövlar utsätts för mycket slitage, så det är viktigt att de är tillverkade för att tåla påfrestningen. Leta efter stövlar med starka sömmar, kvalitativa material och en robust konstruktion. En väl tillverkad läderstövel kan hålla i flera år med rätt skötsel.

Stil

Även om funktionalitet är det viktigaste, vill många ryttare också ha stövlar som ser bra ut. Det finns en mängd olika stilar att välja på, från traditionella dressyrstövlar till mer moderna field boots. Valet av stil kan också påverkas av den typ av ridning du gör mest.

Säkerhet

Säkerheten bör alltid vara en prioritet när det gäller ridutrustning. Ridstövlar bidrar till säkerheten genom att förhindra att foten fastnar i stigbygeln. Leta efter stövlar med en definierad häl för att minimera risken för olyckor.

Pris

Priset kan variera kraftigt beroende på stövelns kvalitet, material och märke. Medan dyrare stövlar ofta erbjuder bättre kvalitet och hållbarhet, finns det många kostnadseffektiva alternativ som också ger bra prestanda. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet som passar din budget och dina ridbehov.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett utmärkt verktyg för att få en uppfattning om ridstövlarnas prestanda i praktiken. Genom att läsa recensioner kan du få insikt i hur stövlarna håller upp under riktiga ridförhållanden, och få en ärlig bedömning av deras komfort, hållbarhet och värde för pengarna.

Tjej pa häst

Fördelar med ridstövlar

Att investera i ett par kvalitativa ridstövlar ger en mängd fördelar, både i termer av säkerhet och prestanda. Här är några av de mest framträdande fördelarna med att använda ridstövlar.

 • Säkerhet: En av de främsta fördelarna med ridstövlar är den ökade säkerheten de ger. Genom att förhindra att foten glider igenom stigbygeln minskar ridstövlar risken för farliga fall och skador. Dessutom tillhandahåller de skydd för ryttarens fötter och underben från potentiella stötar och skav.
 • Kontroll: Ridstövlar ger ryttaren en förbättrad kontroll över hästen. Det specifika greppet som finns på stövlarnas sula och häl, tillsammans med deras stabila konstruktion, bidrar till att ge ryttaren bättre balans i sadeln och därmed mer exakt styrning.
 • Komfort: När de är väl inpassade, kan ridstövlar vara otroligt bekväma. De är designade för att stödja och skydda foten under långa timmar i sadeln, och många moderna modeller har funktioner som andningsbarhet och vattentäthet för extra komfort.
 • Hållbarhet: Ridstövlar är utformade för att tåla tuffa förhållanden och långvarig användning. De är ofta tillverkade av slitstarka material som läder eller kraftiga syntetiska material, och med rätt skötsel kan de hålla i många år.
 • Estetik: Slutligen får man inte glömma det estetiska värdet av ridstövlar. De ger ryttaren en polerad och professionell look, vilket kan vara särskilt viktigt vid tävlingar eller uppträdanden. Dessutom finns det en mängd olika stilar och färger att välja mellan, vilket gör det möjligt att personliggöra din utrustning baserat på din smak och stil.

Nackdelar med ridstövlar

Trots de många fördelarna med ridstövlar finns det också vissa nackdelar att ta i beaktning. Nedan finns några av de vanligaste utmaningarna med användning av ridstövlar.

 • Kostnad: Ridstövlar av hög kvalitet kan vara dyra, särskilt om de är tillverkade av läder. Detta kan göra dem till en betydande investering, särskilt för nybörjare eller tillfälliga ryttare. Även om det finns billigare alternativ tillgängliga, är dessa ofta mindre hållbara och bekväma, vilket kan leda till ökade kostnader på lång sikt för utbyte eller reparation.
 • Komfort: Även om välpassande ridstövlar kan vara mycket bekväma, kan processen att hitta rätt passform vara utmanande. Olika märken och modeller har olika passformer, och det kan vara svårt att hitta stövlar som passar perfekt runt både fot och ben. Dessutom kan nya läderstövlar kräva en inkörningsperiod där de kan vara obekväma tills de mjuknar och formar sig efter foten.
 • Underhåll: Ridstövlar kräver regelbundet underhåll för att förbli i gott skick. Detta inkluderar rengöring efter varje användning och regelbunden konditionering, speciellt för läderstövlar. Underhållet kan vara tidskrävande och kräver ytterligare kostnader för rengörings- och konditioneringsprodukter.

Hur man använder ridstövlar

Att använda ridstövlar korrekt kan göra en stor skillnad för din ridupplevelse. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du använder dina ridstövlar.

Val av rätt storlek

Att välja rätt storlek är avgörande för komfort och prestanda när du använder ridstövlar. En stövel som är för liten kan orsaka obehag och begränsa cirkulationen, medan en stövel som är för stor kan leda till otillräckligt stöd och ökad risk för skador. Många ridstövelmärken erbjuder detaljerade storleksguider för att hjälpa dig att hitta rätt passform. Kom ihåg att ta hänsyn till både fotens och vadens storlek när du väljer dina stövlar.

Korrekta strumpor

Typen av strumpor du bär med dina ridstövlar kan också påverka komforten. Det är bäst att välja långa strumpor som sträcker sig upp över kanten av stöveln för att förhindra skav mot huden. Strumpor gjorda av material som transporterar bort fukt från huden, såsom merinoull eller tekniska syntetmaterial, kan också hjälpa till att hålla fötterna bekväma under långa ridpass.

Inlärningsperiod

Nya läderstövlar kan kräva en inlärningsperiod där de först kan vara lite obekväma. Under denna tid mjuknar lädret och formar sig efter din fots och vadens form. Det kan vara frestande att hoppa över denna period och gå direkt till längre ridpass, men det är viktigt att ta det lugnt och låta stövlarna anpassa sig för att försäkra optimal komfort och passform i längden.

Skötsel och underhåll

För att hålla dina ridstövlar i bästa skick är regelbunden skötsel och underhåll viktigt. Detta inkluderar rengöring efter varje användning för att ta bort smuts och svett, samt regelbunden konditionering för att hålla lädret mjukt och smidigt. Syntetiska stövlar kan vanligtvis rengöras med en fuktig trasa och behöver inte konditioneras.

Rätt användning

Slutligen, kom ihåg att ridstövlar är utformade för ridning - inte för gång eller andra aktiviteter. Att använda dina ridstövlar för andra ändamål kan snabbt slita ut dem och minska deras livslängd. När du inte rider, är det bäst att byta till andra skor för att hålla dina ridstövlar i bästa skick så länge som möjligt.

Vanliga frågor om Ridstövlar

Hur ska ridstövlar passa?

Ridstövlar ska ge en säker och bekväm passform, utan att vara för tajta eller för lösa. Foten ska ha tillräckligt med utrymme för att röra på tårna, men stöveln ska inte vara så lös att foten glider runt inuti. Vaden på stöveln ska passa snävt men bekvämt runt benet, utan att orsaka obehag. Hälen ska inte lyfta från stövelns sula när du går. Slutligen bör stövelns höjd vara sådan att den når upp till knävecket utan att skava mot det när du böjer benet.

Hur tar jag hand om mina ridstövlar?

För att hålla dina ridstövlar i bästa skick bör du rengöra dem efter varje användning. Detta innebär att du borstar av smuts och svett med en mjuk borste, och torkar dem med en fuktig trasa vid behov. För läderstövlar bör du också regelbundet applicera en läderkonditioner för att hålla materialet mjukt och smidigt. Stövlarna bör förvaras på en torr plats, borta från direkt sol och värme, för att undvika sprickbildning och blekning.

Kan jag använda mina ridstövlar för andra aktiviteter?

Även om det kan vara frestande att använda dina ridstövlar för andra aktiviteter, bör det undvikas. Ridstövlar är speciellt designade för ridning, och att använda dem för andra ändamål, som promenader eller trädgårdsarbete, kan snabbt slita ut dem och minska deras livslängd. Dessutom kanske de inte ger lämpligt stöd eller grepp för andra aktiviteter.

Hur vet jag vilken storlek jag ska köpa?

Storleken på ridstövlar kan variera mellan olika märken och modeller, så det är viktigt att kontrollera storleksguiden för varje specifikt par du överväger. Många stövelföretag erbjuder detaljerade storleksguider för både fot och vad, och vissa tillverkar även stövlar i olika vidd och höjd för att passa en mängd olika kroppsformer. Om det är möjligt är det alltid bäst att prova stövlarna innan du köper dem.

Kan jag använda ridstövlar när det regnar?

De flesta ridstövlar är designade för att tåla en viss mängd fukt, men de kanske inte klarar av att bli helt genomblöta. Läderstövlar kan skadas av överdriven fukt, och även syntetiska stövlar kan bli obekväma om de blir för våta. Om du planerar att rida i regnet ofta kan det vara värt att överväga ett par vattentäta ridstövlar, eller att använda överdrag för dina vanliga stövlar.

Varför gör mina nya ridstövlar ont?

Om dina nya ridstövlar gör ont kan det bero på flera saker. De kanske är för små eller för stora, vilket kan orsaka skav och obehag. Läderstövlar kan också vara stela när de är nya, och kräver en inlärningsperiod för att mjukna upp och forma sig efter din fot. Om dina stövlar fortsätter att göra ont efter flera användningar bör du överväga att byta till en annan storlek eller modell.

Vad är skillnaden mellan ridstövlar och jodhpurs?

Ridstövlar och jodhpurs är två olika typer av skor som används för ridning. Ridstövlar sträcker sig upp till knävecket och ger skydd och stöd till hela underbenet, medan jodhpurs är enklare skor som sträcker sig upp till ankeln. Jodhpurs används ofta med halvchaps för att ge liknande skydd som ridstövlar. Valet mellan de två beror ofta på personlig preferens, ridstil och väderförhållanden.

Testvinnare - Bästa Ridstövlar

 • Mountain Horse Sovereign High Rider
 • Horze Verona ridstövlar i PU-läder
 • Cavallo Cavallinus Dressage
 • Mountain Horse Snowy River
 • Horze Aspen vinterridstövlar
 • QHP Romy Ridstövel Junior
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu