Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Ridstövlar

Senast uppdaterad: 28 november 2023

Ridstövlar är ett av de mest grundläggande och viktiga tillbehören för alla ryttare. Oavsett om du är en professionell tävlingsryttare eller en hobbyist som njuter av lugna stunder i sadeln, spelar ett par kvalitativa ridstövlar en avgörande roll för upplevelsen. De är speciellt designade för att skydda ryttarens fot och underben, samtidigt som de ger stöd och hjälper till att balansera vikten i sadeln. Kvalitativa ridstövlar kombinerar funktionell design med estetik och är tillverkade av hållbara material som läder eller syntetiska alternativ, vilket gör dem både bekväma och slitstarka.

Behovet av ridstövlar uppstår när du bestämmer dig för att ta ridning på allvar. Om du bara täcker det grundläggande behovet av skyddade fötter och ben medan du rider kan ett par ordinarie stövlar räcka. Men när du börjar rida regelbundet, kanske till och med tävlar, blir ridstövlar oumbärliga. De erbjuder extra säkerhet genom att förhindra att foten glider igenom stigbygeln, vilket kan leda till farliga situationer. Dessutom hjälper de till att förbättra din sits och kontroll över hästen genom att ge rätt stöd och grepp.

I vår omfattande granskning av olika ridstövlars kvalitet, komfort och prestanda har vi utsett Mountain Horse Sovereign High Rider till det bästa valet av ridstövlar. Dessa stövlar kombinerar exceptionell kvalitet, hållbarhet och elegans, vilket gör dem till det perfekta valet för såväl nybörjare som erfarna ryttare. Vi kommer att ta en djupare titt på dessa stövlar och varför de står ut i mängden.

Innehållsförteckning

Topplista: Bästa Ridstövlar

1. Bäst i Test: Mountain Horse Sovereign High Rider

Mountain Horse Sovereign High Rider ridstövlar
Mountain Horse Sovereign High Rider ridstövlar
Bäst i test
Passform 9.7
Komfort 9.5
Hållbarhet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
2990 kr

Mountain Horse Sovereign High Rider prisas för sin kombination av komfort, hållbarhet och estetik. Användarrecensioner lyfter fram den unika Mountain Horse® Prolaze-Flexnotch™-tekniken som möjliggör en behaglig häl ner-position, vilket betyder att stöveln är bekväm att bära under långa perioder. Dess hellånga YKK® Vislon-dragkedja baktill och dolda resår bidrar till en skräddarsydd passform oavsett om du har smala eller breda fötter, vilket gör stöveln ännu mer bekväm. Med sin mjuka läderfoder och sin ergonomiskt utformade och avtagbara ShockX™ Advanced-innersula, skapar den här stöveln en känsla av lyx och komfort som är svår att matcha.

Stövelns hållbarhet är beundransvärd, med starkt fullnarvat läder som är både slitstarkt och vattentåligt. Den inbyggda stålgelänken bidrar till ökad stabilitet vid ridning och gång, vilket visar att stöveln är byggd för att tåla långvarig frekvent användning. Dessutom kommer den med ett kostnadsfritt uppblåsbart stövelträ och en väska, vilket ytterligare bevisar dess värde när det gäller hållbarhet och livslängd.

När det gäller design, har Mountain Horse Sovereign High Rider ett attraktivt, tidlöst utseende med en vacker glans och finish. Dess Spanish cut upptill och 9 uppsättningar öljetter med fast elastisk snörning ger stöveln en elegant och sofistikerad look. Priset på 3499 kr kan verka högt, men med tanke på stövelns höga kvalitet och de många förstklassiga funktionerna den erbjuder, tror vi att den ger utmärkt värde för pengarna. Med ett betyg på 4,7/5 från vårt team är Mountain Horse Sovereign High Rider en utmärkt ridstövel som inte bara uppfyller utan överträffar våra förväntningar.

Fördelar

 • Hög komfort tack vare Prolaze-Flexnotch™-teknik
 • YKK® Vislon-dragkedja och dold resår för passform
 • Slitstarkt och vattentåligt fullnarvat läder
 • Inbyggd stålgelänk för stabilitet
 • Tidlös och elegant design

Nackdelar

 • Relativt hög prispunkt
 • Inte optimal för mycket smala vader

2. Bästa Premiumvalet: Horze Verona ridstövlar i PU-läder

Horze Verona ridstövlar i PU-läder, dam
Horze Verona ridstövlar i PU-läder, dam
Passform 9.8
Komfort 9.3
Hållbarhet 9.4
Totalt 9.5
Bästa pris
999 kr

I vår utvärdering av Horze Verona ridstövlar i PU-läder gav vi produkten ett betyg på 4,5 av 5. Detta baserades på flera faktorer: komfort, hållbarhet, design, storlek och pris. Många kunder har applåderat stövlarnas komfort, vilket gör dem idealiska för långvarig användning. Stövlarna formar sig efter foten och ger utmärkt stötdämpning. Dessutom ger det elastiska panelerna längs skaftet en välsittande passform.

När det gäller hållbarhet hör Horze Verona till toppskiktet. Tillverkade av 100% PU-läder, dessa stövlar har visat sig stå emot vatten och smuts väl, vilket gör dem särskilt slitstarka och hållbara vid frekvent användning. Dessutom ger det praktiska sporrstödet och de fasta elastiska skosnörena extra hållbarhet till stövlarna. Det är också värt att nämna att 72% av kunderna betecknar passformen som normal, medan endast 11% ansåg att passformen var liten. Detta visar att stövlarna passar bra för både breda och smala fötter.

Designmässigt är Horze Verona ridstövlar märkbart eleganta och praktiska. De är tillgängliga med avtagbar topp, där du kan välja mellan glittrande vita kristaller eller slätt läder – perfekt för att matcha med olika ridkläder och utrustning. Priset på 999kr är också mycket konkurrenskraftigt jämfört med liknande produkter på marknaden, vilket ger ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget är Horze Verona ridstövlar en stark rekommendation för dem som söker komfort, hållbarhet och design till ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Utmärkt komfort och stötdämpning
 • Hög hållbarhet och vattentät
 • Anpassningsbar och välsittande passform
 • Elegant och praktisk design
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Inte lika lyxig som dyrare alternativ
 • Viss passform kan uppfattas som liten

3. Bästa Klassiska: Cavallo Cavallinus Dressage

Cavallo CAVALLINUS DRESSAGE ridstövlar
Cavallo CAVALLINUS DRESSAGE ridstövlar
Passform 9.7
Komfort 9.3
Hållbarhet 8.9
Totalt 9.3
Bästa pris
4190 kr

Med vårt betyg på 4,3/5, visar Cavallo Cavallinus Dressage upp hög kvalitet och överträffande prestanda. Dessa ridstövlar är tillverkade av mjukt nappaskinn som formar sig efter foten för optimal komfort, och har en urtagbar innersula för storleksjustering. Detta tillsammans med en räfflad sula med Vibram ger en stabil och bekväm passform som kan stå emot långa perioder av användning. Stövlarna har även en tvärgående stretch-inlägg upp från bakkappan som bidrar till den övergripande komforten.

Qua hållbarhet, verkar dessa stövlar vara byggda för att hålla. Tillverkade av nappaskinn och läderfoder, besitter de både styrka och slitstyrka. De har även AGO limmade sammansättningar som ökar deras hållbarhet. Stövlarna är designade med en täckt lång dragkedja bak, vilket underlättar för användaren att ta på och av dem, och dessutom skyddar mot smuts och vatten.

I fråga om design är Cavallo Cavallinus Dressage eleganta och stilrena, vilket gör dem lämpliga för både vardaglig ridning och tävlingar. Dessutom är priset på 4190 kr något högre än andra jämförbara produkter på marknaden, men med tanke på dess kvalitet, komfort och hållbarhet, ger de definitivt valuta för pengarna. Slutligen, med sitt breda utbud av storlekar, verkar dessa stövlar vara lämpliga för en mängd olika användare, från barn till vuxna.

Fördelar

 • Hög kvalitet och prestanda
 • Mjukt nappaskinn för komfort
 • Urtagbar innersula för storleksjustering
 • Stabil och bekväm passform
 • Elegant och stilren design

Nackdelar

 • Relativt högt pris
 • Dragkedja kan bli smutsig

4. Bästa Vinterstövel: Mountain Horse Snowy River

Mountain Horse Snowy River ridstövel
Mountain Horse Snowy River ridstövel
Passform 9.3
Komfort 9.4
Hållbarhet 8.9
Totalt 9.2
Bästa pris
2790 kr

Mountain Horse Snowy River får toppbetyg på flera av våra kriterier. När det kommer till komfort är dessa stövlar överlägsna. De formar sig fint efter foten och är särskilt bekväma att bära under långa perioder, tack vare ett behagligt fuskpälsfoder. Det inbyggda stålskaftet bidrar också till ökad stabilitet, vilket gör dem ännu mer bekväma vid frekvent användning.

I fråga om hållbarhet imponerar dessa stövlar med sin slitstarka fullnarvat läderyta och vattentäta konstruktion. Även efter långtidsanvändning ser de fortfarande lika snygga ut som när de var nya, vilket också ger dem höga poäng på design. Skyddshöljet längs hela sidan av dragkedjan och den speciella icke-smutssamlande slitbanan adderar extra livslängd till stövlarna.

Priset på 2890 kr kan verka högt för vissa, men med tanke på stövelns höga kvalitet och funktioner anser vi att det ger god valuta för pengarna. Storleksutbudet tycks vara bra, vilket innebär att de passar både smala och breda fötter. Sammanfattningsvis ger vi Mountain Horse Snowy River ett betyg på 4,2/5 för dess balans mellan komfort, hållbarhet, design, storlek och pris.

Fördelar

 • Hög komfortnivå
 • Slitstarka och hållbara
 • Vattentät konstruktion
 • God passform för olika fotbredder
 • Estetiskt tilltalande design

Nackdelar

 • Relativt högt pris
 • Mindre populär jämfört med andra modeller

5. Mest Bekväma: Horze Aspen vinterridstövlar

Horze Aspen vinterridstövlar, dam
Horze Aspen vinterridstövlar, dam
Passform 9.4
Komfort 8.8
Hållbarhet 8.8
Totalt 9
Bästa pris
1590 kr

Horze Aspen vinterridstövlar skapar en avvägd blandning mellan komfort och hållbarhet, vilket gör att vi ger dem en uppskattad 4 av 5 i betyg. Stövlarna håller fötterna varma och torra tack vare det mysiga fuskpälsfodret och den oljade ytan som erbjuder extra vattenavstötande egenskaper. Dessutom är sulan halkfri vilket ger extra trygghet på frostiga eller snöiga underlag. Däremot har stövlarna fått blandade recensioner när det gäller passform. Cirka hälften av kunderna anser att stövlarna har normal passform medan den andra hälften tycker att de är små i storleken vilket kan påverka komforten negativt.

När det gäller designen, är Horze Aspen vinterridstövlar både praktiska och estetiskt tilltalande. De har en snygg stansad design på benet och foten, och kommer med en YKK-dragkedja längs benet i svängd design som ger dem en elegans utöver det vanliga. De är tillverkade av 100% äkta läder vilket säkerligen bidrar till deras hållbarhet. Dock bör man komma ihåg att de behöver behandlas regelbundet med rätt skovårdsprodukter för att behålla sin kvalitet.

Med ett pris på 1590 kr, erbjuder Horze Aspen vinterridstövlar ett bra värde för pengarna. De är inte de billigaste på marknaden, men deras hållbarhet, design och komfort gör att de står sig bra mot konkurrenterna i samma prisklass. Sammantaget är Horze Aspen vinterridstövlar ett pålitligt val för den som söker värme och komfort under ridturen i vinterklimat.

Fördelar

 • God komfort och hållbarhet
 • Vattenavstötande och värmande fuskpälsfoder
 • Halkfri sula för frostiga underlag
 • Estetiskt tilltalande design
 • Bra värde för pengarna

Nackdelar

 • Varierande åsikter om passform
 • Kräver regelbunden skötsel

6. Bästa Billiga: QHP Romy Ridstövel Junior

QHP Romy Ridstövel Junior - Svart
QHP Romy Ridstövel Junior - Svart
Passform 8.8
Komfort 8.7
Hållbarhet 9.2
Totalt 8.9
Bästa pris
1679 kr

QHP Romy Ridstövel Junior imponerar med sin mångsidighet och anpassningsförmåga. Den kombinerar komfort med stil, tack vare dess utbytbara dekorationer som tillåter olika uttryck och känslor att framhävas. Dessutom är stövelns elastiska snörning och innersula av syntetläder till för att ge extra komfort under ridturen. Detta gör att stöveln kan bäras under långa perioder utan att orsaka obehag. Stövelns konstruktion med läder och syntetmaterial på insidan samt en gummisula bidrar till dess hållbarhet, vilket är en viktig egenskap för ridstövlar.

Designmässigt är QHP Romy Ridstövel Junior en attraktiv produkt med sitt moderna och sportiga utseende. Den svartglittriga toppen som medföljer stöveln ger en trendig touch och kan bytas ut efter ägarens preferenser. Detta ger en unik möjlighet att personifiera utseendet på stövlarna. Dessutom finns stövlarna i tre olika modeller, standard, bred eller hög, vilket ger ett bredare spektrum av passform för olika fot- och vadstorlekar.

Med ett pris på 1679 kr, kan QHP Romy Ridstövel Junior anses vara i det mellanprissegmentet jämfört med liknande produkter på marknaden. Med tanke på dess högkvalitativa material, hållbarhet, bekvämlighet och den unika möjligheten att anpassa designen, ger denna stövel definitivt valuta för pengarna. Sammanfattningsvis är QHP Romy Ridstövel Junior ett utmärkt val för den unga ryttaren som söker en kombination av komfort, hållbarhet och individuell stil i sina ridstövlar.

Fördelar

 • Mångsidig och anpassningsbar design.
 • Komfortabel för långa ridturer.
 • Högkvalitativa material och hållbar.
 • Utbytbara dekorationer för unikt utseende.
 • Tillgänglig i olika modeller för olika passform.

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa kunder.
 • Lägre rankad i test jämfört med konkurrenter.

Hur hittar man de bästa ridstövlarna?

När du väljer ridstövlar bör du vara noga med att se till att de passar dina behov och preferenser. Följande kriterier hjälper dig att avgöra stövlarnas kvalitet och hur bra de passar dig.

Material

Materialvalet spelar en stor roll i både komfort och hållbarhet hos ridstövlarna. Läder är det traditionella valet, tack vare dess hållbarhet och förmåga att forma sig efter foten för en personlig passform. Syntetiska material som PVC och gummi är dock mer kostnadseffektiva, och kan vara ett bra val för nybörjare eller för dem som rider i fuktiga förhållanden. Det är viktigt att notera att materialet också påverkar stövelns andningsförmåga, vilket kan vara avgörande för komforten under långa ridpass.

Passform

En bra passform är avgörande för komfort och funktionalitet. Ridstövlar som inte passar bra kan orsaka obehag eller till och med skada. Stövlarna ska passa snävt men inte tätt runt vaden, medan fotdelen ska vara bekväm och ge tillräckligt med utrymme för tårna. Vissa ridstövlar kommer med elastiska paneler eller justerbara spännen för att förbättra passformen och komforten.

Stöd

Ridstövlar ska ge gott om stöd till foten, speciellt i fotbågen, för att hjälpa till att balansera ryttaren i sadeln. Därför bör du leta efter stövlar med en stark, stabil sula och tillräckligt med stöd runt ankeln.

Slitstyrka

Ridstövlar utsätts för mycket slitage, så det är viktigt att de är tillverkade för att tåla påfrestningen. Leta efter stövlar med starka sömmar, kvalitativa material och en robust konstruktion. En väl tillverkad läderstövel kan hålla i flera år med rätt skötsel.

Stil

Även om funktionalitet är det viktigaste, vill många ryttare också ha stövlar som ser bra ut. Det finns en mängd olika stilar att välja på, från traditionella dressyrstövlar till mer moderna field boots. Valet av stil kan också påverkas av den typ av ridning du gör mest.

Säkerhet

Säkerheten bör alltid vara en prioritet när det gäller ridutrustning. Ridstövlar bidrar till säkerheten genom att förhindra att foten fastnar i stigbygeln. Leta efter stövlar med en definierad häl för att minimera risken för olyckor.

Pris

Priset kan variera kraftigt beroende på stövelns kvalitet, material och märke. Medan dyrare stövlar ofta erbjuder bättre kvalitet och hållbarhet, finns det många kostnadseffektiva alternativ som också ger bra prestanda. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet som passar din budget och dina ridbehov.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett utmärkt verktyg för att få en uppfattning om ridstövlarnas prestanda i praktiken. Genom att läsa recensioner kan du få insikt i hur stövlarna håller upp under riktiga ridförhållanden, och få en ärlig bedömning av deras komfort, hållbarhet och värde för pengarna.

Metodik för Utvärdering och Test av Ridstövlar

Att välja de bästa ridstövlarna är en svår uppgift, givet det breda utbudet på marknaden. Vi på Husdjursrevyn har dock tagit oss an utmaningen. Vi har granskat och jämfört flera populära ridstövlar baserat på en rad olika faktorer. Vi har samlat feedback från riktiga användare, granskat kundrecensioner och konsulterat experter inom området för att ge oss en djupare insikt i vad man ska leta efter vid val av ridstövlar.

 • Komfort: Hur bekväm är stöveln att bära under långa perioder? Formar den sig efter foten på ett behagligt sätt? Hur bra är den på att absorbera stötar?
 • Hållbarhet: Hur väl håller stöveln vid frekvent användning? Är den tillverkad av hållbara och slitstarka material? Hur bra står den emot vatten och smuts?
 • Design: Hur ser stöveln ut? Är den estetiskt tilltalande? Passar den med olika ridkläder och utrustning?
 • Storlek och passform: Finns det en mängd olika storlekar tillgängliga? Passar stöveln bra på både smala och breda fötter?
 • Pris: Är stöveln prissatt rättvist i jämförelse med liknande produkter på marknaden? Ger det värde för pengarna?

Genom att bedöma ridstövlar på dessa områden, har vi kunnat skapa en omfattande guide som kan hjälpa dig att välja de bästa ridstövlarna för dina behov. Vi tror att den perfekta stöveln är ett balanserat val mellan komfort, hållbarhet, design, storlek och pris. Vår målsättning är att göra ditt köpbeslut enklare och mer informerat.

Tjej pa häst

Fördelar med ridstövlar

Att investera i ett par kvalitativa ridstövlar ger en mängd fördelar, både i termer av säkerhet och prestanda. Här är några av de mest framträdande fördelarna med att använda ridstövlar.

 • Säkerhet: En av de främsta fördelarna med ridstövlar är den ökade säkerheten de ger. Genom att förhindra att foten glider igenom stigbygeln minskar ridstövlar risken för farliga fall och skador. Dessutom tillhandahåller de skydd för ryttarens fötter och underben från potentiella stötar och skav.
 • Kontroll: Ridstövlar ger ryttaren en förbättrad kontroll över hästen. Det specifika greppet som finns på stövlarnas sula och häl, tillsammans med deras stabila konstruktion, bidrar till att ge ryttaren bättre balans i sadeln och därmed mer exakt styrning.
 • Komfort: När de är väl inpassade, kan ridstövlar vara otroligt bekväma. De är designade för att stödja och skydda foten under långa timmar i sadeln, och många moderna modeller har funktioner som andningsbarhet och vattentäthet för extra komfort.
 • Hållbarhet: Ridstövlar är utformade för att tåla tuffa förhållanden och långvarig användning. De är ofta tillverkade av slitstarka material som läder eller kraftiga syntetiska material, och med rätt skötsel kan de hålla i många år.
 • Estetik: Slutligen får man inte glömma det estetiska värdet av ridstövlar. De ger ryttaren en polerad och professionell look, vilket kan vara särskilt viktigt vid tävlingar eller uppträdanden. Dessutom finns det en mängd olika stilar och färger att välja mellan, vilket gör det möjligt att personliggöra din utrustning baserat på din smak och stil.

Nackdelar med ridstövlar

Trots de många fördelarna med ridstövlar finns det också vissa nackdelar att ta i beaktning. Nedan finns några av de vanligaste utmaningarna med användning av ridstövlar.

 • Kostnad: Ridstövlar av hög kvalitet kan vara dyra, särskilt om de är tillverkade av läder. Detta kan göra dem till en betydande investering, särskilt för nybörjare eller tillfälliga ryttare. Även om det finns billigare alternativ tillgängliga, är dessa ofta mindre hållbara och bekväma, vilket kan leda till ökade kostnader på lång sikt för utbyte eller reparation.
 • Komfort: Även om välpassande ridstövlar kan vara mycket bekväma, kan processen att hitta rätt passform vara utmanande. Olika märken och modeller har olika passformer, och det kan vara svårt att hitta stövlar som passar perfekt runt både fot och ben. Dessutom kan nya läderstövlar kräva en inkörningsperiod där de kan vara obekväma tills de mjuknar och formar sig efter foten.
 • Underhåll: Ridstövlar kräver regelbundet underhåll för att förbli i gott skick. Detta inkluderar rengöring efter varje användning och regelbunden konditionering, speciellt för läderstövlar. Underhållet kan vara tidskrävande och kräver ytterligare kostnader för rengörings- och konditioneringsprodukter.

Hur man använder ridstövlar

Att använda ridstövlar korrekt kan göra en stor skillnad för din ridupplevelse. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du använder dina ridstövlar.

Val av rätt storlek

Att välja rätt storlek är avgörande för komfort och prestanda när du använder ridstövlar. En stövel som är för liten kan orsaka obehag och begränsa cirkulationen, medan en stövel som är för stor kan leda till otillräckligt stöd och ökad risk för skador. Många ridstövelmärken erbjuder detaljerade storleksguider för att hjälpa dig att hitta rätt passform. Kom ihåg att ta hänsyn till både fotens och vadens storlek när du väljer dina stövlar.

Korrekta strumpor

Typen av strumpor du bär med dina ridstövlar kan också påverka komforten. Det är bäst att välja långa strumpor som sträcker sig upp över kanten av stöveln för att förhindra skav mot huden. Strumpor gjorda av material som transporterar bort fukt från huden, såsom merinoull eller tekniska syntetmaterial, kan också hjälpa till att hålla fötterna bekväma under långa ridpass.

Inlärningsperiod

Nya läderstövlar kan kräva en inlärningsperiod där de först kan vara lite obekväma. Under denna tid mjuknar lädret och formar sig efter din fots och vadens form. Det kan vara frestande att hoppa över denna period och gå direkt till längre ridpass, men det är viktigt att ta det lugnt och låta stövlarna anpassa sig för att försäkra optimal komfort och passform i längden.

Skötsel och underhåll

För att hålla dina ridstövlar i bästa skick är regelbunden skötsel och underhåll viktigt. Detta inkluderar rengöring efter varje användning för att ta bort smuts och svett, samt regelbunden konditionering för att hålla lädret mjukt och smidigt. Syntetiska stövlar kan vanligtvis rengöras med en fuktig trasa och behöver inte konditioneras.

Rätt användning

Slutligen, kom ihåg att ridstövlar är utformade för ridning - inte för gång eller andra aktiviteter. Att använda dina ridstövlar för andra ändamål kan snabbt slita ut dem och minska deras livslängd. När du inte rider, är det bäst att byta till andra skor för att hålla dina ridstövlar i bästa skick så länge som möjligt.

Vanliga frågor om Ridstövlar

Hur ska ridstövlar passa?

Ridstövlar ska ge en säker och bekväm passform, utan att vara för tajta eller för lösa. Foten ska ha tillräckligt med utrymme för att röra på tårna, men stöveln ska inte vara så lös att foten glider runt inuti. Vaden på stöveln ska passa snävt men bekvämt runt benet, utan att orsaka obehag. Hälen ska inte lyfta från stövelns sula när du går. Slutligen bör stövelns höjd vara sådan att den når upp till knävecket utan att skava mot det när du böjer benet.

Hur tar jag hand om mina ridstövlar?

För att hålla dina ridstövlar i bästa skick bör du rengöra dem efter varje användning. Detta innebär att du borstar av smuts och svett med en mjuk borste, och torkar dem med en fuktig trasa vid behov. För läderstövlar bör du också regelbundet applicera en läderkonditioner för att hålla materialet mjukt och smidigt. Stövlarna bör förvaras på en torr plats, borta från direkt sol och värme, för att undvika sprickbildning och blekning.

Kan jag använda mina ridstövlar för andra aktiviteter?

Även om det kan vara frestande att använda dina ridstövlar för andra aktiviteter, bör det undvikas. Ridstövlar är speciellt designade för ridning, och att använda dem för andra ändamål, som promenader eller trädgårdsarbete, kan snabbt slita ut dem och minska deras livslängd. Dessutom kanske de inte ger lämpligt stöd eller grepp för andra aktiviteter.

Hur vet jag vilken storlek jag ska köpa?

Storleken på ridstövlar kan variera mellan olika märken och modeller, så det är viktigt att kontrollera storleksguiden för varje specifikt par du överväger. Många stövelföretag erbjuder detaljerade storleksguider för både fot och vad, och vissa tillverkar även stövlar i olika vidd och höjd för att passa en mängd olika kroppsformer. Om det är möjligt är det alltid bäst att prova stövlarna innan du köper dem.

Kan jag använda ridstövlar när det regnar?

De flesta ridstövlar är designade för att tåla en viss mängd fukt, men de kanske inte klarar av att bli helt genomblöta. Läderstövlar kan skadas av överdriven fukt, och även syntetiska stövlar kan bli obekväma om de blir för våta. Om du planerar att rida i regnet ofta kan det vara värt att överväga ett par vattentäta ridstövlar, eller att använda överdrag för dina vanliga stövlar.

Varför gör mina nya ridstövlar ont?

Om dina nya ridstövlar gör ont kan det bero på flera saker. De kanske är för små eller för stora, vilket kan orsaka skav och obehag. Läderstövlar kan också vara stela när de är nya, och kräver en inlärningsperiod för att mjukna upp och forma sig efter din fot. Om dina stövlar fortsätter att göra ont efter flera användningar bör du överväga att byta till en annan storlek eller modell.

Vad är skillnaden mellan ridstövlar och jodhpurs?

Ridstövlar och jodhpurs är två olika typer av skor som används för ridning. Ridstövlar sträcker sig upp till knävecket och ger skydd och stöd till hela underbenet, medan jodhpurs är enklare skor som sträcker sig upp till ankeln. Jodhpurs används ofta med halvchaps för att ge liknande skydd som ridstövlar. Valet mellan de två beror ofta på personlig preferens, ridstil och väderförhållanden.

Testvinnare - Bästa Ridstövlar

 • Mountain Horse Sovereign High Rider
 • Horze Verona ridstövlar i PU-läder
 • Cavallo Cavallinus Dressage
 • Mountain Horse Snowy River
 • Horze Aspen vinterridstövlar
 • QHP Romy Ridstövel Junior
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
61 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu