GPS-halsband katt

Det blir allt mer populärt med olika typer av spårare, eller trackers, till katten. Till exempel en GPS-spårare i halsbandet eller halsband med inbyggd pejlare som du kan spåra. Det är en teknik som har utvecklats mycket de senaste åren och allt eftersom teknikprylar blir mer mindre så öppnas nya användningsområden upp. Att kunna spåra sin katt är en stor trygghet oavsett var du bor och även om du har en katt som föredrar att vara inne. Katter är ju som bekant kända för att vandra iväg och en del katter kan vara borta i flera dagar. Med en GPS så kommer du alltid att kunna hitta din katt.

GPS eller pejlare?

En GPS är ett satellitbaserat radionavigationssystem. Det innebär att en sändare som sitter i kattens halsband kommunicerar med mobilnätet och möjliggör för dig att spåra katten via dator eller telefon. Du kan se var din katt är under hela dygnet och de flesta system sparar information så att du kan gå tillbaka och se var din katt har befunnit sig. Du får därmed information om din katts revir och vilka områden den brukar besöka. GPS-system kan använda sig av så kallad geofencing-teknik. Det innebär att du kan markera upp ett område som katten inte kan lämna utan att du blir meddelad genom appen. Det fungerar som ett virtuellt staket och är särskilt användbart för dig som bor nära till exempel en större väg.

Förutom GPS-halsband finns det också pejlare som kan fästas i kattens halsband eller sele. En pejlare skickar ut en signal till en mottagarenhet, till exempel en telefon eller separat mottagardosa. Du får inte exakt information om var katten befinner sig utan du blir pejlad, eller signalerad, åt rätt håll och på ett ungefär hur långt bort katten befinner sig. Pejlutrustning har inte samma räckviddskapacitet som GPS-system och kräver kalibrering innan uppstart. 

GPS
 • Samma täckning som mobilnätet
 • Sparar information
 • Exakt platsangivelse
 • Geofencing
 • Dyrare
 • Kräver oftast abonnemang
Pejlare
 • Väger mycket lite
 • Billigt och kräver inte abonnemang
 • Sparar inte information
 • Endast en ungefärlig platsangivelse

Som du kan se så har GPS:en svagheter som pejlaren inte har och vice versa. Generellt kan vi säga att du ska välja pejlare om:

 • Du har en liten katt som blir störd av den extra vikten en GPS medför
 • Du vill slippa abonnemangskostnad och lägre inköpskostnad
 • Om du har en katt som inte går långt bort eller är ute länge

GPS-spårare ska du välja om:

 • Du har en utekatt som oftare är ute än inne
 • Du har en större katt som inte bryr sig om den något större GPS-utrustningen
 •  Vill kunna använda dig av geofencing

TK-911 Mini GPS

Eksit Data erbjuder olika GPS-halsband, i olika storlekar för både katt och hund. TK-911 Mini är den minsta modellen med dimensioner om 62 x 30 x 18 och väger bara 33 gram. GPS-spårningen går via Google Maps och har därmed i princip obegränsad räckvidd. Du kan spåra din katt i realtid via dator eller app i telefonen. TK-911 mini är en favorit då det är ett okomplicerat halsband, en GPS kopplad till en app rätt och slätt. Du behöver inte köpa till något abonnemang vilket gör halsbandet i längden till en väldigt prisvärd produkt.

MiniFinder GPS Tracker

MiniFinder är egentligen inget katthalsband, det är bara en GPS-spårare som du enkelt kan fästa på ditt favorithalsband. Den här GPS är helt fenomenal, få GPS:er kommer med så många innovativa funktioner som denna. Förutom livespårning, geofencing och lagrad data får du information om GPS-signalen tappas eller om batteriet är svagt. Den har till och med en högtalare som gör att du kan kommunicera med ditt djur genom telefonen! MiniFinder har den bästa batteritiden av de katt-GPS:er som vi har testat, hela 20 dagar i standby läge och upp till 5 dagar i aktivt arbetsläge. Givetvis är den vattentät och kompatibel med Google och Bing maps. 

Det här är en GPS för dig som vill ha extra funktioner och vara säker på att du alltid kan hitta din katt. Med utrymme att lagra upp till 60 000 offlinepositioner kommer du nästan garanterat att kunna hitta din katt även om batteriet dör eller om signalen försvinner.

 

Tractive GPS-katthalsband

Tractive erbjuder ett katthalsband med GPS till ett bra pris. Halsbandet är enkelt och stilrent. GPS-sändaren sitter säkert i ett vattenskyddat omhölje och håller i upp till 5 dagar innan det behöver laddas! Spårningen kan ske nästan var som helst, med avtal i mer än 150 länder och med alla stora mobilmobiloperatörer kan vi garantera en mycket bra täckning. Halsbandet är försett med säkerhetslås som lossnar om katten fastnar (kom ihåg att det är GPS så du kan enkelt hitta halsbandet igen om katten kommer hem utan).

Det här halsbandet vann våra tester och är den perfekta balansen mellan pris, funktioner och kvalitet.

Senast Uppdaterad: 2020-02-26 08:58:37

Ge din syn på GPS-halsband Katt
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu