Bästa Hundförsäkring 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Hundförsäkring är en väsentlig del av ansvarsfullt hundägarskap och lika mycket en trygghetsaffär för hundägaren som en säkerhet för hunden. Det är en typ av försäkring som ger ekonomiskt skydd mot oväntade kostnader som kan uppstå i samband med din hunds hälsa. Den kan täcka allt ifrån rutinmässiga veterinärbesök till akut sjukvård, och ersättning vid stöld eller borttappning. Försäkringen kan även täcka ansvarsskydd om hunden skulle skada någon annan. Att teckna en hundförsäkring kan därför vara ett bra sätt att lindra stressen som kommer med oförutsedda utgifter och samtidigt säkerställa att din hund får den bästa möjliga vård.

Hundförsäkring behövs egentligen från det att du blir ägare till en hund, oavsett om det är en valp eller en äldre hund. Hunden kan bli sjuk, skadad eller utsatt för olika typer av olyckor när som helst under sitt liv. Det kan handla om allt från att svälja ett främmande föremål till skador orsakade av trafikolyckor eller plötsliga sjukdomar. Utan en försäkring kan de oväntade kostnaderna för veterinärvård snabbt bli enorma. Även om man hoppas att man aldrig ska behöva utnyttja sin hundförsäkring, ger det en stor trygghet att veta att man har det ekonomiska skyddet om något skulle hända.

I vårt omfattande test av hundförsäkringar står det klart att Lassie Hundförsäkring utmärker sig från mängden. Med sin generösa täckning, tydliga villkor och konkurrenskraftiga priser, erbjuder de en produkt som ger både dig och din fyrbenta vän den trygghet ni förtjänar. Vi kommer i denna artikel att gå igenom varför Lassie Hundförsäkring vann i vårt test, samt ge dig en djupare förståelse för vad du bör titta på när du väljer hundförsäkring.

Innehållsförteckning
hundforsakring guide3

Så gjorde vi testet

Att hitta den bästa hundförsäkringen kan vara en överväldigande uppgift för husdjursägare. På Husdjursrevyn, har vi spenderat tid på att noggrant testa och utvärdera olika hundförsäkringar för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet för dig och din hund. Vår testprocess bestod av en serie steg där vi utvärderade varje försäkring på olika punkter, allt från kostnader till kundsupport.

 • Kostnad: Vad är den månatliga eller årliga premien? Finns det några extra avgifter för vissa förmåner? Hur mycket är självrisken?
 • Täckning: Vilka är de medicinska tillstånd och behandlingar som täcks av försäkringen? Är förebyggande vård och rutinmässiga kontroller inkluderade? Finns det några begränsningar eller undantag?
 • Policies: Hur enkel är det att göra anspråk? Hur snabbt betalas anspråken ut? Finns det alternativ för att anpassa din policy?
 • Kundsupport: Hur bra är kundservicen? Är de lättillgängliga och hjälpsamma vid frågor eller problem?
 • Kundomdömen: Vad säger befintliga kunder om sina erfarenheter med försäkringsbolaget? Finns det några återkommande problem eller positiva aspekter som framkommer?

Genom att gå igenom denna omfattande testprocess, har vi kunnat undersöka varje hundförsäkring ur alla vinklar. Resultatet är att du kan känna dig trygg med att du gör ett välgrundat val när du väljer en hundförsäkring för din älskade fyrbenta vän. På Husdjursrevyn, är vi stolta över att erbjuda klar, koncis och pålitlig information till alla husdjursägare.

Topplista: Bästa Hundförsäkring

1. Bäst i test: Lassie Hundförsäkring

Logotyp bla 200px 4
Lassie Hundförsäkring
Bäst i test
Kostnad 9.7
Täckning 9.5
Service 9.6
Totalt 9.7
Bästa pris
232 kr

Lassie hundförsäkring får höga betyg i vårt test och är ett utmärkt val för hundägare som söker en omfattande och prisvärd försäkring. Försäkringen erbjuder ett högt försäkringsbelopp på upp till 150 000 kr, vilket är bland de högsta på marknaden. Dessutom kan du välja din egen självrisk och försäkringsvillkoren är desamma för alla raser, vilket är ett stort plus. Lassies unika poängsystem, där du kan sänka din årspremie genom att utbilda dig och ta hand om din hund, är både innovativt och fördelaktigt för både dig och ditt husdjur.

Lassie hundförsäkring erbjuder en smidig digital upplevelse med en lättanvänd app där du kan hantera allt från skadeanmälan till att samla poäng för rabatt på årspremien. Kundservicen hos Lassie är också värt att framhålla med snabbt och professionellt bemötande. Vi uppskattade också att all information hämtas automatiskt när försäkringen tecknas, vilket gör processen snabb och enkel.

Den enda nackdelen vi fann med Lassie hundförsäkring är att livförsäkringen inte ingår som standard och måste läggas till som tillval, vilket inte alla hundägare kanske är medvetna om. Men med tanke på det höga försäkringsbeloppet, den flexibla självrisken och det användarvänliga upplägget, rankar vi ändå Lassie hundförsäkring som ett utmärkt val för de flesta hundägare. Med betyget 4,7/5 ger vi Lassie ett starkt rekommendation.

Fördelar

 • Högt försäkringsbelopp (upp till 150 000 kr).
 • Möjlighet att välja egen självrisk.
 • Samma försäkringsvillkor för alla raser.
 • Unikt poängsystem för att sänka årspremien.
 • Smidig digital upplevelse via en app.

Nackdelar

 • Livförsäkring ingår inte som standard.

2. Bästa premium: FurryChamp Hundförsäkring

furry champ logo
FurryChamp Hundförsäkring
Kostnad 9.1
Täckning 9.6
Service 9.8
Totalt 9.5
Bästa pris
248 kr

FurryChamp hundförsäkring är utan tvekan en av de bästa försäkringarna på marknaden med vårt betyg på 4,5 av 5. Med en månadskostnad på 248 kr, är FurryChamp en utmärkt investering för alla hundägare. Det som skiljer FurryChamp från andra försäkringsbolag är deras insats att täcka tidigare hälsoförhållanden, något som inte brukar ingå i standardförsäkringar. Dessutom har de 24/7 tillgång till online veterinär, vilket garanterar omedelbar hjälp oavsett tidpunkt på dygnet.

Något annat som imponerar med FurryChamp är deras fokus på kundens behov och flexibilitet. Arbetssätten hos företaget gör det möjligt för kunderna att anpassa sina försäkringar efter sina ekonomiska förutsättningar och hundens behov. FurryChamp erbjuder också en snabb och effektiv ersättning vid eventuella olyckor eller sjukdomstillstånd. Detta gör att man inte behöver oroa sig för långa och komplicerade ersättningsprocesser.

Kundrecensionerna om FurryChamp är övervägande positiva, vilket speglar företagets förmåga att tillhandahålla en utmärkt service till sina kunder. Den kundtjänst som erbjuds anses vara snabb, tillmötesgående och hjälpsam, vilket bidrar till förtroendet för försäkringsbolaget. Sammantaget är FurryChamp hundförsäkring ett utmärkt val för alla hundägare som vill ha en pålitlig och kostnadseffektiv försäkringslösning.

Fördelar

 • Täcker tidigare hälsoförhållanden
 • 24/7 tillgång till online veterinär
 • Anpassningsbara försäkringsalternativ
 • Snabb och effektiv ersättning
 • Utmärkt kundservice

Nackdelar

 • Lite högre månadskostnad
 • Ej bäst i prisjämförelse

3. Bästa med bonus: ICA Hundförsäkring

icalofo
ICA Hundförsäkring
Kostnad 8.6
Täckning 9.3
Service 8.8
Totalt 9.3
Bästa pris
304 kr

ICA Hundförsäkring är ett utmärkt val för husdjursägare som söker en omfattande, prisvärd försäkring för sina fyrbenta vänner. Med en premie på 304 kr per månad, är det inte det billigaste alternativet på marknaden, men det erbjuder en högre nivå av täckning och flexibilitet än många andra försäkringsalternativ. ICA erbjuder två ersättningsnivåer på 30 000 kr eller 60 000 kr, vilket gör det enkelt för hundägare att välja den nivå av skydd som bäst passar deras budget och behov. Dessutom erbjuder ICA rabatter genom sitt bonussystem för befintliga kunder, vilket kan bidra till att sänka kostnaderna ytterligare.

En viktig faktor att överväga när man väljer en hundförsäkring är vilka medicinska tillstånd och behandlingar som täcks av försäkringen. ICA Hundförsäkring täcker ett brett spektrum av veterinärbehandlingar - allt från akutsjukvård och medicinering till rehabilitering och bettkorrigering. Denna omfattande täckning är ett stort plus, eftersom det innebär att hundägare kan känna sig trygga med att deras hund kommer att få den vård den behöver oavsett vad som händer. Dessutom har ICA ingen karenstid på sin hundförsäkring, vilket ger husdjursägare extra trygghet från och med dag ett.

Kundomdömen är ett annat viktigt område att titta på när man utvärderar en hundförsäkring. Baserat på kundrecensioner och feedback, verkar ICA Hundförsäkring vara ett pålitligt försäkringsalternativ. Många kunder uppskattar försäkringens omfattande täckning och flexibilitet, samt ICAs vänliga och hjälpsamma kundservice. Faktumet att ICA är ett väletablerat försäkringsbolag ger också en extra nivå av tillit och trovärdighet till produkten.

Fördelar

 • Generöst skydd och täckning
 • Bonus för ICA-kunder
 • Ingen karenstid
 • Möjlighet för livförsäkring
 • Självriskalternativ

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med konkurrenter
 • Begränsade täckningsvillkor för vissa raser

4. Bästa skräddarsydda: Svedea Hundförsäkring

svedea3
Svedea Hundförsäkring
Kostnad 8.5
Täckning 8.6
Service 9.3
Totalt 8.8
Bästa pris
274 kr

Svedea Hundförsäkring får ett betyg av 8,8 av 10 på vår skala, vilket betyder att det är en försäkring som erbjuder god kvalitet och tillförlitlighet för de flesta hundägare. En av de viktigaste aspekterna av Svedea Hundförsäkring är dess pris. Med en premie på 274 kr per månad är den något högre än genomsnittet jämfört med andra försäkringar vi har testat. Dock, det är viktigt att notera att Svedea erbjuder olika rabatter, inklusive en mängdrabatt på upp till 30%, vilket kan göra försäkringen mer prisvärd för flera hundägare.

En annan styrka med Svedea Hundförsäkring är dess täckning och flexibiliteten i sina tillägg. Basförsäkringen inkluderar olika behandlingar och villkor, inklusive rygg- och ledsjukdomar, tandvård och rehabilitering. Dessutom kan hundägare välja mellan flera tilläggsalternativ, som reseförsäkring eller avelsförsäkring, vilket gör att de kan anpassa sin försäkringspolicy efter sina specifika behov. Kundrecensioner har också framhållit företagets omfattande rehabiliteringsförsäkring och användbarhetsförsäkring som unika och värdefulla aspekter av deras policy.

Slutligen, har Svedea fått positiva omdömen för sin kundtjänst. Många kunder har berömt företaget för dess snabba svarstid och hjälpsamma personal. Svedeas policys är enkla att förstå och anspråken betalas ut snabbt. Sammantaget, även om Svedea kan vara dyrare än vissa andra alternativ på marknaden, erbjuder dess omfattande täckning, flexibla tillägg och utmärkt kundservice ett stort värde för pengarna, särskilt för hundägare som söker en mer anpassad policy.

Fördelar

 • Hög behandlingstäckning
 • Många valbara tillägg
 • Utmärkt kundservice
 • Rabatter för flera hundar
 • Omfattande rehabiliteringsförsäkring

Nackdelar

 • Premien är högre än genomsnittet
 • Komplexa policys kan vara svåra att förstå

5. Bästa kundomdömen: Moderna Hundförsäkring

modernalogo
Moderna Hundförsäkring
Kostnad 9
Täckning 9.4
Service 9.8
Totalt 8.5
Bästa pris
215 kr

Moderna Hundförsäkring är ett bra alternativ för hundägare som vill ha mångsidig täckning till ett konkurrenskraftigt pris. Med tre olika försäkringspaket; Enkel, Dubbel och Trippel, har Moderna lyckats skapa alternativ för olika behov och budgetar. Deras mest omfattande försäkring, Trippel, erbjuder ett högt ersättningsbelopp om 90 000 kr årligen, inklusive täckning för medicin och upp till 15 000 kr för MR/CT-röntgen. De erbjuder också möjlighet att anpassa självrisken, vilket ger kunderna möjlighet att anpassa sin försäkring efter sina ekonomiska förutsättningar.

Trots sina starka punkter finns det också några aspekter av Moderna Hundförsäkring som kan vara avskräckande för vissa kunder. Den maximala åldern för att teckna en försäkring är 8 år, vilket kan vara problematiskt för ägare till äldre hundar. Dessutom har de en relativt lång självriskperiod på 180 dagar, vilket kan ställa till problem för de som behöver kräva ersättning kort efter att ha tecknat sin försäkring.

Slutligen gör Modernas policy att inte sänka ersättningsbeloppet under hundens livstid att den sticker ut på marknaden. Detta erbjuder en stor trygghet och stabilitet för hundägare. Dessutom erbjuder de en rabatt för unga hundar, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för nya husdjursägare. Med allt detta i åtanke, är det lätt att se varför Moderna Hundförsäkring får en stark 4,2 av 5 i vårt betyg.

Fördelar

 • Mångsidig täckning till konkurrenskraftigt pris
 • Möjlighet att anpassa självrisken
 • Högt årligt ersättningsbelopp
 • Täckning för medicin och MR/CT-röntgen
 • Ersättningsbeloppet sänks inte under hundens livstid

Nackdelar

 • Maximal ålder för teckning är 8 år
 • Lång självriskperiod på 180 dagar

Hur hittar man den bästa hundförsäkringen?

Att hitta den bästa hundförsäkringen kan kännas överväldigande med det stora antalet försäkringsbolag och olika försäkringsalternativ som finns tillgängliga. Det är dock inte omöjligt. Genom att fokusera på ett antal viktiga bedömningskriterier kan du jämföra olika hundförsäkringar och hitta den som bäst passar din hund och dina behov. Här följer några av de viktigaste kriterierna du bör överväga:

Täckning

Det första du bör titta på när du jämför hundförsäkringar är vilken typ av täckning de erbjuder. Vissa försäkringar täcker till exempel endast veterinärkostnader i samband med olyckor, medan andra även täcker sjukdomar. Det kan också vara så att försäkringen täcker kostnader för rehabilitering, mediciner och specialdieter. Kolla även om försäkringen har några begränsningar när det gäller ålder eller ras. Ju mer omfattande täckning desto bättre, men kom ihåg att detta ofta också innebär högre premiekostnader.

Veterinärvård

En bra hundförsäkring bör täcka alla kostnader för nödvändig vård hos veterinären. Detta inkluderar både rutinbesök och akuta situationer. Försäkringen bör även täcka kostnader för nödvändiga behandlingar och operationer. Det är viktigt att kontrollera om det finns någon gräns för hur mycket försäkringen betalar ut per år, och om det finns några begränsningar för vilka typer av behandlingar som täcks.

Livförsäkring

En livförsäkring för din hund kan vara ett bra sätt att skydda dig mot de ekonomiska konsekvenserna av din hunds bortgång. Denna typ av försäkring kan ge dig en utbetalning om din hund avlider eller måste avlivas på grund av sjukdom eller olycka. Detta kan vara särskilt viktigt för dig om du har investerat mycket pengar i din hund, till exempel om det är en renrasig hund eller en tävlingshund.

Ansvarsskydd

Om din hund skulle skada någon annan eller någon annans egendom kan du bli ansvarig att betala för skadorna. Därför är det bra om din hundförsäkring inkluderar ett ansvarsskydd. Detta skydd betalar ut ersättning om din hund orsakar en skada som du som ägare blir ekonomiskt ansvarig för.

Självrisk

Självrisk är den del av kostnaden som du själv måste betala innan försäkringsbolaget börjar betala ut ersättning. Det är viktigt att jämföra hur stor självrisk olika hundförsäkringar har. En högre självrisk innebär oftast lägre premiekostnader, men du riskerar att behöva betala mer ur egen ficka om din hund behöver vård.

Pris

Priset på hundförsäkringen är naturligtvis en viktig faktor att överväga. Du vill hitta en försäkring som passar din budget men som samtidigt ger den täckning och det skydd du önskar. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Jämför priset i relation till vad försäkringen faktiskt erbjuder.

Användarrecensioner

Det kan vara mycket värdefullt att läsa recensioner från andra hundägare som har erfarenhet av de hundförsäkringar du överväger. Recensioner kan ge dig en inblick i hur försäkringsbolaget hanterar skadeanmälningar och hur nöjda kunderna är med servicen. Det kan också ge dig en uppfattning om hur snabbt och smidigt utbetalningar sker när en skada har inträffat.

Kundservice

God kundservice är viktigt när du väljer hundförsäkring. Du vill kunna få snabb och korrekt hjälp när du behöver det. Kolla därför upp hur lätt det är att komma i kontakt med försäkringsbolaget, både via telefon och e-post. Kontrollera även hur snabbt de svarar på dina frågor och hur hjälpsamma de är.

hundforsakring guide

Fördelar med hundförsäkring

Att teckna en hundförsäkring för ditt husdjur är inte bara en säkerhetsåtgärd, det innebär också flera konkreta fördelar. Det skyddar inte bara mot oförutsedda kostnader, utan skapar även en bättre förutsättning för att din hund får den vård den behöver vid sjukdom eller olyckshändelse. Här kommer vi att gå igenom några av de främsta fördelarna med att ha en hundförsäkring.

 • Ekonomiskt skydd mot oförutsedda händelser: Veterinärvård kan vara dyrt, särskilt om din hund drabbas av en allvarlig sjukdom eller skada. Med en hundförsäkring behöver du inte oroa dig för oförutsedda och höga kostnader. Försäkringen hjälper till att täcka kostnaden för veterinärvård, vilket kan rädda dig från ekonomisk stress och gör att du kan fokusera på din hunds återhämtning.
 • Trygghet och ro i sinnet: En annan stor fördel med att ha en hundförsäkring är tryggheten det ger. När du vet att du har en försäkring som täcker potentiellt höga veterinärkostnader, kan du känna dig mer avslappnad och mindre orolig över din hunds hälsa och välbefinnande. Detta kan även underlätta i kontakten med veterinären, då du vet att du har ekonomiskt stöd för den vård din hund behöver.
 • Snabb tillgång till behandling: Om din hund blir sjuk eller skadad, vill du naturligtvis att den ska få bästa möjliga vård på snabbast möjliga tid. Med en hundförsäkring kan du oftast få tillgång till behandling snabbare, eftersom du inte behöver oroa dig för att betala hela kostnaden direkt. Detta kan vara avgörande, särskilt i nödsituationer.
 • Deklarerade rättigheter och skyldigheter: En försäkringspolicy klargör vilka rättigheter och skyldigheter du och försäkringsbolaget har, vilket kan hjälpa till att undvika missförstånd. Det ger dig en klar bild av vad du kan förvänta dig av försäkringsbolaget och vad de förväntar sig av dig som hundägare.
 • Värdet av förebyggande vård: Många hundförsäkringar täcker även kostnaden för förebyggande vård, som regelbundna veterinärkontroller, vaccinationer och parasitbehandlingar. Detta kan hjälpa till att hålla din hund frisk och undvika allvarliga hälsoproblem, vilket i längden kan spara både pengar och lidande för din hund.

Nackdelar med hundförsäkring

Trots de tydliga fördelarna med att ha en hundförsäkring finns det även ett antal nackdelar som är värda att överväga. Försäkringar kommer med kostnader och ibland även begränsningar som kan göra att de inte alltid uppfyller hundägarens förväntningar eller behov. Här går vi igenom några av de mest framträdande nackdelarna med hundförsäkringar.

 • Kostnad: En av de största nackdelarna med hundförsäkringar är kostnaden. Försäkringspremier kan vara dyra, särskilt för raser som är kända för att ha hälsoproblem eller för äldre hundar. Även om försäkringen kan täcka stora veterinärkostnader, kan månads- eller årsavgifterna för försäkringen vara en avsevärd ekonomisk belastning för vissa hundägare.
 • Underwritingrestriktioner: En annan nackdel med hundförsäkringar är att de ofta har underwritingrestriktioner, vilket innebär att försäkringen kanske inte täcker alla villkor eller sjukdomar. Till exempel kan vissa försäkringar utesluta villkor som anses vara ärftliga eller rasrelaterade. Dessutom kanske vissa försäkringar inte täcker behandlingar för villkor som din hund hade innan försäkringen tecknades, även om villkoret inte diagnostiserades förrän efter att försäkringen började gälla.
 • Självrisker: De flesta hundförsäkringar har en självrisk, vilket är den del av kostnaden du själv måste betala innan försäkringen täcker resten. I vissa fall kan självrisken vara hög, vilket innebär att du fortfarande kan stå inför betydande utgifter innan försäkringen börjar betala. Dessutom gäller självrisken oftast per tillstånd eller incident, vilket innebär att om din hund har flera separata hälsoproblem under ett år, kan du behöva betala självrisken för varje problem.
hundforsakring guide2

Hur använder man en hundförsäkring?

När du har tecknat en hundförsäkring är det viktigt att du vet hur den fungerar och hur du bäst använder den. En hundförsäkring kan vara ovärderlig när din hund behöver vård, men det är viktigt att du vet vad du ska göra när det oväntade inträffar. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder din hundförsäkring:

Gör en skadeanmälan

Om din hund blir sjuk eller skadad är det första du bör göra att kontakta ditt försäkringsbolag för att göra en skadeanmälan. Många försäkringsbolag erbjuder möjligheten att göra detta online eller via telefon. Ange så mycket information som möjligt om vad som har hänt och vilken typ av vård din hund behöver. Kom ihåg att tidsfaktorn kan vara viktig, så gör detta så snart som möjligt efter händelsen.

Följ instruktionerna

Varje försäkringsbolag har sina egna rutiner för hur skadeanmälningar och ersättningsärenden hanteras. Det är viktigt att du följer dessa noggrant. Det kan vara så att du behöver skicka in dokumentation, som veterinärkvitton eller journalanteckningar. Om du inte följer instruktionerna kan det leda till att din ansökan om ersättning fördröjs eller avslås.

Var förberedd på att betala självrisk

De flesta hundförsäkringar har en självrisk, vilket är den del av kostnaden du själv måste betala innan försäkringen täcker resten. Du bör vara förberedd på att betala denna självrisk varje gång din hund behöver vård. Storleken på självrisken varierar beroende på försäkringen, så se till att du vet hur mycket din är.

Håll koll på dina kvitton

Om din hund behöver vård kommer du sannolikt behöva visa upp kvitton när du gör din skadeanmälan. Be därför alltid om ett kvitto när du betalar för veterinärvård. Detta kommer i regel även att behövas om du ansöker om ersättning för mediciner eller andra relaterade utgifter.

Var medveten om försäkringens begränsningar

Alla försäkringar har sina begränsningar, och det gäller även hundförsäkringar. Det kan vara vissa villkor eller behandlingar som inte täcks av försäkringen, eller att det finns en maximal ersättningsnivå per år. Var därför noga med att läsa igenom försäkringsvillkoren så att du vet vad din försäkring täcker och inte täcker.

Vanliga frågor om Hundförsäkring

Vad ingår i en typisk hundförsäkring?

En typisk hundförsäkring innehåller oftast ett antal grundläggande täckningar. Det kan vara ersättning för veterinärvård vid sjukdom och skada, inklusive operationer och medicinering. Många försäkringar inkluderar även livförsäkring, som ger ersättning om din hund skadas så illa att den behöver avlivas eller om den avlider av naturliga skäl. Försäkringen kan även innefatta ansvarsskydd, som ger ersättning om din hund orsakar skada på andra personer eller deras egendom. Det är dock viktigt att komma ihåg att innehållet i försäkringen kan variera mellan olika försäkringsbolag och även mellan olika försäkringsavtal hos samma bolag.

Vad kostar en hundförsäkring?

Kostnaden för en hundförsäkring kan variera mycket beroende på flera faktorer. Det kan inkludera hundens ras och ålder, vilken sorts täckning du vill ha, storleken på självrisken och försäkringens maximala ersättningsnivå. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans från några hundra till flera tusen kronor per år för en hundförsäkring. Det är därför viktigt att jämföra priser och villkor från olika försäkringsbolag innan du bestämmer dig.

Kan jag försäkra en äldre hund?

Ja, det är möjligt att försäkra äldre hundar, men du bör vara medveten om att många försäkringsbolag har särskilda regler och villkor för äldre hundar. Vissa försäkringsbolag kan till exempel ha högre premier för äldre hundar, medan andra kan ha begränsningar för vilka villkor som täcks. Det kan också vara svårare att hitta en försäkring som accepterar mycket gamla hundar. Det är därför viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren innan du tecknar en försäkring för en äldre hund.

Vad gör jag om min hund blir sjuk?

Om din hund blir sjuk bör du först och främst kontakta en veterinär för att få din hund undersökt och behandlad. Sedan bör du kontakta ditt försäkringsbolag så snart som möjligt för att rapportera din hunds sjukdom och eventuella kostnader som uppstått. Du kommer sannolikt att behöva skicka in dokumentation, som veterinärkvitton och journalanteckningar, för att styrka din skadeanmälan. Kom ihåg att varje försäkringsbolag har olika rutiner, så det är viktigt att du följer de instruktioner som gäller för just ditt bolag.

Får jag någon ersättning om min hund dör?

Om du har en livförsäkring för din hund som en del av din hundförsäkring, så bör du få ersättning om din hund avlider eller behöver avlivas på grund av sjukdom eller olycka. Summan du får utbetalt beror på försäkringens villkor och det värde som bestämts för din hund vid tecknandet av försäkringen. Observera dock att inte alla hundförsäkringar inkluderar livförsäkring, så det är viktigt att kontrollera detta innan du tecknar försäkringen.

Behöver jag betala självrisk varje gång min hund behöver vård?

Ja, med de flesta hundförsäkringar behöver du betala en självrisk varje gång din hund behöver veterinärvård. Självrisken är den del av kostnaden som du själv står för innan försäkringen börjar täcka resten. Storleken på självrisken kan variera beroende på försäkringsbolaget och den försäkring du har valt. Observera också att vissa försäkringsbolag har en självrisk per villkor eller incident, vilket innebär att du kan behöva betala självrisken flera gånger under ett år om din hund har flera separata hälsoproblem.

Kan jag byta hundförsäkring när jag vill?

Ja, du har rätt att byta försäkringsbolag när du vill. Men det är viktigt att notera att det kan vara svårare att få en ny försäkring för din hund om den har några pågående hälsoproblem. Dessutom kan den nya försäkringen ha en karenstid, vilket innebär att den inte täcker några kostnader för sjukdomar eller skador som uppstår inom en viss period efter att försäkringen tecknats. Du bör därför se till att din nya försäkring är aktiv innan du avslutar den gamla för att undvika eventuella luckor i täckningen.

Måste jag betala premien varje månad?

Det beror på vilket betalningssätt du har valt. Många försäkringsbolag erbjuder alternativ där du kan välja att betala premien varje månad, kvartal, halvår eller år. Om du väljer att betala mindre ofta, t.ex. en gång per år, kan det ofta bli något billigare totalt sett jämfört med att betala varje månad. Men du bör naturligtvis välja det betalningssätt som passar bäst för din budget och dina ekonomiska förutsättningar.

Testvinnare - Bästa Hundförsäkring

 • Lassie Hundförsäkring
 • FurryChamp Hundförsäkring
 • ICA Hundförsäkring
 • Svedea Hundförsäkring
 • Moderna Hundförsäkring
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu