Hundförsäkring

Hundar är en av de största källorna till vänskap, kärlek, hälsa och trygghet och det finns knappast något mysigare än en glad hund med viftande svans som hälsar en när man kommer hem. Det är en villkorslös och otvivelaktig kärlek som knappast går att beskriva. Att ha hund är samtidigt ett enormt åtagande då det krävs ett hundraprocentigt engagemang vad gäller vård, motion och sällskap.

I Sverige är det mycket dyrt med veterinärvård varav alla hundägare rekommenderas att skaffa sig en bra försäkring för sina fyrbenta vänner. Det finns ett flertal olika sorters försäkringar och det är mycket viktigt att man noga läser igenom villkoren och ser till att man tecknar precis den försäkring som passar den egna hunden bäst. Det kan till och med vara så att du har fler än en försäkring då du har helt olika typer av hundar hemma!

Olika hundar – olika risker

Saker som ålder, kön, aktivitetsnivå och ras spelar alla roll när man ska teckna försäkringar då olika hundar kan behöver radikalt olika typer av vård. Ta till exempel en Yorkshireterrier: denna pigga och intelligenta lilla hund är ett riktigt energiknippe som å ena sidan inte behöver enorma promenader och därmed inte brukar få svåra förslitningsskador men å den andra kan vara rejält kaxig och totalt omedveten om sin lilla storlek. En av Yorkshire terrierns främsta risker är att bli skadad av en större hund då den gärna retar stora jyckar eller med hull och hår ger sig in i kamp mot Dobermans och Mastiffer. Till det kommer ett genetiskt anlag för blodsockerfall då den är kinkig med maten och det intensiva skällandet kan ge problem med stämband och struphuvud.

I rak motsats till detta kan vi ta en Golden Retriever som istället är stor och stark och gärna tar riktigt långa promenader, vilket i långa loppet kan orsaka led- och tassbesvär, liksom anlag för fetma med alla dess konsekvenser, då den är en av de mat-gladaste hundarna. Denna hund får också lätt hudeksem men är å andra sidan mycket jämnare i temperamentet och brukar sällan hamna i slagsmål.

Hund sitter

En bra försäkring är inte bara billig utan är anpassad till dig och din hunds livsstil.

Val av hund – val av livsstil

Om du planerar att skaffa hund så är det oerhört viktigt att du väljer rätt då varje hundras har ett flertal behov och olika sorters hälsorisker, medan blandraser kan ha en rad oförutsägbara problem som kan uppstå långt i framtiden. Alldeles som vi människor inte vet vad som väntar runt hörnet så finns det en myriad av sjukdomar och skador som hundar kan drabbas av. Till det kommer den obligatoriska veterinärvården som alla hundar måste få, som till exempel vaccinationer och kastrering.

För att du och din hund ska få ett så lyckligt och friskt liv som möjligt tillsammans bör du väga för och emot, läsa på och ställa många frågor om hundar. Börja med dig själv: är du en soffpotatis eller aktiv friluftsmänniska? Bor du själv eller har du en småbarnsfamilj? Reser du mycket utomlands eller föredrar du att semestra på hemmaplan? Har du speciella intressen som till exempel segling eller svampplockning?

Hundar är först och främst beroende av sällskap så det viktigaste av allt är att du har tid för din hund. Efter det kommer själva livsstilen, då en energisk hund kan bli olycklig och nervös av att inte få utlopp under långa vandringar och äventyr medan en liten slöfock kan tycka att det är pest och pina att behöva gå ut hela tiden. Det finns också många hundraser som är specifikt framavlade för olika klimat, och därför kanske man behöver sätta på sin hund jackor och stövlar på vintern eller klippa av den allt hår under sommarmånaderna. Som sagt, olika hundar passar för olika förhållanden och livsstilar.

Den grundläggande veterinärvården

Alla hundar behöver en viss, grundläggande veterinärvård som i mångt och mycket är gemensam för dem alla. En ny hund i familjen, vare sig det handlar om en liten valp eller en äldre, adopterad herrelös hund behöver en initial hälsokontroll där veterinären kan inspektera ögon, öron, nos, mun och tassar för att se till att den är i gott skick. Veterinären väger hunden, kollar dess tänder, päls och hud, böjer lätt på leder, tar pulsen och tempen och känner på magen för att kontrollera att allt fungerar som det ska.

Hundar måste vaccineras och valpar får först en grundvaccinering som sedan följs av en så kallad booster några månader senare, varav ägaren sedan får återkomma en gång om året för att fylla på. Man brukar också ge hunden ett mikrochip som kan ge information om vem den är och vem som äger den, och det sätts vanligtvis i nackskinnet. Planerar man att resa utomlands med sin hund så kan veterinären göra iordning ett pass där det intygas att hunden har alla vaccinationer som krävs, liksom special-vaccinationer som kan komma att krävas för specifika länder.

Ytterligare en del av den grundläggande veterinärvården är rengöring av tänder, klo- och pälsklippning liksom behandling av parasiter som mask och loppor. Hundar är inte världens renligaste djur och fullkomligen älskar att rulla sig i allt som är så äckligt och lortigt som det möjligtvis kan bli, och därför händer det att de ådrar sig små ovälkomna besökare. Är man ute i naturen mycket kan den också drabbas av fästingar, som många föredrar att låta veterinären avlägsna.

Allt detta kostar en hel del, och med hjälp av den mest passande försäkringen kan den underlättas avsevärt. Ingen hund ska behöva gå utan bra vård, och här ska vi se på några av de villkor som du bör hålla ett öga på när det är dags att teckna försäkring.

Självrisk

Självrisken är en del av försäkringen där du själv bestämmer om den ska vara hög eller låg. Beloppet du väljer att betala bör stå i korrelation till vilken typ av vård som din hund troligast kommer att behöva och hur mycket du själv kan stå för. Enkelt förklarat så är självrisken det belopp som du kommer att få betala ur egen ficka om hunden behöver veterinärvård. Om du inte vill betala mycket om det händer något så får du räkna med att försäkringen blir desto dyrare, men å andra sidan är du då mer ”täckt” om det skulle hända något. Om du tvärtom betalar lite i försäkring kommer beloppet bli desto högre vid vårdtillfället.

Vårdförsäkring

En standard-del av alla försäkringar där utgifter för veterinärvård blir ersatta, inklusive provtagningar om man inte riktigt vet vad hunden drabbats av och eftervård vid operationer. Man kan kallad den här delen för huvudförsäkringen och den bygger på ungefär samma princip som en sjukvårdsförsäkring för människor och inkluderar även läkemedel. Alla hundar är inte samarbetsvilliga och ibland kan man behöva komma tillbaka flera gånger till sin veterinär för injektioner eller medicinering, och då är vårdförsäkringen viktig.

Livförsäkring

Även här är det frågan om en del av försäkringen som också vi människor kan teckna. Livförsäkringen består av ett belopp som man får ut om ens hund skulle avlida i förtid, men det här är något som man endast brukar teckna om man har en extrem dyr och ovanlig hund, eller om man har en inkomstbringande vovve.

Specialförsäkringar

Eftersom många hundraser har nedärvda hälsoproblem eller har anlag för vissa problem på grund av sin anatomi så kan man med sitt försäkringsbolag teckna specialvillkor som båda är överens om. Om du har en hund vars ras har dokumenterade risker så händer det att försäkringsbolaget inte vill inkludera dem eller deras behandling. Genom att betala en extra premie kan man komma över detta problem, så länge man tecknar den innan det uppstått några komplikationer.

Hjälp – hur ska jag hitta rätt?

Många hundägare känner sig lite vilsna i den stora djungeln av försäkringsbolag och villkor och därför är det viktigt för oss att ge bra information och möjligheten att kunna jämföra de många alternativen. På den här hemsidan kan du läsa om olika hundraser och deras behov, om vilka försäkringar som täcker vad och ta del av tips om hur du kan förebygga en hel del. Saker som rätt kost kan hjälpa hunden att få i sig tillräckligt med näring och inte gå upp i vikt, och med det kan man undvika saker som diabetes och artros. Om man bor i ett kallt eller hett klimat kan skor för hunden skona dess tassar från frost- och brännsår och om man borstar den ofta och noga kan man hålla ohyran borta.

När det kommer till kritan är beslutet ditt men vi vill att du skall känna dig så säker som möjligt när du fattar ditt val. Här ska vi nu ta en liten titt på vilka de vanligaste hälsoproblemen är och vilka hundar som är mest troliga att drabbas av dem. I många fall går det att förebygga olika tillstånd med hjälp av bra kost och omvårdnad, men det finns aldrig några garantier här i livet och då kan det vara skönt att veta att du har en bra försäkring.

Valpsjukdomar

Valpar kan råka ut för en hel del, inte minst då de är nyfikna, lekfulla och äventyrslystna men också ganska så klumpiga. Det finns ett antal sjukdomar som de kan drabbas av, och då de är små och känsliga är det därför viktigt att hålla dem skyddade innan de vaccinerats. Bland de vanligaste är virussjukdomarna Valpsjuka och Parvo som både är mycket allvarliga men som man kan vaccinera valpen mot. Vid minsta tecken på att din valp är slö eller har tappat aptiten, ta den genast till en veterinär.

Magproblem

Hundar är fenomenalt duktiga på att glufsa i sig olämpliga saker i tid och otid; kattavföring, tofflor, gamla sopor, barnens hemläxor, gyttjigt vatten och allehanda växter är bara några få saker som vovven glatt sväljer på två nanosekunder. Inte helt oväntat leder det till magont, diarré eller till och med förgiftning, och då gäller det att ta sig till veterinären snabbt. Tänk på att det finns många mänskliga födor, som till exempel lök och choklad, som är mycket farliga för hundar men som likväl hundarna glatt proppar i sig.

Bett och stick

Hundens luktsinne är mycket känsligare än vårt och det gör att den jämt och ständigt går och sniffar på sin omvärld. Det leder tyvärr också till att hundar lätt blir stungna av getingar och annat otäckt och det är framförallt nos, tunga och tass som drabbas. Ta genast hunden till en veterinär så att den inte drabbas av anafylaktisk chock eller får väldigt ont.

Hundar hamnar också i slagsmål med varandra och då särskilt djur som inte kastrerats. Om du ska gå in på en hundgård se därför alltid till att fråga andra hundägare om deras fyrfotingar är sociala och låt hundarna försiktigt få nosa in varandra.

Diabetes

Precis som i fallet med oss människor så kan hundar drabbas av både ärftlig och fetmarelaterad diabetes, vilket i sin tur kräver dagliga insulinbehandlingar och en strikt kost på utsatta tider. Håll hunden i god form så att den med allra största sannolikhet inte insjuknar i denna allvarliga sjukdom.

Mask och annan ohyra

Om en hund äter skräp eller drabbas av loppor så kan den också få inälvsmask, vilket brukar märkas antingen genom viktnedgång eller en allmänt spänd mage. Det finns läkemedel som behandlar båda former av ohyra och om man är ute mycket bör man vara extra uppmärksam både vad gäller pälsvården men också avföringen. Konsultera gärna din veterinär om de bästa sätten att hålla hunden fri från ohyra.

Skabb, ringorm och hudsjukdomar

Skabb är en parasit som framförallt lever i hundens öron och den är mycket smittsam. Har du andra hundar i hushållet och upptäcker att en drabbats av skabb bör du ge även de friska hundarna samma behandling i förebyggande syfte, och den består framförallt av rengöring och öron-droppar. Hundar kan också drabbas av olika hudsjukdomar som ringorm och eksem, och det finns ett antal salvor mot dessa. Tänk på att alltid vara mycket renlig då vissa hudsjukdomar även kan smitta människor.

Åldersrelaterade sjukdomar

Äldre hundar drabbas ibland av typiska geriatriska sjukdomar som artros, hjärtproblem, cancer och njursvikt. Idag finns det många fler behandlingar än vad det gjorde förr, inklusive pacemakers och cellgiftsbehandlingar, men då de är extremt kostsamma är det viktigt att du har en bra försäkring. Du vill ju inte att din hund inte ska få den bästa möjliga vården bara för att du inte har rätt försäkring!

 

Vår favorit

ICA Hundförsäkring

logo2
 • FirstVet
 • Dolda fel
Självrisk
Fast självrisk 2000kr / 3000kr
Rörlig självrisk 15% / 25%

ICA handlar inte bara om livsmedel utan även djurförsäkringar. Genom att ge din hund en bra försäkring kan du och din vovve alltid lita på att ni får hjälp om olyckan är framme, och här kan du läsa om vad du får om du väljer ICA:s hundförsäkring. Om du är trogen kund och har ICA kort så får du bonus på hela försäkringen, oavsett vilket belopp du väljer att betala, och du kan teckna den från det att din hund blivit sex veckor gammal. Efter att du tecknat försäkringen har du två veckors ångerrätt och priset beror bland annat på din hunds ålder och ras.

Vad ingår?

Du kan välja en basförsäkring som antingen täcker belopp upp till 30 000 eller 60 000 kronor och i båda alternativen ingår bland annat de följande tjänsterna.

 • FirstVet En akuttjänst som du får tillgång till genom att ladda ner en app och sedan kunna göra videosamtal till veterinärer som kan ge dig råd och remisser till närmaste klinik om din hund insjuknar eller råkar ut för en olycka.

 • Veterinärbehandling Den behandling som hunden får vid besök om den är sjuk eller skadad, inklusive mediciner och förband. Inkluderar även datortomografi och magnetröntgen. Om hunden sedan behöver vidare medicinering eller rehabilitering täcks även det av försäkringen.

 • Dolda fel Det vill säga medfödda skador som inte är ras-bundna eller synts vid födseln. Ingår endast om hunden besiktigats och friskförklarats som valp och den försäkrats vid högst fyra månaders ålder.

 • Bettkorrigering Om hunden av medicinska skäl behöver genomgå bettkorrigering så täcks ingreppet av försäkringen, så länge bettfelet inte är kopplat till rasen och hunden varit försäkrad sedan fyra månaders ålder.

 • Behandling av ledskador och -sjukdomar om hunden inte är av en ras med kända ledproblem och den varit oavbrutet försäkrad sedan den var fyra månader gammal.

 • Kejsarsnitt, om tiken inte redan genomgått detta ingrepp och är över 20 månader gammal.

 • Kastration. Endast om det finns medicinska belägg för det. Om kastrering genomförts och det uppstår komplikationer ingår dock den behandlingen.

 • Plastikoperationer. Om hunden exempelvis har svårt att andas på grund av dess anatomi täcker försäkringen korrigerande ingrepp. Gäller inte raser med kända problem.

 • Ersättning vid avlivning på upp till 1000 kronor, gäller även om du vill låta kremera hunden efteråt. 

Tillägg

Om du vill så kan du även livförsäkra din hund, vilket innebär att du får en ekonomisk ersättning om du förlorar den, till exempel om den dör, springer bort eller blir stulen. Hur stor ersättningen är beror på om hunden är registrerad i den Svenska Kennelklubben eller inte. Om den är det är beloppet 15 000 kronor och om den inte är det 9000 kronor.

Du kan också välja hur mycket du vill betala för självrisken, det högsta belopp som du betalar om hunden blivit skadad. Ju mer du betalar desto mindre kostar försäkringen, liksom det rörliga beloppet som du betalar om behandlingen överskrider självrisken. Hos ICA är priset för den fasta självrisken antingen 2000 eller 3000 kronor, och det rörliga beloppet 15% eller 25%.

Mer Info
Köp

Folksam Hundförsäkring

Folksam forsakring
Mer Info
Köp

Moderna Hundförsäkring

morderna forsakring logga
Mer Info
Köp

Svedea Hundförsäkring

Hundfoersaekring
Mer Info
Köp

Moderna Hundförsäkring

Hunden är människans bästa vän och har varit så sedan urminnes tider. Att ha hund innebär ett liv av kärlek och glädje, och därför är det viktigt att du har en bra försäkring åt din bästa vän. Hos Moderna kan du välja mellan ett antal olika försäkringspaket beroende på hur mycket du vill och kan betala och vilken sorts hund du har. Saker som ras, ålder och personlighet spelar roll i hur enkelt eller svårt det är att ta hand om en hund, och olyckan kan vara framme när som helst. Oavsett vilket paket du väljer, så ingår allt som nämns i det första alternativet, liksom tillgång till onlinetjänsten FirstVet.

Enkel försäkring

Om du väljer den enkla försäkringen har du valt det billigaste alternativet och med det får du den lägsta ersättningen för veterinärvård. Om din hund råkar illa ut så täcker den enkla försäkringen ett belopp på upp till 30 000, vilket inte inkluderar specialröntgen som datortomografi eller magnetröntgen. All medicin och de material som behövs under själva besöket är inkluderade men inte receptbelagda läkemedel för eftervården. Rehabilitering ingår ej. Vanlig tandvård inkluderas inte i några av paketen men om din hund skulle spräcka eller slå av en tand vid en olycka täcks den vården av försäkringen.

Dubbel försäkring

Den dubbla försäkringen täcker veterinärvård vid sjukdom eller skada för upp till 60 000 kronor och om hunden måste röntgas i specialmaskiner som magnetröntgen eller datortomografi ersätts belopp upp till 7000 kronor. Efter besöket kan hunden behöva vidare medicinering och eftervård, och det här paketet ersätter då upp till 7000 kronor per försäkrings-år. Det här alternativet inkluderar även rehabilitering, som till exempel simning, stretching och massage.

Trippel försäkring

Trippelförsäkring innebär att veterinärvård för upp till mellan 90 000 och 120 000 kronor täcks, och specialröntgen för upp till 15 000 per försäkrings-år. Vid rehabilitering täcks ett belopp på upp till 7000 kronor. I den här försäkringen ingår även borttagande av mjölktänder, strålning och cellgiftbehandling liksom inackordering på hundpensionat om du själv råkat ut för en olycka eller blivit sjuk och inte kan vara vid din hunds sida.

Självrisk
Genom att betala en årlig självrisk täcks hundens veterinärvård vid sjukdom eller skada upp till ett visst belopp, beroende på hur mycket du betalar. Hos moderna är beloppen 900, 1800 eller 3600 kronor och på det tillkommer en rörlig avgift som ligger på 15 – 25 % över det fasta beloppet.

Livförsäkring
Om din hund dör eller måste avlivas i förtid, om den är en avelshund eller yrkeshund som inte längre kan utföra sina uppgifter, eller om den springer bort eller blir stulen så kan en livförsäkring ge dig en viss ersättning. Beloppet bedöms individuellt efter hundens värde på marknaden, till exempel om den är en prisbelönad avelshund eller om den är en blandras.

FirstVet
Genom att försäkra din hund hos Modena får du tillgång till onlinetjänsten FirstVet upp till tre gånger om året. Här kan du ha videosamtal med erfarna veterinärer dygnet runt där de kan ge dig råd om akutvård och remiss till den bästa, tillgängliga veterinärkliniken.

Svedea hundförsäkring

Hunden är människans bästa vän och självfallet vill du ge bästa möjliga vård för din vovve om den på något sätt skulle råka illa ut. Genom att teckna en bra försäkring med villkor som passar dig och din hund kan du räkna med att alltid ha tillgång till hjälp. Hos Svedea kan du teckna ett antal olika försäkringar åt din hund som bland annat har med dess ras, arbetsuppgifter och personlighet att göra. En mycket livlig hund eller en jakthund är ofta mer olycksbenägen än en liten soffpotatis, medan äldre hundar ofta har fler hälsoproblem än yngre.

Basförsäkring

Oavsett hur högt försäkringsbelopp du väljer att teckna för din hund så inkluderas veterinärvård vid skada eller sjukdom, inklusive specialröntgen som datortomografi och magnetröntgen, strålning och cellgiftsbehandling. Du får också ersättning för läkemedel som veterinären skrivit recept på och upp till 2000 kronor om du måste avliva din hund på grund av medicinska skäl och om du sedan vill kremera den. Du har också tillgång till FirstVet, en app som gör det möjligt att göra videosamtal till erfarna veterinärer om din hund plötsligt insjuknar eller råkar ut för en olycka.

Vissa hundraser är benägna till vissa hälsoproblem som ledbesvär och bett-fel och de inkluderas inte i försäkringen, men om du har en hund som inte har ras-relaterade defekter täcker försäkringen den behandlingen, till exempel plastikoperationer och ledimplantat.

Det övre beloppet som försäkring hos Svedea täcker är antingen 30 000, 60 000 eller 90 000 kronor och du kan teckna den från det att valpen blivit sex veckor gammal.

Tillägg

Eftersom hundar kommer i alla möjliga stilar och storlekar och lever mycket olika liv kan du köpa tilläggsförsäkringar som ger ökad trygghet i specifika fall.

 • Rehabiliteringsförsäkring. Hunden får tillgång till rehabiliteringsbehandling om den till exempel brutit ett ben eller fått en muskelskada och du kan antingen välja ett övre ersättningsbelopp på 6000 eller 12 000 kronor.

 • Livförsäkring. Ett belopp utbetalas om din hund skulle dö i förtid. Summan beror på faktorer som ras och om den blivit meriterad vid utställningar eller tävlingar, men kan inte överskrida 50 000 kronor.

 • Användbarhetsförsäkring. En extra försäkring för arbetshundar eller hundar som tävlar.

 • Reseförsäkring. Ger ersättning upp till 20 000 om du måste av- eller omboka en resa på grund av att din hund blivit sjuk eller skadad. Inkluderar även veterinärvård vid exotiska sjukdomar och om du måste skaffa ett ersättningspass åt din hund.

Jakthundförsäkring

Om du jagar med din hund kan du istället för en vanlig hundförsäkring teckna en specialförsäkring ämnad för jakthundar. Här får du ersättning på upp till 60 000 kronor för veterinärvård, upp till 6000 kronor för receptbelagda läkemedel och rehabilitering liksom upp till 5000 kronor om hunden måste special-röntgas. För att få teckna denna försäkring måste du ha en jakthund och ett jaktkort, och om du är medlem i Jägarnas Riksförbund får du 5% rabatt.

Erbjudanden
Svedea erbjuder rabatt på 20% om du tecknar försäkring för din hund innan det blivit 16 månader gammal, liksom 20% grupprabatt om du har fler än två. Har du redan kastrerat din hund vid teckningstillfället kan du även få rabatterbjudanden och om du själv arbetar inom djursjukvård eller är uppfödare får du 20-30% rabatt.

Folksam Hundförsäkring

Hundar är helt underbara varelser och de behöver massor av kärlek, lek och omsorg. För att du och din hund ska vara så trygga som möjligt är det viktigt att du tecknar en bra försäkring, och det så snabbt du skaffar den. Hos Folksam kan du teckna tre olika typer av försäkringar, som för enkelhetens skull namngetts Stor, Mellan och Bas, där Stor är den som kostar mest med också inkluderar flest tjänster och den högsta veterinärkostnaden. Vi börjar dock med den lägsta försäkringen då allt den inkluderar även återfinns i de två andra pakten.

Bas
Basförsäkringen ersätter veterinärvård på upp till 25 000 kronor varje försäkrings-år, och det inkluderar saker som besök vid sjukdom eller olycka, behandling av öron-problem, hälta och akupunktur liksom medicin och förband som används under besöket. Kastrering ingår inte men om det skulle uppkomma komplikationer efteråt inkluderas den behandlingen. Kejsarsnitt ingår också men inte för vissa raser som har dokumenterade förlossningsproblem som till exempel Engelska Bulldoggar och Chihuahuas.

Mellan
Här täcks veterinärvård upp till 50 000 kronor per försäkrings-år, och till det tillkommer täckning på upp till 5000 vid till exempel datortomografi eller magnetröntgen. Vanlig tandvård, som borttagning av plack, ingår inte men däremot borttagning av mjölktänder som inte vill lossna eller bettkorrigering om hundens hälsa påverkas av ett felaktigt bett. Vidare ingår en ersättning för receptbelagda mediciner för upp till 3000 kronor.

Stor
Det största paketet täcker veterinärvård vid sjukdom eller olycka på upp till 75 000 kronor, upp till 7000 kronor för datortomografi eller magnetröntgen, och upp till 5000 för receptbelagda mediciner utöver veterinärvården under besöken. Till det kommer ett antal andra ersättningar, som till exempel upp till 25 000 kronor för ingrepp och eftervård vid höftledsimplantat och till 1000 kronor vid avlivning om hunden är allvarligt sjuk eller skadad.

Självrisk

När du tecknar hundförsäkring så börjar du med att välja hur mycket du vill betala i självrisk. För alla tre försäkringarna är det antingen frågan om 1800 eller 3000 kronor, plus 25% som en rörlig del på överskjutande kostnader.

Livförsäkring

Du kan köpa till en livförsäkring för din hund om du vill, och den inkluderar ersättning för hunden om den skulle avlida eller behöva avlivas på grund av en svår skada eller sjukdom, eller om den har ett dolt fel. Livförsäkringen gäller också om din hund skulle springa bort och inte hittas, liksom om du har en avels- eller brukshund som av någon anledning inte längre förlorar förmågan att utföra sina uppgifter.

Erbjudanden & Akutrådgivning
Folksam erbjuder en nyteckningsrabatt på 40% för valpar under ett års ålder och oavsett vilket avtal du tecknat har du också tillgång till videosamtal tre gånger om året. Samtalen går till FirstVet via din mobil, platta eller dator och här kan du få akut vårdrådgivning och remiss till veterinär utan extra kostnad. Vidare får du 10% rabatt om du kastrerar din tik i förebyggande syfte, liksom 10% samlingsrabatt om du har hemförsäkring hos Folksam. Om du har flera hundar kan du också få en mängdrabatt på upp till 50%, beroende på om du är uppfödare och hur många hundar du har.

 

Senast Uppdaterad: 2020-02-13 09:04:19

Ge din syn på Försäkra din hund
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu