Bästa Hundtrimmer 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Ett hundtrimmer är en oumbärlig del av utrustningen för varje hundägare som vill göra sin bästa vän snygg och bekväm. Denna multiverktygsenhet, tillverkad för att klippa, trimma och till och med styla din hunds päls, gör det möjligt för dig att upprätthålla ditt husdjurs utseende och hygien på bästa möjliga sätt. Det är mer än bara en estetisk enhet - ett bra hundtrimmer kan bidra till att förhindra hudirritation, pälsklippning och andra obehagliga tillstånd hos din fyrbenta vän.

Att ta hand om ditt husdjurs päls är inte bara nödvändigt för att de ska se bra ut, det är också viktigt för deras hälsa och allmänna välbefinnande. Det är här hundtrimmern kommer in. Du kommer att behöva en om du har en ras som kräver regelbundna frisörbesök, till exempel pudlar, shih tzus och andra långhåriga raser. De kan också vara ovärderliga för husdjursägare vars husdjur lider av hudallergier eller andra känsliga hudtillstånd, eftersom de kan hjälpa till att avlägsna irriterande päls och förhindra ansamling av smuts och bakterier.

I vår omfattande jämförelse och testning av olika hundtrimmer på marknaden, har vi utsett Moser Rex 1230 - Klippmaskin till det bästa hundtrimmern. Detta utmärkta verktyg kombinerar hög prestanda och hållbarhet med användarvänlighet, vilket gör det till det perfekta valet för de flesta hundägare. Så om du letar efter det bästa verktyget för att hålla din hunds päls i toppskick, är Moser Rex 1230 - Klippmaskin ett utmärkt val.

Innehållsförteckning
Redskap för hundskötsel

Så gjorde vi testet

Hundtrimmers marknaden är stor och brokig, det finns en uppsjö av märken och modeller att välja mellan. För att hitta den bästa hundtrimmern, genomförde vi noggranna tester och utvärderingar. Vi fokuserade på aspekter som prestanda, användarvänlighet, kvalitet och pris. Genom att samla in feedback från flera husdjursägare kunde vi göra en jämförande analys för att hitta den bästa produkten.
 • Prestanda: Hur effektivt tar trimmern bort pälsen? Fungerar den bra både på lång och kort päls? Hur länge håller batteriet?
 • Användarvänlighet: Är trimmern lätt att hantera och använda? Är den lätt att rengöra? Hur är vikten på den?
 • Kvalitet: Känns trimmern robust och hållbar? Hur är kvaliteten på bladen? Har den en lång livslängd?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på trimmerns prestanda och kvalitet? Erbjuder den valuta för pengarna?

Vi strävade efter att ge en objektiv och balanserad bild av varje hundtrimmer vi testade, för att ge husdjursägare den insikt de behöver för att göra det bästa valet. I slutändan är det bästa valet av hundtrimmer den som bäst uppfyller ditt och ditt husdjurs unika behov och förväntningar.

Topplista: Bästa Hundtrimmer

1. Bäst i test: Moser Rex 1230 - Klippmaskin

Moser Rex 1230 - Klippmaskin Black 15 W
Moser Rex 1230 - Klippmaskin Black 15 W
Bäst i test
Skärpa 9.8
Hantering 9.7
Ljudnivå 9.6
Totalt 9.7
Bästa pris
1659 kr

I vårt test av Moser Rex 1230 - Klippmaskin, hittade vi denna produkt att vara en av de bästa på marknaden inom dess prisklass. Den utmärkte sig när det gäller prestanda, där den effektivt klippte både lång och kort päls utan problem. Den var särskilt uppskattad för sin tystgående motor och låga vibrationer, vilket är en viktig faktor för husdjur som kan bli stressade av höga ljud. Batteritiden var också imponerande, vilket gör att man kan slutföra en hel trimningssession utan att behöva ladda om.

När det gäller användarvänlighet, gjorde Moser Rex 1230 - Klippmaskin det också bra. Den är lätt att hantera och använda, även för dem som kanske inte har mycket erfarenhet av att trimma husdjur. Rengöringen är enkel och snabb, vilket sparar tid för användaren. Vikten på maskinen är lämplig, vilket gör den lätt att manövrera. Dessutom kommer den med praktiska distanskammar som underlättar för nya och ovana hundtrimmare.

Kvaliteten på Moser Rex 1230 - Klippmaskin är robust och den känns mycket hållbar, vilket indikerar att den kan stå emot frekvent användning över tid. Bladen är av rostfritt stål, vilket ger en effektiv klippning och håller skärpan längre. Med tanke på kvaliteten och prestandan för denna produkt, ansåg vi att priset var mycket rimligt. Det är en utmärkt investering för dem som letar efter en högkvalitativ hundtrimmer som erbjuder bra valuta för pengarna.

Fördelar

 • Hög prestanda på både lång och kort päls.
 • Mycket tystgående och låga vibrationer.
 • Imponerande batteritid.
 • Användarvänlig och lätt att rengöra.
 • Robust och hållbar kvalitet.

Nackdelar

 • Priset kan vara högt för vissa.
 • Inga extra blad ingår.

2. Bästa premiumvalet: Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin

Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin
Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin
Skärpa 9.6
Hantering 9.4
Ljudnivå 9.5
Totalt 9.5
Bästa pris
2399 kr

Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin är en kvalitetsmaskin som presterar högt på alla punkter. Med sina tre hastigheter fungerar den utmärkt både för nybörjare och proffs och kan smidigt anpassas efter olika pälskvaliteter och klippstilar. Den hanterar både lång och kort päls effektivt, vilket också gör den lämplig till både katt och hund. Batteriets hållbarhet är imponerande, vilket gör den idealisk för längre klippsessioner. Priset på 2379 kr kan uppfattas som högt, men givet produktens prestanda och kvalitet, känns det som en god investering.

Modellen uppskattas för sin användarvänlighet. Den är lätt att hantera och bladen kan bytas med ett enkelt klick, vilket förenklar processen avsevärt. Ljudnivån är låg vilket bidrar till en mindre stressfylld klippning för husdjuren. Dessutom utvecklar trimmern låg värme, vilket gör den bekväm att använda under längre perioder.

Kvaliteten på Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin är svår att ifrågasätta. Den känns robust och dess svarta färg ger den ett elegant utseende. Bladen verkar vara av hög kvalitet och maskinen verkar hålla länge, vilket gör den till en hållbar investering. Sammantaget levererar Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin på alla punkter och uppfyller alla förväntningar, vilket gör den till ett utmärkt val för alla husdjursägare.

Fördelar

 • Har tre hastigheter
 • Passar både katt och hund
 • Impressiv batterilivslängd
 • Lätt att byta blad
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Relativt högt pris
 • Svart färg kan bli varm

3. Bästa flexibilitet: Moser Arco Pro

Moser Arco Pro
Moser Arco Pro
Skärpa 9.6
Hantering 9.3
Ljudnivå 9
Totalt 9.3
Bästa pris
1790 kr

Moser Arco Pro hundtrimmer får höga betyg i vår utvärdering, med ett totalt betyg på 4,3/5. Den är mycket effektiv när det gäller prestanda och ger en jämn och fin trimning, oavsett om din hunds päls är lång eller kort. Den batteridrivna konstruktionen ger stor flexibilitet, vilket gör att du kan trimma din hund var du än är. Den tystgående mekanismen är en bonus, särskilt för husdjur som kan vara rädda för höga ljud.

När det gäller användarvänlighet, har Moser Arco Pro ett stort plus för sin lätta vikt på bara 280 gram och ergonomiska design, vilket gör att du inte blir trött i handleden när du trimmar. Den justerbara klipplängden direkt på skäret är också en betydande fördel, eftersom det eliminerar behovet av att byta skär ofta. Den är dessutom lätt att rengöra, vilket sparar tid och ansträngning.

Kvaliteten på Moser Arco Pro hundtrimmer är utmärkt, med en robust konstruktion och högkvalitativa blad som säkerställer en lång livslängd för produkten. Priset på 1790 kr kan tyckas lite högt jämfört med andra hundtrimmers på marknaden, men med tanke på dess prestanda och kvalitet anser vi att det verkligen ger valuta för pengarna. Sammantaget är Moser Arco Pro en högkvalitativ, effektiv och användarvänlig hundtrimmer som definitivt är värd att överväga.

Fördelar

 • Effektiv prestanda på alla pälsar
 • Batteridriven för större flexibilitet
 • Tystgående mekanism
 • Lätt och ergonomisk design
 • Justérbar klipplängd direkt på skäret

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
 • Behov av regelbunden rengöring

4. Bästa sladdlösa: Andis Multitrim Cordless Trimmer

Andis Multitrim Cordless Trimmer Black Sladdlös - 90 min
Andis Multitrim Cordless Trimmer Black Sladdlös - 90 min
Skärpa 8.8
Hantering 9.4
Ljudnivå 9.4
Totalt 9.2
Bästa pris
949 kr

Andis Multitrim Cordless Trimmer är en högpresterande hundtrimmer som lever upp till förväntningarna när det gäller effektivitet och användarvänlighet. Med sin förmåga att trimma både lång och kort päls effektivt, utan sladd och med en driftstid på 90 minuter, ger den en problemfri trimningsupplevelse. Dessutom är den utrustad med en LED-strömindikator som ger en tydlig indikation på laddningsnivå och status, vilket gör det lätt att planera trimningssessioner.

Andis Multitrim Cordless Trimmer imponerar även med sin användarvänlighet. Den har en ergonomisk design som gör den bekväm att hålla och hantera, vilket gör det möjligt att trimma ditt husdjur på ett effektivt och kontrollerat sätt. Dessutom är den lätt att rengöra, vilket sparar tid och ansträngning efter varje trimningssession. Dess vikt på 102 gram gör att den är lätt nog att hantera utan att bli belastande under längre trimningssessioner.

Slutligen, med tanke på dess prestanda och kvalitet, erbjuder Andis Multitrim Cordless Trimmer mycket bra valuta för pengarna. För ett pris på 899 kr får du en robust och hållbar trimmer som levererar utmärkt prestanda. Med tanke på dess långa livslängd och den komfort och kontroll den erbjuder under trimningssessionerna, tror vi att Andis Multitrim Cordless Trimmer är ett utmärkt val för alla husdjursägare.

Fördelar

 • Effektiv på både lång och kort päls
 • Sladdlös med 90 minuters driftstid
 • LED-strömindikator för laddningsnivå
 • Ergonomisk och lätt design
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
 • Kan kräva frekventa laddningar

5. Bästa justerbara: Moser 1400 Klippmaskin

Moser 1400 Klippmaskin
Moser 1400 Klippmaskin
Skärpa 8.5
Hantering 9.2
Ljudnivå 9
Totalt 8.9
Bästa pris
699 kr

I vår utvärdering av Moser 1400 Klippmaskin betygsatte vi dess prestanda som tillfredsställande. Den effektiva vibrationsfrekvensen på 6000 r/min garanterar en jämn och noggrann klippning av pälsen, oavsett om hunden har lång eller kort päls. Dess justerbara klippfunktion, som gör det möjligt att klippa hår från 0,1 till 3 mm, gör det också idealiskt för finlir. Dock framkom det att denna trimmer kanske inte är bäst lämpad för att klippa ner hundens vinterpäls helt och hållet, baserat på feedback från användare. Dessutom kunde vissa användare uppleva att bladen blev slöa ganska snabbt.

Med tanke på användarvänligheten ger Moser 1400 Klippmaskin ett blandat intryck. Den tvåmeter långa sladden ger gott om utrymme att röra sig runt under klippningen, vilket är en stor fördel. Maskinen är dock något tung, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Några användare rapporterade också att maskinen var högljudd vilket skulle kunna störa husdjuret under klipptillfället. Rengöringen av maskinen verkar vara okomplicerad med hjälp av rengöringsborsten som följer med i förpackningen.

När det gäller kvalitet och pris ger Moser 1400 Klippmaskin ett rimligt värde för pengarna med tanke på dess prestanda och funktioner. Med ett pris på 699 kr kan den inte betraktas som den billigaste på marknaden, men den ger definitivt en tillfredsställande prestanda för priset. Den robusta och hållbara känslan av maskinen indikerar en god kvalitet och lång livslängd, men det finns rapporter om att maskinen kan bli igensatt med päls, speciellt med vissa pälskvaliteter. Sammantaget tycks Moser 1400 Klippmaskin vara ett tillfredsställande val för husdjursägare, men den kanske inte fungerar lika bra för alla typer av päls eller klippbehov.

Fördelar

 • Effektiv vibrationsfrekvens för jämn klippning
 • Justeringbar klippfunktion för finlir
 • Utökad rörelsefrihet med tvåmetersladd
 • Robust och hållbar konstruktion
 • Rimligt pris för prestanda och funktioner

Nackdelar

 • Kan bli igensatt med vissa pälskvaliteter
 • Bladen kan bli slöa snabbt

6. Bästa lätthanterliga: Oster Home Grooming Kit

Oster Home Grooming Kit Klippmaskin
Oster Home Grooming Kit Klippmaskin
Skärpa 9.2
Hantering 8.4
Ljudnivå 8.8
Totalt 8.8
Bästa pris
1319 kr

Oster Home Grooming Kit får ett betyg på 3,8/5 i vår recension. När det gäller prestanda fungerar den effektivt på både lång och kort päls. Batteritiden är inte den bästa, men det är tillräckligt för att göra jobbet. Den är också förmåga att klippa jämnt utan att dra eller orsaka obehag för hunden.

I avseende på användarvänlighet är Oster Home Grooming Kit lätt att hantera och använda. Rengöringen är enkel och vikten av enheten är rimlig, vilket gör den lätt att manövrera under klippningen. Dock skulle det ha varit praktiskt med en ledningslös design för större frihet och flexibilitet under användning.

Med tanke på kvalitet och pris känns Oster Home Grooming Kit robust och hållbar. Bladen är av god kvalitet och enheten har en skön känsla som indikerar en lång livslängd. Priset på 852 kr kan tyckas högt för vissa, men med tanke på prestanda och kvalitet anser vi att den erbjuder ett bra värde för pengarna.

Fördelar

 • Effektiv på både lång och kort päls
 • Lätt att hantera och använda
 • Rengöringen är enkel
 • Rimlig vikt för smidig manövrering
 • Robust och hållbar kvalitet

Nackdelar

 • Batteritiden är inte bäst
 • Saknar ledningslös design

Att hitta det bästa hundtrimmern

För att hitta den bästa hundtrimmern krävs det mer än bara att välja den första och bästa som kommer upp i sökresultaten. Du behöver ta hänsyn till en rad olika faktorer och kriterier för att säkerställa att du får den mest effektiva, pålitliga och lämpliga trimmern för just din hunds behov. Nedan följer några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer en hundtrimmer.

Design och ergonomi

En bra hundtrimmer bör ha en design som är både praktisk och ergonomisk. Det innebär att den ska vara lätt att hålla i och använda, även under längre perioder. Detta kan vara särskilt viktigt för ägare till långhåriga raser som behöver frekvent trimning. En trimmer med ett bekvämt handtag och en balanserad vikt kan göra stor skillnad för både din och din hunds upplevelse.

Bladkvalitet

Bladen på trimmern är kritiska för att få ett rent och jämnt klipp. De bör vara gjorda av högkvalitativt material, som rostfritt stål eller keramik, för att säkerställa att de håller länge och presterar bra. Bladets skärpa är också viktig, då ett slött blad kan dra i pälsen och orsaka obehag för din hund.

Batteriliv

Om du väljer en trådlös hundtrimmer, är batteriets livslängd en viktig faktor att tänka på. En trimmer med ett bra batteri bör kunna klara minst en hel trimningssession utan att behöva laddas. Dessutom bör den ha en rimlig laddningstid, så att du inte behöver vänta i timmar mellan varje användning.

Ljudnivå

Många hundar är känsliga för höga ljud, vilket kan göra trimningen till en stressig upplevelse för dem. Därför är det viktigt att välja en hundtrimmer som är så tyst som möjligt. Lägre ljudnivåer kan bidra till att göra din hund mer bekväm och lugn under trimningen.

Justeringar och tillbehör

Ett bra hundtrimmer bör ha justerbara inställningar och eventuellt även olika tillbehör för att möta din hunds specifika behov. Detta kan inkludera olika klipplängder och kammar för olika pälskvaliteter och längder. Dessa funktioner kan göra trimmern mer flexibel och användbar för olika typer av päls och klippstilar.

Underhåll

Underhållet av trimmern är en annan viktig aspekt att tänka på. Vissa trimmers kräver regelbunden oljning och rengöring för att hålla dem i toppskick. Försäkra dig om att du är bekväm med den nivå av underhåll som krävs för den trimmer du överväger.

Pris

Priset på en hundtrimmer kan variera kraftigt, från budgetalternativ till högkvalitativa professionella modeller. Din budget kan vara en avgörande faktor, men det är också viktigt att tänka på värdet du får för pengarna. En billigare trimmer kan tyckas vara ett bra val i början, men om den inte presterar bra eller går sönder snabbt, kan det vara mer kostnadseffektivt att investera i en dyrare, mer hållbar modell.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner innan du gör ditt val. Även om en produkt ser bra ut på papperet, kan den faktiska användarupplevelsen variera. Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i produktens prestanda, hållbarhet och användarvänlighet, samt eventuella problem eller brister som inte framgår av produktbeskrivningen.

Fördelar med att använda en hundtrimmer

Att investera i en bra hundtrimmer kan erbjuda en rad fördelar, både för dig som ägare och för ditt husdjur. Från förbättrad hygien och komfort till besparingar på lång sikt, här är några av de viktigaste fördelarna med att använda en hundtrimmer:

 • Hälsa och hygien: Regelbunden trimning hjälper till att hålla din hunds päls och hud i toppskick. Det hjälper till att eliminera klumpar och tovor, minskar risken för hudirritation och kan även förhindra parasitinfestationer. Dessutom kan vissa hundar ha specifika klippkrav för att minska risken för öroninfektioner och andra hälsoproblem.
 • Komfort: En välklippt päls kan vara mycket bekvämare för din hund, särskilt under varma sommarmånader. Tovor och klumpar i pälsen kan orsaka obehag och irritation för din hund. Genom att regelbundet klippa din hunds päls med en hundtrimmer kan du se till att de alltid känner sig bekväma och lyckliga.
 • Besparingar: Medan en hundtrimmer kan innebära en initial kostnad, kan det faktiskt spara dig pengar på lång sikt. Genom att klippa din hunds päls själv sparar du pengar på frisörbesök, vilket kan bli ganska kostsamt, särskilt för långhåriga raser som behöver frekvent trimning.
 • Anpassningsbarhet: En bra hundtrimmer kommer med justerbara klipplängder och olika kammar, vilket gör det möjligt för dig att anpassa klippningen till din hunds specifika päls och behov. Oavsett om din hund behöver en lätt trimning eller en fullständig klippning, kommer en hundtrimmer att ge dig den flexibilitet du behöver.
 • Gemensam tid: Även om vissa hundar kan vara nervösa först, kan klippningstillfällen faktiskt bli en bra tid för bonding. Det ger en möjlighet att spendera kvalitetstid tillsammans, och din hund kan till och med börja se fram emot deras regelbundna spa-dag. Dessutom kan regelbunden hantering och klippning också hjälpa till att minska din hunds rädsla för hantering, vilket kan vara till hjälp vid veterinärbesök och andra situationer.

Eventuella nackdelar med att använda en hundtrimmer

Trots de många fördelarna med att använda en hundtrimmer, finns det även några potentiella nackdelar som bör beaktas. Dessa kan variera beroende på den specifika trimmern, din hunds typ av päls och dina egna färdigheter och erfarenheter. Här är några av de mest framstående nackdelarna som du kanske vill överväga innan du investerar i en hundtrimmer:

 • Lärkurva: Att klippa din egen hunds päls kan vara en utmanande uppgift, särskilt om du är ny på det. Det kan ta tid att lära sig hur man hanterar trimmern korrekt och hur man uppnår det önskade resultatet. Om du inte känner dig bekväm med att klippa din hunds päls själv, kan det vara bäst att anlita en professionell frisör.
 • Underhåll: Precis som med andra verktyg kräver hundtrimmers regelbundet underhåll för att hålla dem i bästa skick. Detta kan innebära att bladen behöver oljas regelbundet och rengöras efter varje användning. Dessutom kan bladen behöva slipas eller bytas ut över tid, vilket kan innebära ytterligare kostnader och underhåll.
 • Kostnad: Även om en hundtrimmer kan spara dig pengar på lång sikt genom att minska antalet frisörbesök, kan det initiala inköpspriset vara ganska högt, särskilt för högkvalitativa modeller. Det är också värt att notera att billigare modeller kanske inte ger samma resultat eller håller lika länge som mer kostsamma alternativ.
Pomeranian klipps

Att använda en hundtrimmer korrekt

Vid användning av en hundtrimmer är det viktigt att följa några grundläggande steg för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat och håller din hund säker och bekväm. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Förberedelser är nyckeln

Förbered din hund genom att borsta pälsen noggrant för att ta bort eventuella tovor och lösa hår innan du börjar trimma. Genom att ta bort eventuella tovor kan trimmern arbeta mer effektivt och minska risken för obehag. Det kan också vara bra att ha en lugnande stund med din hund innan du börjar, för att hjälpa dem att känna sig avslappnade och säkra.

Börja långsamt

Om det är första gången du använder trimmern, eller om din hund är lite nervös, starta långsamt. Du kan börja med att bara köra trimmern (utan att klippa) nära din hund så att de kan vänja sig vid ljudet. Börja sedan med att klippa små, mindre känsliga områden först, som baksidan av kroppen, innan du rör dig mot mer känsliga områden.

Använd rätt teknik

När du klipper din hund är det viktigt att vara noggrann och metodisk. Försök att röra trimmern i riktning mot pälsen för att få ett jämnt och rent klipp. Var extra försiktig runt känsliga områden som ögonen, öronen och buken. Om du är osäker, är det alltid bäst att lämna en lite längre päls än att klippa för nära huden.

Underhåll din trimmer

För att hålla din hundtrimmer i bästa skick bör du rengöra den regelbundet. Detta innebär att ta bort alla hår som kan ha fastnat i bladen och eventuellt olja bladen enligt tillverkarens instruktioner. En välunderhållen trimmer kommer inte bara att prestera bättre, utan också vara snällare mot din hunds hud och päls.

Ta pauser

Om din hund har mycket päls eller om det är första gången de får sin päls klippt, kan det vara en bra idé att ta frekventa pauser. Detta ger din hund en chans att vila och lindra eventuell stress eller ångest de kan känna. Kom ihåg, klippningen ska vara en positiv upplevelse för både dig och din hund!

Vanliga frågor om Hundtrimmer

Vad ska jag göra om min hund är rädd för trimmern?

Om din hund är rädd för trimmern, är det viktigt att gå långsamt och hjälpa dem att känna sig bekväma. Du kan börja med att bara hålla trimmern nära dem (utan att klippa) så att de kan vänja sig vid ljudet. Ge dem massor av beröm och godis för att associera trimmern med positiva saker. Du kan också prova att klippa en liten bit först och gradvis öka tiden de tillbringar med trimmern.

Hur ofta ska jag klippa min hunds päls?

Hur ofta du ska klippa din hunds päls beror på deras ras, pälsens längd och din personliga preferens. Vissa raser med snabbväxande päls kan behöva klippas var sjätte till åtta vecka, medan andra med kortare päls kanske bara behöver trimmas några gånger om året. Om du är osäker, kan det vara bäst att rådfråga en professionell hundfrisör eller din veterinär.

Hur vet jag vilken längd jag ska klippa min hunds päls?

Vilken längd du ska klippa din hunds päls beror på flera faktorer, inklusive ras, säsong och din personliga preferens. Generellt sett bör du dock aldrig klippa pälsen kortare än en tum för att skydda din hunds hud. Om du är osäker, kan det vara bäst att rådfråga en professionell hundfrisör.

Är det svårt att klippa min hunds päls själv?

Att klippa din hunds päls kan vara en utmaning till en början, särskilt om du aldrig har gjort det förut. Det kräver tålamod och noggrannhet, samt en bra förståelse för din hunds päls och hud. Men med tid och övning kan du bli mer bekväm med processen, och din hund kan också bli mer bekväm med att bli klippt.

Vad ska jag göra om jag klipper för nära huden?

Om du klipper för nära huden och orsakar en skärsår, är det viktigt att rengöra området noggrant med varmt vatten och mild tvål. Sedan bör du applicera en antibakteriell salva och övervaka området noggrant de kommande dagarna för tecken på infektion. Om såret inte börjar läka inom några dagar, eller om din hund verkar vara i smärta eller obehag, bör du kontakta din veterinär.

Kan jag använda min egen hårtrimmer på min hund?

Även om det kan vara frestande att använda din egen hårtrimmer på din hund, rekommenderas det generellt inte. Hundtrimmers är speciellt utformade för att klippa genom tjock, grov päls utan att skada huden. Mänskliga hårtrimmers kanske inte är tillräckligt starka för att klippa genom pälsen ordentligt, och de kanske inte har rätt säkerhetsfunktioner för att skydda din hunds hud.

Behöver jag använda någon speciell typ av olja för min hundtrimmer?

De flesta hundtrimmers kräver en särskild typ av olja, vilken ofta medföljer vid köpet. Denna olja används för att smörja bladen och säkerställa att de klipper effektivt och säkert. Du bör alltid följa tillverkarens instruktioner när det gäller oljning av din hundtrimmer. Använd aldrig matlagningsolja eller andra typer av olja som inte är avsedda för denna användning.

Är det bättre att klippa min hunds päls när den är våt eller torr?

De flesta experter rekommenderar att klippa hundens päls när den är torr. När pälsen är våt kan det vara svårt att se hur mycket du faktiskt klipper bort, och pälsen kan se annorlunda ut när den torkar. Dessutom kan vissa trimmers skadas om de används på våt päls. Dock kan du behöva tvätta och borsta din hund innan trimning för att ta bort eventuella tovor och smuts.

Testvinnare - Bästa Hundtrimmer

 • Moser Rex 1230 - Klippmaskin
 • Oster A6 Slim 3-speed 230V Klippmaskin
 • Moser Arco Pro
 • Andis Multitrim Cordless Trimmer
 • Moser 1400 Klippmaskin
 • Oster Home Grooming Kit
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu