Bästa Säkerhetsväst 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Säkerhetsväst är en livräddande utrustning som är utformad för att skydda ryggraden och vitala organ hos både människor och djur. Med en kombination av hårt yttre skal och mjukt inre foder, fungerar säkerhetsvästen som ett extra lager av skydd som kan göra en enorm skillnad vid eventuella olyckor eller fall. För hästägare, till exempel, har användningen av säkerhetsväst blivit en norm snarare än ett undantag, särskilt under ridning och annan interaktion med hästen.

Oavsett om du är en professionell ryttare, en fritidsryttare eller en hundägare som vill ge ditt husdjur extra skydd under promenader, finns det flera situationer där en säkerhetsväst kan vara livräddande. Vid ridning kan en säkerhetsväst skydda ryttaren från allvarlig skada vid ett fall eller om hästen sparkar. För hundägare kan en säkerhetsväst skydda hunden från skador vid trafikolyckor eller när den leker utomhus. Med andra ord, när som helst det finns en risk för skada på kroppens vitala organ, är det klokt att överväga en säkerhetsväst.

Vi har granskat flera modeller på marknaden och utsett Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd som den bästa säkerhetsvästen. Den imponerade oss med sin högkvalitativa konstruktion, utmärkta skyddsegenskaper och komfort. Med sin form anpassad design, erbjuder den optimalt skydd utan att begränsa rörelsefriheten, vilket gör den till ett idealiskt val för både professionella och hobbyanvändare.

Innehållsförteckning
Kvinna rider pa haest 2

Så gjorde vi testet

Vi på Husdjursrevyn har noggrant testat och utvärderat en rad olika säkerhetsvästar för att hitta den bästa. Vårt team av experter, inklusive erfarna ridskoleinstruktörer och passionerade hästägare, har samarbetat för att genomföra dessa tester. Vi har bedömt varje säkerhetsväst utifrån en rad faktorer, inklusive kvalitet, passform, komfort, säkerhetsstandarder och pris.
 • Kvalitet: Hur väl är västen tillverkad? Vilka material har använts? Hur hållbar är västen?
 • Passform: Hur bra passar västen på olika kroppstyper? Är justeringar möjliga för att uppnå bästa passform?
 • Komfort: Är västen bekväm att bära under längre perioder? Hindrar den rörelsefriheten?
 • Säkerhetsstandarder: Uppfyller västen gällande säkerhetsstandarder? Har den genomgått och passerat relevanta säkerhetstester?
 • Pris: Är västen prisvärd med tanke på den kvalitet och säkerhet den erbjuder?

I vårt test av säkerhetsvästar har vi strävat efter att ge en objektiv och välgrundad bedömning, för att hjälpa dig göra ett informerat val. Vi hoppas att vår recension av säkerhetsvästar kommer att underlätta ditt sökande efter den perfekta säkerhetsvästen för dig och ditt behov.

Topplista: Bästa Säkerhetsväst

1. Bäst i test: Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd

Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd för ridning
Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd för ridning
Bäst i test
Kvalitet 9.6
Passform 9.6
Synlighet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
2190 kr

Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd får en stark 4,7/5 i vårt test och visar sig vara en utmärkt säkerhetsväst för ryttare. Den första faktorn vi tittade på var kvalitet, och Komperdell-imponerade med sitt konstruktionsmaterial och dess hållbarhet. Flerlagerslamellerna av skum med dubbel densitet och extra skyddande vaddering i fram- och sidoområdena visar att säkerhet har varit i fokus vid konstruktionen av denna väst. Den är också certifierad enligt EN 1621-2 - Nivå 2 vilket garanterar dess säkerhetsstandard.

Nästa faktor vi bedömde var passform och komfort. Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd erbjuder en slimmad design som automatiskt anpassar sig till ryttarens storlek när dragkedjan framtill stängs, vilket gör den både anpassningsbar och bekväm att bära under längre perioder. Den generösa perforeringen bidrar till andningsförmåga vilket ökar komforten ytterligare. Vi uppskattade också att västen var lätt att ta på och av tack vare dragkedjan framtill.

Sist men inte minst, priset. Även om denna säkerhetsväst ligger i det högre prissegmentet, anser vi att det är rättvist med tanke på den höga kvaliteten, komforten och de framstående säkerhetsfunktionerna. Den är en bra investering för den som värderar säkerhet och komfort högt. Sammanfattningsvis är Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd en utmärkt produkt som lever upp till förväntningarna och vi rekommenderar den varmt till alla ryttare.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Optimal passform och komfort
 • Andningsbar, anpassningsbar design
 • EN 1621-2 - Nivå 2-certifierad
 • Lätt att ta på och av

Nackdelar

 • Ligger i det högre prissegmentet
 • Kan vara för slimmad för vissa

2. Bästa premiumvalet: Skyddsväst Komperdell Ballistic

Skyddsväst Komperdell Ballistic Flex Fit Slim Svart/Bordeaux
Skyddsväst Komperdell Ballistic Flex Fit Slim Svart/Bordeaux
Kvalitet 9.2
Passform 9.5
Synlighet 9.8
Totalt 9.5
Bästa pris
2899 kr

Skyddsvästen Komperdell Ballistic får höga poäng i vårt test och vi ger den 4,5 av 5 möjliga. Kvaliteten på denna produkt är utomordentligt bra. Det österrikiska företaget Komperdell har över 90 års erfarenhet av att tillverka skyddsutrustning, vilket märks tydligt i denna väst. Den är tillverkad med Ballistic-material, ett mjukt och flexibelt skum, vilket gör västen tålig men samtidigt lätt att bära. Dragkedjan fram gör det enkelt att ta på och av västen, och är ett extra plus för komforten.

En annan viktig faktor är passformen. Komperdell Ballistic-västen formar sig efter kroppen när den värms upp, vilket ger en superb passform oavsett kroppsform. Vår expertpanel noterade också den innovativa tekniken som automatiskt justerar passformen på bredden för ytterligare anpassning. Vi uppskattade också att västen har andasfunktion vilket gör den ännu mer bekväm att bära under längre perioder.

Enligt säkerhetsstandarder uppfyller den här säkerhetsvästen EN 1621-2 – LEVEL 2. Dock bör det noteras att den inte är godkänd för tävling för personer under 18 år. Priset på 2499 kr kan tyckas högt, men med tanke på kvalitet, komfort och säkerhet är det en god investering. Sammanfattningsvis rekommenderar vi Skyddsväst Komperdell Ballistic för både träning och fritidsridning, för alla som letar efter en väst med hög kvalitet och god passform.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbarhet.
 • Flexibel och lätt att bära.
 • Enkel att ta på och av.
 • Justeras automatiskt för optimal passform.
 • Andningsfunktion för extra komfort.

Nackdelar

 • Inte godkänd för tävling under 18 år.
 • Högre pris jämfört med andra märken.

3. Bästa komfort: Komperdell säkerhetsväst med dragkedja framtill

Komperdell säkerhetsväst med dragkedja framtill, smal passform
Komperdell säkerhetsväst med dragkedja framtill, smal passform
Kvalitet 9.7
Passform 8.9
Synlighet 9.3
Totalt 9.3
Bästa pris
3490 kr

När det kommer till kvalitet, levererar Komperdell säkerhetsväst med dragkedja framtill verkligen. Den välbeprövade multilagertekniken garanterar ett extremt flexibelt och skyddande system. Dubbelsensitetsskummet följer kroppen och blir mjukare ju längre skyddet bärs vilket ger en bekväm passform. Ärmen som medföljer bidrar till produktens hållbarhet genom att skydda västen vid transport.

Passformen är en av de största fördelarna med denna väst. Tack vare det speciella ergonomiska snittet och den integrerade breddjusteringen, följer västen kroppen perfekt. Västen är mycket lätt att ta på och av, vilket gör den praktisk för användning. Komfort är även mycket framträdande i denna väst, då den är otroligt bekväm och inte begränsar rörelsefriheten.

Säkerhetsstandarderna för denna produkt är också höga. Västen är CE-godkänd enligt EN 13158:2018 - NIVÅ 3, vilket innebär att den har toppresultat vid slag- och energiupptagningstester och överträffar de striktaste lagliga standarderna. Trots sitt relativt höga pris på 3190 kr, anser vi att västen ger mycket valuta för pengarna med tanke på dess prestanda, kvalitet och säkerhet som den erbjuder.

Fördelar

 • Kvalitativt och skyddande multilagersystem
 • Mycket bekväm passform och ergonomisk design
 • Lätt att ta på och av
 • Hög säkerhetsstandard (CE-godkänd)
 • Extra skydd vid transport genom ärm

Nackdelar

 • Relativt högt pris jämfört med andra produkter

4. Bästa billiga: Säkerhetsväst Racesafe

Den här sidan finns inte längre
Kvalitet 9.5
Passform 9
Synlighet 9.1
Totalt 9.2
Bästa pris
-1 kr

Säkerhetsväst Racesafe är en populär produkt, vilket inte är förvånande med tanke på dess höga kvalitet och sköna passform. Den är tillverkad av robusta material, vilket ger en utmärkt hållbarhet och säkerställer att den tål tuff användning. Dessutom är den CE-märkt och har testats och godkänts enligt de senaste kraven EN1384, EN 13158 och BETA 2009 level 3, vilket ger en tydlig indikation på dess höga säkerhetsstandarder.

En viktig aspekt av denna säkerhetsväst är dess anpassningsförmåga till olika kroppstyper. Racesafe har lyckats skapa en väst som passar olika kroppsformer utan att kompromissa med säkerheten. Komforten är också imponerande; västen känns bekväm att bära under längre perioder och hindrar inte rörelsefriheten, vilket är särskilt viktigt när man rider.

Priset på 1816 kr kan verka högt för vissa, men med tanke på den kvalitet och säkerhet som Säkerhetsväst Racesafe erbjuder, anser vi att det är prisvärt. Sammantaget får Säkerhetsväst Racesafe ett betyg på 4,2 ut av 5 i vårt test. Detta gör den till ett bra val för dem som söker en högkvalitativ, bekväm och säker väst för ridning.

Fördelar

 • Hög kvalitet och skön passform.
 • Tillverkad av robusta material.
 • CE-märkt och testad enligt stränga krav.
 • Anpassningsbar till olika kroppstyper.
 • Hindrar inte rörelsefriheten.

Nackdelar

 • Kan uppfattas som dyr.
 • Lägre rankad än andra produkter i testet.

5. Bästa lätta: Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst

Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst
Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst
Kvalitet 9.1
Passform 8.9
Synlighet 9
Totalt 9
Bästa pris
1490 kr

Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst imponerar med sitt pris på 1390 kr, vilket gör den till ett kostnadseffektivt val i jämförelse med andra testade säkerhetsvästar. Kvaliteten på västen är mycket hög, tack vare de panelliknande skyddskuddarna som inte bara garanterar maximalt skydd vid fall, utan också en perfekt passform. Dessutom är västens design både praktisk och stilren, vilket gör den till ett attraktivt val för den stilmedvetna ryttaren.

Passform och komfort är två starka punkter för Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst. Den speciella utformningen och placeringen av skyddskuddarna garanterar fullständig rörelsefrihet utan att kompromissa med säkerheten. Den bi-kakeformade designen och de dubbla kardborrbandsknäppningarna för säkerhet och individuell justering gör västen anpassningsbar för olika kroppstyper och behov, vilket ger överlägsen komfort och användarvänlighet.

Vad gäller säkerhetsstandarder uppfyller Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst höga krav med sin certifiering enligt EN 13158, nivå 3, och BETA-certifiering. Detta ger användaren trygghet om att västen lever upp till de högsta kraven på säkerhet och kvalitet. Sammantaget är Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst en högkvalitativ och prisvärd säkerhetsväst som inte kompromissar med varken säkerhet eller komfort.

Fördelar

 • Kostnadseffektiv jämfört med konkurrenter
 • Hög kvalitet och maximalt skydd
 • Stilren och praktisk design
 • Anpassningsbar för olika kroppstyper
 • Uppfyller höga säkerhetskrav

Nackdelar

 • Priset kan vara för högt för vissa
 • Kan vara för komplicerad att justera

Att Hitta den Bästa Säkerhetsvästen

Att hitta den bästa säkerhetsvästen kan kännas som en utmaning, men med rätt information och tydliga kriterier, kan beslutsprocessen bli betydligt enklare. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du ska välja en säkerhetsväst.

Material och Konstruktion

Det första att titta på när du väljer en säkerhetsväst är dess material och konstruktion. En bra säkerhetsväst bör vara tillverkad av högkvalitativa material som kan ge optimalt skydd mot stötar och slag. Västen bör ha ett hårt yttre skal för att skydda mot kraftiga stötar, samt ett mjukt och bekvämt inre foder för extra komfort och stötabsorption. Konstruktionen bör också vara robust och hållbar för att kunna stå emot det slitage som kan uppstå vid regelbunden användning.

Storlek och Passform

Storlek och passform är också viktiga faktorer att tänka på. En säkerhetsväst som är för stor eller för liten kommer inte att ge optimalt skydd. Dessutom kan en väst som inte passar rätt vara obekväm att bära, vilket kan vara en distraktion vid ridning eller andra aktiviteter. När du väljer en säkerhetsväst, se till att den passar ordentligt över bröstet, ryggen och sidorna för bästa möjliga skydd och komfort.

Justering och Flexibilitet

En bra säkerhetsväst bör också vara justerbar och flexibel. Justerbara remmar och spännen gör att du kan anpassa passformen efter din kropp, vilket säkerställer att västen sitter på plats och inte glider runt under aktivitet. Flexibiliteten i västen är också viktig, eftersom den ska tillåta fri rörelse utan att begränsa din rörlighet.

Komfort

Komfort är en annan viktig faktor vid valet av säkerhetsväst. En obekväm väst kan vara irriterande att bära och kan till och med förhindra dig från att utföra dina aktiviteter effektivt. Se till att västen har tillräckligt med vaddering för att vara bekväm, men inte så mycket att den blir klumpig eller tung. Andningsbart material kan också bidra till komforten genom att hålla dig sval under varma dagar.

Säkerhetsstandarder

Se till att säkerhetsvästen uppfyller eller överträffar de relevanta säkerhetsstandarderna. I många länder finns det specifika standarder som säkerhetsvästar måste uppfylla för att betraktas som tillräckligt skyddande. En väst som inte uppfyller dessa standarder kan vara farlig att använda.

Funktioner och Design

Extra funktioner och design kan också vara viktiga att överväga. Till exempel kan reflekterande detaljer förbättra din synlighet i mörker, medan fickor kan vara praktiska för förvaring av små föremål. När det gäller design, kommer detta mestadels ner till personlig smak, men det kan vara värt att tänka på hur lätt det är att ta på och av västen, samt hur lätt den är att rengöra.

Pris

Priset är alltid en viktig faktor att överväga. En dyrare säkerhetsväst är inte nödvändigtvis bättre än en billigare modell, men det är viktigt att tänka på att du ofta får vad du betalar för. En bra säkerhetsväst är en investering i din säkerhet, så det kan vara värt att spendera lite extra för en produkt av hög kvalitet.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner innan du gör ditt val. Recensioner från andra kunder kan ge värdefull insikt i hur produkten presterar i verkliga situationer. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Men kom ihåg att alla har olika erfarenheter, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

kvinna rider pa haest

Fördelar med Säkerhetsväst

Säkerhetsväst är en viktig del av utrustningen för många husdjursägare och ryttare. Förutom att ge skydd, har västen flera andra fördelar. Låt oss titta närmare på några av dessa fördelar.

 • Skydd mot skador: Den mest uppenbara fördelen med en säkerhetsväst är dess förmåga att skydda mot skador. Västen fungerar som ett skyddande lager mellan användaren och eventuella faror, vilket minskar risken för allvarliga skador vid olyckor. Detta är särskilt viktigt vid ridning, där fall från hästen kan leda till allvarliga skador. En bra säkerhetsväst kan bidra till att minska svårighetsgraden av dessa skador genom att skydda användarens rygg och inre organ.
 • Ökad självförtroende: En säkerhetsväst kan också bidra till att öka användarens självförtroende. Med vetskapen om att de har ett extra skyddslager, kan ryttare känna sig tryggare och mer självsäkra när de rider. Detta kan i sin tur leda till förbättrade prestationer och en mer positiv ridupplevelse.
 • Flexibilitet och rörelsefrihet: Trots att de ger så mycket skydd, hindrar säkerhetsvästar inte rörelsefriheten. De flesta moderna västar är designade för att vara flexibla och anpassa sig till användarens rörelser, vilket gör att de kan utföra sina aktiviteter utan hinder. Detta är särskilt viktigt för ryttare, som behöver kunna röra sig fritt för att styra sin häst effektivt.
 • Lång livslängd: Säkerhetsvästar är gjorda för att hålla. De är gjorda av robusta material som kan motstå stötar och slag, vilket gör att de kan hålla i många år. Detta gör dem till en kostnadseffektiv investering för dem som regelbundet deltar i aktiviteter som innebär en risk för skada.
 • Förbättrad synlighet: Många säkerhetsvästar har reflekterande material eller andra funktioner som förbättrar användarens synlighet. Detta kan bidra till att öka säkerheten vid ridning eller promenader i svagt ljus eller dåligt väder. Förbättrad synlighet kan också vara till nytta vid ridning i trafik, eftersom det gör det lättare för bilister att se ryttaren.

Nackdelar med Säkerhetsväst

Även om säkerhetsvästar erbjuder många fördelar, finns det också några nackdelar att överväga. Här är några av de vanligaste problemen som användare rapporterar.

 • Komfortproblem: Även om moderna säkerhetsvästar är designade för att vara så bekväma som möjligt, kan vissa användare fortfarande uppleva komfortproblem. Vissa människor kan tycka att västen är för varm, särskilt under varma sommardagar. Andra kan ha svårt att hitta en väst som passar rätt, vilket kan leda till obehag eller irritation. Detta är särskilt vanligt bland kvinnor och personer med ovanliga kroppsformer som kan ha svårt att hitta en väst som passar ordentligt.
 • Kostnad: Säkerhetsvästar kan vara en betydande investering. Högkvalitativa västar kostar ofta flera hundra dollar, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa konsumenter. Även om det är viktigt att komma ihåg att en bra säkerhetsväst är en investering i din säkerhet, kan det höga priset vara en nackdel för vissa användare.
 • Begränsat skydd: Slutligen, även om en säkerhetsväst kan ge ett betydande skydd mot vissa typer av skador, erbjuder den inte fullständigt skydd. Västen skyddar främst bröstet och ryggen, men den skyddar inte mot skador på andra delar av kroppen, som huvud, armar eller ben. Dessutom skyddar västen inte mot alla typer av skador - till exempel kan den inte skydda mot skador som orsakas av skarpa föremål eller kraftiga slag.

Hur Man Använder en Säkerhetsväst

Att använda en säkerhetsväst korrekt är avgörande för att få ut det mesta av dess skyddande förmåner. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder din säkerhetsväst.

Välj Rätt Storlek och Passform

Det första steget för att använda en säkerhetsväst korrekt är att välja rätt storlek och passform. En väst som är för stor eller för liten kommer inte att ge optimalt skydd och kan vara obekväm att bära. Se till att västen passar ordentligt över bröstet, ryggen och sidorna, och att den inte begränsar din rörlighet. Många västar har justerbara remmar som gör det möjligt att anpassa passformen efter din kropp.

Använd den Rätt

När du har valt rätt storlek och passform, är nästa steg att se till att du använder västen på rätt sätt. Säkerhetsvästen bör bäras över dina vanliga kläder, och den bör vara tillräckligt tajt för att inte glida runt, men tillräckligt lös för att du ska kunna röra dig fritt. Västen bör också täcka hela ryggraden, från nacken till svanskotan.

Kontrollera regelbundet

Det är viktigt att regelbundet kontrollera din säkerhetsväst för tecken på slitage eller skada. Om västen blir skadad, kan den inte erbjuda samma nivå av skydd. Kontrollera regelbundet remmar, spännen och sömmar för tecken på slitage, och byt ut västen om du märker några skador.

Rengör korrekt

Säkerhetsvästen måste också rengöras korrekt för att behålla sin prestanda. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring, eftersom olika material kan kräva olika rengöringsmetoder. I allmänhet bör du undvika att använda starka rengöringsmedel eller maskintvätt, eftersom dessa kan skada västens material.

Använd tillsammans med annan skyddsutrustning

Slutligen bör du komma ihåg att en säkerhetsväst är bara en del av din skyddsutrustning. Den bör användas tillsammans med andra skyddande föremål, som hjälm, för att ge så mycket skydd som möjligt. En säkerhetsväst skyddar främst ryggen och bröstet, men den skyddar inte huvudet, ansiktet eller extremiteterna.

Vanliga frågor om Säkerhetsväst

Är säkerhetsvästar obligatoriska inom ridsport?

Om säkerhetsvästar är obligatoriska eller inte kan variera beroende på var du bor, vilken typ av ridning du deltar i och vilka regler som gäller på din specifika ridskola eller anläggning. Inom vissa discipliner, som terrängridning, är det ofta obligatoriskt att bära en säkerhetsväst. Oavsett om det är ett krav eller inte, är det alltid en bra idé att bära en säkerhetsväst när du rider eftersom den kan erbjuda viktigt skydd mot skador.

Hur vet jag vilken storlek jag ska ha på min säkerhetsväst?

För att hitta rätt storlek på din säkerhetsväst, behöver du mäta din kropp på rätt sätt. Du behöver mäta runt ditt bröst på dess bredaste del, och från din nacke till din svanskota (eller där du vill att västen ska sluta). Olika tillverkare har olika storleksguider, så se till att kontrollera den specifika guiden för den väst du är intresserad av. Kom ihåg att en bra passform är avgörande för säkerheten och komforten.

Är säkerhetsvästar obekväma att bära?

Modern säkerhetsvästteknik har kommit långt när det gäller komfort. Många västar är nu gjorda med flexibla material, justerbara remmar och andningsbara tyger för att förbättra komforten. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla är olika, och vad som känns bekvämt för en person kanske inte känns bekvämt för en annan. Därför är det viktigt att prova olika modeller och hitta en som känns bäst för dig.

Behöver jag byta ut min säkerhetsväst efter en olycka?

Om du har varit med om en allvarlig olycka där din säkerhetsväst har tagit en stor stöt, bör du överväga att byta ut den. Även om västen kanske inte ser skadad ut, kan dess skyddande förmåga ha försämrats vid stötar. Kontrollera tillverkarens rekommendationer och rådfråga en expert om du är osäker.

Kan jag tvätta min säkerhetsväst?

Att rengöra din säkerhetsväst korrekt är viktigt för att behålla dess prestanda och livslängd. De flesta säkerhetsvästar kan rengöras med en fuktig trasa och mild tvål. Många västar har avtagbara fodrar som kan handtvättas eller maskintvättas. Undvik starka rengöringsmedel och maskintvätt, eftersom dessa kan skada västens material. Kontrollera alltid tillverkarens rengöringsinstruktioner innan du rengör västen.

Kan jag använda en cykelhjälm istället för en ridhjälm?

Även om de kan se liknande ut, är en ridhjälm och en cykelhjälm designade för att skydda mot olika typer av påverkan. En ridhjälm är specifikt utformad för att skydda mot skador som kan inträffa vid ridning, inklusive fall från hög höjd och sparkar från en häst. Därför är det viktigt att använda en riktig ridhjälm när du rider, även om du bär en säkerhetsväst.

Är alla säkerhetsvästar lika säkra?

Alla säkerhetsvästar är inte lika. Olika västar kan ge olika nivåer av skydd beroende på deras design, material och konstruktion. För att säkerställa att du får en väst som erbjuder adekvat skydd, se till att den uppfyller relevanta säkerhetsstandarder. Dessa standarder kan variera mellan olika länder, så kolla vilka som gäller där du bor.

Kan jag använda min säkerhetsväst för andra aktiviteter än ridning?

Vissa säkerhetsvästar kan användas för andra aktiviteter än ridning, såsom cykling eller skidåkning. Detta beror dock på västens specifika design och skyddsnivå. Vissa västar kanske inte erbjuder tillräckligt skydd för andra aktiviteter, särskilt om dessa aktiviteter innebär olika typer av risker eller fall. Om du tänker använda din säkerhetsväst för andra aktiviteter, bör du kontrollera med tillverkaren för att se om detta är säkert.

Testvinnare - Bästa Säkerhetsväst

 • Komperdell Ballistic FlexFit Regular ryggskydd
 • Skyddsväst Komperdell Ballistic
 • Komperdell säkerhetsväst med dragkedja framtill
 • Säkerhetsväst Racesafe
 • Covalliero ProtectoFlex 315 Lätt säkerhetsväst
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu