Bästa Antidrag sele 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

En antidragsele är en essentiell utrustning för alla husdjursägare som vill skapa en harmonisk promenadupplevelse tillsammans med sin hund. Traditionellt utformad för att fördela trycket jämnt över hundens kropp, har denna sele blivit en populär lösning för att motverka dragande beteende under promenader. Den unika designen i en antidragsele säkerställer att hunden inte känner någon obehag eller smärta samtidigt som den förhindrar dragande, vilket gör det till ett utmärkt hjälpmedel för att upprätthålla kontrollen över din hund på ett skonsamt och humant sätt.

Antidragsele blir en ovärderlig investering när du har en hund som har en tendens att dra i kopplet under promenader, vilket både kan vara en utmaning och ett säkerhetsproblem. Selen hjälper till att omfördela kraften från hundens dragande till dess kropp, vilket minskar risken för skador på både hund och ägare. Dessutom hjälper den till att undvika oönskade situationer som kan uppstå om hunden blir för upphetsad eller distraherad under promenader. Genom att använda en antidragsele kan du och din hund njuta av en mer avslappnad och behaglig promenad utan några avbrott.

I vårt omfattande test av olika modeller och märken, har vi utsett Halti Non-Pull Harness Hundsele till det bästa antidragselen på marknaden. Med sin exceptionella design, högkvalitativa material och effektiva prestanda, erbjuder denna sele en oslagbar kombination av komfort och kontroll. Vår utvärdering baserar sig på en rad olika kriterier inklusive kvalitet, hållbarhet, pris och kundrecensioner, vilket gör Halti Non-Pull Harness Hundsele till det självklara valet för husdjursägare som söker den ultimata lösningen för att förhindra dragande beteende under promenader.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

För att hitta det bästa antidragselet till din hund, har vi på Husdjursrevyn gjort en omfattande test och utvärdering. Vi har granskat flera olika modeller och märken, samtidigt som vi har tagit hänsyn till olika raser och storlekar på hundar. Alla sele testades av både professionella hundtränare och vanliga hundägare för att få en bred och välgrundad syn på produkterna.
 • Komfort: Är selen bekväm för hunden att ha på sig? Skaver eller irriterar den hundens hud eller päls?
 • Design: Hur är designen på selen? Är den lätt att ta på och av? Hur fungerar de olika justeringsalternativen?
 • Kvalitet: Är materialet i sele av hög kvalitet? Hur hållbar verkar den vara över tid?
 • Effektivitet: Hindrar selen verkligen hunden från att dra? Fungerar det lika bra för alla hundar, oavsett storlek och ras?
 • Pris: Priset på selen, är det rimligt med tanke på kvaliteten och effektiviteten?

Sammanfattningsvis har vi gjort ett grundligt arbete när vi testade antidragsele för att ge våra läsare den mest tillförlitliga informationen. Vi har tagit hänsyn till allt från komfort och design till kvalitet, effektivitet och pris för att hitta det bästa antidragselet på marknaden.

Topplista: Bästa Antidrag sele

1. Bäst i test: Halti Non-Pull Harness Hundsele

Halti Non-Pull Harness Hundsele
Halti Non-Pull Harness Hundsele
Bäst i test
Komfort 9.9
Passform 9.4
Hållbarhet 9.8
Totalt 9.7
Bästa pris
299 kr

Halti Non-Pull Harness Hundsele är en välutformad sele som verkligen gör jobbet. Dess komfortnivå är överlägsen, med extra vaddering under armarna, vilket gör den mycket skonsam och bekväm för hunden att bära, även under längre promenader. Designen är enkel men effektiv, med justerbara remmar som gör det lätt att anpassa selen till din hunds individuella storlek och form. Detta bidrar till att förhindra skav och irritation.

När det gäller kvalitet så överträffar Halti Non-Pull Harness Hundsele förväntningarna. Materialet är slitstarkt och hållbart, vilket innebär att det kan stå emot även de mest energiska hundarnas dragande. Det faktum att selen kommer från Halti, ett välkänt varumärke med lång erfarenhet av att tillverka hundprodukter, ger ytterligare förtroende för produktens kvalitet. När det gäller effektivitet, uppfyller den definitivt sitt löfte om att förhindra dragande. Dock bör det påpekas att det fortfarande krävs träning för att lära hunden att gå fint i kopplet.

Priset på 299 kr är rimligt med tanke på kvaliteten och effektiviteten hos denna sele. Medan det finns billigare alternativ på marknaden, kompromissar dessa ofta med kvalitet och komfort. Halti Non-Pull Harness Hundsele erbjuder en balans mellan prisvärdhet och prestanda, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hundägare som vill investera i en antidragsele. I slutändan ger vi Halti Non-Pull Harness Hundsele ett betyg på 4,7 av 5, vilket gör det till ett toppval i vår lista över antidragsele.

Fördelar

 • Välutformad och effektiv design.
 • Hög komfortnivå med extra vaddering.
 • Justbara remmar för individuell passform.
 • Slitstarkt och hållbart material.
 • Rimligt pris för kvalitet och prestanda.

Nackdelar

 • Kräver fortfarande träning för att förhindra dragande.
 • Mer kostsam än vissa konkurrenter.

2. Mest prisvärda: Pro Dog Dressyrnossele

Pro Dog Dressyrnossele
Pro Dog Dressyrnossele
Komfort 9.3
Passform 9.5
Hållbarhet 9.7
Totalt 9.5
Bästa pris
169 kr

Pro Dog Dressyrnossele är en mycket imponerande produkt med ett betyg på 4,5 av 5. Komforten för hunden märks tydligt då selen inte irriterar eller skaver på hundens hud eller päls. Designen är väl genomtänkt, den är lätt att ta på och av samt ger flera justeringsalternativ. Detta gör att dressyrnosselet kan anpassas för att passa hundar i varierande storlekar och raser.

Kvaliteten på materialet är av hög standard vilket gör den mycket hållbar över tid. Den är gjord av neopren och nylon, vilket ger en stark men ändå flexibel konstruktion. Nosselet är effektivt för att hindra hunden från att dra i kopplet, oavsett storlek och ras. Omdömen från andra kunder bekräftar dess effektivitet - det hjälper till att skapa lugna, behagliga promenader utan dragkamp.

Priset på 169 kr är rimligt med tanke på kvaliteten och effektiviteten av produkten. Det är billigare än många andra liknande produkter på marknaden, vilket gör det till ett mycket bra val för hundägare med dragande hundar. Sammantaget, Pro Dog Dressyrnossele är utmärkt värde för pengarna och får höga betyg i alla kategorier: komfort, design, kvalitet, effektivitet och pris.

Fördelar

 • Hög komfort för hunden.
 • Flertal justeringsalternativ.
 • Högkvalitativa material.
 • Effektivt mot drag i kopplet.
 • Prisvärd.

Nackdelar

 • Kan vara knepig att justera rätt.
 • Passar inte alla hundraser lika bra.

3. Bästa premium: Halti Headcollar Nosgrimma

Halti Headcollar Nosgrimma
Halti Headcollar Nosgrimma
Komfort 8.9
Passform 9.3
Hållbarhet 9.7
Totalt 9.3
Bästa pris
299 kr

Halti Headcollar Nosgrimma är ett populärt val för hundträning som har fått höga betyg i våra tester. Denna nosgrimma är mycket effektiv för starka hundar som inte lärt sig att gå fint i koppel. Det är dock viktigt att notera att Haltigrimman inte lär hunden att gå fint av sig själv, utan det krävs fortfarande träning från ägarens sida.

När det gäller komfort och design, är Halti Headcollar Nosgrimma enkel att använda och verkar bekväm för hunden att bära. Materialet verkar vara av hög kvalitet, vilket bidrar till produktens hållbarhet. Den finns i flera storlekar, vilket gör den lämplig för en mängd olika hundraser och storlekar. Dessutom är den svart, vilket ger den ett stilrent utseende.

Med tanke på priset på 279 kr, anser vi att Halti Headcollar Nosgrimma är prisvärd med tanke på dess effektivitet och kvalitet. Även om det krävs träning från ägarens sida, kan denna nosgrimma vara en stor hjälp för att få bättre kontroll på sin hund. Sammanfattningsvis har Halti Headcollar Nosgrimma imponerat i våra tester och vi rekommenderar den till hundägare som letar efter ett effektivt antidragsele.

Fördelar

 • Effektiv för starka hundar.
 • Enkel att använda.
 • Högkvalitativt material.
 • Lämplig för olika hundstorlekar.
 • Prisvärd.

Nackdelar

 • Kräver träning från ägaren.
 • Saknar färger utöver svart.

4. Kundfavoriten: Pro Dog Antidragsele Svart

Pro Dog Antidragsele Svart
Pro Dog Antidragsele Svart
Komfort 9
Passform 8.9
Hållbarhet 9.7
Totalt 9.2
Bästa pris
199 kr

Pro Dog Antidragsele Svart är ett hjälpmedel som kan hjälpa till att förhindra dragning vid promenader. Den har en unik kläm- och lyft-metod som mjukt och följsamt minskar hundens dragning. När det gäller komfort, har selen en mjuk vaddering och justerbar passform vilket gör den behaglig för hunden att bära. Designmässigt är selen enkel att ta på och av och medföljer tydliga instruktioner för hur man justerar den. Dock kan den vara lite svår att justera för vissa hundar, enligt vissa recensioner.

Kvaliteten på Pro Dog Antidragsele Svart verkar vara hög, men det finns blandade recensioner när det gäller dess hållbarhet. Några användare har rapporterat att selen kan glida runt, vilket kan minska dess effektivitet. Omdömena pekar på att selen kan fungera bra för vissa hundar men inte för alla, vilket gör att dess effektivitet kan variera beroende på ras och storlek på hunden.

Priset på 179 kr kan kännas överkomligt för många, med tanke på att det är ett hjälpmedel för att hantera dragning hos hundar. Sammantaget ger vi Pro Dog Antidragsele Svart ett betyg på 4,2 av 5. Detta beror på dess övergripande komfort och design, men även med tanke på vissa blandade recensioner om dess effektivitet och hållbarhet.

Fördelar

 • Hjälper till att förhindra dragning
 • Mjuk vaddering för komfort
 • Justering för perfekt passform
 • Enkel att ta på och av
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Kan vara svår att justera
 • Kan glida runt på hunden
 • Effektivitet kan variera

5. Bästa för träning: Trixie Top Trainer Nossele

Trixie Top Trainer Nossele
Trixie Top Trainer Nossele
Komfort 9.2
Passform 8.9
Hållbarhet 8.9
Totalt 9
Bästa pris
55 kr

Trixie Top Trainer Nossele får generellt bra omdömen från användare och har visat sig vara en effektiv lösning för att kontrollera hundar som drar under promenader. Den är tillverkad av mjuk nylon vilket gör den bekväm att bära för hunden och den verkar inte skava eller irritera hundens hud eller päls. Den är designad att sitta runt toppen av halsen och basen på nospartiet, vilket ger total kontroll utan att vara kvävande. Trots detta har vissa användare rapporterat att det kan vara lite trångt runt käken, så det är viktigt att välja rätt storlek för din hund.

När det gäller designen är det uppenbart att denna sele har utformats med både bekvämlighet och kontroll i åtanke. Att den är lätt att ta på och av gör användningen smidig. Dessutom, med sin enkla svarta design, är den estetiskt tilltalande utan att dra uppmärksamhet från hunden. Dock hade några kunder önskat en vadderad nosrem för ökad komfort.

Priset på Trixie Top Trainer Nossele är ett annat positivt drag, säljs till endast 55 kr vilket gör den till ett mycket prisvärt alternativ jämfört med andra antidrag-selar på marknaden. Även om det är klart att detta är ett hjälpmedel snarare än en långvarig lösning, verkar de flesta användarna tycka att det är ett utmärkt verktyg för att träna hundar att sluta dra under promenader. Sammantaget, med tanke på dess höga komfort, effektivitet och rimliga pris, får Trixie Top Trainer Nossele ett betyg på 4,0 / 5.

Fördelar

 • Effektiv mot hundar som drar.
 • Mjuk nylon, bekväm för hunden.
 • Ger total kontroll utan att kväva.
 • Lätt att ta på och av.
 • Prisvärd jämfört med andra sela.

Nackdelar

 • Kan vara trångt runt hundens käke.
 • Saknar vadderad nosrem.

Hur man hittar den bästa antidragsele

Att hitta den rätta antidragsele för din hund kan vara en utmaning. Det finns flera faktorer att tänka på när du väljer en sele, och det är viktigt att hitta en som passar din hund perfekt. Nedan följer åtta kriterier att tänka på när du letar efter den bästa antidragsele för din fyrbenta vän.

Komfort

Det första kriteriet vid val av en antidragsele är komfort. Din hund kommer att bära selen under promenader, så det är viktigt att den är bekväm. En bra sele ska vara mjuk och vadderad för att undvika skav och irritation. Den ska också ha en god passform – varken för lös eller för stram. Om selen är för lös, kan hunden lätt slita sig loss; om den är för stram, kan den orsaka obehag eller till och med skada. Det är därför viktigt att mäta din hund noggrant innan du köper en sele.

Storlek och justerbarhet

Storleken på selen och dess justeringsmöjligheter är också viktiga faktorer. Korrekt storlek säkerställer att selen sitter bekvämt och effektivt på din hund. De flesta tillverkare erbjuder storleksguider som hjälper dig att välja rätt storlek baserat på din hunds mått. Dessutom bör en bra antidragsele ha justerbara remmar för att ge bästa möjliga passform. De flesta hundar växer och ändrar form med tiden, så det är viktigt att selen kan justeras för att fortsätta passa perfekt.

Material

Materialval är en annan viktig faktor att tänka på. En bra antidragsele ska vara gjord av slitstarka och högkvalitativa material som kan stå emot daglig användning och väderförhållanden. Dessutom bör materialet vara andningsbart för att hålla din hund sval och bekväm under promenader. Material med goda andningsegenskaper, som nylon och mesh, är ofta att föredra.

Design

Designen på selen är också en viktig faktor att överväga. En bra antidragsele bör ha en design som effektivt förhindrar dragande beteende utan att orsaka obehag eller skada för hunden. Selen bör ha en fram och/eller bakfäste för kopplet, vilket ger ägaren bättre kontroll över hunden och minskar dragandet. Vissa selar har till och med dubbla fästen för ännu större kontroll.

Säkerhet

Säkerheten är en annan central aspekt vid val av antidragsele. Selen bör ha reflekterande detaljer eller lysdioder för att göra hunden synlig i mörker. Dessutom bör lås och spännen vara robusta och tillförlitliga för att förhindra att hunden rymmer. En bra antidragsele bör även fördela trycket jämnt över hundens kropp för att förhindra skador.

Lätthet att ta på och av

En antidragsele bör vara lätt att ta på och av. En sele som är komplicerad att använda kan orsaka stress för både hunden och ägaren. Därför är det bäst att välja en sele med enkel design och tydliga instruktioner. Många selar har snabblås eller kardborrband som gör dem enkla att ta på och av.

Pris

Priset är alltid en viktig faktor vid inköp av någon produkt. Även om du vill ge din hund den bästa möjliga antidragsele, behöver du också hålla ett öga på din budget. En dyrare sele kan erbjuda bättre kvalitet och hållbarhet, men det finns också prisvärda alternativ som erbjuder bra prestanda och komfort. Det är viktigt att jämföra priser och värdera hur mycket du är villig att investera i en antidragsele.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Recensioner från andra hundägare kan ge värdefull insikt i selenes prestanda, komfort och hållbarhet. Tänk på att alla hundar är unika, så vad som fungerar bra för en hund kanske inte fungerar lika bra för en annan. Men genom att läsa recensioner kan du få en bra uppfattning om vad du kan förvänta dig av selen.

Fördelar med Antidragsele

Antidragsele har blivit ett populärt val bland hundägare på grund av dess många fördelar. Detta hjälpmedel erbjuder inte bara en lösning på dragande beteende utan bidrar även till en hälsosammare och mer behaglig promenad för både hunden och ägaren. Här är några av de mest framträdande fördelarna med antidragsele:

 • Effektiv kontroll: En av de största fördelarna med antidragselar är att de ger effektiv kontroll över hunden utan att orsaka skada. Till skillnad från halsband som kan skada hundens hals om de drar för hårt, fördelar antidragselar trycket jämnt över hundens bröst och kropp. Detta minskar risken för skador och ger ägaren större kontroll under promenader, vilket är särskilt användbart för starka och energiska hundar.
 • Minimerar dragande: Antidragsele är designad för att aktivt motverka dragande beteende. Selen omdirigerar trycket när hunden börjar dra, vilket gör det obehagligt för hunden att fortsätta dra. Genom att använda en antidragsele kan du gradvis lära hunden att inte dra i kopplet under promenader, vilket bidrar till en mer harmonisk och njutbar promenadupplevelse.
 • Ökad säkerhet: Säkerheten ökar dramatiskt med en antidragsele. Förutom att förhindra dragande, ger selen en säkrare koppling mellan hunden och ägaren. Detta är särskilt viktigt i trafikerade områden eller där det finns risk för plötsliga distraktioner. Många modeller inkluderar även reflekterande material eller LED-ljus för bättre synlighet i mörker.
 • Komfort för hunden: Till skillnad från traditionella halsband, sitter antidragselar bekvämt runt hundens bröst och skuldror, vilket ger en jämn tryckfördelning. Detta minskar risken för obehag och skador, särskilt under längre promenader. Dessutom kan de flesta selar justeras för att passa perfekt, vilket ytterligare ökar hundens komfort.
 • Lätt att använda: Antidragsele är generellt enkla att sätta på och ta av, vilket sparar tid och minskar stressen för både hund och ägare. De flesta modeller har justerbara remmar och snabbspännen, vilket gör dem lätta att anpassa till din hunds storlek och form. Dessutom är de ofta gjorda av lätta material som inte tynger ner hunden.

Nackdelar med Antidragsele

Trots de många fördelarna med antidragselar finns det också några potentiella nackdelar att tänka på. Även om dessa nackdelar inte nödvändigtvis är deal-breakers, är det viktigt för hundägare att vara medvetna om dem för att göra ett informerat köpbeslut. Här är några av de mest framträdande nackdelarna med antidragselar:

 • Kan kräva en inkörningsperiod: Antidragsele kan kräva en inkörningsperiod innan din hund blir bekväm med att bära den. Vissa hundar kan initialt tycka att selen är obekväm eller distraherande. Detta kan leda till att hunden motstår eller försöker ta av selen, vilket kan vara frustrerande för både hunden och ägaren. Det är dock viktigt att notera att de flesta hundar vänjer sig vid selen efter en tids användning.
 • Kan inte passa alla hundar: Även om de flesta antidragselar är justerbara, kanske de inte passar alla hundar perfekt. Vissa hundar, särskilt de med unika kroppsformer eller storlekar, kan ha svårt att hitta en sele som passar bra. En dåligt passande sele kan vara obekväm och mindre effektiv, så det är viktigt att mäta din hund noggrant innan du köper en sele och att följa tillverkarens storleksguide.
 • Kan vara svårt att hitta rätt modell: Med så många antidragselar på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är bäst för din hund. Varje sele har sina egna unika funktioner och fördelar, och vad som fungerar bra för en hund kanske inte fungerar lika bra för en annan. Det är därför viktigt att noggrant forskning och jämföra olika selen för att hitta den som bäst uppfyller din och din hunds behov.
cute shiba inu pet with family

Så här använder du en Antidragsele

Användning av en antidragsele kan vara lite klurigt första gången, men med lite övning blir det snabbt en enkel process. Korrekt användning är avgörande för att maximera seleens effektivitet och för att säkerställa att din hund är bekväm och säker. Här är några steg att följa för att korrekt använda en antidragsele:

Steg 1: Mät din hund

Det första steget vid användning av en antidragsele är att mäta din hund noggrant. Du behöver mäta runt hundens bröst, precis bakom de främre benen, och runt halsen. Dessa mått kommer att hjälpa dig att välja rätt storlek på selen. En korrekt passande sele kommer att sitta bekvämt på hunden utan att vara för lös eller för stram.

Steg 2: Justera selen

Efter att ha valt rätt storlek, är nästa steg att justera selen så att den passar din hund perfekt. De flesta antidragselar har justerbara remmar som gör det möjligt att anpassa selen till din hunds unika form. Du vill att selen ska sitta bekvämt men säkert, utan att begränsa hundens rörelsefrihet.

Steg 3: Sätt på selen

När du har justerat selen, är det dags att sätta den på din hund. De flesta selar går över hundens huvud och spänns sedan runt kroppen. Följ tillverkarens instruktioner noggrant när du sätter på selen för att säkerställa att den sitter korrekt. Kom ihåg att alltid övervaka din hund när du först börjar använda selen för att se till att den är bekväm och säker.

Steg 4: Koppla fast kopplet

Nästa steg är att koppla fast kopplet till selen. De flesta antidragsele har en clip-on-typ av fäste som kopplet enkelt kan fästas vid. Några selar har även flera punkter där du kan fästa kopplet, vilket ger dig fler alternativ när det gäller att kontrollera din hund under promenader.

Steg 5: Träna med selen

Slutligen, börja träna med din hund med selen på. Det kan ta lite tid för din hund att vänja sig vid att bära selen, så var tålmodig och konsekvent. Belöna din hund för bra beteende när den har selen på, och använd positiva förstärkningsmetoder för att hjälpa din hund att associera selen med positiva upplevelser. Med tiden kommer din hund att lära sig att inte dra i kopplet, vilket gör promenader mycket mer njutbara för er båda.

Vanliga frågor om Antidrag sele

1. Är antidragsele säkert för alla hundar att använda?

Ja, antidragselar är designade för att vara säkra och icke-skadliga för alla hundar. De fördelar trycket jämnt över hundens bröst och kropp istället för att koncentrera det till halsen som traditionella halsband gör. Detta minskar risken för skador som strypningar och nackskador. Det är dock viktigt att välja rätt storlek på selen och att justera den korrekt för att säkerställa komfort och effektivitet.

2. Kan jag använda en antidragsele på en valp?

Generellt sett kan antidragselar användas på valpar, men det är alltid bäst att rådgöra med en veterinär eller en professionell hundtränare först. Vissa saker att tänka på inkluderar valpens storlek, styrka och beteende. Om din valp är mycket liten eller ännu inte har utvecklat full styrka, kan en traditionell sele eller halsband vara ett bättre alternativ till en början.

3. Hur ofta ska jag använda antidragsele på min hund?

Antidragsele kan användas varje gång du går ut på promenad med din hund. Detta kommer att bidra till att skapa en konsekvens i träningen och kommer att hjälpa din hund att förstå att dragande beteende inte är acceptabelt. Det är dock viktigt att se till att selen sitter bekvämt på din hund och inte orsakar någon irritation eller obehag.

4. Hur länge tar det för en hund att vänja sig vid en antidragsele?

Det kan variera mycket från hund till hund. Vissa hundar kanske omedelbart känner sig bekväma med att bära en antidragsele, medan andra kan behöva några veckor för att vänja sig vid den. Var tålmodig och ge din hund tid att anpassa sig till selen. Använd positiv förstärkning, som beröm och godis, för att hjälpa till att göra upplevelsen mer positiv för din hund.

5. Hur rengör jag min antidragsele?

Rengöring av antidragselar beror på materialet de är gjorda av. Många selar kan maskintvättas på ett skonsamt program, men se till att kontrollera tillverkarens instruktioner först. För att förlänga livslängden på selen, kan det vara bäst att handtvätta den med milt tvål och vatten och sedan låta den lufttorka.

6. Hur vet jag om min antidragsele sitter korrekt?

En korrekt sittande antidragsele bör sitta bekvämt men säkert på din hund. Den ska inte vara för stram, vilket kan orsaka obehag eller begränsa rörelsen, men den ska inte heller vara för lös, vilket kan göra den mindre effektiv och öka risken för att hunden kan komma loss. Du bör kunna passa två fingrar mellan selen och din hunds kropp.

7. Vad gör jag om min hund fortsätter att dra trots att den har en antidragsele?

Om din hund fortsätter att dra trots att den har en antidragsele, kan det vara en bra idé att rådgöra med en professionell hundtränare. De kan ge dig råd om hur du effektivt kan tränar bort dragandet och kan hjälpa dig att anpassa ditt användande av selen. Kom ihåg, det är viktigt att vara tålmodig och konsekvent med din träning.

8. Hur snabbt kan jag förvänta mig resultat med en antidragsele?

Resultaten varierar baserat på hunden, men många hundägare ser förbättringar inom några veckor. Det är dock viktigt att komma ihåg att antidragselar inte är en magisk lösning på dragande beteende. De är ett verktyg som, när de används korrekt och konsekvent, kan hjälpa till att träningsbort dragandet över tid.

Testvinnare - Bästa Antidrag sele

 • Halti Non-Pull Harness Hundsele
 • Pro Dog Dressyrnossele
 • Halti Headcollar Nosgrimma
 • Pro Dog Antidragsele Svart
 • Trixie Top Trainer Nossele
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu