Bästa Baksätesskydd Hund 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

För den älskade fyrbenta medlemmen är en biltur ofta ett äventyr. I dessa situationer kan ett baksätesskydd vara ovärderligt. Baksätesskydd är särskilda täcken eller filtar designade för att skydda bilens baksäte från smuts, päls, klös och andra skador som kan orsakas av våra husdjur. Dessa skydd är typiskt gjorda av tåliga, vatten- och smutsavvisande material som kan ta emot både tass-tryck och oavsiktliga spill. De är designade för att passa alla typer av bilar och kan enkelt installeras och tas bort för tvätt.

Det är många situationer när baksätesskydd visar sig vara ovärderliga. Om du till exempel tar din hund till parken, stranden eller bara på en tur runt kvarteret, kan den efterlämna smuts och päls på ditt baksäte. Om du har en katt som gillar att klösa på saker, kan ditt baksäte snabbt bli skadat utan rätt skydd. Baksätesskydd kan också hjälpa till att skapa en mer bekväm och lugn miljö för ditt husdjur under resan. Rätt baksätesskydd kan reducera stressen för ditt husdjur och hålla ditt fordon rent och snyggt.

När det kommer till det bästa baksätesskyddet enligt vårt omfattande test, har vi utsett Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm till vinnare. Detta baksätesskydd står ut för sin högkvalitativa konstruktion och användarvänlighet. Det är både bekvämt och hållbart, med en design som skyddar ditt baksäte från allt från smuts till klösmärken. Så, om du vill ha ett hängmatta-inspirerat baksätesskydd som tar din hund eller katts bilturer till nästa nivå, behöver du inte leta längre.

Baksaetesskydd Hund Banner 4

Så gjorde vi testet

Vårt team på Husdjursrevyn har genomfört en omfattande test och utvärderingsprocess för att hitta det bästa baksätesskyddet för hundar. Vi har provat ett brett utbud av produkter på marknaden för att hitta de mest tillförlitliga, robusta och användarvänliga alternativen för din fyrbenta vän. Här är detaljerna om hur vi testade och utvärderade varje produkt:

 • Materialkvalitet: Är skyddet gjort av hållbara och högkvalitativa material? Kommer det att hålla länge även med regelbunden användning?
 • Lätt att installera: Hur enkelt är det att montera och ta bort skyddet från baksätet? Behöver du verktyg för installationen?
 • Storlek och passform: Passar skyddet de flesta bilmodeller? Är det tillräckligt stort för att skydda hela sätet?
 • Komfort: Hur bekväm är produkten för din hund? Känns den mjuk och bekväm, eller är den hård och obekväm?
 • Underhåll: Hur lätt är skyddet att rengöra? Kan det tvättas i maskin?
 • Extra funktioner: Har skyddet några extra funktioner som fickor för förvaring eller hål för säkerhetsbältet?

Efter att ha gått igenom alla dessa faktorer, har vi sammanställt en lista över de bästa baksätesskydden för hundar. Vi hoppas att vår guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val som passar både dig och din pälskling bäst. Fortsätt läsa för att upptäcka våra toppval!

Topplista: Bästa Baksätesskydd Hund

1. Bäst i test: Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm

Kurgo Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm
Kurgo Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm
Bäst i test
Hållbarhet 9.6
Funktion 9.6
Passform 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
1379 kr

Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm är ett baksätesskydd av hög kvalitet som imponerade på oss under testningen. Installationen var otroligt smidig, utan något behov av specialverktyg. Det var snabbt att både montera och demontera, vilket gör det lätt att byta mellan olika bilar eller ta ut för rengöring.

När det gäller komfort och materialval, överträffade detta skydd våra förväntningar. Det gav en bekväm yta för hundar att vila på under långa resor, samtidigt som det var rymligt nog för större raser. Materialet var tåligt och stod upp bra mot klövar och klor, samtidigt som det var vattentätt och fläckbeständig. Detta innebär att även efter en blöt eller lerig promenad, behöver du inte oroa dig för att ditt baksäte ska bli smutsigt.

Vi var också imponerade över hur lätt det var att rengöra detta baksätesskydd. Trots att vi inte kunde hitta någon information om maskintvätt, var det ändå mycket enkelt att torka av med en fuktig trasa. Dessutom torkar det snabbt, vilket innebär att du kan ha det tillbaka i bilen på kort tid. Med ett pris på 1379 kr, känns Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm som ett mycket bra val för den som vill skydda sitt baksäte och samtidigt ge sitt husdjur en bekväm plats att vila på under resan. Vårt betyg blir 4,7/5.

Fördelar

 • Enkel installation utan specialverktyg
 • Komfortabel yta för hunden
 • Tåligt, vattentätt och fläckbeständigt material
 • Lätt att rengöra
 • Torkar snabbt

Nackdelar

 • Information om maskintvätt saknas
 • Relativt högt pris

2. Bästa premiumvalet: No Slip Grip Bench Seat Cover Heather Grey 140cm

Kurgo No Slip Grip Bench Seat Cover Heather Grey 140cm
Kurgo No Slip Grip Bench Seat Cover Heather Grey 140cm
Hållbarhet 9.8
Funktion 9.6
Passform 9.1
Totalt 9.5
Bästa pris
699 kr

No Slip Grip Bench Seat Cover Heather Grey 140cm från Kurgo, till priset av 699 kr, är ett utmärkt baksätesskydd som inte bara uppfyller utan överstiger förväntningarna. Det var extremt enkelt att installera, det krävdes inga specialverktyg, vilket gör det snabbt och smidigt att montera och demontera. Dessutom är det tillverkat av ett utmärkt material som är både slitstarkt och vattentätt, vilket skyddar bilens baksäte mot smuts, klösande klövar och blöta pälsar. Skyddet är dessutom fläckbeständigt vilket underlättar rengöring.

Angående komforten för husdjur visade våra tester att detta baksätesskydd var mer än tillräckligt rymligt och bekvämt för långa resor. Våra fyrbenta vänner verkade trivas bra med skyddet. Det extra halkskyddet är också ett plus, särskilt för bilar med skinnsäten.

Rengöringsaspekten av detta skydd är också imponerande. Det kan tvättas för hand och lufttorkas vilket är väldigt praktiskt. Med tanke på alla dessa faktorer anser vi att No Slip Grip Bench Seat Cover Heather Grey 140cm förtjänar vårt betyg på 4,5 av 5. Det levererar kvalitet, varaktighet och komfort till ett rimligt pris och vi rekommenderar det starkt för alla som söker ett effektivt baksätesskydd för deras husdjur.

Fördelar

 • Enkel installation utan specialverktyg.
 • Slitstarkt och vattentätt material.
 • Fläckbeständigt för enkel rengöring.
 • Rymligt och bekvämt för husdjur.
 • Extra halkskydd för skinnsäten.

Nackdelar

 • Kan endast tvättas för hand.
 • Kan ta tid att lufttorka.

3. Bästa halvtäckning: Heather Half Dog Hammock Grey 184x71cm

Kurgo Heather Half Dog Hammock Grey 184x71cm
Kurgo Heather Half Dog Hammock Grey 184x71cm
Hållbarhet 9.5
Funktion 8.9
Passform 9.5
Totalt 9.3
Bästa pris
959 kr

Heather Half Dog Hammock Grey 184x71cm är ett halvt baksätesskydd speciellt designat för hundar och husdjur. Det skänker inte bara skydd till din bilinteriör, utan ger också komfort till ditt husdjur under bilresor. Tillverkat av robust textil, det garanterar en livstidsgaranti mot produktionsfel, vilket speglar produktens höga materialkvalitet. Skyddet är vattentät och fläckbeständigt, vilket skyddar ditt baksäte från eventuella blöta eller leriga avtryck från din hund. Trots dess exceptionella robusthet, väger den bara 1220 gram, vilket gör den lätt att bära och installera.

I termer av installation är Heather Half Dog Hammock både enkel och bekväm att montera. Ingen ytterligare hårdvara krävs för dess installation, vilket sparar tid och ansträngning. Storleksmässigt mäter det 184 x 71 cm, vilket gör det tillräckligt stort för att skydda halva sätet, ryggstödet och baksidan av ena framsätet. Trots att produkten endast täcker halva sätet ger det fortfarande tillräckligt med utrymme för att antingen en människa eller ett annat husdjur ska kunna sitta på baksätet.

När det kommer till underhåll är detta skydd lätt att rengöra. Det kräver bara fläckrengöring eller handtvätt, följt av lufttorkning. Detta gör det till ett praktiskt val för dem som vill spara tid på städning. Heather Half Dog Hammock Grey 184x71cm erbjuder inga extra funktioner som förvaringsfickor eller hål för säkerhetsbälten. Trots detta är det fortfarande en pålitlig produkt som ger adekvat skydd och komfort för ditt husdjur samt skyddar din bilinteriör från potentiell skada. För priset på 959 kr, erbjuder detta baksätesskydd stor värde för pengarna.

Fördelar

 • Hög materialkvalitet och robusthet.
 • Vattentät och fläckbeständig.
 • Lättviktig och enkel att installera.
 • Rymlig storlek som skyddar halva sätet.
 • Lätt att rengöra och underhålla.

Nackdelar

 • Täcker endast halva sätet.
 • Inga extra funktioner som förvaringsfickor.

4. Bästa billiga: Basic Travel Bilsätesskydd

Basic Travel Bilsätesskydd
Basic Travel Bilsätesskydd
Hållbarhet 8.8
Funktion 9.2
Passform 9.6
Totalt 9.2
Bästa pris
429 kr

När det kommer till installation är Basic Travel Bilsätesskydd både enkelt och oproblematiskt att installera. Det kräver inga speciella verktyg, vilket gör det lätt att montera och demontera. Detta är en stor fördel, särskilt för dem som ofta behöver byta mellan olika bilar eller snabbt behöver ta ur skyddet för rengöring.

I termer av komfort är detta skydd rymligt nog för de flesta husdjur. Den vattenresistenta ytan gör att även leriga tassar kan kliva direkt i bilen utan orsak till oro. Vad gäller materialval, är detta skydd både slitstarkt och vattentätt. Det tål regelbundet slitage från klor och tassar, och det är också lätt att rengöra. Användaren kan välja att torka det rent med en trasa eller en fuktig svamp, eller om de föredrar, kan de tvätta det på 30 grader i tvättmaskinen.

Avseende rengöring är skyddet mycket användarvänligt. Möjligheten att maskintvätta det gör rengöringsprocessen mindre krävande och mer praktisk för den genomsnittliga husdjursägaren. Dock har det framkommit rapporter om kardborreband som kan fastna i kläderna, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Sammantaget är Basic Travel Bilsätesskydd ett prisvärt och praktiskt val för alla som vill skydda sitt baksäte från smuts och skador. Vårt totala betyg för denna produkt är 4,2 av 5 stjärnor.

Fördelar

 • Enkelt och oproblematiskt att installera
 • Rymligt nog för de flesta husdjur
 • Slitstark och vattentät yta
 • Lätt att rengöra, kan maskintvättas
 • Prisvärt och praktiskt val

Nackdelar

 • Kardborreband kan fastna i kläder
 • Kan vara svårt att fästa stabilt

5. Mest komfortabla: Sätesskydd i bil för hund

Henry Wag Sätesskydd i bil för hund
Henry Wag Sätesskydd i bil för hund
Hållbarhet 9.4
Funktion 9
Passform 8.6
Totalt 9
Bästa pris
269 kr

Henry Wag Single Car Seat Cover är ett utmärkt skydd för ditt baksäte om du har en hund som älskar att vara ute och smutsa ner sig. Med högkvalitativa och hållbara material, kan skyddet hålla din bil snygg och ren även under regelbunden användning. Vidare är den mycket lätt att installera och ta bort tack vare sina hjälpremmar, vilket gör det till en bekväm lösning för de flesta bilägare. Dess justerbara remmar gör att skyddet passar i de flesta bilar, vilket ger det ett extra plus i kanten när det gäller storlek och passform.

Sätesskyddet ger också en bekväm miljö för din hund. Materialet är mjukt och bekvämt, vilket innebär att din hund kommer att trivas under resan. Dessutom är skyddet lättskött: den kan enkelt torkas, borstas eller tvättas i maskin vid 30 grader. Detta gör underhåll av skyddet till en enkel uppgift, vilket sparar tid och energi för bilägaren.

Det enda negativa med produkten är att den tyvärr inte inkluderar några extra funktioner som fickor för förvaring eller hål för säkerhetsbältet. Men med tanke på dess rimliga pris på 269 kr, kommer Henry Wag Single Car Seat Cover definitivt ge dig valuta för pengarna. Med tanke på alla dess fördelar har vi gett produkten ett betyg på 4,0/5. Vi rekommenderar denna produkt för alla hundägare som söker ett kvalitativt och prisvärt baksätesskydd för sin hund.

Fördelar

 • Högkvalitativa och hållbara material.
 • Lätt att installera och ta bort.
 • Justerbbara remmar för olika bilstorlekar.
 • Mjukt och bekvämt för hunden.
 • Lättskött och maskintvättbar.

Nackdelar

 • Inga extra funktioner som förvaringsfickor.
 • Inga hål för säkerhetsbältet.

Hur hittar man det bästa baksätesskyddet?

Att hitta det bästa baksätesskyddet kan tyckas vara en utmaning, men med rätt information och kriterier att titta på kan processen bli mycket enklare. När du väljer ett baksätesskydd till ditt husdjur bör du ta hänsyn till både ditt husdjurs specifika behov och din bilmodell. Här är några viktiga faktorer att beakta när du väljer det bästa baksätesskyddet.

Material

Det första att titta på när du väljer ett baksätesskydd är materialet det är tillverkat av. Det bör vara slitstarkt och tåligt nog att motstå klös och bitar från ditt husdjur. Dessutom bör det vara vattentätt eller åtminstone vattenresistent för att skydda ditt säte från eventuella spill eller blöta djur. Ett material som är lätt att rengöra, antingen genom att torka av eller maskintvätt, är också en stor fördel. Material som oxfordtyg och nylon är ofta bra val för deras hållbarhet och enkel rengöring.

Storlek och passform

En annan viktig faktor att tänka på är storleken och passformen på baksätesskyddet. Det bör vara tillräckligt stort för att täcka hela baksätet på din bil och skydda det mot smuts och hår. Om skyddet är för litet, kommer det inte att ge fullständigt skydd, och om det är för stort, kan det vara svårt att installera och kan bli en fara för ditt husdjur. Se till att mäta ditt baksäte noggrant innan du köper ett skydd och kontrollera tillverkarens storleksguide om det finns en.

Installation och borttagning

Installationen och borttagningen av baksätesskyddet bör vara enkel och okomplicerad. De flesta baksätesskydd har justerbara remmar och spännen som gör det möjligt att fästa dem på baksätet. Vissa modeller har även ankar design som kan fästa under sätesdynan för extra stabilitet. Borttagningen bör också vara enkel för att du ska kunna ta ut det för rengöring regelbundet.

Säkerhet

Säkerheten är en annan viktig faktor att tänka på när du köper ett baksätesskydd. Det bör ha öppningar för säkerhetsbältet så att du kan fästa ditt husdjur säkert under resan. Dessutom bör det vara tillräckligt stabilt och säkert för att inte glida runt när bilen är i rörelse. En halkfri botten är en bra funktion att leta efter för detta ändamål.

Komfort

Ditt husdjur bör känna sig bekvämt på baksätesskyddet, så komfort är en annan viktig aspekt att tänka på. Det bör vara tillräckligt mjukt och vadderat för att ditt husdjur ska kunna ligga bekvämt under hela resan. Vissa baksätesskydd har även extra funktioner som huvudstöd och sidokuddar för extra komfort.

Hållbarhet

Hållbarhet är en kritisk faktor att tänka på när du väljer ett baksätesskydd. Skyddet bör vara gjort för att hålla länge, även med regelbunden användning. Det bör vara motståndskraftigt mot slitage och ha starka och hållbara sömmar. Ett baksätesskydd av god kvalitet bör också kunna tåla tvättmaskinens rigörer utan att förlora sin form eller funktion.

Kundrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in kundrecensionerna för produkten. Dessa kan ge dig en inblick i hur produkten presterar i verkliga situationer och kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller fördelar som inte nämns av tillverkaren. En produkt med mestadels positiva recensioner är ofta ett bra tecken på dess kvalitet och prestanda.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor att ta hänsyn till. Det bästa baksätesskyddet behöver inte nödvändigtvis vara det dyraste. Faktum är att det finns många prisvärda alternativ på marknaden som erbjuder utmärkt skydd och hållbarhet. Dock bör du vara försiktig med att inte kompromissa med kvaliteten för att spara några kronor. Det kan vara värt att investera lite mer i ett högkvalitativt baksätesskydd som kommer att vara längre och ge bättre skydd för ditt baksäte.

Baksaetesskydd Hund Banner 5

Fördelar med att använda baksätesskydd

Ett baksätesskydd kan vara en utmärkt investering för husdjursägare. Det finns en rad fördelar med att använda denna produkt, vilket inte bara gäller husdjurets komfort utan också bilens renhet och livslängd. Låt oss ta en närmare titt på några av de mest anmärkningsvärda fördelarna med att använda baksätesskydd.

 • Ger skydd för bilens inredning: Baksätesskydd fungerar som en barriär mellan ditt husdjur och bilens sitsar. Det skyddar sätena från smuts, päls, klösmärken och andra potentiella skador som husdjuret kan orsaka. Detta kan vara särskilt viktigt för personer med nya eller high-end bilar som vill förhindra onödigt slitage på inredningen. Baksätesskydd kan också skydda bilens inredning från spill och olyckor, särskilt för djur som blir sjuka eller åksjuka i bilen.
 • Ökar komforten för husdjuret: Många baksätesskydd är vadderade och utformade för att ge maximal komfort för ditt husdjur under resan. De skapar en mysig plats för ditt husdjur att koppla av, vilket kan minska ångest och rastlöshet under långa bilresor. Dessutom kan baksätesskyddet fungera som en lugnande och bekant plats för ditt husdjur, vilket kan hjälpa till att minska stress under resor.
 • Underlättar rengöring: Med ett baksätesskydd behöver du inte oroa dig för att rengöra ditt baksäte efter varje resa med ditt husdjur. Istället kan du bara ta av skyddet och skaka av det eller kasta det i tvättmaskinen. Detta kan spara dig mycket tid och ansträngning, särskilt om du ofta reser med ditt husdjur.
 • Förbättrar säkerheten: Vissa baksätesskydd har inbyggda säkerhetsfunktioner som ett säkerhetsbälte eller säkerhetsseleöppningar. Detta gör att du kan säkra ditt husdjur ordentligt under resan, vilket minskar risken för skador vid en olycka eller plötslig inbromsning.
 • Ökar bilens återförsäljningsvärde: Genom att skydda din bilinredning från skador kan ett baksätesskydd faktiskt bidra till att öka din bils återförsäljningsvärde. Potentiella köpare kommer sannolikt att uppskatta ett rent, välbevarat inre, och ett baksätesskydd kan vara ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att säkerställa detta.

Nackdelar med att använda baksätesskydd

Trots dessa fördelar kan det finnas vissa nackdelar med att använda baksätesskydd. Även om dessa produkter erbjuder många fördelar, är det viktigt att vara medveten om eventuella begränsningar eller problem som kan uppstå. Här är några av de mest anmärkningsvärda nackdelarna med att använda baksätesskydd.

 • Passform och kompatibilitet: En av de största utmaningarna med att använda baksätesskydd kan vara att hitta en som passar korrekt. Även om många tillverkare hävdar att deras produkter är universella och passar alla bilar, är det inte alltid fallet i praktiken. Vissa baksätesskydd passar kanske inte perfekt till vissa bilmodeller eller säten, vilket kan leda till problem med installation och användning. Detta kan förhindra att skyddet sitter ordentligt på plats eller täcker hela sätet, vilket i sin tur minskar skyddets effektivitet.
 • Underhåll och rengöring: Även om baksätesskydd är utformade för att vara lätta att rengöra, kan detta fortfarande vara en nackdel för vissa ägare. Vissa material kan vara svåra att rengöra vid svårare fläckar eller lukt, och inte alla skydd är maskintvättbara. Dessutom kan frekvent tvättning över tid leda till slitage på materialet, vilket kan minska skyddets effektivitet och livslängd.
 • Komfort för husdjuret: Även om många baksätesskydd är utformade för att vara bekväma för husdjur, gillar inte alla husdjur att ligga på dem. En del djur kan tycka att materialet är obekvämt, för varmt, eller alltför glatt att ligga på. Om ditt husdjur inte tycker om att ligga på skyddet, kan det vara svårt att få det att använda det, vilket kan göra skyddet mindre effektivt.
Baksaetesskydd Hund Banner 3

Hur man använder ett baksätesskydd

Att använda ett baksätesskydd kan vara enkelt och okomplicerat, men det finns några aspekter att tänka på för att säkerställa att det ger optimalt skydd och komfort för ditt husdjur. Låt oss gå igenom några av de viktigaste stegen att följa när du installerar och använder ett baksätesskydd.

1. Kontrollera produktens mått

Först och främst, se till att skyddet passar ditt baksäte. Mät din bilens baksäte och jämför dessa mått med produktens angivna dimensioner. Detta kommer att hjälpa dig att undvika problem med passform och säkerställa att skyddet täcker hela sätet.

2. Installera skyddet korrekt

Det är avgörande att installera baksätesskyddet korrekt. Många modeller har justerbara remmar som kan fästas runt bilens nackstöd och andra fästpunkter. Se till att remmarna är ordentligt spända och att skyddet sitter stabilt på plats. Om det finns extra säkerhetsfunktioner, som ankare eller selen-öppningar, se till att använda dessa också.

3. Introducera skyddet till ditt husdjur

Innan du tar ditt första fall med ditt husdjur och det nya baksätesskyddet, kan det vara en bra idé att först introducera skyddet till ditt husdjur hemma. Låt ditt djur sniffa och undersöka skyddet så att det kan bli bekant med det. Detta kan hjälpa till att minska eventuell ångest eller rädsla som ditt husdjur kan ha mot den nya produkten.

4. Underhåll och rengöring

Efter varje användning är det viktigt att rengöra baksätesskyddet. Detta kan vara så enkelt som att skaka av lös smuts eller päls, men för mer envisa fläckar eller lukt kanske du behöver tvätta hela skyddet. Se till att följa tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll, och se till att skyddet är helt torrt innan du använder det igen.

5. Säkerhet först

Slutligen, glöm inte säkerheten. Om ditt baksätesskydd har öppningar för säkerhetsbälte eller selen, se till att använda dessa för att säkra ditt husdjur under resan. Detta kommer inte bara att hålla ditt husdjur på plats och skydda det från eventuella skador vid plötsliga stopp eller olyckor, men det kommer också att bidra till att skydda baksätesskyddet från onödigt slitage.

Vanliga frågor om Baksätesskydd Hund

1. Är baksätesskydd skadliga för mitt husdjur?

Nej, baksätesskydd är generellt inte skadliga för husdjur. De är faktiskt designade för att öka husdjurets komfort under bilresor och skydda dem från att glida runt. Det är dock viktigt att du väljer ett baksätesskydd som är tillräckligt mjukt och bekvämt för ditt husdjur. Om skyddet har en stark kemisk lukt när det är nytt, kan det vara en bra idé att lufta ut det innan du introducerar det för ditt husdjur.

2. Kan jag tvätta mitt baksätesskydd i tvättmaskinen?

Det beror på tillverkarens instruktioner. Många baksätesskydd är maskintvättbara, vilket gör rengöringen mycket enklare. Du bör dock alltid kontrollera produktens vårdinstruktioner innan du placerar den i tvättmaskinen. Vissa material kan krympa, missfärgas eller förlora sin vattentäthet vid felaktig tvätt.

3. Passar alla baksätesskydd alla bilmodeller?

De flesta baksätesskydd marknadsförs som universella och passar de flesta bilmodeller. Men alla bilar har inte samma baksätesdimensioner. Det är därför viktigt att mäta ditt baksäte och jämföra det med måtten på det baksätesskydd du tänker köpa. Vissa tillverkare har en storleksguide som kan hjälpa dig att välja rätt storlek.

4. Kan jag använda baksätesskydd till andra husdjur än hundar?

Ja, även om baksätesskydd ofta marknadsförs till hundägare, kan de användas för alla typer av husdjur som kan åka i bil. De kan vara särskilt användbara för katter, kaniner och andra husdjur som kanske inte gillar att resa i burar eller bärväskor. Se bara till att ditt husdjur är bekvämt och säkert i baksätesskyddet.

5. Skyddar baksätesskydd mot tassmärken och klösmärken?

Ja, de flesta baksätesskydd är utformade för att skydda din bilinredning från smuts, päls, tassavtryck och klösmärken. De är vanligtvis gjorda av tåliga material som kan motstå skador från husdjursklösa. Dessutom skapar de en barriär mellan ditt husdjur och bilens inredning, vilket minimerar risken för skador.

6. Är baksätesskydd svåra att installera och ta bort?

Nej, de flesta baksätesskydd är ganska enkla att installera och ta bort. De flesta modeller har justerbara remmar som kan fästas runt bilens nackstöd och andra fästpunkter. När det är dags att rengöra skyddet, kan du enkelt lossa remmarna och ta bort skyddet från baksätet.

7. Är det möjligt att ha ett barnsäte och ett baksätesskydd på samma sätet?

Det beror på den specifika designen på både baksätesskyddet och barnsätet. Vissa baksätesskydd har öppningar för säkerhetsbälten, vilket kan göra det möjligt att installera ett barnsäte ovanpå skyddet. Det är dock viktigt att säkerställa att både barnsätet och baksätesskyddet är korrekt installerade och säkra innan du kör.

8. Vilka är de mest rekommenderade materialen för baksätesskydd?

De mest rekommenderade materialen för baksätesskydd är de som är slitstarka, vattentäta och lätta att rengöra. Material som oxfordtyg, nylon och polyester är populära val eftersom de kombinerar hållbarhet med vattentäthet och enkel rengöring. Vissa baksätesskydd kan också ha en vadderad eller fleece-klädd yta för extra komfort för ditt husdjur.

Testvinnare - Bästa Baksätesskydd Hund

 • Coast To Coast Hammock Heather Grey 140x236cm
 • No Slip Grip Bench Seat Cover Heather Grey 140cm
 • Heather Half Dog Hammock Grey 184x71cm
 • Basic Travel Bilsätesskydd
 • Sätesskydd i bil för hund
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu