Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bästa vandringsprodukterna för din hund 2022

Ska du och din hund ut och vandra i sommar?  Har du allt som din hund kan behöva? Om inte så har vi har samlat årets bästa och användbara produkter för äventyrliga hundar! Tryck på länken nedan och ta del av vår artikel om de 7 bästa vandringsprodukterna som kommer göra vandringen bekväm och enkel.

Innehållsförteckning

Vad kan hunden behöva på vandringen?

Att vandra med sin hund är inte bara bra träning för både dig och hunden, utan även fantastiskt roligt. Genom att ströva runt i naturen får din hund aktivering både fysiskt och psykiskt. Att vandra ställer krav på att man är väl förberedd med vad du kommer behöva i form av mat, skydd och komfort. Detsamma gäller hunden. Eftersom många av oss redaktörer och våra hundar älskar att vandra bestämde vi oss för att plocka ihop några av våra bästa tips på produkter som underlättar för oss och våra hundar när vi är ute i naturen. När vi funderade på vad vi ville få med i topplistan plockade vi ut några områden som vi anser är viktigast för hunden under vandringen, nämligen packningen, förvaringen, vandringen och lägret. Vi valde därefter de bästa produkterna för kategorin. Du kan läsa mer om de fyra kategorierna i vår köpguide längre ner.

De bästa vandringsprodukterna för hunden

Trixie Handsfree-bälte med koppel
Trixie Handsfree-bälte med koppel
Bäst i test

1. Trixie Handsfree-bälte med koppel

9,8/10
Kategori
Vandringen
Till butik
439 kr
Läs mer

Oavsett var du tänkt vandra så förväntas du hålla hunden kopplad, detta för att skydda djur och natur runtomkring dig men även andra vandrare. Att investera i ett handsfree-bälte kommer göra det mycket lättare att hålla hunden kopplad och du får fria händer under vandringen.

Läs mer
Ruffwear Palisades klövjeväska
Ruffwear Palisades klövjeväska

2. Ruffwear Palisades klövjeväska

9,6/10
Kategori
Packningen
Till butik
1519 kr
Läs mer

Att låta hunden bära sig egen packning gör vandringen lättare för dig, du kan då låta hunden bära en del av tyngden som annars skulle läggas i din egen ryggsäck. Med den här klövjeväskan från Ruffwear medföljer vattenflaskor, så du slipper lägga pengar på en separat vattenbehållare för hunden.  

Läs mer
Ruffwear MT. Bachelor Hunddyna
Ruffwear MT. Bachelor Hunddyna

3. Ruffwear MT. Bachelor Hunddyna

9,5/10
Kategori
Lägret
Till butik
1155 kr
Ruffwear Clear Lake Hundfilt
Ruffwear Clear Lake Hundfilt

4. Ruffwear Clear Lake Hundfilt

9,3/10
Kategori
Lägret
Till butik
925 kr
Kurgo Bärryggsäck för hund
Kurgo Bärryggsäck för hund

5. Kurgo Bärryggsäck för hund

9,2/10
Kategori
Vandringen
Till butik
1375 kr
Läs mer

För den som behöver en ryggsäck för hunden på vandringen finns Kurgos vandringsryggsäck. Här kan hunden som inte orkar vandra hela sträckor sitta och vila medan du fortsätter vandringen. Perfekt för den lilla, gamla eller trötta hunden. För dig som tar med din valp ut och vandrar blir ryggsäcken ett måste eftersom valpar inte bör anstränga sig eller promenera längre avstånd. Enligt oss är en sådan här vandringsryggsäck ett bättre alternativ att använda på vandringen än bärselar. Komforten som ryggsäcken ger hunden kan inte matchas av bärselar.

Läs mer
Ruffwear Knot a Hitch Fastsättningssytem
Ruffwear Knot a Hitch Fastsättningssytem

6. Ruffwear Knot a Hitch Fastsättningssytem

9,1/10
Kategori
Lägret
Till butik
719 kr

Koepguide

Köpguide för din hunds bästa vandringsutrustning

Som nämnt tidigare i artikeln så trattade vi ner vad vi och våra hundar behöver på vandringen med fokus på hundutrustning till några olika kategorier, nämligen packningen, förvaringen, vandringen och lägret. Genom att fundera över vad din hund behöver under varje kategori så hoppas vi att du enkelt kommer veta vad du och din hund behöver innan ni ger er ut och vandrar. Vi har skrivit ihop lite tips på vad varje kategori kan innebära och vad för typ av utrustning som kan underlätta under vandringen. Vi har även utgått från dessa fyra kategorier när vi valde ut de produkter du kan läsa om ovan.

  • PackningenPackningen Hur utrustning ska transporteras under vandringen är viktigt att fundera över. Klövjeväskor är här ett fantastiskt hjälpmedel som låter hunden bära en del av sin egna packning. Det underlättar din egna ryggsäcks vikt och låter även hunden arbeta lite mer under vandringen. Klövjeväskor passar hundar som klarar av att bära en viss vikt och kanske inte är aktuellt för en liten hund.
  • FoervaringenFörvaringen Hunden behöver likt dig också mat och vatten under vandringen. Hur maten ska försvaras, hållas fräscht och ätas blir därför något att ha i åtanke. Mat- och vattenskål behöver ta lite plats och foderförvaringen ska inte vara skrymmande. Bajspåsar, hundgodis och annat som din hund kan behöva för sin skötsel och omvårdnad behöver förvaras någonstans.
  • VandringenVandringen Hundar förväntas hållas kopplade på vandringsleder eller på andra ställen för att skydda djur och natur. Att ha en bra och funktionell utrustning som underlättar vandringen för dig och hunden blir därför av vikt. Det kommer bli svårt att vandra med hunden om en hand alltid ska hålla i kopplet. Olika bälten som du kan fästa kopplet i låter dig ha händerna fria samtidigt som hunden hålls kopplad. För dig som har en hund som är liten eller gammal kanske en bärryggsäck kommer till användning, likaså om du tänkt ta med en valp på vandringen.
  • LaegretLägret Om du och din hund tänkt övernatta under vandringen kommer hunden också behöva ha en komfortabel plats att vila på och möjligheten att hålla värmen. Underlag och filtar för hunden kommer vara A och O för din hunds komfort. Likt med vandringen förväntas hunden hållas kopplad även i lägret och det kan därför vara bra att fundera på om du vill ha med dig en anordning som låter hunden röra sig fritt i lägret samtidigt som den hålls kopplad.

Testvinnare - Bästa Bästa vandringsprodukterna för din hund 2022

  • Trixie Handsfree-bälte med koppel
  • Ruffwear Palisades klövjeväska
  • Ruffwear MT. Bachelor Hunddyna
  • Ruffwear Clear Lake Hundfilt
  • Kurgo Bärryggsäck för hund
  • Ruffwear Knot a Hitch Fastsättningssytem
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
0 röster, Genomsnitt: 0 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-07-01 14:09:51