Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bästa vandringsprodukterna för din hund 2023

Senast uppdaterad: 10 februari 2023

Ska du och din hund ut och vandra i sommar?  Har du allt som din hund kan behöva? Om inte så har vi har samlat årets bästa och användbara produkter för äventyrliga hundar! Tryck på länken nedan och ta del av vår artikel om de 7 bästa vandringsprodukterna som kommer göra vandringen bekväm och enkel.

Innehållsförteckning

Vad kan hunden behöva på vandringen?

Att vandra med sin hund är inte bara bra träning för både dig och hunden, utan även fantastiskt roligt. Genom att ströva runt i naturen får din hund aktivering både fysiskt och psykiskt. Att vandra ställer krav på att man är väl förberedd med vad du kommer behöva i form av mat, skydd och komfort. Detsamma gäller hunden. Eftersom många av oss redaktörer och våra hundar älskar att vandra bestämde vi oss för att plocka ihop några av våra bästa tips på produkter som underlättar för oss och våra hundar när vi är ute i naturen. När vi funderade på vad vi ville få med i topplistan plockade vi ut några områden som vi anser är viktigast för hunden under vandringen, nämligen packningen, förvaringen, vandringen och lägret. Vi valde därefter de bästa produkterna för kategorin. Du kan läsa mer om de fyra kategorierna i vår köpguide längre ner.

De bästa vandringsprodukterna för hunden

Kurgo Baxter Klövjeväska Röd
Kurgo Baxter Klövjeväska Röd
Bäst i test

1. Kurgo Baxter Klövjeväska Röd

9,7/10
Kategori
Vandringen
Typ
Klövjeväska
Till butik
599 kr
Läs mer
Fördelar
 • Sitter bekvämt
 • Genomtänkt design
 • Stort handtag
Nackdelar
 • Begränsad volym för längre utflykter

En klövjeväska är en mycket bra produkt för vandring, särskilt för de lite längre äventyren. Din hund får en uppgift och känner ansvar samtidigt som den också får nyttig träning. Dessutom får du som matte eller husse lite avlastning! Kurgo Baxter klövjeväska är en smart produkt med sele, vadderad bröstplatta och två väskor på vardera sida om ryggen. Med inte mindre än åtta möjligheter att justera passform samt material i mesh med vaddering sitter väskan bekvämt. Med ett rejält handtag på ryggen kan du hjälpa eller snabbt stoppa din hund vid behov.

Den här väskan är designad för medelstora och stora hundar. Den finns i två storlekar från 14 kg och uppåt. Modellen är mycket uppskattad av köpare och det är något vi tycker är helt naturligt. 

Läs mer
Ruffwear Mt. Bachelor Pad Portabel Hundbädd - Tumalo Teal
Ruffwear Mt. Bachelor Pad Portabel Hundbädd - Tumalo Teal

2. Ruffwear Mt. Bachelor Pad Portabel Hundbädd - Tumalo Teal

9,5/10
Kategori
Lägret
Typ
Hundbädd
Till butik
1209 kr
Läs mer
Fördelar
 • Mycket mjuk och bekväm
 • Smidig att rulla ihop
 • För vandring, bilen, soffan, etc.
Nackdelar
 • Ganska högt pris

Om du vill att din bästa vän ska kunna vila bekvämt, oavsett ni är på dagsutflykt eller en längre vandring, så är den här hundbädden ett bra val. Den är designad för att klara väta och den är stoppad med ett mjukt och varmt material. Perfekt att ta fram på campingen eller vid tältet! Du kan också använda den exempelvis i bilen för att skydda inredningen eller i soffan hemma. När du inte använder den rullar du enkelt ihop den till ett kompakt format. Du väljer mellan två storlekar beroende på din hunds storlek.

Bland hundbäddar för vandring tycker vi att den här från märket Ruffwear en av de mest påkostade. Det gör också att priset blir lite högre.

Läs mer
Handsfree-bälte med Expander
Handsfree-bälte med Expander

3. Handsfree-bälte med Expander

9,5/10
Kategori
Vandringen
Typ
Handsfree-bälte
Till butik
439 kr
Läs mer

Oavsett var du tänkt vandra så förväntas du hålla hunden kopplad, detta för att skydda djur och natur runtomkring dig men även andra vandrare. Att investera i ett handsfree-bälte kommer göra det mycket lättare att hålla hunden kopplad och du får fria händer under vandringen.

Läs mer
Basic Travel Fold-It Ryggsäck
Basic Travel Fold-It Ryggsäck

4. Basic Travel Fold-It Ryggsäck

9,5/10
Kategori
Vandringen
Typ
Ryggsäck
Till butik
449 kr
Läs mer

Det finns många fiffiga prylar för vandring med hund. Den här ryggsäcken är i vår mening en av de mest innovativa. Det handlar nämligen om en reseryggsäck för små hundar med en utfällbar del med mesh som du kan fälla ut när du ställer ner ryggsäcken. Utfälld finns mer plats för din hund (eller katt). Den här smidiga ryggsäcken kan du använda exempelvis på utflykten, på vandringen eller på tågresan. Ergonomiska remmar säkrar bekväm användning och givetvis har väskan hål för ventilation.

Den här utfällbara ryggsäcken passar dig med en liten hund (upp till 5 kg) som ofta är på språng med din hund. En snabb titt på kundomdömen ger att de flesta köparna är mycket nöjda med funktionerna.

Läs mer
Ruffwear Clear Lake Blanket Hundfilt
Ruffwear Clear Lake Blanket Hundfilt

5. Ruffwear Clear Lake Blanket Hundfilt

9,3/10
Kategori
Lägret
Typ
Hundfilt
Till butik
925 kr

Koepguide

Köpguide för din hunds bästa vandringsutrustning

Som nämnt tidigare i artikeln så trattade vi ner vad vi och våra hundar behöver på vandringen med fokus på hundutrustning till några olika kategorier, nämligen packningen, förvaringen, vandringen och lägret. Genom att fundera över vad din hund behöver under varje kategori så hoppas vi att du enkelt kommer veta vad du och din hund behöver innan ni ger er ut och vandrar. Vi har skrivit ihop lite tips på vad varje kategori kan innebära och vad för typ av utrustning som kan underlätta under vandringen. Vi har även utgått från dessa fyra kategorier när vi valde ut de produkter du kan läsa om ovan.

 • PackningenPackningen Hur utrustning ska transporteras under vandringen är viktigt att fundera över. Klövjeväskor är här ett fantastiskt hjälpmedel som låter hunden bära en del av sin egna packning. Det underlättar din egna ryggsäcks vikt och låter även hunden arbeta lite mer under vandringen. Klövjeväskor passar hundar som klarar av att bära en viss vikt och kanske inte är aktuellt för en liten hund.
 • FoervaringenFörvaringen Hunden behöver likt dig också mat och vatten under vandringen. Hur maten ska försvaras, hållas fräscht och ätas blir därför något att ha i åtanke. Mat- och vattenskål behöver ta lite plats och foderförvaringen ska inte vara skrymmande. Bajspåsar, hundgodis och annat som din hund kan behöva för sin skötsel och omvårdnad behöver förvaras någonstans.
 • VandringenVandringen Hundar förväntas hållas kopplade på vandringsleder eller på andra ställen för att skydda djur och natur. Att ha en bra och funktionell utrustning som underlättar vandringen för dig och hunden blir därför av vikt. Det kommer bli svårt att vandra med hunden om en hand alltid ska hålla i kopplet. Olika bälten som du kan fästa kopplet i låter dig ha händerna fria samtidigt som hunden hålls kopplad. För dig som har en hund som är liten eller gammal kanske en bärryggsäck kommer till användning, likaså om du tänkt ta med en valp på vandringen.
 • LaegretLägret Om du och din hund tänkt övernatta under vandringen kommer hunden också behöva ha en komfortabel plats att vila på och möjligheten att hålla värmen. Underlag och filtar för hunden kommer vara A och O för din hunds komfort. Likt med vandringen förväntas hunden hållas kopplad även i lägret och det kan därför vara bra att fundera på om du vill ha med dig en anordning som låter hunden röra sig fritt i lägret samtidigt som den hålls kopplad.

Testvinnare - Bästa Vandringsprodukter

 • Kurgo Baxter Klövjeväska Röd
 • Ruffwear Mt. Bachelor Pad Portabel Hundbädd - Tumalo Teal
 • Handsfree-bälte med Expander
 • Basic Travel Fold-It Ryggsäck
 • Ruffwear Clear Lake Blanket Hundfilt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 5 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu