Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst cykelkorg för hund 2023

Senast uppdaterad: 9 februari 2023

Ett smidigt sätt att transportera din hund med cykel är att införskaffa en cykelkorg. Detta alternativ passar bäst för dig som har en hund som väger under 12 kg. Vi har gått igenom ett flertal av de cykelkorgar som marknaden har att erbjuda idag och Trixie Cykelkorg Svart 41×47×29 cm har vunnit bäst i test. Läs mer om Trixie Cykelkorg Svart 41×47×29 cm och de andra cykelkorgarna i topplistan nedan. Du hittar även vår köpguide för hur du hittar den bästa cykelkorgen för dig och din hund längre ner.

Innehållsförteckning

Vilken är den bästa cykelkorgen?

Följande aspekter tycker vi är viktiga att ha i åtanke när du väljer ut rätt cykelkorg. Det finns många olika kreativa cykelkorgar så ta din tid och kika runt i olika butiker för att hitta den som passar dig och din hund bäst!

 • Material säger mycket om en cykelkorgs kvalitet. Slitstarka och hållbara material vittnar om en cykelkorg som kommer hålla länge och som därför har högre kvalitet än en cykelkorg i sämre material.
 • Funktion kan innebära olika tillbehör eller skyddsutrustning som kommer med cykelkorgen. Viktigast är att se att korgen har säkerhetsfunktioner som exempelvis skyddsnät, galler eller säkerhetsfäste. Sådana säkerhetsfunktioner håller hunden säker i korgen och minimerar risken för att hunden ska hoppa ur korgen i farten. Andra mindre viktiga funktioner kan vara fickor för förvaring eller underlag för komfort.
 • Viktkapacitet avgör inte i sig huruvida en produkt kan vinna bäst i test. Däremot tenderar hundkorgar som klarar en högre vikt vara mer robusta, stabila och kvalitativa än andra cykelkorgar som klarar mindre vikt.
 • Pris är alltid en fråga som påverkar hur väl en produkt presterar i ett test. En produkt med en alldeles för hög prislapp sett till kvalitet kommer såklart att prestera sämre. En produkt som däremot har en rimlig prislapp sett till material och funktion kommer prestera bättre.

Trixie Cykelkorg Svart 41×47×29 cm
Trixie Cykelkorg Svart 41×47×29 cm
Bäst i test

1. Trixie Cykelkorg Svart 41×47×29 cm

9,8/10
Viktkapacitet
6 kg
Placering
Styre
Kvalitet
Hög
Material
Konstläder
Till butik
949 kr
Läs mer

En trevlig liten cykelkorg som ska fästas framtill på cykeln. Den är anpassad för hundar upp till 6 kilo och har måtten 41 × 47 × 29 cm. Vi gillar att det finns handtag inbyggt i hundcykelkorgen vilket gör att den går att tas av och användas som en vanlig hundkorg efter du har cyklat klart. materialet och tillverkningen känns kvalitativ vilket kanske även speglas i priset. Meshtaket ger din hund ett bra luftflöde samtidigt som hunden skyddas ganska bra från vind och regn. 

Söker du en cykelkorg till din hund där du vill ha uppsyn rekommenderar vi denna hundcykelkorg. 

Läs mer
Trixie - Cykelkorg Pakethållare Hund
Trixie - Cykelkorg Pakethållare Hund

2. Trixie - Cykelkorg Pakethållare Hund

9,7/10
Viktkapacitet
12 kg
Placering
Pakethållare
Kvalitet
Hög
Material
Rotting
Till butik
815 kr
Läs mer
Fördelar
 • Säkert fäste för pakethållaren
 • Gjord i rotting
 • Robust och stabil
 • Viktkapacitet på 12 kg
Nackdelar
 • Saknar säkerhetsfäste

Karlie Flamingo Cykelkorg är en robust och stabil cykelkorg gjord i rotting och med ett gallerhölje av stål. Den monteras på pakethållaren genom ett fäste som sitter på cykelkorgens undersida och fästet håller cykelkorgen stabil på cykeln. I den här cykelkorgen kan hundar upp till 8 kg transporteras säkert i. Kvaliteten är hög tack vare materialvalen och är, likt andra cykelkorgar som klarar högre vikter, mycket robust och slitstark. I jämförelse med de andra cykelkorgarna i topplistan är Karlie Flamingo Cykelkorg ett självklart val utifrån säkerhet, kvalitet och hållbarhet. Prislappen kanske kan avskräcka, men med säkerhet och slitstarkhet i åtanke är Karlie Cykelkorg för hund absolut bäst.

Läs mer
Trixie Cykelkorg Antracit 44×34×41 cm
Trixie Cykelkorg Antracit 44×34×41 cm
Mest Prisvärd

3. Trixie Cykelkorg Antracit 44×34×41 cm

9,5/10
Viktkapacitet
5 kg
Placering
Styre
Kvalitet
Medelhög
Material
Vide
Till butik
699 kr
Läs mer

En cykelkorg för den lilla hunden med en viktkapacitet på 5kg. En flätad korg i vide med metallbur för hunden som kanske annars skulle få för sig att hoppa ur. Burdelen går att ta av och fästs med remmar. Korgen är smidig och enkel att få på och av cykelstyret med två metallhållare som ser till att korgen sitter på plats. Korgen är dessutom utrustad med en mjuk botten så du behöver inte lägga in någon extra filt eller liknande, även om det gör korgen gosigare och skönare för hunden så detta rekommenderar vi ändå att du gör.

Läs mer
Trixie Cykelkorg för pakethållare
Trixie Cykelkorg för pakethållare
Bästa premiumvalet

4. Trixie Cykelkorg för pakethållare

9,4/10
Viktkapacitet
8 kg
Placering
Pakethållare
Kvalitet
Medelhög
Material
EVA och polyester
Till butik
999 kr
Läs mer

En smidig och säker cykelkorg för huden som fästs vid pakethållaren. Det är en metallram som först sätts fast på pakethållaren, och den är utformad för att passa korgen perfekt. Själva korgen fästs sedan med kardborrespännen i själva fästet för att den ska vara så enkelt som möjligt att ta av och sätta på. Det låter kanske osäkert men passformen mellan fästet och korgen är så pass bra att det räcker och det gör det mycket smidigare att få ur korgen. Detta gör korgen snabbt till en bärväska eftersom den är utrustad med ett handtag i mitten. Över korgen finn även ett nät som går att fälla upp så att hunden inte kan hoppa ur under cykelturen, nätet är ju självklart välventilerad så att det inte hindrar hunden från att njuta av fartvindarna. Mycket praktisk och snygg korg.

Läs mer
Cykelkorg - Brun pil
Cykelkorg - Brun pil

5. Cykelkorg - Brun pil

9,1/10
Viktkapacitet
8 kg
Placering
Styre
Kvalitet
Hög
Material
Pil
Till butik
495 kr
Läs mer

En härlig och stilren cykelkorg för hundar upp till 8 kg. Den är gjord i pil med ett avtagbart metallgaller som skyddande bur och tas av och spänns fast med remmar. Litar man på sin hund behövs alltså inte gallret och hunden kan luta huvudet fritt över kanten. Korgen hakas enkelt upp på styret med metallhakar och sitter stabilt oavsett styre. Korgen är stilren och känns väldigt naturlig i sin konstruktion, bara att stoppa ner en skön filt till hunden och åka ut på tur.

Läs mer

Koepguide cykelkorg

Din köpguide för den bästa cykelkorgen

 • SaekerhetSäkerhet 

  En cykelkorg ska vara anpassad så att den skyddar din hund från att skada sig eller ramla ur korgen när du åker. Absolut viktigast är att alltid följa korgens viktkapaciteten och att aldrig lasta en hund som väger mer än vad cykelkorgen klarar av. Andra säkerhetsfunktioner att hålla utkik efter är huruvida cykelkorgen har skyddsnät eller galler över korgen. Skyddsnät skyddar mot väder och vind, men är inte lika robust och säker som ett galler om du skulle ramla med cykeln. Om du har en korg utan någon form av hölje är säkerhetsfäste mycket viktigt, så att du kan spänna fast hunden i korgen och inte riskera att hunden hoppar ur i farten.
 • Placering2Placering Var cykelkorgen kommer sitta är också viktigt att fundera över, vill du ha hunden bakom eller framför dig? Ur säkerhetssynpunkt är det fördelaktigt att kunna ha uppsikt över hunden när du cyklar, men det kan också vara riskfullt att ha en hund som väger mer än 6 kg på styret eftersom tyngden kommer påverka styrningen. Vår rekommendation är att ha hundens vikt i åtanke vid val av placering. Utöver var cykelkorgen ska placeras behöver du se över din cykels mått och dimensioner så att de matchar de som cykelkorgen kräver för att fästas ordentligt. Är inte cykelkorgen fastsatt ordentligt eller på rätt sätt kommer hunden inte sitta säkert när du bromsar eller vinglar till.
 • Hallbarhet4Funktion Om du behöver förvaringsmöjligheter finns det cykelkorgar som har fickor eller andra fack som du kan lägga tillhörigheter i. Eftersom en cykelkorg för din hund troligast kommer byta ut möjligheten att endast ha en cykelkorg för förvaring kan en sådan funktion vara värd att ha i åtanke. Andra funktioner kan vara om cykelkorgen har handtag  så att den går att bära när den inte sitter på cykeln eller att den också kan fungera som en transportväska.
 • KomfortKomfort Storleken på cykelkorgen kommer också påverka din hunds komfort. Det är viktigt att det finns mån för hunden att kunna skifta position och gärna kunna lägga sig ner.  Materialet spelar också roll för hur bekvämt din hund har det i cykelkorgen, men det är något som ordnas lätt genom underlag som går att lägga i korgen. Med vissa cykelkorgar medföljer underlag som passar korgen och med andra går det att köpa till. Om cykelkorgen du tänkt köpa saknar underlag som passar korgen vill vi tipsa om att anpassa ett underlag av filt eller skumgummi för cykelkorgen på egen hand.

Vanliga frågor om cykelkorgar för hund

Hur fäster man hundkorgen på cykeln?

Om du placerar cykelkorgen på pakethållaren finns det två sätt som den kan fästas. Det ena är att själva cykelkorgen fästs på pakethållaren. När cykelkorgen fästes så kommer den att sitta fast på pakethållaren och den går då inte att ta bort om du inte skruvar bort den igen. Det andra fästet är att ett beslag sätts dit på pakethållaren och som matchar med ett fäste på undersidan av cykelkorgen. Cykelkorgen sätts därefter dit i beslaget på pakethållaren så att den klickas i. Med ett sådant beslag går cykelkorgen att plockas bort utan att skruva bort beslaget. Det finns ett tredje sätt att fästa en cykelkorg på pakethållaren med hjälp av pakethållarens klämma, men sådana fästen rekommenderas inte för cykelkorgar som ska transportera hundar.

En cykelkorg som placeras på styret kan antingen fästas genom att monteras mot styrlagret eller genom remmar som fästs runt styret. Andra modeller har som hakar som hängs över styret. Cykelkorgar som endast hängs över styret bör inte användas av tyngre hundar.

Var är säkrast att placera cykelkorgen?

Sett till hur cykelkorgar fäst beroende på placering är pakethållaren säkrast. Oftast så skruvas cykelkorgen fast på pakethållaren, antingen direkt på eller genom beslag som man sedan fäster i cykelkorgen. De flesta cykelkorgar som fästs på styret har mindre säker montering där de antingen hakas över styret eller fästs med remmar. Cykelkorgar som ska transportera hundar över 6 kg bör placeras på pakethållaren. Det som talar för att ha cykelkorgen på styret ur säkerhetsynpunkt är att du kan ha uppsyn över hunden när du cyklar.

Hur vänjer jag min hund att åka i cykelkorgen?

Oavsett vad som du ska vänja din hund vid att göra eller använda är det alltid bäst att ta det långsamt och försiktigt. Lyssna till din hunds signaler och ge positiv förstärkning, var inte otålig utan låt hunden ta den tid som den behöver för att vänja sig. Nedan går vi igenom steg för steg hur du kan gå tillväga för att vänja din hund vid att åka i en cykelkorg.

 1. Låt hunden bekanta sig med korgen till att börja med, låt den undersöka och lukta på den. Glöm inte att berömma hunden.
 2. Fortsätt sedan med att låta hunden vara i korgen utan att stänga eventuellt skyddshölje och ge positiv uppmuntran. Visar din hund tecken på stress eller är nervös, gå tillbaka till att bara låta hunden vara vid korgen. Du kan placera hundens favoritleksaken eller godis i korgen och på så sätt uppmuntra hunden att själv närma sig insidan av korgen.
 3. När hunden väl är bekväm med att sitta i korgen, testa att stänga eventuellt skyddshölje och var uppmärksam på din hunds signaler. Visar hunden negativa känslor, gå tillbaka till steget innan och försök på nytt senare.
 4. När hunden känner sig säker nog att sitta i korgen med eventuellt skyddshölje på är det dags att pröva hundens reaktioner på cykeln. Låt cykeln stå stilla och ha helst någon annan med dig som håller cykeln stadigt. Då kan du ha full uppsyn och uppmärksamhet på hunden. Ge mycket beröm och belöning under tiden. Återigen, visar hunden minsta tecken på en negativ upplevelse, gå tillbaka till steget innan.
 5. När hunden väl är bekväm med att sitta i cykelkorgen på cykeln så kan ni försiktigt ta korta svängar på cykeln. Bara några meter i början och håll din hunds reaktion under uppsyn. Går det bra kan ni utöka avståndet ni cyklar, går det mindre bra gå tillbaka till steget innan. Ge hunden beröm och positiv förstärkning under hela processen. Tillslut kommer din hund vara bekväm med att sitta i cykelkorgen under cykelturer.

Olika hundar behöver olika mängd tid för att bli bekväma med främmande situationer och/eller objekt. Bli inte uppgiven om din hund inte är redo att åka i cykelkorgen efter en dag, en vecka eller flera veckor. Låt det ta sin tid och fortsätt att uppmuntra din hund under processen.

Vilket material ska jag välja?

Det bästa materialet att ha på cykelkorgen är någon form av stål eller robust rotting. Detta är slitstarka material som kan klara att cykeln ramlar utan att ta nämnvärd skada. Cykelkorgar i nylon utan stålramar är mindre säkra eftersom de lätt kan penetreras och gå sönder. Andra flätade korgar i andra trätyper är relativt hållbara, men mindre säkra än korgar gjorda i rotting, stål eller som har stålramar som håller ihop korgen.

Testvinnare - Bästa Cykelkorg

 • Trixie Cykelkorg Svart 41×47×29 cm
 • Trixie - Cykelkorg Pakethållare Hund
 • Trixie Cykelkorg Antracit 44×34×41 cm
 • Trixie Cykelkorg för pakethållare
 • Cykelkorg - Brun pil
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Genomsnitt: 2.8 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu