Bäst i test: Bäst cykelkorg för hund 2021

Ett smidigt sätt att transportera både dig själv och din hund med cykel är att införskaffa en cykelkorg. Detta alternativ passar bäst för de som har en hund som väger under 12 kg. Vi har gått igenom ett flertal av de cykelkorgar som marknaden har att erbjuda idag och Karlie Flamingo Cykelkorg har vunnit bäst i test. Läs mer om Karlie Flamingo Cykelkorg och de andra cykelkorgarna i topplistan nedan. Du hittar även vår köpguide för hur du hittar den bästa cykelkorgen för dig och din hund längre ner.

Innehållsförteckning

Vilken är den bästa cykelkorgen?

För att ta reda på vilken cykelkorg som är den bästa behöver vissa olika aspekter undersökas. Material, funktion, viktkapacitet  och pris har varit särskilt viktiga vid test av cykelkorgar för hund.

 • Material säger mycket om en cykelkorgs kvalitet. Slitstarka och hållbara material vittnar om en cykelkorg som kommer hålla länge och som därför har högre kvalitet än en cykelkorg i sämre material.
 • Funktion kan innebära olika tillbehör eller skyddsutrustning som kommer med cykelkorgen. Viktigast är att se att korgen har säkerhetsfunktioner som exempelvis skyddsnät, galler eller säkerhetsfäste. Sådana säkerhetsfunktioner håller hunden säker i korgen och minimerar risken för att hunden ska hoppa ur korgen i farten. Andra mindre viktiga funktioner kan vara fickor för förvaring eller underlag för komfort.
 • Viktkapacitet avgör inte i sig huruvida en produkt kan vinna bäst i test. Däremot tenderar hundkorgar som klarar en högre vikt vara mer robusta, stabila och kvalitativa än andra cykelkorgar som klarar mindre vikt.
 • Pris är alltid en fråga som påverkar hur väl en produkt presterar i ett test. En produkt med en alldeles för hög prislapp sett till material kommer resultera i en sämre bedömd kvalitet och köpvärdhet. En produkt som däremot har en rimlig prislapp sett till material och funktion kommer prestera bättre.

Karlie Flamingo Cykelkorg
Karlie Flamingo Cykelkorg
Bäst i test

1. Karlie Flamingo Cykelkorg

9,7/10
Viktkapacitet
12 kg
Placering
Pakethållare
Kvalitet
Hög
Material
Rotting
Till butik
999 kr
Läs mer
Fördelar
 • Säkert fäste för pakethållaren
 • Gjord i rotting
 • Robust och stabil
 • Viktkapacitet på 12 kg
Nackdelar
 • Saknar säkerhetsfäste

Karlie Flamingo Cykelkorg är en robust och stabil cykelkorg gjord i rotting och med ett gallerhölje av stål. Den monteras på pakethållaren genom ett fäste som sitter på cykelkorgens undersida och fästet håller cykelkorgen stabil på cykeln. I den här cykelkorgen kan hundar upp till 12 kg transporteras säkert i. Kvaliteten är hög tack vare materialvalen och är, likt andra cykelkorgar som klarar högre vikter, mycket robust och slitstark. I jämförelse med de andra cykelkorgarna i topplistan är Karlie Flamingo Cykelkorg ett självklart val utifrån säkerhet, kvalitet och hållbarhet. Prislappen kanske kan avskräcka, men med säkerhet och slitstarkhet i åtanke är Karlie Flamingo Cykelkorg för hund absolut bäst.

Läs mer
Trixie cykelkorg
Trixie cykelkorg
Mest Prisvärd

2. Trixie cykelkorg

9,5/10
Viktkapacitet
5 kg
Placering
Styre
Kvalitet
Medelhög
Material
Vide
Till butik
399 kr
Trixie cykelkorg i nät
Trixie cykelkorg i nät

3. Trixie cykelkorg i nät

9,4/10
Viktkapacitet
8 kg
Placering
Pakethållare
Kvalitet
Medelhög
Material
EVA och polyester
Till butik
839 kr
Cykelväska Friends on Tour de Luxe
Cykelväska Friends on Tour de Luxe

4. Cykelväska Friends on Tour de Luxe

9,2/10
Viktkapacitet
7 kg
Placering
Styre
Kvalitet
Medel
Material
Nylon

Ett smidigt sätt att transportera både dig själv och din hund med cykel är att införskaffa en cykelkorg. Detta alternativ passar bäst för de som har en hund som väger under 12 kg. Vi har gått igenom ett flertal av de cykelkorgar som marknaden har att erbjuda idag och Karlie Flamingo Cykelkorg har vunnit bäst i test. Se recensioner av Karlie Flamingo Cykelkorg och de andra cykelkorgarna i topplistan nedan. Du hittar även vår köpguide för hur du hittar den bästa cykelkorgen för dig och din hund längre ner.

Till butik
439 kr
Petster Cykelkorg flätad
Petster Cykelkorg flätad

5. Petster Cykelkorg flätad

8,9/10
Viktkapacitet
8 kg
Placering
Styre
Kvalitet
Medel
Material
Pil
Till butik
449 kr

Koepguide cykelkorg

Din köpguide för den bästa cykelkorgen

 

 • SaekerhetSäkerhet 

  En cykelkorg ska vara anpassad så att den skyddar din hund från att skada sig eller ramla ur korgen när du åker. Absolut viktigast är att alltid följa korgens viktkapaciten och att aldrig lasta en hund som väger mer än vad cykelkorgen klarar av. Andra säkerhetsfunktioner att hålla utkik efter är huruvida cykelkorgen har skyddsnät eller galler över korgen. Skyddsnät skyddar mot väder och stenstänk, men är inte lika robust och säker som ett galler om du skulle ramla med cykeln. Om du har en korg utan någon form av hölje är säkerhetsfäste mycket viktigt, så att du kan spänna fast hunden i korgen och inte riskera att hunden hoppar ur i farten.
 • Placering2Placering Var cykelkorgen kommer sitta är också viktigt att fundera över, vill du ha hunden bakom eller framför dig? Ur säkerhetssynpunkt är det fördelaktigt att kunna ha uppsikt över hunden när du cyklar, men det kan också vara riskfullt att ha en hund som väger mer än 6 kg på styret eftersom tyngden kommer påverka styrningen. Vår rekommendation är att ha hundens vikt i åtanke vid val av placering. Utöver var cykelkorgen ska placeras behöver du se över din cykels mått och dimensioner så att de matchar de som cykelkorgen kräver för att fästas ordentligt. Är inte cykelkorgen fastsatt ordentligt eller på rätt sätt kommer hunden inte sitta säkert när du bromsar eller vinglar till.
 • Hallbarhet4Funktion Om du behöver förvaringsmöjligheter finns det cykelkorgar som har fickor eller andra fack som du kan lägga tillhörigheter i. Eftersom en cykelkorg för din hund troligast kommer byta ut möjligheten att endast ha en cykelkorg för förvaring kan en sådan funktion vara värd att ha i åtanke. Andra funktioner kan vara om cykelkorgen har handtag  så att den går att bära när den inte sitter på cykeln eller att den också kan fungera som en transportväska.
 • KomfortKomfort Storleken på cykelkorgen kommer också påverka din hunds komfort. Det är viktigt att det finns mån för hunden att kunna skifta position och gärna kunna lägga sig ner.  Materialet spelar också roll för hur bekvämt din hund har det i cykelkorgen, men det är något som ordnas lätt genom underlag som går att lägga i korgen. Med vissa cykelkorgar medföljer underlag som passar korgen och med andra går det att köpa till. Om cykelkorgen du tänkt köpa saknar underlag som passar korgen vill vi tipsa om att anpassa ett underlag av filt eller skumgummi för cykelkorgen på egen hand.

Vanliga frågor om cykelkorgar för hund

Hur fäster man hundkorgen på cykeln?

Om du placerar cykelkorgen på pakethållaren finns det två sätt som den kan fästas. Det ena är att själva cykelkorgen fästs på pakethållaren. När cykelkorgen fästes så kommer den att sitta fast på pakethållaren och den går då inte att ta bort om du inte skruvar bort den igen. Det andra fästet är att ett beslag sätts dit på pakethållaren och som matchar med ett fäste på undersidan av cykelkorgen. Cykelkorgen sätts därefter dit i beslaget på pakethållaren så att den klickas i. Med ett sådant beslag går cykelkorgen att plockas bort utan att skruva bort beslaget. Det finns ett tredje sätt att fästa en cykelkorg på pakethållaren med hjälp av pakethållarens klämma, men sådana fästen rekommenderas inte för cykelkorgar som ska transportera hundar.

En cykelkorg som placeras på styret kan antingen fästas genom att monteras mot styrlagret eller genom remmar som fästs runt styret. Andra modeller har som hakar som hängs över styret. Cykelkorgar som endast hängs över styret bör inte användas av tyngre hundar.

Var är säkrast att placera cykelkorgen?

Sett till hur cykelkorgar fäst beroende på placering är pakethållaren säkrast. Oftast så skruvas cykelkorgen fast på pakethållaren, antingen direkt på eller genom beslag som man sedan fäster i cykelkorgen. De flesta cykelkorgar som fästs på styret har mindre säker montering där de antingen hakas över styret eller fästs med remmar. Cykelkorgar som ska transportera hundar över 6 kg bör placeras på pakethållaren. Det som talar för att ha cykelkorgen på styret ur säkerhetsynpunkt är att du kan ha uppsyn över hunden när du cyklar.

Hur vänjer jag min hund att åka i cykelkorgen?

Oavsett vad som du ska vänja din hund vid att göra eller använda är det alltid bäst att ta det långsamt och försiktigt. Lyssna till din hunds signaler och ge positiv förstärkning, var inte otålig utan låt hunden ta den tid som den behöver för att vänja sig. Nedan går vi igenom steg för steg hur du kan gå tillväga för att vänja din hund vid att åka i en cykelkorg.

 1. Låt hunden bekanta sig med korgen till att börja med, låt den undersöka och lukta på den. Glöm inte att berömma hunden.
 2. Fortsätt sedan med att låta hunden vara i korgen utan att stänga eventuellt skyddshölje och ge positiv uppmuntran. Visar din hund tecken på stress eller är nervös, gå tillbaka till att bara låta hunden vara vid korgen. Du kan placera hundens favoritleksaken eller godis i korgen och på så sätt uppmuntra hunden att själv närma sig insidan av korgen.
 3. När hunden väl är bekväm med att sitta i korgen, testa att stänga eventuellt skyddshölje och var uppmärksam på din hunds signaler. Visar hunden negativa känslor, gå tillbaka till steget innan och försök på nytt senare.
 4. När hunden känner sig säker nog att sitta i korgen med eventuellt skyddshölje på är det dags att pröva hundens reaktioner på cykeln. Låt cykeln stå stilla och ha helst någon annan med dig som håller cykeln stadigt. Då kan du ha full uppsyn och uppmärksamhet på hunden. Ge mycket beröm och belöning under tiden. Återigen, visar hunden minsta tecken på en negativ upplevelse, gå tillbaka till steget innan.
 5. När hunden väl är bekväm med att sitta i cykelkorgen på cykeln så kan ni försiktigt ta korta svängar på cykeln. Bara några meter i början och håll din hunds reaktion under uppsyn. Går det bra kan ni utöka avståndet ni cyklar, går det mindre bra gå tillbaka till steget innan. Ge hunden beröm och positiv förstärkning under hela processen. Tillslut kommer din hund vara bekväm med att sitta i cykelkorgen under cykelturer.

Olika hundar behöver olika mängd tid för att bli bekväma med främmande situationer och/eller objekt. Bli inte uppgiven om din hund inte är redo att åka i cykelkorgen efter en dag, en vecka eller flera veckor. Låt det ta sin tid och fortsätt att uppmuntra din hund under processen.

Vilket material ska jag välja?

Det bästa materialet att ha på cykelkorgen är någon form av stål eller robust rotting. Detta är slitstarka material som kan klara att cykeln ramlar utan att ta nämnvärd skada. Cykelkorgar i nylon utan stålramar är mindre säkra eftersom de lätt kan penetreras och gå sönder. Andra flätade korgar i andra trätyper är relativt hållbara, men mindre säkra än korgar gjorda i rotting, stål eller som har stålramar som håller ihop korgen.

Testvinnare - Bästa Cykelkorg

 • Karlie Flamingo Cykelkorg
 • Trixie cykelkorg
 • Trixie cykelkorg i nät
 • Cykelväska Friends on Tour de Luxe
 • Petster Cykelkorg flätad
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
2 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-06-30 14:58:35