Bästa Fästinghalsband 2024

Senast uppdaterad: 4 december 2023

Fästinghalsband är en populär och effektiv lösning för att skydda våra pälsklädda vänner från de ovälkomna parasiterna som kallas fästingar. Dessa halsband, som finns i olika storlekar och stilar, innehåller aktiva ingredienser som avskräcker fästingar och ibland även andra skadeinsekter. De är enkla att använda, bara sätt halsbandet runt ditt husdjurs hals och det ger ett konstant skydd som varar i flera månader. Detta avskräckande system hjälper till att förhindra att fästingar biter er älskade pälskling, vilket minskar risken för spridning av sjukdomar och infektioner.

Behovet av ett fästinghalsband uppstår när våra fyrbenta vänner utsätts för områden där fästingar finns. Detta kan vara under vandringar i skogen, promenader i parken eller bara lek i trädgården. Fästingar är särskilt aktiva under de varmare månaderna, men kan finnas året runt, särskilt i områden med milda vintrar. Så oavsett om du bor på landsbygden eller i staden, kan din hund eller katt vara i riskzonen. Genom att använda ett fästinghalsband kan du minimera denna risk och hålla ditt husdjur friskare och lyckligare.

I vår strävan att hitta det bästa skyddet för våra husdjur, genomförde vi nyligen en omfattande undersökning av tillgängliga fästinghalsband på marknaden. Efter noggrann granskning och jämförelse av flera topprankade produkter, har vi utsett Animigo Fästinghalsband som det bästa fästinghalsbandet. Dess långvariga skydd, användarvänlighet och överkomliga pris gör det till ett säkert val för alla husdjursägare.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

Att hitta det bästa fästinghalsbandet för ditt husdjur kan vara en utmaning, givet det breda utbudet av produkter på marknaden. Vi på Husdjursrevyn har genomfört en omfattande undersökning och testning för att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt husdjur. Nedan finner du en detaljerad beskrivning av vårt test- och utvärderingsprocess.
 • Material och konstruktion: Är halsbandet tillverkat av hållbara, icke-irriterande material? Har det en säker låsmekanism?
 • Effektivitet: Hur effektivt är halsbandet på att avvärja fästingar? Hur snabbt börjar det verka?
 • Säkerhet: Är de aktiva ingredienserna i halsbandet säkra för husdjur? Finns det några biverkningar?
 • Livslängd: Hur länge räcker halsbandet? Behöver det bytas ut ofta?
 • Komfort: Hur bekvämt är halsbandet för husdjuret? Är det lätt att justera till rätt storlek?
 • Prisvärdhet: Är produktens pris rimligt i förhållande till dess kvalitet och prestanda?

I vårt test av fästinghalsband har vi tagit hänsyn till alla dessa faktorer för att ge en omfattande och balanserad bild av varje produkt. Vi hoppas att vår granskning kommer att vara till hjälp när du ska göra ditt val. Kom ihåg att det bästa fästinghalsbandet är det som mest effektivt och säkert skyddar ditt husdjur mot fästingar, samtidigt som det ger bästa möjliga komfort och prisvärdhet.

Topplista: Bästa Fästinghalsband

1. Bäst i test: Animigo Fästinghalsband

Animigo Fästinghalsband
Animigo Fästinghalsband
Bäst i test
Hållbarhet 9.7
Säkerhet 9.5
Effektivitet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
235 kr

Animigo Fästinghalsband imponerar stort i vårt test och vi ger den ett betyg på 4,7/5. Halsbandet är tillverkat av termoplastisk elastomer (TPE) och vattenavvisande material, vilket innebär att det är både hållbart och icke-irriterande för husdjurets hud. Dessutom har det en säker låsmekanism och är justerbart, vilket gör det lätt att anpassa till husdjurets storlek. Detta gör halsbandet bekvämt för husdjuret att bära.

Produktens effektivitet är imponerande. Halsbandet fungerar genom att täcka husdjurets kropp med en doftande lavendel och fästingmedel, vilket hjälper till att avvärja fästingar. Det börjar verka omedelbart och ger skydd i minst 3 månader, vilket innebär att det inte behöver bytas ut ofta. Dessutom använder halsbandet naturliga ingredienser, så risken för biverkningar är mycket låg.

Trots dess höga prestanda kommer halsbandet till ett pris på 188 kr, vilket vi anser vara mycket prisvärt. När man tar hänsyn till halsbandets kvalitet, effektivitet och livslängd är priset mycket rimligt. Sammantaget förtjänar Animigo Fästinghalsband vårt höga betyg tack vare dess utmärkta kvalitet, effektivitet, säkerhet, komfort och prisvärdhet.

Fördelar

 • Högkvalitativ och hållbar konstruktion
 • Lätt att justera storleken
 • Ger effektivt skydd mot fästingar
 • Långvarig effekt (minst 3 månader)
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Doften kanske inte uppskattas av alla djur
 • Inte lämpligt för mycket små djur

2. Bästa premiumvalet: Seresto vet. halsband för hund

Seresto vet. halsband för hund över 8 kg 4,50 g+2,03 g 1 st
Seresto vet. halsband för hund över 8 kg 4,50 g+2,03 g 1 st
Hållbarhet 9.8
Säkerhet 9.5
Effektivitet 9.2
Totalt 9.5
Bästa pris
399 kr

Seresto vet. halsband för hund är en högkvalitativ produkt som är designad för att ge optimalt skydd mot fästingar, loppor och löss. Vi uppskattar den långa varaktigheten på 7-8 månader, vilket gör att du inte behöver byta ut halsbandet ofta. Dessutom är halsbandet tillverkat av hållbara material, vilket innebär att det kan motstå dagligt slitage utan att förlora sin effektivitet. Det är också säkert att använda på hundar över 8 kg, men bör inte ges till valpar yngre än 7 veckor.

Angående effektivitet och säkerhet har vi noterat att Seresto vet. halsband snabbt avvärjer fästingar och andra parasiter utan några märkbara biverkningar. Detta gör det till ett pålitligt val för ditt husdjur. Komfortnivån hos detta halsband är också imponerande. Det är lätt att justera till rätt storlek och verkar vara bekvämt för husdjuren att bära under en längre tid.

Till sist, när det gäller prisvärdhet, kostar Seresto vet. halsband för hund 399 kr, vilket kan tyckas vara lite dyrt i jämförelse med andra produkter på marknaden. Men med tanke på dess prestanda, kvalitet och livslängd anses det vara ett värdefullt köp. Sammantaget får Seresto vet. halsband för hund ett högt betyg på 4,5 av 5 i vårt test på grund av dess överlägsna kvalitet, effektivitet, säkerhet och komfort.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbart material
 • Effektiv mot fästingar, loppor och löss
 • Lång varaktighet (7-8 månader)
 • Justerbart och bekvämt att bära
 • Säkert att använda på hundar över 8 kg

Nackdelar

 • Kan vara dyrt jämfört med andra produkter
 • Inte lämpligt för valpar yngre än 7 veckor

3. Bästa billiga: Petwise Fästinghalsband Hund

Petwise Fästinghalsband Hund
Petwise Fästinghalsband Hund
Hållbarhet 9.7
Säkerhet 8.8
Effektivitet 9.4
Totalt 9.3
Bästa pris
239 kr

Material och konstruktion: Petwise Fästinghalsband Hund är tillverkat av robusta, icke-irriterande material som ger långvarigt skydd mot fästingar och andra bitande insekter. Halsbandet är justerbart och passar därför olika hundstorlekar. Det har en säker låsmekanism, vilket gör att det sitter säkert runt hundens hals.

Effektivitet och säkerhet: Detta fästinghalsband använder PMD-olja, ett naturligt ämne som finns i eukalyptusträdens blad, som aktiv ingrediens. Detta ämne avskräcker effektivt fästingar och minskar risken för bett i upp till tre månader. Samtidigt är det säkert för husdjur och orsakar inga biverkningar. Trots detta är det viktigt att påpeka att produkten inte ger 100% skydd och att det fortfarande kan finnas en liten risk för fästingbett.

Livslängd, komfort och prisvärdhet: Petwise Fästinghalsband Hund erbjuder ett bra pris i förhållande till dess kvalitet och prestanda. Det är lätt att justera till rätt storlek, vilket gör det bekvämt för hunden att bära. Och även om halsbandet behöver bytas ut var tredje månad, så kostnaden över tid är relativt låg jämfört med andra fästingprodukter på marknaden. Sammantaget ger Petwise Fästinghalsband Hund ett effektivt och säkert skydd mot fästingar till ett rimligt pris.

Fördelar

 • Robust, icke-irriterande material.
 • Justerbart och med säker låsning.
 • Använder naturligt PMD-olja som aktiv ingrediens.
 • Effektivt skydd mot fästingar i upp till tre månader.
 • Kostnadseffektiv jämfört med andra fästingprodukter.

Nackdelar

 • Ger inte 100% skydd mot fästingbett.
 • Behöver bytas ut var tredje månad.

4. Bästa alternativet: Tickless Pet Svart

Tickless Pet Svart
Tickless Pet Svart
Hållbarhet 8.9
Säkerhet 9.1
Effektivitet 9.6
Totalt 9.2
Bästa pris
345 kr

Tickless Pet Svart fästinghalsband är ett effektivt och innovativt skydd för ditt husdjur som vi i vårt test gav betyget 4,2 av 5. Den här produkten utmärker sig genom att använda ultraljud för att hålla fästingar och loppor borta från ditt djur, vilket ger ett icke-kemiskt och miljövänligt alternativ till andra fästingpreventioner. Halsbandet är doftfritt och bör vara på djuret hela tiden för att vara effektivt, men det verkar bekvämt och lätt att bära för både hundar och katter. Dessutom har det en lång effektivitetsperiod på 9 till 12 månader efter aktivering.

Säkerheten är också en styrka hos Tickless Pet Svart. Eftersom det inte innehåller kemikalier finns det ingen risk för biverkningar som kan orsakas av topiska lösningar eller tabletter. Dessutom är det värdefullt att produkten är utformad för att vara motståndskraftig mot fukt, även om den inte helt är vattentät. Detta är viktigt för husdjur som kanske kommer att vara ute i regn eller gå igenom vattenmassor vid lek eller utforskning.

Trots dess högre pris jämfört med andra alternativ på marknaden, anser vi att Tickless Pet Svarts kvalitet och prestanda gör det till ett prisvärt val. Med dess långa varaktighet och effektivitet, såväl som dess säkerhet och komfort, kan denna produkt ge djurägare en värdefull lösning för fästingskydd. Dock bör användare vara medvetna om att produkten är liten och bör hållas utom räckhåll för små barn.

Fördelar

 • Ultraljudsteknik för icke-kemiskt skydd
 • Säker, inga kemikalier eller biverkningar
 • Effektiv i 9-12 månader
 • Komfortabel och lätt att bära
 • Motståndskraftig mot fukt

Nackdelar

 • Högre pris än andra alternativ
 • Inte helt vattentät

5. Kundfavoriten: Dogman Fästingvakt

Dogman Fästingvakt
Dogman Fästingvakt
Hållbarhet 9.3
Säkerhet 9.1
Effektivitet 8.6
Totalt 9
Bästa pris
239 kr

Dogman Fästingvakt är ett elektroniskt fästinghalsband som passar för både hund och katt. Dess unika funktion är att den sänder ut elektroniska ultraljudsignaler som avvärjer fästingar och loppor, vilket verkar vara en effektiv lösning för att undvika kemikalier. Dessutom kan den användas säkert på dräktiga djur och små valpar och kattungar, vilket ökar dess användningsområde.

Konsumentrecensioner indikerar att produkten ger varierande resultat, med vissa husdjursägare som rapporterar effektivitet och andra som inte ser någon förbättring alls. Detta kan tyda på att enhetens effektivitet kan variera beroende på djurets storlek, päls och omgivning. En annan nackdel som nämnts är att det saknas en funktion för att testa om enheten fortfarande är igång, vilket kan göra det svårt att veta när det är dags att byta ut den.

Med priset på 239 kr, är Dogman Fästingvakt inte det billigaste fästinghalsbandet på marknaden, men det är konkurrenskraftigt jämfört med andra produkter. Det erbjuder en unik, kemikaliefri lösning för att skydda ditt husdjur mot fästingar och loppor. Slutsatsen är att det kan vara ett bra val för husdjursägare som letar efter ett naturligare alternativ, men det är viktigt att notera att effektiviteten kan variera.

Fördelar

 • Passar för både hund och katt.
 • Använder elektroniska ultraljudsignaler.
 • Undviker användning av kemikalier.
 • Säkert för dräktiga djur och valpar/kattungar.
 • Konkurrenskraftigt pris jämfört med andra produkter.

Nackdelar

 • Varierande resultat hos olika djur.
 • Saknar funktion för att testa inkoppling.

Att hitta det bästa Fästinghalsbandet

För att hitta det bästa fästinghalsbandet för ditt husdjur krävs det lite forskning. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till, inklusive vilken typ av fästinghalsband som passar bäst för ditt husdjur, dess effektivitet, hållbarheten, säkerheten och mer. Här är några av de viktigaste aspekterna att tänka på när du utvärderar olika fästinghalsband.

Ingredienser

En av de första sakerna att kontrollera när du letar efter ett fästinghalsband är vilka aktiva ingredienser det innehåller. Dessa ingredienser är de som ger skydd mot fästingar. De vanligaste aktiva ingredienserna i dessa halsband inkluderar imidakloprid, flumetrin, och deltametrin. Det är viktigt att se till att ingredienserna i halsbandet är säkra för ditt husdjur. Vissa hundar och katter kan vara känsliga för vissa kemikalier, så det är viktigt att kontrollera detta innan du köper.

Effektivitet

Ett bra fästinghalsband bör vara effektivt och ge pålitligt skydd mot fästingar. Vissa halsband skyddar bara mot vuxna fästingar, medan andra också skyddar mot larver och nymfer. Läs produktbeskrivningen noggrant för att se hur lång tid det tar innan halsbandet börjar verka och hur länge skyddet varar. De flesta fästinghalsband ger skydd i upp till 8 månader, men detta kan variera beroende på märke och modell.

Hållbarhet

När du köper ett fästinghalsband vill du att det ska vara hållbart och tåla de påfrestningar som ditt husdjur kan utsätta det för. Hunden eller katten kommer att bära detta halsband under lång tid, så det behöver vara starkt nog att motstå tuggande, klösande och allmän slitage. Materialval är viktigt här, med starka och flexibla material som är bäst.

Storlek och passform

Storleken på fästinghalsbandet är också en viktig faktor att tänka på. Halsbandet ska passa bekvämt runt ditt husdjurs hals utan att vara för tajt eller för lös. Många fästinghalsband är justerbara, vilket gör det enkelt att få en bra passform. Se till att mäta ditt husdjurs hals noggrant innan du köper ett halsband för att säkerställa att det passar korrekt.

Säkerhet

Säkerheten för ditt husdjur är naturligtvis av yttersta vikt. Vissa fästinghalsband innehåller ingredienser som kan vara giftiga för vissa djur eller människor, så det är viktigt att kontrollera detta. Läs produktbeskrivningen och säkerhetsvarningarna noggrant innan du köper ett fästinghalsband. Om ditt husdjur har några specifika hälsoförhållanden eller allergier, bör du också prata med din veterinär innan du använder ett nytt fästinghalsband.

Vattentålighet

Om ditt husdjur gillar att simma eller om du bor i ett område med mycket regn, är det en bra idé att välja ett fästinghalsband som är vattentåligt. Vissa halsband kan förlora sin effektivitet om de blir våta, så det är viktigt att kontrollera detta. Ett vattentåligt fästinghalsband ger fortsatt skydd även när ditt husdjur är våt.

Användarrecensioner

En av de bästa sätten att bedöma hur bra ett fästinghalsband verkligen fungerar är att läsa användarrecensioner. Dessa recensioner, skrivna av andra husdjursägare som har använt produkten, kan ge användbar insikt i hur effektivt halsbandet är, hur länge det varar och eventuella problem som kan uppstå. Det är alltid en bra idé att läsa flera recensioner innan du gör ditt slutgiltiga val.

Pris

Slutligen är priset också en viktig faktor att tänka på. Medan du naturligtvis vill ha det bästa skyddet för ditt husdjur, har alla en budget att hålla sig till. Jämför priser på olika fästinghalsband för att hitta en som passar din budget utan att kompromissa med kvaliteten. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, men det behöver inte heller vara det dyraste för att vara effektivt.

hund pa graesmatta

Fördelar med Fästinghalsband

Fästinghalsband erbjuder flera fördelar för både husdjur och deras ägare. De ger en långvarig lösning för skydd mot fästingar och andra skadedjur, samtidigt som de är enkla att använda och sköta. Här är några av de mest framträdande fördelarna med att använda ett fästinghalsband för ditt husdjur.

 • Långvarigt skydd: Ett av de största fördelarna med ett fästinghalsband är att det erbjuder långvarigt skydd. Till skillnad från andra metoder som kräver regelbunden applicering, ger ett fästinghalsband konstant skydd i upp till åtta månader. Detta gör det till en utmärkt lösning för husdjursägare som vill ha en bekymmersfri metod för att skydda sina husdjur från fästingar och andra skadedjur.
 • Enkel användning: Fästinghalsband är otroligt enkla att använda. Allt du behöver göra är att sätta halsbandet runt ditt husdjurs hals, justera det för en säker passform och släpp sedan loss dem för att leka och roa sig. Det finns ingen röra, ingen hassle och ingen risk för att missa en behandling, vilket kan hända med spot-on-behandlingar eller orala mediciner.
 • Effektivt skydd: De aktiva ingredienserna i fästinghalsband har visat sig vara mycket effektiva för att avskräcka och döda fästingar. Fästinghalsband kan skydda mot alla stadier av en fästings livscykel, från ägg till vuxen. Detta innebär att ditt husdjur får det mest omfattande skyddet möjligt.
 • Kostnadseffektivt: Med tanke på den långa varaktigheten av skydd som ett fästinghalsband ger, är det en mycket kostnadseffektiv lösning. När du jämför kostnaden för ett fästinghalsband med kostnaden för månatliga behandlingar, kommer du att se att det ofta är mer ekonomiskt att välja ett fästinghalsband.
 • Fewer vet visits: Eftersom fästinghalsband erbjuder så långvarigt skydd, kan de också bidra till att minska antalet besök hos veterinären. Detta kan spara tid och pengar, samtidigt som du håller ditt husdjur friskt och skyddat.

Nackdelar med Fästinghalsband

Trots de många fördelarna med fästinghalsband, finns det också några nackdelar som är värda att notera. Dessa nackdelar inkluderar potentiella allergiska reaktioner, problem med passformen och begränsat skydd i vissa fall. Här är några av de mest framträdande nackdelarna med att använda ett fästinghalsband för ditt husdjur.

 • Potentiella allergiska reaktioner: En av de vanligaste nackdelarna med fästinghalsband är risken för allergiska reaktioner. Vissa husdjur kan vara känsliga för de aktiva ingredienserna i halsbandet, vilket kan leda till hudirritationer, klåda eller till och med mer allvarliga allergiska reaktioner. Om du märker att ditt husdjur uppvisar tecken på en allergisk reaktion, som rodnad, svullnad eller obehag, bör du omedelbart ta bort halsbandet och kontakta din veterinär.
 • Passform: Att hitta rätt passform kan vara en utmaning med vissa fästinghalsband. Om halsbandet är för löst, kanske det inte ger tillräckligt skydd. Om det är för tajt, kan det vara obekvämt för ditt husdjur och till och med orsaka skada. Många fästinghalsband är justerbara, men det är viktigt att noggrant mäta ditt husdjurs hals för att säkerställa att du får rätt storlek.
 • Begränsat skydd: Även om fästinghalsband är utformade för att ge omfattande skydd, finns det tillfällen då de kan vara mindre effektiva. Till exempel, om ditt husdjur ofta simmar eller badas, kan effektiviteten hos halsbandet minska. Dessutom, även om fästinghalsband avvisar och dödar fästingar, skyddar de inte mot alla typer av parasiter och skadedjur, så du kanske behöver ytterligare skydd i vissa fall.
skog

Användning av Fästinghalsband

Användning av ett fästinghalsband är ganska enkelt, men det finns några viktiga punkter att tänka på för att säkerställa att det ger optimalt skydd för ditt husdjur. Här är några steg och tips för korrekt användning av ett fästinghalsband.

Kontrollera Storleken

Det första steget när du använder ett fästinghalsband är att kontrollera storleken. Halsbandet bör passa bekvämt runt ditt husdjurs hals utan att vara för tajt eller för lös. Ett halsband som är för tajt kan orsaka obehag eller till och med skada, medan ett halsband som är för lös kanske inte ger tillräckligt skydd. De flesta fästinghalsband är justerbara, så du bör kunna hitta en storlek som passar din hund eller katt perfekt.

Sätt på Halsbandet

När du har kontrollerat storleken, är det dags att sätta på halsbandet. Trä halsbandet genom spännet och justera det så att det sitter bekvämt runt ditt husdjurs hals. Du bör kunna få in två fingrar mellan halsbandet och ditt husdjurs hals. Skär av eventuell överflödig längd på halsbandet, men lämna några centimeter extra för justeringar.

Kontrollera regelbundet

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar halsbandet för att se till att det fortfarande sitter bekvämt och att det inte visar tecken på slitage. Om halsbandet blir skadat eller börjar slitas, kanske det inte längre skyddar ditt husdjur effektivt. Om ditt husdjur växer eller går upp eller ned i vikt, kanske du också behöver justera storleken på halsbandet.

Ta av Halsbandet vid behov

Vissa fästinghalsband är vattentåliga, men om ditt husdjur ska bada eller simma, kan det vara en bra idé att ta av halsbandet. Även om halsbandet är vattentåligt, kan dess effektivitet minska om det blir vått för ofta. Ta också av halsbandet om ditt husdjur får någon form av hudirritation eller allergisk reaktion.

Byt Halsband i tid

Fästinghalsband är inte permanenta och kommer att behöva bytas ut efter en viss tid. De flesta fästinghalsband ger skydd i upp till 8 månader, men detta kan variera beroende på märke och modell. Kontrollera produktinformationen för att se när halsbandet bör bytas ut och byt det i tid för att säkerställa fortsatt skydd för ditt husdjur.

Vanliga frågor om Fästinghalsband

Är fästinghalsband säkra för alla husdjur?

De flesta fästinghalsband är säkra för användning på både hundar och katter, men det är alltid bäst att läsa produktinformationen noggrant innan användning. Vissa halsband kan innehålla ingredienser som är säkra för hundar men inte för katter, och vice versa. Dessutom kan vissa husdjur vara allergiska mot de aktiva ingredienserna i halsbandet. Om du märker tecken på hudirritation, klåda eller andra allergiska reaktioner efter att du har satt på halsbandet, bör du omedelbart ta bort det och kontakta din veterinär.

Hur länge varar ett fästinghalsband?

Varaktigheten för ett fästinghalsband kan variera beroende på märke och modell, men de flesta erbjuder skydd i upp till åtta månader. Detta gör dem till en mycket bekväm och bekymmersfri lösning för fästingskydd. Dock bör du alltid läsa produktinformationen noggrant för att se exakt hur länge halsbandet ska vara effektivt och när det ska bytas ut.

Kan jag använda ett fästinghalsband på en valp eller kattunge?

Åldergränsen för användning av fästinghalsband kan variera beroende på märke och modell. Vissa halsband kan användas på valpar och kattungar så unga som 7 veckor gamla, medan andra endast ska användas på äldre djur. Det är viktigt att läsa produktinformationen noggrant och att prata med din veterinär om du är osäker på om ett fästinghalsband är lämpligt för ditt unga husdjur.

Kan mitt husdjur bada eller simma med ett fästinghalsband på?

Många fästinghalsband är vattentåliga och kan därför behålla sin effektivitet även om ditt husdjur badar eller simmar. Dock kan frekvent blötläggning eventuellt minska halsbandets livslängd. Om ditt husdjur gillar att tillbringa mycket tid i vattnet, kanske du vill överväga att ta av halsbandet under dessa perioder för att säkerställa att det förblir så effektivt som möjligt.

Kan jag använda ett fästinghalsband tillsammans med andra fästingbehandlingar?

I de flesta fall är det säkert att använda ett fästinghalsband tillsammans med andra fästingbehandlingar, som spot-on-behandlingar eller orala mediciner. Detta kan vara särskilt användbart om du bor i ett område med hög risk för fästingar eller om ditt husdjur redan har en fästinginfektion. Men det är alltid bäst att konsultera din veterinär innan du kombinerar behandlingar för att säkerställa att det är säkert för ditt specifika husdjur.

Vad ska jag göra om mitt husdjur får en allergisk reaktion på halsbandet?

Om du märker tecken på en allergisk reaktion, som hudirritation, klåda, rodnad, svullnad eller obehag, bör du omedelbart ta bort fästinghalsbandet. Kontakta din veterinär för råd om hur du ska hantera reaktionen och diskutera alternativa metoder för fästingskydd. Din veterinär kan också rekommendera en allergiutredning för att identifiera vilka specifika ingredienser ditt husdjur är allergiskt mot.

Kan jag klippa av överflödig längd på fästinghalsbandet?

Ja, om halsbandet är för långt kan du klippa av överflödig längd. Men lämna några centimeter extra för eventuella justeringar i framtiden. Var noga med att kasta den avklippta biten ordentligt eftersom den fortfarande innehåller aktiva ingredienser som kan vara skadliga om de svaljs eller kommer i kontakt med ögon eller mun.

Fungerar fästinghalsband mot andra skadedjur?

Fästinghalsband är främst utformade för att avskräcka och döda fästingar, men många fästinghalsband är också effektiva mot andra skadedjur, som loppor och myggor. Dock varierar denna effektivitet mellan olika märken och modeller. Om ditt husdjur har problem med andra skadedjur än fästingar, bör du läsa produktinformationen noggrant eller prata med din veterinär för att hitta en produkt som kan ge det breda skyddet du behöver.

Testvinnare - Bästa Fästinghalsband

 • Animigo Fästinghalsband
 • Seresto vet. halsband för hund
 • Petwise Fästinghalsband Hund
 • Tickless Pet Svart
 • Dogman Fästingvakt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
36 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu