Bästa GPS-halsband hund 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Hundpejl är en teknologisk innovation som underlättar spårningen av din fyrbenta vän. Den fungerar genom att fästa en liten enhet, oftast i hundens halsband, som skickar signaler till en mottagare, oftast din smartphone. På detta sätt kan du se din hunds position i realtid, vilket gör det lättare att hitta dem om de skulle komma bort. Att ha en hundpejl ger dig som hundägare en ökad känsla av trygghet och även frihet att låta din hund utforska sin omgivning mer fritt.

Det finns flera situationer där en hundpejl kan vara ovärderlig. Till exempel om du bor på landsbygden, där det finns mycket utrymme för din hund att röra sig på, kan en hundpejl vara till stor hjälp. Den kan också vara till stor nytta om du har en hund som gillar att utforska eller har en vana att springa iväg. Bortsett från att använda hundpejl för att hålla koll på din hunds varaktighet, kan vissa modeller även erbjuda andra funktioner som aktivitetsövervakning eller hälsostatistik, vilket kan bidra till att upprätthålla din hunds välbefinnande.

I vårt senaste test av hundpejlar har vi granskat ett antal modeller baserat på faktorer som tillförlitlighet, spårningsprecision och batteritid. Vi är glada att meddela att MiniFinder Rex hundpejl har utsetts till det bästa hundpejlet. Med sin imponerande noggrannhet, användarvänlighet och robusta design har den visat sig vara ett utmärkt val för att säkerställa trygg och effektiv spårning av din hund.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

Vi på Husdjursrevyn tar vår produktrecension mycket allvarligt. I vår strävan att finna den bästa Hundpejlen genomförde vi en omfattande testning och utvärdering. Denna process innebar en djupdykning i produkternas funktioner, användbarhet, prestanda och pålitlighet. Vårt team av erfarna husdjursägare testade olika Hundpejlar för att säkerställa att vi ger våra läsare mest pålitliga och objektiva råd.
 • Relevanta Funktioner: Vilka unika egenskaper erbjuder den specifika hundpejlen? Hur relevanta är dessa funktioner för den praktiska användningen?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är det att sätta upp och använda hundpejlen? Är instruktionerna klara och enkla att följa?
 • Prestanda: Hur effektivt fungerar hundpejlen i realtid? Erbjuder den exakt och snabb spårning?
 • Pålitlighet: Hur tillförlitlig är hundpejlen? Fungerar den konsekvent utan tekniska problem?
 • Batterilivslängd: Hur länge varar batteriet vid aktiv användning? Hur snabbt laddas det upp?
 • Kundrecensioner: Vad säger andra husdjursägare om hundpejlen? Har den generellt goda recensioner?

I slutändan, efter omfattande undersökningar och tester, kan vi säga med förtroende att vi har identifierat den bästa hundpejlen på marknaden. Vi hoppas att vår recension hjälper dig att göra ett informerat val för ditt husdjur.

Topplista: Bästa GPS-halsband hund

1. Bäst i test: Canicom Hund GPS Pejl

Canicom Hund GPS Pejl
Canicom Hund GPS Pejl
Bäst i test
Positionering 9.7
Batteritid 9.6
Användarvänlighet 9.8
Totalt 9.7
Bästa pris
5495 kr

Canicom Hund GPS från tillverkaren NUM’axes är en avancerad GPS för hund. Förutom att den låter dig se exakt var din hund befinner sig har den också en dressyrfunktion. Prislappen är relativt hög, men det är naturligt med tanke på de många funktionerna.

Kvalitet

Canicom GPS består av ett halsband och en mottagare, tillsammans med antenner och laddare. I likhet med alla andra produkter från Num’axes är också denna mycket robust. Hela paketet är också vattentätt enligt standarden IP67.

Halsbandet är slitstarkt. Det innehåller också mycket teknik, inklusive en vibratorfunktion. Detta betyder att det väger mer än genomsnittet. Vikten är 280 gram och storleken är 86 x 45 x 45 mm, vilket innebär att denna hund-GPS främst är för större hundar. Handenheten väger 250 gram.

Funktion

Canicom GPS är en av de mest fullmatade GPS-spårarna för hundar på marknaden. Den har två huvudsakliga funktioner, nämligen lokalisering och dressyr, tillsammans med en mängd andra smarta funktioner.

Denna GPS låter dig spåra din hund inom en radie på 15 km både på handenheten och på en gratis app för iOS och Android. Med dressyrfunktionen kan du via handenheten ge signaler genom vibrationer eller stimuleringar när din hund är för långt ifrån hemmet.

Den här pejlen har också funktioner för virtuellt staket (geofencing), registrering av favoritplatser, delning av positioner, beräkning av snabbaste vägen för upphämtning samt möjlighet att se om hunden rör sig eller står still.

Fördelar

 • Avancerade funktioner inklusive dressyr.
 • Robust och vattentätt enligt IP67 standard.
 • Produkten erbjuder spårning inom 15 km radie.
 • App finns för både iOS och Android.
 • Funktioner för virtuellt staket och positiondelning.

Nackdelar

 • Relativt högt pris jämfört med andra GPS-spårare.
 • Tung vikt på 280 gram kan vara obekvämt för mindre hundar.

2. Bästa premiumvalet: Ultracom Hundpejl R10i Hybrid

Ultracom Hundpejl R10i Hybrid
Ultracom Hundpejl R10i Hybrid
Positionering 9.6
Batteritid 9.8
Användarvänlighet 9.1
Totalt 9.5
Bästa pris
13495 kr

Modellen R10i Hybrid kommer från märket Ultracom, som är en välkänd aktör inom jakt och livsstil. Den här GPS-spåraren för hund kan dock användas till mycket mer än bara jakt. Lite speciellt är att den använder både 4G och VHF för pejlingen.

Kvalitet

R10i Hybrid är en mycket robust hund-GPS som klarar både mer extrema temperaturer, tuffa tag och väta. Slitstyrkan är något tillverkaren Ultracom är kända för och den här produkten är inget undantag.

Produkten består av en handenhet, en sändare med halsband, batterier och batteriladdare. Sändarens vikt är 323 gram. För en större jakthund är den här vikten inget problem. För mindre hundar kan den dock vara besvärande. Sändarens batteritid är cirka 40 timmar.

Funktion

Benämningen ”hybrid” handlar om att Ultracoms spårare använder både 4G LTE och VHF. Det gör att du alltid har uppkoppling till hundens sändare, vilket naturligtvis är en stor fördel. Om mobilnätverk inte finns tillgängligt börjar VHF-enheten sända istället.

Vilka funktioner har den här hundpejlen? Den låter dig självklart följa hunden i realtid, detta via appen NEXT. Den har också mikrofon för att mäta skall. Du kan faktiskt också ringa upp sändaren och lyssna i realtid. Vidare har sändaren blinkande LED-ljus som du styr från appen samt funktioner för geofencing.

Kostnad

Det är få saker den här modellen inte kan göra, oavsett du vill använda den för träning, pejling eller övervakning vid vakt. Det är något som speglas i priset. Ultracom R10i Hybrid är en GPS för hund i absolut toppklass. 12 månaders SIM-kort med Telia och 12 månaders abonnemang för Ultracoms app ingår.

Fördelar

 • Robust och tålig för extrema förhållanden.
 • Använder både 4G LTE och VHF för pejling.
 • Lång batteritid på cirka 40 timmar.
 • Inkluderar realtidsföljning och skallmätning.
 • Innehåller funktioner för geofencing och LED-ljus.

Nackdelar

 • Sändarens vikt kan vara besvärande för mindre hundar.
 • Priset är högt jämfört med andra modeller.

3. Bästa träningsfunktioner: Garmin T5 X halsband

Garmin T5 X halsband3
Garmin T5 X halsband
Positionering 9.7
Batteritid 9.4
Användarvänlighet 8.8
Totalt 9.3
Bästa pris
3299 kr

Garmin är världsledande på GPS-enheter för både människor och hundar. Modellen T5 X är en av märkets mest populära GPS-halsband för hund. Den har många funktioner och den säkrar god spårning tack vare två satellitsystem.

Kvalitet

Garmins GPS väger 188 gram exklusive halsband och 265 gram inklusive halsband. Sändaren mäter 89 x 44 x 47 mm. Storleken och vikten gör att sändaren kan vara påfrestande att bära för de minsta hundarna.

Sändaren är tålig och är skyddad mot både vatten och damm med en vattentålighet upp till 10 meter. Batteritiden är också mer än godkänd. Batteriet räcker nämligen upp till 80 timmar vid normal användning.

Funktioner

Denna GPS för hund har både traditionella funktioner för spårning och träningsfunktioner. Du kan följa din hunds rörelser exakt utan några avbrott tack vare mottagare för både GPS och GLONASS. Du ser var din hund befinner sig och var den har varit, på ett avstånd av upp till 14,5 km.

Med träningsfunktionerna kan du träna din hund via ljud och vibrationer i halsbandet. Dessa funktioner kan också användas för att ge kommandon. Garmin T5 X har också stöd för geofencing.

Hur styr du alla funktioner i sändaren? Det gör du med en handhållen enhet från Garmin. Du måste alltså ha en Garmin-enhet för att använda det här GPS-halsbandet.

Kostnad

Priset för den här enheten speglar funktionaliteten. Det här är en GPS som sticker ut från mängden. Bra att komma ihåg är att det krävs att du har en handhållen enhet för att använda den. Halsbandet är kompatibelt med Alpha-enheter från Garmin.

Fördelar

 • Tålig sändare med vattentålighet upp till 10 m.
 • Lång batteritid (upp till 80 timmar).
 • Stöd för både GPS och GLONASS.
 • Träningsfunktioner via ljud och vibrationer.
 • Stöd för geofencing.

Nackdelar

 • Kan vara för tungt för små hundar.
 • Kräver en handhållen enhet från Garmin.

4. Bästa innovativa: Atto Pro GPS Tracker till hund och katt

Atto Pro GPS Tracker till hund
Atto Pro GPS Tracker till hund och katt
Positionering 8.7
Batteritid 9.4
Användarvänlighet 9.5
Totalt 9.2
Bästa pris
22991199 kr

MiniFinder Atto tillverkas av det svenska företaget MiniFinder Sweden. GPS:en har fått väldigt goda omdömen av både testare och kunder. Den tillhör det övre prisskiktet och du får verkligen valuta för pengarna. MiniFinder har bäst batteritid och flest funktioner av de GPS:er som vi har testat, den har också en mycket hög tålighetsklassificering.

Kvalitet

MiniFinder Atto väger 38 gram, fördelat på dimensionerna 65 x 35 mm. Den är liten och behändig och fungerar på både stora och små hundar, den är särskilt anpassad att passa alla djur, oavsett storlek. Den är därtill mycket tålig och klarar av damm, smuts och vatten. Den är IP67-klassificerad vilket innebär att den är helt vattentät. Batteritiden är något utöver det vanliga, den kan jobba aktivt i upp till 5 dagar utan att behöva laddas och i standby-läge håller den hela 20 dagar!

Funktion

GPS:en kommer med en hel rad användbara och innovativa funktioner. Förutom spårning i realtid, geofencing och gedigen lagringskapacitet så är den utrustad med högtalare så att du kan prata med ditt djur genom telefonen. Du blir också meddelad om batteriet är svagt eller om signalen tappas så du är alltid uppdaterad på vad som händer. Du kan också ställa in att den ska varna om hunden plötsligt rör sig väldigt snabbt. Till exempel om den skulle börja jaga något eller plockas upp i bil mot din vetskap. Hastighetsgränsen för varning ställer du in själv.

Kostnad

Inköpspriset är relativt högt. Men du får en väldigt bra GPS som kommer att hålla länge. Månadskostnaden börjar från 89 kr/månaden.

MiniFinder Atto är framtagen att klara alla miljöer i hela Sverige, från kraftig nederbörd till kyla. Den passar dig som ofta är ute i skog och mark med din hund, eller om du jagar eller arbetar med din hund och behöver ha järnkoll oavsett vad som händer.

Fördelar

 • Hög kvalitet och tålighet
 • Lång batteritid
 • Spårning i realtid
 • Utrustad med högtalare
 • Varningar för snabb rörelse

Nackdelar

 • Relativt högt inköpspris
 • Månadsavgift från 89 kr/månaden

5. Bästa minigps: Easyhunt eTrack mini 4G

Easyhunt eTrack mini 4G
Easyhunt eTrack mini 4G
Positionering 8.7
Batteritid 9.2
Användarvänlighet 9.4
Totalt 9.1
Bästa pris
2095 kr

GPS-halsbandet eTrack Mini 4G tillverkas av Easyhunt. Det här är en GPS som kännetecknas av en extremt låg vikt (bland de lättaste i vårt test) och en obegränsad täckning i skog och mark. Den är ett populärt val bland många jaktlag.

Kvalitet

Denna GPS väger endast 38 gram. Med tillhörande halsband blir vikten 126 gram, vilket också det är en blygsam siffra. Pejlens mått är 65 x 35 x 16 mm och den är vattenskyddad ner till en meters djup (IP67). Med den låga vikten och den lilla storleken passar den här pejlen hundar i alla storlekar. Batteritiden är också utmärkt med en kapacitet på upp till 170 timmar.

Funktion

Easyhunt eTrack Mini 4G har flera funktioner för spårning av god kvalitet. Allt visas i en app där du har både översiktskartor och satellitkartor att välja mellan. Du har alltså ingen handenhet att titta på.

I appen på mobilen kan du följa hundens spår och dess hastighet. Givetvis kan du också se dess nuvarande position. Du kan också spela upp hundens rörelser som en film vid dagens slut.

Kostnad

Denna GPS har ett relativt lågt pris vid inköp. För att kunna använda pejlen måste du dock ha ett abonnemang. Abonnemanget ETRACK+ kostar 995 kr per pejl och år. Det är något du får ta med i beräkningen om du funderar på att köpa eTrack Mini 4G.

Fördelar

 • Lätt vikt och liten storlek
 • Obegränsad täckning i skog och mark
 • Vattenskyddad ner till en meters djup
 • Lång batteritid upp till 170 timmar
 • Spårning i realtid via app

Nackdelar

 • Kräver betalt abonnemang för användning
 • Saknar fysisk handenhet

6. Bästa billiga: Tractive GPS

Positionering 8.7
Batteritid 8.4
Användarvänlighet 9
Totalt 8.7
Bästa pris
599 kr

Tractive GPS är en billig GPS med god prestanda. Tractive tillverkar GPS:er för hundar och katter. Den har flera intressanta funktioner och är vattentät. Den kan användas för att lagra aktivitetsdata och hålla dig uppdaterad om din hunds hälsa. Med lågt pris på både abonnemang och inköpspris är det här en GPS som är väl värd pengarna.

Kvalitet

Tractive GPS är ganska liten, dimensionerna är på 51 x 41 x 15 mm och den väger ungefär 30 gram. Den är IPX7-klassad vilket innebär att den är 100 % vattentät och stötsäker. Den sitter också säkert med ett bra clip-onfäste som enkelt går att fästa på de flesta halsband. Batteritiden är mellan 2 och 5 dagar beroende på användning. Den laddas snabbt och får fullt batteri på bara någon timme.

Funktion

Tractive GPS har som många andra GPS:er ett obegränsat spårningsområde, de kan se om din hund är i trädgården eller på andra sidan jorden. Den har täckning i mer än 150 länder världen över! Geofencing är en given funktion på de flesta GPS:er idag, likaså för Tracitve. Du kan enkelt ange ett område som hunden inte kan passera utanför utan att du får en notis om det. Med Tractive så kan du givetvis såra hunden i realtid, som uppdaterad hundens position varannan sekund. Du kan också lagra data och i efterhand se var din hund har varit. Med G-sensor så får du också information om hur snabbt din hund rör sig och du kan övervaka hunden dagliga aktivitet och följa en aktivitetsplan för att säkerställa din hunds hälsa.

Kostnad

Inköpspriset är det lägsta av de testade GPS:erna. Abonnemangsplanen registreras separat och startar från 37 kr/månaden.  

Tractive GPS har en bra balans mellan pris, funktionalitet och kvalitet. Du får en bra GPS till lågt pris som har alla funktioner som förväntas av en modern hund-GPS idag. Den passar egentligen alla användningsområden, alltifrån jakt/arbete till fritid och resa. Tractive rekommenderas till hundar som väger mer än 4.5 kilo.

Fördelar

 • Billig GPS med god prestanda
 • Vattentät och stötsäker
 • Obegränsat spårningsområde
 • Geofencing och aktivitetsövervakning
 • Lägre abonnemangskostnad

Nackdelar

 • Kortare batteritid på 2-5 dagar
 • Rekommenderas endast för hundar över 4.5 kg

Hur hittar man bästa Hundpejl?

Att hitta den bästa hundpejlen kan vara en utmaning, med tanke på mängden av alternativ som finns på marknaden. Det är viktigt att förstå vilka faktorer som är mest avgörande för att hitta en hundpejl som bäst uppfyller dina specifika behov. Låt oss titta närmare på några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du ska välja en hundpejl.

Spårningsprecision

Ett av de viktigaste kriterierna för en hundpejl är dess förmåga att noggrant spåra din hunds position. En bra hundpejl bör erbjuda realtidsuppdateringar av din hunds position med hög precision. Det här är speciellt viktigt om din hund har en tendens att springa iväg eller om du bor i ett område med stora ytor där din hund kan röra sig fritt. För att bedöma spårningsprecisionen, titta på teknologin bakom pejlen. GPS-baserade system är vanligtvis mest tillförlitliga.

Batterilivslängd

Batteriets livslängd är ett annat viktigt kriterium att titta på. Du vill inte hamna i en situation där din hund är borta och din pejl är urladdad. Bra hundpejlar ska ha tillräckligt lång batteritid för att kunna spåra din hund under en längre tid. Se till att du tittar på tillverkarens uppskattning av batteritiden och läser användarrecensioner för att få en realistisk bild av batteriets prestanda.

Robusthet och vattentäthet

Din hund kommer förmodligen att vara mycket aktiv med sin pejl, så det är viktigt att den är tålig och kan stå emot vatten. En bra hundpejl bör vara robust nog att tåla stötar och repor, samt vara vattentät eller åtminstone vattenresistent. Detta är särskilt viktigt för hundar som gillar att simma eller för de som bor i områden med mycket regn.

Användarvänlighet

En bra hundpejl bör vara enkel att använda. Du ska kunna ställa in den snabbt och enkelt och den bör vara intuitiv att navigera. Titta på hur enkelt det är att installera och registrera enheten, samt hur enkelt det är att använda den dagliga. Appen eller programvaran som följer med pejlen bör också vara lättanvänd och erbjuda klara och tydliga instruktioner.

Omriktarens räckvidd

Räckvidden på din hundpejl är också ett viktigt övervägande. Om du har en hund som gillar att springa iväg, vill du ha en pejl med en stor räckvidd. Tänk på att räckvidden kan variera beroende på omgivningen, så det är bäst att välja en pejl med en räckvidd som är större än vad du tror att du kommer att behöva.

Extra funktioner

Vissa hundpejlar kommer med extra funktioner som kan vara till nytta. Till exempel kan vissa modeller erbjuda aktivitetsövervakning, vilket kan hjälpa dig att hålla koll på din hunds hälsa och kondition. Andra kan erbjuda funktioner som virtuella staket, som låter dig ställa in säkra zoner och få notiser om din hund lämnar dessa områden.

Pris

Priset är alltid en viktig faktor att tänka på. Hundpejlar kan variera mycket i pris, beroende på vilka funktioner de erbjuder. Viktigt att komma ihåg här är att det inte alltid är så att dyrast är bäst. Det gäller att hitta en balans mellan pris och kvalitet, och fokusera på de funktioner som är mest relevanta för just dina behov.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Dessa kan ge värdefull insikt i hur hundpejlen presterar i det verkliga livet. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Kom ihåg att enstaka negativa recensioner inte nödvändigtvis innebär att produkten är dålig, men om samma problem upprepas i flera recensioner kan det vara en varningssignal.

Amstaff med GPS-halsband

Fördelar med en Hundpejl

En hundpejl kan erbjuda en mängd fördelar som går utöver simpel lokalisering av din fyrbenta vän. Nedan är några av de mest betydelsefulla fördelarna med att ha en hundpejl.

 • Direkt spårning: En av de främsta fördelarna med en hundpejl är möjligheten att spåra din hunds rörelser i realtid. Detta innebär att du kan se exakt var din hund befinner sig vid varje given tidpunkt, vilket kan vara oerhört användbart om din hund rymmer eller går vilse. Den här funktionen ger dig som ägare en ökad känsla av trygghet och kontroll över din hunds säkerhet.
 • Säkerhet för din hund: Med en hundpejl kan du snabbt och effektivt lokalisera din hund om den skulle gå vilse, vilket ökar chanserna för ett snabbt och säkert återseende. Dessutom kan vissa modeller erbjuda funktioner som virtuella staket, som låter dig ställa in säkra zoner för din hund och får en notis om din hund lämnar dessa områden. Detta kan vara till stor hjälp för att förhindra att din hund hamnar i farliga situationer.
 • Fysisk aktivitetsövervakning: Vissa hundpejlar kommer med inbyggd aktivitetsövervakning, vilket låter dig följa din hunds aktivitetsnivåer under dagen. Detta kan vara ett bra verktyg för att säkerställa att din hund får tillräckligt med motion och hjälpa till att upptäcka eventuella hälsoproblem tidigt. Du kan se om din hund är mindre aktiv än normalt, vilket kan vara ett tecken på sjukdom eller obehag.
 • Robust och vattentät: Hundpejlar är konstruerade för att tåla tuffa förhållanden och de flesta modeller är vattentäta, vilket gör dem idealiska för aktiva hundar som gillar att simma eller som är ute i alla väderförhållanden. Även om din hund älskar att gräva, springa genom buskar eller rullar runt i smutsen, kan du lita på att din hundpejl håller.
 • Enkelhet och bekvämlighet: Slutligen är en av de stora fördelarna med hundpejlar deras enkelhet och bekvämlighet. De är oftast lätta att sätta upp och använda och de flesta modeller kan synkroniseras med din smartphone, vilket innebär att du kan spåra din hund direkt från din telefon. Med en hundpejl behöver du inte oroa dig för att din hund ska gå vilse, vilket ger dig mer tid att njuta av din tid tillsammans.

Nackdelar med en Hundpejl

Även om det finns många fördelar med att ha en hundpejl, finns det också några nackdelar som är värda att notera. Nedan är några av de mest bemärkta nackdelarna med dessa enheter.

 • Batterilivslängd: Även om många hundpejlar har en anständig batterilivslängd, kan detta vara ett problem för vissa modeller. Om batteriet tar slut när din hund är borta kan det bli svårt att spåra din hund. Dessutom kan frekventa laddningar vara besvärliga för vissa användare. Därför är det viktigt att välja en modell med lång batteritid och att alltid se till att pejlen är laddad innan du ger dig ut med din hund.
 • Signalstyrka och täckning: En annan potentiell nackdel med hundpejlar är att signalstyrkan och täckningen kan variera. Vissa modeller kan ha svårt att få signal i områden med mycket vegetation eller byggnader. Dessutom kan vissa pejlar ha begränsad räckvidd, vilket kan vara ett problem om din hund springer mycket långt bort. Det är därför viktigt att välja en pejl som har stark signalstyrka och bred täckning.
 • Kostnad: Slutligen kan kostnaden för en hundpejl vara ett hinder för vissa. De mest avancerade modellerna kan vara ganska dyra, och det kan också finnas löpande kostnader för dataabonnemang. Även om priset ofta återspeglar kvaliteten och funktionaliteten hos pejlen, är det viktigt att överväga om de extra funktionerna faktiskt är nödvändiga för dina specifika behov.
Jakthund med GPS

Hur använder man en Hundpejl?

Att använda en hundpejl är vanligtvis ganska rakt på sak, men det kan finnas vissa saker du behöver tänka på för att få mest ut av din enhet. Här är några viktiga steg för att använda en hundpejl effektivt.

Installera enheten på hundens halsband

Det första steget i att använda en hundpejl är att installera den på din hunds halsband. Oftast medföljer det fästen som gör det enkelt att sätta fast pejlen på halsbandet. Du bör se till att pejlen sitter säkert så att den inte faller av när din hund är aktiv. Kom ihåg att pejlen inte ska vara för tung eller obekväm för din hund att bära.

Ställ in och synkronisera enheten

Nästa steg är att ställa in och synkronisera enheten. Detta görs vanligtvis via en app på din smartphone. Du kommer att behöva skapa ett konto och registrera din enhet, vilket vanligtvis innebär att du anger unika uppgifter om din hund och pejlen. Efter det kommer du oftast kunna synkronisera enheten med din smartphone via Bluetooth eller Wi-Fi.

Skapa virtuella staket

Många hundpejlar har funktionen att skapa virtuella staket eller säkra zoner. Du kan vanligtvis ställa in dessa zoner via appen på din smartphone. När du har skapat en säker zon kommer du att få en notis om din hund lämnar denna zon. Detta kan vara särskilt användbart om din hund har en tendens att springa bort från din trädgård eller om du vill hålla den borta från vissa farliga områden.

Spåra din hund i realtid

En gång installerad och inställd, kan du börja spåra din hunds position i realtid. De flesta appar kommer att visa din hunds plats på en karta, vilket gör det lätt att se exakt var din hund befinner sig. Några modeller erbjuder även historia-spårning, vilket låter dig se var din hund har varit under en viss tid.

Utnyttja extra funktioner

Slutligen, glöm inte att utnyttja eventuella extra funktioner som din hundpejl erbjuder. Till exempel kan vissa modeller erbjuda aktivitetsövervakning, vilket kan hjälpa dig att hålla koll på din hunds fysiska aktivitet och hälsa. Andra kan erbjuda funktioner som temperaturmätning, vilket kan vara användbart för att se till att din hund inte blir för varm under sommarmånaderna.

Vanliga frågor om GPS-halsband hund

Kan jag använda en hundpejl för att spåra min katt?

Ja, det går att använda en hundpejl för att spåra en katt, men det finns specifika kattpejlar på marknaden som kan vara mer lämpliga. Kattpejlar är ofta mindre och lättare än hundpejlar, vilket gör dem mer bekväma för en katt att bära. Dock, om din katt är stor nog och bekväm med att bära en större enhet, kan en hundpejl vara ett effektivt sätt att hålla koll på din katt.

Är hundpejlar vattentäta?

De flesta hundpejlar är vattentäta eller åtminstone vattenresistenta. Detta är viktigt eftersom det gör att de kan användas i alla väderförhållanden och hålla upp även om din hund gillar att simma. Du bör dock alltid kontrollera den specifika modellens specifikationer för att vara säker.

Behöver jag betala någon månadsavgift för min hundpejl?

Detta beror på vilken typ av hundpejl du väljer. Vissa GPS-baserade hundpejlar kräver ett månatligt abonnemang eftersom de använder mobilnätverk för att sända data. Andra modeller använder olika tekniker, som radiotelefoni eller Bluetooth, och kräver inte någon månadsavgift. Det är viktigt att du kontrollerar detta innan du köper en hundpejl.

Kan jag ställa in säkra zoner med min hundpejl?

Ja, många hundpejlar låter dig ställa in så kallade säkra zoner eller virtuella staket. Om din hund lämnar denna zon kommer du att få en notis på din smartphone. Detta kan vara mycket användbart om du vill förhindra att din hund rymmer eller om du vill hålla den borta från vissa farliga områden.

Är hundpejlar kraftigt påverkade av byggnader eller andra hinder?

Hundpejlar, särskilt de som är GPS-baserade, kan påverkas av byggnader, träd och andra hinder som kan blockera eller försvaga signalen. Det betyder att precisionen kan minska i urban miljö med höga byggnader eller i tät skog. Men de flesta moderna hundpejlar är utrustade med teknologi för att minimera denna effekt och ge så noggrann spårning som möjligt.

Hur stor räckvidd har en vanlig hundpejl?

Räckvidden på en hundpejl kan variera mycket beroende på modellen och den teknik den använder. Vissa hundpejlar kan ha en räckvidd på bara några hundra meter, medan andra kan spåra din hund över flera kilometer. GPS-baserade hundpejlar har vanligtvis den längsta räckvidden, eftersom de inte är begränsade av radio- eller Bluetooth-signaler.

Kan jag använda en hundpejl om jag inte har en smartphone?

De flesta hundpejlar är utformade för att synkroniseras med en smartphone-app, men det finns vissa modeller som fungerar med en dedikerad mottagare. Om du inte har en smartphone, bör du leta efter en hundpejl som kommer med en egen mottagare. Du bör dock vara medveten om att dessa modeller kanske inte erbjuder samma utbud av funktioner som de som synkroniseras med en smartphone.

Kan jag använda mer än en hundpejl på samma gång?

Ja, de flesta hundpejlar tillåter att du spårar mer än en enhet samtidigt. Detta innebär att du kan hålla koll på flera hundar på en gång, vilket kan vara mycket användbart om du har mer än en hund. Du bör dock kontrollera alla specifika modellers förmåga att hantera flera enheter samtidigt innan du gör ditt köp.

Testvinnare - Bästa GPS-halsband hund

 • Canicom Hund GPS Pejl
 • Ultracom Hundpejl R10i Hybrid
 • Garmin T5 X halsband
 • Atto Pro GPS Tracker till hund och katt
 • Easyhunt eTrack mini 4G
 • Tractive GPS
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu