Bästa Hundbädd 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

En hundbädd är mer än bara en plats för din fyrbenta vän att sova på. Det är en plats som erbjuder komfort, trygghet och uppmuntrar till ett gott välbefinnande. Det är en speciellt utformad säng där hunden kan sträcka ut sig, rulla runt eller krulla ihop sig för en god natts sömn. Med ett brett utbud av stilar, storlekar och material att välja mellan, är det viktigt att hitta den bästa hundbädden för din fyrbenta vän.

Hundbädden är ett nödvändigt tillbehör för varje hundägare. Den erbjuder inte bara en bekväm plats för ditt husdjur att vila på, den spelar också en viktig roll i att skydda din hunds leder och ben från kyla och hårt underlag. Dessutom ger en hundbädd din hund ett eget utrymme där den kan känna sig trygg och avslappnad. Oavsett om din hund är puppy, senior, stor eller liten, kan en välvald hundbädd bidra till en förbättrad livskvalitet för ditt älskade husdjur.

I vår jakt på den bästa hundbädden har vi granskat och testat olika märken och modeller på marknaden. Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att Ozami Hundbädd Elle förtjänar utmärkelsen som det bästa valet. Den kombinerar högkvalitativa material, enastående komfort och hållbar design, vilket gör den till den perfekta platsen för din hund att vila och sova på.

Innehållsförteckning
Husky valpar

Så gjorde vi testet

Vi på Husdjursrevyn ägnar mycket tid åt att testa och utvärdera hundbäddar för att hitta de allra bästa. Detta gör vi genom att testa en mängd olika varumärken och modeller, samla in feedback från riktiga husdjursägare och genomföra grundlig forskning på varje produkt. Vi fokuserar på en rad viktiga aspekter, inklusive komfort, hållbarhet, storlek och design, för att ge dig de mest tillförlitliga rekommendationerna. Här följer en detaljerad genomgång av vår testnings- och utvärderingsprocess:

 • Komfort: Är bädden mjuk och bekväm? Hur uppskattar hunden bädden? Hur bra sover hunden i bädden?
 • Hållbarhet: Hur länge håller bädden? Står den emot tuggande och klösande? Är materialet i bädden slitstarkt?
 • Storlek: Finns det olika storlekar tillgängliga? Passar bädden för stora och små hundar? Är bädden tillräckligt stor för hunden att sträcka ut sig bekvämt?
 • Design: Är bädden estetiskt tilltalande? Passar den in i hemmets inredning? Är den lätt att flytta runt och rengöra?
 • Pris: Är bädden prisvärd? Erbjuder den god valuta för pengarna? Är den i linje med priset för liknande produkter på marknaden?

Genom att noggrant bedöma dessa kriterier är vi övertygade om att vi kan erbjuda de bästa rekommendationerna när det gäller att välja en hundbädd. Vi strävar efter att endast rekommendera produkter som vi själva skulle köpa till våra egna husdjur, och vi hoppas att detta hjälper er att göra ett informerat val för er fyrbenta vän.

Topplista: Bästa Hundbädd

1. Bäst i test: Ozami Hundbädd Elle

Ozami Hundbädd Elle
Ozami Hundbädd Elle
Bäst i test
Komfort 9.6
Hållbarhet 9.9
Storlek 9.6
Totalt 9.7
Bästa pris
739 kr

Vi ger Ozami Hundbädd Elle ett högt betyg på 4,7/5, vilket tyder på att det är en utmärkt produkt för ditt husdjur. Bädden erbjuder enastående komfort med en avtagbar dyna som ger extra stöd och hjälper din hund att slappna av. Den lyxiga känslan och den vackra beige färgen är mycket attraktiv, vilket gör att den lika mycket är en del av hemmets inredning som ett funktionellt tillbehör för din hund.

Hundbädden håller mycket hög kvalitet när det gäller hållbarhet. Materialet är slitstarkt och tål maskintvätt, vilket gör den lätt att underhålla och rengöra. På grund av dess robusta konstruktion kan vi förvänta oss att denna hundbädd kommer att hålla länge, även för de mest energiska hundarna. Storleken på 70 x 55 x 18 cm gör den lämplig för både små och stora hundar.

Trots sin höga kvalitet och eleganta design, är Ozami Hundbädd Elle prisvärd vid 699 kr. Vi anser att den erbjuder mycket god valuta för pengarna, särskilt med tanke på dess hållbarhet och komfort. Med detta i åtanke, kan vi varmt rekommendera Ozami Hundbädd Elle till alla hundägare som letar efter en bekväm och hållbar bädd för sina fyrbenta vänner.

Fördelar

 • Avtagbar dyna för extra stöd
 • Hög hållbarhet och tål maskintvätt
 • Attraktiv design och färg
 • Passar både små och stora hundar
 • Prisvärd med bra kvalitet

Nackdelar

 • Kan vara för stor för vissa utrymmen
 • Beige färg kan visa smuts lätt

2. Mest prisvärda: Little&Bigger Fluffy Bädd

Little&Bigger Fluffy Bädd Frostvit
Little&Bigger Fluffy Bädd Frostvit
Komfort 9.5
Hållbarhet 9.6
Storlek 9.4
Totalt 9.5
Bästa pris
449 kr

Little&Bigger Fluffy Bädd är en riktigt mysig hundbädd som har fått ett högt betyg i vårt test, 4,5 av 5 möjliga. Med dess mjuka plyschmaterial och höga kanter som ger ett känsla av trygghet, är denna hundbädd en klar favorit hos både små och stora hundar. De flesta hundar verkar älska att kura ihop sig i den här bädden, och det är lätt att se varför. Den är inte bara bekväm, den ger också en känsla av skydd och säkerhet.

En annan stor fördel med denna hundbädd är dess hållbarhet. Den tål både tuggande och klösande, vilket gör den till ett utmärkt val för aktiva hundar. Dessutom har bädden ett avtagbart överdrag som kan tvättas i maskin, vilket gör rengöringen väldigt enkel. Storleken på bädden är också tillräcklig för de flesta hundstorlekar, vilket innebär att även större hundraser kan sträcka ut sig bekvämt.

När det kommer till design och pris presterar Little&Bigger Fluffy Bädd återigen mycket bra. Med sitt estetiskt tilltalande utseende passar den in i de flesta heminredningar. Trots dess högkvalitativa material och design är priset fortfarande mycket konkurrenskraftigt jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Sammanfattningsvis erbjuder Little&Bigger Fluffy Bädd utmärkt komfort, hållbarhet och design till ett rimligt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hundägare.

Fördelar

 • Mjuk plyschmaterial
 • Höga kanter för trygghetskänsla
 • Hållbar mot tugg och klös
 • Avtagbart och maskintvättbart överdrag
 • Estetiskt tilltalande design

Nackdelar

 • Något högre pris än vissa konkurrenter
 • Kan vara för stor för små hundraser

3. Bästa premium: Biabed Biabädd Original

BiaBed Biabädd Original - Hundbädd Grå
BiaBed Biabädd Original - Hundbädd Grå
Komfort 9.2
Hållbarhet 9.6
Storlek 9.1
Totalt 9.3
Bästa pris
939 kr

BiaBed Biabädd Original är en robust och pålitlig hundbädd som kommer med ett robust pris, men levererar värde för varje krona. Bädden får höga betyg för sin komfort, med ett tjockt lager polyeterskum som ger högsta bekvämlighet och avlastning för husdjuret. Kanten fungerar utmärkt som huvudkudde, en detalj som verkligen uppskattades av våra fyrbenta testare. Dessutom finns bädden tillgänglig i olika storlekar vilket gör att den passar för både små och stora hundar.

Vi hittade också att BiaBed Biabädd Original lever upp till sitt rykte för hållbarhet. Tillverkad i Sverige och klädd i högkvalitativt konstläder, den erbjuder en lång livstid. Tillverkarna försäkrar att bädden håller normalt en hunds livslängd och levereras med två års garanti på eventuella materialfel. Lätt att rengöra tack vare konstlädret som hindrar loppor, kryp och annan smuts från att få fäste, vilket är ett stort plus för upptagna husdjursägare.

Designmässigt är BiaBed Biabädd Original estetiskt tilltalande med flera färger att välja mellan. Den kan lätt matcha med de flesta heminredningar, vilket gör det till ett utmärkt val för stilmedvetna husdjursägare. Trots sitt relativt höga pris, ger BiaBed Biabädd Original utmärkt valuta för pengarna med tanke på dess höga kvalitet, hållbarhet och den komfort den erbjuder. Vi ger denna produkt ett betyg på 4,3/5 och rekommenderar det till andra husdjursägare som letar efter en premium hundbädd.

Fördelar

 • Tillhandahåller hög komfort
 • Passar både små och stora hundar
 • Hög hållbarhet
 • Lätt att rengöra
 • Estetiskt tilltalande design

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med andra
 • Endast två års garanti

4. Mest populära: Trixie Harvey Bed Square

Trixie Harvey Bed Square
Trixie Harvey Bed Square
Komfort 8.9
Hållbarhet 9.7
Storlek 9
Totalt 9.2
Bästa pris
689 kr

Vi på Husdjursrevyn har testat och utvärderat Trixie Harvey Bed Square och kan konstatera att den erbjuder både komfort och hållbarhet. Den här hundbädden är tillverkad i ett extra mjukt plyschtyg som är mycket uppskattat av våra fyrbenta vänner. Den fyrkantiga formen med höga kanter fungerar utmärkt som huvudkudde och ger en trygg och mysig känsla. Materialet är slitstarkt och står emot tuggande och klösande, vilket ger en hög hållbarhet.

Vi har tittat på olika storlekar av denna bädd, vilket gör att den passar för både stora och små hundar. Med storlekar från 60 x 50 cm upp till 100 x 75 cm kan alla hundar hitta en bekväm plats att sträcka ut sig på. Dessutom är designen både estetisk och praktisk. Den gråmelerade färgen passar in i de flesta heminredningar och bädden är lätt att flytta runt och rengöra.

Priset för Trixie Harvey Bed Square varierar mellan 619 kr till 1299 kr beroende på storlek, vilket vi anser är ett rimligt pris med tanke på dess höga kvalitet och komfort. Sammanfattningsvis kan vi säga att Trixie Harvey Bed Square erbjuder god valuta för pengarna och är en produkt vi varmt kan rekommendera till alla hundägare. Vårt totala betyg blir 4,2 av 5.

Fördelar

 • Extra mjukt plyschtyg för komfort
 • Slitstarkt material för hållbarhet
 • Fyrkantig form med höga kanter
 • Finns i olika storlekar
 • Estetisk och praktisk design

Nackdelar

 • Priset kan vara lite högt
 • Endast finns i gråmelerad färg

5. Mest pålitliga: Scruffs Expedition Box Hundbädd

Scruffs Expedition Box Hundbädd Grå
Scruffs Expedition Box Hundbädd Grå
Komfort 8.9
Hållbarhet 9.3
Storlek 8.8
Totalt 9
Bästa pris
749 kr

Scruffs Expedition Box Hundbädd är en robust och hållbar hundbädd som fått positiva omdömen från användare. Bädden är gjord av ett tåligt 600-denier tyg, vilket gör den både robust och hållbar. Detta tillsammans med det vattenavvisande materialet på undersidan, gör den lämplig för användning både inomhus och utomhus. Med en fyllning av 100 % återvunnen grön fiberfyllning, erbjuder den utmärkt dämpning och isolering, vilket uppskattas av hundar. Dock finns det en nackdel, kudden i botten kan inte tas ur och tvättas separat vilket kan vara opaktiskt i längden.

Designmässigt är Scruffs Expedition Box Hundbädd attraktiv med sitt enkla och klassiska utseende. Den finns tillgänglig i flera storlekar, vilket gör att du kan välja den bästa storleken för din hund. Dessutom har den höga kanter som ger bra stöd för din hund. Bädden är dessutom lätt att flytta runt och rengöra, vilket är en bonus för husdjursägare.

Prismässigt ligger Scruffs Expedition Box Hundbädd i övre halvan jämfört med andra testade hundbäddar. Men givet dess kvalitet och hållbarhet, är det värt priset på 749 kr. Det är alltid viktigt att komma ihåg att investeringen i en högkvalitativ hundbädd betalar sig i längden, i form av en gladare och mer bekväm hund. Sammantaget erbjuder Scruffs Expedition Box Hundbädd god valuta för pengarna och är ett utmärkt val för husdjursägare som söker en kvalitativ, hållbar och bekväm hundbädd.

Fördelar

 • Tåligt och hållbart 600-denier tyg
 • Vattenavvisande material
 • Återvunnen grön fiberfyllning
 • Attraktiv och klassisk design
 • Högkant för bra stöd

Nackdelar

 • Kudden kan inte tvättas separat
 • Pris ligger i övre halvan

6. Bästa budgetval: Basic Comfy Bädd

Basic Comfy Bädd Grå
Basic Comfy Bädd Grå
Komfort 8.9
Hållbarhet 8.8
Storlek 9
Totalt 8.9
Bästa pris
299 kr

Basic Comfy Bädd är en mjuk och prisvärd hundbädd som har mottagit många positiva recensioner från husdjursägare. Komfortmässigt tycks den göra ett utmärkt jobb - hundarna verkar älska den mjuka fleeceinredningen och de höga kanterna, som ger extra stöd och ger en känsla av trygghet. Många ägare rapporterar att deras hundar omedelbart tog till bädden och sover djupt och bekvämt i den. Dess storleksvariation (från 50 cm till 90 cm) gör att den kan passa både små och stora hundar.

I fråga om hållbarhet verkar Basic Comfy Bädd också stå upp väldigt bra. Många ägare har rapporterat att bädden fortfarande ser bra ut även efter flera månaders användning, vilket indikerar att materialet är slitstarkt och kan motstå en hel del tuggande och klösande. Dessutom har en ägare till en schäfer tik noterat att bädden fortfarande är hel trots flera månaders försök att bita sönder den.

Designmässigt är Basic Comfy Bädd både praktisk och stilren. Dess tidlösa färger gör att den passar in i de flesta heminredningar, och höjden på kanterna ger extra stöd till hunden. Priset på 299 kr är också mycket konkurrenskraftigt jämfört med andra produkter på marknaden, vilket gör den till ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget skulle vi rekommendera Basic Comfy Bädd till alla husdjursägare som letar efter en pålitlig, bekväm och prisvärd hundbädd.

Fördelar

 • Mjuk och bekväm för hunden
 • Hög kant ger extra stöd
 • Slitstarkt material
 • Passar både små och stora hundar
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Kan behöva tvättas ofta
 • Inte lika lyxig som dyrare alternativ

7. Mest prisvärda: Flamingo Basket Krems Round

Flamingo Basket Krems Round
Flamingo Basket Krems Round
Komfort 9
Hållbarhet 9.1
Storlek 8.3
Totalt 8.8
Bästa pris
299 kr

Flamingo Basket Krems Round hundbädd får ett betyg på 3,8 av 5 i vår bedömning, vilket tyder på att den är ett hyfsat val för ditt husdjur. Denna bädd som är tillverkad i plysch är mycket mjuk och bekväm vilket gör sovplatsen attraktiv för både hundar och katter. Dessutom har hundbädden en unik design som gör att den passar in i hemmets inredning, oavsett om den placeras på golvet eller i soffan. Detta bidrar till att den får höga poäng på komfort och design.

Med avseende på hållbarhet finns det dock utrymme för förbättring. Även om materialet är mjukt och bekvämt, kanske det inte håller lika länge som andra mer robusta material. Dessutom, med en vikt på bara 500 gram, kan det vara möjligt att hunden kan flytta runt den lite för lätt, vilket kan vara ett problem för vissa husdjursägare. Storleksalternativen är dock tillräckliga för att passa både små och stora hundar.

Prismässigt är Flamingo Basket Krems Round ett av de mer prisvärda alternativen, särskilt med tanke på dess lyxiga utseende. Med ett pris på endast 279 kr, är den definitivt mycket prisvärd jämfört med andra hundbäddar av liknande kvalitet på marknaden. Sammantaget är denna hundbädd värt att överväga för de som söker en bekväm och estetiskt tilltalande bädd till ett överkomligt pris.

Fördelar

 • Mjukt och bekvämt plyschmaterial
 • Unik och passande design
 • Prisvärd
 • Lämplig för både små och stora hundar

Nackdelar

 • Potentiellt låg hållbarhet
 • Enkel att flytta för hunden

Hur hittar man den bästa hundbädden?

Hitta den perfekta hundbädden kan verka som en utmaning med tanke på det stora urvalet av stilar, storlekar och material som finns på marknaden idag. Men med rätt kunskaper och en klar bild av vad din hund behöver, kan du göra ett informerat val som både du och din hund kommer att uppskatta. Här är några av de viktigaste faktorerna att överväga när du letar efter den bästa hundbädden.

Storlek och form

Storleken och formen på hundbädden är viktiga faktorer att tänka på. Din hund ska kunna sträcka ut sig bekvämt och röra sig fritt på bädden. Om din hund gillar att kura ihop sig kan en bädd med höga kanter vara ett bra val. Om din hund däremot gillar att sträcka ut sig kan en platt bädd vara ett bra alternativ. Se till att mäta din hund från nos till svans och lägg till några extra centimeter för att säkerställa att bädden är tillräckligt stor.

Material

Materialval är också viktigt när det gäller hundbäddar. En hundbädd bör vara gjord av hållbara, högkvalitativa material som kan tåla din hunds klorna och tuggande. Dessutom bör bädden vara gjord av material som är lätta att rengöra och tvätta. Vissa hundbäddar kommer med avtagbara klädsel som kan tvättas, vilket gör det lättare att hålla bädden ren och fri från bakterier och parasiter.

Comfort

En bra hundbädd bör vara bekväm för din hund. Den bör erbjuda tillräckligt med stöd och stötdämpning för din hunds kropp och leder, särskilt om din hund är äldre eller har problem med lederna. En bädd med minnesskum kan till exempel ge extra stöd och komfort för äldre hundar eller hundar med artrit. Andra bäddar kan ha en plysch yta som kan vara mjuk och mysig för din hund.

Hållbarhet

Hållbarheten på hundbädden är en annan viktig faktor att tänka på. En bra hundbädd bör vara gjord för att hålla länge, även under regelbunden användning. Den bör också vara tillverkad av robusta material som inte lätt går sönder eller blir utslitna. En hållbar hundbädd är en bra investering eftersom den kan spara dig pengar i det långa loppet.

Design

Även om det kanske inte är den viktigaste faktorn, vill många husdjursägare ha en hundbädd som ser bra ut i deras hem. Det finns hundbäddar i en mängd olika stilar, färger och mönster, så du kan hitta något som matchar din inredning och din personliga stil. Men kom ihåg att bekvämlighet och funktion bör vara högre prioriterat än utseende.

Hälsobenefits

Vissa hundbäddar är utformade med särskilda hälsofördelar i åtanke. Till exempel, vissa bäddar är gjorda av ortopediskt skum för att stödja hundens leder och ryggrad. Andra kanske har en värmande funktion för att hålla din hund varm under kalla nätter. Om din hund har specifika hälsoproblem eller behov, kan det vara värt att leta efter en hundbädd som erbjuder dessa fördelar.

Pris

Priset på hundbädden är också en faktor att överväga. Priset kan variera mycket beroende på märket, storleken, materialen och andra funktioner. Det är viktigt att sätta en budget och hålla sig till den, men kom ihåg att en dyrare bädd ofta kan erbjuda bättre kvalitet och hållbarhet. Tänk på hundbädden som en investering i din hunds hälsa och komfort.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla användarrecensionerna när du letar efter den bästa hundbädden. Andra hundägares åsikter och erfarenheter kan ge värdefull insikt om en produkts kvalitet, komfort och hållbarhet. Du kan även få tips om saker som kanske inte nämns i produktbeskrivningen, som hur lätt bädden är att rengöra eller hur väl den står emot en tuggande hund.

Fördelar med hundbädd

Hundbäddar är inte bara en plats för ditt husdjur att sova på. De erbjuder en mängd olika fördelar som kan förbättra din hunds livskvalitet, hälsa och välbefinnande. Nedan listas några av de mest framträdande fördelarna som kommer med att investera i en kvalitativ hundbädd.

 • Ger komfort: En av de mest uppenbara fördelarna med hundbäddar är komforten de erbjuder. Din hund spenderar mycket tid sovandes och att tillhandahålla en mjuk och mysig plats för din hund kan dramatiskt öka dess komfortnivå. Särskilt för äldre hundar eller de med led- eller muskelproblem, kan en bra bädd erbjuda mycket eftertraktad lindring.
 • Stöder hundens hälsa: Hundbäddar tillhandahåller stöd för din hunds leder och ben, vilket kan vara avgörande för äldre hundar eller hundar med ledproblem. En god natts sömn på en stödjande bädd kan bidra till att minska smärta och obehag, vilket i sin tur kan förbättra din hunds allmänna hälsa och välbefinnande.
 • Skyddar ditt hem: En hundbädd kan hjälpa till att skydda ditt hem från slitage som kan orsakas av din hund. Utan en egen säng, är det troligt att din hund kommer att hitta andra platser i hemmet att sova på, som soffan eller sängen, vilket kan leda till skador på dina möbler.
 • Erjuder ett tryggt utrymme: Hundbäddar ger hundar ett eget utrymme där de kan känna sig trygga och säkra. Detta kan vara särskilt viktigt för hundar i stressiga miljöer eller för dem som behöver en plats att dra sig tillbaka till när det blir för mycket.
 • Förbättrar beteende: Att ha en egen säng kan faktiskt bidra till att förbättra din hunds beteende. Det ger dem ett bestämt ställe där de vet att det är dags att koppla av och sova, vilket kan hjälpa till att skapa rutiner och minska nervositet eller hyperaktivitet.

Nackdelar med hundbädd

Även om det finns många fördelar med att ha en hundbädd, finns det också några potentiella nackdelar som är värda att överväga. Här är några av de mest framträdande nackdelarna som hundägare kan stöta på när de investerar i en hundbädd.

 • Kostnad: Kvalitativa hundbäddar kan vara dyra. Detta kan vara ett avskräckande för vissa hundägare, särskilt om de är osäkra på om deras hund kommer att använda bädden eller inte. Men det är viktigt att komma ihåg att en bra hundbädd kan vara en värdig investering för din hunds hälsa och välbefinnande.
 • Storlek och utrymme: Hundbäddar, särskilt de som är avsedda för stora raser, kan ta upp betydande utrymme i ditt hem. Detta gör dem mindre lämpliga för personer som bor i små lägenheter eller hem med begränsat utrymme. Dessutom kan vissa hundbäddar vara tunga och otympliga att flytta runt, vilket kan vara ett problem om du ofta behöver flytta bädden för att städa eller skapa mer utrymme.
 • Inkonsekvent användning: En annan potentiell nackdel med hundbäddar är att din hund kanske inte faktiskt använder den. Vissa hundar föredrar enkelt att sova på golvet, på möbler eller till och med i din säng istället för sin egen. Detta kan vara frustrerande, särskilt om du har lagt ner tid och pengar på att välja och köpa en bädd för din hund.
sovande hund

Hur man använder en hundbädd

Att få en hundbädd är bara halva uppdraget, nästa steg är att se till att din hund faktiskt använder den. Här är några steg du kan följa för att introducera och uppmuntra din hund till att använda sin nya säng.

Placera bädden på rätt plats

Ett av de första stegen i att använda en hundbädd korrekt är att hitta den bästa platsen för den. Placera hundbädden på en plats där din hund känner sig bekväm och trygg. Platsen bör vara tyst och fri från drag. Om din hund gillar att vara nära dig kan du överväga att placera bädden i ett rum där du ofta befinner dig.

Introducera bädden till din hund

När du har bädden på plats, låt din hund undersöka den. Detta kan inkludera att lukta på den, cirkulera runt den och till slut sätta sig eller ligga på den. Om din hund verkar ovillig att använda bädden kan du försöka uppmuntra den med positiv förstärkning, som godis eller beröm när den använder bädden.

Håll bädden ren

För att säkerställa att din hund fortsätter att använda bädden, är det viktigt att hålla den ren. Hundar har en stark luktsinne och kan bli motvilliga att använda en bädd som luktar illa. De flesta hundbäddar har avtagbara och tvättbara klädsel, vilket gör det enkelt att hålla bädden ren och luktfri.

Gör bädden attraktiv

Att göra bädden mer attraktiv för din hund kan också hjälpa till att uppmuntra dem att använda den. Detta kan innebära att lägga till en filt med din hunds favoritlukt, placera några av din hunds favoritleksaker på bädden eller till och med lägga en värmepadd på bädden för att göra den extra mysig under kalla dagar.

Var konsekvent

Slutligen, var konsekvent. Om du vill att din hund ska sova i sin säng varje natt, håll fast vid det. Låt inte din hund sova på soffan eller i din säng, eftersom detta kan skicka blandade signaler. Det kan ta lite tid, men med tålamod och konsekvens kommer din hund snart att vänja sig vid sin nya säng.

Vanliga frågor om Hundbädd

1. Hur ofta bör jag tvätta min hunds bädd?

Det beror på din individuella hund och dess livsstil, men generellt sett bör du tvätta din hunds bädd minst en gång i månaden. Om din hund spenderar mycket tid utomhus, har en känslig hud eller utsätts för loppor eller fästingar, kan du behöva tvätta bädden oftare. Att hålla bädden ren bidrar till att eliminera bakterier och allergener som kan orsaka hälsoproblem för din hund.

2. Vilken storlek på bädden ska jag välja till min hund?

Storleken på hundbädden bör vara tillräckligt stor för att din hund ska kunna sträcka ut sig bekvämt. Du kan mäta din hund från nosen till svansroten och lägga till några extra centimeter för att säkerställa att bädden är tillräckligt stor. Om din hund är valp, kom ihåg att ta hänsyn till dess förväntade fullvuxna storlek.

3. Är det nödvändigt med en hundbädd?

Medan vissa hundar kanske hellre sover på golvet eller i möblerna, finns det många fördelar med att ge din hund en egen bädd. En hundbädd ger stöd för din hunds leder och ben, hjälper till att reglera kroppstemperaturen och kan även bidra till att minska ångest. Dessutom kan en hundbädd skydda dina möbler från slitage.

4. Hur får jag min hund att använda sin nya bädd?

Introduktionen av en ny hundbädd bör göras gradvis. Låt din hund undersöka bädden och bli bekväm med den i sin egen takt. Du kan uppmuntra din hund att använda bädden genom att placera godis eller leksaker på den, eller genom att använda positiv förstärkning när din hund väljer att använda bädden.

5. Kan jag resa med hundbädden?

Ja, många hundbäddar är bärbara och lätta att resa med. Vissa hundbäddar är speciellt utformade för resor och är lätta att rulla upp och packa ner. Att ta med din hunds bädd när du reser kan hjälpa till att skapa en känsla av bekantskap och trygghet för din hund i en ny miljö.

6. Vilket material är bäst för en hundbädd?

Det finns inget bästa material för en hundbädd eftersom det beror på din hunds individuella behov. Vissa hundar kan föredra en mjuk och plysch känsla, medan andra kan behöva mer stödjande material som minnesskum. Det är också viktigt att välja ett material som är hållbart och lätt att rengöra.

7. Vad ska jag göra om min hund tuggar på sin bädd?

Om din hund tuggar på sin bädd, kan det vara tecken på kedsomhet, ångest eller dental problem. Prova att ge din hund mer motion eller stimulans genom lek och träning. Du kan också överväga att skaffa en tuggsäker hundbädd eller använda ett bittert avskräckningsmedel som är säkert för hundar.

8. Hur länge håller en hundbädd?

Livslängden på en hundbädd varierar beroende på flera faktorer, inklusive kvaliteten på materialet, hur ofta det används, din hunds storlek och beteende och hur väl bädden underhålls. Med korrekt vård kan en högkvalitativ hundbädd var i flera år.

Testvinnare - Bästa Hundbädd

 • Ozami Hundbädd Elle
 • Little&Bigger Fluffy Bädd
 • Biabed Biabädd Original
 • Trixie Harvey Bed Square
 • Scruffs Expedition Box Hundbädd
 • Basic Comfy Bädd
 • Flamingo Basket Krems Round
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
67 röster, Genomsnitt: 4.2 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu