Bästa Hundbur 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

En hundbur till bil är en essentiell utrustning för varje ansvarsfull hundägare som vill transportera sin fyrbenta vän på ett säkert och bekvämt sätt. Det är mer än bara en enkel korg eller bärare; det är en riktig säkerhetsanordning, utformad för att skydda både husdjuret och passagerarna i händelse av en bilolycka. Dessa burar är vanligtvis gjorda av robusta material som stål, aluminium och hårdplast för att säkerställa optimal hållbarhet och resistens mot stötar. De är konstruerade för att både vara rymliga nog för hunden att röra sig bekvämt och tillräckligt kompakta för att passa i bilens bagageutrymme.

En hundbur till bil blir nödvändig i en mängd situationer. Om du exempelvis planerar att resa långa sträckor med din hund, kommer denna utrustning att tillhandahålla en trygg och bekväm miljö för din hund genom hela resan. Den är även oerhört användbar för kortare resor, till exempel till veterinären, till parken eller till hunddagiset. Det skyddar inte bara din hund från eventuella faror vid plötsliga stopp eller svängar, men det hjälper även till att förhindra att din hund blir distraherad eller distraherar dig när du kör. En god kvalitetsbur ger dig dessutom enkel tillgång till din hund under resan och gör det enkelt att lasta i och ur din hund ur bilen.

I vårt omfattande test av hundburar till bil har vi utsett Thule Allax till bästa val. Denna bur kombinerar enastående säkerhetsegenskaper med en ergonomisk design som passar de flesta bilmodeller. Den utmärker sig med sin robusthet och hållbarhet, vilket garanterar att den kan tåla även de mest krävande förhållandena. Dessutom, erbjuder den en komfortabel och stressfri miljö för din hund, vilket gör varje resa till en njutbar upplevelse för både dig och din fyrbenta vän.

Innehållsförteckning
Bil med hundbur

Så gjorde vi testet

Vårt test av hundburar till bil baserades på en noggrann och omfattande utvärderingsprocess. Vi ville inte bara bedöma produkten baserat på dess utseende, utan även på dess praktiska funktion och säkerhetsfunktioner. För att gör detta, genomförde vi en serie test och jämförelser för att säkerställa att varje aspekt av produktens prestanda granskades. Vi tog också hänsyn till feedback från husdjursägare som använder de här produkterna dagligen.

 • Byggkvalitet: Hur väl är hundburen tillverkad? Är den tillverkad av robusta och hållbara material som kommer att stå emot tidens tand?
 • Säkerhet: Hur säker är hundburen? Har den säkerhetsfunktioner som skyddar din hund vid en olycka? Är den krocktestad? Går buren att låsa?
 • Storlek och passform: Hur rymlig är hundburen? Kan den rymma din hunds storlek och ge tillräckligt med rörelseutrymme? Passar den bra i din bil? Finns det fortfarande plats för annan last?
 • Komfort: Är hundburen bekväm för din hund att åka i? Har den tillräckligt med ventilation och ett mjukt underlägg för att din hund ska trivas?
 • Tillbehör: Finns det tillbehör för att underlätta användning av buren? Finns det t.ex. stötfångarskydd, koppelkrokar eller någon typ av förvaringslösning?
 • Anvädning: Är buren lätt att montera? Är det enkelt att öppna och stänga? Har vissa hundar problem att hoppa in i den?
 • Design: Hur ser hundburen ut? Är designen tilltalande för ögat? Finns det några andra bra funktioner?
 • Prisvärdhet: Är hundburen prisvärd i förhållande till dess kvalitet och funktioner? Ger den bra värde för pengarna?

Genom att granska dessa aspekter noggrant, kunde vi skapa en omfattande och objektiv bedömning av de bästa hundburarna till bil på marknaden. Resultatet är en informativ guide som hjälper husdjursägare att göra ett välinformerat val när de köper en hundbur till bil.

Topplista: Bästa Hundbur

1. Bäst i test: Thule Allax

thule allax
Thule Allax
Bäst i test
Säkerhet 9.9
Användning 9.8
Pris 9.4
Totalt 9.7
Bästa pris
6999 kr

Säkerhet och byggkvalitet är av yttersta vikt när det kommer till hundburar för bil, och Thule Allax hundbur excellerar inom båda dessa områden. Den robusta konstruktionen och premiärmaterialen ger inte bara en lång livslängd, men också en säker och trygg miljö för din hund vid en potentiell krock. Dess innovativa deformationszon och krocktestade design ökar ytterligare säkerheten. Därutöver är den tillverkad med tanke på användarvänlighet, med inkluderade spännband för säker montering i bilen, och en mjuk gasdämpad lucka som kan öppnas smidigt.

En annan framstående egenskap hos Thule Allax hundbur är dess anpassningsbarhet. Med tio olika storlekar att välja mellan och justerbart djup, ger den en utmärkt passform för både din bil och din hund. Dess komfortnivå är också imponerande, med tillräckligt utrymme för din hund att röra sig i samt god ventilation. Det finns även ett fönster för bättre uppsikt, vilket gör att du alltid kan hålla koll på din hund.

Trots sin högre prispunkt, ger Thule Allax hundbur exceptionellt värde för pengarna. Dess förstklassiga konstruktion, säkerhetsfunktioner och uppsättning av användbara tillbehör som stötfångarskydd och förvaringslösning gör det till ett utmärkt val för alla hundägare. Med tanke på dess överlägsna kvalitet och funktioner, är Thule Allax hundbur väl värd investeringen för att säkerställa din hunds komfort och säkerhet under bilturer.

Fördelar

 • Hög byggkvalitet med hållbara material
 • Krocktestad för extra säkerhet
 • Tillgänglig i många storlekar
 • Inkluderar gasdämpande lucka och inbyggt lås
 • Prisvärd med många funktioner

Nackdelar

 • Eventuellt lite för stor för mindre bilar
 • Kan vara tung att flytta på grund av robust konstruktion

2. Bästa hundgrind: ArtFex Hundgrind

ArtFex Hundgrind Modell 2 Dubbel Black - 10007 - 90x75 cm
ArtFex Hundgrind Modell 2 Dubbel Black - 10007 - 90x75 cm
Säkerhet 9.3
Användning 9.8
Pris 9.4
Totalt 9.5
Bästa pris
4299 kr

ArtFex hundgrind får höga betyg för dess robusta byggkvalitet. Tillverkad i Sverige, är den framställd av stark metall som kan motstå tidens tand och hålla din hund säker. Med dimensioner på 90x75 cm och vikt på 15300 gram, rymmer denna grind bekvämt hunden samtidigt som den passar bra i många bilar. Den dubbla dörren tillför ytterligare brukbarhet och gör den till ett mångsidigt val.

När det gäller säkerhet och komfort, är ArtFex hundgrind ett bra val. Den dubbla dörren tillåter din hund enkel åtkomst och grinden är lätt att montera, vilket ger enkel användning utan onödigt besvär. Det bör dock noteras att en hundgrind inte skyddar bilen på samma sätt som en hundbur, men den ger bra skydd för din hund. Utöver det, blir inte bilen en dödsfälla om du skulle lämna din hund i den under varma dagar vilket är en stor fördel.

Priset för ArtFex hundgrind ligger på 4299 kr vilket kan tyckas vara dyrt för vissa, men med tanke på dess höga kvalitet och praktiska design, får den högt betyg i prisvärdhet. Den är visserligen inte billig, men dess kvalitet och säkerhetsfunktioner gör den värd priset. Allt som allt får ArtFex hundgrind betyget 4,5/5 i vårt test och är ett starkt val för hundägare som söker en pålitlig och säker hundgrind till bilen.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Dubbeldörrar för enkel tillgång
 • Tillräckligt med utrymme för hunden
 • Bra ventilation
 • Tillverkad i Sverige

Nackdelar

 • Relativt högt pris
 • Ingen information om garanti

3. Bäst storlek och passform: ArtFex Hundbur

ArtFex Hundbur
ArtFex Hundbur
Säkerhet 9.6
Användning 9.7
Pris 9.2
Totalt 9.4
Bästa pris
3249 kr

ArtFex Hundbur är en robust och kvalitativ produkt som blivit utvald som bästa hundbur i vårt test. Den har byggts med säkerhet i åtanke, vilket framgår av dess krocktestade konstruktion och inbyggda säkerhetsfunktioner. Dessutom är den försedd med en evakueringslucka och en gasdämpare för luckan, vilket bidrar till att göra buren ännu säkrare. Den har också ett låssystem som ger extra skydd för ditt husdjur. Dessutom uppskattas dess design, med svart metallkonstruktion, vilket ger den en stilren och professionell känsla.

Buren finns i olika storlekar (Small, Medium, Medium Bred, Large) vilket gör att den kan anpassas till din hunds storlek och ditt fordon. Storleken och passformen på buren var en av de aspekter som vi gav högst betyg. Den erbjuder tillräckligt med rörelseutrymme för hunden samtidigt som den passar bra i bilen. Trots sin robusta konstruktion är den relativt lätt att hantera, med en vikt som varierar mellan 12-20 kg beroende på storlek.

Utifrån dess prestanda och kvalitet är det uppenbart att ArtFex Hundbur ger ett utmärkt värde för pengarna. Priset kan te sig högt vid första anblicken, men givet produktens kvalitet, säkerhetsfunktioner och hållbarhet, är det tydligt att denna hundbur är värd sin prislapp. Dessutom, med tanke på att den fick Bäst i Test av Teknikens Värld i deras hundburstest 2016, kan man vara säker på att man får en toppklassig produkt. Sammantaget ger vi ArtFex Hundbur betyget 4,4 av 5 för dess enastående prestanda, kvalitet och säkerhet.

Fördelar

 • Stabil och krocktestad konstruktion
 • Inbyggd evakueringslucka
 • Gasdämpare för luckan
 • Rymlig och bekväm för hunden
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Något högt pris
 • Lite enklare design

4. Mest robust: MimSafe VarioCage Single

MimSafe VarioCage Original Single Black Large
MimSafe VarioCage Original Single Black Large
Säkerhet 9.8
Användning 9.4
Pris 9.3
Totalt 9.3
Bästa pris
4499 kr

MimSafe VarioCage Single, med ett pris på 4499 kronor, erhåller ett högt betyg på 4.3 av 5 i vårt test och utmärker sig framför allt för sin robusta byggkvalitet och höga säkerhetsstandard. Tillverkad av stål och pulverlackerad i grå och svarta nyanser, ger den en solid struktur som klarar tidens tand. Den är dessutom krocktestad och utformad för att tryckas ihop på ett kontrollerat sätt vid en eventuell olycka, vilket skyddar både hund och passagerare.

Med tanke på storlek och passform är denna bur anpassningsbar med bredden på 55,5 cm och höjden mellan 76-103 cm, vilket gör det möjligt att ge tillräckligt med rörelseutrymme för hunden. Det är viktigt att notera att burar bör väljas baserat på hundens storlek. Buren är också utrustad med en bekväm insida som ger tillräcklig ventilation för hunden. Användningsmässigt är denna bur enkel att montera och baksidan kan lyftas bort med några enkla handgrepp.

Vad gäller design och prisvärdhet, har MimSafe VarioCage Single en klassisk och funktionell design som är tilltalande. Den kommer med ett stötfångarskydd som är ett bra tillbehör för att underlätta användningen av buren. Trots det högre priset jämfört med andra burar i vårt test, ger dess robusta konstruktion, höga säkerhetsstandard och goda användarvänlighet bra värde för pengarna, vilket gör den till ett utmärkt val för hundägare som prioriterar säker transport.

Fördelar

 • Robust och hållbar konstruktion
 • Hög säkerhet - krocktestad
 • Rymlig för olika hundstorlekar
 • Enkel att använda
 • Minst tre års garanti

Nackdelar

 • Ligger i det högre prissegmentet
 • Inga särskilda tillbehör nämnda

5. Bästa för mindre hundar: 4pets Caree Transportbur

4pets Caree Transportbur
4pets Caree Transportbur
Säkerhet 9
Användning 9.4
Pris 9.5
Totalt 9.2
Bästa pris
3790 kr

4pets Caree Transportbur får betyget 4,2 av 5 i vårt test vilket gör den till den bästa hundburen för mindre hundar. Den är robust byggd och har en snygg design som passar in i de flesta bilar. Den kan enkelt fästas med säkerhetsbälte eller med 4Pets Caree Isofix Connector. Buren är krocktestad enligt TÜV Süd vilket ger en extra säkerhet för ditt husdjur. Dess maximala viktgräns varierar mellan 8 kg och 15 kg beroende på hur buren är fäst, vilket gör den idealisk för mindre hundar.

I termer av användarkomfort, så är buren utrustad med en löstagbar kudde som kan tvättas i maskin. Det unika med denna bur är dess ‘Pull & Klick’-design, vilket gör det lätt att öppna och stänga buren med en hand. En annan fördel är att den har handtag både fram och bak, vilket gör den lätt att hantera och flytta. Detta, kombinerat med dess formbara baksida, gör att buren passar i de flesta bilmodeller och ger tillräckligt med rörelseutrymme för ditt husdjur.

Prismässigt ligger 4pets Caree Transportbur på den högre sidan, men med tanke på dess höga byggkvalitet, säkerhetsfunktioner och användbarhet, anser vi att det ger ett bra värde för pengarna. Dock skulle vi ha önskat att Isofix Connector ingick i priset. Detta är en liten detalj som skulle ha gjort denna redan utmärkta produkt ännu bättre. Men trots detta, så är 4pets Caree Transportbur en utmärkt investering för mindre hundägare som prioriterar säkerhet och komfort för sina husdjur.

Fördelar

 • Säker och bekväm design
 • Robust byggkvalitet
 • Enkel att använda
 • Passar små hundar och katter
 • Löstagbar, maskintvättbar kudde

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med andra alternativ
 • Kan vara för liten för större husdjur

Att hitta den bästa hundburen till bil

Att hitta den bästa hundburen till bil kan vara en utmaning, särskilt med det breda utbud av märken och modeller som finns på marknaden idag. Nyckeln till att göra ett bra val ligger i att förstå vilka kriterier som är viktigast att överväga. Här är några av de mest relevanta faktorerna som kan hjälpa dig att hitta rätt bur för din hund och din bil.

Materialkvalitet

Vid val av en hundbur till bil är det första du bör överväga vilket material den är gjord av. Den bör vara tillverkad av starka och hållbara material som kan motstå stötar och hålla din hund säker i händelse av en olycka. Material som aluminium, stål och hårdplast är vanligtvis de bästa valen. Undvik burar gjorda av svag plast eller tunn metall, eftersom de kan spricka eller böja sig under tryck.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhetsfunktioner är avgörande när det gäller hundburar till bilar. En bra bur bör ha en stark låsmekanism för att förhindra att din hund rymmer under resan. Den bör också ha säkerhetsbälten eller andra fästanordningar för att säkert fästa buren i bilens bagageutrymme. Andra viktiga säkerhetsfunktioner kan inkludera nödutgångar och inbyggda krockzoner.

Storlek och passform

Storleken på buren är också viktig att överväga. Din hund bör kunna stå, sitta, vända sig och ligga ner bekvämt i buren. Men samtidigt bör den inte vara för stor, eftersom det kan orsaka att din hund kastas runt i buren vid en plötslig inbromsning eller sväng. Buren bör också passa bra i din bil. Många tillverkare tillhandahåller storleksguider och rekommendationer baserade på olika bilmärken och modeller.

Komfort

Även om säkerhet är högsta prioritet, bör du inte glömma bort din hunds komfort. En bra hundbur bör ha tillräckligt med ventilation för att säkerställa god luftcirkulation. Den bör också ha en bekväm bottenmatta eller kudde för att göra resan så bekväm som möjligt för din hund. Om du planerar att göra långa resor, kan det vara värt att överväga en bur med inbyggd vattenskål och plats för mat.

Enkelhet att använda

Buren bör vara lätt att använda, både för dig och din hund. Den bör vara lätt att montera och demontera, och den bör ha en dörr som är lätt att öppna och stänga. Om du ofta behöver ta buren in och ut ur bilen, kan det vara värt att överväga en modell med hjul. En bra hundbur bör också vara lätt att rengöra, med löstagbara delar eller material som kan torkas av eller maskintvättas.

Uthållighet

Hundburar till bilar kan utsättas för en hel del slitage, särskilt om du reser ofta med din hund. En bra hundbur bör vara tillräckligt robust för att motstå repor, bitmärken och andra former av skador. Dessutom bör den kunna stå emot rost och korrosion, särskilt om du bor i ett område med mycket regn eller snö.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla på användarrecensioner innan du gör ditt val. Dessa kan ge dig insikt i hur buren presterar i verkliga situationer, och de kan hjälpa dig att identifiera eventuella problem eller nackdelar som inte nämns i produktbeskrivningen. Tänk dock på att inte alla recensioner är lika tillförlitliga, så det är bäst att läsa flera olika källor för att få en balanserad uppfattning.

Fördelar med en hundbur till bil

Att investera i en hundbur till bil kan ha många fördelar, både för dig och din fyrbenta vän. Från att förbättra säkerheten under bilresor till att förenkla transporten av din hund, här är några av de främsta fördelarna:

 • Säkerhet: Den mest uppenbara fördelen med en hundbur till bil är att den förbättrar säkerheten för både hunden och passagerarna i bilen. I händelse av en plötslig inbromsning, sväng eller olycka, kan en lös hund i bilen bli en farlig projektil. En hundbur håller hunden säkert på plats, minskar risken för skador och skyddar passagerarna i bilen från att träffas av hunden.
 • Komfort: En bra hundbur till bil ger också en bekväm och lugnande miljö för din hund under resan. Med rätt storlek och ordentligt utformad ventilation, kan din hund sitta, ligga ner, sträcka ut sig och vända sig om bekvämt. Dessutom kan tystnaden och avskildheten i buren hjälpa till att minska åksjuka och stress hos känsliga hundar.
 • Flexibilitet: Med en hundbur kan du tryggt ta med din hund var som helst du går med bil. Oavsett om du ska på semester, till veterinären eller bara till parken, kan hundburen säkerställa att din hund reser säkert och bekvämt. Vissa burar kan även användas som tillfälliga hem för din hund när du är på semester eller borta från hemmet.
 • Lätt att rengöra: En välkonstruerad hundbur till bil är också lätt att rengöra. De flesta burar har löstagbara golv och sidor som kan tvättas eller torkas av. Detta är särskilt viktigt om din hund har en olycka, blir sjuk eller bara är lite smutsig efter en dag i parken.
 • Lång livslängd: Slutligen, en hundbur till bil är en långsiktig investering. Med rätt skötsel och underhåll kan en bra hundbur hålla i flera år, även med regelbunden användning. Detta gör det till ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra typer av hundtransportalternativ.

Nackdelar med en hundbur till bil

Trots de många fördelarna med att ha en hundbur till bil finns det också några nackdelar att tänka på. Här är några av de mest uppenbara:

 • Storlek och utrymme: En av de mest uppenbara nackdelarna med en hundbur till bil är att den tar upp en hel del utrymme. Om du har en liten bil eller behöver mycket bagageutrymme för andra saker, kan en hundbur vara otymplig och obekväm. Detta kan vara särskilt problematiskt om du har mer än en hund, eftersom varje hund bör ha sin egen bur för säker transport.
 • Kostnad: En annan nackdel med hundburar till bilar är kostnaden. Kvalitetsburar kan vara dyra, och även om de kan vara värda investeringen i form av säkerhet och hållbarhet, kan kostnaden vara avskräckande för vissa hundägare. Budgetalternativ finns tillgängliga, men de kan sakna viktiga säkerhetsfunktioner och hållbarhet som mer högkvalitativa alternativ erbjuder.
 • Anpassning: Slutligen kan det vara utmanande att hitta en hundbur som passar perfekt för din hund och din bil. Storlek, form, och design varierar kraftigt mellan olika modeller och märken, och det kan krävas flera försök och fel innan du hittar rätt bur för dina behov. Även om många tillverkare erbjuder storleksguider och rekommendationer, kan dessa inte alltid vara tillförlitliga eller exakta för varje individuell hund och bil.
Hund bakom galler

Använda en hundbur till bil

Att använda en hundbur till bil på rätt sätt är avgörande för att maximera både din och din hunds säkerhet och komfort. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Förberedelser

Innan du sätter din hund i buren, se till att den är ordentligt installerad och säkrad i bilen. Fäst alla remmar eller säkerhetsbälten enligt tillverkarens instruktioner och se till att buren är stabil och inte kan röra sig. Se också till att buren är ren och fri från skräp, och att det finns en bekväm kudde eller filt för din hund att sitta eller ligga på. Om din hund är ovan vid att vara i en bur, överväg att låta dem utforska den i lugn och ro hemma innan ni åker iväg.

Placering av hunden

När det är dags att sätta din hund i buren, se till att göra det på ett lugnt och försiktigt sätt. För att undvika stress bör du aldrig tvinga din hund in i buren. Istället, uppmuntra dem att gå in frivilligt genom att använda positiv förstärkning som beröm eller godsaker. När din hund är i buren, se till att dörren är ordentligt stängd och låst innan ni börjar köra.

Under resan

Under resan bör du göra regelbundna stopp för att låta din hund sträcka på benen, dricka vatten och kanske göra sina behov. Detta är särskilt viktigt på längre resor. Om det är varmt, se till att din bil är tillräckligt sval och att det finns färskt vatten tillgängligt i buren. Var noga med att aldrig lämna din hund ensam i bilen, särskilt inte i varmt väder.

När ni är framme

När ni har kommit fram till er destination, låt din hund komma ut ur buren och sträcka på sig innan ni går vidare. Kontrollera buren för att se om den behöver rengöras eller om det finns något som behöver repareras. Om du ska använda buren som ett tillfälligt hem för din hund, se till att den är på en säker plats och att det finns tillräckligt med ventilation.

Efter resan

Efter resan, rengör och desinficera buren noggrant. Kontrollera också alla delar för eventuella skador och se till att reparera eller ersätta dem om det behövs. Om du tänker förvara buren, gör det på en torr och skyddad plats för att förlänga dess livslängd.

Vanliga frågor om Hundbur

Vilken storlek på hundbur till bil ska jag välja för min hund?

Storleken på hundburen bör anpassas efter din hunds storlek och vikt. Din hund ska kunna stå, sitta, ligga ner och vända sig om bekvämt inuti buren. En bur som är för liten kan vara obekväm och stressande för din hund, medan en bur som är för stor kan innebära en säkerhetsrisk i händelse av en olycka. Många tillverkare tillhandahåller storleksguider baserat på olika hundraser och vikter, vilket kan vara en bra utgångspunkt. Dock kan det vara bra att även ta hänsyn till din hunds individuella mått och beteenden.

Behöver jag verkligen en hundbur till bilen om jag bara gör korta resor med min hund?

Ja, även på korta resor är det viktigt att din hund är säkert fastsatt. Plötsliga inbromsningar eller svängar kan orsaka skada på din hund om den inte är ordentligt säkrad, oavsett resans längd. Dessutom kan en lössläppt hund inne i bilen orsaka distraktioner som kan vara farliga när du kör. En hundbur är det säkraste sättet att transportera din hund i bilen, oavsett om du planerar att resa långt eller bara runt kvarteret.

Hur rengör jag min hundbur till bil?

Det är viktigt att hålla din hundbur ren för att säkerställa din hunds hälsa och komfort. Många hundburar har löstagbara golv eller delar som kan tvättas för hand eller i maskin. För delar som inte kan tas bort, kan du använda en mild tvållösning och en trasa eller svamp för att rengöra dem. Se till att skölja buren ordentligt efter rengöring för att ta bort eventuella tvålrester. Torka sedan buren noggrant innan du placerar din hund i den igen.

Hur får jag min hund att känna sig bekväm i hundburen?

Det kan ta lite tid för vissa hundar att vänja sig vid att vara i en bur. Börja med att låta din hund utforska buren i hemmet, med dörren öppen, så att den kan vänja sig vid den nya miljön. Du kan uppmuntra din hund att gå in i buren genom att placera leksaker, godsaker eller en favoritfilt inuti. När din hund verkar bekväm med att vara i buren hemma, kan du börja med korta bilresor och gradvis öka längden på resorna över tid.

Kan jag placera mer än en hund i samma bur?

Det rekommenderas generellt att varje hund har sin egen bur vid bilresor, för säkerhet och komfort. Om två hundar placeras i samma bur finns det en risk att de kan skada varandra, särskilt i en stressande situation som en bilresa eller en olycka. Det finns dock större burar som är avsedda för flera hundar, med separata fack för varje hund. Dessa kan vara ett alternativ om du har flera mindre hundar och tillräckligt med utrymme i din bil.

Är det lagligt att transportera min hund i bil utan bur?

Lagstiftningen varierar mellan olika länder och regioner. I många länder kräver lagen att husdjur ska vara säkert fastsatta under bilresor, för att förhindra skador på djuret och andra passagerare i händelse av en olycka. Även om en bur inte alltid är obligatorisk, är det ofta det säkraste alternativet för att transportera din hund. Kontrollera lokala lagar och föreskrifter för mer information.

Kan jag lämna min hund i buren i bilen om jag bara ska in i affären en snabbis?

Det är aldrig rekommenderat att lämna din hund ensam i bilen, oavsett om de är i en bur eller inte. Temperaturer inuti en bil kan snabbt stiga till farliga nivåer, även på relativt svala dagar, vilket kan leda till värmeslag och andra hälsoproblem hos din hund. Dessutom kan ensamma hundar bli stressade eller rädda, vilket kan orsaka skadligt beteende. Om du måste lämna din bil, är det bäst att ta med din hund eller att lämna dem hemma.

Testvinnare - Bästa Hundbur

 • Thule Allax
 • ArtFex Hundgrind
 • ArtFex Hundbur
 • MimSafe VarioCage Single
 • 4pets Caree Transportbur
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu