Bästa Hundfäll 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Hundfällar är mer än bara ett mysigt tillbehör för ditt husdjur. De erbjuder en skyddande barriär mellan hundens päls och dina möbler, vilket hjälper till att hålla dem rena och fria från hundhår. Hundfällar kommer i olika storlekar, material och designs för att passa alla typer av hundar och heminredningar. Vissa hundfällar är även maskintvättbara, vilket gör det enkelt att hålla dem rena och fräscha. Många hundfällar är tillverkade av mjuka och bekväma material som din hund kommer att älska att kura upp sig på.

En hundfäll är särskilt användbar under de kallare månaderna när din hund kan behöva extra värme. Men de är också bra året runt för äldre hundar som kan uppskatta extra stöd för sina leder. Hundfällar kan placeras på golvet, i en hundbädd, på soffan eller någon annanstans där din hund gillar att koppla av. De ger också din hund en känsla av trygghet och tillhörighet, eftersom de har sin egen specifika plats i hemmet.

I vår omfattande jämförelse av olika hundfällar har vi fastställt att Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm står ut som det bästa valet. Detta hundfäll kombinerar elegans med funktionalitet, och erbjuder inte bara komfort för din hund, men också en stilfull touch till din inredning. Med sitt slitstarka material och maskintvättbara design, är detta hundfäll ett utmärkt val för alla hundägare som söker det bästa för deras fyrbenta vän.

Hundfaell Banner 4

Så gjorde vi testet

För att säkerställa att vi levererar en noggrann och tillförlitlig recension av de bästa hundfällarna på marknaden, genomgick vi en omfattande test- och utvärderingsprocess. Vi tog fram ett urval av hundfällar från olika märken och prisklasser och granskade dem grundligt med hjälp av en mycket specifik uppsättning kriterier.

 • Komfort: Hur bekväm är hundfällen för hunden att ligga på? Använder den material av hög kvalitet som är mjuka och gynnar hundens komfort?
 • Hållbarhet: Hur väl står hundfällen emot slitage? Går den sönder lätt, eller håller den upp bra även efter flera månaders användning?
 • Skötsel: Hur lätt är hundfällen att tvätta och underhålla? Är den maskintvättbar, och behåller den sin form och struktur efter tvätt?
 • Storlek: Vilka olika storlekar finns tillgängliga? Passar hundfällen till olika raser och storlekar av hundar?
 • Värde för pengarna: Är hundfällens pris rimligt med tanke på dess kvalitet, komfort och hållbarhet?

För att sammanfatta, vår test- och utvärderingsprocess för hundfällar var utformad för att ge en fullständig bild av varje produkts prestanda och värde. Vi hoppas att denna noggranna granskning kommer att hjälpa dig som husdjursägare att göra ett informerat val när du köper en hundfäll till din fyrbenta vän.

Topplista: Bästa Hundfäll

1. Bäst i test: Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm

Hunter Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm
Hunter Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm
Bäst i test
Komfort 9.9
Hållbarhet 9.6
Funktionalitet 9.6
Totalt 9.7
Bästa pris
609 kr

Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm från Hunter är en utmärkt produkt som inte bara imponerar med sin mjuka och sköna plädkänsla, men även med sin hållbarhet och skötsel. Dess mjuka plyschmaterial erbjuder stor komfort för din hund, samtidigt som undersidan i tålig polyester säkerställer långvarig användning. Den är tillräckligt mjuk för att tillhandahålla en bekväm sovplats för hunden, samtidigt som den är hållbar nog att motstå vassa klor och smutsiga tassar. Med ett betyg på 4,7/5 kommer detta att vara en mycket god investering för din fyrbenta vän.

Hundfällen är också enkel att sköta. Den kan tvättas i maskin vid behov på 30°C, vilket gör den mycket praktisk för husdjursägare. Vi uppskattade det faktum att hundfällen behåller sin form och struktur även efter tvätt, vilket är ett starkt tecken på dess överlägsna kvalitet. Dessutom passar dess neutrala svarta färg bra med de flesta inredningar och den kan läggas på möbler för att skydda dem från smuts och skador.

Slutligen, med tanke på hundfällens kvalitet, komfort och hållbarhet, anser vi att priset på 579 kr är helt rimligt. Storleken på 100x70cm är också tillräcklig för att passa de flesta hundraser, vilket gör den till ett flexibelt val för alla hundägare. Sammantaget erbjuder Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm utmärkt värde för pengarna och vi rekommenderar den starkt till alla husdjursägare som letar efter en pålitlig och bekväm hundfäll.

Fördelar

 • Mjukt plyschmaterial för stor komfort.
 • Tålig polyesterundersida för långvarig användning.
 • Maskintvättbar vid 30°C.
 • Neutral svart färg passar till all inredning.
 • 100x70cm storlek passar de flesta hundraser.

Nackdelar

 • Kan vara för varm under sommaren.
 • Priset kan uppfattas som högt av vissa.

2. Bästa billiga: Blanket Snoozzy Gray/Black 150 x 100 cm

Flamingo Blanket Snoozzy Gray/Black 150 x 100 cm
Flamingo Blanket Snoozzy Gray/Black 150 x 100 cm
Komfort 9.3
Hållbarhet 9.7
Funktionalitet 9.5
Totalt 9.5
Bästa pris
293 kr

Flamingo Blanket Snoozzy Gray/Black 150 x 100 cm är en utmärkt hundfäll som får toppbetyg från oss för sin komfort och kvalitet. Den mjuka plyschen är otroligt bekväm för hunden att ligga på, och materialet känns lyxigt och av hög kvalitet. Denna produkt är tydligt designad med hundens komfort i åtanke, vilket också uppskattas av ägaren. Dess storlek på 150 x 100 cm gör den också lämplig för flera raser och storlekar av hundar.

Hållbarheten av denna produkt är ännu en styrka. Den står upp väl mot slitage och visar ingen märkbar nedbrytning även efter flera månaders användning. Den behåller sin form och struktur bra, även efter tvätt, vilket är en viktig faktor att tänka på när man köper en hundfäll. Dessutom är den mycket lätt att tvätta och underhålla, vilket gör det till ett praktiskt val för husdjursägare.

För sitt pris på 399 kr, ger Flamingo Blanket Snoozzy Gray/Black 150 x 100 cm utmärkt värde för pengarna. Med tanke på dess kvalitet, komfort och hållbarhet är priset mycket rimligt. Om du letar efter en hundfäll som både du och din hund kommer att älska, så kommer denna produkt inte att göra dig besviken. Vi rekommenderar starkt det till alla hundägare där ute. Vårt betyg: 4,5/5.

Fördelar

 • Mycket bekväm för hunden
 • Högkvalitativt och lyxigt material
 • Passar flera hundraser och storlekar
 • Hög hållbarhet och tål tvätt
 • Lätt att tvätta och underhålla

Nackdelar

 • Kan vara för stor för små hundar
 • Priset kan vara högt för vissa

3. Mest hållbara: Fleecepläd Svart 100x70cm

Gustaf och Evita Fleecepläd Svart 100x70cm
Gustaf och Evita Fleecepläd Svart 100x70cm
Komfort 9.7
Hållbarhet 9.3
Funktionalitet 8.9
Totalt 9.3
Bästa pris
199 kr

Baserat på vår noggranna testning och utvärdering av Fleecepläd Svart 100x70cm från Gustaf & Evita, är vi glada att kunna ge denna produkt ett betyg på 4,3/5. Detta beror på flera faktorer, varav det första är komfort. Hunden tycktes tycka om att ligga på denna mjuka och sköna fleecepläd. Vi var också positivt överraskade av kvaliteten på materialet; det kändes mjukt mot huden och verkade vara av hög kvalitet, vilket bidrar till hundens övergripande komfort.

För att tala om hållbarheten och skötsel, höll pläden upp bra under testperioden och visade liten slitage trots frekvent användning. Dessutom var det mycket enkelt att tvätta och underhålla, vilket är ett stort plus för husdjursägare. Pläden behöll sin form och struktur väl efter tvätt i maskin vid 40°C, vilket bevisar sin hållbarhet och långvariga kvalitet.

Slutligen, när det gäller storlek och värde för pengarna, erbjuder Fleecepläd Svart 100x70cm utmärkt värde. Med sina dimensioner på 100x70cm, passar denna pläd till en bred rad olika hundraser och storlekar. Och till priset av 199 kr är vi övertygade om att denna produkt erbjuder utmärkt värde för pengarna, särskilt med tanke på dess höga kvalitet, komfort och hållbarhet. Sammantaget är Fleecepläd Svart 100x70cm en utmärkt produkt som vi rekommenderar till alla hundägare.

Fördelar

 • Hög komfort för hunden.
 • Högkvalitativt och mjukt material.
 • Hållbar och tål frekvent användning.
 • Lätt att tvätta och underhålla.
 • God storlek och värde för pengarna.

Nackdelar

 • Kan bli för varm för vissa hundraser.
 • Svart färg kan visa päls.

4. Bästa komfort: Vetbed

Active Canis Vetbed
Active Canis Vetbed
Komfort 9.1
Hållbarhet 9.5
Funktionalitet 9
Totalt 9.2
Bästa pris
159 kr

Produkten Vetbed får ett högt betyg av oss, 4,2 av 5, för sin goda kvalitet och praktiska användning. Fällen är mycket bekväm med sin tjocklek på 20mm vilket gör att den passar perfekt för hundar att ligga på både i buren och på golvet. Dessutom är den tillverkad av mjuka material som gynnar hundens komfort och kan bidra till en god sömnkvalitet för ditt husdjur.

En stor styrka hos Vetbed är dess hållbarhet och lättsköttlighet. Den kan tvättas i maskin på 60 grader och dessutom torktumlas vilket gör den mycket lätt att hålla ren. Vi har observerat att den behåller sin form och struktur även efter flera tvättar vilket bidrar till en lång livslängd. Dessutom kommer den i flera olika storlekar vilket innebär att den passar för olika raser och storlekar av hundar.

Prismässigt är Vetbed ett utmärkt val. För endast 89 kr får du en kvalitetsprodukt som erbjuder komfort, hållbarhet och lättsköttlighet. Med tanke på dess prestanda anser vi att Vetbed definitivt erbjuder ett bra värde för pengarna och vi rekommenderar den varmt till alla hundägare som vill ge sitt husdjur en bekväm plats att vila på.

Fördelar

 • Hög kvalitet och praktisk användning
 • Bekväm med god tjocklek
 • Lättskött och maskintvättbar
 • Behåller formen efter tvätt
 • Finns i flera storlekar

Nackdelar

 • Kan vara för mjuk för stora hundraser
 • Priset kan vara högt för vissa kunder

5. Mest unika: Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan

Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan
Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan
Komfort 9.2
Hållbarhet 9.2
Funktionalitet 8.6
Totalt 9
Bästa pris
149 kr

Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan är en utmärkt hundfäll som får höga poäng på flera av våra testkriterier. När det kommer till komfort, överträffar den förväntningarna med sin mjuka och mysiga textur, vilket gör den till en favorit för hundar att ligga eller mysa på. Den finns i två storlekar, S (110x75 cm) och L (150x100 cm), vilket betyder att den passar till olika raser och storlekar av hundar, vilket gör denna hundfäll mycket flexibel.

Hundfällens hållbarhet och lätta skötsel är andra fördelaktiga faktorer. Enligt kundrecensioner håller denna filt bra efter tvätt och torkar relativt snabbt. Detta minskar tvätt- och underhållsbesväret för ägaren, vilket är en enorm bonus. Dessutom har flera kunder nämnt att filten behåller sin mjukhet och struktur även efter flera tvättomgångar, vilket är ett tecken på dess överlägsna hållbarhet.

När det kommer till värde för pengarna, erbjuder Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan ett exceptionellt värde med tanke på dess rimliga pris på 149 kr. Med tanke på dess höga kvalitet, komfort och hållbarhet, ger denna hundfäll definitivt en god avkastning på investeringen. Därför får Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan vår rekommendation som en utmärkt hundfäll på marknaden.

Fördelar

 • Mysig och bekväm för alla hundstorlekar
 • Högkvalitativt, mjukt och slitstarkt material
 • Lätt att tvätta och torka
 • Behåller form och struktur efter tvätt
 • Prisvärd och erbjuder bra värde för pengarna

Nackdelar

 • Kanske inte lämplig för mycket stora hundar
 • Designen kanske inte tilltalar alla

Att välja den bästa Hundfällen

Att hitta den bästa hundfällen kan vara en utmaning. Det finns många faktorer att överväga och det är viktigt att hitta en hundfäll som passar just din hunds behov. Nedan presenteras ett antal kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilken hundfäll som är bäst för just din hund.

Material

Material är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att välja en hundfäll. Materialet ska vara mjukt och bekvämt för din hund, men också slitstarkt och hållbart för att stå emot en hunds naturliga beteenden som klöser och tuggar. Vissa material är mer allergivänliga än andra, vilket kan vara viktigt om din hund har känslig hud eller allergier. Vissa material är också mer lättskötta än andra och kan maskintvättas, vilket gör det enkelt att hålla fällen ren och hygienisk.

Storlek

Storleken på hundfällen är också viktig. Fällen ska vara tillräckligt stor för att din hund ska kunna sträcka ut sig bekvämt, men inte så stor att den tar upp för mycket utrymme i ditt hem. Om du har en liten hund kan en mindre fäll vara tillräcklig, medan större hundar kan behöva en större fäll. Tänk också på var i ditt hem du planerar att placera fällen när du överväger vilken storlek du ska välja.

Design

Även om hundfällens primära funktion är att ge komfort och värme till din hund, kan designen också spela en roll. En snygg hundfäll kan bidra till att höja stilen i ditt hem. Om du har en specifik inredningsstil kan det vara värt att leta efter en hundfäll som matchar den. Vissa hundfällar finns i olika färger och mönster, så du kan välja en som passar in i ditt hem.

Värme

För kallare klimat eller för hundar som lätt fryser kan en hundfäll med värmande egenskaper vara ett bra val. Vissa hundfällar har en inbyggd värmefunktion, medan andra är tillverkade av material som naturligt håller värmen bra. Det är dock viktigt att vara medveten om att hundfällar med värmefunktion bör användas med försiktighet för att undvika överhettning.

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer en hundfäll. Din hund kommer troligtvis att ligga på fällen mycket och kanske även tugga på den. Därför är det viktigt att välja en fäll som är gjord för att hålla och som kan stå emot slitage. Vissa hundfällar har ett skyddande lager som hjälper till att motstå skador från klöser och tuggande.

Lätt att rengöra

Eftersom hundfällar ofta blir smutsiga rekommenderas det att du väljer en som är lätt att rengöra. Många hundfällar kan maskintvättas, vilket gör det enkelt att hålla dem rena. Andra kan behöva handtvättas eller rengöras med en fuktig trasa. Se till att du väljer en hundfäll som du kommer att kunna sköta om på ett effektivt sätt.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte bort att ta en titt på användarrecensioner. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om hur hundfällen fungerar i praktiken. Läs igenom recensioner från andra hundägare för att se vad de gillar och inte gillar med fällen. Detta kan hjälpa dig att få en mer balanserad bild av produkten och dess prestanda.

Hundfaell Banner 2

Fördelarna med en Hundfäll

Hundfällar erbjuder flera fördelar för både hundar och deras ägare. Förutom att ge din hund en bekväm plats att ligga på, kan de också hjälpa till att hålla ditt hem rent och ordnat. Här är några av de viktigaste fördelarna med att investera i en hundfäll.

 • Comfort för din hund: Hundfällar skapar en bekväm plats för din hund att vila och sova på. Det mjuka materialet kan ge din hund en känsla av trygghet och välbefinnande. För äldre hundar eller hundar med ledvärk kan en mjuk hundfäll även ge mycket behövligt stöd.
 • Skydd för dina möbler: Hundfällar kan skydda dina möbler från slitage, smuts och hundhår. Genom att ge din hund en egen speciell plats att ligga på, kan du minska risken för att dina möbler skadas av klöser eller tuggande.
 • Lätt att rengöra: Många hundfällar är maskintvättbara, vilket gör dem lätta att hålla rena och fräscha. Detta är särskilt viktigt om din hund spenderar mycket tid utomhus och kan dra med sig smuts och damm in i huset.
 • Hållbarhet: Hundfällar är designade för att tåla slitage. De är ofta tillverkade av slitstarka material som kan stå emot en hunds naturliga beteenden, inklusive klöser och tuggar.
 • Estetiskt tilltalande: Många hundfällar finns i ett brett utbud av stilar och färger, vilket gör det enkelt att hitta en som matchar din inredning. Att ha en snygg hundfäll kan höja ditt hems utseende och ge det en mysig och välkomnande känsla.

Potentiella nackdelar med Hundfällar

Trots de många fördelarna kan det också finnas några potentiella nackdelar med att använda hundfällar. Innan du bestämmer dig för att köpa en hundfäll, bör du noggrant överväga följande potentiella nackdelar och se till att du väljer en hundfäll som bäst motsvarar dina och din hunds behov.

 • Priset: Priset för hundfällar kan variera mycket, från relativt billiga till ganska dyra. Om du har en begränsad budget kan priset vara en avsevärd faktor. Det är viktigt att komma ihåg att högre pris inte alltid betyder bättre kvalitet. Du bör alltid jämföra priser och kvalitet innan du gör ett köp.
 • Måste rengöras regelbundet: Hundfällar måste rengöras regelbundet för att hålla dem fräscha och hygieniska. Beroende på din hunds aktivitetsnivå och om den spenderar mycket tid utomhus, kan detta bli en tidskrävande uppgift. Om fällen inte är maskintvättbar, kan rengöringen bli ännu mer utmanande.
 • Inte alla hundar gillar dem: Även om de flesta hundar gillar att ligga på en mjuk fäll, finns det vissa som kanske inte gör det. Vissa hundar föredrar att ligga på kalla, hårda ytor, särskilt om de är överhettade. Andra hundar kanske föredrar att ligga på en upphöjd säng eller en soffa. Det är viktigt att känna till din hunds preferenser innan du köper en hundfäll.
Hundfaell Banner 1

Hur man använder en Hundfäll

Användningen av en hundfäll kan variera beroende på din hunds behov och din egen preferens. Vissa ägare använder hundfällar som ett extra lager av komfort på en hunds säng, medan andra använder dem för att skydda möbler eller golv. Här är några tips på hur du kan använda en hundfäll på bästa sätt.

Placering

Var du placerar hundfällen kan ha en stor inverkan på hur mycket din hund kommer att använda den. Många hundar gillar att vara nära sina ägare, så att placera fällen i ett rum där du spenderar mycket tid kan uppmuntra din hund att använda den. Om din hund har ett favoritställe i huset, kan det vara en bra idé att placera hundfällen där.

Rengöring

Hundfällar bör rengöras regelbundet för att hålla dem hygieniska och fria från lukt. Många fällar kan maskintvättas, vilket gör rengöringen enkel. Om din hundfäll inte kan maskintvättas, bör du följa tillverkarens instruktioner för handtvätt. Det är också en bra idé att skaka ut fällen utomhus regelbundet för att bli av med lösa hår och damm.

Användning under resor

Hundfällar kan vara mycket användbara under resor. De ger din hund en bekant plats att vila på och kan hjälpa till att minska stress och ångest. Om du reser med bil kan en hundfäll skydda bilens säten från smuts och hår. Om du ska bo på ett hotell eller besöka någon, kan en hundfäll hjälpa till att hålla din hund från att ligga direkt på möbler eller golv.

Träning

Hundfällar kan vara ett hjälpmedel i träningen av din hund. Du kan uppmuntra din hund att använda fällen genom att belöna den med godis eller beröm när den ligger på fällen. Om du vill att din hund ska ligga på fällen istället för på möbler, kan du behöva vara konsekvent och tydlig med dina signaler och belöningar.

Skapa en mysig plats

Slutligen kan du använda en hundfäll för att skapa en mysig och inbjudande plats för din hund. Placera gärna fällen i närheten av en värmebrunn eller i en solig del av rummet. Du kan även lägga till extra kuddar eller leksaker för att göra platsen extra attraktiv för din hund. Målet är att skapa en plats där din hund kommer att känna sig trygg och bekväm.

Vanliga frågor om Hundfäll

Är alla hundfällar maskintvättbara?

Nej, inte alla hundfällar är maskintvättbara. Det beror på materialet och hur de är tillverkade. Vissa tyger, som bomull och fleece, kan maskintvättas medan andra, som ull eller vissa syntetiska material, kan krympa eller förlora sin form i maskinen. Du bör alltid kontrollera tillverkarens vårdanvisningar innan du tvättar din hundfäll. Om din hundfäll inte är maskintvättbar, kan du ofta ändå rengöra den med en fuktig trasa eller handtvätta den.

Kan jag använda en hundfäll för att skydda mina möbler?

Ja, absolut! Många människor använder hundfällar för att skydda sina möbler från smuts, hår och slitage från deras husdjur. Om du har en soffa eller stol som din hund gillar att ligga på, kan en hundfäll hjälpa till att skydda tyget och öka möblernas livslängd. En bonus är att du lätt kan ta bort och tvätta fällen när den blir smutsig istället för att försöka rengöra hela möbeln.

Hur ofta ska jag rengöra min hundfäll?

Frekvensen för rengöring av din hundfäll beror på flera faktorer, inklusive hur mycket din hund fäller, hur mycket tid den spenderar utomhus och om den har några hudproblem. Som en generell regel bör du dock försöka tvätta hundfällen minst en gång i veckan för att hålla den ren och fräsch. Om din hund tillbringar mycket tid utomhus eller har hudproblem, kanske du behöver tvätta fällen oftare.

Kan hundfällar vara allergivänliga?

Ja, vissa hundfällar är tillverkade av allergivänliga material. Om din hund har känslig hud eller lider av allergier, kan det vara värt att investera i en hundfäll av hög kvalitet som är allergivänlig. Dessa fällar är ofta tillverkade av naturliga material som bomull eller bambu, och de är fria från skadliga kemikalier som kan orsaka allergiska reaktioner. Dessutom är de ofta mer andningsbara och kan hjälpa till att reglera din hunds kroppstemperatur.

Kan jag använda en hundfäll ute?

Ja, du kan absolut använda en hundfäll utomhus, men det är viktigt att välja en som är gjord för utomhusbruk. Vissa hundfällar är gjorda av tåligt material som kan stå emot väder och vind, medan andra kanske inte håller lika bra om de utsätts för regn eller stark sol. Om du planerar att använda din hundfäll utomhus, bör du också se till att den är lätt att rengöra, eftersom den sannolikt kommer att bli smutsigare än en inomhusfäll.

Kan jag använda en hundfäll för min katt?

Ja, de flesta katter skulle också njuta av att ligga på en mjuk och bekväm fäll. Men det är viktigt att komma ihåg att katter har andra behov än hundar. Katter tenderar att gilla mindre och mer avskilda utrymmen, så du kanske vill överväga en mindre fäll för din katt. Dessutom har katter väldigt känsliga näsor, så du bör undvika fällar som har starka kemiska lukter eller dofter.

Är hundfällar säkra för valpar?

Ja, hundfällar är säkra för valpar, men det finns några saker du bör tänka på. För det första kan valpar vara mer benägna att tugga och bita på saker, så du bör se till att hundfällen är gjord av slitstarkt material som inte lätt går sönder. För det andra kan valpar ha olyckor, så det är bra om fällen är vattentät eller åtminstone lätt att tvätta. Slutligen kan valpar behöva extra värme, så en värmande hundfäll kan vara ett bra val.

Testvinnare - Bästa Hundfäll

 • Dog & Cat Blanket Konstanz Black 100x70cm
 • Blanket Snoozzy Gray/Black 150 x 100 cm
 • Fleecepläd Svart 100x70cm
 • Vetbed
 • Little&Bigger Smooth Filt med hjärtan
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu