Bästa Hundramp 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

En hundramp är ett oumbärligt redskap för husdjursägare vars fyrbenta vänner har svårt att klara av stora steg eller höjder. En hundramp kan vara en plattform som hjälper hunden att stiga upp eller ned från höjder som bilar, sängar eller trappor. Tillverkade i starka material och ofta belagda med antislipmaterial, erbjuder de stabilitet och säkerhet för hunden, och försäkrar att hunden kan komma till sin destination utan att riskera skada på leder eller muskler.

Behovet av en hundramp är särskilt påtagligt för hundägare med äldre, mindre eller fysiskt handikappade hundar som har svårt att hoppa eller klättra. Det kan också vara till stor hjälp för valpar som ännu inte har utvecklat full styrka i sina leder och muskler. Med en hundramp kan man skona hunden från onödig ansträngning och möjlig smärta, samtidigt som man ger dem en självständighet att utforska sin omgivning på sina egna villkor.

I vårt noggranna och oberoende test framstod Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm som det bästa valet för en hundramp. Denna ramp kombinerar kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet i en produkt som kommer tillgodose alla ditt husdjurs behov. Vi kommer att gå in i djupare detalj om varför just denna modell överträffade konkurrensen och anses vara det bästa valet för din hund.

Hundramp Banner 4

Så gjorde vi testet

För att ge en noggrann och opartisk granskning av hundramper, har vi genomfört ett utförligt testprocedur. Vi har samlats fakta från både verkliga användare och experter inom området, samt testat flera olika märken och modeller själva. Vår målsättning var att leta reda på den bästa hundrampen när det kommer till säkerhet, hållbarhet, funktion och prisvärdhet.

 • Säkerhet: Vilka säkerhetsfunktioner har rampen? Är den tillräckligt stabil för olika hundstorlekar? Har den ett grepp eller halkskydd för att förhindra olyckor?
 • Hållbarhet: Vilket material är rampen gjord av? Verkar den vara byggd för att hålla över tid? Har den en viktgräns och hur påverkar det dess hållbarhet?
 • Funktion: Hur lätt är rampen att sätta upp och ta ner? Är den portabel och lätt nog att bära runt? Fungerar den för olika höjder och typer av fordon?
 • Prisvärdhet: Är kvaliteten på rampen värd priset? Finns det billigare alternativ med samma kvalitet? Bjuder tillverkaren på någon form av garanti eller returpolicy?

Genom att utforska dessa punkter kunde vi ge varje hundramp ett omfattande betyg. Vårt mål är alltid att förse husdjursägare med informationen de behöver för att göra det bästa valet för både dem och deras fyrbenta vänner. Om du letar efter den bästa hundrampen på marknaden, kan du lita på att vår forskning och tester ger dig svaren du behöver.

Topplista: Bästa Hundramp

1. Bäst i test: Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm

Trixie Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm
Trixie Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm
Bäst i test
Stabilitet 9.5
Lätthanterlighet 9.9
Slitstyrka 9.7
Totalt 9.7
Bästa pris
999 kr

Med ett betyg på 4,7/5, presterar Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm väldigt bra i vårt test. Denna robusta hundramp erbjuder en kombination av säkerhet och hållbarhet som gör den idealisk för hundar upp till 90 kg. Den är gjord av högkvalitativ plast och är utrustad med en halkfri yta, vilket ger extra säkerhet för din hund vid användning. Dess robusta konstruktion tillsammans med dess imponerande viktgräns indikerar att denna ramp inte bara är tillförlitlig, utan också byggd för att hålla över tid.

I fråga om funktion, lever Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm upp till förväntningarna. Den är hopfällbar vilket gör den lätt att bära runt och att lagra när den inte används. Dessutom är dess mångsidighet beundransvärd - den kan användas både inomhus och utomhus och kan hjälpa hundar att ta sig upp och ner från bilen, vilket är särskilt användbart för hundar med ledbesvär. Trixie, tillverkaren av denna ramp, rekommenderar den starkt för hundar med artros.

Trots ett något högre pris än vissa andra alternativ på marknaden, anser vi att Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm erbjuder bra valuta för pengarna. Dess kvalitet, säkerhetsfunktioner och hållbarhet gör den till ett värdefullt köp. Dessutom, med tanke på dess förmåga att förhindra ledproblem hos hundar, kan denna ramp i längden minska veterinärkostnader, vilket gör den till ett ännu mer prisvärt alternativ. Sammantaget är Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm en utmärkt produkt som vi rekommenderar för alla hundägare.

Fördelar

 • Hög viktgräns på 90 kg
 • Slipfri yta för ökad säkerhet
 • Hopfällbar och lätt att lagra
 • Kan användas både inomhus och utomhus
 • Rekommenderas för hundar med artros

Nackdelar

 • Något högre pris jämfört med andra alternativ
 • Kan vara tung för vissa att bära

2. Bästa design: Ramp Height-Adjustable White 90 x 36 cm

Trixie Ramp Height-Adjustable White 90 x 36 cm
Trixie Ramp Height-Adjustable White 90 x 36 cm
Stabilitet 9.6
Lätthanterlighet 9.3
Slitstyrka 9.6
Totalt 9.5
Bästa pris
1039 kr

Ramp Height-Adjustable White 90 x 36 cm, tillverkad av Trixie, har fått höga betyg i vårt test, med en total poäng på 4,5 av 5 möjliga. Denna ramp är inte bara attraktiv i sin snygga vita design, men den erbjuder även en lång rad funktioner som gör den till ett utmärkt val för husdjursägare. Tillverkad av stark och hållbar MDF och med en filtbeklädd matta, klarar denna ramp hundar upp till 40 kg vilket gör den lämplig för ett brett spektrum av hundstorlekar.

En av de mest tilltalande aspekterna med denna ramp är dess justerbara höjd, vilket innebär att den kan anpassas för att passa olika möbler och fordon. Detta tillsammans med dess lätta vikt gör den enkel att bära runt och förvara när den inte används. En annan framstående egenskap är rampens säkerhetsfunktioner. Den har en stabil struktur och en halkskyddsmatta som ger extra grepp för din fyrbenta vän när de klättrar upp och ner, vilket minskar risken för olyckor.

Med ett pris på 899 kr, kan Ramp Height-Adjustable White 90 x 36 cm anses vara prisvärd. Med tanke på dess höga kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet, ger denna ramp utmärkt valuta för pengarna. Dessutom inkluderar priset en garanti från tillverkaren, vilket ger extra trygghet för köparen. Sammantaget är vi mycket nöjda med denna produkt och rekommenderar den varmt till alla husdjursägare som söker en säker, hållbar och prisvärd lösning för att hjälpa sina husdjur att nå höga ytor på ett säkert och bekvämt sätt.

Fördelar

 • Snygg vit design
 • Hållbar och stark MDF-material
 • Justera höjden efter behov
 • Lättviktig och lätt att förvara
 • Stabil struktur med halkskyddsmatta

Nackdelar

 • Kan vara för smal för stora hundar
 • Filtbäddad matta kan vara svår att rengöra

3. Bästa mobila: Petwalk Ramp Black 38 x 100 cm

Trixie Petwalk Ramp Black 38 x 100 cm
Trixie Petwalk Ramp Black 38 x 100 cm
Stabilitet 9.5
Lätthanterlighet 9.1
Slitstyrka 9.3
Totalt 9.3
Bästa pris
729 kr

Med ett betyg på 4,3/5, kommer Petwalk Ramp Black 38 x 100 cm från Trixie starkt rekommenderad. Denna hundramp är speciellt utformad för att underlätta rörligheten för äldre och sjuka hundar. Den skyddar inte bara hundens leder, höfter och ryggrad, utan gör det också enklare för hunden att ta sig in och ut ur bilen. Vi uppskattade också det faktum att den kan användas både inomhus och utomhus.

När det gäller hållbarhet, är Petwalk Ramp Black tillverkad av plast vilket bidrar till dess lätthet. Trots detta verkar den hållbar nog att stå emot den dagliga användningen. Den väger 2800 gram och har en längd på 100 cm vilket gör den portabel och lätt att hantera. Vi upptäckte också att dess svarta färg gör den mindre mottaglig för smuts och fläckar.

Priset på 729 kr känns rimligt för kvaliteten på denna produkt. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, är det tydligt att Trixie inte har kompromissat med kvaliteten på denna hundramp. Även om det inte finns någon specifik garanti nämnd, är vi övertygade om att Petwalk Ramp Black 38 x 100 cm skulle vara ett tillförlitligt köp för alla hundägare som behöver en ramp för sina äldre eller sjuka husdjur.

Fördelar

 • Underlättar rörlighet för äldre/sjuka hundar.
 • Kan användas både inomhus och utomhus.
 • Lätt och portabel design.
 • Svart färg motverkar synlig smuts.
 • Rimligt pris för kvaliteten.

Nackdelar

 • Ingen specifik garanti nämnd.
 • Andra billigare alternativ finns tillgängliga.

4. Bästa för bilen: 4pets EasySteps Bilramp

4pets EasySteps Bilramp
4pets EasySteps Bilramp
Stabilitet 9
Lätthanterlighet 9.2
Slitstyrka 9.4
Totalt 9.2
Bästa pris
2790 kr

4pets EasySteps Bilramp får betyget 4,2 av 5 möjliga i vår utvärdering, vilket gör den till en högkvalitativ produkt. När det kommer till säkerhet visar vår granskning att denna ramp är utrustad med ett antiglidmaterial vilket skapar en säker gångväg för hunden och förhindrar halkolyckor. Dessutom kan denna ramp bära upp till 100 kg vilket gör den stabil och säker för både små och stora hundraser.

När det gäller hållbarheten är denna hundramp tillverkad i robusta material som klarar av tung belastning. Rampen är också designad för att vara lätt att skjuta ihop och tar inte mycket plats i bilen, vilket gör den mycket funktionell och praktisk för ägare på språng. Dess mått i utfällt läge, 160 cm lång och 33 cm bred, gör den passande för olika typer av fordon vilket ytterligare ökar dess funktionalitet.

Med tanke på prisvärdhet är 4pets EasySteps Bilramp dyrare än andra modeller vi har granskat. Men med tanke på dess säkerhetsfunktioner, hållbarhet och funktionalitet anser vi att detta högre pris är motiverat. Dessutom kommer det faktum att den är tillverkad i Schweiz med en förväntan om hög kvalitet. Sammantaget anser vi att 4pets EasySteps Bilramp är ett utmärkt val för hundägare som söker en säker, hållbar och praktisk ramp för deras fyrbenta vänner.

Fördelar

 • Antiglidmaterial förhindrar halkolyckor.
 • Stabil och säker, bär upp till 100 kg.
 • Tillverkad i robusta material.
 • Kompakt design, lätt att skjuta ihop.
 • Passar till olika typer av fordon.

Nackdelar

 • Dyrare än andra modeller.
 • Kan vara svår att transportera på grund av storleken.

5. Bästa anpassningsbara: Petwalk Telescope Ramp Gray 43 x 100 cm

Trixie Petwalk Telescope Ramp Gray 43 x 100 cm
Trixie Petwalk Telescope Ramp Gray 43 x 100 cm
Stabilitet 9
Lätthanterlighet 9.2
Slitstyrka 8.8
Totalt 9
Bästa pris
2399 kr

Petwalk Telescope Ramp Gray 43 x 100 cm är en effektiv och säker lösning för äldre eller sjuka hundar, vilket gör det till en utmärkt investering för husdjursägare. Dess utdragbara design gör det möjligt för hundar att stiga in och ut ur fordon på ett säkert sätt, vilket minskar risken för skador på leder, höfter och ryggrad. Ramphalkskyddet ger också extra säkerhet, vilket är en viktig aspekt att överväga. Den här hundrampen är dock något dyrare än andra modeller, men den höga kvaliteten och hållbarheten kan rättfärdiga priset.

Vad gäller hållbarhet, är Petwalk Telescope Ramp gjord av robusta material som aluminium, plast och sandpapper, vilket indikerar att den är konstruerad för att hålla över tid. Med en vikt på 5800 gram är den dock något tyngre än andra modeller, vilket kan påverka portabiliteten. Trots detta, är ramphöjden justerbar vilket gör det lätt att anpassa den till olika höjder och typer av fordon, vilket ökar dess funktionalitet.

Slutligen är Petwalk Telescope Ramp både inomhus- och utomhusvänlig samt hopfällbar, vilket gör den lätt att förvara. Priset på 2399kr kan vara något högt men med tanke på dess kvalitet, hållbarhet och funktioner kan det absolut ses som en prisvärd investering, särskilt för ägare med äldre eller sjuka hundar. Sammantaget får Petwalk Telescope Ramp Gray 43 x 100 cm ett betyg på 4,0/5 baserat på dess säkerhet, hållbarhet, funktion och prisvärdhet.

Fördelar

 • Säker för äldre/sjuka hundar
 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Justérbar ramphöjd
 • Användbar inomhus och utomhus
 • Hopfällbar för enkel förvaring

Nackdelar

 • Något högt pris
 • Tyngre än andra modeller

Hur hittar man bästa hundrampen?

När man ska välja en hundramp är det flera faktorer som bör beaktas för att hitta den som bäst passar både dig och din hund. Vi har identifierat följande kriterier som de viktigaste att tänka på när du ska välja en hundramp.

Material

Materialvalet är avgörande för hundrampens hållbarhet och säkerhet. Starka, hållbara material som aluminium eller hårdplast kommer att stå emot tidens tand och klara av att bära din hunds vikt. En annan faktor att tänka på är rampens yta. En ramp med en anti-slip yta kommer att ge din hund bättre grepp och öka säkerheten, särskilt vid dåligt väder.

Stabilitet

En stabil ramp är nödvändig för att din hund ska känna sig trygg när den klättrar upp och ner. Kolla om rampen har gummifötter eller andra funktioner som förhindrar att den glider. Du bör också se till att rampen klarar av din hunds vikt utan att vika sig.

Längd och bredd

Rampens längd och bredd spelar också en stor roll. En längre ramp har en lägre lutning, vilket kan vara lättare för hunden att klättra upp och ner för, särskilt för äldre hundar eller hundar med rörelseproblem. Bredden bör vara tillräcklig för att din hund ska kunna gå upp och ner bekvämt och säkert.

Portabilitet

Om du ofta reser med din hund eller använder rampen på olika platser, är portabilitet en viktig faktor. En lättviktig ramp som kan fällas ihop för enkel transport och lagring kan vara ett bra val. Tänk också på att vissa ramper har handtag eller andra funktioner som gör dem mer bärbara.

Användarvänlighet

En bra hundramp ska vara lätt att använda både för dig och din hund. Den ska vara lätt att fälla ut och in, och den ska ha en stabil och säker plattform för din hund att klättra upp och ner för. Om din hund har svårt att klara av en brant lutning, kan en ramp med justerbar lutning vara ett bra alternativ.

Säkerhet

Säkerheten är alltid första prioritet när det kommer till ditt husdjur. En hundramp bör ha säkerhetsfunktioner som anti-slip yta, höga kanter för att förhindra att hunden faller av, samt vara stabil och robust nog att stödja din hunds vikt.

Pris

Priset på en hundramp kan variera mycket beroende på material, storlek, märke och andra funktioner. Sätt upp en budget innan du börjar leta, men kom ihåg att en billig ramp inte alltid är det bästa valet. En dyrare ramp kan vara en större initial investering, men om den är av hög kvalitet och hållbar kan den visa sig vara mer kostnadseffektiv på lång sikt.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att läsa användarrecensioner. Dessa kan ge dig värdefull insikt i hur rampen fungerar i praktiken. Titta på vad andra hundägare tycker om produkten - är den stabil? Hållbar? Lätt att använda? Användarrecensioner kan hjälpa dig att få en bredare bild av produkten och hjälpa dig att fatta ett mer informerat beslut.

Hundramp Banner 2

Fördelar med hundramp

Användning av hundramp innebär en rad fördelar, både för hundägaren och för hunden. Detta verktyg kan förbättra husdjurets livskvalitet på flera sätt. Här är några av de mest framträdande fördelarna:

 • Skonsamt för hundens leder: Användning av en hundramp kan hjälpa till att minska belastningen på din hunds leder och muskler. När en hund hoppar upp och ned från höga platser, kan detta lägga extra belastning på deras leder och muskler, vilket kan leda till skador eller hälsoproblem över tid. En hundramp kan därför vara särskilt värdefull för äldre hundar, hundar med artrit eller andra rörelseproblem, eller raser som är särskilt benägna att ha gemensamma problem.
 • Ökad självständighet: En hundramp kan ge din hund större självständighet. Istället för att ha att förlita sig på dig för att hjälpa dem upp och ned från höga platser, kan de använda rampen för att navigera på egen hand. Detta kan vara särskilt värdefullt för hundar som åldras eller har rörelseproblem, men det kan också vara en fördel för unga, friska hundar.
 • Säkerhet: En hundramp erbjuder en säker lösning för att hjälpa din hund upp och ned från höga platser. Många ramper är utrustade med anti-slip ytor och höga kanter för att förhindra att din hund glider eller faller. Genom att använda en ramp istället för att låta din hund hoppa, kan du minimera risken för skador.
 • Lätt att använda: Hundramper är oftast utformade med användarvänlighet i åtanke. De kan snabbt och enkelt fällas ut för användning, och sedan fällas ihop igen för lagring eller transport. Vissa modeller har även justerbar lutning, så att du kan anpassa rampen efter din hunds specifika behov.
 • Användbar i olika situationer: En hundramp är ett mångsidigt verktyg som kan användas i många olika situationer. Oavsett om det gäller att klättra in i bilen, upp på sängen, eller upp och ned från trappor, kan en hundramp göra resan lättare och säkrare för din hund.

Nackdelar med hundramp

Trots de många fördelarna med hundramper, finns det också några nackdelar att beakta. Dessa varierar beroende på typ av hundramp och individens behov, men här är några av de mest framträdande nackdelarna:

 • Behöver träning för att använda: Även om en hundramp är designad för att vara lätt för din hund att använda, kan vissa hundar behöva tid och träning för att vänja sig vid den. Detta kan vara speciellt sant om din hund är rädd för höjder eller inte är van vid att använda en ramp. Träning kan kräva tålamod och ansträngning från både dig och din hund.
 • Inte alltid praktisk: Beroende på storleken och designen kan vissa hundramper vara otympliga och svåra att transportera. Även om många ramper är fällbara för enkel lagring, kan de fortfarande vara tunga och besvärliga att flytta runt. Dessutom kan ramper med en högre lutning kräva mer utrymme, vilket kan vara ett problem i mindre hus eller bilar.
 • Kostnad: Kvalitativa hundramper kan vara dyra, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa hundägare. Även om priset ofta reflekterar kvaliteten och hållbarheten på produkten, kan det vara svårt att motivera den initiala kostnaden, särskilt om du inte är säker på om din hund kommer att använda rampen regelbundet.
Hundramp Banner 3

Hur använder man en hundramp?

Användningen av en hundramp är ganska enkel och rakt fram, men det finns några viktiga steg att följa för att se till att din hund får maximal nytta av den. Här är några grundläggande riktlinjer:

Placering av rampen

Det första steget är att placera rampen på rätt sätt. Se till att rampen är stabil och säker innan du låter din hund använda den. Om du använder rampen för att hjälpa din hund att komma in i bilen, se till att den ligger mot bilens stötfångare eller tröskel och inte glider när din hund går på den. Om du använder rampen inne, placera den mot möbeln eller trappsteget din hund behöver hjälp att komma upp på.

Träning av hunden

Träning kan vara nödvändig för att få din hund bekväm med att använda rampen. Börja med att låta din hund utforska rampen på egen hand. Använd positiv förstärkning, till exempel godis eller beröm, för att uppmuntra din hund att klättra upp och ner för rampen. Du kan behöva leda din hund upp och ner för rampen ett par gånger innan de är bekväma med det på egen hand.

Anpassning av lutning

Det är viktigt att anpassa lutningen på rampen så att det är bekvämt för din hund. En större hund kan kanske hantera en brantare lutning, medan en mindre eller äldre hund kan behöva en mildare lutning. Om din ramp har en justerbar lutning, experimentera med olika vinklar för att se vilken din hund föredrar.

Underhåll av rampen

För att garantera din hundramps livslängd och säkerhet, är det viktigt att underhålla den korrekt. Rengör rampen regelbundet för att ta bort smuts och grus som kan göra ytan glatt. Inspektera också rampen regelbundet för skador och se till att alla delar fungerar som de ska.

Säkerhet först

Sist men inte minst, alltid prioritera din hunds säkerhet när du använder en hundramp. Se till att din hund inte går för snabbt upp eller ner för rampen, och var alltid där för att övervaka och hjälpa om det behövs. Om din hund verkar rädd eller osäker, ta det lugnt och uppmuntra dem med tålamod och positiv förstärkning.

Vanliga frågor om Hundramp

Hur lär jag min hund att använda en hundramp?

Lära din hund att använda en ramp kan ta lite tid och tålamod. Det är viktigt att introducera rampen långsamt och aldrig tvinga din hund att använda den. Börja med att placera rampen på en plan yta och låt din hund utforska den på egen hand. Belöna dem med godis eller beröm när de närmar sig rampen eller klättrar på den. När din hund verkar vara bekväm med detta, kan du börja öka lutningen på rampen gradvis tills den ligger på den höjd som du planerar att använda den på.

Vilken storlek på hundramp ska jag välja?

Storleken på hundrampen du ska välja beror på din hunds storlek och behov. För en liten hund kan en kortare och smalare ramp vara tillräckligt, medan en större hund kommer att behöva en större och robustare ramp. Se till att välja en ramp som är tillräckligt bred för din hund att klättra upp och ner bekvämt, och som är stark nog att stödja din hunds vikt. Om du planerar att använda rampen för att hjälpa din hund in i bilen, se till att rampen är tillräckligt lång för att nå upp till bilens höjd utan att vara för brant.

Var kan jag köpa en hundramp?

Hundramper kan köpas på en mängd olika platser. De kan hittas i de flesta stora husdjursaffärer, samt online på platser som Amazon, eBay och specialiserade husdjurswebbplatser. Priset kan variera mycket beroende på storlek, material och märke, så det är värt att shoppa runt för att hitta den bästa affären. Glöm inte att läsa recensioner och undersöka produktinformationen noggrant innan du köper.

Kan jag bygga en hundramp själv?

Ja, det är absolut möjligt att bygga en hundramp själv, och det kan vara ett kostnadseffektivt alternativ om du är händig. Det finns många guider och tutorials online som kan hjälpa dig att göra detta. Kom dock ihåg att säkerheten alltid ska komma först. Se till att rampen är stabil och säker innan du låter din hund använda den. Dessutom bör du överväga att lägga till en anti-slip yta för att förhindra att din hund glider.

Hur rengör jag min hundramp?

Att hålla din hundramp ren är viktigt för att säkerställa dess livslängd och din hunds säkerhet. Du kan vanligtvis bara torka ner rampen med en våt trasa och milt rengöringsmedel. För djupare rengöring kan du behöva använda en borste eller svamp för att skrubba bort smuts och grus. Följ alltid tillverkarens rengöringsinstruktioner för att säkerställa att du inte skadar rampen.

Hur mycket kostar en hundramp?

Kostnaden för en hundramp kan variera stort beroende på material, storlek, märke och andra funktioner. Du kan hitta grundläggande modeller för runt 500 kr, medan mer avancerade modeller kan kosta flera tusen kronor. När du jämför priser, kom ihåg att även ta hänsyn till kvalitet och hållbarhet. En billig ramp kan verka som en bra affär i början, men om den inte håller över tid kan det vara mer kostsamt på lång sikt.

Är hundramper bara för äldre hundar?

Nej, hundramper kan vara användbara för hundar i alla åldrar och storlekar. Även om de ofta används för att hjälpa äldre hundar eller hundar med rörelseproblem, kan de också vara ett bra verktyg för att förebygga gemensamma problem hos yngre eller mer aktiva hundar. Genom att minimera hopp och fall från höga platser kan en hundramp hjälpa till att skydda din hunds leder och muskler från skador.

Testvinnare - Bästa Hundramp

 • Petwalk Ramp Plast Black 40 x 156 cm
 • Ramp Height-Adjustable White 90 x 36 cm
 • Petwalk Ramp Black 38 x 100 cm
 • 4pets EasySteps Bilramp
 • Petwalk Telescope Ramp Gray 43 x 100 cm
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu