Bäst Hundskor 2020

Vi har testat de mest populära hundskorna och utsett Doggles Trail Trackers till bäst hundskor. De är billiga och kan användas var som helst, när som helst. De sitter otroligt bra på tassarna och både värmer och skyddar. Läs recensioner och omdömen på alla hundskor nedan och sortera själv för att hitta bäst hundsko till just din hund. Längst ner hittar du köpråd och intressant information om hundskor.

Innehållsförteckning

Filtrera
Område
Årstid
Se resultat
TrailTrackersDoggles
Doggles Trail Trackers
Bäst i test

1. Doggles Trail Trackers

9,7/10
Område
Allround
Årstid
Vinter
Storlekar
XXS-XL
 • Året om
 • Till vardags
 • Lätt att ta på och av
Till butik
399 kr
Läs mer

En hundsko med mycket bra passform. Enkel kardborreknäppning som gör att skon sitter kvar samtidigt som den är enkel att ta av och sätta på. Den bekväma designen gör att de hunden snabbt vänjer sig vid skon. Den passar utmärkt för vinterväder och allt vad det innebär; kyla, vägsalt och halka. Is och snö som sätter sig mellan trampdynorna är ett vanligt problem som många hundar kan få ont av, is kan till och med skära in i trampdynor och orsaka sår. Den vackra röda färgen i kombination med reflexer runt om gör att säkerheten ökar och hundar blir lättare att se i vintermörkret. Skon lämpar sig också väl på skadade tassar då de är mjuka, skönt och skavfria. 

Läs mer
Ruffwear Polar Trex Vinterskor
Ruffwear Polar Trex Vinterskor

2. Ruffwear Polar Trex Vinterskor

9,6/10
Område
Vandring
Årstid
Vinter
Storlekar
XS-XL
 • Perfekt för vintern
 • Allround
 • Värmer och skyddar
Till butik
585 kr
Läs mer

Polar Trex från Ruffwear är den bäst hundskon för vintern. De isolerar väl och värmer tassarna som omsluts av ett mjukt softshell-tyg. Övre delen av skon är vattentät så skon blir varken blöt eller kall. Sulan är specialdesignad att ge bra grepp på is och hala underlag. Sulan är flexibel och rejäl. Softshell-tyget gör att skorna är lätta att ta på och av, de töjer sig lite när du drar på skon och sluter sig sedan runt tassen. Skon stängs med en dragkedja framtill. Ovanför dragkedjan sitter ett kardborrband så att du kan dra åt skon upptill för att stänga ute smuts, vatten, is och snö. Det flexibla tyget gör att skon får en väldigt flexibel passform och med både dragkedja och kardborrband så är det mycket liten risk att skon sitter för löst eller glider av.

Läs mer
Ruffwear Grip Tex
Ruffwear Grip Tex

3. Ruffwear Grip Tex

9,5/10
Område
Vandring
Årstid
Året om
Storlekar
XXS-XL
 • Året om
 • För den tuffa terrängen
 • Premiumkvalitet
Till butik
515 kr
Läs mer

Ruffwear tillverkar riktigt bra, slitstarka och tåliga produkter som lämpar sig extra bra för användning om och om igen. Grip Tex är en riktigt pålitlig sko i fantastisk kvalitet. Den passar både vardagen och semestern, såväl stadsmiljö som långvandring i skogen. Den tål det mesta, från hård, stenig och ojämn terräng till varm asfalt samt is och kyla. Den håller hundens tassar skyddade och varma oavsett årstid. Ruffwear är ett märke vi ofta använder oss av och gillar skarpt. Den något högre prislappen tjänar man in efter år av återanvändning. Skon passar bra till alla typer av aktiviteter. Du kan köpa skon i flera olika fina färger. Så om du letar efter en sko som ska tåla hårt slitage så har du hittat den!

Läs mer
Cordura Active
Kennel Equip Boots Cordura Active

4. Kennel Equip Boots Cordura Active

9,4/10
Område
Vardags
Årstid
Året om
Storlekar
S-XXL
 • Året om
 • Till vardags
 • Hög komfort
Till butik
149 kr
Läs mer

Kennel Equip som tillverkar Cordura Active erbjuder här ett par billiga och slitstarka hundsockor. Hundskor och -sockor skiljer sig lite åt. En hundsko har generellt sett en hårdare sula och lite mer robust design medan sockan är mjuk. Cordura Active är tillverkade i Denier Cordura-tyg som är mycket slitstarkt och håller bra för utomhusbruk. Sockan är perfekt som stöd för en skadad tass eller skydd mot snösmältningskemikalier och slitiga underlag. Cordura Active är mjuk och skön och passar alla hundar.

Läs mer
Hurrta Outback
Hurrta Outback

5. Hurrta Outback

9,2/10
Område
Vardags
Årstid
Året om
Storlekar
S-XXL
 • Vår, sommar, höst
 • All-round
 • Flexibelt soft-shellmaterial
Till butik
249 kr
Läs mer

Det välkända och mycket omtyckte märket Hurtta erbjuder en hundsko till oslagbart pris för allround-användning. Den skyddar mot hård asfalt och stenig skogsmiljö. Hunden vänjer sig snabbt vid den här skon, med en låg design som gör att de flesta hundar snabbt glömmer bort att de bär skor. Outback passar för alla raser och under alla årstider. För vinteranvänding har skon en halkfri sula som verkligen lever upp till sitt syfte. Hunden kan gå stabilt på både is och snö utan att halka. Sulan är stabil och något mjuk så den är bekväm även på ojämnt underlag. Det är enkla att dra på och av tack vare kardborrefästning. De är tillverkade i softshellmaterial som är mjukt för hunden och tåligt. Materialet gör också att skon passar alla tassar då det formar sig något under användning. 

Läs mer
hikerpuppia
Puppia Hiker

6. Puppia Hiker

9,0/10
Område
Vardags
Årstid
Sommar
Storlekar
XS-XXL
 • Vår, sommar, höst
 • Vandring och utomhusäventyr
 • Snygg design
Till butik
439 kr
Läs mer

Hiker från Puppia är ett par mycket stilrena och snygga skor. De är tillverkade i air-mesh-tyg som är flexibelt och luftigt och ger ett mockaliknande utseende. Skon stängs med både kardborreband och dragkedja. Det gör att skon tar något längre tid att sätta på och ta av men den sitter riktigt bra. Dragkedjan är dessutom är riktigt snygg utseendedetalj. Som namnet antyder passar skon för vandring men gör sig väldigt bra som vardagssko. Den saknar den där extra tåligheten som krävs för tuff vandring, särskilt vintertid. Skon går att köpa i två färger: rött eller blått.

 

Läs mer
Ruffwear Summit Trex
Ruffwear Summit Trex

7. Ruffwear Summit Trex

8,8/10
Område
Vandring
Årstid
Sommar
Storlekar
XXS-XL
 • Året om
 • All-round
 • Vattentät
Till butik
419 kr
Läs mer

En bra vandringssko men som gör sig bra som all-round-sko. Summit Tret från Ruffwear skyddar hunden mot tuffa underlag som vägsalt, glas- och metallbitar och andra farliga föremål och vätskor. Sulan är rejäl och ger ett riktigt bra anti-halkskydd samtidigt som den är flexibel nog att användas var som helst. Den skyddar mot smuts och regn och går att använda året om men presterar bäst på sommarhalvåret. Skon stängs med ett kardborreband som kan justeras och dras åt för optimal passform. Hela skon går att tvätta i maskin, i kallt vatten. 

Läs mer
Walker Active
Walker Active

8. Walker Active

8,3/10
Område
Vardag
Årstid
Vinter
Storlekar
XS-XL
 • Vinterhalvåret
 • Utomhusäventyr
 • Robust
Till butik
219 kr
Läs mer

Trixies billiga Walker Active är en hundsko för vintern. Med mesh-tyg och kardborrefästning ger skon bra ventilation och passform. Den har två kardborreband för extra bra passform och en sula med bra anti-glidfunktion. Skon är kraftig och rejält vilket gör att den lämpas sig särskilt bra i tuffare terräng eller under vinterns kyligare dagar. Den är för grov för att använda sommartid. Tack vare sin robusta design fungerar den utmärkt som stöd för en skadad tass.

Läs mer

hundskor

Köpguide för hundskor

Hundtassar är många gånger känsligare än vad husse och matte tror. Visst tål hundar att gå promenader och leka ute utan hundskor men vi hävdar att hundskor är ett måste för alla hundägare. Hundtassar i stadsmiljö utsätts för mycket påfrestning och många gånger situationer som den inte är skapt till att utstå. Det kan vara vassa glas- eller metallbitar som slängts på gatan men också stekhet asfalt och vägsalt som tär på trampdynor och tassar. Med ett par skor får hunden ett extra lager skydd mot såväl underlag som väder. Att hitta de bästa hundskorna till din hund är inte helt lätt. Det finns en uppsjö alternativ att välja mellan idag. Många hundskor är framtagna för speciella miljöer eller för olika typer av tassar och raser. Det kan till exempel vara skor för vandring i tuff terräng, tjocka vinterskor eller enklare strumpor för inomhusanvändning. I följande avsnitt guidar vi dig genom sko-djungeln och berättar vad du behöver veta och hur du hittar rätt storlek.

Olika miljöer - olika skor

Innan du köper skor behöver du veta i vilken situation du kommer att använda skor till din hund. Är det en vandringssko eller ett vinterskydd du behöver? Det finns allround-skor som går att använda till det mesta men bäst är det att köpa ett par skor som är till för en speciell miljö. Ett par välisolerade, mjuka vinterskor är perfekt för promenaden när det är kallt och isigt ute, men lämpar sig inte lika väl för sommarens aktiviteter. På samma sätt så kan en kraftigare sko bli onödigt bökig att ha med sig till stranden. Och en lätt sommarmodell skyddar inte mycket mot snö och vatten. Se därför till att ha flera olika modeller hemma.

Ta rätt mått på hundens tassar

Det är inte svårt att ta mått på hundens tass, det är till och med riktigt roligt. Se till att få ett noggrant mått, men hellre lite för stort än för litet. De flesta skor går att anpassa något. Du behöver ett blankt papper, en penna och en linjal.

 1. Placera hundens ena framtass på pappret, lyft den andra tassen så att tassen trycks ordentligt mot pappret.
 2. Markera bredd och längd på tassen med ett streck vid hälen, längst ut vid klona och höger respektive vänster sida av tassen.
 3. Mät tassen efter att du tagit bort pappret. Mät avståndet mellan häl och klospets, samt från höger till vänster sida. Notera avståndet så exakt som möjligt.
 4. Jämför sedan mot storleksguiden för den sko du tänkt att köpa.

Kom ihåg att olika märken har lite olika mått på sina storlekar. Medium på ena modellen behöver inte vara Medium på en annan. Gå därför alltid efter dina egna mått och jämför mot respektive modells storleksguide.

hund med skor

Fördelar med hundskor 

Hundens trampdyna är ett fantastiskt skydd. Den kan reglera temperatur och stå emot många yttre påfrestningar tack vare den komplexa strukturen. En trampdyna är uppbyggd i tre skikt som samverkar för att ge hunden en riktigt bra naturlig sko (1). Men det finns många situationer då hunden kan behöva extra skydd ändå. Väder och vind kan vara nog så utmanande för en hund, men också den miljö som vi människor har skapat. Asfalt, grus, vägsalt och skräp kan skada hundens tassar. Så ett par hundskor är väldigt bra att ha. Sen är det såklart aldrig fel att vilja ge sin hund något snyggt bara för sakens skull!

 • vägOmgivning - En självklar anledning att använda hundskor är för att skydda hunden mot en ogästvänlig omgivning. Naturen kan vara nog så tuff med stenar, klippor, grus och grenar. En trampdyna kan skadas ganska rejält vid ett felsteg. En vass sten eller kvist kan åsamka skärsår och stickor på en oskyddad hundtass. Med ett par bra hundskor kan du och din hund säkert och bekvämt ta er fram i skog och mark.
 • thermometerTemperatur - En varm sommardag kan värma upp asfalt och sand riktigt rejält. Det kan vara både farligt och väldigt obekvämt att gå på ett varmt underlag en längre tid. Trampdynan kan bli torr och spricka och i värsta fall kan brännskador uppstå. Även kyla kan vara obekvämt för hunden. Det finns många raser som inte är rustade för riktigt kallt väder. Även om en jacka eller ett täcke hjälper så skyddar dessa inte tassarna. En lekstund i snön medför ofta att is och snö fastnar mellan trampdynorna och det blir snabbt obehagligt för hunden att gå. 
 • vetTidigare skada - En skadad tass måste tass om hand om på bästa sätt och hunden måste få möjlighet till återhämtning. En hundsko skyddar en skadad tass och ger hunden den avlastning den behöver. Skon skyddar även tassen mot hunden själv. Det är inte ovanligt att en hund själv vill tvätta ett sår eller bita i och dra i ett bandage. Det är viktigt att ett sår får läka ostört och inte förvärras.
 • HalkaSkydd vid hala golv - Att ha hunden inomhus kan innebära vissa problem. En glatt yta, som keramik- eller trägolv kan vara till stora problem för en ovan valp, äldre eller sjuka hundar. En hund med rörelseproblem som artros kan skada sig om den halkar till följd av ett halt underlag. Ett par hundskor hjälper en ostadig hund att gå inomhus och de skyddar även golvet mot repor.
 • tvättsvampMindre städning - En regnig eller snöig promenad smutsar ner din hund rejält. Lera, lort och smuts sätter sig snabbt i pälsen och framför allt under tassarna och du behöver som följd tvätta hundens tassar efter varje promenad och städa oftare hemma. Med ett par hundskor håller du hundens tassar rena och fina. Att sätta på och ta av hundskorna tar betydligt mindre tid än att tvätta hunden och dammsuga av hemma.

Läs mer: skydda hunden från värme och kyla med de bästa hundtäckena 2020

Tips på hur du använder hundskor

Första gången du sätter på hunden skor så kommer du förmodligen mötas av en ganska komisk syn. En ovan hund försöker lyfta benen ut ur skorna, men eftersom skorna sitter fast så ser hunden mest ut som en dåligt tränad dressyrhäst. Men med följande tips så får du hunden att bära skor på nolltid. Ett bra tips som har hjälp oss flera gånger är att börja med framtassarna. Det här ger hunden en känsla av trygghet och frihet. Ett perfekt sätt att långsamt vänja hunden vid skor. Och avslutningsvis vill vi poängtera vikten av tålamod. Låt det ta tid så får du snart en hund som kopplar skorna till positiva, roliga aktiviteter utomhus.

Sätt på skorna rätt

Hunden ska stå upp själv när du sätter på skorna. Om du bär hunden eller har den i knät så trycks inte tassen ner naturligt. Öppna skon helt att vägled tassen ner. Väl i skon så kan du lyfta motsatt sidas tass för att vikten ska läggas på tassen med skon. Känn efter så att skon sitter ordentligt, utan veck och utan att sitta snett. Dra försiktigt åt spännet och låt hunden stå lite själv i den så att det känns bra. Sen kan du dra åt så att skon sitter säkert. Skon ska spännas åt så att smuts och lort inte kan komma ner i skon men inte så hårt att det blir obehagligt för hunden. 

Vänj hunden vid skor

Träning, tålamod och kontinuitet är viktigt varje gång du lär hunden något nytt. Börja långsamt och låt det ta tid, då går det mesta bra. En påskyndad och stressad hund möter nya aktiviteter med misstänksamhet och olust. Börja helst med ett par lätta och flexibla skor som hunden inte lika tydligt märker av. Till en början kan det räcka med en kort tur runt i hemmet för att så småningom ge sig ut. Beröm och uppmärksamma allt som hunden gör bra och gör det som hunden tycker är roligt. Använd med fördel hundgodis för att göra tillfället ännu roligare för hunden, hitta rätt hundgodis till just din hund i vår stora jämförelse.

Vanliga frågor om hundskor

Hur lär jag min hund att använda hundskor?

Som alla nya saker kan det vara otäckt för din hund att lära sig använda hundskor. Som vid de flesta liknande frågor så ger vi rådet att låta allt ta sin tid och att uppmuntra hunden rikligt under träningsmomenten. Det finns dessutom flera olika sätt att träna sin hund att ha hundskor.

Vår rekommendation är att börja med att låta hunden bekanta sig med skorna är en bra början innan du testar att sätta på hunden hundskorna. Efter detta kan du börja närma dig att testa en hundsko på en tass och se hur din hund reagerar, ha lite hundgodis i närheten och uppmuntra med klappar och bra ord när din hund gör framsteg. Allt eftersom kommer det att bli bättre att ta på hundskorna och då kommer momentet då hunden behöver vänja sig att röra sig med hundskorna. När vi övade med vår ena hund och kom till detta moment så var hon extremt skeptisk till att röra sig en millimeter, men när hennes favoritgodis kom fram så brydde hon sig inte längre alls att hon hade hundskor på sig. 

Vilken storlek behöver min hund på hundskor?

Vilken storlek du behöver beror på hur stora tassar din hund har. Det lättaste sättet är att ta hundens tass och sätta den mot en bit kartong på backen. Märk ut hundens tass genom att ta en penna och följa konturerna, ett streck vid häl och klospets räcker oftast men mät för säkerhets skull också bredden på tassen. Alla hundskors produktsidor har en måttabell för vilken storlek som behövs för respektive tasstorlek. Mät hur bred din hunds tass är och hur lång tassen är, jämför sedan dessa mått med produktens måttabell för att se vilken storlek din hund behöver. Oftast är det bäst att välja en mindre modell om du står mellan två storlekar, skon brukar anpassa sig något.

Kan man använda hundskor för en skadad tass?

Att använda hundskor eller hundstrumpor är ett utmärkt sätt att skydda en skadad tass. Det skyddar dels hunden från att trampa snett och skada tassen mera, men hundskon eller strumpan skyddar även tassen från hundens tvättning. Om din hund är särskilt känslig för nackkragar, vars syfte är att hindra hunden från att slicka på sår, kan en hundsko eller strumpa vara ett perfekt alternativ.

Kan hundskor användas som halkskydd?

Vissa hundskor och hundstrumpor har halkskydd på undersidan av skon eller strumpan. Dessa produkter kan därför användas som halkskydd inomhus och hjälper hunden att hålla sig stadigt på marken. Hundstrumpor med halkskydd är väldigt lika bebisstrumpor som hjälper bebisar att inte halka på golv och andra ytor. 

Testvinnare - Bästa Hundskor

 • Doggles Trail Trackers
 • Ruffwear Polar Trex Vinterskor
 • Ruffwear Grip Tex
 • Kennel Equip Boots Cordura Active
 • Hurrta Outback
 • Puppia Hiker
 • Ruffwear Summit Trex
 • Walker Active
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
115 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Moa Andersson
Hundtränare och hästentusiast
Senast Uppdaterad: 2020-09-04 15:08:57

Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu