Bästa Hundtäcken 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Ett hundtäcke är en klädesartikel speciellt utformad för att skydda din hund från olika väderförhållanden. Det kan liknas vid en tunn jacka eller mantel. Den är framtagen för att vara bekväm och säker för din hund att bära, samtidigt som den ger väsentlig skydd mot kyla, regn, snö och vind. Det finns olika typer av hundtäcken tillgängliga på marknaden, vilka varierar i material, design och funktion, allt för att uppfylla de skiftande behoven hos olika raser, storlekar och åldrar på hundar.

Hundtäcken är särskilt viktiga under vintermånaderna när temperaturerna sjunker till nivåer som kan vara obekväma eller till och med farliga för vissa hundar. Men hundtäcken är inte bara för kallt väder. De kan också användas under regniga dagar för att hålla din hund torr, eller under sommarvärmen för att skydda den mot solens skadliga strålar. Ett korrekt passande hundtäcke kan också ge ett extra lager av skydd för hundar med hudproblem eller för de som har haft operation och behöver skydda ett område från att bli smutsigt.

Med ett stort utbud av hundtäcken på marknaden, har vi tagit oss tid att noggrant granska dem och vi är stolta över att kunna meddela att Hunter Dog Coat Monaco har utsetts till det bästa hundtäcket i vårt test. Detta hundtäcke imponerade oss med sin överlägsna kvalitet, hållbarhet och hans förmåga att hålla din hund varm och bekväm oavsett väderförhållanden.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

Vårt test och utvärdering av hundtäcke var ingående och noga planerad för att säkerställa att vi skulle få de mest tillförlitliga resultaten. Vi tog hänsyn till flera faktorer, inklusive kvalitet, funktionalitet, komfort och pris. Vi hade också ett team av hundägare som använde täckena på sina hundar under varierande väderförhållanden och noterade sina observationer.

 • Kvalitet: Var produkten tillverkad av hållbara material? Håller sömmarna tillräckligt bra? Hur länge kan produkten förväntas hålla?
 • Funktionalitet: Hur bra skyddar täcket hunden mot kyla, vind och regn? Erbjuds det i olika storlekar för att passa olika hundraser? Är det lätt att sätta på och ta av?
 • Komfort: Hur bekväm är produkten för hunden att bära? Irriterar det huden eller pälsen på något sätt? Är den tillräckligt lätt för hunden att röra sig fritt?
 • Pris: Är priset för produkten rimligt med tanke på dess kvalitet och prestanda? Ger det god valuta för pengarna?

Efter att ha analyserat alla dessa faktorer och samlat tillförlitlig feedback från användarna, har vi kunnat ranka hundtäckena på ett rättvist och opartiskt sätt. Vi är säkra på att vår recension kommer att hjälpa dig att hitta det bästa hundtäcket för ditt husdjur.

Topplista: Bästa Hundtäcken

1. Bäst i test: Hunter Dog Coat Monaco

Hunter Dog Coat Monaco
Hunter Dog Coat Monaco
Bäst i test
Passform 9.7
Hållbarhet 9.5
Komfort 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
679 kr

Hunter Dog Coat Monaco är en högkvalitativ produkt som uppfyller alla våra kriterier för ett utmärkt hundtäcke. När det gäller kvalitet är täcket tillverkat av polyester material, vilket gör det hållbart och långvarigt. Smuts- och vattenavvisande ytan gör det ännu mer motståndskraftigt mot slitage. Den moderna, quiltade designen ser inte bara lyxig ut, utan tillhandahåller också värme och komfort för hunden under kalla dagar.

När det gäller funktionalitet är Hunter Dog Coat Monaco utformad med användarvänlighet i åtanke. Det erbjuds i olika storlekar för att passa allt från små till stora hundraser. Den reflekterande 3M-detaljen ger extra synlighet under dåliga ljusförhållanden, vilket bidrar till säkerheten. Den elastiska kragen och justerbara midjebältet gör det enkelt att sätta på och ta av, samtidigt som det ger en bra passform.

Prismässigt är Hunter Dog Coat Monaco rimligt prissatt med tanke på dess kvalitet och prestanda. Även om det kan vara lite dyrare än vissa andra märken, ger det god valuta för pengarna med tanke på dess hållbarhet, funktionalitet och bekvämlighet för hunden. Sammantaget får Hunter Dog Coat Monaco vårt högsta betyg på 4,7 av 5 stjärnor och vi rekommenderar det starkt till alla hundägare som söker efter ett pålitligt och högkvalitativt hundtäcke.

Fördelar

 • Högkvalitativt, hållbart polyestermaterial.
 • Smuts- och vattenavvisande yta.
 • Modern, quiltad design för värme och komfort.
 • Reflekterande 3M-detalj för extra synlighet.
 • Elastisk krage och justerbart midjebälte.

Nackdelar

 • Något dyrare än andra märken.
 • Inte det varmaste alternativet för extrem kyla.

2. Bästa vid regn: Dogman Regntäcke Aqua

Dogman Regntäcke Aqua
Dogman Regntäcke Aqua
Passform 9
Hållbarhet 9.7
Komfort 9.8
Totalt 9.5
Bästa pris
371 kr

Den första faktorn vi bedömde Dogman Regntäcke Aqua på var kvalitet. Vi fann att detta hundtäcke var tillverkat av starka och hållbara material, vilket innebär att det kommer hålla länge. Sömmarna var också av hög kvalitet och visade ingen tecken på slitage under vår testperiod. Det är uppenbart att mycket tanke och ansträngning har lagts ner på att göra detta till ett täcke som ska stå emot tidens tand.

När det gäller funktionalitet är Dogman Regntäcke Aqua utmärkt. Det erbjuder exceptionellt skydd mot regn och vind, vilket gör det till ett perfekt val för hundägare som bor i områden med ofta ogynnsamma väderförhållanden. Täcket finns i en rad olika storlekar, vilket innebär att det kan passa de flesta hundraser. Dessutom är det lätt att sätta på och ta av, vilket sparar tid och minskar stressen för både hund och ägare.

Även när det gäller komfort presterade detta hundtäcke väl. Hundarna som deltog i vår testning verkade tycka att täcket var bekvämt, och vi såg inga tecken på irritation eller obehag. Täcket är också lätt, vilket gör att hunden kan röra sig fritt utan begränsningar. Priset för Dogman Regntäcke Aqua är rimligt med tanke på dess kvalitet, funktionalitet och komfortnivå. Med tanke på dess hållbarhet och mångsidighet anser vi att det ger mycket bra valuta för pengarna.

Fördelar

 • Tillverkat av starka, hållbara material
 • Exceptionellt skydd mot regn och vind
 • Tillgänglig i olika storlekar
 • Lätt att sätta på och ta av
 • Bevämlig och lätt för hundens rörelse

Nackdelar

 • Kvaliteten kanske inte motsvarar priset
 • Kan vara mindre hållbart jämfört med andra märken

3. Bäst synlighet: Feel Active Reflective Parka

Feel Active Reflective Parka
Feel Active Reflective Parka
Passform 9
Hållbarhet 9.8
Komfort 9.1
Totalt 9.3
Bästa pris
659 kr

Feel Active Reflective Parka är ett hundtäcke som kombinerar funktionalitet och kvalitet på ett utmärkt sätt. Den reflekterande ytan bidrar till att göra din hund synlig i mörkret, vilket är en viktig säkerhetsfaktor. Jackan är gjord av hållbara material, som 88% polyester och 12% TPU för skalet, samt 100% polyester för fodret. Dessa materialval tillsammans med den noggranna tillverkningsprocessen försäkrar oss om produkten hållbarhet och livslängd.

I fråga om funktionalitet erbjuder detta hundtäcke ett antal praktiska funktioner. För det första är det justerbart i nacken, runt magen och längden baktill, vilket gör det möjligt att få en optimal passform för din hund. För det andra har jackan en dragkedja på ryggen som gör det enkelt att fästa kopplet i selen. Vidare är jackan värmande och fungerar som en effektiv regnjacka, vilket gör den användbar under olika väderförhållanden.

Sett till komfortnivån är Feel Active Reflective Parka mycket uppskattad av både hundägare och deras husdjur. Den begränsar inte hundens rörlighet och verkar inte irritera huden eller pälsen. När det kommer till priset är det ganska högt jämfört med andra alternativ på marknaden, men med tanke på de höga kvalitets- och funktionskraven, anser vi att det ger god valuta för pengarna. Sammantaget får Feel Active Reflective Parka ett betyg på 4,3 av 5 i vårt test.

Fördelar

 • Reflekterande yta för hög synlighet.
 • Hållbara materialval.
 • Justering för optimal passform.
 • Inbyggd dragkedja för koppel.
 • Värmande och vattentät.

Nackdelar

 • Relativt högt pris.
 • Inte det högst rankade i testet.

4. Toppklass valet: Hurtta Monsoon Coat

Hurtta Monsoon Coat
Hurtta Monsoon Coat - Dog Rain Coat
Passform 9.1
Hållbarhet 9.5
Komfort 9
Totalt 9.2
Bästa pris
430 kr

Hurtta Monsoon Coat ger utmärkt skydd mot regn och vind, vilket gör den till ett utmärkt val för hundägare som vill hålla sina husdjur torra och bekväma även under dåliga väderförhållanden. Hundtäcket är tillverkat med fullständig vattentät sömtejpning och en regnkrage av vattentät trikå, vilket säkerställer att inget vatten sipprar in. Dessutom är hundtäcket tillgängligt i ett brett utbud av storlekar, så att hundägare enkelt kan hitta en perfekt passform för deras husdjur oavsett ras. Den blåbärsblå färgen är också mycket attraktiv.

Monsoon Coat har också en god passform som inte begränsar hundens rörelser, vilket är en annan stor fördel. Ägare behöver inte oroa sig för att deras husdjur kommer att känna sig obekväma eller begränsade när de bär detta täcke. Dess vältäckande magstycke skyddar effektivt mage och bröst mot smuts och sand, vilket gör det till ett utmärkt val för hundar som älskar att leka utomhus oavsett väder. Detta hundtäcke är också mycket lätt att rengöra, bara kasta in det i tvättmaskinen vid 40°C.

Med tanke på dess kvalitet och prestanda kan priset på 819 kr anses vara rimligt. Monsoon Coat är tillverkat av högkvalitativa, hållbara material och har ett utmärkt hantverk, vilket garanterar att det kommer att hålla länge. Den goda passformen och den höga funktionaliteten gör det till en god investering för hundägare. Med tanke på alla dessa faktorer ger vi Hurtta Monsoon Coat ett betyg på 4,2 av 5.

Fördelar

 • Utmärkt skydd mot regn och vind.
 • Tillgänglig i flera storlekar.
 • Stör inte hundens rörelser.
 • Magstycke skyddar mot smuts och sand.
 • Lätt att rengöra.

Nackdelar

 • Högre kostnad jämfört med andra märken.
 • Saknar tillbehör som hättor eller remmar.

5. Utmärkt val: Selected by ZOO Vintertäcke Blix Reflekterande

Selected by ZOO Vintertäcke Blix Reflekterande
Selected by ZOO Vintertäcke Blix Reflekterande
Passform 9
Hållbarhet 8.8
Komfort 9.2
Totalt 9
Bästa pris
499 kr

Selected by ZOO Vintertäcke Blix Reflekterande är ett högkvalitativt hundtäcke som verkligen lever upp till sina löften. När det gäller kvalitet är täcket tillverkat av starka och hållbara material som inte bara förlänger livslängden på produkten, men också garanterar att din hund är skyddad från brutala väderförhållanden. Dessutom, med priset satt till 499 kr, levererar denna produkt definitivt värde för pengarna.

När det kommer till funktionalitet, är detta hundtäcke toppklass. Täcket är vattenavvisande, vindtätt och fodrat, vilket ger optimal väderskydd för din hund. Designen förutser olika storlekar för att passa olika hundraser vilket gör att man lätt kan hitta en perfekt passform för sin hund. Dessutom är dess reflekterande egenskaper en stor fördel för kvällspromenader, vilket ökar synligheten och därmed säkerheten för din hund.

Komforten hos detta hundtäcke är också imponerande. Materialen irriterar inte huden eller pälsen på något sätt, och justerbara remmar garanterar att det passar bekvämt utan att hindra rörelsefriheten. I allmänhet är Selected by ZOO Vintertäcke Blix Reflekterande ett utmärkt val för de som vill ge sina fyrbenta vänner bästa möjliga skydd och komfort under de kalla månaderna.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Vattenavvisande och vindtätt
 • Fodrat för extra värme
 • Reflekterande egenskaper för säkerhet
 • Justerbara remmar för bekvämlighet

Nackdelar

 • Relativt högt pris jämfört med andra
 • Ingen specifik nackdel nämnd i recensionen

6. Bästa flexibiliteten: Hunter Dog Coat Uppsala Softshell

Hunter Dog Coat Uppsala Softshell
Hunter Dog Coat Uppsala Softshell
Passform 9.3
Hållbarhet 8.9
Komfort 8.5
Totalt 8.9
Bästa pris
459 kr

Hunter Dog Coat Uppsala Softshell är ett sportigt hundtäcke som har många fördelar. När det gäller kvalitet, är det tillverkat av multifunktionellt svart softshell-material vilket skyddar mot vind och regn, och dessutom håller extra värme tack vare fleece-fodret. Det ser ut att vara ganska slitstarkt och hållbart, men det är önskvärt att vara försiktig med tvätten - endast 30°C maskintvätt rekommenderas.

Produkten är mycket funktionsrik med en hög krage som kan justeras med gummiband och en öppning för halsband. Tack vare elastiska bensnören håller täcket på plats och ett justerbart midjeband med klickspänne ger en bra passform. Dessutom bidrar reflekterande detaljer till god synlighet i svagt ljus vilket är ett plus för säkerheten. Dock finns det en brist på recensioner från användare, vilket gör det svårt att bedöma faktisk komfort och funktionalitet utifrån användarens perspektiv.

I termer av pris, är Hunter Dog Coat Uppsala Softshell rimligt prissatt på 239 kr. Med tanke på dess kvalitet och funktioner verkar det ge god valuta för pengarna, särskilt jämfört med andra hundtäcken på marknaden. Slutligen, med vårt betyg på 3,9/5, anser vi att detta hundtäcke är ett solidt alternativ för de som söker ett lättanvänt och skyddande hundtäcke.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbart material
 • Beskyddar mot vind och regn
 • Extra värme tack vare fleece-foder
 • Justeringar möjliga för en bra passform
 • Reflekterande detaljer för säkerhet

Nackdelar

 • Otydlig tvättinstruktion
 • Saknad av användarrecensioner

7. Bästa budgetvalet: Feel Active Oslo Fleece

Feel Active Oslo Fleece Grå
Feel Active Oslo Fleece Grå
Passform 9.1
Hållbarhet 8.7
Komfort 8.6
Totalt 8.8
Bästa pris
229 kr

Feel Active Oslo Fleece får ett betyg av 3,8/5 i vårt test och detta baseras på flera faktorer. När det gäller kvalitet, är produkten tillverkad av hållbart fleece material som är lätt att ta hand om och torkar snabbt efter blöta promenader. Kunden recensioner indikerar även att materialet håller hunden varm och bekväm vilket är ett plus. Dock noteras det att täcket kan vara lite tight vid armhålorna vilket kan orsaka minimalt skav, något som kunderna själva fått modifiera.

När det gäller funktionalitet uppfyller Feel Active Oslo Fleece flera positiva punkter. Det är designat för att ge hunden optimal komfort och rörlighet, med justerbara bensnören och en stretchig passform. Kunderna har rapporterat att deras hundar verkar trivas i tröjan och att den är lätt att ta av och på. Dock verkar storlekarna vara något små, vilket kan vara bra att ha i åtanke när man väljer storlek för sin hund.

Sist men inte minst, priset på 229 kr anses vara rimligt för denna produkt. Med tanke på den höga kvaliteten, funktionalitet och komfort som Feel Active Oslo Fleece erbjuder, ger det god valuta för pengarna. Kundrecensionerna återspeglar detta genom överväldigande positiva omdömen om produkten. Sammanfattningsvis är Feel Active Oslo Fleece en bra investering för din hunds komfort och välbefinnande under de kallare månaderna.

Fördelar

 • Hållbart fleece material
 • Torkar snabbt efter blöta promenader
 • Håller hunden varm och bekväm
 • Ger hunden optimal komfort och rörlighet
 • Rimligt pris

Nackdelar

 • Lite tight vid armhålorna
 • Storlekarna verkar vara något små

Hur hittar man det bästa hundtäcket?

För att hitta det bästa hundtäcket behöver du göra en noggrann bedömning baserad på ett antal kriterier. Dessa kriterier kan variera beroende på din hunds unika behov, men det finns även allmänna faktorer som gäller för alla hundtäcken. Att förstå dessa olika faktorer kommer att hjälpa dig att hitta det bästa hundtäcket för just din hund. Låt oss nu titta närmare på dessa kriterier.

Storlek och Passform

Storleken och passformen på hundtäcket är kanske den viktigaste faktorn att ta hänsyn till. Du behöver ett täcke som passar din hund perfekt. Om täcket är för litet kan det orsaka obehag eller begränsa din hunds rörelsefrihet. Om det är för stort, kommer det inte att ge tillräckligt skydd mot kylan, regnet eller vinden. Du bör mäta din hund noggrant, inklusive längd, bröstomfång och nackomfång, innan du köper ett hundtäcke. Olika tillverkare har olika storleksguider, så det är viktigt att alltid kontrollera dessa innan du köper.

Material

Hundtäckets material påverkar både dess komfort och hållbarhet. Ett bra hundtäcke ska vara tillverkat av högkvalitativa, hållbara material som kan motstå dagligt slitage. Det bör också vara mjukt och bekvämt för din hund att bära. Polyester och nylon är vanliga material för hundtäcken eftersom de är slitstarka och vattenavvisande. Fleece och ull kan vara bra val för extra varma täcken. Du bör också överväga om materialet är allergivänligt, speciellt om din hund har känslig hud.

Värmereglering

Vissa hundtäcken har speciella egenskaper för värmereglering, vilket kan vara särskilt viktigt under kalla vintermånader. Vissa täcken har ett termiskt lager för att hålla din hund varm, medan andra har ett reflekterande lager för att avleda kroppsvärme. Det är viktigt att välja ett hundtäcke som är lämpligt för det klimat där du bor.

Vattentäthet

Ett vattentätt hundtäcke är avgörande om du bor i ett område med mycket regn eller snö. Ett vattentätt material kommer att se till att din hund förblir torr och bekväm, även under de våtaste förhållandena. Kom ihåg att vattentäthet inte bara handlar om materialet i täcket, men också om dess design. Ett bra hundtäcke bör ha täta sömmar och en säker fastsättning för att förhindra att vatten tränger in.

Design och Färg

Även om funktionen bör vara din främsta prioritet, kan du också vilja överväga hundtäckets design och färg. Ett snyggt hundtäcke kan göra din hund till parkens stjärna. Dessutom kan ljusa färger och reflekterande detaljer öka din hunds synlighet, vilket kan vara viktigt för säkerheten, särskilt under mörka vintermånader.

Lätt att rengöra

Hundtäcken kommer oundvikligen att bli smutsiga, så det är viktigt att de är lätta att rengöra. Titta efter täcken som kan maskintvättas eller som har avtagbara delar som kan tvättas separat. Vissa täcken har även en smutsavvisande yta som gör dem lätta att torka av.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner innan du köper ett hundtäcke. Recensioner från andra husdjursägare kan ge värdefull insikt om hundtäckets kvalitet, hållbarhet och prestanda i verkliga förhållanden. Läs recensionerna noggrant och var uppmärksam på kommentarer om storlek, passform, materialkvalitet och vattentäthet.

Hund i snö med täcke

Fördelarna med ett hundtäcke

Att använda ett hundtäcke har många fördelar, både för din hund och för dig som ägare. Ett korrekt valt hundtäcke kan göra vinterpromenaderna mer bekväma för din hund, skydda den från väder och vind, och till och med bidra till dess allmänna hälsa och välbefinnande. Låt oss ta en närmare titt på några av de viktigaste fördelarna med att använda ett hundtäcke.

 • Skydd mot kyla: Vissa hundraser, särskilt små raser och de med kort päls, kan ha svårt att hålla sig varma i kalla väderförhållanden. Ett hundtäcke ger ett extra lager av isolering och hjälper till att hålla din hund varm under kalla vinterpromenader. Det kan även skydda känsliga områden som magen och bröstkorgen från den bitande kylan.
 • Skydd mot regn och snö: Ett vattentätt hundtäcke håller din hund torr i vått väder, vilket inte bara gör promenaderna mer bekväma, men kan också bidra till att förhindra hudproblem orsakade av fukt, såsom utslag och svampinfektioner. Dessutom kan det minska tiden du tillbringar med att torka din hund efter en regnig promenad.
 • Skydd mot vind: Vind kan göra det kallt väder ännu kallare och kan vara särskilt obehagligt för hundar med tunn päls. Ett vindtätt hundtäcke kan skydda din hund från vinden och hjälpa den att behålla sin kroppsvärme.
 • Förbättrad synlighet: Många hundtäcken har reflekterande detaljer eller kommer i ljusa färger som ökar din hunds synlighet. Detta kan vara en viktig säkerhetsfunktion, särskilt om du ofta går promenader i mörkret eller i dåligt väder.
 • Förebyggande av sjukdomar: Genom att hålla din hund torr och varm kan ett hundtäcke även bidra till att förebygga vissa hälsoproblem, såsom förkylningar och ledvärk. Detta gäller särskilt för äldre hundar eller hundar med kroniska hälsoproblem som kan förvärras av kallt och fuktigt väder.

Nackdelar med ett hundtäcke

Även om det finns många fördelar med att använda ett hundtäcke, är det viktigt att även vara medveten om några potentiella nackdelar. Vissa hundar kanske inte gillar att bära ett täcke, eller kanske inte behöver ett, och ibland kan ett hundtäcke till och med skapa problem om det inte används korrekt. Här är några av de nackdelar som kan uppstå med användning av hundtäcken.

 • Obehag eller irritation: Om ett hundtäcke inte passar ordentligt, kan det orsaka obehag eller irritation för din hund. Det kan klämma, skava eller begränsa din hunds rörelsefrihet. Vissa hundar kanske helt enkelt inte gillar känslan av att ha på sig ett täcke, särskilt om de inte är vana vid det. Det är viktigt att noggrant mäta din hund för att säkerställa korrekt passform, och att gradvis vänja din hund vid att bära ett täcke.
 • Överhettning: Även om ett hundtäcke kan hjälpa till att hålla din hund varm i kallt väder, finns det risk för överhettning om täcket används i för varmt väder eller om det är för tjockt för klimatet. Överhettning kan vara farligt för hundar och kan leda till värmeslag, vilket är ett livshotande tillstånd. Därför är det viktigt att noggrant övervaka din hund och att välja rätt täcke för rätt väder.
 • Svårigheter med pott-träning: För valpar eller hundar som fortfarande håller på med sin pott-träning, kan ett hundtäcke potentiellt försvåra processen. Det kan hindra dem från att signalera när de behöver gå ut, eller skapa förvirring om var de ska gå. I dessa fall kan det vara bäst att vänta med att introducera ett hundtäcke tills pott-träningen är ordentligt etablerad.
Golden retriever under filt

Hur använder man ett hundtäcke?

Ett hundtäcke är enkelt att använda, men det finns fortfarande några saker du bör tänka på för att säkerställa att din hund är bekväm och säker. Här är några tips för att få ut det mesta av din hunds nya täcke.

Se till att hundtäcket passar ordentligt

Det första steget är att se till att hundtäcket passar ordentligt. Ett täcke som är för litet kan klämma eller skava, medan ett täcke som är för stort kan släpa på marken eller inte ge tillräckligt skydd. Mät din hund noggrant och följ tillverkarens storleksguide. Du bör kunna passa två fingrar mellan täcket och din hund, men täcket bör inte vara så löst att det glider runt.

Introducera hundtäcket gradvis

Vissa hundar kan vara ovana vid att bära kläder och kan behöva lite tid för att vänja sig vid känslan av ett hundtäcke. Börja med att låta din hund sniffa och undersöka täcket. Sätt sedan på täcket i korta perioder, gradvis öka tiden som din hund bär det. Glöm inte att berömma och belöna din hund för att ha på sig täcket.

Använd hundtäcket vid rätt tillfällen

Även om ett hundtäcke kan hjälpa till att hålla din hund varm och torr, är det inte alltid nödvändigt. För hundar med tjock päls eller för de som bor i varmare klimat, kan ett hundtäcke faktiskt göra dem för varma. Använd täcket när det är kallt, vått eller blåsigt, men ta bort det om din hund verkar överhettas.

Håll hundtäcket rent

Hundtäcken kan bli smutsiga och behöver rengöras regelbundet. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring av täcket. Många hundtäcken kan maskintvättas, vilket gör rengöring enkelt. Om täcket är mycket smutsigt, kan du behöva skrubba det för hand med en mild tvål och varmt vatten.

Övervaka din hund

Även om de flesta hundar inte har några problem med att bära ett hundtäcke, är det viktigt att övervaka din hund för tecken på obehag eller irritation. Om din hund verkar obehaglig, klämmer på täcket, eller försöker ta av det, kan det vara ett tecken på att täcket inte passar ordentligt eller att din hund inte gillar att ha på sig det. I dessa fall bör du ta bort täcket och konsultera en veterinär eller en professionell hundtränare för råd.

Vanliga frågor om Hundtäcken

Behöver alla hundar ett hundtäcke?

Inte alla hundar behöver ett hundtäcke. Faktum är att hundar med tjock, dubbel päls ofta inte behöver extra isolering och kan överhettas om de bär ett täcke. Men för hundar med tunn päls, små hundar, äldre hundar eller hundar med medicinska tillstånd kan ett hundtäcke vara mycket fördelaktigt för att skydda dem mot kyla, vind och regn. Det är viktigt att känna till din specifika hunds behov och att rådfråga en veterinär om du är osäker.

Hur vet jag vilken storlek jag ska köpa?

För att få rätt storlek på hundtäcket bör du mäta din hund noggrant. De flesta tillverkare anger specifika mått för deras täcken och det är viktigt att använda dessa som en guide. Generellt sett bör du mäta din hunds längd från nacken till svansen, dess bröstomfång på den bredaste delen av dess bröstkorg och dess nackomfång. Om din hund hamnar mellan två storlekar, är det ofta bäst att välja den större storleken för att säkerställa komfort.

Är hundtäcken bara för vinterbruk?

Även om hundtäcken ofta främst används under kalla månader för att ge extra värme, finns det även täcken som är speciellt designade för andra väderförhållanden. Vattentäta hundtäcken kan vara till nytta under regniga dagar för att hålla din hund torr, medan ljusfärgade eller UV-skyddande täcken kan skydda din hund från solens skadliga strålar under sommarmånaderna.

Kan min hund bära sitt täcke inomhus?

Generellt sett bör hundtäcket tas av när hunden är inomhus, särskilt i uppvärmda utrymmen, för att undvika överhettning. Men i kalla inomhusmiljöer, eller för äldre hundar eller hundar med medicinska tillstånd kan ett lätt täcke hjälpa till att hålla dem bekväma. I slutändan handlar det om att känna till din hunds individuella behov och anpassa användningen av hundtäcket därefter.

Är det okej att lämna hundtäcket på min hund över natten?

Det är oftast inte rekommenderat att lämna ett hundtäcke på över natten, särskilt om din hund sover i en uppvärmd inomhusmiljö. Det finns risk för överhettning och också risken att din hund kan fastna i något med täcket. Dessutom kan det vara en bra idé att ge din hunds hud en paus från att bära täcket för att undvika eventuell irritation.

Vilken typ av material ska jag leta efter i ett hundtäcke?

Materialvalet beror på vilken typ av skydd du letar efter. För kallt väder är ett isolerande material som fleece eller ullfoder en bra idé. För regniga förhållanden vill du ha ett vattentätt eller vattenavvisande material som nylon. Det är också viktigt att materialet är hållbart och kan tåla den aktivitetsnivå din hund har.

Min hund verkar inte gilla sitt nya hundtäcke, vad ska jag göra?

Om din hund verkar obekväm eller ovillig att bära sitt hundtäcke, bör du först kontrollera att det passar ordentligt och inte skaver eller klämmer någonstans. Om täcket passar bra, men din hund fortfarande inte gillar det, kan du prova att gradvis vänja den vid täcket. Låt den bära det under korta perioder och ge gott om beröm och belöningar. Om detta inte fungerar kan det vara bäst att konsultera en hundtränare eller beteendespecialist.

Är hundtäcken säkra?

När de används korrekt är hundtäcken säkra. Men det är viktigt att övervaka din hund när den bär ett täcke för att se till att den inte blir överhettad eller fastnar i något. Täcket bör också tas av när du inte kan övervaka din hund, till exempel över natten. Om du någonsin är osäker, bör du alltid rådfråga en veterinär.

Testvinnare - Bästa Hundtäcken

 • Hunter Dog Coat Monaco
 • Dogman Regntäcke Aqua
 • Feel Active Reflective Parka
 • Hurtta Monsoon Coat
 • Selected by ZOO Vintertäcke Blix Reflekterande
 • Hunter Dog Coat Uppsala Softshell
 • Feel Active Oslo Fleece
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
69 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu