Bästa Klotång hund 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

En klotång är ett ovärderligt verktyg för varje husdjursägare. Liksom människor, behöver våra fyrfota vänner också regelbunden omvårdnad av sina naglar för att förebygga obehag och potentiella hälsofrågor. Klotången, som är skräddarsydd för att klippa djurens naglar, gör detta jobb smidigt och precis, minimerar risken för skador och ger en skön känsla för ditt husdjur. Genom sin unika design och skarpa blad, kan klotången klippa igenom även de tuffaste klorna.

Från hundar och katter till kaniner och fåglar, alla husdjur med klor behöver regelbundet få sina naglar klippta. Med andra ord, om du är husdjursägare är chansen stor att du kommer att behöva en klotång förr eller senare. Negativ tillväxt av husdjurets klor kan leda till obehag, problem med gångstil och i värsta fall till infektioner. Att hålla klorna på rätt längd med hjälp av en klotång bidrar därför till din fyrbenta väns allmänna välmående och livskvalitet.

I vårt omfattande test av olika modeller och märken, har vi utsett Show Dog Grooming Klosax till den bästa klotången på marknaden. Denna klotång utmärker sig genom sin höga kvalitet, användarvänlighet och dess förmåga att klippa klorna rent och snyggt. Oavsett vilket husdjur du har, kommer Show Dog Grooming Klosax att göra klippningen till en stressfri och behaglig upplevelse för både dig och ditt husdjur.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

I strävan att hitta den bästa klotången, har vi genomfört en noggrann testprocess som involverar en rad olika faktorer. Vi förstår att varje husdjursägares behov och preferenser kan variera, därför har vi gjort vårt bästa för att se till att våra tester är så omfattande och representativa som möjligt. Från hanterbarhet till kvalitet, nedan följer en detaljerad beskrivning av hur vi testade och utvärderade klotänger.
 • Hanterbarhet: Hur lätt är klotången att använda? Är den komfortabel att hålla i under längre perioder? Passar den för både stora och små händer?
 • Kvalitet: Känns klotången robust och välbyggd? Är bladen av hög kvalitet och håller de skärpan över tid?
 • Säkerhet: Har klotången en säkerhetsfunktion för att förhindra skador på djuret? Är det lätt att kontrollera klippningen för att undvika att klippa för mycket?
 • Effektivitet: Hur effektivt klipper klotången klorna? Behöver man klippa flera gånger på samma klo, eller klarar den av jobbet med ett enda snitt?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostar klotången jämfört med andra liknande produkter på marknaden? Erbjuder den bra värde för pengarna?

Sammanfattningsvis har vi strävat efter att testa klotänger på ett omfattande och rättvist sätt, med hänsyn till en mängd olika faktorer som vi anser är viktiga för husdjursägare. Genom att fokusera på allt från hanterbarhet till prisvärdhet, hoppas vi ha lyckats presentera en balanserad och informativ översikt över de bästa klotängerna på marknaden.

Topplista: Bästa Klotång hund

1. Bäst i test: Show Dog Grooming Klosax

Show Dog Grooming Klosax
Show Dog Grooming Klosax
Bäst i test
Klippförmåga 9.9
Grepp 9.5
Hållbarhet 9.7
Totalt 9.7
Bästa pris
129 kr

Show Dog Grooming Klosax är ett fantastiskt verktyg för alla husdjursägare. När det kommer till hanterbarhet, är detta en klotång som verkligen står ut. Det är bekvämt att hålla i, lätt att använda och passar för alla handstorlekar. Oavsett om du har en katt eller en stor hund, finns Show Dog Grooming Klosax tillgänglig i två olika storlekar för att passa ditt djurs behov. Dessutom har den ett vackert plasthandtag i vitt och lila, vilket gör den både funktionell och estetiskt tilltalande.

Vid närmare granskning kan vi konstatera att kvaliteten på Show Dog Grooming Klosax är imponerande. Den känns robust och välbyggd, vilket tyder på långvarig hållbarhet. Bladen är också av hög kvalitet och behåller sin skärpa över tid. Säkerheten har inte heller försummats, med hänsyn till att det kan vara svårt att klippa djurens klor utan att orsaka obehag. Denna tång gör det lätt att kontrollera klippningen och undvika att klippa för mycket.

Effektiviteten hos Show Dog Grooming Klosax är också värt att nämna. Den klipper klorna effektivt, vilket sparar både tid och ansträngning. Slutligen, med tanke på priset på 129 kr och den höga prestandan, anser vi att Show Dog Grooming Klosax erbjuder utmärkt värde för pengarna. Sammantaget får Show Dog Grooming Klosax vårt högsta betyg på 4,7 av 5, vilket gör den till ett utmärkt val för varje husdjursägare.

Fördelar

 • Lätt att använda och hantera
 • Tillgänglig i olika storlekar
 • Estetiskt tilltalande design
 • Högkvalitativa, vassa blad
 • Ger bra kontroll vid klippning

Nackdelar

2. Mest prisvärda: Klotång - Pet Nail Clipper

Millers Klotång - Pet Nail Clipper Röd 13 cm
Millers Klotång - Pet Nail Clipper Röd 13 cm
Klippförmåga 9.7
Grepp 9.4
Hållbarhet 9.4
Totalt 9.5
Bästa pris
179 kr

Millers Pet Nail Clipper erbjuder en kvalitativ och effektiv lösning för kloklippning av både katter, smådjur och hundar. Denna 13 cm långa klotång har ett robust och välbyggt utförande, vilket försäkrar lång livslängd och hållbarhet. Bladen är skarpa och kapabla att klippa klorna med ett enda snitt, vilket minimerar stressen och obehaget för ditt husdjur.

Det vi uppskattade mest med denna produkt är dess användarvänlighet. Den är lätt att hantera och komfortabel att hålla i, vilket gör det lättare att manövrera under klippningen. Säkerheten är också genomtänkt - det är lätt att kontrollera klippningen för att undvika att klippa för mycket. Om olyckan skulle vara framme har tillverkaren rekommenderat att ha blodstillande pulver till hands, vilket dock inte ingår i paketet.

Trots det högre priset jämfört med vissa andra alternativ på marknaden, anser vi att Millers Pet Nail Clipper erbjuder utmärkt värde för pengarna. Kvaliteten, effektiviteten och tanke på säkerhet gör den här produkten väl värd investeringen för de flesta husdjursägare. Vårt sammanlagda betyg är 4,5 av 5 stjärnor.

Fördelar

 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Skarpa blad för effektiv klippning
 • Användarvänlig
 • Komfortabel att hålla i
 • God säkerhet och klippkontroll

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med andra alternativ
 • Blodstillande pulver ingår inte

3. Mest robusta: Bessy Klotång Kraftig 16 cm

Kruuse Bessy Klotång Kraftig 16 cm
Kruuse Bessy Klotång Kraftig 16 cm
Klippförmåga 9.3
Grepp 9.6
Hållbarhet 9
Totalt 9.3
Bästa pris
279 kr

Bessy Klotång Kraftig 16 cm från Kruuse är en mycket effektiv och robust klotång som lämpar sig väl för husdjursägare med större hundraser vars klor kräver en starkare tång. Den erbjuder en högkvalitativ klippning och verkar behålla sin skärpa över tid, vilket gör att man endast behöver klippa en gång på varje klo. Dessutom är den extra kraftiga designen och den gröna färgen tilltalande för användare som vill ha en hållbar och pålitlig produkt.

Säkerhetsfunktionerna på denna klotång är också imponerande. Det är lätt att kontrollera klippningen och undvika att klippa för mycket av klon, vilket bidrar till att minimera risken för skador på djuret. Dessutom är dess vikt på 100 gram idealiskt balanserad, vilket ger komfort och hanterbarhet även under längre användningsperioder.

Slutligen, när det gäller prisvärdhet, är Bessy Klotång något dyrare än andra alternativ på marknaden. Men med tanke på dess robusta konstruktion och höga prestanda, anser vi att den erbjuder utmärkt värde för pengarna. Därför får denna produkt ett högt betyg av oss, 4,3 av 5 möjliga. Trots dess högre pris är detta en investering som kommer att löna sig i det långa loppet med tanke på dess hållbarhet och effektivitet.

Fördelar

 • Effektiv och robust design
 • Högkvalitativ klippning
 • Långvarig skärpa
 • God säkerhet och kontroll
 • Balanserad vikt för komfort

Nackdelar

4. Bästa anpassningsbara: Original Giljotin Dog Nail Clippers

Resco Original Giljotin Dog Nail Clippers - Klotång
Resco Original Giljotin Dog Nail Clippers - Klotång
Klippförmåga 9.5
Grepp 9.1
Hållbarhet 9
Totalt 9.2
Bästa pris
289 kr

Original Giljotin Dog Nail Clippers från Resco får vårt betyg 4,2 av 5. Vi har bedömt denna klotång utifrån olika kriterier, där vi först och främst har fokuserat på hanterbarhet. Vi uppskattade att den både är lätt att använda och bekväm att hålla i, vilket gör den passande för både stora och små händer. Dess storleksvariation på small-medium och large tillåter dessutom en god anpassningsförmåga oavsett hundens storlek.

När det kommer till kvalitet och säkerhet, är Original Giljotin Dog Nail Clippers i toppklass. Den robusta konstruktionen tillsammans med de skarpa bladen av hög kvalitet resulterar i ett verktyg som håller länge och effektivt klipper klorna utan att behöva göra flera snitt. Den inbyggda säkerhetsfunktionen minimerar dessutom risken för att klippa för mycket av klon, vilket innebär en trygghet för djurägaren.

Med ett pris på 289 kr ligger denna klotång i ett högre prissegment jämfört med andra alternativ på marknaden. Trots detta, anser vi att Original Giljotin Dog Nail Clippers erbjuder ett mycket bra värde för pengarna tack vare sin höga kvalitet, säkerhetsfunktioner och anpassningsförmåga till olika hundstorlekar. Sammantaget är detta en mycket bra investering för hundägare som vill ha ett pålitligt, säkert och effektivt verktyg för kloklippning.

Fördelar

 • Lätt att använda och bekväm att hålla i
 • Anpassningsbar för olika hundstorlekar
 • Robust konstruktion med skarpa blad
 • Inbyggd säkerhetsfunktion
 • Gott värde för pengarna

Nackdelar

 • Ligger i ett högre prissegment
 • Kan kräva flera snitt för hårdare klor

5. Bästa billiga: Trixie Klotång

Trixie Klotång
Trixie Klotång
Klippförmåga 9.2
Grepp 9.3
Hållbarhet 8.5
Totalt 9
Bästa pris
89.9 kr

Trixie Klotång får betyget 4,0 av 5 möjliga i vårt test. Den robusta konstruktionen med blad av rostfritt stål och bekväma plasthandtag innebär att kvaliteten på denna klotång är hög. Vi uppskattade att den var enkel att använda och lätt att hantera, vilket gör den lämplig för både små och stora händer. Även om denna klotång är utformad för att klara av både små och stora klor, upplevde vi att den var mest effektiv på mindre och medelstora klor.

I jämförelse med andra klotänger som vi testade, så presterade Trixie Klotång bra i fråga om säkerhet. Den har en säkerhetsfunktion som hjälper till att förhindra skada på djuret genom att begränsa hur mycket av klon som klipps bort. Vi uppskattade denna funktion, men märkte att den kan vara lite i vägen vid klippningen.

Prisvärdheten hos Trixie Klotång är också en stark punkt. Till priset av 89,9 kr är den billigare än flera andra modeller vi testade, samtidigt som den erbjuder likvärdig, om inte bättre, prestanda. Med tanke på dess hållbarhet och effektivitet anser vi att denna klotång erbjuder mycket bra värde för pengarna. Medan vissa användare rapporterar problem med att bladen blir trubbiga över tid, så anser vi att detta kan undvikas med regelbunden vård och underhåll av klotången.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Blad av rostfritt stål
 • Bekväma plasthandtag
 • Säkerhetsfunktion förhindrar skador
 • Prisvärd och bra prestanda

Nackdelar

 • Minst effektiv på stora klor
 • Säkerhetsfunktionen kan vara i vägen

Hur hittar man den bästa Klotången?

För att bestämma vilken klotång som är bäst för ditt husdjur, finns det ett antal kriterier att överväga. Dessa kriterier tar hänsyn till både produktspecifika och mer generella faktorer, och kommer att hjälpa dig att göra det mest informerade valet. Låt oss titta närmare på dessa kriterier.

Kvalitet och Material

En av de absolut viktigaste faktorerna när man väljer en klotång är dess kvalitet och material. Den ska vara gjord av robusta och hållbara material för att kunna klippa igenom även de tjockaste klorna utan att bli slö. Rostfritt stål är ett bra material för bladen, då det både är starkt och hållbart. Handtaget bör vara gjort av ett icke-glidande material för att ge ett säkert grepp, vilket minimerar risken för skador på ditt husdjur.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på klotången är också viktiga faktorer. Den bör vara lätt nog för att vara bekväm att hålla under längre perioder, men ändå tillräckligt tung för att ge stabilitet och kontroll. Storleken bör vara lämplig för ditt husdjur. För stora hundar med tjocka klor kan du behöva en större tång, medan mindre djur som kaniner och fåglar kräver en mindre modell.

Säkerhet

Säkerheten för ditt husdjur är av yttersta viktighet, så klotången bör ha inbyggda säkerhetsfunktioner. Ett säkerhetsspärr som förhindrar att du klipper för djupt in i klon kan vara till stor hjälp, särskilt för oerfarna husdjursägare. Vissa modeller har också en skyddande mantel som förhindrar att du klipper för mycket på en gång.

Användarvänlighet

En bra klotång ska vara enkel att använda. Detta innebär att den bör ha ett ergonomiskt handtag som är bekvämt att hålla, och att bladen bör vara lätta att öppna och stänga. En bra klotång bör också vara lätt att rengöra efter användning.

Pris

Priset på klotången är en annan viktig faktor att överväga. Det finns många olika märken och modeller på marknaden, och priset varierar kraftigt. Även om det kan vara frestande att välja den billigaste modellen, är det viktigt att komma ihåg att kvalitet och hållbarhet oftast kostar lite mer. Det kan vara värt att investera i en dyrare modell om den erbjuder bättre kvalitet och hållbarhet.

Hållbarhet

Hållbarheten på en klotång är en annan viktig faktor att överväga. En bra klotång bör vara tillverkad för att hålla under lång tid, även med regelbunden användning. Försäkra dig om att bladen är av hög kvalitet och inte blir slöa snabbt, och att handtaget är robust och inte går sönder lätt.

Varumärke

Även om varumärket inte bör vara den enda faktorn du överväger, kan det ge dig en indikation på kvaliteten på en klotång. Etablerade varumärken har ofta ett rykte att leva upp till, vilket innebär att de är mer benägna att producera högkvalitativa produkter. Dessutom erbjuder de oftast bättre kundservice och har mer tillförlitliga garantier.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer en klotång. Dessa recensioner kan ge dig värdefull insikt i hur produkten presterar i praktiken. Kolla in både positiva och negativa recensioner för att få en mer balanserad bild av produkten. Men kom ihåg att ta varje recension med en nypa salt, eftersom alla har olika erfarenheter och förväntningar.

Terrier får klona klippta

Fördelarna med en Klotång

Att klippa ditt husdjurs klor med en klotång har många fördelar. Genom att använda detta specifika verktyg, kan du säkerställa att ditt husdjur är bekvämt och tryggt samtidigt som du håller deras klor i perfekt skick. Låt oss nu titta på några av de huvudsakliga fördelarna med att använda en klotång.

 • Kontroll över klorlängden: Med en klotång har du full kontroll över ditt husdjurs klorlängd. Detta är särskilt viktigt eftersom för långa klor kan leda till obehag för ditt husdjur och kan även orsaka skador på dina möbler och golv. En klotång gör det möjligt att klippa klorna till önskad längd på ett enkelt och effektivt sätt.
 • Säkerhet för ditt husdjur: Klotänger är utformade med säkerheten för ditt husdjur i åtanke. De har säkerhetsfunktioner som skyddsspärrar som förhindrar att du klipper för djupt in i klon, vilket minimerar risken för att skada ditt husdjur. Dessutom minskar en skarp och bra klotång risken för att klorna spricker eller splittras under klippningen.
 • Hög precision: Klotänger är utformade för att ge hög precision i klippningen. De har skarpa blad som klipper genom klon ren och fin, vilket resulterar i en jämn och snygg klippning. Detta är svårt att uppnå med vanliga saxar eller nagelklippare.
 • Bekväm för både ägare och husdjur: En kvalitativ klotång är bekväm att hålla i och enkel att använda, vilket gör klippprocessen lättare för både dig och ditt husdjur. Den ergonomiska designen minimerar påfrestningen på din hand och arm, vilket gör den idealisk för regelbunden användning.
 • Hållbarhet: Klotänger är gjorda för att vara hållbara och robusta. De är designade för att klara av regelbunden användning utan att bladen blir slöa eller tången går sönder. Denna hållbarhet gör klotången till en långsiktig investering i ditt husdjurs hälsa och välbefinnande.

Potentiella nackdelar med en Klotång

Även om en klotång erbjuder många fördelar, finns det också några potentiella nackdelar som är värda att notera. Dessa nackdelar varierar beroende på kvaliteten på klotången och användarens erfarenhet, men det är viktigt att vara medveten om dem innan du gör ditt val. Nedan följer några av de mest framträdande nackdelarna med att använda en klotång.

 • Risk för skador: Även om de flesta klotänger har säkerhetsfunktioner, finns det fortfarande en risk för skador om de inte används korrekt. Om du klipper för djupt kan du potentiellt skada kloroten, vilket kan orsaka smärta och blödning. Det är viktigt att vara försiktig och ta det lugnt, särskilt om du är nybörjare. Det kan också vara värt att överväga professionell hjälp om du känner dig obekväm med att klippa ditt husdjurs klor själv.
 • Obehag för ditt husdjur: Vissa husdjur kan bli stressade eller rädda när deras klor klipps. Även om en klotång är designad för att göra processen så smidig och bekväm som möjligt, kommer vissa djur fortfarande att uppleva obehag. Det är viktigt att vara tålmodig och låta ditt husdjur vänja sig vid klotången innan du börjar använda den regelbundet.
 • Regelbunden underhåll: För att säkerställa att din klotång fortsätter att fungera effektivt, krävs det regelbundet underhåll. Bladen kan bli slöa över tid och behöver skärpas. Dessutom kan rester från klorna fastna i bladen, vilket kräver att du rengör klotången efter varje användning. Även om detta underhåll inte är särskilt tidskrävande, är det ändå en extra uppgift att tänka på.
Tass och hand

Hur man använder en Klotång korrekt

Att använda en klotång korrekt är avgörande för att säkerställa att ditt husdjur är bekvämt och säkert under klippningen. Här är några steg och tips för att använda en klotång på rätt sätt.

Förbered ditt husdjur

Det första steget i att använda en klotång är att förbereda ditt husdjur. Många husdjur kan bli skrämda av ljudet eller känslan av en tång, så det är viktigt att göra dem bekväma med den innan klippningen. Låt ditt husdjur sniffa på tången och belöna dem med godis eller beröm. Du kan också öva på att hantera ditt husdjurs tassar och klor utan att faktiskt klippa dem för att hjälpa dem vänja sig vid processen.

Positionera tången rätt

När du klipper ditt husdjurs klor, bör du positionera tången på rätt sätt. Detta innebär att du klipper klon från toppen, inte från sidan. Att klippa från sidan kan orsaka splittrade klor och obehag för ditt husdjur. Se till att du har gott om ljus så att du kan se klon tydligt och undvika att klippa för djupt.

Klipp en liten bit i taget

När du klipper ditt husdjurs klor, är det bäst att klippa en liten bit i taget. Detta minskar risken för att klippa för djupt och skada kloroten. Om du är osäker på hur mycket du ska klippa, börja med att bara ta bort de allra spetsigaste delarna. Du kan alltid klippa mer om det behövs.

Var uppmärksam på kloroten

Kloroten, eller snabb, är den rosa delen inne i klon där nerver och blodkärl finns. Du vill undvika att klippa in i denna del eftersom det kan orsaka smärta och blödning. Om ditt husdjur har ljusa klor, kan du ofta se snabbet genom klon. Om ditt husdjur har mörka klor, klipp endast spetsen för att undvika att klippa för djupt.

Belöna ditt husdjur

Sist men inte minst, glöm inte att belöna ditt husdjur efter klippningen. Detta hjälper till att skapa positiva associationer med kloklippning och gör processen lättare för både dig och ditt husdjur i framtiden. En godis, lekstund eller extra uppmärksamhet kan alla fungera som effektiva belöningar.

Vanliga frågor om Klotång hund

Kan jag använda en mänsklig nagelklippare på mitt husdjur?

Även om det tekniskt sett är möjligt att använda en mänsklig nagelklippare på ett husdjur, är det inte rekommenderat. Mänskliga nagelklippare är designade för att klippa genom våra tunna, platta naglar, medan husdjursklippare, som en klotång, är avsedda att klippa genom tjocka, rundade klor. Användning av mänskliga nagelklippare kan leda till ojämna eller trasiga klor och kan vara obekvämt eller smärtsamt för ditt husdjur. En klotång erbjuder en mer säker och effektiv lösning.

Hur ofta ska jag klippa mitt husdjurs klor?

Det varierar beroende på ditt husdjur, men en bra tumregel är att klippa klor var tredje till fjärde vecka. Detta kan variera baserat på hur snabbt ditt husdjurs klor växer och deras livsstil. Till exempel behöver inomhuskatter sina klor klippta oftare än utomhuskatter, eftersom de inte har samma möjlighet att naturligt slita ner sina klor. Det är bäst att konsultera med din veterinär för att fastställa den bästa klipprutinen för ditt husdjur.

Varför ska jag inte bara låta mitt husdjur slita ner sina klor naturligt?

Medan vissa husdjur kan slita ner sina klor till en viss grad genom att klösa på saker eller gräva i jorden, räcker det ofta inte för att hålla klorna på en hälsosam och bekväm längd. För långa klor kan orsaka obehag och smärta för ditt husdjur och kan även leda till problem med gångstil och infektioner. Regelbunden kloklippning med en klotång bidrar till att förhindra dessa problem.

Vad ska jag göra om jag klipper för djupt och det börjar blöda?

Om du av misstag klipper för djupt in i ditt husdjurs klo och det börjar blöda, bör du först och främst hålla lugnet. Applicera en blodstoppande pulver eller gel om du har det till hands, eller använd en ren trasa eller kompress för att applicera ett lätt tryck på området. Om blödningen inte upphör efter några minuter, kontakta din veterinär.

Hur vet jag om min klotång är dull?

Om du märker att din klotång sliter eller krossar klon snarare än att ge ett rent snitt, kan det vara ett tecken på att den är trubbig. Andra tecken kan inkludera svårigheter att klippa genom klon, även med mycket tryck, eller om klotången lämnar ojämna eller hackade kanter på klon.

Kan alla typer av husdjur använda samma typ av klotång?

Även om vissa typer av klotänger kan användas på olika typer av husdjur, är det bäst att välja en klotång som är specifikt anpassad till ditt husdjur. Till exempel har mindre djur som kaniner och fåglar mindre och mer känsliga klor, så de kräver en mindre och mer försiktig tång än större djur som hundar.

Hur rengör jag min klotång?

Det är viktigt att rengöra din klotång regelbundet för att hålla den i bästa skick. Du kan använda en mjuk trasa eller borste för att ta bort eventuella klorest. För djupare rengöring kan du använda en lösning av varmt vatten och mild tvål. Var dock försiktig så att du inte skadar de skarpa bladen. Torka alltid klotången noggrant efter rengöring för att förhindra rost.

Testvinnare - Bästa Klotång hund

 • Show Dog Grooming Klosax
 • Klotång - Pet Nail Clipper
 • Bessy Klotång Kraftig 16 cm
 • Original Giljotin Dog Nail Clippers
 • Trixie Klotång
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
64 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu