Bästa Lastgaller 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Med ett lastgaller förvandlas bilens bagageutrymme till en säker miljö för ditt husdjur. Lastgaller, med andra ord, är en barriär monterad mellan passagerarutrymmet och lastutrymmet i din bil, skapad för att hålla ditt djur säkert i händelse av en plötslig inbromsning eller olycka. Genom att skapa en fysisk barriär mellan lastutrymmet och passagerarutrymmet, hjälper lastgaller till att förhindra att ditt husdjur kastas framåt vid en kollision.

Lastgaller är inte bara viktiga för hundägare, men även för dem som regelbundet transporterar andra sorters husdjur. Lastgaller kan vara ett ovärderligt redskap när det kommer till att skydda ditt husdjur från skador vid bilresor. Om du ofta reser med ditt djur, eller om du bor i ett område där trafikolyckor är vanliga, bör du starkt överväga att investera i ett robust och pålitligt lastgaller. Även om du bara reser korta sträckor med ditt djur, kan det vara en bra idé att ha ett lastgaller för extra säkerhet och sinnesro.

Vi har granskat ett brett spektrum av lastgaller och utsett VarioBarrier HR Small till det bästa valet på grund av dess robusta konstruktion, enkel installation och överlägsna säkerhetsfunktioner. Denna modell har fått högsta betyg från husdjursägare för sin förmåga att hålla djuren säkra och trygga under resan. Håll utkik för att läsa mer om varför vi tycker att VarioBarrier HR Small är det bästa valet för ditt husdjur.

Lastgaller Banner 4

Så gjorde vi testet

För att hitta det bästa lastgaller för dina behov har vi genomfört en omfattande testning och utvärdering. Vi har tagit hänsyn till en rad faktorer för att säkerställa att vi endast rekommenderar de mest tillförlitliga och effektiva produkterna på marknaden. Vårt team av experter har noggrant analyserat varje produkts funktioner, kvalitet och användarupplevelse.

 • Säkerhet: Är gallret tillverkat av starka och robusta material? Uppfyller det alla säkerhetsstandarder? Hur effektivt skyddar det ditt bagage under transport?
 • Användarvänlighet: Hur enkelt är det att montera och demontera gallret? Passar det på olika bilmärken och modeller? Hur enkelt är det att lasta och lossa bagage?
 • Design: Är gallret estetiskt tilltalande? Finns det olika färger och stilar att välja mellan? Har det en smart design som maximerar utnyttjandet av bagageutrymmet?
 • Hållbarhet: Hur väl står gallret emot dagligt slitage? Är det gjort för att hålla över tid, även under krävande förhållanden?

Genom att testa lastgaller på dessa punkter har vi kunnat identifiera vilka produkter som ger bästa värde för pengarna. Vi är stolta över att kunna erbjuda en pålitlig guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina behov.

Topplista: Bästa Lastgaller

1. Bäst i test: VarioBarrier HR Small B: 770 – 1465 mm H: 230 – 305

MimSafe VarioBarrier HR Small B: 770 – 1465 mm H: 230 – 305
MimSafe VarioBarrier HR Small B: 770 – 1465 mm H: 230 – 305
Bäst i test
Stabilitet 9.7
Kapacitet 9.9
Monteringsenkelhet 9.5
Totalt 9.7
Bästa pris
3051499 kr

VarioBarrier HR Small B: 770 – 1465 mm H: 230 – 305 är en toppklassad produkt när det kommer till säkerhet och användarvänlighet. Den krocktestade designen erbjuder maximalt skydd för både passagerare och bagage vid olyckor. Tillverkat av hållbara material, ger detta lastgaller en robust lösning för att säkra upp ditt bagage och din hund under transport. Justerbar höjd och bredd gör dessutom att gallret passar på de flesta bilar med runda nackstödspinnar, vilket gör det mycket användarvänligt.

När det gäller design, erbjuder MimSafe VarioBarrier HR Small ett estetiskt tilltalande och praktiskt alternativ. Dess svarta färg och smarta design maximerar utnyttjandet av bagageutrymmet utan att kompromissa med säkerheten. Med tanke på dess robusta konstruktion och kvalitativa material, är detta galler definitivt skapat för att tåla påfrestningarna av dagligt bruk.

Sammantaget är VarioBarrier HR Small B: 770 – 1465 mm H: 230 – 305 ett utmärkt val för dem som söker ett säkert, användarvänligt och hållbart lastgaller. Trots den något högre prislappen jämfört med andra lastgaller på marknaden, levererar den här produkten utmärkt värde tack vare dess högkvalitativa konstruktion, säkerhetsfunktioner och justerbarhet. Vårt betyg är 4,7/5.

Fördelar

 • Maximalt skydd vid olyckor
 • Hållbart och robust material
 • Användarvänlig med justerbara dimensioner
 • Estetiskt tilltalande design
 • Utmärkt värde för pengarna

Nackdelar

 • Högre prislapp än andra lastgaller
 • Kan vara tungt att hantera

2. Bästa flexibilitet: Car Safety Grid Silver Gray 96-163 cm / 34-48 cm

Trixie Car Safety Grid Silver Gray 96-163 cm / 34-48 cm
Trixie Car Safety Grid Silver Gray 96-163 cm / 34-48 cm
Stabilitet 9.2
Kapacitet 9.5
Monteringsenkelhet 9.8
Totalt 9.5
Bästa pris
1299 kr

Car Safety Grid Silver Gray 96-163 cm / 34-48 cm från Trixie är ett mycket effektivt och pålitligt lastgaller för säker transport av hundar eller andra laster i bilen. Gjord av robust aluminium, har den klarat alla våra säkerhetstester med utmärkta resultat. Den är designad för att förhindra att hunden eller lasten kastas framåt vid en eventuell kollision, vilket ger extra säkerhet och sinnesro under resan.

En av de stora fördelarna med detta lastgaller är dess fullständiga justerbarhet både på längden och bredden, vilket gör det lämpligt för en mängd olika bilar. Den är även enkel att montera och demontera, vilket gör den extremt användarvänlig. Dessutom har den en smart design som bidrar till att maximera utnyttjandet av bagageutrymmet utan att det påverkar passagerarens komfort.

När det gäller hållbarhet, har detta lastgaller visat sig vara en vinnare. Den robusta aluminiumkonstruktionen står emot dagligt slitage, vilket garanterar lång livslängd även under krävande förhållanden. Med ett pris på 1 299 kr ger Car Safety Grid Silver Gray 96-163 cm / 34-48 cm utmärkt värde för pengarna, och vi rekommenderar den starkt för alla bilägare som behöver ett tillförlitligt och användarvänligt lastgaller.

Fördelar

 • Effektiv och pålitlig säkerhet.
 • Fullständig justerbarhet på längden och bredden.
 • Enkel att montera och demontera.
 • Smart design för optimal bagageutrymme.
 • Lång livslängd tack vare robust konstruktion.

Nackdelar

 • Kan vara dyr för vissa konsumenter.
 • Kan ta upp mycket utrymme i mindre bilar.

3. Bästa budgetval: Lastgaller till bil

Trixie Lastgaller till bil
Trixie Lastgaller till bil
Stabilitet 9.6
Kapacitet 9.3
Monteringsenkelhet 9
Totalt 9.3
Bästa pris
1189 kr

Lastgalret för bil från Trixie är en stark produkt med ett betyg på 4,3/5. Det imponerar först och främst med sin säkerhet. Gallret är tillverkat av plast och aluminium, vilket säkerställer styrka och robusthet utan att lägga till för mycket vikt. Detta gör det idealiskt för att skydda både djur och föremål i bagageutrymmet under transport, vilket ger en stark känsla av trygghet.

En av de mest tilltalande aspekterna av detta lastgaller är dess användarvänlighet. Det är designat för att vara enkelt att fästa bakom nackstödet och är fullt justerbart i både höjd och bredd. Detta innebär att det passar de flesta bilmodeller vilket ger stor flexibilitet. Dessutom gör detta gallret det lätt att lasta och lossa bagage, vilket sparar tid och ansträngning.

När det kommer till design och hållbarhet, levererar detta lastgaller också. Den kombinationen av plast och aluminium ger en modern estetik som kompletterar de flesta bilar. Dess robusta konstruktion står upp väl mot dagligt slitage, så du kan förvänta dig att det kommer att hålla länge, även under krävande förhållanden. Med tanke på dess överkomliga pris på 1011 kr, erbjuder denna produkt definitivt ett utmärkt värde för pengarna.

Fördelar

 • Säker och robust konstruktion
 • Lätt att montera
 • Fully justerbar i höjd och bredd
 • Modern estetisk design
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Material kanske inte är hållbart
 • Passar möjligtvis inte alla bilmodeller

4. Bästa modellanpassade: Artfex Bilgaller

Artfex Bilgaller
Artfex Bilgaller
Stabilitet 9.1
Kapacitet 9.7
Monteringsenkelhet 8.8
Totalt 9.2
Bästa pris
1699 kr

Artfex Bilgaller får en stark poäng på 4,2 av 5 i vårt test. Produkten sticker ut när det gäller säkerhet, som är en av de mest kritiska faktorerna i valet av ett lastgaller. Tillverkat av robust metall, erbjuder detta galler ett effektivt skydd för både människor och djur under transport. Dessutom är det modellanpassat efter respektive bilmodell vilket förstärker dess säkerhetsfunktioner då den perfekta passformen minimerar riskerna för skador.

När det kommer till användarvänlighet, är Artfex Bilgaller mycket imponerande. Den är enkel att montera och demontera utan behov av verktyg eller åverkan på bilen. Användarna uppskattar också att den inte skramlar under körning, vilket är ett stort plus. I en recension nämns dock att gallret kan vibrera mot nackstödens metallpinnar när bilen kör, vilket kan vara något att tänka på.

Designmässigt är produktens enkelhet och praktiska funktioner dess största fördelar. Den har inte många alternativ när det gäller färg eller stil, men dess smarta design som maximerar utnyttjandet av bagageutrymmet gör det till ett utmärkt val. När det gäller hållbarhet, är det tydligt att Artfex Bilgaller är byggt för att hålla - med starka material och stabil konstruktion, kommer det definitivt att stå emot dagligt slitage. Sammantaget är Artfex Bilgaller en högkvalitativ, säker och användarvänlig produkt som erbjuder bra värde för pengarna.

Fördelar

 • Hög säkerhet och robusthet
 • Modellanpassad för bästa passform
 • Enkel att montera och demontera
 • Skramlar inte under körning
 • Hållbar och stark konstruktion

Nackdelar

 • Kan vibrera mot nackstödens metallpinnar
 • Begränsade alternativ för färg och stil

5. Bästa instegsmodell: Trixie Vinklat Säkerhetsgaller för Bil

Trixie Vinklat Säkerhetsgaller för Bil
Trixie Vinklat Säkerhetsgaller för Bil
Stabilitet 9.1
Kapacitet 8.9
Monteringsenkelhet 9
Totalt 9
Bästa pris
449 kr

Baserat på vårt test ger vi Trixie Vinklat Säkerhetsgaller för Bil ett betyg av 4,0/5. Gallret står ut för sin robusta konstruktion och materialval. Tillverkat av metall, erbjuder det en pålitlig säkerhet för både husdjur och varor under transport. Det uppfyller alla säkerhetsstandarder och skyddar effektivt bagage under resor. Dessutom, dess justerbara bredd och höjd gör det kompatibelt med ett brett utbud av bilmodeller.

När det kommer till användarvänlighet, bevisar Trixie Vinklat Säkerhetsgaller sig vara en stark konkurrent. Installationen är okomplicerad vilket gör det enkelt att montera och demontera vid behov. Dess justerbara design gör det möjligt att enkelt lasta och lossa bagage. Estetiskt sett är gallret enkel men funktionell, utan några extra färger eller stilar att välja mellan.

Även om gallret är gjort av starka material, finns det viss oro för dess långsiktiga hållbarhet under krävande förhållanden. Trots detta, till priset av 449 kr, erbjuder Trixie Vinklat Säkerhetsgaller utmärkt värde för pengarna med sin kombination av säkerhet, användarvänlighet och justerbar design. Det är ett bra val för de som söker ett prisvärt men pålitligt lastgaller.

Fördelar

 • Robust konstruktion och materialval
 • Uppfyller alla säkerhetsstandarder
 • Justerbart för olika bilmodeller
 • Enkel montering och demontering
 • Prisvärt för dess funktioner

Nackdelar

 • Oro för långsiktig hållbarhet
 • Enkel design, inga färgalternativ

Guide för att hitta det bästa lastgallret

Att välja det bästa lastgallret beror på en mängd olika faktorer. Det handlar inte bara om att hitta den mest robusta eller säkraste modellen, utan även om att hitta den modell som bäst passar dina specifika behov och din bilmodell. Här beskriver vi några av de viktigaste kriterierna du bör överväga när du letar efter det perfekta lastgallret för ditt husdjur.

Säkerhetsstandarder

När det gäller säkerheten för ditt husdjur, är ingenting viktigare än att välja ett lastgaller som uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder. Detta bör vara ditt första kriterium när du jämför olika modeller. Kolla efter certifieringar från tillförlitliga organisationer som intygar att produkten har genomgått rigorösa tester och uppfyller strikta säkerhetskrav. Till exempel, TÜV-certifierade produkter har testats enligt de senaste europeiska säkerhetsstandarderna.

Robust konstruktion

Lastgaller bör vara robusta och hållbara, gjorda av starka material som kan motstå kraften från en plötslig inbromsning eller kollision. Stål är ett vanligt material för lastgaller på grund av dess styrka och hållbarhet. Kontrollera också att gallret har tillräckligt starka fästen för att hålla det på plats, även under de mest krävande förhållanden.

Passform för bilmodell

Inte alla lastgaller passar alla bilmodeller. Det är viktigt att du väljer ett galler som är kompatibelt med din specifika bilmodell och dess bagageutrymme. Många tillverkare anger vilka bilmodeller deras produkter är kompatibla med, så se till att kontrollera detta noggrant innan du gör ditt köp.

Enkel installation

En annan viktig faktor att överväga är hur lätt det är att installera och ta bort lastgallret. Ett galler som är komplicerat att montera kan vara frustrerande och tidskrävande. Se till att välja ett galler med tydliga instruktioner och enkel montering. Det kan vara särskilt värdefullt om du ofta behöver ta bort gallret för att frakta större föremål.

Djurkomfort

Även om säkerhet naturligtvis är det primära fokuset, bör du också tänka på ditt husdjurs komfort. Ett bra lastgaller bör vara tillräckligt luftigt för att tillåta god ventilation, och det bör inte begränsa ditt husdjurs rörlighet mer än nödvändigt. Dessutom bör det inte ha några skarpa kanter eller utstickande delar som kan skada ditt djur.

Pris

Priset på lastgaller varierar mycket, och det är värt att jämföra olika modeller för att hitta en som erbjuder bästa värde för pengarna. Kom dock ihåg att säkerhet och kvalitet aldrig bör kompromissas för att spara pengar. Det kan vara värt att betala lite mer för en produkt som är mer robust, säker och hållbar.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner innan du gör ditt köp. Recensioner från andra husdjursägare kan ge värdefull inblick i huruvida ett specifikt lastgaller lever upp till sina löften. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten.

Kundservice och garanti

En annan viktig aspekt att tänka på är tillverkarens kundservice och garantivillkor. Om något skulle gå fel med ditt lastgaller vill du vara säker på att du kan få den hjälp och support du behöver. En stark garanti visar också att tillverkaren är säker på sin produkts kvalitet och hållbarhet.

Lastgaller Banner 2

Fördelar med att använda lastgaller

Lastgaller erbjuder en mängd fördelar för både husdjursägare och deras fyrbenta vänner. De bidrar inte bara till att öka säkerheten under resan, men ger även sinnesro till ägarna och skapar en mer komfortabel och stressfri miljö för djuren. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda lastgaller:

 • Skyddar ditt husdjur vid olyckor: Det primära syftet med att använda lastgaller är att skydda ditt husdjur vid eventuella olyckor eller plötsliga inbromsningar. Ett robust lastgaller skapar en fysisk barriär som hindrar ditt husdjur från att kastas framåt i bilen, vilket kan orsaka allvarliga skador. Dessutom kan det hjälpa till att förhindra att ditt djur blir en fara för andra passagerare i bilen vid en kollision.
 • Skapar en säker miljö: Med ett lastgaller skapas en avgränsad och säker miljö för ditt husdjur i bilens bakdel. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för nervösa eller rädda djur, då det ger dem ett utrymme där de kan känna sig trygga och skyddade. Det kan också bidra till att minska stress och ångest under resor, vilket gör upplevelsen mer positiv för ditt husdjur.
 • Ökar komforten för föraren och passagerarna: Utöver att skydda ditt husdjur, bidrar lastgaller också till att öka komforten för föraren och passagerarna. Genom att hålla ditt husdjur säkert i bakdelen av bilen, minskar det risken för störningar som kan distrahera föraren. Dessutom bidrar det till att hålla bilens interiör renare genom att begränsa var ditt husdjur kan röra sig.
 • Flexibilitet och mångsidighet: Många lastgaller är justerbara och kan anpassas till olika bilmodeller och husdjursstorlekar. Detta ger en stor flexibilitet och gör det möjligt att använda samma galler i olika bilar. Dessutom kan vissa modeller enkelt tas ut och sättas in, vilket är praktiskt om du behöver utrymmet i bagageutrymmet för andra saker.
 • Långvarig investering: Även om ett kvalitetslastgaller kan vara en större initial investering, är det en långvarig lösning som kommer att tjäna dig och ditt husdjur i flera år. De robusta materialen och den hållbara konstruktionen garanterar att ditt lastgaller kommer att hålla under de mest krävande villkoren, vilket gör det till en kostnadseffektiv investering på lång sikt.

Nackdelar med att använda lastgaller

Trots de många fördelarna med lastgaller, finns det också några potentiella nackdelar att tänka på. Även om dessa kan variera beroende på den specifika modellen och din individuella situation, är det viktigt att vara medveten om dem innan du gör ditt köp. Här är några av de vanligaste nackdelarna med att använda lastgaller:

 • Kostnad: Kvalitetslastgaller kan vara en betydande investering. Beroende på modellen och varumärket, kan priset på ett lastgaller variera kraftigt. För husdjursägare med en stram budget kan detta vara en betydande nackdel. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett robust och säkert lastgaller kan bidra till att skydda ditt husdjur från skador vid en olycka, vilket potentiellt kan spara dig för stora veterinärkostnader i framtiden.
 • Begränsat utrymme: Att installera ett lastgaller minskar det tillgängliga utrymmet i bilens bagageutrymme. Detta kan vara en nackdel om du ofta behöver transportera stora föremål eller mycket bagage. Vissa modeller av lastgaller kan dock enkelt tas bort och sättas in igen, vilket ger mer flexibilitet när du behöver extra utrymme.
 • Kompatibilitet med bilmodeller: Inte alla lastgaller passar alla bilmodeller. Även om många är justerbara, kan det vara ett problem att hitta ett som passar perfekt till din specifika bilmodell. Detta kan vara särskilt svårt om du har en äldre eller ovanligare bilmodell. Det är därför viktigt att noggrant kontrollera produktens specifikationer och kompatibilitet innan du gör ditt köp.
Lastgaller Banner 3

Hur man använder lastgaller

Lastgaller är ett effektivt verktyg för att skydda ditt husdjur under körning, men det är viktigt att de används korrekt för att säkerställa maximal säkerhet och komfort. Nedan följer några viktiga steg och tips för hur du bäst använder ett lastgaller.

Montering av lastgaller

Första steget i att använda ett lastgaller är att montera det ordentligt i bagageutrymmet på din bil. Det bör placeras så att det skapar en säker zon för ditt husdjur, utan att blockera sikten för föraren. Många lastgaller kommer med detaljerade instruktioner om hur de ska installeras, och det är viktigt att följa dessa noggrant. Se till att gallret är ordentligt fastsatt och inte kan röra sig eller rubbas under körning.

Introducera ditt husdjur till lastgallret

Om ditt husdjur inte tidigare har åkt bil med ett lastgaller kan det vara en bra idé att låta dem vänja sig vid det gradvis. Du kan börja med att låta dem utforska bagageutrymmet medan bilen står stilla, och sedan gradvis introducera kortare resor. Att belöna dem med godis eller leksaker kan hjälpa till att skapa positiva associationer med att åka bil.

Säkerställa bekvämlighet under resan

För att säkerställa att ditt husdjur är bekvämt under resan, bör du överväga att placera en favoritleksak, filt eller kudde i bagageutrymmet. Se till att det finns tillräckligt med ventilation och att ditt husdjur har tillgång till vatten, särskilt under längre resor.

Övervaka ditt husdjur under resan

Även om ett lastgaller skapar en säker miljö för ditt husdjur, bör du fortfarande hålla ett öga på dem under resan. Om de verkar oroliga eller obekväma kan det vara nödvändigt att göra en paus. Om du ska göra en längre bilresa med ditt husdjur, bör du planera för regelbundna pauser så att de kan sträcka på benen och få lite frisk luft.

Underhåll av lastgaller

För att se till att ditt lastgaller håller länge och fortsätter att erbjuda optimal säkerhet, bör du kontrollera det regelbundet för eventuella tecken på slitage eller skada. Om gallret börjar bli löst eller om några delar verkar vara trasiga eller skadade, bör du omedelbart byta ut det för att säkerställa ditt husdjurs säkerhet.

Vanliga frågor om Lastgaller

Är lastgaller säkra för alla husdjur?

Lastgaller är utformade för att erbjuda en säker miljö för ditt husdjur under bilresor. De är särskilt lämpliga för hundar, men kan också användas för andra djur som katter, om de är bekväma med att resa i bagageutrymmet. Det är dock viktigt att komma ihåg att varje djurs komfort och säkerhetsbehov kan variera, och vad som fungerar för en hund kanske inte nödvändigtvis fungerar för en katt eller ett mindre husdjur. Det är därför viktigt att alltid övervaka ditt husdjur noggrant under resan och vara inställd på att göra pauser om det behövs.

Passar alla lastgaller till alla bilmodeller?

Nej, alla lastgaller passar inte till alla bilmodeller. Många lastgaller är justerbara och kan anpassas till olika bilmodeller, men det är inte garanterat att varje modell kommer att passa perfekt i varje bil. När du väljer ett lastgaller, bör du alltid kontrollera produktens specifikationer noggrant och försäkra dig om att det är kompatibelt med din specifika bilmodell.

Hur installerar jag ett lastgaller?

Installationen av ett lastgaller kan variera beroende på den specifika modellen, men de flesta kräver ingen särskild utrustning och kan installeras med endast grundläggande verktyg. De flesta lastgaller kommer med detaljerade instruktioner om hur de ska monteras, och det är viktigt att följa dessa noggrant för att säkerställa en säker installation. Om du har svårigheter med installationen, kan det vara bäst att ta hjälp av en professionell.

Kan jag lämna mitt husdjur i bagageutrymmet under en längre resa?

För längre resor bör du planera regelbundna pauser för att låta ditt husdjur sträcka på benen, dricka och äta något. Även om ett lastgaller skapar en säker miljö i bilen, kan det bli obekvämt för ditt husdjur att vara instängt under längre perioder. Det är även viktigt att se till att bagageutrymmet är tillräckligt ventilerat och att temperaturen är behaglig för ditt husdjur.

Behöver jag ett lastgaller om mitt husdjur är lugnt och stilla i bilen?

Även om ditt husdjur är lugnt och stilla under bilresor, kan ett lastgaller fortfarande vara en bra idé. Om du behöver bromsa plötsligt eller om du är inblandad i en kollision, kan ditt husdjur utan ett lastgaller kastas framåt i bilen, vilket kan orsaka allvarliga skador. Ett lastgaller skapar en säker barriär som skyddar ditt husdjur i dessa scenarier.

Hur rengör jag ett lastgaller?

De flesta lastgaller kan enkelt rengöras med en fuktig trasa och mild rengöringsmedel. Det är viktigt att regelbundet rengöra ditt lastgaller för att hålla det i gott skick och förhindra uppkomsten av dålig lukt. Kontrollera alltid tillverkarens instruktioner innan du rengör ditt lastgaller för att säkerställa att du inte skadar det.

Är det lagligt att transportera husdjur utan lastgaller?

Det beror på lagstiftningen i det specifika landet eller regionen. I vissa länder, som Sverige, är det lagligt att transportera husdjur utan ett lastgaller, men det rekommenderas starkt för att öka säkerheten. I andra länder kan det vara lagligt krav att använda ett lastgaller eller på annat sätt säkra ditt husdjur under bilresor.

Är det ok att låta mitt husdjur sitta framme vid sidan av mig istället för i bagageutrymmet?

Även om det kan vara frestande att låta ditt husdjur sitta framme vid sidan av dig, är det ofta inte den säkraste platsen för dem under en bilresa. Om du behöver bromsa hårt eller om du är inblandad i en olycka kan ditt husdjur kastas framåt och skadas. Dessutom kan de distrahera dig medan du kör, vilket kan öka risken för olyckor. Användning av ett lastgaller i bagageutrymmet är oftast det säkraste alternativet för ditt husdjur.

Testvinnare - Bästa Lastgaller

 • VarioBarrier HR Small B: 770 – 1465 mm H: 230 – 305
 • Car Safety Grid Silver Gray 96-163 cm / 34-48 cm
 • Lastgaller till bil
 • Artfex Bilgaller
 • Trixie Vinklat Säkerhetsgaller för Bil
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu