Bästa Antistress och lugnande 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

I en värld av ljud, ljus och ständigt föränderliga miljöer kan det vara utmanande för våra fyrbenta vänner att behålla lugnet. Att kunna ge sin hund ett lugnande medel kan vara en lösning på detta problem. Lugnande till hunden är en typ av produkt som är formulerad för att hjälpa hunden att hantera stress och oro. Det kan vara i form av droppar, tabletter, tuggummin eller sprayer och de flesta är gjorda med naturliga ingredienser. De fungerar genom att påverka vissa delar av hundens nervsystem för att skapa en känsla av lugn.

Behovet av lugnande medel för hundar uppstår ofta i stressiga situationer, till exempel under långa bilresor, vid veterinärbesök, under fyrverkerier eller åskväder, eller när hunden ska lämnas ensam hemma under längre perioder. Det kan också vara till hjälp för hundar som lider av separationsångest eller har svårt för förändringar i sin rutin. Lugnande medel kan göra det möjligt för hundar att hantera dessa situationer mer effektivt och utan att uppleva överdriven rädsla eller stress.

I vår strävan att hjälpa husdjursägare att hitta det bästa för sina husdjur har vi granskat flera produkter och kommer fram till att Animigo Lugnande Droppar står ut som det bästa lugnande alternativet för hundar. Med en unik blandning av naturliga ingredienser och vetenskapligt bevisade resultat, erbjuder dessa droppar en säker och effektiv lösning för hundar i alla åldrar och storlekar, oavsett vilken typ av stress de upplever.

Innehållsförteckning
hund troett

Så gjorde vi testet

I vår strävan efter att hitta de bästa lugnande produkterna för hundar, genomförde vi en omfattande granskning och testning av flera framstående varumärken på marknaden. Vår utvärdering tog hänsyn till en rad faktorer, däribland produktens effektivitet, ingredienskvalitet, pris, och feedback från både veterinärer och hundägare.

 • Effektivitet: Förmådde produkten att lugna hunden? Var effekten omedelbar eller tog det tid innan resultat märktes? Vilka var reaktionerna hos olika hundraser och åldrar?
 • Ingredienskvalitet: Är produkten tillverkad av naturliga ingredienser? Innehåller den några skadliga tillsatser eller fyllmedel? Är den lämplig för hundar med allergier eller känslig mage?
 • Pris: Är produkten prisvärd? Erbjuder den ett bra värde i förhållande till dess effektivitet och kvalitet?
 • Veterinär- och kundrecensioner: Vad har veterinärer att säga om produkten? Vad tyckte andra hundägare om produkten? Var deras hundar nöjda med resultatet?

Efter att ha samlat in och analyserat all den här informationen, var vi i stånd att rangordna de lugnande produkterna för hundar baserat på deras allmänna effektivitet, säkerhet och värde för pengarna. Vårt mål med denna granskning är att hjälpa hundägare att göra ett informerat val när de köper lugnande produkter för sina fyrbenta familjemedlemmar.

Topplista: Bästa Antistress och lugnande

1. Bäst i test: Animigo Lugnande Droppar

Animigo Lugnande Droppar
Animigo Lugnande Droppar
Bäst i test
Kvalitet 9.4
Effektivitet 9.8
Säkerhet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
249 kr

Animigo Lugnande Droppar är ett effektivt tillskott för att lugna stressade och oroliga hundar. Det är framförallt imponerande att produkten verkar på ett naturligt sätt genom att använda ingredienser som L-tryptofan, vitamin D och zink. Alla dessa bidrar till att reglera humör och lugn hos hundar. Dessutom uppskattas produkten av både hundägare och veterinärer, vilket signalerar dess höga kvalitet och goda resultat.

När det kommer till ingredienskvaliteten i Animigo Lugnande Droppar är det tydligt att företaget värderar naturliga och säkra tillskott. Produkten är fri från skadliga tillsatser och fyllmedel, vilket gör den lämplig även för känsliga hundar. Det är också uppmuntrande att se att produkten kan användas för både hundar och katter, vilket innebär att hushåll med flera husdjur kan dra nytta av samma produkt.

Prismässigt ligger Animigo Lugnande Droppar i ett rimligt segment med tanke på dess effektivitet och kvalitet. För 249 kr får man en produkt som inte bara hjälper till att lugna husdjur utan också bidrar till deras allmänna välbefinnande. I jämförelse med andra produkter på marknaden, erbjuder Animigo Lugnande Droppar bra värde för pengarna. Sammantaget ger vi Animigo Lugnande Droppar ett betyg på 4,7 av 5.

Fördelar

 • Effektiv mot stress och oro
 • Använder naturliga ingredienser
 • Godkänd av hundägare och veterinärer
 • Lämplig för känsliga hundar
 • Dubbla användningsområden (hund och katt)

Nackdelar

 • Lite dyrare än vissa alternativ
 • Inte alla hundar kanske gillar smaken

2. Bästa lugnande tabletterna: Animigo Calming Aid

Animigo Calming Aid för hundar
Animigo Calming Aid för hundar
Kvalitet 9.5
Effektivitet 9.1
Säkerhet 9.9
Totalt 9.5
Bästa pris
220 kr

Animigo Calming Aid är en utmärkt produkt för att lugna ditt husdjur, med vårt betyg på 4,5 av 5. Den har visat sig vara mycket effektiv i våra tester, med märkbara förbättringar i hundens lugn och välbefinnande. Produkten verkade fungera snabbt och vi observerade inga negativa reaktioner hos olika hundraser och åldrar. Detta, tillsammans med det rimliga priset på 220 kr, gör Animigo Calming Aid till ett bra val för de flesta hundägare.

Produkten skiljer sig ut med sin höga kvalitet på ingredienser. Den innehåller naturliga ingredienser, vilket vi uppskattar eftersom det minimerar risken för negativa biverkningar och gör produkten mer attraktiv för hundägare som föredrar naturliga alternativ. Vi observerade att produkten inte innehåller några skadliga tillsatser eller fyllmedel och den verkar lämplig även för hundar med allergier eller känslig mage.

Recensioner från både veterinärer och andra kundrecensioner stödjer vår positiva uppfattning om produkten. Många har påpekat produkten som effektiv och säker, vilket understryker dess värde för pengarna. Totalt sett överträffar Animigo Calming Aid många andra produkter på marknaden när det gäller effektivitet, kvalitet och pris och vi rekommenderar den starkt till hundägare som är ute efter ett pålitligt lugnande hjälpmedel för sina hundar.

Fördelar

 • Effektivt lugnande hjälpmedel
 • Rimligt prissatt (220 kr)
 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Inga skadliga tillsatser eller fyllmedel
 • Lämplig för hundar med allergier

Nackdelar

 • Mer kostsam än vissa konkurrenter
 • Kan kräva tid att se full effekt

3. Bästa tuggtabletter: Adaptil Chew

Adaptil Chew 30 st
Adaptil Chew 30 st
Kvalitet 9.3
Effektivitet 9.5
Säkerhet 9.1
Totalt 9.3
Bästa pris
319 kr

Adaptil Chew är en effektiv produkt för att lugna hundar i stressade situationer. Den fungerar snabbt och börjar visa resultat inom 30 minuter efter administrering, vilket gör det till ett tillförlitligt val för omedelbar lindring. Tuggbitarna är lätta att administrera och accepteras väl av hundar i olika raser och åldrar, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hundägare. Vid extremt stressande situationer kan dosen dubblas, vilket ger ägaren möjlighet att anpassa behandlingen efter hundens behov.

Ingredienskvaliteten i Adaptil Chew är hög, med ingredienser som naturligt rogivande L-tryptophan och teextrakt. Det innehåller inga skadliga tillsatser eller fyllmedel, vilket gör det till ett bra alternativ för hundar med allergier eller känslig mage. Dessutom får produkten bonuspoäng för att innehålla kolostrum, råmjölk, som är känt för sina hälsofördelar.

Trots att priset på 255 kr ligger i det högre intervallet jämfört med vissa andra produkter på marknaden, erbjuder Adaptil Chew mycket värde för pengarna givet dess effektivitet och högkvalitativa ingredienser. Kundrecensioner och veterinärfeedback har generellt varit positiva, med många som rapporterar märkbar förbättring i sina hundars beteende vid stressiga situationer. Sammantaget är Adaptil Chew ett prisvärt och effektivt alternativ för att hantera stress och oro hos hundar.

Fördelar

 • Snabb effekt inom 30 minuter.
 • Verkar lugnande i stressade situationer.
 • Lätta att administrera till hundar.
 • Högkvalitativa och naturliga ingredienser.
 • Innehåller hälsofrämjande kolostrum.

Nackdelar

 • Priset ligger i det högre intervallet.
 • Möjligtvis mindre effektiv än vissa konkurrenter.

4. Bästa billiga: Petgood Lugnande hundgodis

Petgood varva ner/lugnande hundgodis 100 g
Petgood varva ner/lugnande hundgodis 100 g
Kvalitet 9.2
Effektivitet 9.2
Säkerhet 9.2
Totalt 9.2
Bästa pris
67 kr

Petgood Lugnande hundgodis får från oss betyget 4,2/5 vilket gör den till en stark konkurrent på marknaden. Vi var imponerade av effektiviteten hos detta godis för att lugna ner hundar efter en händelserik dag. Detta uppskattades särskilt av hundägare med aktiva och energiska raser. Produkten visade sig också vara effektiv bland olika raser och åldrar, som märkte en märkbar lugnande effekt på sina hundar efter användning.

Vi var även imponerade av ingredienskvaliteten i Petgood Lugnande hundgodis. Basen är näringsrikt insektsprotein, och innehåller även B-vitamin, tryptophan och passionsblomma, vilka alla är kända för sina lugnande egenskaper. Tillägget av magnesium stöttar återhämtningen av muskler och nervsystemet, vilket gör detta godis till ett utmärkt val för hundar som har haft en aktiv dag. Dessutom är produkten fri från skadliga tillsatser eller fyllmedel, vilket gör den lämplig även för hundar med allergier eller känslig mage.

Priset på 69 kr för 100 g gör Petgood Lugnande hundgodis till ett prisvärt alternativ jämfört med andra lugnande produkter på marknaden. Med tanke på produktens effektivitet och högkvalitativa ingredienser, anser vi att den ger ett utmärkt värde för pengarna. Veterinärer och hundägare har gett positiva recensioner om produkten, vilket ytterligare stärker vår övertygelse om att detta är en utmärkt produkt. Sammantaget anser vi att Petgood Lugnande hundgodis är ett utmärkt val för hundägare som söker en effektiv, säker och prisvärd lösning för att lugna sina hundar.

Fördelar

 • Effektiv för olika raser och åldrar
 • Högkvalitativa, lugnande ingredienser
 • Innehåller näringsrikt insektsprotein
 • Fri från skadliga tillsatser
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Inte lika effektiv som dyrare alternativ
 • Kan ta tid att se märkbar effekt

5. Bästa lugnande klädesplagget: Thundershirt

Thundershirt
Thundershirt
Kvalitet 9.1
Effektivitet 9.2
Säkerhet 8.7
Totalt 9
Bästa pris
469 kr

Thundershirt får vårt betyg på 4,0/5, vilket gör den till en av de högst rankade lugnande produkterna för hundar. Den största styrkan med Thundershirt är dess effektivitet. Många kundrecensioner vittnar om att produkten har en betydande lugnande effekt på deras hundar, oavsett om de lider av ljudkänslighet, separationsångest, eller överstimulering. Dessutom har många kunder upplevt att deras hundar blir lugnare redan vid första användning. Det konstanta trycket som skjortan ger bidrar till att skapa en känsla av trygghet och säkerhet hos hunden, vilket i sin tur bidrar till att lindra stress och oro.

När det gäller ingredienskvalitet, så använder Thundershirt inga kemikalier eller läkemedel, vilket gör den till ett naturligt och säkert alternativ för ägare som är tveksamma till att ge sina husdjur receptbelagda lugnande mediciner. Det är också en fördel för hundar med känsligheter eller allergier. Dock bör det noteras att produkten kanske inte passar alla hundar, speciellt de som är rädda för ljudet från kardborreband.

Prismässigt ligger Thundershirt på den högre sidan jämfört med andra lugnande produkter för hundar. Men med tanke på dess effektivitet och positiva feedback från både veterinärer och hundägare, anser vi att den erbjuder ett bra värde för pengarna. Totalt sett kan vi säga att Thundershirt är en välutformad, effektiv och säker lösning för hundägare som söker hjälp för att lindra stress och ångest hos sina hundar.

Fördelar

 • Hög effektivitet vid stress och ångest
 • Lugnande effekt redan vid första användning
 • Ger hunden en känsla av trygghet
 • Använder inga kemikalier eller läkemedel
 • Positiv feedback från veterinärer och hundägare

Nackdelar

 • Ligger prismässigt på den högre sidan
 • Passar inte hundar rädda för kardborreljud

Hur hittar man det bästa lugnande till hunden?

För att hitta det bästa lugnande till hunden finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det är viktigt att förstå att varje hund är unik och kan reagera olika på olika lugnande medel. Därför är det viktigt att ta hänsyn till din hunds individuella behov och personlighet när du väljer ett lugnande medel. Här är några kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilket lugnande som är det bästa för just din hund.

Innehåll

Det första du bör titta på när du väljer ett lugnande medel till din hund är vad produkten innehåller. Välj helst produkter med naturliga ingredienser eftersom de oftast är skonsammare mot hundens kropp. Undvik produkter som innehåller artificiella färgämnen, smaker eller konserveringsmedel. Var uppmärksam på om produkten innehåller ingredienser som är kända för sina lugnande egenskaper, som till exempel kamomill, tryptofan, valeriana eller melatonin.

Säkerhet

Säkerheten är av yttersta vikt när det gäller produkter som ska intas av din hund. Se till att produkten är godkänd av lämpliga myndigheter och följer gällande lagstiftning. Om produkten är märkt med en säkerhetscertifiering, till exempel GMP (Good Manufacturing Practices), kan det ge en extra trygghet.

Effekt

Det är viktigt att produkten har bevisad effekt. Läs igenom produktbeskrivningen och eventuella vetenskapliga studier för att få en uppfattning om hur effektiv produkten är. Tänk på att effekten kan variera från hund till hund och att det kan ta lite tid innan du ser någon förändring.

Dosering

Doseringen är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. För mycket kan orsaka biverkningar medan för lite kanske inte ger någon effekt alls. Följ alltid doseringsanvisningarna på förpackningen och konsultera med din veterinär om du är osäker.

Pris

Priset på produkten är en annan faktor att överväga. Det kan vara frestande att gå för den billigaste produkten, men kom ihåg att kvalitet oftast kostar. Jämför priser mellan olika märken och ta hänsyn till hur länge produkten räcker innan du gör ditt val.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge dig en bra bild av hur produkten fungerar i praktiken. Läs igenom recensioner från andra hundägare för att få en uppfattning om hur produkten har fungerat för deras hundar. Tänk dock på att varje hund är unik och vad som fungerar för en hund kanske inte fungerar för en annan.

Tillverkarens rykte

Tillverkarens rykte kan också ge en indikation om produktens kvalitet. En tillverkare med ett gott rykte har oftast stort intresse av att upprätthålla hög kvalitet på sina produkter. Gör lite research om tillverkaren innan du bestämmer dig.

Kundservice

Sist men inte minst, ta hänsyn till tillverkarens kundservice. Om du har frågor eller problem med produkten är det viktigt att du kan få snabb och professionell hjälp. En bra kundservice kan vara avgörande, särskilt om du är ny på området och behöver vägledning.

portrait cute puppy beagle garden

Fördelar med Lugnande till hunden

Användandet av lugnande till hunden kan ha flera fördelar, inte bara för hunden, utan även för husse eller matte. De hjälper till att ge en bättre livskvalitet för hunden och harmoni i hemmet. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda lugnande till hunden:

 • Reducerar stress och ångest: Ett av de främsta skälen till att ge lugnande till hunden är att det kan hjälpa till att minska stress och ångest. Detta kan vara särskilt viktigt i situationer som är kända för att orsaka oro, som vid flytt, resor, besök hos veterinären eller under fyrverkerier. Genom att reducera stress och ångest kan hunden känna sig tryggare och mer avslappnad, vilket leder till mindre skällande, destruktivt beteende och andra tecken på stress.
 • Förbättrar sömnen: Stress och ångest kan störa hundens sömn. Lugnande till hunden kan hjälpa din fyrbenta vän att sova bättre genom att lugna deras nerver och bidra till en djupare, mer avkopplande sömn. Detta kan i sin tur förbättra deras humör och energinivåer under dagen.
 • Minimerar aggressivt beteende: I vissa fall kan stress och ångest leda till aggressivt beteende. Genom att använda lugnande till hunden kan du hjälpa din hund att hantera stressiga situationer på ett mer kontrollerat sätt, vilket kan minska chanserna för aggressivt beteende.
 • Ökar allmänt välbefinnande: Genom att hjälpa hunden att hantera stress och ångest kan lugnande medel också bidra till att öka dess allmänna välbefinnande. Hundar som känner sig mindre stressade är oftast gladare, mer avslappnade och har en högre livskvalitet.
 • Främjar ett starkare band mellan husdjur och ägare: Att se sin hund lida av stress eller ångest kan vara hjärtskärande för varje husdjursägare. Genom att ge lugnande till hunden kan du hjälpa din hund att känna sig lugnare och mer avslappnad, vilket kan förbättra er relation och stärka bandet mellan er.

Nackdelar med Lugnande till hunden

Trots de många fördelarna med att använda lugnande till hunden, finns det också vissa potentiella nackdelar att ta hänsyn till. Det är viktigt att vara medveten om dessa eventuella problem för att kunna väga för- och nackdelar mot varandra innan man beslutar sig för att ge sin hund lugnande medel. Här följer några av de mest framstående nackdelarna:

 • Möjliga biverkningar: Precis som med alla läkemedel och kosttillskott, finns det risk för biverkningar när du ger din hund lugnande medel. Dessa kan inkludera dåsighet, minskad motorisk koordination, minskad aptit och gastrointestinala störningar som diarré eller kräkningar. Även om dessa biverkningar ofta är milda och övergående, är det viktigt att vara medveten om dem och att övervaka din hund noga när du börjar använda ett nytt lugnande medel.
 • Individuell respons kan variera: Alla hundar är olika och kommer därför att reagera olika på lugnande medel. Vad som fungerar bra för en hund kanske inte fungerar lika bra för en annan. Detta innebär att det kan ta tid och flera försök innan du hittar ett lugnande medel som fungerar bra för just din hund.
 • Kan maskera underliggande problem: Om din hund är konstant stressad eller orolig, kan det vara ett symtom på ett mer seriöst underliggande problem, som till exempel sjukdom, smärta eller beteendeproblem. Användning av lugnande medel kan potentiellt maskera dessa problem, vilket kan försena diagnos och behandling. Därför är det viktigt att alltid rådfråga en veterinär om din hund visar tecken på konstant stress eller ångest.

Användning av Lugnande till hunden

Användandet av lugnande medel till hunden kan vara en effektiv lösning för att hjälpa din hund att hantera stressiga situationer. Men det är viktigt att använda dessa produkter på rätt sätt för att säkerställa att de är säkra och effektiva. Här följer några riktlinjer för hur man bäst använder lugnande till hunden:

Följ doseringsanvisningarna

Det är mycket viktigt att strikt följa doseringsanvisningarna som finns på förpackningen. Dessa anvisningar är baserade på hundens vikt, ålder och allmänna hälsotillstånd. Att ge för mycket kan orsaka oönskade biverkningar, medan för lite kanske inte ger någon effekt alls. Om du är osäker på doseringen, kontakta din veterinär för rådgivning.

Var patient

Lugnande medel verkar inte omedelbart, utan tar oftast tid att bygga upp i hundens system. Var därför tålmodig och ge produkten tillräckligt med tid att verka. Kom ihåg att alla hundar är olika och att effekten kan variera beroende på individuella faktorer som storlek, ålder och allmänna hälsotillstånd.

Använd i rätt situationer

Lugnande medel bör endast användas i situationer där hunden upplever ökad stress eller ångest, till exempel under resor, under fyrverkerier eller vid besök hos veterinären. De bör inte användas som en långsiktig lösning för beteendeproblem eller annan långvarig stress. Om din hund uppvisar tecken på konstant stress eller ångest, kontakta en veterinär för rådgivning.

Övervaka din hund

När du börjar ge din hund ett nytt lugnande medel, är det viktigt att noggrant övervaka dess reaktion. Håll koll på eventuella förändringar i beteende, aptit eller allmänt välbefinnande. Om du märker några negativa effekter, sluta ge produkten och kontakta din veterinär.

Konsultera en veterinär

Om du är osäker på om lugnande medel är rätt lösning för din hund, eller om du har frågor om en specifik produkt, bör du alltid konsultera en veterinär. De har den nödvändiga expertisen för att ge dig rätt råd och kan även rekommendera specifika produkter baserade på din hunds individuella behov.

Vanliga frågor om Antistress och lugnande

Kan jag ge mitt husdjur lugnande medel utan recept?

Det finns receptfria lugnande medel tillgängliga på marknaden som kan köpas utan veterinärs recept. Dessa produkter innehåller oftast naturliga ingredienser som är kända för sina lugnande effekter, till exempel kamomill, valeriana och tryptofan. Men trots att dessa produkter är receptfria, är det alltid klokt att rådfråga en veterinär innan du börjar ge din hund något nytt kosttillskott eller medicin. Veterinären kan ge dig råd om vilken typ av produkt och dosering som är lämplig för just din hund.

Vad gör jag om lugnande medel inte fungerar på min hund?

Om lugnande medel inte verkar ha någon märkbar effekt på din hund, finns det flera saker du kan göra. Först och främst bör du kontakta din veterinär. De kan ge dig råd om andra möjliga behandlingsalternativ eller justera doseringen. Det kan också vara värt att prova en annan produkt, eftersom olika hundar kan reagera olika på olika produkter. Slutligen kan det vara hjälpsamt att kombinera lugnande medel med andra metoder för att hantera stress, som träning, miljöförändringar och beteendeterapi.

Är det säkert att ge min hund lugnande medel regelbundet?

Om du ger din hund lugnande medel regelbundet är det viktigt att du gör det under övervakning av en veterinär. Långvarig användning av lugnande medel kan leda till beroende och andra hälsoproblem. Dessutom kan lugnande medel maskera symtom på mer allvarliga hälsoproblem, som sjukdomar eller beteendestörningar. Därför bör du alltid rådfråga en veterinär innan du börjar ge din hund lugnande medel regelbundet.

Kan jag ge min hund mänskliga lugnande tabletter?

Det är kraftigt avrått att ge din hund mänskliga lugnande tabletter utan att först ha konsulterat en veterinär. Många mänskliga mediciner är inte säkra för hundar och kan orsaka allvarliga biverkningar. Även om den aktiva ingrediensen i vissa mänskliga lugnande tabletter kan vara densamma som i vissa veterinärprodukter, är doseringen oftast mycket olika. Att ge din hund fel dos kan vara farligt och till och med livshotande.

Hur snabbt agerar lugnande till hunden?

Hur snabbt ett lugnande medel verkar kan variera beroende på flera faktorer, inklusive typen av produkt, doseringen och hundens individuella respons. I allmänhet bör du förvänta dig att se en märkbar effekt inom en timme eller två efter administrering. Men för vissa hundar kan det ta längre tid. Det är också viktigt att komma ihåg att lugnande medel inte är en omedelbar lösning på beteendeproblem och att långvarig förbättring ofta kräver regelbunden användning över tid.

Vilka är biverkningarna av lugnande till hunden?

Biverkningar av lugnande medel till hunden kan variera beroende på vilken typ av produkt du använder och hur din hund reagerar på den. Vanliga biverkningar kan inkludera dåsighet, minskad motorisk koordination, minskad aptit och gastrointestinala störningar som diarré eller kräkningar. I sällsynta fall kan lugnande medel orsaka allvarligare biverkningar, som nedsatt andning eller förändringar i hjärtrytmen. Om du märker några ovanliga eller allvarliga biverkningar bör du omedelbart kontakta en veterinär.

Kan alla hundar ta lugnande medel?

De flesta hundar kan tryggt ta lugnande medel, men det finns vissa situationer där användning av dessa produkter bör undvikas. Till exempel bör de inte ges till hundar som har en känd allergi mot någon av ingredienserna i produkten. De bör också användas med försiktighet hos äldre hundar, valpar och hundar med vissa hälsotillstånd, som njur- eller leversjukdom. Om du har några oro över huruvida lugnande medel är säkra för din hund bör du rådfråga en veterinär.

Testvinnare - Bästa Antistress och lugnande

 • Animigo Lugnande Droppar
 • Animigo Calming Aid
 • Adaptil Chew
 • Petgood Lugnande hundgodis
 • Thundershirt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
55 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu