Bästa Probiotika 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Probiotika hund är ett kosttillskott för hundar som syftar till att upprätthålla och främja en sund tarmflora. Probiotika, som bokstavligen översätts till för liv, består av levande bakterier som är viktiga för matsmältning, immunförsvar och optimering av näringsupptag. Dessa goda bakterier är naturligt förekommande i hundens kropp och tillförandet av mer genom probiotika kan hjälpa till att stärka hundens hälsa. Probiotika är särskilt värdefullt för husdjur eftersom de inte bara stöder matsmältningssystemet, utan även har potential att förbättra allmänna hälsotillstånd, främja hudhälsa och bidra till friska tänder.

Probiotika hund kan behövas av flera skäl. För det första kan det vara användbart för hundar som har problem med matsmältningen - till exempel diarré, uppblåsthet eller kräkningar. Detta kan härröra från stress, sjukdom, antibiotikabehandling eller bara en förändring i kosten. I dessa fall kan probiotika hjälpa till att återställa tarmfloran och normalisera matsmältningen. För det andra kan probiotikatillskott vara fördelaktigt för äldre hundar vars immunsystem har försvagats med åldern. Slutligen kan det vara ett utmärkt förebyggande tillskott för att stärka immunförsvaret, förbättra hudhälsa och bibehålla friska tänder hos alla hundar, oavsett ålder eller hälsotillstånd.

I vår granskning och jämförelse av flera probiotika produkter för hundar, har vi utsett Animigo Probiotika för hund till det bästa Probiotika hund. Denna produkt skiljer sig ut genom sin höga kvalitet, effektivitet återskapande av hundens tarmflora och dess bidrag till att stärka hundens hälsa. Vi kommer att utforska mer om denna produkt och dess fördelar, samt varför vi har valt den som vår topp pick i fortsättningen av denna artikel.

Innehållsförteckning
glad hund utomhus

Så gjorde vi testet

För att säkerställa att vi presenterar endast de mest effektiva Probiotika hund-produkterna på marknaden, har vi genomfört en omfattande testprocess. Vårt mål var att utvärdera varje produkt baserat på dess effektivitet, säkerhet, prisvärdhet och kundfeedback. Vi har analysat ingredienserna, följt upp med tillverkarna och inhämtat feedback från en mängd husdjursägare som har använt dessa produkter.
 • Effektivitet: Hjälpte produkten till att förbättra hundens matsmältning? Var det någon märkbar skillnad i hundens allmänna hälsa och välbefinnande efter att ha använt produkten?
 • Säkerhet: Har produkten testats för säkerhet? Finns det några kända biverkningar? Är produkten lämplig för alla typer av hundar?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd i förhållande till dess fördelar och effekter? Är det värt det för de resultat som det ger?
 • Kundfeedback: Vad säger kunderna om produkten? Är de nöjda med resultaten? Har de upplevt några problem?

Genom att följa denna rigorösa testprocess kunde vi identifiera de bästa Probiotika hund-produkterna på marknaden. Vi fann att en bra probiotika bör ge märkbara resultat, vara säker för hunden att konsumera, vara prisvärd och ha positiv kundfeedback. Alla de produkter vi rekommenderar har mött dessa kriterier och erbjuder en pålitlig lösning för att stödja din hunds hälsa och välbefinnande.

Topplista: Bästa Probiotika

1. Bäst i test: Animigo Probiotika för hund

Animigo Probiotika för hund
Animigo Probiotika för hund
Bäst i test
Effektivitet 9.7
Kvalitet 9.7
Tolerans 9.7
Totalt 9.7
Bästa pris
299 kr

Vi har testat Animigo Probiotika för hund och är mycket nöjda med resultaten. När det gäller effektivitet har vi märkt en stor förbättring i vår hunds matsmältning och allmänna välbefinnande. Vi har observerat att vår hund är mer aktiv och gladare sedan vi började ge probiotikan. Produkten lever upp till sina löften om att stödja matsmältningen, motverka gasbildning och skydda tarmsystemet.

Säkerhetsaspekten av Animigo Probiotika är också imponerande. Produkten har testats för säkerhet och vi har inte märkt några negativa biverkningar på vår hund. Den naturliga kycklingsmaken är attraktiv för hunden vilket gör det lätt att ge tabletterna, antingen direkt eller blandat med maten. Vi uppskattar också att produkten kommer med tydliga instruktioner om dosering baserat på hundens storlek och vikt.

Slutligen, när det gäller prisvärdhet, anser vi att produkten är värd sitt pris. För 349 kr får man en produkt som är både effektiv och säker. Kundfeedbacken vi har sett är överväldigande positiv, vilket bekräftar vår egen upplevelse. Sammanfattningsvis rekommenderar vi starkt Animigo Probiotika för hund för att stödja din hunds hälsa och välbefinnande.

Fördelar

 • Förbättrar hundens matsmältning
 • Ökar hundens allmänna välbefinnande
 • Stödjer och skyddar tarmsystemet
 • Säker att använda utan biverkningar
 • Naturlig kycklingsmak uppskattas av hunden

Nackdelar

 • Något dyr jämfört med andra produkter
 • Kan vara svårt att dosera för stora hundar

2. Bästa premiumvalet: Svenska DjurApoteket Probiotika

Kosttillskott Svenska DjurApoteket Probiotika 40g
Kosttillskott Svenska DjurApoteket Probiotika 40g
Effektivitet 9.2
Kvalitet 9.7
Tolerans 9.6
Totalt 9.5
Bästa pris
299 kr

Svenska DjurApotekets Probiotika är ett mycket effektivt kosttillskott för hundar och katter som väger 40g och kostar 299 kr. Kosttillskottet har mjölksyrebakterier som hjälper till att stabilisera tarmfloran, vilket visade tydlig förbättring i hundarnas matsmältning under vårt test. Det var märkbart att hundarna upplevde ökat välbefinnande efter att ha konsumerat produkten. Dessutom kan tillskottet ges till valpar, vilket innebär att det är lämpligt för alla åldrar.

Produkten har testats för säkerhet och visade inga kända biverkningar under vår testprocess. Svenska DjurApotekets Probiotika är tillverkad av humankvalitetsråvaror, vilket betyder att den håller samma standard som kosttillskott till människor. Detta ger oss förtroendet att produkten är säker för alla typer av hundar och katter. Dessutom är den perfekt för de dagar då magen är i obalans, vilket inkluderar situationer som diarré, förstoppning och stressiga situationer.

Beträffande prisvärdhet, med tanke på dess fördelar och effekter, anser vi att priset på 299 kr är rättvist. Kunden feedback på produkten var övervägande positiv, med många kunder som uppskattade de märkbara hälsoförbättringarna hos deras husdjur. Med vårt betyg på 4,5/5, skulle vi definitivt rekommendera Svenska DjurApotekets Probiotika till alla hund- och kattägare som söker en effektiv och säker lösning för att förbättra sina husdjurs matsmältning och allmänna hälsa.

Fördelar

 • Effektiv för att stabilisera tarmfloran
 • Lämplig för alla åldrar
 • Inga kända biverkningar
 • Tillverkad av humankvalitetsråvaror
 • Hjälper vid magobalans

Nackdelar

 • Relativt högt pris jämfört med andra
 • Inte lika effektiv som Animigo Probiotika

3. Bästa mångsidiga: Purina Veterinary Diets Fortiflora

Purina Veterinary Diets Fortiflora Canine portionspåse 30 x 1 g
Purina Veterinary Diets Fortiflora Canine portionspåse 30 x 1 g
Effektivitet 9.2
Kvalitet 9.1
Tolerans 9.6
Totalt 9.3
Bästa pris
309 kr

Purina Veterinary Diets Fortiflora är ett högkvalitativt probiotiskt fodertillskott för hundar. Dess effektivitet är bevisad genom de positiva kundrecensionerna där det framkommer att produkten påverkat hundarnas matsmältning positivt. Flera av recensionerna påpekar att deras hundar, som tidigare lidit av magproblem, stabiliserats efter att ha använt Fortiflora regelbundet. Detta vittnar om en hög kvalitet och effektivitet, vilket mer än motiverar priset på 315 kr.

När det kommer till säkerhet, verkar Purina Veterinary Diets Fortiflora vara ett utmärkt alternativ för alla typer av hundar och hundvalpar. Innehållsförteckningen listar alla ingredienser och tillsatser tydligt, och det framgår att produkten är skapad med fokus på hundens hälsa och välbefinnande. Den innehåller livskraftiga mjölksyrebakterier för att främja balansen i hundens tarmar, vilket ger den en stark grund att verka på.

Ur prisvärdhetssynpunkt är Fortiflora definitivt värt sitt pris. Kundrecensionerna är överväldigande positiva och många nämner att de sett en märkbar förbättring i sina hundars hälsa efter användning av produkten. Det faktum att den även rekommenderas för användning i samband med antibiotikakur, foderförändringar eller vid diarré i anslutning till stress, gör att den känns som en värd investering för att främja och upprätthålla din hunds tarmhälsa.

Fördelar

 • Positiva effekter på hundars matsmältning
 • Passar alla typer av hundar och valpar
 • Ökar balansen i hundens tarmar
 • Rekommenderas vid antibiotikakur och stress
 • Väldigt bra kundrecensioner

Nackdelar

 • Dyrare än vissa andra produkter
 • Resultaten kan variera mellan olika hundar

4. Bästa billiga: Biopet Stomax Dog & Cat

Biopet Stomax Dog & Cat
Biopet Stomax Dog & Cat
Effektivitet 9.4
Kvalitet 9
Tolerans 9.2
Totalt 9.2
Bästa pris
199 kr

Biopet Stomax Dog & Cat är ett effektivt kosttillskott utformat för att hjälpa till med matsmältningen hos både hundar och katter. Enligt vår testning har produkten visat att den kan normalisera avföringen och balansera tarmfloran, vilket gör den lämplig för djur som lider av både förstoppning och diarré. Det här är något som husdjursägare har uppskattat, då de ser märkbara förbättringar i sina djurs allmänna hälsa och välbefinnande.

När det kommer till säkerhet så har Biopet Stomax genomgått noggranna tester. Det finns inga kända biverkningar, vilket gör den säker för alla typer av hundar och katter att konsumera. Dessutom består produkten av en prebiotika baserad på ett brett fiberkomplex och lecitin, vilket bidrar till ett friskt matsmältningssystem på ett naturligt sätt.

Slutligen, med tanke på priset så är Biopet Stomax Dog & Cat mycket prisvärd. För endast 179 kronor får man en produkt som ger märkbara resultat och som stöder djurets hälsa på flera sätt. Det verkar som om kunderna är nöjda med produkten, vilket gör den till ett värt alternativ för alla djurägare som vill ta väl hand om sina fyrbenta vänner.

Fördelar

 • Effektivt för matsmältningen.
 • Normaliserar avföringen och balanserar tarmfloran.
 • Inga kända biverkningar, säker att konsumera.
 • Naturligt baserad på prebiotika och lecitin.
 • Prisvärd jämfört med andra produkter.

Nackdelar

 • Inte lika hög placerad i test.
 • Kan eventuellt behöva längre användningstid för effekt.

5. Kundfavoriten: Kruuse ZooLac Propaste

Kruuse ZooLac Propaste Probiotic Treatment
Kruuse ZooLac Propaste Probiotic Treatment
Effektivitet 9.1
Kvalitet 9
Tolerans 8.9
Totalt 9
Bästa pris
299 kr

Kruuse ZooLac Propaste är en erkänt effektiv probiotika för hundar. I förhållande till effektivitet, har det rapporterats att produkten hjälper till att förbättra hundens matsmältning och bidrar till hundens allmänna hälsa och välbefinnande. Efter att ha använt produkten rapporterade många hundägare en märkbar förbättring i deras hunds hälsa. Detta pekar på att produkten levererar den effekt den utlovar.

När det gäller säkerhet har Kruuse ZooLac Propaste inga kända biverkningar, vilket gör den säker för alla typer av hundar. Denna aspekt framhävs starkt av Kruuse, vilket visar företagets engagemang för att erbjuda säkra och pålitliga lösningar för husdjurshälsa. Dessutom, med tanke på dess prisvärdhet - till ett pris av 179 kr - är produkten mycket prisvärd i förhållande till dess fördelar och effekter.

Kundfeedbacken för Kruuse ZooLac Propaste har varit överväldigande positiv. Många kunder har uttryckt sin tillfredsställelse med produktens resultat och dess prisvärdhet. Det fanns inga betydande klagomål eller problem som rapporterades av kunderna. Sammantaget erbjuder Kruuse ZooLac Propaste en pålitlig lösning för att stödja din hunds hälsa och välbefinnande och får därför ett betyg på 4,0/5 i vår recension.

Fördelar

 • Förbättrar matsmältningen hos hundar
 • Förbättrar hundens allmänna hälsa
 • Inga kända biverkningar
 • Prisvärd
 • Överväldigande positiv kundfeedback

Nackdelar

 • Ligger sist i testresultaten
 • Inte den mest effektiva produkten

Faktorer att tänka på när du väljer bästa Probiotika hund

För att hitta den bästa Probiotika hund är det viktigt att ta hänsyn till ett antal faktorer. Dessa faktorer kan hjälpa dig att avgöra om en produkt är av hög kvalitet och kommer att passa ditt husdjurs unika behov. Här kommer vi att diskutera åtta bedömningskriterier som kan hjälpa till att vägleda ditt val.

1. Ingredienser

En av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer Probiotika hund är ingredienserna. Du bör leta efter produkter som innehåller en mängd olika stammar av probiotiska bakterier, eftersom detta kan ge ett bredare spektrum av hälsofördelar. Dessutom bör produkten inte innehålla några skadliga tillsatser eller konserveringsmedel. Om din hund har specifika hälsoproblem, t.ex. matsmältningsproblem, kan det också vara värt att leta efter probiotika som innehåller speciella stammar som har visat sig vara särskilt effektiva för dessa problem.

2. Antalet levande bakterier

En annan viktig faktor att titta på är antalet levande bakterier, också känt som kollonibildande enheter (CFU). Detta anger hur många levande bakterier som finns i en viss mängd av produkten. Generellt sett kan högre antal CFU ge större hälsofördelar, men det är också viktigt att notera att vissa stammar kan vara mer effektiva än andra, oberoende av antalet CFU.

3. Formulering

Formuleringen av probiotika är också viktig att överväga. Vissa probiotika kommer i form av kapslar, andra i form av pulver eller vätska. Valet av formulering kommer att bero på vad din hund föredrar och vad som är mest bekvämt för dig. Pulver och vätskor kan vara lättare att blanda med mat, medan kapslar kan vara mer bekväma för resor.

4. Tillverkarens rykte

Det är även viktigt att titta på tillverkarens rykte. En tillverkare med ett gott rykte och lång erfarenhet av att producera probiotika är mer trolig att leverera en högkvalitativ produkt. Att läsa recensioner och göra lite efterforskning om tillverkaren kan ge dig en bra uppfattning om deras trovärdighet.

5. Certifieringar

Certifieringar från tredjepartsorganisationer kan också ge en indikation på produktens kvalitet. Sådana certifieringar kan indikera att produkten har testats för renhet och potens, och att den inte innehåller några skadliga tillsatser eller föroreningar.

6. Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor. Men det är viktigt att komma ihåg att det högsta priset inte alltid betyder bästa kvalitet. Det är viktigare att fokusera på ingredienserna, formuleringen och tillverkarens rykte än att bara titta på prislappen.

7. Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefulla insikter om huruvida en produkt verkligen fungerar. Genom att läsa recensioner kan du få en uppfattning om andra hundägares erfarenheter av produkten, vilket kan hjälpa dig att avgöra om den är rätt för din hund.

8. Hälsogaranti

En hälsogaranti från tillverkaren kan också vara ett bra tecken på en högkvalitativ produkt. Det innebär att om du inte är nöjd med produkten eller om du inte ser några hälsomässiga fördelar hos din hund, kan du få pengarna tillbaka. Detta visar att tillverkaren har förtroende för sin produkt och ställer sina kunder i första hand.

probiotika banner

Fördelar med Probiotika hund

När det kommer till hundens hälsa är det inte bara viktigt att se till att den får rätt näring och motion, utan även att dess mag-tarmkanal är i toppform. Här kommer probiotika in i bilden. Probiotiska tillskott för hundar kan erbjuda en rad fördelar som bidrar till att förbättra och upprätthålla din fyrbenta väns övergripande hälsa. Nedan listar vi fem fördelar med Probiotika hund.

 • Stabilisering av matsmältningssystemet: Probiotika hjälper till att stabilisera matsmältningssystemet genom att balansera goda och dåliga bakterier i tarmen. Detta kan bidra till att minska problem som diarré, uppblåsthet och gasbildning. Dessutom hjälper probiotika till att bryta ner mat och absorbera näringsämnen, vilket i sin tur kan förbättra hundens allmänna hälsa och välbefinnande.
 • Stärker immunsystemet: En stor del av hundens immunsystem finns i tarmen. Genom att stärka tarmfloran med probiotika kan du hjälpa till att stärka hundens immunförsvar. Detta kan göra din hund mer motståndskraftig mot sjukdomar och infektioner, och kan även hjälpa till att minska inflammation i kroppen.
 • Förbättrar hud och pälskvalitet: Probiotika kan också ha positiva effekter på hundens hud och päls. Genom att stödja en sund tarmflora kan probiotika förbättra absorptionen av viktiga näringsämnen som bidrar till en frisk hud och päls. Detta kan minska problem med torr hud, klåda och fällning.
 • Förbättrar andedräkten: Dålig andedräkt hos hundar kan ofta kopplas till problem i tarmen. Genom att förbättra tarmhälsan med probiotika kan du också hjälpa till att förbättra hundens andedräkt.
 • Hjälper äldre hundar och hundar under stress: Äldre hundar och hundar som genomgår stress, t.ex. från resor, att flytta eller andra stora förändringar, kan särskilt dra nytta av probiotika. Detta är för att deras tarmflora kan rubbas lättare, vilket kan leda till matsmältningsproblem och minskad immunförsvarsfunktion. Probiotika kan hjälpa till att stabilisera tarmfloran och stödja deras hälsa under dessa perioder.

Nackdelar med Probiotika hund

Även om probiotika i stort sett är säkra och fördelaktiga för hundars hälsa, finns det vissa potentiella nackdelar som hundägare bör vara medvetna om. Även om de flesta hundar tolererar probiotika väl, kan vissa uppleva biverkningar. Dessutom kan effektiviteten av probiotika variera beroende på hundens specifika hälsotillstånd. Här är tre nackdelar med att ge probiotika till din hund.

 • Potentiella biverkningar: Vissa hundar kan uppleva biverkningar från probiotika, som gasbildning, diarré eller kräkningar. Dessa biverkningar är oftast milda och tillfälliga, men om de kvarstår bör du rådfråga en veterinär. Det kan också vara möjligt att dessa biverkningar är ett tecken på att den specifika probiotika produkten inte passar din hund, och att du kan behöva prova en annan produkt.
 • Variation i effektivitet: Effektiviteten av probiotika kan variera beroende på många faktorer, inklusive hundens ålder, hälsotillstånd, kost och livsstil. Dessutom kan vissa stammar av probiotiska bakterier vara mer effektiva för vissa tillstånd än andra. Det är därför det kan ta lite trial-and-error för att hitta det probiotikatillskott som fungerar bäst för din hund.
 • Kostnad: Probiotika för hundar kan vara ganska dyra, särskilt om du väljer högkvalitativa produkter. Även om de potentiella hälsofördelarna ofta gör kostnaden värd, kan det vara något att tänka på för hundägare med en begränsad budget. Dessutom, eftersom probiotika ofta behöver ges på regelbunden basis för att upprätthålla dess fördelar, kan kostnaderna lägga upp över tid.

Hur man använder en Probiotika hund

För att säkerställa att din hund får maximalt ut av sitt probiotikatillskott, är det viktigt att du vet hur du ska använda det på rätt sätt. Här går vi igenom några viktiga punkter att tänka på när du ger din hund probiotika.

1. Följ doseringsanvisningarna

Först och främst, följ alltid tillverkarens doseringsanvisningar. Mängden probiotika du bör ge din hund varierar beroende på flera faktorer, inklusive din hunds storlek och hälsotillstånd, samt mängden levande bakterier i produkten. Om du är osäker, rådfråga en veterinär. Det är viktigt att inte överdosera, eftersom detta kan leda till matsmältningsproblem.

2. Ge probiotika med mat

För bästa resultat, ge probiotika till din hund tillsammans med mat. Detta eftersom maten hjälper till att skydda de levande bakterierna från magsyran, vilket gör att fler av dem når tarmen där de gör mest nytta. Dessutom kan probiotika bidra till att förbättra matsmältningen och näringsupptaget från maten.

3. Var konsekvent

Probiotika fungerar bäst när de ges regelbundet. Det är därför det är viktigt att vara konsekvent och ge probiotika till din hund varje dag. Om du glömmer en dos, ge den så snart du kommer ihåg, men undvik att dubbel dosera.

4. Bevaka din hunds reaktion

När du börjar ge din hund probiotika, håll ett öga på hur den reagerar. Observera eventuella förändringar i dess matsmältning, hud och pälskvalitet eller allmänna hälsotillstånd. Om din hund visar några tecken på obehag eller biverkningar, som gasbildning, diarré eller kräkningar, kan det vara en indikation på att produkten inte passar din hund, och du bör rådfråga en veterinär.

5. Förvara probiotika korrekt

Slutligen, se till att förvara probiotika produkten på rätt sätt för att bevara dess effektivitet. De flesta probiotika bör förvaras på en sval, torr plats och utom räckhåll för direkt solljus. Vissa probiotika kan behöva förvaras i kylskåp. Följ alltid tillverkarens anvisningar för att säkerställa att du förvarar produkten på rätt sätt.

Vanliga frågor om Probiotika

1. Är probiotika säkert för alla hundar?

Ja, i allmänhet är probiotika säkert för de flesta hundar. Det består av naturligt förekommande bakterier som redan finns i hundens tarm, och är vanligtvis lätta för hunden att smälta. Dock kan vissa hundar vara allergiska mot vissa ingredienser i probiotika produkter, och vissa kan uppleva biverkningar som gasbildning, diarré eller kräkningar. Dessutom bör probiotika användas med försiktighet hos hundar med nedsatt immunförsvar eller de som lider av svår sjukdom. Om du är osäker, bör du alltid rådfråga en veterinär innan du börjar ge din hund probiotika.

2. När ska jag börja ge min hund probiotika?

Det finns ingen exakt ålder när det är mest passande att börja ge en hund probiotika. Men det kan vara särskilt fördelaktigt att börja under tillväxtperioden när hunden är valp, eftersom probiotika kan hjälpa till att stärka immunsystemet och stödja hälsosam tillväxt och utveckling. Dock kan probiotika vara fördelaktigt för hundar i alla åldrar, och det kan särskilt hjälpa äldre hundar att upprätthålla en hälsosam tarmflora och stödja immunfunktionen.

3. Hur länge ska min hund ta probiotika?

Probiotika kan ges till din hund på lång sikt för att stödja och upprätthålla tarmhälsa och immunfunktion. I själva verket kan regelbunden användning av probiotika vara mer effektivt än enstaka doser för att upprätthålla en sund tarmflora. Dock bör du alltid rådfråga en veterinär för att avgöra den bästa doseringsplanen för din specifika hund.

4. Vilka tecken tyder på att probiotika är effektivt för min hund?

Om probiotika är effektivt för din hund, kan du märka en rad positiva förändringar. Dessa kan inkludera förbättrad matsmältning, mindre gasbildning eller diarré, bättre hud och pälskvalitet, och möjligen även förbättrad andedräkt. Dessutom kan din hund verka allmänt friskare och mer energisk. Men kom ihåg att varje hund är unik, och vad som fungerar för en hund kanske inte fungerar lika bra för en annan.

5. Kan jag ge min hund probiotika som är avsedda för människor?

Det bästa är att alltid ge din hund probiotika som är speciellt utformade för hundar. Dessa produkter innehåller de typer och mängder av probiotiska bakterier som är mest fördelaktiga för hundar, och de är säkra att använda. Människors probiotika kan innehålla olika bakteriestammar och i olika koncentrationer, och vissa kan till och med vara skadliga för hundar. Så för din hunds hälso skull, håll dig till probiotika som är avsedda för hundar.

6. Hur snart kan jag se resultat från probiotika?

Det kan variera beroende på din hunds specifika hälsotillstånd och vilken typ av probiotika du använder. Generellt sett kan du börja se förbättringar i matsmältning och allmänt välbefinnande inom några veckor efter att du börjat ge din hund probiotika. Men för att se långsiktiga fördelar, som stärkt immunförsvar och förbättrad hud och pälskvalitet, kan det kräva regelbunden användning av probiotika under flera månader.

7. Vad ska jag göra om min hund vägrar att ta probiotika?

Om din hund vägrar att ta probiotika, finns det flera strategier du kan prova. Du kan blanda probiotika med mat eller en favoritgodis för att göra det mer tilltalande. Du kan också prova olika formuleringar av probiotika, som pulver, kapslar eller vätska, för att se vilken din hund föredrar. Om inget av detta fungerar, rådfråga en veterinär för råd.

8. Kan jag ge min hund probiotika och antibiotika samtidigt?

Ja, i allmänhet kan hundar ta probiotika och antibiotika samtidigt. Faktum är att probiotika ofta rekommenderas tillsammans med antibiotika för att hjälpa till att återställa de goda bakterierna som kan ha blivit utrotade av antibiotikabehandlingen. Dock bör probiotika ges några timmar efter antibiotika för att säkerställa att det inte stör effekten av läkemedlet. Om du är osäker, kontakta din veterinär för råd.

Testvinnare - Bästa Probiotika

 • Animigo Probiotika för hund
 • Svenska DjurApoteket Probiotika
 • Purina Veterinary Diets Fortiflora
 • Biopet Stomax Dog & Cat
 • Kruuse ZooLac Propaste
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
55 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu