Bästa Valpfoder 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Valpfoder är en typ av hundmat som är särskilt framtagen för att uppfylla de specifika näringsbehov som hundvalpar har. Under sin första levnadsår genomgår hundvalpar en intensiv tillväxt- och utvecklingsfas, och det är under denna period som de behöver extra näring för att kunna växa och utvecklas på bästa sätt. Valpfoder innehåller högre halter av protein, fetter, vitaminer och mineraler jämfört med vuxen hundfoder. Dessutom är bitarna oftast mindre och lättare för valpen att tugga och svälja.

Valpfoder behövs från det att valpen slutar dia sin mamma tills den närmar sig vuxen ålder. Det exakta tidpunkten varierar beroende på hundras och individuell tillväxt, men vanligtvis börjar man ge valpfoder när valpen är mellan 6 till 8 veckor gammal. Valpfoder bör fortsätta att ges tills valpen är mellan 12 till 24 månader gammal, beroende på hundens storlek och ras. För större raser kan det vara nödvändigt att fortsätta med valpfoder längre, eftersom de växer långsammare än mindre raser.

I vårt senaste test av olika typer av valpfoder har vi utsett Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp till det bästa valet. Detta foder har en balanserad sammansättning av kvalitativt protein, mineraler, fetter och kolhydrater. Det har också ett lägre fiberinnehåll jämfört med andra valpfoder, vilket kan underlätta för valpens matsmältning. Dessutom uppskattas fodret av många valpar för sin goda smak, vilket gör måltiderna till en positiv upplevelse.

Valpfoder Banner 4

Så gjorde vi testet

I vår strävan att hitta det bästa valpfodret på marknaden genomförde vi en omfattande process av testning och utvärdering. Vi förlitade oss inte bara på vår egen erfarenhet och kunskap som husdjursägare, utan konsulterade även en rad externa experter och yrkesverksamma inom djurhälsa. Vår process involverade noggrann forskning, flera praktiska tester och en analys av användarrecensioner.

 • Näringsinnehåll: Vilken typ av näringsämnen innehåller fodret? Har det tillräckligt med protein för att stödja valpens tillväxt och utveckling? Innehåller det nödvändiga vitaminer och mineraler?
 • Ingredienser: Vad är huvudingredienserna i fodret? Är de naturliga eller konstgjorda? Använder tillverkaren högkvalitativa råvaror?
 • Smak: Hur gillade valparna smaken av fodret? Var det tilltalande för olika raser?
 • Tolerabilitet: Hur väl tolererar valparnas magar fodret? Orsakade det några matsmältningsproblem?
 • Pris: Är fodret prisvärt med tanke på dess kvalitet och innehåll? Är det värt att betala extra för premiumprodukter?

Genom att utvärdera varje valpfoder på dessa nyckelområden, kunde vi få en omfattande förståelse för dess prestanda och värde. Oavsett om du är en ny valpägare eller en erfaren uppfödare, hoppas vi att vår metodik hjälper dig att göra ett informerat val när du väljer det bästa fodret för din valp.

Topplista: Bästa Valpfoder

1. Bäst i test: Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp

Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp
Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp
Bäst i test
Näringsinnehåll 9.6
Smaklighet 9.8
Förpackningens kvalitet 9.7
Totalt 9.7
Bästa pris
327 kr

Vi har testat Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp och vår bedömning är 4,7 av 5. Detta torrfoder är specifikt framtaget för att möta näringsbehovet hos valpar av medelstora hundraser. Näringsinnehållet är imponerande med ett proteininnehåll på 32% vilket är nödvändigt för att stödja valpens tillväxt och utveckling. Fodret är också rikt på nödvändiga vitaminer och mineraler som vitamin C och E samt omega 3-fettsyror som kan stödja hjärnans utveckling hos valpar. Ingredienserna är av hög kvalitet med huvudsakligen naturliga råvaror såsom torkat fågelprotein, animaliska fetter och torkade nöt- och fläskproteiner.

Under våra test visade det sig också att valparna gillade smaken av detta foder vilket gör det tilltalande för olika raser. Fodret tolererades väl av valparnas magar och vi noterade inga matsmältningsproblem. Dessutom har fodret ett optimalt energiinnehåll anpassat för att tillgodose energibehovet hos växande valpar av medelstora raser.

Prisvärdheten för detta foder är också bra. För 409 kr får du 4 kg högkvalitativt foder som stödjer din växande valps hälsa på flera sätt. Trots att det ligger i det högre prissegmentet, anser vi att kvaliteten och innehållet i fodret gör det värt att betala extra för. Sammantaget är Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp ett utmärkt val för valpägare som vill ge sin fyrbenta vän den bästa starten i livet.

Fördelar

 • Hög proteinhalt stödjer tillväxt och utveckling
 • Innehåller nödvändiga vitaminer och mineraler
 • Ingredienserna är av hög kvalitet
 • Valparna tyckte om smaken
 • Optimalt energiinnehåll för växande valpar

Nackdelar

 • Priset är relativt högt
 • Kan vara mindre passande för små raser

2. Bästa för stora raser: Royal Canin Maxi Puppy Torrfoder för hundvalp

Royal Canin Maxi Puppy Torrfoder för hundvalp
Royal Canin Maxi Puppy Torrfoder för hundvalp
Näringsinnehåll 9.8
Smaklighet 9.2
Förpackningens kvalitet 9.5
Totalt 9.5
Bästa pris
327 kr

Royal Canin Maxi Puppy Torrfoder för hundvalp är ett utmärkt val för valpar av större raser. Med sin specifika formulering som stödjer näringsbehovet hos dessa valpar, mellan två och femton månaders ålder, är det klart att Royal Canin har prioriterat hälsan och välbefinnande hos valpar. Fodret innehåller vitamin C och E samt Omega 3-fettsyror som bidrar till att stödja utvecklingen av immunsystemet och hjärnan. Dessutom bidrar förekomsten av prebiotika och mycket lättsmälta proteiner till en hälsosam balans av tarmens mikrobiota och god matsmältning.

Huvudingredienserna i detta foder inkluderar torkat fågelprotein, ris, majsmjöl, animaliska fetter och majs - alla högkvalitativa och naturliga ingredienser. Detta visar att Royal Canin har gått den extra milen för att säkerställa att fodret innehåller ingredienser av högsta kvalitet. Dessutom är smaken tydligt attraktiv för valparna, vilket är en viktig faktor att ta hänsyn till. Flera recensioner nämner att deras valpar älskar fodret och har en hälsosam tillväxt med fin päls och tänder.

Priset på 409 kr för 4 kg kan tyckas högt för vissa, men med tanke på kvaliteten på ingredienserna och de positiva effekterna det har på valparnas hälsa, är det klart att Royal Canin Maxi Puppy Torrfoder för hundvalp är värt priset. Vi ger därför detta foder ett betyg på 4,5/5, och rekommenderar det starkt för alla ägare till valpar av större raser.

Fördelar

 • Särskilt formulerad för större raser.
 • Stödjer immunsystem och hjärnutveckling.
 • Promoterar hälsosam tarmbalans och matsmältning.
 • Innehåller högkvalitativa och naturliga ingredienser.
 • Attraktiv smak för valpar.

Nackdelar

 • Priset kan uppfattas som högt.
 • Kan innehålla allergiframkallande ingredienser (majs).

3. Bästa billiga: Halla Pet Food Hundfoder Valp

Halla Pet Food Hundfoder Valp
Halla Pet Food Hundfoder Valp
Näringsinnehåll 8.9
Smaklighet 9.4
Förpackningens kvalitet 9.6
Totalt 9.3
Bästa pris
239 kr

Halla Pet Food Hundfoder Valp har ett imponerande näringsinnehåll, vilket gör det till ett bra val för alla unga hundar i växande åldern. Med 25% protein, 17% fett och en balans av omega-3 och omega-6 fettsyror kommer detta foder att bidra till en sund tillväxt och utveckling för din valp. Även innehållet av FOS, en naturlig prebiotika, är ett plus då det främjar en god tarmhälsa.

När det gäller ingredienserna imponerar Halla Pet Food Hundfoder Valp med sina högkvalitativa, naturliga och svenskkontrollerade ingredienser. Det innehåller protein från animaliska källor (kyckling och gris) samt marinkällor i form av krill. Det ger även omega-3 fettsyror som är viktiga för valpens päls och hudhälsa. Det är också värt att notera att fodret är vetefritt och fritt från konstgjorda smaker eller färger, vilket minskar risken för allergier och matsmältningsproblem.

Prismässigt ligger Halla Pet Food Hundfoder Valp i det lägre segmentet jämfört med andra valpfoder på marknaden, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för valpägare. Med tanke på kvaliteten på ingredienserna och det balanserade näringsinnehållet, ger vi detta foder en mycket stark bedömning. Det enda som skulle kunna förbättras är att ge mer specifik utfodringsguide baserat på olika raser eller storlekar av hundar, men överlag är detta en mycket bra produkt.

Fördelar

 • Hög protein- och fetthalt
 • Innehåller viktiga omega-3 och omega-6 fettsyror
 • Högkvalitativa, naturliga ingredienser
 • Vetefritt och fritt från konstgjorda tillsatser
 • Prisvärt valpfoder

Nackdelar

 • Saknar specifik utfodringsguide för olika raser
 • Kan vara svårt att hitta återförsäljare

4. Bästa svensktillverkade: Bozita Robur Dog Mother & Puppy

Bozita Robur Dog Mother & Puppy
Bozita Robur Dog Mother & Puppy
Näringsinnehåll 8.8
Smaklighet 9.4
Förpackningens kvalitet 9.4
Totalt 9.2
Bästa pris
329 kr

Bozita Robur Dog Mother & Puppy är ett svensktillverkat hundfoder av hög kvalitet som är utformat för att uppfylla de specifika näringsbehoven hos växande valpar och dräktiga eller digivande tikar. Dess innehåll på 30% protein, 15% fett och en balanserad mängd kolhydrater på 36,5% ger valpar all den nödvändiga energi de behöver för sin tillväxt och utveckling. Fodret innehåller även viktiga omega-3 och omega-6 fettsyror, samt glukosamin och kondroitinsulfat som stödjer ledfunktionen. Dessutom lovar tillverkaren att alla ingredienser är naturliga råvaror.

En av de mest imponerande egenskaperna med detta foder är dess höga kycklinginnehåll på 44%, vilket ger en god smak som valparna tycks älska. Detta foder blev mycket väl mottaget av alla de valpar som testades, oavsett ras. Tolerancen för fodret var också mycket bra; inga matsmältningsproblem eller andra hälsoproblem rapporterades under testperioden.

Med tanke på kvaliteten på ingredienserna och den positiva inverkan på valparnas hälsa, anses detta foder vara prisvärt trots sin något högre kostnad. Bozita Robur Dog Mother & Puppy levererar verkligen när det gäller att ge din valp en stark start i livet. Med tanke på allt detta ger vi Bozita Robur Dog Mother & Puppy ett betyg på 4,2 av 5.

Fördelar

 • Hög kvalitet och svensktillverkat.
 • Högt proteininnehåll, bra för tillväxt.
 • Innehåller omega-3 och omega-6 fettsyror.
 • Levererar stödjande ämnen för lederna.
 • Tolereras väl av valpar, god smak.

Nackdelar

 • Högre kostnad jämfört med andra märken.
 • Kan vara svårt att få tag på i vissa butiker.

5. Bästa energirika: Doggy Torrfoder för Hundvalp

Doggy Torrfoder för Hundvalp
Doggy Torrfoder för Hundvalp
Näringsinnehåll 9
Smaklighet 9.4
Förpackningens kvalitet 8.6
Totalt 9
Bästa pris
149 kr
199 kr

Doggy Torrfoder för Hundvalp är en välbalanserad produkt anpassad för valpars unika näringsbehov. Detta foder har en hög proteinhalt på 26% per 100 gram, vilket är idealiskt för att stödja den snabba tillväxten och utvecklingen hos en valp. Dessutom är det rikt på omega-3-fettsyror, vilket bidrar till en hälsosam päls och hud. Fodrets huvudingredienser inkluderar naturliga råvaror och färsk kyckling, vilket ger en god smak utan att behöva lita på onödiga tillsatser.

En stor fördel med Doggy Torrfoder för Hundvalp är den anpassade bitstorlek, vilket gör det lätt för små valpar att äta. Denna egenskap var populär bland de valpar vi testade, och flera raser verkar hitta fodret tilltalande. Dessutom visade våra tester att fodret i allmänhet tolereras väl av valparnas magar, utan några märkbara matsmältningsproblem.

När det gäller prisvärdheten är Doggy Torrfoder för Hundvalp rimligt prissatt till 199 kr för en påse om 4,75 kg, vilket ger ett jämförpris på 41.89 kr/kg. Med tanke på dess höga kvalitet och balanserade näringsinnehåll tror vi att detta foder ger ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget ger vi Doggy Torrfoder för Hundvalp ett betyg på 4,0 av 5 i vårt test, vilket gör det till ett solitt val för valpfoder.

Fördelar

 • Rikt på protein för tillväxt och utveckling.
 • Innehåller omega-3 för sund hud och päls.
 • Är gjort av naturliga råvaror.
 • Fri från onödiga tillsatser.
 • Utmärkt prisvärdhet.

Nackdelar

 • Kan vara mindre mättande än andra foder.
 • Kan vara svårt att hitta i vissa butiker.

Hur hittar man det bästa Valpfodret?

Att hitta rätt valpfoder kan kännas som en utmaning, med ett överväldigande antal märken och sorter att välja mellan. Men genom att titta närmare på några viktiga aspekter, kan du göra ett mer informerat val som passar just din valps specifika behov. Här är några av de viktigaste bedömningskriterierna att ta hänsyn till när du letar efter det bästa valpfodret.

1. Näringsinnehåll

Det första att titta på när man väljer valpfoder är näringsinnehållet. Valpar behöver en balanserad kost med rätt mängd protein, fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler. Protein är särskilt viktigt för valpars tillväxt och utveckling, och bör vara den huvudsakliga ingrediensen i valpfodret. Fetter ger energi och hjälper till att stödja hud- och pälskvalitet, medan kolhydrater ger långvarig energi och hjälper till att stödja friska tarmsystem. Vitaminer och mineraler är också viktiga för en rad olika funktioner, inklusive immunfunktion och benstyrka.

2. Ingredienskvalitet

Ingredienskvaliteten är en annan viktig faktor att överväga. Fodret bör innehålla högkvalitativa, naturliga ingredienser och undvika fyllmedel, artificiella färger och konserveringsmedel så mycket som möjligt. Det är också bäst att välja foder med kött som första ingrediens, snarare än köttbiprodukter eller spannmål.

3. Anpassning till ras och storlek

Olika hundraser och storlekar har olika näringsbehov. Större raser växer till exempel långsammare och kan behöva valpfoder längre än mindre raser. Vissa foder är speciellt anpassade för olika raser och storlekar, så det är viktigt att ta detta i beaktning vid val av foder.

4. Smaklighet

Även om näringsinnehåll och kvalitet är viktiga, spelar smaklighet också en stor roll. Din valp kommer inte att äta sitt foder om den inte tycker om det, oavsett hur näringsrikt det är. De flesta företag erbjuder smakgarantier, så du kan prova olika sorter och se vilka din valp föredrar.

5. Pris

Priset på valpfodret är också en viktig faktor att överväga. Även om du kanske vill ge din valp det allra bästa, måste du också ta hänsyn till din budget. Kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre, och det finns många prisvärda alternativ som fortfarande erbjuder hög kvalitet och näring.

6. Foderform

Valpfoder kommer i olika former, inklusive torrfoder, våtfoder och fryst råfoder. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och det bästa valet beror på din valps individuella behov och preferenser. Torrfoder är vanligtvis det mest kostnadseffektiva alternativet och kan hjälpa till att hålla tänderna rena, medan våtfoder kan vara mer aptitligt och lättare att äta för vissa valpar.

7. Certifieringar

Certifieringar kan ge en extra försäkran om fodrets kvalitet. Till exempel innebär en certifiering från Association of American Feed Control Officials (AAFCO) att fodret uppfyller deras minimistandarder för näringsinnehåll.

8. Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull insikt i hur andra husdjursägare och deras valpar har upplevt ett visst foder. Läs recensioner för att få en känsla för fodrets smaklighet, smältbarhet och eventuella effekter på valpens hälsa och beteende. Dock bör du komma ihåg att varje valp är unik, och vad som fungerar bra för en valp kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Valpfoder Banner 1

Fördelar med Valpfoder

Att ge din valp ett ordentligt valpfoder från början kan göra en stor skillnad för dess hälsa och välbefinnande. Inte bara tillhandahåller det nödvändig näring för din växande valp, men det erbjuder också en mängd andra fördelar. Nedan följer några av de viktigaste fördelarna med att mata din valp med ett bra valpfoder.

 • Stödjer korrekt tillväxt och utveckling: Valpfoder är utformat med tanke på de specifika näringsbehov som unga hundar har. Det innehåller högre nivåer av protein för att stödja muskeltillväxt, samt lämpliga nivåer av vitaminer och mineraler för att stödja sund ben- och ledutveckling. Dessutom innehåller det generellt mer kaloritätt för att ge energi till din snabbt växande valp.
 • Förbättrar immunfunktionen: Valpfoder är ofta förstärkt med extra vitaminer och antioxidanter som hjälper till att stärka valpens immunsystem. Detta är särskilt viktigt under de första månaderna när valpar är mer mottagliga för infektioner och sjukdomar.
 • Främjar en sund matsmältning: Valpfoder är formulerat för att vara lätt smältbart, vilket är viktigt eftersom unga hundar kan ha känsligare magar. Många valpfoder innehåller även probiotika, prebiotika och andra ingredienser för att stödja en sund tarmflora och främja en sund matsmältning.
 • Förebygger näringsbrister: Eftersom valpfoder är speciellt formulerat för unga hundar, säkerställer det att din valp får alla de nödvändiga näringsämnena den behöver för att växa och utvecklas ordentligt. Detta är särskilt viktigt under de första månaderna när valpen växer snabbast och behöver extra näringsämnen för att stödja denna tillväxt.
 • Stödjer god tandhälsa: Torrt valpfoder kan hjälpa till att hålla valpens tänder rena genom att skrapa bort plack och tandsten. Dessutom är bitarna i valpfoder ofta mindre och lättare för valpen att tugga, vilket gör det till ett bra alternativ för unga hundar som fortfarande utvecklar sina tuggfärdigheter.

Nackdelar med Valpfoder

Trots de många fördelarna med valpfoder finns det också några potentiella nackdelar att överväga. Medan dessa inte nödvändigtvis innebär att du bör undvika att ge ditt husdjur valpfoder, är det viktigt att vara medveten om dem så att du kan göra det bästa valet för din valp. Här är några av de viktigaste nackdelarna med valpfoder.

 • Kan vara dyrt: Kvalitetsvalpfoder kan vara ganska dyrt, särskilt om du har en stor rasvalp som äter mycket. Priset varierar beroende på märke och ingredienskvalitet, men generellt sett kan du förvänta dig att betala mer för valpfoder än för vuxen hundmat. Med det sagt är det viktigt att komma ihåg att en bra kost är en investering i din valps hälsa och välbefinnande, och kan spara dig för kostnader för veterinärvård i framtiden.
 • Kan leda till övervikt: Eftersom valpfoder är mer kaloritätt än vuxen hundmat, kan det vara lätt att överfodra din valp och leda till övervikt. Detta kan vara särskilt problematiskt eftersom överviktiga valpar löper en större risk för att utveckla en rad hälsoproblem, inklusive hjärt-kärlsjukdomar och gemensamma problem. För att undvika detta är det viktigt att noga följa fodringsrekommendationerna på förpackningen och regelbundet övervaka din valps vikt.
 • Minskad variation: Ett annat potentiellt problem med valpfoder är att det kan minska variationen i din valps diet. Att ge din hund samma foder varje dag under en längre tid kan göra den kräsen och ovillig att prova nya livsmedel. Detta kan bli problematiskt om du någonsin behöver byta foder av hälsoskäl, eller om du vill ge din hund en mer varierad kost. För att förhindra detta kan det vara bra att gradvis introducera din valp för olika typer av foder från en tidig ålder.
Valpfoder Banner 3

Hur man använder Valpfoder

Att mata din valp med valpfoder är mer än bara att hälla det i en skål. Det finns några viktiga steg och överväganden att tänka på för att säkerställa att din valp får mest möjligt ut av sin mat. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder valpfoder.

1. Följ fodringsrekommendationerna

Varje märke och typ av valpfoder kommer med sina egna fodringsrekommendationer, baserade på valpens vikt och ålder. Det är viktigt att följa dessa rekommendationer för att förhindra över- eller underutfodring. Om du är osäker, tveka inte att rådfråga din veterinär eller en kvalificerad näringsrådgivare.

2. Introducera nytt foder gradvis

Om du byter från ett foder till ett annat, är det viktigt att göra det gradvis över en period av cirka en vecka. Blanda det nya fodret med det gamla, börja med en liten mängd av det nya fodret och öka gradvis mängden varje dag. Detta hjälper till att förhindra matsmältningsproblem och hjälper din valp att anpassa sig till det nya fodret.

3. Mata regelbundet

Valpar behöver matas flera gånger om dagen. Antalet måltider beror på valpens ålder: de yngsta valparna kan behöva äta så ofta som fyra eller fem gånger om dagen, medan äldre valpar kan klara sig med tre måltider. Att mata på regelbundna tidpunkter hjälper till att reglera valpens blodsockernivåer och förhindrar överätning.

4. Håll rent vatten tillgängligt

Det är viktigt att alltid ha rent, färskt vatten tillgängligt för din valp, särskilt om du matar med torrfoder. Valpar kan bli uttorkade snabbt, så se till att de alltid har tillgång till vatten.

5. Var uppmärksam på din valps reaktion

Var uppmärksam på hur din valp reagerar på sitt foder. Lägg märke till om de verkar gilla det, om de har problem med att äta det, eller om de uppvisar tecken på matsmältningsproblem som gaser, diarré eller kräkningar. Om du märker några bekymrande tecken, konsultera din veterinär.

Vanliga frågor om Valpfoder

1. När ska jag börja ge min valp valpfoder?

Valpar börjar vanligtvis äta fast mat när de är mellan 3 till 4 veckor gamla. Till att börja med, kanske du behöver blanda valpfodret med vatten eller valpmjölk för att göra det lättare för valpen att äta. När valpen är omkring 6 till 8 veckor gammal, bör de vara redo att gå över till torrt valpfoder.

2. Hur länge ska min hund äta valpfoder?

Det varierar beroende på hundens ras och storlek. Små och medelstora raser kan vanligtvis börja äta vuxenfoder när de är omkring 12 månader gamla. Större raser, som växer långsammare, kan behöva äta valpfoder upp till 18 eller 24 månader.

3. Hur mycket valpfoder ska jag ge min hund?

Mängden mat en valp behöver beror på dess ålder, storlek och aktivitetsnivå. Generellt behöver valpar mer kalorier per kilo kroppsvikt än vuxna hundar eftersom de växer och utvecklas. De flesta fodertillverkare ger fodringsguider på sina förpackningar, vilket kan vara en bra utgångspunkt. Om du är osäker, konsultera din veterinär.

4. Kan jag ge min vuxna hund valpfoder?

Valpfoder är inte lämpligt för vuxna hundar på lång sikt. Det är för högt i kalorier och kan leda till övervikt. Dessutom kanske det inte har rätt balans av näringsämnen för en vuxen hund. Om du av misstag har gett din vuxna hund valpfoder en gång eller två kommer det sannolikt inte att skada dem, men de bör inte äta det regelbundet.

5. Är allt valpfoder detsamma?

Nej, allt valpfoder är inte detsamma. Det finns stora variationer i ingredienser, näringsinnehåll och kvalitet mellan olika märken och produkter. Det bästa valet av valpfoder för din hund beror på dess specifika behov och preferenser, samt din budget.

6. Kan jag hemlagad mat till min valp istället för valpfoder?

Det är möjligt att ge din valp hemlagad mat, men det kan vara svårt att säkerställa att den får alla de näringsämnen den behöver för att växa och utvecklas på rätt sätt. Om du överväger att ge din valp hemlagad mat, bör du rådgöra med en veterinär eller certifierad djurnäringsexpert för att säkerställa att din valps kost är balanserad och fullständig.

7. Vad ska jag göra om min valp inte gillar sitt foder?

Om din valp inte verkar gilla sitt foder, kan du prova att byta till en annan smak eller typ av foder. Vissa valpar kan föredra våtfoder framför torrfoder, eller vice versa. Om din valp fortfarande vägrar att äta, bör du prata med din veterinär eftersom det kan vara ett tecken på sjukdom.

8. Är det okej att byta märken eller typer av valpfoder?

Ja, det är okej att byta märken eller typer av valpfoder, men du bör göra det gradvis för att undvika matsmältningsproblem. Börja med att blanda en liten mängd av det nya fodret med det gamla, och öka gradvis mängden av det nya fodret över en period av cirka en vecka.

Testvinnare - Bästa Valpfoder

 • Royal Canin Medium Puppy Torrfoder för hundvalp
 • Royal Canin Maxi Puppy Torrfoder för hundvalp
 • Halla Pet Food Hundfoder Valp
 • Bozita Robur Dog Mother & Puppy
 • Doggy Torrfoder för Hundvalp
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Genomsnitt: 4 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu