Bästa Valpförsäkring 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Att ta hand om en valp innebär mer än bara kärlek och uppmärksamhet, det innebär också ansvar. En del av detta ansvar är att se till att din lilla pälsklädda vän är försäkrad. Valpförsäkring är en typ av försäkring som hjälper till att skydda dig från höga veterinärkostnader om din valp skulle bli sjuk eller skadad. Valpförsäkring kan också erbjuda andra fördelar, till exempel att täcka kostnader för förebyggande vård, beteendeproblem och mycket mer.

Varför behöver man en valpförsäkring? Jo, du vill inte stå där med en sjuk valp och oroa dig för hur du ska ha råd med veterinärvård. Du vill kunna fokusera på att din valp ska bli frisk igen, utan att behöva fundera på kostnader. Valpförsäkring blir extra viktig när de små liven börjar utforska världen runt sig. Deras nyfikenhet och lust att upptäcka kan leda till olyckor och sjukdomar, och det är i dessa stunder man verkligen förstår vikten av en bra försäkring.

I jakten på den bästa valpförsäkringen har vi granskat flera olika alternativ. Efter omfattande jämförelser och analyser har vi kommit fram till att Lassie Valpförsäkring sticker ut från mängden. Med en omfattande täckning och rimliga premier, ger Lassie Valpförsäkring lugn och säkerhet för dig och din valp i alla livets skeden.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

För att hitta den bästa valpförsäkringen för din fyrfotade vän är det viktigt att ta flera faktorer i beaktning. Vi på Husdjursrevyn har därför genomfört ett omfattande test för att identifiera de bästa valpförsäkringarna på marknaden. Testet genomfördes genom att noggrant utvärdera varje försäkringsbolag med hjälp av flera utvalda kriterier. Här är en sammanfattning av vårt tillvägagångssätt:

 • Försäkringsvillkor: Har försäkringen täckning för de vanligaste veterinärvårdsbehandlingarna? Täcker den genetiska sjukdomar och långvariga tillstånd?
 • Pris: Är försäkringen kostnadseffektiv? Hur prissätts den i förhållande till andra liknande försäkringar på marknaden?
 • Kundrecensioner: Vad säger tidigare och nuvarande kunder om försäkringsbolaget och dess försäkringar? Är recensionerna övervägande positiva eller negativa?
 • Kundservice: Hur lätt är det att komma i kontakt med försäkringsbolaget? Är kundservicen hjälpsam och informativ?
 • Enkelhet: Är försäkringsprocessen enkel och förståelig? Är villkoren och informationen lätt att hitta och begriplig att läsa?

Genom att testa och utvärdera valpförsäkringar på detta sätt, strävar vi efter att hjälpa varje husdjursägare att hitta den bästa försäkringen för sin valp. Det är viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt val, och vet att din lilla vän kommer att vara väl omhändertagen om olyckan skulle vara framme.

Topplista: Bästa Valpförsäkring

1. Bäst i test: Lassie valpförsäkring

lassie logo
Lassie valpförsäkring
Bäst i test
Täckning 9.6
Kostnad 9.6
Tillgänglighet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
199 kr

Lassie Valpförsäkring är en populär försäkring som är skräddarsydd för att passa behoven hos valpar och deras ägare. Försäkringen täcker en rad olika kostnader och områden för att ge din pälskling det skydd och den vård den behöver under sina första levnadsår.

 • Täckning: Lassie Valpförsäkring erbjuder omfattande täckning för både sjukdomar och olycksfall. Dessutom inkluderar försäkringen förebyggande vård, såsom vaccinationer, avmaskning och regelbundna hälsokontroller. Ansvarsförsäkring ingår också, vilket ger dig trygghet om din valp orsakar skada på annan egendom eller person.

 • Pris och självrisk: Lassie Valpförsäkring har konkurrenskraftiga premier som kan anpassas efter din budget. Självrisken varierar beroende på det valda försäkringspaketet och täckningsnivån.

 • Gränser och begränsningar: Försäkringen erbjuder generösa årliga och livstidsgränser för att säkerställa att din valp får den vård den behöver. Lassie Valpförsäkring gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en övre åldersgräns på 8 år för vissa raser. Väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar kan gälla, så det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant.

 • Kundomdömen och rykte: Lassie Valpförsäkring har fått övervägande positiva kundrecensioner, med många som betonar deras snabba och effektiva kundservice samt deras hjälpsamma och vänliga personal. Försäkringsbolaget har ett gott rykte och en lång historia inom husdjursförsäkringar.

 • Kundservice och användarvänlighet: Lassie Valpförsäkring erbjuder en lättanvänd webbplats där du kan få information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundtjänst är tillgänglig via telefon, e-post och livechatt, vilket gör det enkelt att få hjälp och svar på dina frågor.

Slutsats: Lassie Valpförsäkring är en utmärkt försäkringslösning för valpar, med omfattande täckning, konkurrenskraftiga premier, generösa gränser och en användarvänlig webbplats. Med övervägande positiva kundomdömen och en lång erfarenhet inom husdjursförsäkringar är Lassie Valpförsäkring ett bra alternativ för dig och din pälskling.

Fördelar

 • Omfattande täckning för sjukdomar och olycksfall.
 • Inkluderar förebyggande vård och ansvarsförsäkring.
 • Konkurrenskraftiga premier och variabel självrisk.
 • Generösa årliga och livstidsgränser.
 • Positiva kundomdömen och gott rykte.

Nackdelar

 • Övre åldersgräns på 8 år för vissa raser.
 • Möjliga väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar.

2. Bästa anpassningsbara: Manypets valpförsäkring

manypets logo
Manypets valpförsäkring
Täckning 9.7
Kostnad 9.5
Tillgänglighet 9.3
Totalt 9.5
Bästa pris
175 kr

Manypets Valpförsäkring är en innovativ försäkringslösning för valpar, som skiljer sig från andra alternativ på marknaden genom att erbjuda anpassningsbara och kostnadseffektiva försäkringspaket. Försäkringen ger en omfattande täckning för att säkerställa att din valp får det stöd och den vård den förtjänar under sina viktigaste levnadsår.

 • Täckning: Manypets Valpförsäkring ger en grundläggande täckning för sjukdomar och olycksfall, med möjlighet att lägga till extra skydd för förebyggande vård, såsom vaccinationer och rutinmässiga hälsokontroller. I vissa paket kan även ansvarsförsäkring ingå, vilket ger dig skydd om din valp orsakar skada på annan egendom eller person.

 • Pris och självrisk: Manypets Valpförsäkring sticker ut tack vare sina prisvärda premier och anpassningsbara självrisker, vilket gör det möjligt för hundägare att skräddarsy sitt försäkringspaket efter sina specifika behov och ekonomiska möjligheter.

 • Gränser och begränsningar: Manypets Valpförsäkring erbjuder olika gränser och begränsningar, beroende på det valda försäkringspaketet. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en generös övre åldersgräns, vilket innebär att din hund kan vara försäkrad under större delen av sitt liv. Väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar kan dock gälla, så det är viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren.

 • Kundomdömen och rykte: Manypets Valpförsäkring har fått många positiva kundrecensioner, med kunder som framför allt prisar försäkringsbolagets anpassningsbara och kostnadseffektiva försäkringsalternativ. Försäkringsbolaget har även ett gott rykte för att erbjuda snabb och professionell kundservice.

 • Kundservice och användarvänlighet: Manypets Valpförsäkring erbjuder en smidig och modern digital plattform där du kan hitta information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundtjänst är lättillgänglig via telefon, e-post och livechatt, vilket innebär att du enkelt kan få hjälp och svar på dina frågor.

Slutsats: Manypets Valpförsäkring är ett unikt och kostnadseffektivt alternativ för valpförsäkring, med anpassningsbara försäkringspaket och en omfattande täckning som kan skräddarsys efter dina och din val

Fördelar

 • Anpassningsbara och kostnadseffektiva försäkringspaket
 • Omfattande grundläggande täckning för sjukdomar och olycksfall
 • Möjlighet att lägga till extra skydd för förebyggande vård
 • Prisvärda premier och anpassningsbara självrisker
 • Snabb och professionell kundservice

Nackdelar

 • Väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar
 • Begränsningar i täckningen beroende på försäkringspaketet

3. Bästa rehabiliteringstäckning: Furrychamp Valpförsäkring

furrychamp logo
Furrychamp Valpförsäkring
Täckning 8.8
Kostnad 8.8
Tillgänglighet 9.7
Totalt 9.1
Bästa pris
199 kr

Furry Champ Valpförsäkring är en unik och engagerande försäkringslösning för valpar, som skapar en känsla av trygghet för hundägare genom att erbjuda en kombination av omfattande täckning och förmånliga försäkringsvillkor. Denna försäkring hjälper dig att ge din valp det bästa möjliga skyddet och den vård den behöver under sin uppväxt.

 • Täckning: Furry Champ Valpförsäkring särskiljer sig från konkurrenterna genom att erbjuda en allomfattande täckning som inkluderar både sjukdomar och olycksfall, samt förebyggande vårdtjänster. Dessutom omfattar försäkringen en unik rehabiliterings- och alternativvårdstäckning, vilket innebär att din valp kan dra nytta av fysioterapi, akupunktur och andra behandlingsmetoder vid behov.

 • Pris och självrisk: Furry Champ Valpförsäkring utmärker sig genom att erbjuda ett fast premiebelopp och en reducerad självrisk för valpar under ett visst antal månader. Detta gör att du kan hålla kostnaderna nere under den mest kritiska perioden av din valps liv.

 • Gränser och begränsningar: Furry Champ Valpförsäkring har flexibla årliga och livstidsgränser som kan anpassas efter dina specifika behov och din valps ras. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en fördelaktig övre åldersgräns. Dock kan väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar tillämpas, så det är viktigt att vara uppmärksam på försäkringsvillkoren.

 • Kundomdömen och rykte: Furry Champ Valpförsäkring har generellt fått mycket positiva kundrecensioner, där kunder särskilt betonar det breda täckningsutbudet och det engagerade kundservice-teamet. Försäkringsbolaget har också byggt upp ett solid rykte som en pålitlig och ansvarsfull aktör inom husdjursförsäkringsbranschen.

 • Kundservice och användarvänlighet: Furry Champ Valpförsäkring erbjuder en intuitiv och välorganiserad webbplats där du enkelt kan hitta information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundsupport är tillgänglig via telefon, e-post och livechatt och är känd för att vara både hjälpsam och lyhörd.

Slutsats: Furry Champ Valpförsäkring är ett utmärkt val för dig som söker en försäkring med bred täckning och förmånliga villkor. Med övervägande positiva kundomdömen, engagerad kundservice och en unik rehabiliterings- 

och alternativvårdstäckning erbjuder Furry Champ Valpförsäkring en omfattande lösning för att skydda din valps hälsa och välmående under dess viktigaste år.

Furry Champ Valpförsäkring är särskilt lämplig för hundägare som värderar både omfattande täckning och förmånliga försäkringsvillkor, samt för dem som vill ha en försäkring som kan anpassas efter deras valps specifika behov och ras. Det breda utbudet av täckning, kombinerat med den engagerade kundservicen och det solida ryktet, gör Furry Champ Valpförsäkring till en stark kandidat när det gäller att välja den bästa valpförsäkringen för din älskade fyrbenta vän.

Fördelar

 • Bred täckning för sjukdom och olycksfall
 • Förebyggande vårdtjänster inkluderade
 • Unik rehabiliterings- och alternativvårdstäckning
 • Fast premiebelopp och reducerad självrisk
 • Flexibla årliga och livstidsgränser

Nackdelar

 • Väntetider och exkluderingar kan tillämpas
 • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter

4. Bästa premiumvalet: Agria valpförsäkring

agria logo
Agria valpförsäkring
Täckning 8.8
Kostnad 8.1
Tillgänglighet 8.6
Totalt 8.5
Bästa pris
399 kr

Agria Valpförsäkring är en premium försäkringslösning för valpar, som prioriterar kvalitet och omfattande skydd framför låga premier. Agria erbjuder en högklassig försäkring med en rad exklusiva förmåner, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för hundägare som är villiga att betala lite extra för att säkerställa det bästa skyddet för sin valp.

 • Täckning: Agria Valpförsäkring skiljer sig från sina konkurrenter genom att erbjuda en mer omfattande grundläggande täckning, som inkluderar både sjukdomar och olycksfall samt ett brett utbud av förebyggande vårdtjänster. Dessutom omfattar Agria försäkring en livränta vid dödsfall eller stöld, vilket ger extra trygghet för hundägare. Jämfört med Furry Champ och Manypets, som också har bra täckning, är Agria mer generös när det gäller vissa förmåner.

 • Pris och självrisk: Agria Valpförsäkring är något dyrare än konkurrenterna Lassie, Manypets och Furry Champ, men detta återspeglas i den överlägsna täckningen och de exklusiva förmånerna som följer med försäkringen. Självrisken är konkurrenskraftig och kan justeras baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

 • Gränser och begränsningar: Agria Valpförsäkring erbjuder flexibla årliga och livstidsgränser som kan anpassas efter dina behov och din valps ras. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en fördelaktig övre åldersgräns. Dock kan väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar tillämpas, så det är viktigt att vara uppmärksam på försäkringsvillkoren.

 • Kundomdömen och rykte: Agria Valpförsäkring har ett utmärkt rykte och har fått positiva kundrecensioner, där kunder framhåller den omfattande täckningen och den utmärkta kundservicen. Agria är känt för att vara en pålitlig och ansvarsfull aktör inom husdjursförsäkringsbranschen, och har etablerat sig som en branschledare.

 • Kundservice och användarvänlighet: Agria Valpförsäkring erbjuder en användarvänlig och informativ webbplats där du enkelt kan hitta information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundsupport är lättillgänglig via telefon, e-post och livechatt, och deras personal är kända för att vara hjälpsamma och kunniga.

Slutsats: Agria Valpförsäkring är ett premiumalternativ för valpförsäkring, som passar hundägare som är beredda att betala lite extra för att få överlägsen täckning och exklusiva förmåner för sin älskade valp. Med sitt utmärkta rykte, omfattande täckning och högkvalitativa kundservice är Agria Valpförsäkring en stark konkurrent på marknaden.

Även om Agria Valpförsäkring är dyrare än alternativen Lassie, Manypets och Furry Champ, kan den överlägsna täckningen och de exklusiva förmånerna vara värt den extra kostnaden för vissa hundägare. Om pris är en större faktor för dig, kan du överväga de något mer prisvärda alternativen som Manypets eller Furry Champ, som fortfarande erbjuder en solid täckning och god kundservice. Om å andra sidan skräddarsydda och kostnadseffektiva försäkringspaket är viktigare för dig, kan Lassie Valpförsäkring vara ett bra val.

Fördelar

 • Överlägsen täckning för sjukdomar och olycksfall
 • Omdefinierande livränta vid dödsfall eller stöld
 • Anpassningsbara årliga och livstidsgränser
 • Utmärkt rykte och positiva kundrecensioner
 • Användarvänlig webbplats och kvalitativ kundservice

Nackdelar

 • Högre pris jämfört med konkurrenter
 • Eventuella väntetider och exkluderingar

5. Bästa grundläggande: Folksam Valpförsäkring

folksam logo
Folksam Valpförsäkring
Täckning 8.5
Kostnad 7.9
Tillgänglighet 8.5
Totalt 8.3
Bästa pris
254 kr

Folksam Valpförsäkring är ett grundläggande försäkringsalternativ för valpar, som erbjuder viktig täckning men med vissa begränsningar jämfört med andra försäkringsbolag på marknaden. Även om Folksam Valpförsäkring kan vara en bra lösning för dig som söker en enkel och prisvärd försäkring, kan du överväga de mer omfattande alternativen som Lassie, Manypets, Furry Champ och Agria om du vill ha en högre nivå av skydd och förmåner för din valp.

 • Täckning: Folksam Valpförsäkring erbjuder grundläggande täckning för sjukdomar och olycksfall, men saknar vissa förebyggande vårdtjänster och unika förmåner som sina konkurrenter erbjuder. Till exempel, Agria Valpförsäkring erbjuder mer omfattande grundläggande täckning och exklusiva förmåner som livränta vid dödsfall eller stöld, medan Furry Champ Valpförsäkring inkluderar rehabiliterings- och alternativvårdstäckning.

 • Pris och självrisk: Folksam Valpförsäkring är generellt billigare än de mer omfattande alternativen som Agria, men kan vara i samma prisklass som Lassie och Manypets, vilka båda erbjuder ett bättre skydd och mer förmånliga villkor. Självrisken är konkurrenskraftig och kan justeras baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

 • Gränser och begränsningar: Folksam Valpförsäkring har något lägre årliga och livstidsgränser jämfört med sina konkurrenter, vilket kan innebära att din valp får mindre skydd i händelse av större sjukdomar eller skador. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder, men dess övre åldersgräns är mindre fördelaktig än hos vissa konkurrenter.

 • Kundomdömen och rykte: Folksam Valpförsäkring har generellt sett fått blandade kundrecensioner, där vissa kunder uppskattar det enkla och prisvärda alternativet, medan andra känner att täckningen är begränsad jämfört med konkurrerande försäkringsbolag.

 • Kundservice och användarvänlighet: Folksam Valpförsäkring erbjuder en enkel och lättanvänd webbplats där du kan hitta information och hantera ditt konto. Kundsupport är tillgänglig via telefon och e-post, men deras kundservice får blandade omdömen när det gäller hjälpsamhet och effektivitet jämfört med konkurrenterna.

Slutsats: Folksam Valpförsäkring kan vara ett lämpligt alternativ för dig som söker en grundläggande och prisvärd valpförsäkring, men om du vill ha ett högre skydd och förmåner för din valp, kan du överväga de mer omfattande alternativen som Lassie, Manypets, Furry Champ och Agria.

Lassie Valpförsäkring erbjuder en skräddarsydd och kostnadseffektiv försäkringslösning som passar dina behov, medan Manypets Valpförsäkring har ett bra rykte och en solid täckning till ett konkurrenskraftigt pris. Furry Champ Valpförsäkring imponerar med sin omfattande täckning och engagerade kundservice, och Agria Valpförsäkring är ett premiumalternativ för valpförsäkring med överlägsen täckning och exklusiva förmåner för dem som är villiga att betala lite extra.

Fördelar

 • Grundläggande och prisvärd valpförsäkring.
 • Täcker sjukdomar och olycksfall.
 • Konkurrenskraftig självrisk.
 • Enkel och lättanvänd webbplats.
 • Kundsupport via telefon och e-post.

Nackdelar

 • Begränsad täckning jämfört med konkurrenter.
 • Lägre årliga och livstidsgränser.

Hur hittar man bästa Valpförsäkringen?

För att hitta den bästa valpförsäkringen bör du överväga en rad olika faktorer. Dessa inkluderar allt från vilka sjukdomar och olycksfall som täcks till kostnaden för försäkringspremien. Det är också viktigt att ta hänsyn till mer specifika faktorer som är unika för valpar, såsom täckning för rutinmässig och förebyggande vård samt användarrecensioner. Här följer några viktiga bedömningskriterier att ha i åtanke när du jämför valpförsäkringar:

Sjukdoms- och olycksfallstäckning

En bra valpförsäkring bör täcka både sjukdomar och olycksfall. Detta inkluderar allt från mindre sjukdomar som öroninflammation till mer allvarliga tillstånd som cancer. Valpar är naturligt nyfikna och äventyrliga, vilket innebär att de kan råka ut för olycksfall under sina upptäcktsfärder. En omfattande sjukdoms- och olycksfallstäckning ger dig därför trygghet att din valp får den vård den behöver, oavsett vad som händer.

Rutinmässig och förebyggande vård

En bra valpförsäkring bör också täcka rutinmässig och förebyggande vård. Detta kan innefatta allt från vaccinationer och avmaskning till regelbundna veterinärbesök. Att förebygga sjukdomar är ofta billigare och mer humant än att behandla dem, och att ha en försäkring som täcker denna typ av vård hjälper dig att hålla din valp frisk.

Åldersgräns

Vissa försäkringsbolag har åldersgränser för när en valp kan börja och sluta vara försäkrad. En bra valpförsäkring bör erbjuda täckning från det att valpen är några veckor gammal, och fortsätta att erbjuda täckning när valpen blir äldre. Detta är särskilt viktigt eftersom äldre hundar ofta har mer hälsoproblem än yngre hundar.

Kostnad för premien

Priset på försäkringspremien är en annan viktig faktor att överväga. Även om du vill ha bästa möjliga skydd för din valp, vill du också se till att du har råd med försäkringen. Därför bör du jämföra priser och se till att du får valuta för dina pengar.

Självrisk

Självrisken, eller det belopp du måste betala ur egen ficka innan försäkringen träder in, är en annan viktig faktor att överväga. En lägre självrisk kan vara fördelaktigt om din valp ofta behöver veterinärvård, medan en högre självrisk kan vara mer ekonomiskt fördelaktig om din valp är generellt frisk.

Exklusioner och begränsningar

Det är också viktigt att förstå vilka tillstånd och behandlingar som inte täcks av försäkringen. Vissa försäkringar kan till exempel inte täcka genetiska eller ärftliga sjukdomar, eller de kan ha en maximal gräns för hur mycket de betalar ut per år. Att förstå dessa exklusioner och begränsningar hjälper dig att göra ett informerat val om vilken försäkring som är bäst för din valp.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Dessa kan ge värdefull insikt i hur försäkringsbolaget behandlar sina kunder och hur snabbt och enkelt det är att göra anspråk. Tänk dock på att enskilda recensioner kan vara subjektiva, så försök att få en övergripande bild genom att läsa flera recensioner.

Fördelar med Valpförsäkring

Att ge din valp en god start i livet involverar flera aspekter, och en viktig del av detta är att se till att din valp har en bra försäkring. Genom att försäkra din valp kan du vara säker på att din valp kommer få den vård den behöver i händelse av sjukdom eller olycka, utan att du behöver oroa dig för kostnaderna. Här är några centrala fördelar med att ha en valpförsäkring:

 • Ekonomisk säkerhet: Veterinärvård kan vara dyrt, speciellt om din valp råkar ut för en olycka eller drabbas av en allvarlig sjukdom. Genom att ha en valpförsäkring kan du känna dig ekonomiskt säker, då vet-du att du kan ge din valp den bästa möjliga vården utan att oroa dig för de ekonomiska konsekvenserna.
 • Tillgång till bästa möjliga vård: Med en valpförsäkring får din valp tillgång till bästa möjliga vård. Oavsett om det handlar om ett akut tillstånd, kronisk sjukdom eller förebyggande vård, säkerställer en valpförsäkring att din valp får den medicinska hjälp den behöver.
 • Trygghet: Det ger stor trygghet att veta att din älskade valp är försäkrad. Oavsett vad som händer, vet du att din valp kommer få den vård den behöver. Detta gör att du kan fokusera på din valps återhämtning snarare än på bekymmer om kostnader.
 • Förebyggande vård: Många valpförsäkringar erbjuder täckning för förebyggande vård, vilket innebär att de täcker kostnaderna för saker som vaccinationer, avmaskning och regelbundna check-ups. Detta kan bidra till att hålla din valp frisk och förebygga framtidiga hälsoproblem.
 • Långsiktig hälsa: Genom att försäkra din valp från tidig ålder bidrar du till dess långsiktiga hälsa. Du ger din valp tillgång till kvalitetsvård tidigt i livet, vilket kan hjälpa till att förebygga och hantera eventuella hälsoproblem som kan uppstå senare i livet.

Nackdelar med Valpförsäkring

Trots de många fördelarna med att försäkra sin valp, finns det också vissa nackdelar som bör beaktas. Det är viktigt att förstå dessa potentiella fallgropar innan du tar beslutet att skaffa en valpförsäkring. Här är några nackdelar att ha i åtanke:

 • Kostnad: En av de mest uppenbara nackdelarna med valpförsäkring är kostnaden. Premium för valpförsäkringar kan vara höga, särskilt om du väljer en försäkring med låg självrisk och omfattande täckning. För vissa kan denna kostnad vara svår att rättfärdiga, särskilt om deras valp förblir mestadels frisk.
 • Exklusioner: Många valpförsäkringar kommer med en rad exklusioner. Dessa kan inkludera genetiska sjukdomar, medfödda tillstånd och vissa raser. Det betyder att även om du betalar för försäkring, kommer din valp inte nödvändigtvis att vara skyddad mot alla potentiella hälsoproblem. Detta kan vara särskilt frustrerande om din valp utvecklar en sjukdom som inte täcks av försäkringen.
 • Komplexitet: Valpförsäkring kan vara förvirrande, med många olika alternativ och villkor att förstå. Detta kan göra det svårt för husdjursägare att välja rätt försäkring för sin valp, och kan även leda till oväntade kostnader om de inte fullt ut förstår vad deras försäkring täcker.

Hur använder man en Valpförsäkring?

När du har tecknat en valpförsäkring för din lilla pälsklädda vän, är det viktigt att förstå hur du kan utnyttja försäkringen på bästa sätt. Att använda en valpförsäkring innebär mer än bara att betala månadspremien. Här är några viktiga punkter att ha i åtanke:

Följa rutinmässiga veterinärbesök

En av de främsta fördelarna med en valpförsäkring är att den ofta täcker kostnader för rutinmässig och förebyggande vård. Det är därför viktigt att du regelbundet tar din valp till veterinären för check-ups, vaccinationer och avmaskning. Genom att följa dessa rutinmässiga veterinärbesök kan du bidra till din valps långsiktiga hälsa och förebygga eventuella hälsoproblem.

Informera veterinären om försäkringen

När du besöker veterinären med din valp, ska du alltid informera dem om att din valp är försäkrad. Vissa veterinärer har direktavtal med försäkringsbolag och kan hantera faktureringen direkt med dem. Detta kan lätta på stressen att behöva hantera fakturor och ersättningsanspråk själv.

Skicka in ersättningsanspråk i tid

Om du har gjort betalningar för din valps vård, är det viktigt att du skickar in dina ersättningsanspråk till försäkringsbolaget i tid. Varje försäkringsbolag har sina egna regler och tidsfrister för detta, så det är viktigt att du förstår vad dessa är och följer dem noggrant för att säkerställa att du får din ersättning.

Granska försäkringsvillkoren regelbundet

Din valpförsäkring kommer med en rad villkor och exklusioner. Det är viktigt att du granskar dessa regelbundet för att förstå vad din försäkring täcker och inte täcker. Att ha en djup förståelse för din försäkring kan hjälpa dig att undvika oväntade kostnader och säkerställa att din valp får den vård den behöver.

Ta hand om valpens hälsa

Slutligen, kom ihåg att valpförsäkringen bara är ett verktyg för att hjälpa dig ta hand om din valps hälsa. Det är upp till dig att se till att din valp får en balanserad diet, regelbunden motion, och att den är mental stimulerad. Genom att ta hand om din valps grundläggande hälsobehov kan du bidra till dess välmående och minimera behovet av veterinärvård.

Vanliga frågor om Valpförsäkring

Vad ingår vanligtvis i en valpförsäkring?

En valpförsäkring täcker typiskt veterinärkostnader i händelse av olycka eller sjukdom. Detta kan inkludera allt från diagnosticering och behandling till mediciner och sjukhusvistelser. Många valpförsäkringar erbjuder också täckning för förebyggande vård, som vaccinationer och regelbundna check-ups. Dock varierar innehållet i försäkringar mellan olika försäkringsbolag, så det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant innan du tecknar en försäkring.

Finns det några åldersgränser för valpförsäkring?

Ja, de flesta försäkringsbolag har åldersgränser för valpförsäkring. Oftast kan du försäkra din valp från att den är några veckor gammal. Det kan också finnas en övre åldersgräns för när en hund kan börja en ny försäkring. Dock varierar dessa åldersgränser mellan olika försäkringsbolag, så det är bäst att kolla med det specifika bolaget.

Täcker valpförsäkring genetiska sjukdomar?

Det beror på försäkringsbolaget. Vissa försäkringsbolag täcker genetiska eller medfödda sjukdomar, medan andra inte gör det. Om du har en valp av en ras som är känd för att ha specifika genetiska sjukdomar, är det viktigt att du väljer en försäkring som täcker dessa sjukdomar.

Är det billigare att försäkra en valp än en vuxen hund?

Inte nödvändigtvis. Även om unga valpar ofta är friskare än äldre hundar, kan de också vara mer benägna att råka ut för olyckor på grund av deras nyfikenhet och energi. Dessutom kan kostnaden för försäkringen variera beroende på andra faktorer, som ras och storlek. Det är bäst att få offerter från flera försäkringsbolag för att jämföra priser.

Hur länge gäller en valpförsäkring?

En valpförsäkring gäller vanligtvis under ett år och förnyas automatiskt vid varje försäkringsperiod. Men det är viktigt att regelbundet granska och uppdatera din valpförsäkring för att se till att den fortsätter att möta din valps behov eftersom den växer och utvecklas.

Vad händer om jag inte använder min valpförsäkring?

Om du inte gör några anspråk under din försäkringsperiod, kommer du vanligtvis inte att få någon återbetalning på dina premier. Försäkring är där för att skydda mot oväntade händelser och kostnader, inte för att betala för rutinmässig vård (även om vissa försäkringar erbjuder täckning för förebyggande vård).

Kan jag byta valpförsäkring när jag vill?

Ja, du kan generellt byta din valpförsäkring när du vill. Men kom ihåg att vissa försäkringsbolag har regler om pre-existerande förhållanden. Detta innebär att om din valp har utvecklat en sjukdom under din nuvarande försäkring, kanske den nya försäkringen inte kommer att täcka behandling för den sjukdomen.

Betalar jag mindre om min valp är frisk under försäkringsperioden?

Vanligtvis inte. Din premie beror på en rad faktorer, inklusive din valps ålder, ras, storlek och var du bor. Medan vissa försäkringsbolag kan erbjuda rabatter om du inte gör några anspråk under en viss period, kommer du generellt sett att betala samma premie oavsett om din valp är frisk eller inte under försäkringsperioden.

Testvinnare - Bästa Valpförsäkring

 • Lassie valpförsäkring
 • Manypets valpförsäkring
 • Furrychamp Valpförsäkring
 • Agria valpförsäkring
 • Folksam Valpförsäkring
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
37 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu