Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bästa Valpförsäkringen: En Omfattande Guide

Senast uppdaterad: 15 mars 2023

Att skaffa en valp är en spännande och glädjefylld upplevelse som innebär att välkomna en ny familjemedlem till ditt hem. Medan du njuter av din valps energi, lekfullhet och kärlek, är det också viktigt att se till att din fyrbenta vän är skyddad och väl omhändertagen. En viktig del i att säkerställa din valps välbefinnande är att teckna en valpförsäkring som erbjuder både skydd och trygghet i händelse av sjukdom, olycksfall eller andra oväntade händelser.

Men med så många valpförsäkringar att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa för just dig och din valp. Att välja rätt valpförsäkring är en viktig del i att säkerställa din valps långsiktiga hälsa och välmående, och det kräver en grundlig jämförelse av täckning, pris, självrisk och kundrecensioner. Dessutom kan faktorer som din valps ålder, ras och eventuella genetiska risker påverka vilken typ av försäkring som passar bäst.

I denna omfattande artikel kommer vi att guida dig genom processen att jämföra och välja den bästa valpförsäkringen för dig och din valp. Vi kommer att analysera de bästa försäkringsbolagen på marknaden, inklusive Lassie, Manypets, Furry Champ, Agria och Folksam, och jämföra deras täckning, pris och förmåner för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet. Vi kommer också att förklara varför valpförsäkring är viktig och hur vi utvärderade de olika valpförsäkringarna för att ge dig den mest tillförlitliga och användbara informationen.

Oavsett om du är en förstagångsvalpägare eller har haft hundar tidigare, kommer denna artikel att ge dig den kunskap och vägledning du behöver för att säkerställa att din valp får den bästa möjliga skyddet och omsorgen under sina viktigaste år.

Innehållsförteckning

Bästa valpförsäkringarna 2023

Lassie valpförsäkring
Lassie valpförsäkring
Bäst i test

1. Lassie valpförsäkring

9,7/10
Ersättningsbelopp
30 - 150 tusen
Självrisk fast
1500-3500 SEK
Självrisk rörlig
15-25 %
Minsta ålder
6 veckor
Till butik
199 kr
Läs mer

Lassie Valpförsäkring är en populär försäkring som är skräddarsydd för att passa behoven hos valpar och deras ägare. Försäkringen täcker en rad olika kostnader och områden för att ge din pälskling det skydd och den vård den behöver under sina första levnadsår.

 • Täckning: Lassie Valpförsäkring erbjuder omfattande täckning för både sjukdomar och olycksfall. Dessutom inkluderar försäkringen förebyggande vård, såsom vaccinationer, avmaskning och regelbundna hälsokontroller. Ansvarsförsäkring ingår också, vilket ger dig trygghet om din valp orsakar skada på annan egendom eller person.

 • Pris och självrisk: Lassie Valpförsäkring har konkurrenskraftiga premier som kan anpassas efter din budget. Självrisken varierar beroende på det valda försäkringspaketet och täckningsnivån.

 • Gränser och begränsningar: Försäkringen erbjuder generösa årliga och livstidsgränser för att säkerställa att din valp får den vård den behöver. Lassie Valpförsäkring gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en övre åldersgräns på 8 år för vissa raser. Väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar kan gälla, så det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren noggrant.

 • Kundomdömen och rykte: Lassie Valpförsäkring har fått övervägande positiva kundrecensioner, med många som betonar deras snabba och effektiva kundservice samt deras hjälpsamma och vänliga personal. Försäkringsbolaget har ett gott rykte och en lång historia inom husdjursförsäkringar.

 • Kundservice och användarvänlighet: Lassie Valpförsäkring erbjuder en lättanvänd webbplats där du kan få information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundtjänst är tillgänglig via telefon, e-post och livechatt, vilket gör det enkelt att få hjälp och svar på dina frågor.

Slutsats: Lassie Valpförsäkring är en utmärkt försäkringslösning för valpar, med omfattande täckning, konkurrenskraftiga premier, generösa gränser och en användarvänlig webbplats. Med övervägande positiva kundomdömen och en lång erfarenhet inom husdjursförsäkringar är Lassie Valpförsäkring ett bra alternativ för dig och din pälskling.

Läs mer
Manypets valpförsäkring
Manypets valpförsäkring

2. Manypets valpförsäkring

9,5/10
Ersättningsbelopp
30-140 tusen
Självrisk fast
15-25 %
Självrisk rörlig
0 - 3500 SEK
Minsta ålder
4 veckor
Till butik
175 kr
Läs mer

Manypets Valpförsäkring är en innovativ försäkringslösning för valpar, som skiljer sig från andra alternativ på marknaden genom att erbjuda anpassningsbara och kostnadseffektiva försäkringspaket. Försäkringen ger en omfattande täckning för att säkerställa att din valp får det stöd och den vård den förtjänar under sina viktigaste levnadsår.

 • Täckning: Manypets Valpförsäkring ger en grundläggande täckning för sjukdomar och olycksfall, med möjlighet att lägga till extra skydd för förebyggande vård, såsom vaccinationer och rutinmässiga hälsokontroller. I vissa paket kan även ansvarsförsäkring ingå, vilket ger dig skydd om din valp orsakar skada på annan egendom eller person.

 • Pris och självrisk: Manypets Valpförsäkring sticker ut tack vare sina prisvärda premier och anpassningsbara självrisker, vilket gör det möjligt för hundägare att skräddarsy sitt försäkringspaket efter sina specifika behov och ekonomiska möjligheter.

 • Gränser och begränsningar: Manypets Valpförsäkring erbjuder olika gränser och begränsningar, beroende på det valda försäkringspaketet. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en generös övre åldersgräns, vilket innebär att din hund kan vara försäkrad under större delen av sitt liv. Väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar kan dock gälla, så det är viktigt att noggrant läsa igenom försäkringsvillkoren.

 • Kundomdömen och rykte: Manypets Valpförsäkring har fått många positiva kundrecensioner, med kunder som framför allt prisar försäkringsbolagets anpassningsbara och kostnadseffektiva försäkringsalternativ. Försäkringsbolaget har även ett gott rykte för att erbjuda snabb och professionell kundservice.

 • Kundservice och användarvänlighet: Manypets Valpförsäkring erbjuder en smidig och modern digital plattform där du kan hitta information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundtjänst är lättillgänglig via telefon, e-post och livechatt, vilket innebär att du enkelt kan få hjälp och svar på dina frågor.

Slutsats: Manypets Valpförsäkring är ett unikt och kostnadseffektivt alternativ för valpförsäkring, med anpassningsbara försäkringspaket och en omfattande täckning som kan skräddarsys efter dina och din val

Läs mer
Furrychamp Valpförsäkring
Furrychamp Valpförsäkring

3. Furrychamp Valpförsäkring

9,1/10
Ersättningsbelopp
30 - 60 tusen
Självrisk fast
1500 - 3000 SEK
Självrisk rörlig
15-25 %
Minsta ålder
4 veckor
Till butik
199 kr
Läs mer

Furry Champ Valpförsäkring är en unik och engagerande försäkringslösning för valpar, som skapar en känsla av trygghet för hundägare genom att erbjuda en kombination av omfattande täckning och förmånliga försäkringsvillkor. Denna försäkring hjälper dig att ge din valp det bästa möjliga skyddet och den vård den behöver under sin uppväxt.

 • Täckning: Furry Champ Valpförsäkring särskiljer sig från konkurrenterna genom att erbjuda en allomfattande täckning som inkluderar både sjukdomar och olycksfall, samt förebyggande vårdtjänster. Dessutom omfattar försäkringen en unik rehabiliterings- och alternativvårdstäckning, vilket innebär att din valp kan dra nytta av fysioterapi, akupunktur och andra behandlingsmetoder vid behov.

 • Pris och självrisk: Furry Champ Valpförsäkring utmärker sig genom att erbjuda ett fast premiebelopp och en reducerad självrisk för valpar under ett visst antal månader. Detta gör att du kan hålla kostnaderna nere under den mest kritiska perioden av din valps liv.

 • Gränser och begränsningar: Furry Champ Valpförsäkring har flexibla årliga och livstidsgränser som kan anpassas efter dina specifika behov och din valps ras. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en fördelaktig övre åldersgräns. Dock kan väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar tillämpas, så det är viktigt att vara uppmärksam på försäkringsvillkoren.

 • Kundomdömen och rykte: Furry Champ Valpförsäkring har generellt fått mycket positiva kundrecensioner, där kunder särskilt betonar det breda täckningsutbudet och det engagerade kundservice-teamet. Försäkringsbolaget har också byggt upp ett solid rykte som en pålitlig och ansvarsfull aktör inom husdjursförsäkringsbranschen.

 • Kundservice och användarvänlighet: Furry Champ Valpförsäkring erbjuder en intuitiv och välorganiserad webbplats där du enkelt kan hitta information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundsupport är tillgänglig via telefon, e-post och livechatt och är känd för att vara både hjälpsam och lyhörd.

Slutsats: Furry Champ Valpförsäkring är ett utmärkt val för dig som söker en försäkring med bred täckning och förmånliga villkor. Med övervägande positiva kundomdömen, engagerad kundservice och en unik rehabiliterings- 

och alternativvårdstäckning erbjuder Furry Champ Valpförsäkring en omfattande lösning för att skydda din valps hälsa och välmående under dess viktigaste år.

Furry Champ Valpförsäkring är särskilt lämplig för hundägare som värderar både omfattande täckning och förmånliga försäkringsvillkor, samt för dem som vill ha en försäkring som kan anpassas efter deras valps specifika behov och ras. Det breda utbudet av täckning, kombinerat med den engagerade kundservicen och det solida ryktet, gör Furry Champ Valpförsäkring till en stark kandidat när det gäller att välja den bästa valpförsäkringen för din älskade fyrbenta vän.

Läs mer
Agria valpförsäkring
Agria valpförsäkring

4. Agria valpförsäkring

8,5/10
Ersättningsbelopp
30 - 150 tusen
Självrisk fast
1400 - 3300 SEK
Självrisk rörlig
15-25 %
Minsta ålder
6 veckor
Till butik
399 kr
Läs mer

Agria Valpförsäkring är en premium försäkringslösning för valpar, som prioriterar kvalitet och omfattande skydd framför låga premier. Agria erbjuder en högklassig försäkring med en rad exklusiva förmåner, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för hundägare som är villiga att betala lite extra för att säkerställa det bästa skyddet för sin valp.

 • Täckning: Agria Valpförsäkring skiljer sig från sina konkurrenter genom att erbjuda en mer omfattande grundläggande täckning, som inkluderar både sjukdomar och olycksfall samt ett brett utbud av förebyggande vårdtjänster. Dessutom omfattar Agria försäkring en livränta vid dödsfall eller stöld, vilket ger extra trygghet för hundägare. Jämfört med Furry Champ och Manypets, som också har bra täckning, är Agria mer generös när det gäller vissa förmåner.

 • Pris och självrisk: Agria Valpförsäkring är något dyrare än konkurrenterna Lassie, Manypets och Furry Champ, men detta återspeglas i den överlägsna täckningen och de exklusiva förmånerna som följer med försäkringen. Självrisken är konkurrenskraftig och kan justeras baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

 • Gränser och begränsningar: Agria Valpförsäkring erbjuder flexibla årliga och livstidsgränser som kan anpassas efter dina behov och din valps ras. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder och har en fördelaktig övre åldersgräns. Dock kan väntetider och exkluderingar för vissa sjukdomar och behandlingar tillämpas, så det är viktigt att vara uppmärksam på försäkringsvillkoren.

 • Kundomdömen och rykte: Agria Valpförsäkring har ett utmärkt rykte och har fått positiva kundrecensioner, där kunder framhåller den omfattande täckningen och den utmärkta kundservicen. Agria är känt för att vara en pålitlig och ansvarsfull aktör inom husdjursförsäkringsbranschen, och har etablerat sig som en branschledare.

 • Kundservice och användarvänlighet: Agria Valpförsäkring erbjuder en användarvänlig och informativ webbplats där du enkelt kan hitta information, köpa försäkringen och hantera ditt konto. Kundsupport är lättillgänglig via telefon, e-post och livechatt, och deras personal är kända för att vara hjälpsamma och kunniga.

Slutsats: Agria Valpförsäkring är ett premiumalternativ för valpförsäkring, som passar hundägare som är beredda att betala lite extra för att få överlägsen täckning och exklusiva förmåner för sin älskade valp. Med sitt utmärkta rykte, omfattande täckning och högkvalitativa kundservice är Agria Valpförsäkring en stark konkurrent på marknaden.

Även om Agria Valpförsäkring är dyrare än alternativen Lassie, Manypets och Furry Champ, kan den överlägsna täckningen och de exklusiva förmånerna vara värt den extra kostnaden för vissa hundägare. Om pris är en större faktor för dig, kan du överväga de något mer prisvärda alternativen som Manypets eller Furry Champ, som fortfarande erbjuder en solid täckning och god kundservice. Om å andra sidan skräddarsydda och kostnadseffektiva försäkringspaket är viktigare för dig, kan Lassie Valpförsäkring vara ett bra val.

Läs mer
Folksam Valpförsäkring
Folksam Valpförsäkring

5. Folksam Valpförsäkring

8,3/10
Ersättningsbelopp
30 - 120 tusen
Självrisk fast
1800 - 3000 SEK
Självrisk rörlig
25 %
Minsta ålder
6 veckor
Till butik
254 kr
Läs mer

Folksam Valpförsäkring är ett grundläggande försäkringsalternativ för valpar, som erbjuder viktig täckning men med vissa begränsningar jämfört med andra försäkringsbolag på marknaden. Även om Folksam Valpförsäkring kan vara en bra lösning för dig som söker en enkel och prisvärd försäkring, kan du överväga de mer omfattande alternativen som Lassie, Manypets, Furry Champ och Agria om du vill ha en högre nivå av skydd och förmåner för din valp.

 • Täckning: Folksam Valpförsäkring erbjuder grundläggande täckning för sjukdomar och olycksfall, men saknar vissa förebyggande vårdtjänster och unika förmåner som sina konkurrenter erbjuder. Till exempel, Agria Valpförsäkring erbjuder mer omfattande grundläggande täckning och exklusiva förmåner som livränta vid dödsfall eller stöld, medan Furry Champ Valpförsäkring inkluderar rehabiliterings- och alternativvårdstäckning.

 • Pris och självrisk: Folksam Valpförsäkring är generellt billigare än de mer omfattande alternativen som Agria, men kan vara i samma prisklass som Lassie och Manypets, vilka båda erbjuder ett bättre skydd och mer förmånliga villkor. Självrisken är konkurrenskraftig och kan justeras baserat på dina ekonomiska förutsättningar.

 • Gränser och begränsningar: Folksam Valpförsäkring har något lägre årliga och livstidsgränser jämfört med sina konkurrenter, vilket kan innebära att din valp får mindre skydd i händelse av större sjukdomar eller skador. Försäkringen gäller för valpar från 6 veckors ålder, men dess övre åldersgräns är mindre fördelaktig än hos vissa konkurrenter.

 • Kundomdömen och rykte: Folksam Valpförsäkring har generellt sett fått blandade kundrecensioner, där vissa kunder uppskattar det enkla och prisvärda alternativet, medan andra känner att täckningen är begränsad jämfört med konkurrerande försäkringsbolag.

 • Kundservice och användarvänlighet: Folksam Valpförsäkring erbjuder en enkel och lättanvänd webbplats där du kan hitta information och hantera ditt konto. Kundsupport är tillgänglig via telefon och e-post, men deras kundservice får blandade omdömen när det gäller hjälpsamhet och effektivitet jämfört med konkurrenterna.

Slutsats: Folksam Valpförsäkring kan vara ett lämpligt alternativ för dig som söker en grundläggande och prisvärd valpförsäkring, men om du vill ha ett högre skydd och förmåner för din valp, kan du överväga de mer omfattande alternativen som Lassie, Manypets, Furry Champ och Agria.

Lassie Valpförsäkring erbjuder en skräddarsydd och kostnadseffektiv försäkringslösning som passar dina behov, medan Manypets Valpförsäkring har ett bra rykte och en solid täckning till ett konkurrenskraftigt pris. Furry Champ Valpförsäkring imponerar med sin omfattande täckning och engagerade kundservice, och Agria Valpförsäkring är ett premiumalternativ för valpförsäkring med överlägsen täckning och exklusiva förmåner för dem som är villiga att betala lite extra.

Läs mer

Varför är en valpförsäkring viktig?

Valpförsäkring är viktig av flera skäl, och här går vi igenom några av de mest betydelsefulla aspekterna:

Ekonomisk trygghet

Veterinärkostnader kan snabbt bli höga, särskilt om din valp behöver akut vård, specialistbehandling eller långvarig medicinering. En bra valpförsäkring ger dig ekonomisk trygghet genom att täcka dessa kostnader, vilket gör det möjligt för dig att ge din valp den bästa möjliga vården utan att behöva oroa dig för de ekonomiska konsekvenserna.

Tidig upptäckt och behandling av sjukdomar

Med en valpförsäkring som täcker rutinmässiga hälsokontroller och diagnostiska tester kan du upptäcka och behandla eventuella hälsoproblem i ett tidigt skede. Tidig upptäckt och behandling kan förbättra din valps livskvalitet och öka chansen för ett lyckligt och hälsosamt liv.

Ansvarsförsäkring

Om din valp orsakar skada på en annan persons egendom eller skadar någon, kan ansvarsförsäkring som ingår i valpförsäkringen skydda dig mot potentiellt kostsamma rättsliga och ersättningskrav. Detta ger dig trygghet och säkerhet när du och din valp interagerar med andra människor och deras egendom.

Trygghet för dig och din valp

Att veta att din valp är försäkrad kan ge dig en känsla av lugn och trygghet. Du kan njuta av att se din valp växa och utforska världen, med vetskapen om att du har en försäkring som skyddar både dig och din pälskling från oförutsedda händelser och kostnader.

Bidrar till ansvarsfullt djurägande

Att skaffa en valpförsäkring är en viktig del av att vara en ansvarsfull hundägare. Genom att säkerställa att din valp får den bästa möjliga vården och skyddet, visar du att du tar din roll som hundägare på allvar och att du är beredd att investera i din valps välbefinnande.

Sammanfattningsvis är valpförsäkring viktig eftersom den ger ekonomisk trygghet, främjar tidig upptäckt och behandling av sjukdomar, skyddar dig mot ansvar, ger trygghet för dig och din valp, och bidrar till ansvarsfullt djurägande. Att skaffa en bra valpförsäkring är en investering i din valps framtid och en kärleksfull handling som hjälper till att säkerställa att din nya familjemedlem får den bästa möjliga starten i livet.

Hur vi utvärderade valpförsäkringarna

För att ge dig en omfattande och rättvis jämförelse av olika valpförsäkringar på marknaden, har vi utvärderat dem utifrån en rad faktorer. Dessa kriterier hjälper oss att bedöma vilken försäkring som ger bäst skydd och värde för pengarna.

Täckning

Vi har granskat vilken typ av täckning som varje försäkringsbolag erbjuder, inklusive sjukdom, olycksfall, förebyggande vård och ansvar. Vi har också tittat på om försäkringen täcker diagnostiska tester, behandlingar, mediciner, operationer och specialistvård.

Pris och självrisk

Vi jämförde premier och självrisker för att bedöma hur prisvärd varje försäkring är. Vi tog hänsyn till hur mycket du kan förvänta dig att betala varje månad, samt hur mycket du behöver betala själv innan försäkringen träder in.

Gränser och begränsningar

Vi analyserade årliga och livstidsgränser för varje försäkring, samt eventuella begränsningar i ålder, väntetider och exkluderingar. Dessa faktorer påverkar hur mycket skydd du får och hur länge din valp kan vara försäkrad.

Kundomdömen och rykte

För att få en inblick i kundnöjdhet och hur försäkringsbolaget hanterar krav, har vi undersökt kundomdömen och recensioner. Vi har även tittat på försäkringsbolagets rykte, bland annat hur länge de har funnits på marknaden och om de är specialiserade på husdjursförsäkringar.

Kundservice och användarvänlighet

Vi utvärderade hur lätt det är att få information, köpa försäkringen och hantera ditt konto online eller via telefon. Vi har även granskat kundservice och hur snabbt och effektivt försäkringsbolaget svarar på frågor och hanterar krav.

Genom att noggrant utvärdera varje försäkringsbolag utifrån dessa kriterier kan vi erbjuda en detaljerad och opartisk jämförelse av valpförsäkringar. Detta hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut och hitta den bästa valpförsäkringen som passar både dig och din pälskling.

 

Frågor och svar om valpförsäkringar

När bör jag teckna en försäkring för min valp?

Det är bäst att teckna en försäkring så snart som möjligt, helst när din valp är mellan 6 och 8 veckor gammal. Ju tidigare du tecknar en försäkring, desto mindre sannolikt är det att din valp kommer att ha några existerande medicinska tillstånd som skulle kunna leda till undantag i försäkringspolicyn.

Vilka faktorer påverkar priset på valpförsäkringen?

Priset på en valpförsäkring påverkas av flera faktorer, såsom ras, kön, ålder, geografisk plats och försäkringens omfattning. Vissa raser är mer benägna att utveckla specifika hälsoproblem, vilket kan leda till högre premier.

Vad är skillnaden mellan självrisk och årlig självrisk?

Självrisk är den del av kostnaden för en behandling eller skada som du som hundägare är ansvarig för att betala. Den årliga självrisken är det totala beloppet du betalar under ett år innan försäkringsbolaget börjar betala för behandlingar och skador. När du har betalat den årliga självrisken täcker försäkringen de återstående kostnaderna enligt villkoren i din policy.

Vilka typer av täckning finns det i en valpförsäkring?

De flesta valpförsäkringar erbjuder täckning för sjukdomar och olycksfall. Vissa försäkringar kan även erbjuda förebyggande vårdtjänster, tandvård, rehabilitering, alternativmedicin och beteendeterapi. Det är viktigt att noga läsa igenom villkoren för att förstå vilken täckning som ingår i din försäkring.

Är det möjligt att ändra eller uppgradera min valpförsäkring i framtiden?

Ja, de flesta försäkringsbolag tillåter dig att ändra eller uppgradera din valpförsäkring i framtiden. Det kan dock finnas begränsningar för vilka ändringar som kan göras, och eventuella pre-existerande tillstånd kan påverka din valps täckning vid ändringar eller uppgraderingar.

Vilka är de vanligaste undantagen i en valpförsäkring?

De vanligaste undantagen i en valpförsäkring inkluderar medfödda och ärftliga tillstånd, förebyggande vård, kosmetiska ingrepp och behandlingar som inte är medicinskt nödvändiga. Vissa försäkringar kan också ha undantag för specifika raser eller åldrar. Det är viktigt att läsa igenom villkoren noggrant för att förstå vilka undantag som gäller för din valpförsäkring.

Hur gör jag anspråk på min valpförsäkring?

För att göra anspråk på din valpförsäkring behöver du vanligtvis skicka in en ansökan med relevant information om ditt husdjurs behandling och kostnader. Ansökningsprocessen kan variera mellan olika försäkringsbolag, men de flesta kräver att du skickar in dokumentation från din veterinär samt kvitton för behandlingar och läkemedel. Försäkringsbolaget kommer sedan att granska din ansökan och informera dig om huruvida anspråket godkänts eller avslagits.

Vad händer om jag inte förlänger min valpförsäkring?

Om du inte förlänger din valpförsäkring när den löper ut kommer din valp inte längre att vara försäkrad, vilket innebär att du måste betala för alla framtida medicinska behandlingar och olycksfall ur egen ficka. Om din valp utvecklar några medicinska tillstånd medan den inte är försäkrad kan det bli svårare och dyrare att få en ny försäkring i framtiden.

Testvinnare - Bästa Valpförsäkring

 • Lassie valpförsäkring
 • Manypets valpförsäkring
 • Furrychamp Valpförsäkring
 • Agria valpförsäkring
 • Folksam Valpförsäkring
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu