Bästa Våtfoder hund 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Våtfoder för hund är en typ av hundmat som består av färskt eller konserverat kött, grönsaker och andra näringsrika ingredienser i en saftig och aptitlig form. Till skillnad från torrfoder, innehåller våtfoder generellt en större mängd vatten, vilket bidrar till att hålla hunden hydrerad samtidigt som det stimulerar aptiten. Detta gör våtfoder till ett utmärkt val för hundar som är kräsna med maten, äldre hundar som kan ha svårt att tugga torrfoder, eller hundar som behöver extra vätska i sin diet.

Det finns flera tillfällen då våtfoder kan vara ett föredraget val för din hund. Hundar med tandproblem kan ha svårigheter med att tugga torrt foder, och våtfoder ger då en smidig lösning. Även hundar som är överviktiga eller har njurproblem kan dra nytta av våtfoder, då det ofta är mindre kaloririkt och samtidigt bidrar till en ökad vätskeintag. Slutligen är våtfoder ett utmärkt alternativ för att öka hundens aptit, speciellt under perioder av sjukdom eller stress när de kanske inte känner för att äta.

I vårt omfattande test av olika sorters våtfoder för hundar har vi utsett Mini Adult Våtfoder för hund 85 g x 12 st till testvinnare. Detta våtfoder utmärker sig genom sina högkvalitativa ingredienser, balanserade näringssammansättning och stor uppskattning bland hundar. I följande avsnitt kommer vi att gå igenom mer detaljerat varför just detta foder tar hem förstaplatsen i vår jämförelse.

Vatfoder hund Banner 4

Så gjorde vi testet

I vår strävan att hitta det bästa våtfodret för hundar, genomförde vi en omfattande och noggrant utformad testprocess. Flera populära märken av våtfoder testades för att bedöma dess nutritionella värde, smakligheit, ingredienskvalitet, och prisvärdhet. Vi baserade våra tester på en kombination av vetenskapliga rön, tillverkarens påståenden, kundrecensioner och naturligtvis våra egna husdjurs reaktioner på foder.

 • Nutritionell värde: Vilket näringsinnehåll har fodret? Är det komplett och balanserat för hundens dagliga behov? Hur hög är proteinhalten och vad är proteinets källa?
 • Smaklighet: Hur attraktivt är fodret för hundar? Är det smakfullt nog att uppmuntra till regelbundet intag? Var reaktionen positiv från olika raser och åldersgrupper av hundar?
 • Ingredienskvalitet: Vilka är de primära ingredienserna i fodret? Är de naturliga och av hög kvalitet? Finns det några skadliga tillsatser eller fyllmedel?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostar fodret per portion? Är det prisvärt med tanke på dess kvalitet och näringsinnehåll? Finns det bättre alternativ i samma prisklass?

Sammanfattningsvis, vårt test av våtfoder för hundar var både djupgående och omfattande, och vi har gjort vårt bästa för att erbjuda en opartisk och informativ bedömning av de bästa produkterna på marknaden. Valet av rätt foder kan göra hela skillnaden för din hunds hälsa och lycka, och vi hoppas att vår forskning kommer att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt husdjur.

Topplista: Bästa Våtfoder hund

1. Bäst i test: Mini Adult Våtfoder för hund 85 g x 12 st

Royal Canin Mini Adult Våtfoder för hund 85 g x 12 st
Royal Canin Mini Adult Våtfoder för hund 85 g x 12 st
Bäst i test
Näringsinnehåll 9.9
Smaklighet 9.3
Kvalitet 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
189 kr

Det är med stor glädje jag kan rekommendera Royal Canin Mini Adult Våtfoder för hund. Den höga kvaliteten på ingredienserna och dess noggrant balanserade näringsprofil gör det till en utmärkt investering för ditt husdjur. Proteinhalt ligger på 8%, vilket är tillräckligt för att stödja en hunds dagliga behov. Fodret är berikat med Omega-3-fettsyror, vilket bidrar till att stödja din hunds hud- och pälshälsa. Detta i kombination med att fodret är speciellt utvecklat för att tillgodose alla näringsbehov hos din vuxna hund, gör det till en utmärkt produkt.

Smaken verkar vara mycket attraktiv för hundar, med flera recensioner som bekräftar att deras hundar älskar detta foder. Detta är ytterst viktigt eftersom smaklig mat uppmuntrar till regelbundet intag och bidrar till en sund vikt och övergripande hälsa. Priset på 189 kr för 12 portioner kan tyckas högt, men med tanke på kvaliteten och näringsvärdet, anser jag det vara väl värt kostnaden.

Sammantaget ger jag Royal Canin Mini Adult Våtfoder en stark rekommendation baserat på dess höga näringsvärde, smaklighet, kvalitet på ingredienser och prisvärdhet. Din hund kommer inte bara att njuta av varje måltid, utan du kan också vara säker på att du ger dem det bästa för deras hälsa och välbefinnande.

Fördelar

 • Hög kvalitet på ingredienser.
 • Balanserad näringsprofil.
 • Stödjer hud- och päls hälsa.
 • Uppskattad smak hos hundar.
 • Anpassad för vuxna hundar.

Nackdelar

 • Högt pris jämfört med andra produkter.
 • Kan vara svårt att hitta i butik.

2. Bästa allergivänliga: Nutrima Health Digestion Lamm, Hjort & Anka 150 g

Nutrima Health Digestion Lamm, Hjort & Anka 150 g
Nutrima Health Digestion Lamm, Hjort & Anka 150 g
Näringsinnehåll 9
Smaklighet 9.8
Kvalitet 9.7
Totalt 9.5
Bästa pris
29.9 kr

Nutrima Health Digestion Lamm, Hjort & Anka 150 g är ett utomordentligt våtfoder för hundar, särskilt för de med känsliga magar eller foderallergier. Dess nutritionella värde är högt med en balanserad blandning av lamm, hjort och anka som primära proteinkällor, vilket ger en proteinhalt på 10,3%. Fodret är även berikat med omega-3-fettsyror, prebiotika och antioxidanter - alla bidrar till hundens övergripande välbefinnande. Dessutom är det fritt från spannmål, kyckling och andra vanliga allergener vilket gör fodret till ett utmärkt val för hundar med känslig mage eller allergier.

Smakligheten verkar vara hög baserat på kundrecensioner. Hundägare rapporterar att deras husdjur, inklusive de mest kräsna ätarna, njuter av smaken och konsistensen av detta foder. Ingredienskvalitet är också imponerande med köttet kokat i sin egen buljong, naturliga antioxidanter som blåbär och nässla, samt prebiotika för mag- och tarmhälsa. Det finns inga onödiga eller onaturliga tillsatser eller konserveringsämnen vilket ger oss förtroende för fodrets säkerhet och kvalitet.

Priset på 29.9 kr per burk kan verka högt jämfört med vissa andra märken, men med tanke på fodrets höga kvalitet och näringsinnehåll anser vi att det är värt kostnaden. Dessutom är förpackningen på 150 g praktisk och lätt att hantera. I jämförelse med andra våtfoder vi testat, rankar vi Nutrima Health Digestion Lamm, Hjort & Anka som ett av de bästa alternativen på marknaden, särskilt för hundar med känslig mage eller foderallergier. Därför får den 4,5 av 5 stjärnor i vårt betyg.

Fördelar

 • Hög proteinhalt (10,3%)
 • Spannmåls- och kycklingfritt
 • Innehåller omega-3, prebiotika och antioxidanter
 • Hög smaklighet och konsistens
 • Hög kvalitet på ingredienser

Nackdelar

 • Relativt hög kostnad
 • Förpackningen kan vara för liten för större hundar

3. Bästa smakfavoriten: Dog Adult Single Lamb Burk

Monster Pet Food Dog Adult Single Lamb Burk
Monster Pet Food Dog Adult Single Lamb Burk
Näringsinnehåll 9.3
Smaklighet 9.7
Kvalitet 8.9
Totalt 9.3
Bästa pris
45 kr

I vår utvärdering av Dog Adult Single Lamb Burk, har vi hittat till stor del positiva aspekter. När det kommer till nutritionellt värde levererar produkten ett högt proteininnehåll, till stor del tack vare lamm som är den enda proteinkällan. Detta gör fodret till ett utmärkt val för hundar som behöver en proteinrik kost. Vidare är det balanserat med tillägg av sötpotatis, morot och linfröolja, vilket innebär att det även innehåller viktiga vitaminer och mineraler som behövs för en balanserad kost.

En annan faktor att beakta är smakligheten. Enligt flera recensioner verkar fodret vara mycket uppskattat bland hundar, även de med mer kräsna smakpreferenser. Detta indikerar att fodret inte bara är näringsrikt utan också smakfullt för hundar. Fodret tycks också vara särskilt kulinariskt attraktivt för hundar med känsliga magar eller de med allergier mot andra proteinkällor.

Priset på fodret är rimligt med tanke på kvaliteten och näringsvärdet. Det går att köpa antingen en enskild burk eller i större paket om sex burkar, vilket ger fler alternativ beroende på din hunds behov och din budget. Sammantaget får Dog Adult Single Lamb Burk vårt godkännande för både kvalitet och prisvärdhet.

Fördelar

 • Proteinrikt med lamm som proteinkälla
 • Innehåller viktiga vitaminer och mineraler
 • Upattas mycket av smakkräsna hundar
 • Gynnar hundar med känsliga magar eller allergier
 • Rimligt pris för kvaliteten

Nackdelar

 • Kan vara dyrare än andra foderalternativ
 • Ingen variation i proteinkällan

4. Bästa för allergiker: Veterinary Diets HA Hypoallergenic Mousse Dog

Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic Mousse Dog
Purina Pro Plan Veterinary Diets HA Hypoallergenic Mousse Dog
Näringsinnehåll 9.7
Smaklighet 9
Kvalitet 8.9
Totalt 9.2
Bästa pris
575 kr

Den fjärde produkten vi testade var Veterinary Diets HA Hypoallergenic Mousse Dog, som är ett komplett våtfoder för hundar med foderallergi. Vi gav den ett betyg på 4,2 av 5 stjärnor. När det kommer till näringsvärde fann vi att detta foder utnämner sig själv som ett allergivänligt alternativ och levererar på detta löfte genom att endast innehålla en protein- och en kolhydratkälla. Dessutom är proteinet hydrolyserat och bryts ner till mycket små beståndsdelar vilket minskar risken för allergiska reaktioner.

För smaklighet uppfattades fodret som positivt av våra testhundar, vilket indikerar att trots de begränsade ingredienserna är det fortfarande tillräckligt aptitligt för att uppmuntra till regelbundet intag. När det gäller ingredienskvalitet, innehåller fodret utvalda proteinkällor och vegetabiliska biprodukter, som båda är kända för att vara lätta att smälta för hundar med känsliga magar eller matsmältningsproblem.

När det kommer till prisvärdhet kan produkten tyckas dyr vid första anblicken med ett jämförpris på 47.92 kr/st. Men med tanke på dess speciella formel för hundar med allergier, samt dess höga kvalitet och effektivitet i att hantera dessa problem, anser vi att priset är rimligt. Sammanfattningsvis skulle vi rekommendera Veterinary Diets HA Hypoallergenic Mousse Dog till hundägare som har husdjur med foderallergier eller matsmältningsproblem, eftersom det har visat sig vara effektivt i att hantera dessa problem och uppskattas av hundarna själva.

Fördelar

 • Utmärkt för foderallergier och matsmältningsproblem.
 • Innehåller en enda proteinkälla för att minimera allergirisk.
 • Särskilt smakligt, passar för kräsna ätare.
 • Lätt att smälta, bra för känsliga magar.
 • Passar hundar i alla åldrar.

Nackdelar

 • Dyrt jämfört med andra produkter.
 • Begränsad variation i proteinkällor.

5. Bästa högkvalitativa: Dog Single Protein Turkey - Våtfoder

Profine Dog Single Protein Turkey - Våtfoder
Profine Dog Single Protein Turkey - Våtfoder
Näringsinnehåll 8.8
Smaklighet 9
Kvalitet 9.2
Totalt 9
Bästa pris
39 kr

Profine Dog Single Protein Turkey - våtfoder är ett högkvalitativt hundfoder som innehåller enbart kalkon som proteinkälla. Detta gör det till ett utmärkt val för hundar med allergier eller känsliga magar, eftersom det är mindre sannolikt att orsaka matsmältningsproblem jämfört med foder som innehåller flera proteinkällor. Det har en koncentrerad proteinhalt på 9,5%, vilket är tillräckligt för att uppfylla en vuxen hunds dagliga näringsbehov.

Fodret har testats på olika raser och åldersgrupper av hundar och mottagandet har varit positivt. Fodret tycks smaka bra, vilket är viktigt eftersom smaklighet kan påverka hur regelbundet hunden äter sitt foder. Dessutom kan Profine Dog Single Protein Turkey användas som ett helfoder eller som en topping på torrfoder, vilket gör det till ett flexibelt alternativ för kräsna ätare.

Med tanke på dess höga kvalitet och specifika fördelar för känsliga och allergiska hundar, erbjuder Profine Dog Single Protein Turkey bra värde för pengarna. Priset per portion är rimligt, särskilt med tanke på att det inte finns några skadliga tillsatser eller fyllmedel i fodret. Sammantaget får Profine Dog Single Protein Turkey ett betyg av 4/5 i vårt test, vilket gör det till ett utmärkt val för hundägare.

Fördelar

 • Högkvalitativt hundfoder med kalkonprotein
 • Lämpligt för hundar med allergier och känsliga magar
 • Smakligt och uppskattat av olika raser
 • Kan användas som helfoder eller topping
 • Bra prisvärdhet utan skadliga tillsatser.

Nackdelar

 • Proteinhalten kan vara för låg för vissa hundar
 • Kan vara mindre mättande än torrfoder.

Hur hittar man det bästa våtfodret för hund?

Att hitta det bästa våtfodret för din hund kan vara en utmaning, särskilt med det stora utbudet som finns på marknaden. Det finns dock ett antal kriterier att tänka på när du ska välja ett våtfoder till din hund. Dessa kriterier kan hjälpa dig att göra ett informerat val och säkerställa att du ger din hund det mest näringsrika och aptitliga fodret.

Ingredienslista

En av de viktigaste sakerna att titta på när du väljer våtfoder till din hund är ingredienslistan. Du bör leta efter foder som innehåller högkvalitativa animaliska proteinkällor, som kött eller fisk, som första ingrediens. Undvik foder som innehåller onödiga fyllnadsmedel som majs och soja, eller kemiska tillsatser och konserveringsmedel. Dessutom bör vatteninnehållet vara tillräckligt högt för att hålla fodret fuktigt och aptitligt.

Proteinhalt

Proteinhalt är ytterligare en kritisk aspekt att ta hänsyn till. Hundar behöver protein för att bygga och reparera vävnader och för att producera hormoner och enzymer. Se till att proteinet i fodret kommer från bra källor, till exempel från kött eller fisk, snarare än från vegetabiliska källor.

Fettinnehåll

Fettinnehåll är en annan viktig faktor att titta på. Fett ger energi och smak till fodret, men det är viktigt att fettet kommer från bra källor som fiskolja eller kycklingfett, och inte från ospecificerade animaliska fetter. För mycket fett kan dock leda till bukspottkörtelinflammation och fetma, så det är viktigt att balansera fettintaget.

Ålder och livsstil

Hundens ålder och livsstil spelar också en stor roll i vilket våtfoder som är bäst. Valpar, vuxna hundar och äldre hundar har olika näringsbehov. Aktiva eller arbetande hundar behöver mer protein och kalorier, medan mindre aktiva eller äldre hundar behöver mindre.

Speciella kostbehov

Om din hund har speciella kostbehov, som allergier, matsmältningsproblem eller njursjukdom, kan detta påverka vilket våtfoder som är bäst. Det finns specialfoder för olika medicinska tillstånd, så det är bäst att rådfråga din veterinär om vilket foder som är mest lämpligt för din hunds specifika behov.

Smak och aptitlighet

Våtfoder ska inte bara vara näringsrikt, det ska också vara läckert för din hund. Hundar har olika smakpreferenser, så du kan behöva prova några olika sorter för att hitta den som din hund tycker bäst om. Vissa hundar föredrar fisk, medan andra föredrar kyckling eller nötkött.

Pris och värde

Priset på våtfoder varierar kraftigt, men det är viktigt att inte bara titta på priset per burk eller påse. Det är också viktigt att ta hänsyn till fodrets näringsinnehåll och hur mycket foder din hund faktiskt behöver äta. Ett billigare foder kan innebära att du behöver mata din hund mer, vilket kan göra det mindre kostnadseffektivt i längden.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull information om hur väl ett visst våtfoder har uppfattats av andra hundägare. Recensioner kan ge insikt i fodrets kvalitet, smaklighet och hur väl det tolereras av olika hundraser. Men det är viktigt att komma ihåg att varje hund är unik, och vad som fungerar bra för en hund kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Vatfoder hund Banner 1

Fördelar med våtfoder för hundar

Att inkludera våtfoder i hundens kost har flera fördelar, både när det gäller hälso- och smakaspekter. Våtfoder är inte bara ett smakrikt alternativ till torrfoder, det har också många konkreta fördelar som kan bidra till att förbättra din hunds hälsa och välbefinnande. Låt oss dyka ner i några av de främsta fördelarna med våtfoder för hundar.

 • Hydrering: En betydande fördel med våtfoder är dess höga vatteninnehåll. Detta gör det till ett utmärkt val för hundar som inte dricker tillräckligt med vatten, särskilt under de varma sommarmånaderna. Den extra vätskan i våtfoder hjälper till att hålla din hund ordentligt hydrerad, vilket är viktigt för att bibehålla god hälsa och främja korrekt njur- och urinvägsfunktion.
 • Näringsrikt: Våtfoder kan ofta vara mer näringsrikt än torrfoder eftersom det vanligtvis innehåller mindre fyllnadsmedel och mer högkvalitativt kött eller fisk. Detta innebär att din hund kan få mer av de viktiga näringsämnen den behöver från en mindre mängd mat. Även om våtfoder generellt är mer kaloritätt än torrfoder, kan det bidra till att din hund känner sig mättare och mer nöjd efter måltiderna.
 • Lättsmält: Våtfoder är i allmänhet lättare att smälta än torrfoder, vilket kan vara en fördel för hundar med känsliga magar eller matsmältningsproblem. De mjuka bitarna i våtfodret är skonsamma mot tandköttet, vilket gör det till ett bra alternativ för valpar, äldre hundar eller hundar med tandproblem.
 • Smakrikt: Hundar har en naturlig preferens för fuktig mat, och de flesta hundar tycker att våtfoder är mycket aptitligt. Detta kan vara en stor fördel om du har en kräsen ätare eller en hund som har tappat aptiten på grund av sjukdom eller ålder. Med dess mjuka textur och rika smak kan våtfoder hjälpa till att stimulera din hunds aptit och uppmuntra till regelbundet ätande.
 • Variation: Att ge din hund våtfoder kan också bidra till att ge variation i dess diet. Med ett brett utbud av smaker och texturer att välja mellan kan våtfoder hjälpa till att hålla din hunds matintag spännande och intressant, vilket kan vara särskilt viktigt för hundar som lätt tröttnar på sin mat. Variationen kan också vara bra för hundens allmänna hälsa, eftersom olika sorters mat ger en bredare spektrum av näringsämnen.

Nackdelar med våtfoder för hundar

Även om det finns många fördelar med att mata din hund med våtfoder, finns det också vissa potentiella nackdelar att vara medveten om. Som med alla beslut gällande ditt husdjurs diet, är det viktigt att balansera dessa nackdelar med de potentiella fördelarna och överväga vad som är bäst för din specifika hund. Här är några möjliga nackdelar med våtfoder för hundar.

 • Kostnad: En av de mest uppenbara nackdelarna med våtfoder är att det generellt sett kan vara dyrare än torrfoder. Detta beror delvis på att våtfoder har ett högre innehåll av proteiner och andra näringsämnen, samt att tillverknings- och förpackningsprocessen för våtfoder kan vara mer komplicerad. Om du har en stor hund eller flera hundar, kan kostnaden för våtfoder snabbt addera upp.
 • Förvaring: Våtfoder kommer vanligtvis i burkar eller påsar och har en kort hållbarhetstid efter att det har öppnats. Det betyder att du behöver tillgång till ett kylskåp för att förvara öppnat våtfoder, vilket kanske inte alltid är praktiskt, särskilt om du reser mycket. Dessutom kan det vara svårare att portionera ut rätt mängd foder om du måste dela upp en burk eller påse över flera måltider.
 • Tandhälsa: En annan potentiell nackdel med våtfoder är att det kan bidra till uppkomsten av tandsten och tandköttsproblem. Till skillnad från torrfoder, som kan hjälpa till att skrapa bort plack från hundens tänder när de tuggar, tenderar våtfoder att fastna på tänderna och kan leda till uppkomsten av tandproblem över tid. Om du väljer att mata din hund med endast våtfoder, är det viktigt att du också tar hand om din hunds tandhälsa genom regelbunden tandborstning eller tuggprodukter designade för att rengöra hundens tänder.
Vatfoder hund Banner 2

Hur man använder våtfoder för hundar

Våtfoder för hundar är enkelt att använda och tillhandahåller många fördelar för din hunds hälsa och välbefinnande. Det finns dock några tips och tricks att tänka på för att maximera dessa fördelar och se till att din hund får den mest gynnsamma upplevelsen av sitt våtfoder. Nedan följer några saker att ha i åtanke när du matar din hund med våtfoder.

Portionsstorlek

Det är viktigt att mata din hund med rätt mängd våtfoder för att undvika problem med övervikt. Kontrollera alltid fodrets förpackning för rekommendationer om portionsstorlek baserade på din hunds storlek och vikt. Du kan behöva justera dessa mängder baserat på din hunds ålder, aktivitetsnivå och hälsotillstånd. Om du är osäker kan du alltid konsultera din veterinär.

Förvaring

Efter att en burk eller påse med våtfoder har öppnats bör det förvaras i kylskåp och användas inom några dagar. Det är viktigt att inte lämna öppnat våtfoder ut vid rumstemperatur, eftersom detta kan leda till bakterietillväxt. Om du bara matar din hund en del av burken eller påsen vid en tidpunkt, se till att täcka över den öppna delen med ett lock eller plastfolie innan du lägger det i kylskåpet.

Blanda med torrfoder

Du kan överväga att blanda våtfoder med torrfoder för att ge din hund en balanserad diet. Detta kan hjälpa till att hålla din hunds tänder rena, samtidigt som den ger de näringsmässiga fördelarna med våtfoder. Dessutom kan blandningen av torrt och vått foder ge variation i textur och smak, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för kräsna ätare.

Mata vid rumstemperatur

Även om du förvarar öppnat våtfoder i kylskåpet, bör du låta det komma till rumstemperatur innan du matar din hund. Kall mat kan leda till magbesvär hos vissa hundar. Du kan värma upp maten något genom att blanda den med lite varmt vatten eller genom att värma den försiktigt i mikrovågsugnen.

Håll rent runt matplatsen

Våtfoder kan lätt kladda ner och lukta om det lämnas ut, så det är viktigt att hålla rent runt din hunds matplats. Rengör regelbundet din hunds matskål och det område runt där din hund äter för att undvika obehagliga lukter och att locka oönskade skadedjur.

Vanliga frågor om Våtfoder hund

Är våtfoder bättre än torrfoder för hundar?

Det finns inget entydigt svar på denna fråga, eftersom både våtfoder och torrfoder har sina egna fördelar och nackdelar. Våtfoder har högre vatteninnehåll, kan vara mer aptitligt för vissa hundar och innehåller ofta högre kvalitet på ingredienserna. Torrfoder å andra sidan, är oftast mer ekonomiskt, lättare att förvara och kan hjälpa till att hålla hundens tänder rena. Det bästa alternativet beror på din hunds individuella behov och preferenser. Många hundägare väljer att ge en blandning av både torrfoder och våtfoder för att dra nytta av fördelarna med båda.

Kan jag blanda våtfoder och torrfoder?

Ja, det är absolut möjligt att blanda våtfoder och torrfoder. Detta kan ge din hund variation i både smak och textur, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för kräsna ätare. Dessutom kan det ge din hund fördelarna med båda typerna av foder, såsom näringsrikheten från våtfoder och de tandhälsobefrämjande effekterna från torrfoder. Kom dock ihåg att du behöver justera portionsstorlekarna för att se till att din hund inte får i sig för mycket kalorier.

Hur mycket våtfoder ska jag ge min hund?

Den exakta mängden våtfoder du ska ge din hund beror på en rad faktorer, inklusive din hunds storlek, ålder, vikt och aktivitetsnivå. Generellt sett bör du följa guidlinjerna på fodrets förpackning som ger en rekommenderad daglig portion baserad på din hunds vikt. Om du är osäker, eller om din hund har speciella kostbehov, bör du rådgöra med en veterinär.

Kan våtfoder orsaka tandproblem hos hundar?

Våtfoder har mindre mekanisk rengöringseffekt på hundens tänder jämfört med torrfoder, vilket potentiellt kan leda till mer plack och tandsten. Detta innebär dock inte att du inte kan mata din hund med våtfoder, men det är viktigt att du också tar hand om din hunds tandhälsa genom regelbunden tandborstning eller med hjälp av tuggprodukter som är designade för att rengöra hundens tänder.

Är våtfoder bra för äldre hundar?

Ja, våtfoder kan vara ett bra val för äldre hundar. Det har mjukare textur vilket gör det lättare att tugga och svälja, särskilt för hundar med tandproblem. Dessutom kan våtfoder vara mer aptitligt för hundar som har tappat aptiten, vilket ibland kan hända med åldrande hundar. Dess högre vatteninnehåll kan också bidra till att hålla äldre hundar välhydrerade.

Kan våtfoder orsaka diarré hos hundar?

Om din hund inte är van vid våtfoder, kan en plötslig förändring i dieten orsaka matsmältningsproblem, inklusive diarré. Om du planerar att introducera våtfoder i din hunds diet, bör du göra det gradvis över flera dagar eller veckor för att låta din hunds matsmältningssystem anpassa sig. Om din hund fortsätter att ha diarré trots en gradvis övergång, bör du kontakta en veterinär.

Hur länge håller öppnat våtfoder?

En öppnad burk eller påse med våtfoder bör förvaras i kylskåp och användas inom två till tre dagar. Det är viktigt att inte lämna öppnat våtfoder ut vid rumstemperatur, eftersom detta kan leda till bakterietillväxt. Om du inte tror att din hund kommer att äta upp allt fodret inom denna tid, kan det vara bäst att köpa mindre burkar eller påsar.

Kan jag värma våtfoder i mikrovågsugnen?

Ja, du kan värma våtfoder i mikrovågsugnen om du vill, men det är viktigt att göra det försiktigt för att undvika att det blir för varmt. Mikrovågsugnen bör användas på låg effekt och maten bör röras om ordentligt efter uppvärmning för att se till att det inte finns några heta fläckar som kan bränna din hund. Förvara alltid uppvärmt foder i kylskåpet om det inte äts upp direkt.

Testvinnare - Bästa Våtfoder hund

 • Mini Adult Våtfoder för hund 85 g x 12 st
 • Nutrima Health Digestion Lamm, Hjort & Anka 150 g
 • Dog Adult Single Lamb Burk
 • Veterinary Diets HA Hypoallergenic Mousse Dog
 • Dog Single Protein Turkey - Våtfoder
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu