Bästa Blötmat för katter 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Blötmat för katter är en specifik typ av kattfoder som kommer i form av en mjuk, saftig och mycket aptitlig röra. Den innehåller ofta bitar av kött, fisk eller fågel, samt nyttiga tillskott av vitaminer och mineraler. Vid tillverkning av blötmat, kombineras dessa ingredienser på ett sådant sätt att de behåller sin naturliga smak och näring, samtidigt som de blir lätta för katten att äta. Förutom att vara lätt att tugga, bidrar blötmat även till kattens vätskeintag, vilket kan vara till hjälp vid utmaningen att hålla din katt från att bli uttorkad.

Blötmat för katter är ett utmärkt alternativ för många olika situationer. Det kan vara särskilt användbart för äldre katter, vars tuggförmåga kan vara nedsatt på grund av ålder eller tandproblem. Det är även ett bra val för katter som nyligen genomgått en operation eller haft en sjukdom, eftersom det är lätt att svälja och snabbt kan ge dem den näring de behöver för att återhämta sig. Blötmat kan även underlätta viktminskning hos överviktiga katter då det ofta har lägre kaloritäthet än torrfoder.

I vårt omfattande test av olika typer av blötmat för katter har vi utsett Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6 till den bästa blötmaten för din katt. Med en näringstät sammansättning, hög smaklighet och goda recensioner från kattägare, har denna produkt visat sig vara en klar vinnare. Dessutom är den tillverkad i Sverige, vilket garanterar hög kvalitet och strikt kvalitetskontroll.

katt aeter bloetmat och blir klappad

Så gjorde vi testet

Vi på Husdjursrevyn har utfört omfattande tester på olika blötmat för katter för att kunna ge kattägare en pålitlig och informativ guide. Testerna utfördes av ett panel av katter i olika åldrar och raser för att säkerställa att omdömena var så representativa som möjligt. Vi har vägt in flera aspekter vid granskningen, och nedan är punkterna vi fokuserade på:

 • Kvalitet på ingredienser: Var de ingredienser som används naturliga och av hög kvalitet? Har de nödvändiga näringsämnen som behövs för en katts hälsa och välbefinnande?
 • Smakupplevelse: Hur gillade katterna smaken? Var maten aptitlig för dem?
 • Näringsinnehåll: Uppfyller maten ett katts näringsbehov? Innehåller det de nödvändiga proteinerna, fetterna och kolhydraterna?
 • Förpackning: Hur praktisk är förpackningen? Är det lätt att öppna och servera maten?
 • Prisvärde: Är produkten prisvärd i förhållande till kvaliteten och mängden mat som erbjuds?

Genom att noggrant utvärdera varje blötmat för katt på dessa punkter, strävar vi efter att ge en allsidig och objektiv granskning som hjälper kattägare att fatta välgrundade beslut om vilken mat som är bäst för deras älskade husdjur.

Topplista: Bästa Blötmat för katter

1. Bäst i test: Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6

Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6
Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6
Bäst i test
Näringsinnehåll 9.5
Smaklighet 9.9
Konsistens 9.7
Totalt 9.7
Bästa pris
6114 kr

Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6 är ett högkvalitativt kattfoder som uppfyller de flesta av katters näring och smakkrav. När det gäller kvaliteten på ingredienserna imponerar detta svenska märke med en kötthalt på hela 93%, som består av 85% kyckling och 7,2% kalkon. Detta ger en hög proteinhalt på 7,5%, vilket är viktigt för katters hälsa och välbefinnande. Produkten innehåller inga onödiga tillsatser eller utfyllnadsingredienser som kan påverka katters hälsa negativt.

Smakupplevelsen var också positiv bland testdeltagarna. Katterna verkar gilla kombinationen av kyckling och kalkon, vilket gör maten mycket aptitlig för dem. Det låga kolhydratinnehållet och det faktum att maten serveras i en läcker sås bidrar till den övergripande smakupplevelsen. Förpackningen är också praktisk, med sex tetraförpackningar som är lätta att öppna och servera.

Prismässigt ligger Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås på den högre änden av skalan, men givet dess höga kvalitet och mängden mat som erbjuds (370g x 6) anser vi att det är ett bra prisvärt alternativ för kattägare som vill ge sina katter en hälsosam och naturlig diet. Totalt sett ger vi Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6 ett betyg på 4,7 av 5.

Fördelar

 • Högkvalitativt kattfoder
 • Hög kötthalt (93%)
 • Inga onödiga tillsatser
 • Mycket aptitlig för katter
 • Praktisk förpackning

Nackdelar

 • Relativt högt pris
 • Kan vara för smakrik för vissa katter

2. Bästa billiga: Royal Canin Sterilised Gravy Adult Våtfoder för katt 85 g x 12 st

Royal Canin Sterilised Gravy Adult Våtfoder för katt 85 g x 12 st
Royal Canin Sterilised Gravy Adult Våtfoder för katt 85 g x 12 st
Näringsinnehåll 9.8
Smaklighet 9.4
Konsistens 9.3
Totalt 9.5
Bästa pris
199 kr

Med ett betyg på 4,5 av 5 är Royal Canin Sterilised Gravy Adult Våtfoder för katt ett utmärkt alternativ för din katt, speciellt om den är steriliserad. Produkten skiljer sig ut med sina högkvalitativa ingredienser vilket inkluderar kött och animaliska biprodukter, spannmål, vegetabiliska biprodukter, mineraler, vegetabiliskt proteinextrakt och socker. Dessa ingredienser levererar alla nödvändiga näringsämnen för att bevara kattens allmänna hälsa. Särskilt imponerande är att produkten innehåller en balans av mineraler för att stötta kattens urinvägshälsa.

Katter som har testat produkten har överlag haft en positiv upplevelse av smaken. Många katter verkar tycka att maten är aptitlig vilket gör det lättare för ägarna att säkerställa att deras katter får i sig tillräckligt med näringsämnen. När det gäller förpackningen är den mycket praktisk och lätt att öppna, vilket gör serveringen smidig.

Prisvärdheten är också ett plus. Med ett pris på 194 kr för 12 burkar är denna produkt definitivt prisvärd i förhållande till kvaliteten och mängden mat som erbjuds. Sammantaget visar vår recension att Royal Canin Sterilised Gravy Adult Våtfoder för katt erbjuder bra värde för pengarna, med tanke på dess kvalitativa ingredienser, smakens popularitet bland katter och dess praktiska förpackning. Dessutom uppfyller maten näringsbehovet för steriliserade katter vilket gör den till ett utmärkt val för denna specifika grupp.

Fördelar

 • Högkvalitativa ingredienser
 • Stödjer urinvägshälsan
 • Aptitlig smak för katter
 • Praktisk och lättöppnad förpackning
 • Prisvärd produkt

Nackdelar

 • Innehåller tillsatt socker
 • Kan vara allergiframkallande för vissa katter

3. Mest populära smak: Purina Latz Sensations Countryside Selection 44 x 85 g

Purina Latz Sensations Countryside Selection 44 x 85 g
Purina Latz Sensations Countryside Selection 44 x 85 g
Näringsinnehåll 9.1
Smaklighet 9.4
Konsistens 9.4
Totalt 9.3
Bästa pris
219 kr

Purina Latz Sensations Countryside Selection har både hög kvalitet på ingredienserna och en smakupplevelse som katterna i vårt testpanel tyckte mycket om, vilket gör att den får höga poäng i dessa kategorier. Fodret innehåller en blandning av kött och animaliska biprodukter, vegetabiliska proteinextrakt, fisk och grönsaker. Dessutom innehåller den mjölk och mejeriprodukter, vilket ger extra smak och näring. Detta uppfyller alla krav på ett välbalanserat kattfoder med nödvändiga proteiner, fetter och kolhydrater.

När det kommer till förpackningen så är den både praktisk och lätt att öppna. Den kommer i 44 x 85 g förpackningar vilket gör det enkelt att portionera ut maten till din katt. Purina Latz Sensations Countryside Selection har dessutom en tydlig etikett som ger en bra överblick över innehållet och näringsvärdet.

Med ett pris på 219 kr för 44 x 85 g är detta en prisvärd produkt med tanke på den höga kvaliteten på ingredienserna och mängden mat som erbjuds. Dessutom erbjuder Purina en 100% smakgaranti, vilket innebär att du kan returnera produkten om din katt inte gillar den. Totalt sett får Purina Latz Sensations Countryside Selection vårt betyg 4,3/5 och vi rekommenderar den till alla kattägare som vill ge sina katter en hälsosam och smakrik blötmat.

Fördelar

 • Hög kvalitet på ingredienserna
 • Populär smakupplevelse bland katter
 • Praktisk och lättöppnad förpackning
 • Smidig portionering (44 x 85 g)
 • 100% smakgaranti

Nackdelar

 • Kan vara för dyrt för vissa
 • Innehåller animaliska biprodukter (mjölk och mejeri)

4. Bästa naturliga: Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk 70 g

Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk 70 g
Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk 70 g
Näringsinnehåll 9.7
Smaklighet 8.9
Konsistens 9
Totalt 9.2
Bästa pris
20.9 kr

Efter noggrann granskning av Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk 70 g, är det klart att detta blötfoder för katter uppfyller flera viktiga kriterier. För det första består den av högkvalitativa ingredienser, inklusive tonfisk och kyckling. Dessutom är det fritt från onaturliga tillsatser, vilket garanterar att din katt får i sig endast naturliga och näringsrika ingredienser. Förpackningen är också praktisk och lätt att öppna, vilket gör måltidsprepareringen problemfri.

Smakupplevelsen denna blötfoder erbjuder verkar vara tilltalande för katter. Baseras på omdömen som vi har tagit del av, älskar katter smaken av detta blötfoder, vilket tyder på att den har en hög aptitlighet. Näringsinnehållet är också imponerande med 15,7 % protein och bara 1,6 % fett. Detta innebär att din katt inte bara kommer att njuta av sin mat, men också får i sig nödvändiga näringsämnen för optimal hälsa.

Slutligen kommer vi till prisvärdheten. Med ett pris på 16.72 kr för 70 g foder, erbjuder Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk ett överkomligt alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. Du kan vara säker på att du inte bara betalar för ett märkesnamn, utan för en produkt som erbjuder verklig kvalitet och värde. Sammanfattningsvis, med tanke på dess högre kvalitet, goda smak och överkomliga pris, får Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk 70 g vårt betyg på 4,2 av 5.

Fördelar

 • Högkvalitativa ingredienser
 • Fritt från onaturliga tillsatser
 • Praktisk och lätt att öppna förpackning
 • God smakupplevelse för katter
 • Överkomligt pris

Nackdelar

 • Lågt fettinnehåll
 • Inga specifika smaksalternativ

5. Bästa för matsmältningen: Hill's Perfect Digestion Adult Våtfoder för Katt

Hill’s Perfect Digestion Adult Våtfoder för Katt
Hill’s Perfect Digestion Adult Våtfoder för Katt
Näringsinnehåll 9.3
Smaklighet 8.6
Konsistens 9.1
Totalt 9
Bästa pris
235 kr

Hill's Perfect Digestion Adult Våtfoder för Katt får ett betyg på 4,0/5 i vårt test. Fodret har en speciell sammansättning som främjar matsmältning och allmänt välbefinnande, vilket visar att de satsar på högkvalitativa ingredienser. Med 28% kyckling innehåll och en blandning av prebiotiska fibrer, ActivBiome+, stöttar fodret kattens unika mikrobiom för en skonsam matsmältning. Denna satsning på kvalitet och näring gör att vi kan konstatera att fodret uppfyller ett katts näringsbehov.

Smakupplevelsen var positivt mottagen av våra testkatter. Bitarna av kyckling smakade gott och var aptitliga för dem. Hill's erbjuder en 100% nöjdhetsgaranti för kvalitet, konsistens och smak; vilket tyder på att de är säkra på produkten - och vår panel av katter håller med.

När det kommer till förpackningen är den praktisk med portionsförpackade 85g påsar som är lätta att öppna och servera maten från. Priset ligger på 235 kr för 12 x 85 g, vilket gör den något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden. Dock anser vi att den höga kvaliteten på ingredienser och fokus på matsmältning och allmän hälsa gör produkten prisvärd. Sammantaget ger vi Hill's Perfect Digestion Adult Våtfoder för Katt ett starkt betyg för dess kvalitet, smakupplevelse samt näringsinnehåll.

Fördelar

 • Främjar matsmältning och allmänt välbefinnande
 • Innehåller 28% kyckling
 • Stöttar kattens unika mikrobiom
 • Bitarna av kyckling ger en god smak
 • Praktisk portionsförpackad förpackning

Nackdelar

 • Priset är högre än andra alternativ
 • Kan vara svår att hitta i butik

Hur hittar man bästa blötmaten för katt?

För att hitta den bästa blötmaten för din katt, finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Varje katt är unik och har sina egna specifika näringsbehov, smakpreferenser och eventuella hälsofrågor att beakta. Därför är det viktigt att vara noggrann och uppmärksam på många olika aspekter när man väljer blötmat. Här följer några av de mest betydande kriterierna att ha i åtanke när man jämför olika typer av blötmat för katter:

Ingredienser

Det första man bör titta på när man väljer blötmat är ingredienslistan. Katter är köttätare och behöver en diet rik på animaliskt protein för att hålla sig friska. Därför bör huvudingrediensen vara kött eller fisk. Undvik blötmat som innehåller en stor mängd vegetabiliska ingredienser, eftersom katter inte kan smälta växter lika effektivt som kött. Dessutom bör man undvika blötmat som innehåller mycket spannmål, eftersom det kan leda till allergier och matsmältningsproblem hos vissa katter.

Näringsinnehåll

En annan viktig faktor att överväga är blötmatens näringsinnehåll. Katter behöver en balanserad diet med rätt mängder protein, fett och kolhydrater. Dessutom behöver de vissa specifika näringsämnen som endast finns i animalisk föda, som taurin och vitamin A. Därför bör man se till att blötmaten innehåller alla de nödvändiga näringsämnena i rätt proportioner. En bra blötmat bör innehålla minst 10% protein och högst 5% kolhydrater.

Smak och konsistens

Även om näringsinnehållet är viktigt, spelar smak och konsistens också en stor roll när det kommer till att välja blötmat. Vissa katter föredrar bitar i sås, medan andra gillar paté- eller mousse-liknande konsistenser. Det är viktigt att ta hänsyn till din katts smakpreferenser för att försäkra dig om att den kommer att äta maten du serverar.

Tillverkningsland

Var blötmaten tillverkas kan ge en indikation på dess kvalitet. Produkter som tillverkas i Europa, särskilt i Sverige, håller ofta en hög standard när det kommer till ingredienskvalitet och tillverkningsprocesser. Dessutom har länder som Sverige strikta djurskyddslagar som garanterar att djuren som används för matproduktion behandlas på ett etiskt sätt.

Hälsospecifika formuleringar

Om din katt har några specifika hälsofrågor, kan det vara klokt att välja en blötmat som är speciellt formulerad för att hjälpa med dessa problem. Till exempel finns det blötmat för katter med njurproblem, matsmältningsproblem, allergier, övervikt och andra hälsorelaterade frågor. Det är dock viktigt att konsultera en veterinär innan man börjar ge sin katt ett specialfoder.

Förpackning och hållbarhet

Det är också viktigt att tänka på förpackningen och hållbarheten. Blötmat kommer oftast i burkar, påsar eller portionsförpackningar. Vissa förpackningar kan vara mer praktiska och hygieniska än andra. Dessutom kan hållbarheten variera. Vissa blötmat kan hålla sig fräscha i flera dagar efter att förpackningen öppnats, medan andra bör konsumeras direkt.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner vara en bra källa till information när du ska välja blötmat. Genom att läsa vad andra kattägare tycker om en produkt, kan du få en bättre uppfattning om dess kvalitet och hur väl den tenderar att tas emot av katter. Men kom ihåg att varje katt är unik, och bara för att en produkt fungerar bra för en katt betyder det inte automatiskt att den kommer att fungera bra för din.

glad katt i flickas knae

Fördelar med blötmat för katt

Blötmat är ett populärt val bland många kattägare och av goda skäl. Förutom att vara smakligt och aptitligt för de flesta katter, erbjuder blötmat också en mängd hälsofördelar som kan bidra till att förbättra din katts livskvalitet. Här följer några av de mest betydande fördelarna med att mata din katt med blötmat:

 • Ökat vätskeintag: Många katter tenderar att inte dricka tillräckligt med vatten, vilket kan leda till uttorkning och urinvägsproblem. Blötmat består till stor del av vatten, vilket hjälper till att öka din katts vätskeintag och hålla den ordentligt hydrerad. Detta kan särskilt vara till hjälp för äldre katter och katter med njurproblem, som behöver extra vätska.
 • Lätt att tugga och svälja: Blötmat är mjuk och lätt för katten att tugga och svälja. Detta gör det till ett utmärkt val för äldre katter, katter med tandproblem, eller katter som nyligen har genomgått en operation. Dessutom kan det mjuka formatet göra det lättare för katter att acceptera nya smaker och typer av mat.
 • Rikt på näring: Blötmat är ofta rik på högkvalitativt protein och innehåller alla de viktiga vitaminer och mineraler som din katt behöver för att hålla sig frisk. Många blötfoder är även speciellt formulerade för att möta specifika näringsbehov, som till exempel blötmat för katter med njurproblem eller allergier.
 • Förebygger övervikt: Blötmat/våtfoder har generellt sett lägre kaloritäthet än torrfoder, vilket kan hjälpa till att förebygga övervikt hos katter. Detta gör det till ett bra val för katter som behöver gå ner i vikt eller hålla sin vikt under kontroll.
 • Aptitlig: De flesta katter tycker att blötmat är mycket godare än torrfoder. Detta kan vara särskilt användbart för kräsna ätare eller katter som har förlorat aptiten på grund av sjukdom eller ålder.

Nackdelar med blötmat för katt

Trots sina många fördelar, finns det också några nackdelar med att mata din katt med blötmat. Det är viktigt att vara medveten om dessa för att kunna göra ett informerat val om vilken typ av mat som är bäst för just din katt. Här är några av de potentiella nackdelarna med blötmat för katter:

 • Kort hållbarhet: När en förpackning med blötmat öppnas, håller den sig inte fräsch särskilt länge, även om den förvaras i kylskåp. Detta kan leda till att en hel del mat går till spillo om din katt inte äter upp allt på en gång. Dessutom kan detta öka risken för bakterietillväxt och matförgiftning om maten inte hanteras korrekt.
 • Högre kostnad: Gram för gram är blötmat generellt sett dyrare än torrfoder. Om du har flera katter, eller om din katt äter mycket, kan kostnaden för blötmat snabbt skena iväg. Detta är särskilt sant om du väljer premiummärken eller specialfoder för katter med specifika hälsobehov.
 • Inte lika bra för tandhälsan: Blötmat klibbar lätt fast på kattens tänder och kan bidra till uppkomsten av plack och tandsten. Torrfoder har en naturlig skrubb-funktion och kan hjälpa till att hålla kattens tänder rena. Om du endast ger din katt blötmat, bör du därför överväga att komplettera med tandvårdsprodukter eller speciellt tuggfoder för att främja god munhälsa.
katt aeter bloetmat i koek

Att mata din katt med blötmat: En guide

Att mata din katt med blötmat är inte komplicerat, men det finns några viktiga saker att tänka på för att säkerställa att din katt får den rätta mängden mat och för att minimera risken för matspill och bakterietillväxt. Här är några punkter att tänka på när du matar din katt med blötmat:

Serveringstemperatur

Blötmat smakar bäst och är mest aptitlig för din katt när det serveras i rumstemperatur. Om du har förvarat blötmaten i kylen, ta ut den i god tid före matningen så att den hinner nå rumstemperatur. Det är viktigt att inte servera kall mat direkt från kylskåpet eftersom det kan minska smaken och göra det mindre tilltalande för din katt.

Mängden mat

Din katts ålder, storlek, aktivitetsnivå och hälsa kommer att påverka hur mycket blötmat den behöver. Kattungar och unga, aktiva katter kommer att behöva mer än äldre, mindre aktiva katter. Ta en titt på förpackningens rekommendationer för en startpunkt och justera sedan mängden mat efter din katts individuella behov.

Blanda med torrfoder

Om du vill ge din katt fördelarna med både blötmat och torrfoder kan du överväga att blanda dem. Detta kan ge din katt den extra vätska och smaklighet som kommer med blötmat, samtidigt som den får de tandvårdande fördelarna med torrfoder. Se bara till att du justerar mängden av varje typ av mat så att din katt inte får i sig för mycket kalorier.

Förvaring

När en förpackning med blötmat öppnats, bör den förvaras i kylskåp och konsumeras inom ett par dagar. För att minska matspill kan du överväga att köpa mindre portionsförpackningar om du har en liten katt eller bara en katt. Kom ihåg att alltid kontrollera maten för tecken på mögel eller dålig lukt innan du serverar den.

Övervakning

Det är viktigt att hålla koll på din katts reaktion på blötmaten. Om din katt plötsligt slutar äta, börjar kräkas, får diarré eller visar andra tecken på obehag efter att ha ätit blötmat, bör du omedelbart kontakta en veterinär. Det är också viktigt att gradvis introducera ny mat till din katts diet för att undvika matsmältningsproblem.

Vanliga frågor om Blötmat för katter

Är blötmat bättre än torrfoder för katter?

Det finns både fördelar och nackdelar med både blötmat och torrfoder, och vilket som är bäst kan variera från katt till katt. Blötmat kan vara ett bra sätt att öka din katts vätskeintag och kan vara lättare för äldre katter eller katter med tandproblem att äta. Torrfoder å andra sidan är mer praktiskt att förvara och servera, och kan hjälpa till att rengöra kattens tänder. Många kattägare väljer att ge sina katter en kombination av båda för att få fördelarna med båda typerna av mat.

Hur ofta ska jag mata min katt med blötmat?

Frekvensen för hur ofta du ska mata din katt med blötmat kan variera beroende på din katts ålder, storlek, aktivitetsnivå och hälsa. Generellt sett kan vuxna katter ges blötmat en till två gånger om dagen, medan kattungar kan behöva matas oftare. Det är dock alltid bäst att rådgöra med en veterinär för att bestämma den optimala utfodringsfrekvensen och portionstorleken för just din katt.

Är blötmat bra för överviktiga katter?

Blötmat är oftast mindre kaloritätt än torrfoder, vilket kan göra det till ett bra alternativ för överviktiga katter som behöver gå ner i vikt. Dessutom kan blötmat hjälpa till att mätta din katt utan att ge den för mycket kalorier. Om din katt är överviktig, är det dock alltid bäst att rådgöra med en veterinär innan du gör några stora förändringar i dess diet.

Är blötmat bra för kattungar?

Ja, blötmat kan vara ett utmärkt alternativ för kattungar. Det är mjukt och lätt att tugga och svälja, vilket gör det lättare för små kattungar att äta. Dessutom är blötmat ofta rikt på högkvalitativt protein och andra näringsämnen som kattungar behöver för att växa och utvecklas korrekt. Vissa blötfoder är speciellt formulerade för kattungar och innehåller extra näringsämnen som stödjer deras tillväxt och utveckling.

Hur länge håller blötmat efter att förpackningen öppnats?

När en förpackning med blötmat öppnas bör den användas inom några dagar. För att hålla maten fräsch längre, kan du förvara den i kylskåp med ett förslutningsbart lock. Om din katt inte äter upp all mat på en gång, kan det vara en bra idé att investera i mindre portionsförpackningar för att undvika matspill.

Kan jag värma upp blötmat för min katt?

Det går bra att värma upp blötmat för din katt, särskilt om maten har förvarats i kylskåp och är kall. Det är dock viktigt att inte överhettar maten, eftersom det kan förstöra vissa näringsämnen och göra maten mindre aptitlig för din katt. Den bästa metoden är att ta ut maten ur kylskåpet en stund innan matningen så att den kan nå rumstemperatur.

Kan jag mata min katt med endast blötmat?

Det är möjligt att mata din katt endast med blötmat, men det är viktigt att se till att maten innehåller alla de nödvändiga näringsämnena som din katt behöver. Du bör också vara medveten om att blötmat inte har samma rengörande effekt på tänderna som torrfoder har, så du kanske också behöver lägga till tandvårdsprodukter i din katts rutin. Som alltid bör du rådgöra med en veterinär innan du gör några stora förändringar i din katts diet.

Testvinnare - Bästa Blötmat för katter

 • Bozita Katt Kyckling & Kalkon i Sås 370 g x 6
 • Royal Canin Sterilised Gravy Adult Våtfoder för katt 85 g x 12 st
 • Purina Latz Sensations Countryside Selection 44 x 85 g
 • Brit Care Cat Adult Tonfisk, Kyckling & Mjölk 70 g
 • Hill's Perfect Digestion Adult Våtfoder för Katt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu