Bästa Kattbädd 2024

Senast uppdaterad: 1 januari 1970

Ett mysigt hörn att krypa upp i och njuta av en tupplur är grundläggande för kattens välbefinnande. Kattbädden är just detta - en plats där din pälsklädda vän kan koppla av, sova och ha lite privat tid. Dessa bäddar kommer i olika former, storlekar och material, alla designade med tanke på kattens naturliga instinkter och behov. De erbjuder ett skyddat utrymme där katter kan känna sig trygga och bekväma, samtidigt som de fungerar som ett utmärkt verktyg för att minimera päls och dander spridning i hemmet.

Kattbädden spelar en viktig roll när det gäller att ge din katt den komfort och avkoppling de behöver. Detta är särskilt viktigt för innekatter som spenderar merparten av sin tid inomhus. Att ha en egen plats att vila på kan hjälpa till att minska stress och bidra till bättre allmän hälsa. Dessutom är kattbädden en lösning för kattägare som vill undvika att få päls på sina möbler. För äldre katter eller katter med ledproblem kan en bädd med extra stöd göra sömnen mer bekväm och lindra eventuell smärta.

I vårt noggranna test av olika kattbäddar har vi utsett Flamingo Basket Krems Round till bästa valet. Denna bädd kombinerar både komfort och stil, vilket gör den till en utmärkt plats för din katt att slappna av och njuta av. Men innan vi dyker djupare in i varför just denna kattbädd står ut från mängden, låt oss titta närmare på vad som gör en kattbädd till den perfekta viloplatsen för din katt.

Innehållsförteckning

Så gjorde vi testet

Att hitta den perfekta kattbädden kan vara en utmaning, men vi på Husdjursrevyn har gjort jobbet åt dig. Vi har genomfört en omfattande serie tester för att utvärdera marknadens bästa kattbäddar. Här är en steg-för-steg-guide för hur vi gick tillväga med våra tester och utvärderingar.

 • Komfort: Hur mjuk är bädden? Är den tillräckligt vadderad för att ge komfort och stöd till katten?
 • Material: Är bädden tillverkad av hållbara, högkvalitativa material som kommer att hålla länge?
 • Storlek: Passar bädden för alla kattstorlekar? Ger den tillräckligt med utrymme för katten att sträcka ut sig?
 • Design: Är bäddens design attraktiv? Passar den in i de flesta hemmiljöer?
 • Rengöring: Hur lätt är det att rengöra bädden? Är den maskin-tvättbar?
 • Pris: Är priset på bädden rimligt med tanke på dess kvalitet och funktioner?

När vi testat och utvärderat alla aspekter av dessa kattbäddar, har vi sammanställt våra resultat för att hjälpa dig göra ett välinformerat val. Alla kattbäddar har sina fördelar och nackdelar, men vi hoppas att vår guide kommer att göra det lättare för dig att hitta den bästa kattbädden för din fyrbenta vän.

Topplista: Bästa Kattbädd

1. Bäst i test: Flamingo Basket Krems Round

Flamingo Basket Krems Round
Flamingo Basket Krems Round
Bäst i test
Komfort 9.7
Hållbarhet 9.5
Storlek 9.9
Totalt 9.7
Bästa pris
299 kr

Flamingo Basket Krems Round får en hög poäng i vårt test och det är inte svårt att förstå varför. Med avseende på komfort, är denna kattbädd extremt mjuk och vadderad, vilket gör den fantastiskt bekväm för katter i alla storlekar. Dessutom är den tillverkad av plysch, vilket är ett hållbart och högkvalitativt material som kommer att hålla över tid.

I termer av design, utmärker sig Flamingo Basket Krems Round med sitt stilrena och lyxiga utseende. Denna sovplats kommer utan tvekan att passa in i de flesta hemmiljöer, vare sig den placeras på golvet eller i soffan. När det gäller rengöring, behöver vi mer information för att kunna bedöma hur lätt det är att tvätta denna bädd. Vi hoppas dock, med tanke på materialet, att det inte ska vara några större problem.

Priset på 279 kr kan tyckas vara lite högt för en kattbädd, men med tanke på dess kvalitet och lyxiga utseende anser vi att det är ett rimligt pris. Sammantaget är Flamingo Basket Krems Round en fantastisk produkt som erbjuder komfort, kvalitet och stil för din fyrbenta vän.

Fördelar

 • Extremt mjuk och vadderad
 • Tillverkad av hållbart plysch
 • Stilren och lyxig design
 • Passar in i de flesta hemmiljöer
 • Rimligt pris med tanke på kvaliteten

Nackdelar

 • Rengöringsvägledning är oklar
 • Priset kan uppfattas som högt

2. Bästa billiga: Basic Multifunktionell Kattbädd

Basic Multifunktionell Kattbädd
Basic Multifunktionell Kattbädd
Komfort 9.8
Hållbarhet 9
Storlek 9.7
Totalt 9.5
Bästa pris
349 kr

Basic Multifunktionell Kattbädd är en av de bästa kattbäddar vi har testat, och får därför ett högt betyg på 4,5/5. Kattbädden uppfyller alla kriterier för komfort, med både en fluffig plyschsida och en mjuk sammetssida som gör att du kan anpassa bädden efter din katts preferenser. Bädden är tillräckligt vadderad för att ge skön komfort och stöd till katten, oavsett om den är liten, medium eller stor.

I fråga om material och design, är Basic Multifunktionell Kattbädd tillverkad av högkvalitativt och hållbart tyg som ger en lyxig känsla. Dess neutrala grå färg gör att den passar in i de flesta hemmiljöer och dess multifunktionella design lägger till ett extra värde. Storleken på 58 cm när den är utfälld och 42 cm när den är ihopdragen ger tillräckligt med utrymme för katten att sträcka ut sig.

När det kommer till rengöring och pris, är bädden inte bara lätt att rengöra utan också maskintvättbar vilket är en stor fördel för katthushåll. Priset på 349 kr kan tyckas vara lite högt, men med tanke på dess höga kvalitet och funktioner anser vi att det är ett mycket rimligt pris för denna produkt. Vi rekommenderar denna kattbädd för alla kattägare som vill ge sina husdjur en mysig och komfortabel sovplats.

Fördelar

 • Hög komfort med fluffig plyschsida och mjuk sammetssida.
 • Högkvalitativt och hållbart material.
 • Neutral färg passar de flesta inredningar.
 • Multifunktionell design.
 • Lätt att rengöra och maskintvättbar.

Nackdelar

 • Priset kan uppfattas som högt.
 • Passar kanske inte för större katter.

3. Bästa premiumvalet: Trixie Cat Cuddly Bag for Radiator

Trixie Cat Cuddly Bag for Radiator Plush White 45 x 13 x 33 cm
Trixie Cat Cuddly Bag for Radiator Plush White 45 x 13 x 33 cm
Komfort 9.1
Hållbarhet 9.1
Storlek 9.7
Totalt 9.3
Bästa pris
539 kr

Trixie Cat Cuddly Bag for Radiator är en unik och innovativ produkt som erbjuder komfort, värme och tillfredsställelse för katter. Med ett betyg på 4,3/5 har denna kattbädd visat sig vara mycket populär bland kattägare. Komfortnivån är utmärkt med dess mjuka plyschmaterial och tillräckligt utrymme för katten att sträcka ut sig och slappna av. Den är designad för att hänga på elementet, vilket ger en extra värmande effekt under de kalla månaderna.

Materialkvaliteten är hög med en stabil stålkonstruktion och hållbara, tvättbara plyschklädsel. Detta garanterar produktens livslängd och hållbarhet, vilket är en viktig aspekt att överväga vid köp av en kattbädd. Designmässigt är den enkel men funktionell, passar både i moderna och traditionella hemmiljöer. Denna kattbädd är lätt att rengöra tack vare den avtagbara klädseln, vilket gör det praktiskt för kattägare.

Priset på 489 kr kan verka högt för vissa, men med tanke på dess unika design, höga komfort, utmärkta materialval och rengöringsvänlighet anser vi att priset är rimligt. Trixie Cat Cuddly Bag for Radiator erbjuder ett säkert, varmt och bekvämt utrymme där din katt kan trivas. Sammantaget är det en utmärkt investering för din katts välbefinnande och komfort.

Fördelar

 • Hög komfortnivå.
 • Unik och innovativ design.
 • Högkvalitativa, hållbara material.
 • Lätt att rengöra.
 • Ger extra värmande effekt.

Nackdelar

 • Relativt högt pris.
 • Kan vara otymplig att montera.

4. Mest bekväma: Resploot Kattbädd Rund

Resploot Kattbädd Rund 45 cm
Resploot Kattbädd Rund 45 cm
Komfort 8.8
Hållbarhet 9.2
Storlek 9.6
Totalt 9.2
Bästa pris
349 kr

Resploot Kattbädd Rund har ett imponerande betyg på 4,2/5 i vårt test. Bädden utmärker sig främst för dess komfort och hållbara material. Tillverkad av återvunna pet-flaskor, ger denna kattbädd inte bara en miljövänlig lösning utan levererar även en hög komfortnivå som uppskattas av katter. Storleken på 45 cm i diameter gör att den passar katter av alla storlekar, och den är tillräckligt hög (16 cm) för att ge ett mysigt utrymme för katten att koppla av i.

Designmässigt passar Resploot Kattbädd Rund in i de flesta hemmiljöer med sin enkla och stilrena estetik. Den mjuka plysch-känslan tilltalar de flesta katter och gör det till en inbjudande plats för dem att vila och sova på. Vad gäller rengöring är det oklart om bädden är maskintvättbar, men det mjuka plyschmaterialet bör vara relativt lätt att rengöra vid behov.

Priset på 349 kr kan tyckas vara lite högre jämfört med andra kattbäddar på marknaden, men med tanke på produktens överlägsna kvalitet, hållbarhet och miljövänliga material anser vi att priset är rimligt. Den positiva feedbacken från kunder tyder också på att Resploot Kattbädd Rund lever upp till dess löften, och det är därför en investering värd att överväga för din katt's komfort och välbefinnande.

Fördelar

 • Komfortabel och mjuk för katter.
 • Passar katter av alla storlekar.
 • Tillverkad av återvunna pet-flaskor (miljövänlig).
 • Stilren design som passar i de flesta hem.
 • Hög kvalité och hållbarhet.

Nackdelar

 • Oklart om den är maskintvättbar.
 • Priset är relativt högt.

5. Bästa för hyllor: Trixie Ella Cuddly Cave for shelf

Trixie Ella Cuddly Cave for shelf Gray 33 x 33 x 37 cm
Trixie Ella Cuddly Cave for shelf Gray 33 x 33 x 37 cm
Komfort 8.8
Hållbarhet 9.4
Storlek 8.8
Totalt 9
Bästa pris
259 kr

Trixie Ella Cuddly Cave for shelf får av oss betyget 4 av 5 vilket gör den till ett mycket bra val när det kommer till kattbäddar. Dess unika iglooformade design gör att den enkelt kan integreras i heminredningen, snarare än att vara ett fristående element. Detta gör även att katten känner sig trygg och skyddad. Den mjuka textilen är både bekväm för katten och lätt att rengöra, vilket är en stor fördel för husse eller matte.

Storleken på 33 x 33 x 37 cm gör att den passar de flesta kattstorlekar och den ger gott om utrymme för katten att sträcka ut sig i. Bädden är tillverkad i Tyskland vilket ger en indikation på hållbarhet och kvalitet. Dock bör man vara medveten om att bädden inte är maskintvättbar, vilket kan vara ett negativt element för vissa köpare.

Med ett pris på 229 kr, anser vi att Trixie Ella Cuddly Cave for shelf ger mycket bra valuta för pengarna. Dess funktioner och specifikationer motsvarar priset och vi skulle rekommendera denna produkt till alla kattägare som vill ge sin katt en mysig och trygg plats att sova på. I vår bedömning utmärker sig denna kattbädd, och vi är säkra på att din katt kommer älska den!

Fördelar

 • Unik, hemintegrerad design
 • Mjuk, bekväm och lättstädad textil
 • Rymlig för alla kattstorlekar
 • Högkvalitativ tysk tillverkning
 • Väldigt prisvärd

Nackdelar

 • Inte maskintvättbar
 • Kan vara för stor för små hyllor

6. Mest eleganta: Designed By Lotte Cat Home Vilar

Designed By Lotte Cat Home Vilar
Designed By Lotte Cat Home Vilar
Komfort 9.3
Hållbarhet 8.6
Storlek 8.8
Totalt 8.9
Bästa pris
509 kr

Designed By Lotte Cat Home Vilar får en positiv utvärdering för dess komfort och design. Katten har möjlighet att krypa ihop och vila i lugn och ro, vilket ger en känsla av trygghet. Materialet i mjukt sammetstyg är skönt för katten att ligga på och huset är tillräckligt vadderat för att ge komfort och stöd. Designen är stilren och passar in i de flesta hemmiljöer, vilket gör den till mer än bara en bädd för din katt, men även en inredningsdetalj i ditt hem.

När det kommer till rengöring och hållbarhet, kan det dock vara lite mer utmanande. Det finns ingen information om huruvida kattbädden är maskintvättbar, vilket kan göra rengöringen mer besvärlig. Även om materialet verkar vara av hög kvalitet, kan vi inte bekräfta hur hållbart det är på lång sikt. Kattbädden kommer i en storlek, vilket kan vara begränsande för större katter.

Priset på 479 kr ligger i den högre änden jämfört med andra kattbäddar vi har testat. Med tanke på designen och komforten anser vi dock att priset kan vara värt det för de som värdesätter dessa aspekter. Sammantaget får Designed By Lotte Cat Home Vilar ett betyg på 3,9/5 från oss, vilket gör den till ett bra val för de som söker en komfortabel och stilren kattbädd.

Fördelar

 • Ger katten en känsla av trygghet
 • Mjukt sammetstyg för komfort
 • Tillräckligt vadderad för stöd
 • Stilren design
 • Dubblar som en inredningsdetalj

Nackdelar

 • Oklart om den är maskintvättbar
 • Kan vara begränsande för större katter

7. Bästa för värme: Trixie Mimi Blanket Gray

Trixie Mimi Blanket Gray 70 x 50 cm
Trixie Mimi Blanket Gray 70 x 50 cm
Komfort 9
Hållbarhet 9
Storlek 8.4
Totalt 8.8
Bästa pris
99 kr

Trixie Mimi Blanket Gray får ett betyg på 3,8 av 5 i vårt test. Denna mjuka och gosiga filt är tillverkad av plyschtyg, vilket gör den otroligt bekväm för din katt att ligga på. Dess storlek på 70 x 50 cm gör att den passar de flesta katter och ger dem tillräckligt med utrymme att sträcka ut sig. Dock är den kanske inte lika vadderad som en traditionell kattbädd, vilket kan påverka komfortnivån för vissa katter.

Designmässigt är Trixie Mimi Blanket Gray enkel och stilren, vilket gör att den passar in i de flesta hemmiljöer. När det kommer till rengöring, är det något av en nackdel att filten rekommenderas att handtvättas istället för att maskintvättas. Detta kan vara tidskrävande för vissa ägare. Men å andra sidan, filten uppfyller sitt syfte att skydda möbler från päls och smuts mycket väl.

Det bästa med denna produkt är tveklöst dess pris. För endast 89 kr får du en lyxig fleecefilt som kan höja mysighetsnivån i din katts bädd. Trots några mindre nackdelar, tycker vi på Husdjursrevyn att Trixie Mimi Blanket Gray ger ett bra värde för pengarna och är ett ekonomiskt alternativ för de som söker en bekväm sovplats till deras katt.

Fördelar

 • Mjuk och gosig plyschtyg
 • Storlek passar de flesta katter
 • Enkel och stilren design
 • Effektivt skydd för möbler
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte lika vadderad som traditionell kattbädd
 • Rekommenderas till handtvätt

Hur hittar man den bästa kattbädden?

Att hitta den bästa kattbädden kan vara en utmaning, med tanke på det stora utbudet av olika stilar, material och prisklasser som finns tillgängliga på marknaden. Det är viktigt att tänka på din katts individuella behov och preferenser, samt att överväga några viktiga faktorer för att säkerställa att du gör det bästa valet för din fyrbenta vän. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du ska välja en kattbädd:

Material

Materialvalet i en kattbädd är viktigt både för komfort och hållbarhet. Bädden bör vara tillverkad av material som är mjuka och bekväma för din katt att ligga på, men också hållbara nog att stå emot klor och tuggande. Det är också en bra idé att leta efter material som är lätta att rengöra, eftersom katter kan vara mycket noggranna med renlighet. Vissa bäddar kan till och med maskintvättas, vilket gör dem extra praktiska för upptagna kattägare.

Storlek

Storleken på kattbädden är också avgörande. Din katt bör kunna sträcka ut sig bekvämt i bädden utan att hänga över kanterna. Om din katt är en kattunge eller en mindre kattras kan en mindre bädd vara tillräcklig, men för större katter eller de som gillar att sträcka ut sig kan en större bädd vara ett bättre val. Tänk även på att vissa katter gillar att dela bädd med sina kattkompisar, så om du har mer än en katt kan det vara värt att överväga en större bädd.

Form

Formen på kattbädden kan också påverka hur bekväm din katt finner den. Vissa katter föredrar en rund eller oval form som de kan rulla upp sig i, medan andra kan föredra en rektangulär bädd där de kan sträcka ut sig. Det finns också kattbäddar med höga kanter eller tak, som kan ge din katt en känsla av skydd och trygghet.

Komfort

Komforten är naturligtvis en central faktor när det gäller att välja en kattbädd. Katter spenderar mycket av sin tid sovande, så det är viktigt att de har en bekväm plats att göra det. En bra kattbädd bör ha en mjuk och skön dyna, helst fylld med ett material som håller formen över tid. För äldre katter eller katter med ledproblem kan det också vara värt att överväga en ortopedisk bädd med extra stöd.

Design

Även om din katts komfort och välbefinnande alltid bör vara det viktigaste, kan designen på bädden också spela roll. En snygg kattbädd kan bli en fin detalj i ditt hem, och det finns massor av stilar att välja mellan. Från minimalistiska och moderna till roliga och quirky - det finns något för alla smaker.

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig faktor att tänka på. Katter kan vara ganska hårda på sina saker, så det är viktigt att bädden är robust och kan stå emot lite tuff kärlek. Sömmar bör vara starka och materialen bör vara av god kvalitet. Det kan också vara värt att titta efter bäddar med utbytbara delar, så att du kan byta ut en del snarare än hela bädden om något går sönder.

Användarrecensioner

Att läsa användarrecensioner kan ge dig en bra inblick i hur en kattbädd presterar i verkligheten. Andra kattägare kan dela värdefull insikt om bäddens kvalitet, komfortnivå och hållbarhet, samt hur väl den uppfyller deras katters behov. Men kom ihåg att varje katt är unik, så vad som fungerar bra för en katt kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Pris

Slutligen är pris en faktor att överväga. Kattbäddar varierar kraftigt i pris, och medan du kanske lockas att gå för det billigaste alternativet, kan det vara värt att investera lite mer för en bädd av hög kvalitet som kommer att hålla längre och erbjuda mer komfort för din katt. Men kom ihåg att det mest dyra alternativet inte alltid är det bästa, och det finns många prisvärda bäddar där ute som erbjuder stor värde för pengarna.

sovand kattunge

Fördelar med Kattbädd

Kattbäddar är mer än bara en mysig plats för din katt att ta en tupplur. De erbjuder en rad fördelar för både katter och deras ägare. Här är några av de mest betydande fördelarna med att investera i en kvalitativ kattbädd:

 • Ger komfort och värme: En kattbädd ger din katt en bekväm och mysig plats att vila och sova på. Detta är särskilt viktigt för äldre katter eller de med led- eller muskelproblem, eftersom en mjuk bädd kan lindra obehag och smärta. Dessutom ger bädden värme, vilket är viktigt för katter eftersom de har en högre kroppstemperatur än människor och föredrar varmare miljöer.
 • Förbättrar kattens välbefinnande: Att ha en egen plats att koppla av kan bidra till att minska stressnivåerna hos din katt. Detta i sin tur kan bidra till bättre allmän hälsa och beteende. Många katter gillar också att ha en plats där de kan dra sig tillbaka och ha lite ensam tid, vilket en kattbädd ger perfekt möjlighet till.
 • Minimerar päls och dander: Katter fäller hår, vilket kan bli ett problem för kattägare, speciellt för de som har allergier. En kattbädd kan hjälpa till att minska mängden päls och dander som sprids runt i hemmet, eftersom det mesta hamnar i bädden istället för på dina möbler och golv.
 • Skyddar möbler: Katter älskar att klösa, bita och leka, vilket kan skada dina möbler. En kattbädd ger din katt en egen plats att göra dessa saker på, vilket kan bidra till att skydda dina möbler från skador. Dessutom kan en kattbädd hjälpa till att hålla din katt från att sova på oönskade platser, som på din dator eller i din tvättkorg.
 • Lätt att rengöra: De flesta kattbäddar är designade för att vara lätta att rengöra. Många har avtagbara överdrag som kan maskintvättas, vilket gör det enkelt att hålla bädden fräsch och ren. Detta är särskilt viktigt för katter, eftersom de är mycket renliga djur och kanske inte vill använda en bädd som är smutsig eller luktar illa.

Nackdelar med Kattbädd

Trots alla fördelar med kattbäddar, finns det också några potentiella nackdelar att tänka på. Här är några av de mest vanliga utmaningarna som kattägare kan stöta på när de investerar i en kattbädd:

 • Katten använder den inte: En av de mest frustrerande nackdelarna med kattbäddar är att din katt kanske helt enkelt väljer att inte använda den. Katter är kända för att vara kräsna och ibland kan de föredra att sova på en soffa, en svåråtkomlig hylla eller till och med en kartong istället för den mysiga bädden du köpt. Detta kan vara särskilt sant om bädden är ny och inte har doften av katten eller hemmet ännu.
 • Kräver regelbunden rengöring: Även om de flesta kattbäddar är designade för att vara lätta att rengöra, kräver de fortfarande regelbunden tvätt och underhåll. Detta kan vara tidskrävande, särskilt om du har en upptagen vardag. Dessutom kan vissa bäddar vara svåra att tvätta, antingen för att de är för stora för att passa i maskinen, eller för att de innehåller material som inte tål maskintvätt.
 • Kan vara dyra: Medan det finns kattbäddar i alla prisklasser, kan de mer högkvalitativa, hållbara och komfortabla alternativen bli ganska dyra. Detta är särskilt sant för specialiserade kattbäddar, som de som är ortopediska eller självuppvärmade. Även om dessa kan vara värda kostnaden för extra komfort och stöd de erbjuder, kan priset vara en avskräckande för vissa kattägare.
sovande katt2

Hur man använder en Kattbädd

Att använda en kattbädd på rätt sätt kan göra stor skillnad för din katts komfort och välbefinnande. Här är några nyckelfaktorer att tänka på när du introducerar din katt för sin nya bädd:

Placering

Placeringen av kattbädden är väldigt viktig. Katter föredrar ofta höga eller dolda platser där de kan känna sig säkra och observera omgivningen. Placera bädden på en tyst och lugn plats, helst där det finns lite trafik. Undvik platser där det finns mycket ljud, som bredvid en tvättmaskin eller ett tv-rum. Att placera bädden i närheten av en värmekälla kan också vara en bra idé, eftersom katter älskar värme.

Introduktion

När du först introducerar bädden för din katt, kan det vara en bra idé att lägga några av kattens favoritleksaker eller en filt med kattens lukt på bädden för att göra den mer lockande. Ge din katt tid att utforska bädden i sin egen takt och försök inte att tvinga din katt att använda den. Det kan ta tid för katten att anpassa sig till den nya bädden.

Rengöring

Regelbunden rengöring är viktig för att hålla kattbädden fräsch och inbjudande för din katt. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring, som kan variera beroende på material och konstruktion. De flesta kattbäddar har avtagbara överdrag som kan maskintvättas, vilket gör rengöringen enklare. Undvik att använda starka tvättmedel eller sköljmedel, eftersom de kan irritera din katts hud.

Uppdatering

Katter kan bli uttråkade med saker om de inte uppdateras regelbundet. Om din katt inte längre verkar intresserad av bädden, prova att flytta den till en ny plats, lägga till nya leksaker eller använda kattspray för att göra den mer lockande. Om bädden blir slitna eller obehagliga, är det dags att byta ut den.

Observation

Observera din katt noga när de använder bädden. Om de verkar obekväma eller inte använder bädden alls, kanske du behöver prova en annan typ av bädd eller göra några justeringar. Varje katt är unik, och vad som fungerar för en katt kanske inte fungerar för en annan.

Vanliga frågor om Kattbädd

Varför behöver min katt en kattbädd?

Katter spenderar en stor del av sin tid sovande och en kattbädd ger dem en bekväm och skyddad plats att göra det. Det kan bidra till att minska stress, förbättra deras allmänna hälsa och skydda dina möbler från kattens päls och klösande. Dessutom kan en kattbädd hjälpa till att reglera din katts kroppstemperatur, vilket är särskilt viktigt för kattungar, äldre katter och de med hälsoproblem.

Var ska jag placera min katts bädd?

Placeringen av kattbädden bör baseras på din katts preferenser. Många katter gillar höga, tysta och skyddade platser där de kan observera sin omgivning. Undvik högljudda eller högtrafikerade områden. Att placera bädden i närheten av en värmekälla kan också göra den mer lockande för din katt.

Min katt använder inte sin nya bädd, vad kan jag göra?

Katter kan vara motvilliga att använda en ny bädd initialt eftersom den inte har doften av dem eller deras hem. Du kan försöka lägga några av deras favoritleksaker eller en filt med deras lukt i bädden för att göra den mer lockande. Ge dem tid att vänja sig vid bädden och undvik att tvinga dem att använda den.

Hur ofta ska jag rengöra min katts bädd?

Det beror på din katt och bäddens material, men en allmän regel är att tvätta överdraget varannan vecka eller minst en gång i månaden. Om din katt spenderar mycket tid utomhus, eller om bädden snabbt blir smutsig, kanske du behöver tvätta den oftare. Kontrollera alltid tillverkarens tvättinstruktioner först.

Hur stor ska en kattbädd vara?

En kattbädd bör vara tillräckligt stor för att din katt ska kunna sträcka ut sig bekvämt i den. Om din katt gillar att kura ihop sig, kan en mindre bädd vara tillräcklig, men om de gillar att sträcka ut sig, kan en större bädd vara ett bättre val. För katter som gillar att dela bädd med sina kattkompisar, kan en extra stor bädd vara det bästa alternativet.

Kan jag använda en hundbädd som kattbädd?

Det kan du, men det kanske inte är det bästa valet för din katt. Hundbäddar är ofta större och kanske inte ger samma skyddade och mysiga känsla som en kattbädd. Dessutom kan vissa material i hundbäddar vara mindre attraktiva eller mindre komfortabla för katter.

Min katt har allergier, vilket material ska jag välja för kattbädden?

Om din katt har allergier, bör du välja en kattbädd tillverkad av allergivänliga material. Bäddar tillverkade av naturliga material, som bomull, kan vara ett bra val. Det är också viktigt att välja en bädd som är lätt att rengöra, eftersom allergener kan byggas upp i bädden över tid.

Vilken typ av kattbädd är bäst för äldre katter?

För äldre katter eller katter med led- eller muskelproblem kan en ortopedisk bädd vara det bästa valet. Dessa bäddar har extra stöd och mjukt fyllning som kan lindra smärta och obehag. Värmda eller självuppvärmade bäddar kan också vara ett bra alternativ för äldre katter eftersom de kan hjälpa till att lindra ömma leder och muskler.

Testvinnare - Bästa Kattbädd

 • Flamingo Basket Krems Round
 • Basic Multifunktionell Kattbädd
 • Trixie Cat Cuddly Bag for Radiator
 • Resploot Kattbädd Rund
 • Trixie Ella Cuddly Cave for shelf
 • Designed By Lotte Cat Home Vilar
 • Trixie Mimi Blanket Gray
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
40 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu