'Bästa priserna på' Ica Kattförsäkring

ICA veterinärvårdförsäkring

ICA är ett väletablerat märke och är relativt nytt inom djurförsäkringsbranschen. ICA erbjuder djurförsäkringar till ett bra pris och med bra förmåner. ICA kattförsärking är ett av de billigaste alternativen du kan hitta på marknaden idag och försäkringen kan du köpa redan när din kattunge är sex veckor gammal, ingen övre åldersgräns finns.

Pris

Priset på en kattförsäkring varierar alltid och beror på olika flera olika faktorer så som ålder, ras och registrering hos SVERAK. Det absolut lättaste sättet att ta reda på priset för just din katts försäkring är att kontakta ICA direkt. Lättast gör du det via hemsidan där du efter några minuter kan få ett prisförslag.

Vad ingår?

ICA kattförsäkring erbjuder en enda försäkring men där självrisk och ersättningsbelopp kan bestämmas av kunden. Du väljer ersättningsnivå på 30 000 kr eller 60 000 kr. Men oavsett vilken nivå man tecknar så ingår samma förmåner i försäkringen. Många andra försäkringar har varierande täckning beroende på försäkringsbelopp men hos ICA får du alltid samma villkor, ett stort plus!

  • Receptbelagd medicin ersätts helt, upp till ersättningsbeloppet.
  • Ersättning utgår för MR/CT-undersökning.
  • Täcker tandsjukdomen TR/FORL om katten varit försäkrad före två års ålder.
  • 1000 kr ersättning vid avlivning/kremering.
  • Dolda fel ingår om katten varit försäkrad innan fyra månaders ålder samt veterinärbesiktigad utan anmärkning mellan 11 och 16 veckors ålder.
  • Viss bettkorrigering ingår.

Läs mer om vad som ingår i ICA kattförsäkring

Självrisk

Vid upprepade veterinärbesök inom 130 dagar betalas endast den fasta självrisken vilket är väldigt förmånligt då upprepade veterinärbesök snabbt blir kostsamt. Du väljer själv nivå på både den fasta och rörliga självrisken. En hög självrisk innebär en lägre månadskostnad, men kan blir dyrt om försäkringen måste nyttjas ofta. Välj därför självrisk med omsorg.

  • Rörlig självrisk på 15 eller 25 %
  • Fast självrisk på 2000 kr eller 3000 kr

Tilläggsförsäkringar

Utöver livförsäkring så finns det inga tilläggsförsäkringar hos ICA. Det är ovanligt med tilläggsförsäkring till katter men om du är i behov av extra försäkring så rekommenderar vi att läsa på om vad andra försäkringsbolag erbjuder.

Livförsäkring

Livförsärking är den enda tilläggsförsäkringen som du kan välja hos ICA. Den kan tecknas om du redan har ICAs veterinärvårdsförsäkring och om din katt är ID-märkt. Livförsäkringen ger ersättning om din katt avlider eller måste avlivas till följd av sjukdom eller skada. Här utgår två alternativ.

  • Om din katt är en bondkatt, blandras, oregistrerad hos SVERAK och helt utan meriter så kan du försäkra din katt upp till och med 1000 kr.
  • Om din katt är stambokförd och registrerad hos SVERAK kan du försäkra den upp till 10 000 kr.

Observera att du aldrig får högre ersättning än marknadspriset oavsett försäkringsbelopp. När din katt fyller 8 år sänks livförsäkringsbeloppet med 20 % per år fram till dess att din katt blir 13 år då livförsäkringen upphör helt. Livbeloppet sänks aldrig under 1000 kr innan 13 års ålder.

Rabatt

Medlemmar i ICA får bonuspoäng på hela försäkringskostnaden.

Sänkning av ersättningsbelopp

Någon sänkning av ersättning sker aldrig hos ICA. Det är relativt vanligt att ersättningsnivån sänks när katten blir äldre, men hos ICA har du alltid samma ersättningsnivå, förutom på tilläggsvalet livförsäkring.

Karenstid

Vanligtvis föreligger en karenstid om 20 dagar efter det att försäkring har tecknats och innan den kan utnyttjas. Hos ICA finns ingen karenstid och försäkringen går att nyttja från dag ett.