Recension av ICA kattförsäkring

ICA har erbjudit försäkringar under en längre period. Det senaste tillskottet är djurförsäkringar. ICA erbjuder en bra kattförsäkring som uppskattas av många, särskilt tidigare kunder då permien ger ICA-bonus. Det som sticker ut är försäkringens täckning. ICA ger samma täckning på sina kattförsäkringar oavsett vilket ersättningsbelopp du väljer. Vanligtvis så varierar täckningen med ersättningsbeloppet. Du får till exempel sällan ersättning för tandvård och medicin om du väljer det lägsta ersättningsbeloppet hos ett försäkringsbolag. Det här gör att ICA kattförsäkring lämpar sig särskilt väl för den som vill ha ett lågt ersättningsbelopp och därmed ett lågt månadspris. I vår senaste jämförelse av de bästa kattförsäkringarna kom ICA-försäkringen på en tredjeplats.

ICA kattförsäkring erbjuder två olika försäkringsbelopp, men samma täckning! Det här upplägget gör försäkring lätt att förstå och utmärkt för dig som vill ha ett så lågt pris som möjligt. Du kan välja på:

Maximalt 30 000 kr ersättning/år

Maximalt 60 000 kr ersättning/år

Följande ingår alltid:

Det breda täckningen redan när du väljer 30 000 kr som försäkringsbelopp gör att du kan få en omfattande kattförsäkring på en bondkatt för bara 95 kr/månaden. Vi uppskattar verkligen den omfattande täckningen som inkluderar full ersättning för medicin och MR/CT-röntgen. Något som andra försäkringsbolag inte matchar.

Självrisk

Självriskperioden är på 130 dagar, det är förhållandevis kort. Men det finns bolag med kortare självriskperiod, så det är inget dåligt alternativ. Förändringar i den fasta självrisken påverkar priset med några hundralappar om året, beroende på kattras.

Livförsäkring

ICA håller försäkringsvalet simpelt och erbjuder bara en tilläggsförsäkring: livförsäkring. Din katt måste vara ID-märkt för att kunna omfattas av livförsäkringen och den kan tecknas upp till 8 års ålder. Ersättningsbeloppet på livförsäkringen sänks med 20 % per år (minst 1 000 kr) upp till 13 års ålder då livförsäkringen upphör.

Ica_logokatt

Passar ICA kattförsäkring dig?

ICA kattförsäkring passar perfekt för dig som redan är kund hos ICA och därmed erhåller bonuspoäng på hela försäkringskostnaden och för dig som söker en försäkring med lågt ersättningsbelopp. Om du har en bondkatt eller en blandras så kan du få en mycket bred försäkring till lågt pris. Om du har en dyrare raskatt så finns inga höga ersättningsnivåer och inga förmånliga tilläggsförsäkringar.

Erfarenhet av ICA kattförsäkring

Vår erfarenhet av ICA försäkringar är mycket bra. Det är ett lätt företag att ha och göra med. Vi har aldrig haft besvär med vare sig teckning av försäkring eller utbetalning av ersättning. Allt går snabbt och smidigt. Det märks mycket väl att det är ett bolag som är måna om sina kunder. Online så tecknar du försäkrings snabbt och enkelt, du får all information du behöver och kan justera självrisk och tillägg och få prisuppgifter direkt. En nackdel är att de inte erbjuder en live-chatt. Men vi har inte haft några problem att nå fram till kundtjänsten via telefon.

ICA har mestadels fått positiva omdömen på sina försäkringar. Den negativa kritiken handlar oftast om fördröjning med utbetalning och långa telefonköer.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Inte har någon karenstid
  • Samma förmåner oavsett försäkringsbelopp
  • Ger ett omfattande skydd
Nackdelar
  • Har ett högt pris
  • Saknar ersättningsalternativ över 60 000 kr
9.3
Vårt betyg

Rekommenderas!

ICA kattförsäkring är en populär försäkring som erbjuder en bred försäkring till ett bra pris. Passar särskilt bra till dig som redan är ICA-kund eller som har en bond- eller blandsraskatt. Försäkringen är lätt att teckna och förstå.