Recension av Lassie kattförsäkring

Ett av företagen på husdjursförsäkringsmarknaden som inte varit med så länge är Lassie. Som en ny digital ”uppstickare”, grundat 2021, tillför dock företaget något som tidigare saknats på den svenska försäkringsmarknaden, nämligen ett helhetsperspektiv gällande husdjur. Utmärkande för Lassie är nämligen att ditt djur är i fokus. Företaget har valt att utforma sin kattförsäkring i samarbete med veterinärer och experter på området. Tillsammans har man även tagit fram en interaktiv, utbildande app där du samlar poäng som sedan kan omsättas i premierabatter.

Lassie liksom ManyPets försäkringar är normalt sett de kattförsäkringar vi rekommenderar och brukar få högst betyg i vårt årliga test av de bästa kattförsäkringarna

Lassie är alltså ett välkommet tillskott på marknaden. Försäkringarna är lätta teckna, håller ett rimligt pris och går att få mycket omfattande. Med Lassies kattförsäkring kan du räkna hem följande fördelar som alltid ingår:

I dagsläget erbjuder Lassie tre olika nivåer på sin kattförsäkring. Försäkringsbeloppen och innehållet varierar beroende på vilken nivå du väljer att teckna. Den mest grundläggande nivån är Mini, följt av Mellan och slutligen Stor, som är den mest omfattande nivån.

Mini

Alla katter bör ha en försäkring, men det är inte alla ägare som vill betala dyrt för dem. Mini är ett bra alternativ för dig som vill ha det mest grundläggande skyddet för ditt husdjur. Här ingår veterinärvårdsersättning upp till 30 000 kr/år och ersättning för dolda del samt tandsjukdom såsom FORL/TR. Det som inte ingår är bland annat medicin- och rehabersättning.

Mellan

Om du vill ha täckning för betydligt fler eventualiteter än vad Mini erbjuder, bör du överväga att skaffa Mellannivån. Veterinärvårdsbeloppet är 60 000 kr/år och du får även ersättning för sådan som avancerad diagnostik, rehabilitering, medicinering, ordinerat foder och kejsarsnitt. Vi rekommenderar Mellan till dig som vill ha en kattförsäkring från Lassie som är prisvärd och som har en god omfattning.

Stor

För speciella raskatter, utställningskatter, eller katter som du helt enkelt vill ge ett så bra skydd som möjligt, finns försäkringsnivån Stor. Här får du bland annat marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 150 000 kr/år och även en mycket hög ersättning för medicin, kejsarsnitt och diagnostik. Denna frösäkringsnivå passar dig som vill vara helgarderad och som inte vill lämna något åt slumpen.

Självrisk

Självrisken som Lassie tillämpar är indelad i en fast och en rörlig del, såsom hos övriga försäkringsbolag. Självriskperioden är 365 dagar och beroende på vilken självrisk du väljer, så kommer premien att variera. En högre självrisk ger till exempel en lägre premie.

Tilläggsförsäkringar

Den tilläggsförsäkring som finns är en livförsäkring. Denna går att teckna fram till att katten fyller 6 år. Försäkringen upphör vid 13 års ålder. Den ersättning du får lämnas om katten dör, behöver avlivas eller försvinner, alternativt blir stulen. Värt att komma ihåg är att det högsta beloppet som går att teckna är 10 000 kr. Dock maximalt den summa som du gav för katten när du köpte den.

lassie katt banner

Passar Lassie dig?

Vi vill hävda att Lassie passar dig som vill ha en digital kattförsäkring där du kan ha koll på allt i mobilen. Om du dessutom är villig att utbilda dig och vidareutveckla dig inom olika områden rörande kattägarskap, så passar Lassie ännu bättre. Genom att ta del av appens övningar, quiz och information, kan du sänka årspremien med upp till 250 kr/år. I sin helhet gör detta att Lassie kan bli en av de billigare försäkringarna på marknaden, utan att göra avkall på innehållet.

Om du råkar ut för något, eller behöver hjälp, kan du alltid ringa eller chatta med kundtjänsten. Denna är tillgänglig alla dagar mellan 07 och 22. De flesta försäkringsbolag erbjuder inte så förmånliga tider, speciellt inte på helger.

Som en digital aktör kan Lassie pressa priset något och vara mer innovativt än flera av de traditionella försäkringsbolagen. Detta i kombination med att omfattningen är god, gör att Lassie bör passa de flesta kattägare. Ersättningen är dessutom hög och skaderegleringen och utbetalningen snabb.

Erfarenhet av Lassie

I vår egen granskning av Lassie ser vi fördelarna med att företag som detta vågar utmana den etablerade ordningen på marknaden. Genom att Lassie förenklar stegen från tecknande av kattförsäkring till eventuell utbetalning av ersättning, gör att vi ställer oss positiva till utbudet som sådant.

De fördelar vi särskilt väljer att lyfta fram handlar om kundtjänstens mycket trevliga bemötande, den smidiga skaderegleringen, de enkla villkoren som inte skiljer sig åt beroende på ras och omfattningen på försäkringarna. Ersättningsbeloppen är överlag höga, bland de högsta på marknaden.

Bland nackdelarna hittar vi det faktum att det bara finns en tilläggsförsäkring och att denna skulle kunna ingå i försäkringsnivå Stor. Lassie är dock nyetablerat, vilket gör att vi inte drar ned betyget på grund av detta. Nyetablerade företag kan dock upplevas som mer otrygga, i vissa fall. Som kund på försäkringsmarknaden vill man ha trygghet. Återförsäkringsbolaget i Lassies fall är dock ett av världens största försäkringsbolag, vilket ger stabilitet för dig som kund.

Sammanfattningsvis ger vi, sett till ovanstående, Lassie ett högt helhetsbetyg. Det är speciellt omfattningen och att fokus ligger på kattens välbefinnande som vi uppskattar, samt möjligheten till en bra rabatt.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Marknadens högsta ersättningsbelopp
  • Hög ersättning för medicin & rehab
  • Ingen övre åldersgräns för veterinärvård
Nackdelar
  • Mini saknar täckning för avancerad vård
9.7
Vårt betyg

Rekommenderas!

Lassie är det nyaste tillskottet på den svenska kattförsäkringsmarknaden. De erbjuder omfattande försäkringsalternativ till konkurrenskraftiga priser och en innovativ app som låter dig jobba förebyggande med kattens hälsa och samla rabattpoäng.