Recension av ManyPets kattförsäkring

ManyPets försäkrar både katter och hundar. En kattförsäkring hos ManyPets går att teckna i tre nivåer – Bas, Standar eller Premium. Där bas kan kosta så lite som 71 kr/månaden. ManyPets är ett relativt nyetablerat företag och de erbjuder flera unika och intressanta förmåner. Deras försäkringar har blivit väldigt populära och de märks att de strävar efter att uppnå sitt motto ”omfattande skydd till bra priser”. Företaget grundades 2012 och har vuxit rejält, de har kammat hem flera utmärkelser för högst kundnöjdhet och toppar de flesta listor över både populära och omtyckta försäkringsbolag. Även vi har gett dem mycket höga betyg i vår jämförelse av de bästa kattförsäkringarna

Vi har själva haft både hundar och katter försäkrade hos ManyPets och är mycket nöjda med både pris och kundmottagande. Vi rekommenderar varmt ManyPets, dels av egen erfarenhet och genom de tester och jämförelser som vi har själva har gjort samt tagit del av.

Det som skiljer de tre försäkringsnivåerna är försäkringsbelopp, omfattning av veterinärvård samt täckning för tandsjukdomar och rehabilitering.

Premie

Ersättningsbelopp

MR/CT

Medicin & Rehab

Tandvård/FORL (TR)

Bas

30 000 kr/per år

Ingår ej

Ingår ej

Ingår ej

Standard

60 000 kr/per år

Ingår

Medicin ingår
Rehab 6000 kr

Ingår

Premium

140 000 kr/per år

Ingår

Medicin ingår
Rehab 14 000 kr

Ingår

 

Bas

Bas är ManyPets billigaste försäkringsalternativ. Försäkringsbelopp ligger på 30 000 kr och ett enklare försäkringsskydd ingår. Du får ett bra grundskydd till ett mycket bra pris. Den billigaste månadskostnaden ligger omkring 70 kr!

Bas täcker inte tandsjukdomen TR (FORL) och inte rehabilitering, röntgen eller medicin. Det är ett billigt försäkringsalternativ för dig som har en lite tajtare budget eller vars katt har låg skade- och sjukdomsbild.

Standard

Standard är den gyllene medelvägen. Du får ett bra pris och täckningen är imponerande. Det maximala ersättningsbeloppet ligger på 60 000 kr, du får täckning för TR (FORL), röntgen, rehab och medicin. Det är marknadens bästa kattförsäkring enligt oss. Ersättningsbeloppet är högt och allt förutom livförsäkring ingår till en kostnad på runt 100 kronor.

Standard erbjuder också unika förmåner som övriga försäkringsbolag inte har. De ersätter kostnad för ordinerat kattfoder upp till 3000 kr/år. Ordinerat foder är ganska vanligt, bland annat för allergiska katter. En ersättning som är väldigt bra för dig med en känslig katt.

Premium

En hög ersättning är bra då veterinärvård många gånger kan bli kostsamt. ManyPets har inga undantag eller begränsningar gällande kattraser. Försäkringsbeloppet höjs till 140 000 kronor och sänks aldrig. Allt inkluderas i Premium och ersättning för rehab och medicin är generöst.

Ersättning för ordinerat foder ligger på 7 000 kr per år. Det gör Premium till marknadens mest förmånliga försäkring. Billigaste priset på ManyPets Premium ligger på 110 kr/månaden.

Självrisk

ManyPets erbjuder en flexibel och bra självrisk. Det är det enda försäkringsbolaget som erbjuder 0 kr i fast självrisk som alternativ och en självriskperiod på ett helt försäkringsår.

Du väljer mellan 15 % och 25 % i rörlig självrisk. Den rörliga självrisken betalar du alltid och beräknas på mellanskillnaden mellan den fasta självrisken och totalkostnaden. Ju lägre självrisk desto billigare för dig när du nyttjar försäkringen, men månadskostnaden blir något högre.

Det fasta självrisken ligger på 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr. Den högsta självrisken innebär ungefär 200 kronor högre årskostnad, inte jättemycket pengar med andra ord. Så 0 kr i fast självrisk är fantastiskt bra! 0 kr i självrisk kan du bara välja om din katt är under 9 år.

ManyPets ligger i framkant och är marknadsledande med flera förmåner. Deras självriskperiod på ett helt försäkringsår är inget undantag, mer än dubbelt så lång period som övriga försäkringsbolag.

Tilläggsförsäkringar

ManyPets erbjuder tre tilläggsförsäkringar – Pengarna tillbakaTidigare besvär samt Livförsäkring.

Pengarna tillbaka är ett riktigt bra tillval. Du får helt enkelt pengar tillbaka om du inte nyttjar försäkringen. Så om din katt är skadefri ett år så får du tillbaka 20 % på din årliga premie. Det är väldigt generöst och vi rekommenderar det här tillvalet till alla (om du inte har en särskilt hög skade- och sjukdomsrisk på din katt).

Pengarna tillbaka kostar runt 10 kr/mån beroende på katt och försäkringsnivå.

Tidigare besvär innebär att du kan få ersättning på upp till 7 000 kr för besvär som katten har behandlats för tidigare. Det gör det extra lätt att byta till ManyPets. Om din katt har behandlats för en sjukdom eller skada inom de två senaste åren så kan du får ersättning även efter försäkringsbyte.

Tidigare besvär kan du teckna för under 10 kr/mån.

Livförsäkring går att teckna upp till 7 års ålder och ersätter kattens marknadsvärde om den försvinner, blir stulen eller behöver avlivas och om den går bort till följd av sjukdom eller skada. Livförsäkringen ersätter olika belopp beroende på din valda försäkringsnivå.

Premiumnivån inkluderar livförsäkring från början. För Bas och Standard kostar Livförsäkring bara några få kronor extra i månaden.

manypets banner

Passar ManyPets mig?

Bas ger ett grundläggande skydd och kostar väldigt lite, inte mer än runt 70 kronor i månaden. Premium å andra sidan ger marknadens mest omfattande försäkringsskydd, även den till ett förmånligt pris på knappt 200 kronor i månaden om du väljer till alla tilläggsförsäkringar och de bästa självriskalternativen.

Vad som passar dig beror på din katt. Har du en dyr ras? Eller har du en katt med högre sjukdomsrisk? Då är det värt att ha en mer omfattande försäkring. Om du har en vanlig bondkatt eller blandras så kan det räcka med Standard. Då får du tillräcklig täckning för i princip allt som kan hända och ett mycket bra pris. Bas rekommenderar vi inte i första hand då ersättningsbeloppet är lågt och flera bra förmåner saknas.

Standard och Premium gäller i hela EU, Storbritannien, Norge och Schweiz. Perfekt för dig som reser med din katt!

Erfarenhet av ManyPets

Vi har själv mycket god erfarenhet av ManyPets. Försäkringen är både billig och omfattande och lätt att teckna. Det går snabbt och smidigt att få prisinformation direkt på deras hemsida. Du fyller bara i information om din katt och ditt personnummer så är det klart. Då kan du se exakt vad försäkringarna kostar och vilka tillval du kan göra. Kundmottagandet är bra och det har inte varit några problem att komma i kontakt med rätt person och göra skadeanmälan. Utbetalning sker utan problem och vi har själv inget att anmärka. Vi har också tittat på internationella omdömen och kundrecensioner och även där är betygen positiva.

ManyPets har i skrivande stund över 2 000 recensioner på Feefo där kunderna ger ManyPets betyget 4.6/5. Även på andra Recensionssajter får ManyPets positiva omdömen. Det som lyfts fram som särskilt positivt är trevligt bemötande, snabb ärendehantering och tydliga och lättöverskådliga villkor.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Har ett väldigt högt ersättningsbelopp som alternativ
  • Har 0 kr i självrisk som alternativ
  • Ger ersättning för TR (FORL)
Nackdelar
  • Är nya på marknaden
9.4
Vårt betyg

Rekommenderas!

ManyPets har vunnit första plats i många tester och det är inte så konstigt. Bolaget erbjuder ett mycket bra skydd till ett marknadsanpassat pris. De erbjuder flera unika förmåner och har en serviceinriktad och erfaren kundtjänst.