Recension av Moderna kattförsäkringar

När det kommer till försäkringar är Moderna en både populär och stor aktör. Företaget är relativt nyetablerat och strävar efter att bli en seriös utmanare på en på den svenska marknaden. Moderna Försäkringar strävar efter att ge kattägare och katter trygghet livet ut. Detta gör de genom att inte sänka ersättningen på varken veterinärvårdsförsäkringen eller livförsäkringen. Försäkringen är billigare än många andra konkurrenter och Moderna erbjuder väldigt många bra förmåner. Förmåner som till och med kan spara mer pengar på sikt! Även om Modernas försäkringar överlag är bra föredrar vi Lassie och ManyPets kattförsäkringar som också utsågs till de bästa kattförsäkringarna i vår senaste jämförelse.  

Modernas kattförsäkring är uppdelad i tre nivåer: enkel, dubbel och trippel.

Enkel

Enkel omfattar endast veterinärvårdsbehandling till följd av skada eller sjukdom med ett maximalt ersättningsbelopp om 30 000 kr.

Dubbel

Alternativet Dubbel är en mycket bra kattförsäkring på mellannivå. Du får ersättning för veterinärvård på upp till 60 000 kr. Du får också ett försäkringsskydd mot det mesta. Du erhåller ersättning vid MR/CT-röntgen på upp till 7 000 kr, veterinärordinerad medicin på hela försäkringsbeloppet (60 000 kr) och rehabilitering på hela 7 000 kr.

Trippel

I Trippel höjs försäkringsbeloppet till 90 000 kr. Det gör att det här alternativt passar bäst för dig med en dyrare katt, raskatt eller en katt med särskild skade- och sjukdomsprofil. Det maximala ersättningsbeloppet kan också höjas till 120 000 kr för ungefär 10-20 kr extra i månaden. Täckning för MR/CT höjs till 15 000 kr, i övrigt ser ersättningarna ut som under Dubbel.

Självrisk

Som alltid består självrisken av en fast och rörlig del. Det fasta självrisken betalas en gång per självriskperiod. Den rörliga självrisken betalas alltid och beräknas på totalkostnaden. Självriskperioden är hela 365 dagar lång. Det betyder att du kan besöka veterinären flera gånger under ett år men du behöver bara betala den fasta självrisken en gång.

Välj mellan 900 kr, 1 800 kr eller 3 600 kr i fast självrisk. 900 kr är ett mycket lågt alternativ och passar dig om du tror att du kommer att behöva nyttja försäkringen ofta.

Den rörliga självrisken ligger som alltid på 15 % eller 25 %, så ser det ut hos alla kattförsäkringar. En låg rörlig självrisk innebär en högre månadskostnad och vice versa.

Tilläggsförsäkringar

Livförsäkring är det enda tillvalet du kan göra. Försäkringen utgår från marknadsvärdet på katten och ersättningen bli högre om din katt erhåller meriter (vinner utställningar etc.). Det maximala beloppet beror helt på katt och du får själv kontakta kundtjänsten om du vill ha ett annat belopp än standard 1 000 kr.

Moderna_logokatt

Passar Moderna Försäkringar dig?

Moderna passar särskilt bra till dig med raskatt. Dubbel ger ett mycket gott skydd för det mesta och ett högt ersättningsvärde (60 000 kr) som räcker långt. För dig som ställer ut din katt eller har en exklusiv ras så rekommenderar vi Trippel, där du även kan utöka till hela 120 000 kr i ersättningsbelopp.

För dig med bondkatt eller blandras så är Dubbel ett bra alternativ men kan för vissa vara onödigt dyrt. Enkel rekommenderar vi dig som vill ha ett mycket grundläggande skydd.

Erfarenhet av Moderna Försäkringar

Vår Scottish Fold är försäkrad hos Moderna. Vi har försäkringen Trippel som har fungerat mycket bra. Den är så omfattande att man aldrig behöver oroa sig. Med ersättning på upp till 90 000 kr och bra självrisk så känner vi oss trygga.

I skrivande stund har Moderna Försäkringar 3.8 / 5 i betyg på Trustpilot, av 477 omdömen. Det är ett mycket bra betyg! Den positiva kritiken rör snabb hantering, snabb utbetalning och gott bemötande. Den negativa kritiken brukar beröra upplevt orättvisa utbetalningar eller svårigheter att rapportera in ärenden.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Omfattande försäkring
  • Lång självriskperiod
  • Många valmöjligheter
Nackdelar
  • En dyr högsta premie
  • Litet utbud på tilläggsförsäkringar
9.1
Vårt betyg

Rekommenderas!

Moderna Försäkringar är ett mycket uppskattat försäkringsbolag. Kundnöjdheten är hög och deras försäkringar håller hög kvalitet. Priset är högre än hos konkurrenterna men du får verkligen vad du betalar för!