Recension av Lassie hundförsäkring

Bland de nyaste och mest innovativa försäkringsbolagen inriktade mot husdjur hittar vi Lassie försäkring. Företaget grundades 2021 och slog upp dörrarna under sommaren samma år. Det som utmärker Lassie är att upplägget är förebyggande. Tanken är att hundägaren ska få ned sina kostnader för veterinärvård genom att kunna förebygga skador. Detta görs genom att du som hundägare uppmuntras att utbilda dig via Lassies app och genom att gå kurser. Dessa ger sedan poäng som används till att få ned årspremien med upp till 500 kr/år.

Lassie är en digital aktör som rider på vågen av ökat hund- och kattägande i Sverige. Man har även sett att veterinärpriserna har ökat de senaste åren och vill på så vis arbeta förebyggande tillsammans med djurägarna. Med en hundförsäkring från Lassie får du bland annat ta del av följande fördelar:

Lassie erbjuder tre olika hundförsäkringar, med olika försäkringsbelopp och omfattning. Dessa är Mini, Mellan och Stor.

Mini

En grundläggande hundförsäkring ska som ett minimum täcka skador och sjukdomar som faller in under veterinärvårdsersättningen. Mini är Lassies grundläggande nivå som utöver veterinärvårdsersättning på 30 000 kr/år även inkluderar fri kontakt med FirstVet, ersättning för dolda fel och tandsjukdom. Denna nivå inkluderar inte ersättning för sådant som mediciner och rehabilitering.

Mellan

Vissa hundägare nöjer sig säkert med ett grundläggande skydd, men flera vill nog även ha en utökad trygghet i form av en mer omfattande försäkring. Lassies Mellannivå ger dig ett veterinärvårdsbelopp om 60 000 kr/år och den inkluderar även ersättning för bland annat MR/CT-skanning, kejsarsnitt, specialfoder och medicin samt rehab. Med denna försäkringsnivå får du ett mer heltäckande skydd och du slipper att oroa dig för eventuella olyckshändelser eller skador som kan drabba ditt husdjur.

Stor

Den som verkligen månar om sin hund och vill ge den ett mycket omfattande skydd till ett bra pris, kan välja att teckna Lassie hundförsäkring Stor. Denna försäkring inkluderar samma delar som Mellannivån, men ersättningen som betalas ut är betydligt högre. Du får till exempel ett veterinärvårdsbelopp på 150 000 kr/år, ersättning för medicin upp till 150 000 kr och även kejsarsnitt och MR/CT-undersökningsersättning på 150 000 kr.

Självrisk

Likt andra försäkringsbolag, eller försäkringsförmedlare, som vänder sig till hundägare tillämpar Lassie en fast och en rörlig självriskdel. Den fasta delen betalar du en gång per självriskperiod, i Lassies fall en gång per 365 dagar. Den rörliga delen betalar du på summan som är kvar efter att den fasta delen är betald.

Fast självrisk: Mellan 1 500 och 3 500 kr.

Rörlig självrisk: Antingen 15 eller 25 %.

Självriskperioden är 365 dagar.

Tilläggsförsäkringar

Lassie erbjuder i dagsläget en tilläggsförsäkring. Detta är en livförsäkring.

Livförsäkringen fungerar som ett tillägg för alla försäkringsnivåerna. Du kan teckna den från det att hunden är 4 eller 6 år gammal. Den gäller fram till 8, 10 eller 12 års ålder. Att detta varierar beror på vilken ras din hund är. Priset börjar på från 7 kr/mån och den maximala ersättningen som utbetalas är 30 000 kr. Du kan dock inte få en högre ersättning än inköpspriset på hunden.

lassie hund banner

Passar Lassie dig?

Som en helt digital aktör ligger Lassie rätt i tiden och borde passa de flesta. Du sköter dina ärenden via appen eller hemsidan. Om du skulle behöva hjälp kan du vända dig till kundtjänsten som är tillgänglig alla dagar från 07-22.

När det gäller omfattning i relation till pris ser vi att Lassie inte tillhör de absolut billigaste. Samtidigt ger poängupplägget en mycket bra möjlighet att få ned premiekostnaden. Genom att du utbildar dig via det material som appen erbjuder och via olika kurser, kan du lätt förebygga skador och sjukdomar som du annars skulle få gå till en veterinär med. På så vis anser vi att Lassie passar i princip alla och priset går att pressa ned på ett innovativt och nytänkande sätt.

Ersättningen som betalas ut är mycket hög och självriskperioden är lång, endast ManyPets har en lika lång period. Försäkringen gör heller inte skillnad på olika raser när det gäller villkor och du får samma ersättning för skador under hela hundens livstid.

Erfarenhet av Lassie

Vår erfarenhet av Lassie är att försäkringen är mycket enkel att teckna. Du ser tydligt ditt pris för de olika försäkringsnivåerna och prisinformationen tar även hänsyn till lokala veterinärvårdskostnader. Det enda du gör är att fylla i ditt personnummer, så hämtas all information automatiskt.

Även skaderegleringen är enkel. När du gör en skadeanmälan får du snabbt en bekräftelse på att processen har inletts. Några problem med utbetalning av ersättningspengar har vi inte upplevt, tvärtom är bolaget tillmötesgående när det gäller att förstå de problem som hundägare kan drabbas av.

Kundtjänsten är professionell, personlig och tillmötesgående. Vi fick bara trevliga bemötanden när vi kontaktade kundtjänsten angående vår jack russell-tik. En annan del vi uppskattar med Lassie är att försäkringsvillkoren är lätta att förstå och det inte förekommer några dolda avgifter eller klausuler som kan vara försvårande. Lassie hundförsäkring ligger rätt i tiden eftersom fokus ligger på kunden. Du får en lätt och smidig överblick via appen och all skadeanmälan sköts via denna, eller per telefon. Även poängupplägget med quiz, guider och kurser hjälper till att göra dig till en mer välinformerad och -utbildad hundägare.

Nackdelen med Lassie är att försäkringsnivå Stor inte inkluderar en livförsäkring, såsom bland annat ManyPets gör. Självrisken går heller inte att sätta till 0 kr.

Bolaget är också nystartat och det är, än så länge, beroende av tillskott av pengar från investerare. Detta kan bidra till en viss osäkerhet, samtidigt som det är så alla nya startups fungerar.

Sammanfattningsvis ser vi Lassie hundförsäkring som ett mycket bra alternativ för din vovve. Det är smidigt, enkelt och framför allt billigt sett till försäkringens omfattning.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Erbjuder marknadens högsta ersättningsbelopp
  • Hög ersättning för rehab & medicin
  • 365 dagar självriskperiod
Nackdelar
  • Mini saknar ersättning för medicin/rehab
  • En helt ny aktör
9.6
Vårt betyg

Rekommenderas!

Lassie är en nyetablerad försäkringsförmedlare på den svenska marknaden. De satsar på en digital approach som gör deras tjänster lättillgängliga och priser lägre. Lassie sticker ut med deras höga försäkringsbelopp, smarta app och tillgängliga kundtjänst.