Recension av Many Pets hundförsäkring

Many Pets grundades 2012 i Storbritannien och har ganska nyligen kommit till Sverige. Bolaget har snabbt blivit populärt tack vare bra priser och ett unikt utbud av försäkringsskydd. Deras motto är ”omfattande skydd till bra priser” och det är något vi anser att de lever upp till.

Many Pets erbjuder det högsta försäkringsbeloppet och den lägsta självrisken på den svenska marknaden. Så oavsett om du vill köpa en dyrare eller en billig försäkring så kommer Many Pets kunna erbjuda en bra försäkring.

Many Pets delar upp sin hundförsäkring i tre delar; bas, standard och premium. Både försäkringsbelopp och försäkringsskydd varierar med de olika premierna.

Bas

Bas täcker veterinärvård med upp till 30 000 kr per självriskperiod. Det är Many Pets enklaste och billigaste försäkring. I försäkringsskyddet ingår dolda fel och FirstVet. Det är en grundläggande försäkring som är bättre än ingen försäkring alls. Men du får ingen täckning för medicin, röntgen eller tandvård

Standard

Sett till pris och ersättning är Many Pets den bästa hundförsäkringen enligt oss. Du får täckning för veterinärvård på upp till 60 000 kr och ett omfattande skydd. Medicin, tandvård, röntgen och rehabilitering ingår. Även av veterinär ordinerat foder med upp till 3 000 kr per år ingår. Med Many Pets Standard hundförsäkring så får du en riktigt bra försäkring som generellt kostar mindre än konkurrenterna.

Premium

På Premiumnivån hittar vi den absolut bästa hundförsäkringen om vi bara ser till omfattning. Ersättningsbeloppet ligger på 140 000 kr vilket är väldigt generöst. Medicin, rehab, tandvård och röntgen ingår och ordinerat foder med upp till 7 000 kr per år. Med premium får du även en livförsäkring inkluderar med en maxbelopp på 70 000 kr!

Självrisk

Unikt för Many Pets  är självrisken. De erbjuder 0 kr som alternativ i fast självrisk. Och självriskperioden är på hela 365 dagar. Det är mer än dubbelt så lång självriskperiod som de flesta andra försäkringsbolag. 0 kr i självrisk gäller bara om hunden är under 9 år gammal.

Tilläggsförsäkringar

Many Pets erbjuder tre tilläggsförsäkringar: livförsäkring, tidigare besvär och pengarna tillbaka.

Livförsäkring är en tilläggsförsäkring för Bas och Standard. Om du tecknar Premium så får du livförsäkring inkluderat. Livförsäkringen kan tecknas innan hunden fyller 7 år. Ersättningen för livförsäkringen motsvarar marknadspriset (vanligtvis beräknat på inköpspriset). För Bas så ersätter livförsäkringen maximalt 7 000 kr, för Standard är maxbeloppet 10 000 kr och för Premium 70 000 kr.

Tidigare besvär är en tillvalsförsäkring som täcker tidigare problem. Om din hund har varit sjuk eller haft tidigare besvär så kan du få upp till 7 000 kr i ersättning. De tidigare besvären måste vara behandlade, undersökta eller dokumenterade av veterinär inom 2 år. Med tidigare besvär så blir det mer förmånligt om du byter försäkring till Many Pets.

Pengarna tillbaka ger dig 20 % av den årliga kostnaden tillbaka om försäkringen inte har nyttjats under året. Den här tilläggsförsäkringen betalar snabbt tillbaka sig själv om din hund har låg sjukdoms- och skadeprofil.

manypets bannerhund

Passar Many Pets dig?

Försäkringarna Standard och Premium är enligt oss marknadens bästa hundförsäkringar just nu. De erbjuder ett omfattande skydd med höga ersättningsbelopp och till ett mycket bra pris. Bas rekommenderar vi dig som vill ha ett mycket grundläggande skydd. Men om du letar efter en riktgt billig, grundläggande försäkring så är inte Many Pets ditt bästa alternativ, titta istället på till exempel Svedea. För dig med en hundras som har hög skade- och sjukdomsprofil så är Premium ett väldigt bra val. Du får marknadens högsta ersättningsbelopp och ett skydd som inkluderar det mesta som en hund kan råka ut för.

Erfarenhet av Many Pets

Many Pets hundförsäkringar är enkla att förstå och teckna. Hemsidan är lätt att navigera och du får snabbt prisinformation och uppgifter som gäller just dig och din hund. Kundtjänsten kan ibland ta tid att nå, men oftast är det inga problem och vi har fått professionell och serviceinriktad hjälp varje gång. Skadeanmälan kan göras direkt via mail eller telefon, vilket är enkelt och smidigt. Men snabbast utbetalning får du om du ber om direktreglering, då sköter veterinären och försäkringsbolaget saken sinsemellan och du får i efterhand information om självrisk och ev. övrig kostnad.

Many Pets har mottagit flera utmärkelser och vinner ofta olika undersökningstester och får bra omdömen av kunder. Ungefär 75 % ger Many Pets 5/5 stjärnor på Trustpilot. De som är missnöjda med Many Pets har synpunkter på utbetalningar och svårighet att få kontakt med kundtjänsten.


Summering och slutbetyg

Fördelar
  • Har marknadens högsta ersättningsbelopp
  • Har 0 kr självrisk som alternativ
  • Erbjuder längst självriskperiod
Nackdelar
  • Bas saknar ersättning för tandvård/medicin
  • Är ny på den svenska marknaden
9.6
Vårt betyg

Rekommenderas!

Med många unika förmåner som 0 kr i självrisk, inga rasbegränsningar och högt ersättningsbelopp så utmärker sig verkligen Many Pets. Bolaget blir allt mer populärt och de får bra betyg i kundundersökningar och deras pris är väldigt konkurrenskraftiga