Kattgodis - De 10 bästa kattgodisen 2021

Katter behöver, precis som människor, få något gott från tid till tid. Kattgodis är utmärkt för dessa tillfällen, eller när du vill belöna katten eller kanske bjuda på ett enklare mellanmål. Godis till katter kommer i en mängd olika former och smaker och kan bestå av väldigt olika ingredienser. Vilket godis du väljer handlar ytterst om vad din katt tycker om, är det knapriga små bitar av fisk eller smaskiga mjuka bitar av kött som är favoriten? I artikeln berättar vi allt du behöver veta om kattgodis och redovisar våra testvinnare!

Innehållsförteckning

Vilket är det bästa kattgodiset 2021?

Vi har testat 10 olika typer av kattgodis. Urvalet är baserat på marknadsundersökningar där vi tittat på populära produkter i butiker och hört oss för på forum och grupper. Godiset har sedan testats av flera katter som själva fått genomföra smakprov. Vi tittar givetvis extra noga på innehåll, tillverkning och övriga punkter som frakt, tillverkningsland och hållbarhet.

Läs mer: Vilket klösträd kommer min katt att tycka om?

Dogman Pillows Kyckling Tranbär 75g
Dogman Pillows Kyckling Tranbär 75g
Bäst i test

1. Dogman Pillows Kyckling Tranbär 75g

9,8/10
Storlek
75 g
Pris / g
0,45 kr
Proteinkälla
Lax
Till butik
34 kr
Läs mer

Dogman är kända för sitt stora sortiment av olika produkter för hundar och katter, och sitt förmånliga pris! Dessa kattgodisar är utmärkta att använda som träningsgodis. Denna smidiga burk kattgodis finns i flera olika smaker och varianter, så det finns definitivt en sort som kommer falla din katt i smaken! Kattgodiset är vitaminberikat och har ett hårt lager och mjuk fyllning. Det är bara att skaka på burken så kommer katten komma springandes illa kvickt!

Läs mer
Orijen Treats Original 35g
Orijen Treats Original 35g

2. Orijen Treats Original 35g

9,7/10
Storlek
35 g
Pris / g
1,69 kr
Proteinkälla
Kyckling & kalkon
Till butik
59 kr
Läs mer

Orijen är ett väletablerat märke och är kända för sina fantastiska foder. Som tur är har de också ett sortiment av kattgodis som är helt oemotståndligt för katter! Detta frystorkade kattgodis blev favoriten hos våra produkttestare. Orijen har olika sorter av sitt kattgodis, men det var deras original som gjorde särskild succé. Deras kattgodis har 100% kötthalt och innehåller endast färskt kött från kyckling, kalkon och flundra. Kattgodiset är även helt spannmålsfritt och kommer i en förslutningsbar påse. Detta är ett kattgodis som passar de mest kräsna och mest känsliga magar!

Läs mer
Dreamies Lax
Dreamies Lax

3. Dreamies Lax

9,5/10
Storlek
60 g
Pris / g
0,33 kr
Proteinkälla
Lax
Till butik
20 kr
Läs mer

Dreamies är en bäst-säljare som är omåttligt populär. De är fria från konstgjorda smak- och luktämnen. De är berikade med fetter, vitaminer och mineraler för din katts bästa. Fisk hör till kattens naturliga kost och uppskattas av de flesta katter. Dreamies är också väldigt billiga jämfört med annat kattgodis.

Bitarna håller sig fräscha länge. Dels är påsen återförslutbar och dels är bitarna hårda på utsidan, vilket håller den mjuka insidan fräsch och god länge.

Läs mer
Stikiz Kyckling
Stikiz Kyckling

4. Stikiz Kyckling

9,1/10
Storlek
15 g
Pris / g
1,00 kr
Proteinkälla
Forell / lax
Till butik
15 kr
Läs mer

Dessa goda, mjuka pinnar har smak av kyckling och lever. De har ett bra näringsinnehåll men antioxidanter och mineraler. Pinnarna kan ges hela eller i mindre bitar, både som godis och som nyttigt mellanmål eller snacks när katten är lite extra sugen! Förpackningen har en smart uppdelning där alla pinnar är förslutna var för sig. De håller sig därför mjuka väldigt länge, förutsatt att du inte öppnat innerförslutningen. Stickiz är fria från färgämnen och är ett bra alternativ till dig som har en stor katt som vill ha lite mer att tugga på.

Pinnarna väger ca 5 g var.

 

Läs mer
Provit Sej
Provit Sej

5. Provit Sej

8,7/10
Storlek
50 g
Pris / g
1,58 kr
Proteinkälla
Sej
Till butik
79 kr
Läs mer

Ytterligare en frystorkad favorit är norska Provit! Som de andra frystorkade varianterna är detta kattgodis av hög kvalitet med sitt 100% naturliga innehåll. Ett särskilt bra kattgodis för känsliga magar och allergier! Dessa kattgodisar passar bra som träningsgodis då de inte kladdar. Om det är något som blivit solklart under detta test är att frysttorkat kattgodis kammar hem stora beundrare ute i kattvärlden!

Läs mer
Applaws Tonfiskfilé
Applaws Tonfiskfilé

6. Applaws Tonfiskfilé

8,6/10
Storlek
30 g
Pris / g
0,63 kr
Proteinkälla
Tonfisk
Till butik
19 kr
Läs mer

Här har vi ett kattgodis som är väldigt speciellt och som särskilt passar som mellanmål! Applaws har tagit fram ett kattgodis som endast innehåller högkvalitativ tonfiskfilé helt utan tillsatser och spannmål. Denna lyxiga smakbit passar för de katter som behöver extra energi eller näring under dagen, eller för den som kräver en stor belöning efter pälsborstning eller kloklippning. Applaws kattgodis passar däremot inte som träningsgodis då det är en färsk filé.

Läs mer
Thrive
Thrive

7. Thrive

Ej betygsatt än
Storlek
20-25 g
Pris / g
3,51 kr
Proteinkälla
Kyckling / fisk
Till butik
79 kr
Läs mer

Thrives kattgodis är också ett frystorkat godis, så näringsinnehållet är mycket bra. Thrives kattgodis kommer i en smidig förpackning och i tre olika smaker, hos våra produkttestare var kyckling en riktigt vinnare! Kattgodiset har endast en naturlig ingrediens, 100% kött, och det finns inga onaturliga tillsatser eller socker. För den som vill överraska sin katt med ett riktigt bra kattgodis är Thrive en perfekt godiskälla!

Läs mer
Trixie Sticks Fisk
Trixie Sticks Fisk

8. Trixie Sticks Fisk

Ej betygsatt än
Storlek
35 g
Pris / g
0,49 kr
Proteinkälla
Lax / forell
Till butik
17 kr
Carpaccio Anka
Carpaccio Anka

9. Carpaccio Anka

Ej betygsatt än
Storlek
20 g
Pris / g
0,55 kr
Proteinkälla
Anka / fisk
Till butik
11 kr
Dentinos Vitamin
Dentinos Vitamin

10. Dentinos Vitamin

Ej betygsatt än
Storlek
50 g
Pris / g
0,32 kr
Proteinkälla
Kött / fisk
Till butik
16 kr

closeup shot kitten with its tongue out isolated white wall

Köpguide - så väljer du det bästa kattgodiset

Alla husdjursägare vill så klart ge det bästa möjliga till sina djur. När det kommer till foder och godis är det särskilt viktigt att produkten håller hög kvalitet. Det bästa kattgodiset ska bara en blandning av smakupplevelse och komplement till kosten, alltså ha ett bra innehåll. Du behöver se till din katts behov för att utse vilket godis som är bäst för just dig. Är din katt senior? Eller har den allergier eller är den extra kinkig? Är nyttigheten och hälsan viktigaste eller kan smaken trumfa ibland? Först ska vi titta på vilka olika typer av godis som finns.

Läs mer: Vilken kattförsäkring passar bäst för mig och min katt? 

Olika typer av kattgodis

Det finns många typer av kattgodis, några av de mest populära är följande.

 • Knapriga bitar - Många katter föredrar torrt och knaprigt godis. De är både goda och roliga att tugga på. Fördelen med torra bitar är att de håller länge och är lätta att förvara, de tenderar också att vara billiga. 
 • Mjuka bitar - Mjuka, köttliknande bitar brukar vara favoriten. De består ofta av en hög helt kött och protein, vilket är hälsosamt och nyttigt för katten. De torkar om de inte förvaras i en återförsluten förpackning. Mjuka bitar passar utmärkt till den lite kinkigare katten.
 • Godis för munhälsan - En två-i-ett kombination där nytta och nöje förenas. Foder och godis som innehåller ämnen för munhälsan blir allt vanligare. Om din katt har tandproblem eller dålig andedräkt så är denna typ av godis perfekt.
 • Speciella behov - Katter som lider av allergier, njurproblem, diabetes eller övervikt behöver anpassningar i kosten. Som tur är finns det idag ett brett sortiment att välja ifrån. Du kan enkelt hitta både gott och billigt godis som passar din katts behov.
 • Rawfood - Rawfood-trenden har nått även kattvärlden och det finns ett stort utbud av godis gjort med organiska ingredienser, fria från kemikalier och tillsatsämnen. Kostar ofta lite mer men brukar tas emot tacksamt av även den kinkigaste kissen och det finns många olika smaker att pröva på.

 • Pinnar/sticks - Kattpinnar ser ut som små avlånga tuggpinnar och även om katten till en början kan vara rätt misstänksam mot dem så brukar de få upp smaken för den om man bryter upp dem i mindre bitar. Ju mer katten tuggar på pinnen desto mer smak får den fram, och det här bli ofta en av de stora favoriterna. 

Leta efter följande...

Det är som sagt viktigt att du hittar kattgodis som är nyttigt, eller åtminstone ofarligt för katten. Bra kattgodis ska vara:

 • Naturligt - innehållet ska bestå av så naturliga ingredienser som möjligt.
 • Nyttigt - hög proteinhalt, tillsatta vitaminer och mineraler.
 • Gott - Det säger sig självt, om katten inte tycker om det så är det knappast godis!
 • Billigt - Priset varierar kraftigt, godis behöver inte ges ofta så lite dyrare godis kan vara värt pengarna om priset matchar kvaliteten.

... med undvik det här

 • Socker
 • För mycket salt
 • Artificiella tillsatser som smaksättare och färgämnen
 • Artificiella konserveringsämnen 

Läs mer: Vilken kattbädd ska jag köpa till min katt?

Vanliga frågor om kattgodis

Vad innehåller kattgodis?

Kattgodis kan innehålla många olika saker, och inte alltid bra saker heller. Det är därför viktigt att kika ordentligt på innehållsförteckningen när du ska köpa kattgodis, du vill inte att din katt ska få i sig onödiga tillsatser. Ovan kan du läsa om olika kattgodis som fått höga betyg tack vare sitt näringsrika innehåll och frihet från skadliga ämnen och tillsatser. Ett bra kattgodis ska innehålla naturliga ingredienser så som färskt kött eller fisk. Frysttorkat kattgodis är därför ett riktigt bra val då dessa kattgodisar som regel har 100% kötthalt.

Hur ofta ska man ge kattgodis?

Det beror på vilken katt som ska få kattgodis. Om en katt har lätt att bli ohälsosamt överviktig bör kattgodis ges i minimal dos och endast då kattgodiset används som ett uppmuntringsverktyg som vid träning, kloklippning eller pälsborstning. Annars har alla produkter en rekommenderad dos per dag som går att hitta på kattgodisets förpackning och det är bäst att följa denna rekommendation. Oftast står det att endast ge ett par bitar om dagen. 

Det är dock du som känner din katt bäst, så länge som din katt mår bra och den inte får kattgodis i absurda mängder så kommer den inte att ta någon skada. Tänk dock en extra gång på vad just ditt kattgodis innehåller, om det är vitaminberikat eller har andra kosttillskott i sig är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen. Med frysttorkat godis som endast innehåller kött är det dock ingen fara om katten äter för många bitar då innehållet är helt naturligt.

Finns det särskilt kattgodis för till exempel dålig andedräkt eller känslig mage?

Det finns många olika kattgodisar som hjälper till med diverse besvär eller bekymmer. Ett exempel är Dogmans Cat Pillows kattgodis som har flera olika varianter, bland annat kan du köpa en burk kattgodis för hårbollar eller för god tandflora. Kattgodis som är bra för känsliga magar är sorter som har så lite tillsatser eller spannmål som möjligt, oftast är frystorkat godis särskilt snällt mot kattmagar. Du kan läsa mer ovan om vår kattgodis-favorit från Orijen som är ett riktigt bra kattgodis för katter med känslig mage.

Testvinnare - Bästa Kattgodis

 • Dogman Pillows Kyckling Tranbär 75g
 • Orijen Treats Original 35g
 • Dreamies Lax
 • Stikiz Kyckling
 • Provit Sej
 • Applaws Tonfiskfilé
 • Thrive
 • Trixie Sticks Fisk
 • Carpaccio Anka

Källhänvisning

Hertz - Om kattgodis och fodertillskott samt vikten av att ge katten dessa med måtta.

Cornell University - Om kattfoder, kattens näringsbehov och konsumtion av kattgodis.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
84 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-02-11 15:21:56

Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu