Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Kloslip hund: Bäst i test 2022

Att ha hund är tidskrävande. Päls ska tvättas och kardas och klor ska klippas. Att klippa klorna på hunden kan vara både tidskrävande och bökigt om du har en hund som inte är samarbetsvillig. Därför behöver du den bästa kloslipen som hjälper dig att smidigt fila till klorna. En kloslip är också perfekt om du är orolig för att klippa i pulpan, eller om pulpan är svår att se. Vi har testat 5 kloslipar och utsett Animigo Kloslip för hund och katt till testvinnare, läs mer om produkterna nedan.

Innehållsförteckning

Vilken kloslip är bäst?

En kloslip är ett elektriskt verktyg som antingen är sladdansluten eller batteridriven. Den slipar, likt ett mjukt sandpapper, ner klorna vilket resulterar i en jämn och fin klo. Vi har undersökt följande punkter när vi rangordnat de mest populära klosliparna:

 • Ljudvolym – En anledning till att välja kloslip över klotång är ju att göra det mindre obehagligt för hunden, därför är det viktigt att ljudvolymen är så låg som möjligt.
 • Vibration – En bra kloslip ska låta lite men också ha en låg vibrationsfrekvens. En vibrerande kloslip bli både jobbig att arbeta med och kan göra din hund nervös och orolig.
 • Batteritid – God batteritid är ett måste, så du hinner slipa ner alla klorna innan du behöver ladda igen.
 • Effekt – En kloslip ska vara lätt att använda och snabbt slipa ner klorna med en precision som gör att du inte behöver oroa dig över att komma åt pulpan.

Animigo Kloslip för hund och katt
Animigo Kloslip för hund och katt
Bäst i test

1. Animigo Kloslip för hund och katt

9,7/10
Hastigheter
2 st
Sladdlös
Ja
Antal sliprullar
1 diamantslip
Till butik
329 kr
Läs mer
Fördelar
 • Diamantslip
 • Anpassningsbar efter klostorlek
 • Låg ljudnivå
Nackdelar
 • Inga nämnvärda

Den populära kloslipen från Animigo kommer med många fördelar gentemot sina konkurrenter. Här har man satsat på en kloslip som inte bara gör ett utmärkt jobb med att slipa klon, men som också håller en låg ljudnivå om 50 dB. Tack vare tre olika stora öppningar för klor, och med en slipsten i diamant är det här en kloslip som passar alla hundar och katter med en utmärkt hållbarhet. Modellen är sladdlös vilket underlättar rejält, och går enkelt att ladda via en USB port. Animigos kloslip rekommenderas starkt. 

Läs mer
Moser kloslip
Moser kloslip

2. Moser kloslip

9,4/10
Hastigheter
2 st
Sladdlös
Ja
Antal sliprullar
4
Till butik
475 kr
Läs mer
Fördelar
 • Populär produkt
 • Anpassningsbara slipar
 • Slipar åt både höger och vänster
Nackdelar
 • Inga nämnvärda

Mosers kloslip är en populär kloslip som gör slipandet enkelt. Du kan välja om du vill slipa åt höger eller vänster och det finns två hastigheter att välja mellan. Slipen är relativt tyst och har även en spotlight om det är svårt att se kring klon på din hund (eller katt). Den är helt sladdlös och drivs på 2 AA batterier, där de första ingår i paketet. Att slipen kan roteras åt båda hållen underlättar i flera fall slipandet då det kan anpassas utefter behov. Helt enkelt en mycket kapabel slip.

Läs mer
Integritetspolicy
Integritetspolicy
Bästa premiumvalet

3. Integritetspolicy

9,4/10
Hastigheter
2 st
Sladdlös
Ja
Antal sliprullar
2
Till butik
789 kr
Läs mer
Fördelar
 • Lång batteritid
 • Tyst
 • Kraftfull
Nackdelar
 • Relativt dyr

Andis kloslip är en stark och effektiv kloslip som passar alla sorters klor. Kloslipen är sladdlös med batteritid om ca 3 timmar, men kan också användas tillsammans med sladd för att man aldrig ska behöva vänta på laddning. Motorn är tyst och kraftfull, och det följer med två slipstenar för både grov- och finslipning. 

Läs mer
Oster kloslip
Oster kloslip

4. Oster kloslip

9,3/10
Hastigheter
2 st
Sladdlös
Ja
Antal sliprullar
3
Till butik
299 kr
Läs mer
Fördelar
 • Prisvärd
 • 4 skyddskåpor med olika stora kloöppningar
Nackdelar
 • 4 AA batterier krävs

Med Oster kloslip får man mycket slipning för pengarna. Kloslipen är sladdlös och drivs med hjälp av fyra AA batterier. Kloslipen kan ställas in för att slipa i två olika hastigheter, och tillsammans med de fyra olika slipverktygen som hör till garanterar Oster kloslip att slipningen blir perfekt varje gång. För att slipningen ska underlättas ytterligare finns det fyra hål med diameter 3 - 11 mm i skyddskåpan.

Läs mer
INF Kloslip
INF Kloslip
Mest Prisvärd

5. INF Kloslip

8,8/10
Hastigheter
2 st
Sladdlös
Ja
Antal sliprullar
1
Till butik
279 kr
Läs mer
Fördelar
 • 7 timmars batteritid
 • Mycket prisvärd
Nackdelar
 • inga extra sliphuvuden

Är man ute efter en något enklare och billigare modell kan kloslipen från INF vara ett alternativ. Med upp till 7 timmars användning upplevs kloslipen oerhört smidig när man inte efter varje slipning behöver koppla in den för laddning. Kloslipen har en stark motor men tyvärr följer inga extra sliphuvuden med, det kompenseras dock med en tålig slipsten med diamantkorn på toppen. 

Läs mer

man holds paw dog park summer sunset concept friendship teamwork love

Köpguide – så väljer du den bästa kloslipen

Kloslipar blir allt mer populära, det finns ett stort utbud av både kända och mindre kända märken och i flera olika prisklasser. Undersök följande egenskaper när du väljer kloslip.

 • Sliphuvud/slipband – Kloslipar kan utrustas med olika sliphuvuden av olika storlek och grovhet. Välj en kloslip som har sliphuvuden som är anpassade för din storlek; en liten hund behöver ett litet och finkornigt sliphuvud och en stor hund behöver grövre sliphuvud. Slipband är den del som sitter runt sliphuvudet, ibland kan själva bandet bytas ut och ibland så byter du hela sliphuvudet.
 • Ljudnivå – En av de viktigaste faktorerna när du väljer kloslip är ljudvolymen. Hundar som är oroliga eller nervösa kan vara svåra att arbeta med om du har högljudda apparater, det gäller både trimmer och kloslip. Om du har en lättskrämd hund så välj en kloslip så låter minst, det finns flera produkter som är nästintill helt tysta.
 • Vibration – Lika ljudvolymen så är det viktigt att kloslipen inte skakar eller vibrerar när du använder den. Större, sladdanslutna och kraftiga kloslipar tenderar att vibrera mer. Välj då hellre än liten, tyst och vibrationsfri kloslip.
 • Sladd/batteri – Kloslipar drivs ju av el, därför behöver de antingen vara anslutna direkt med en sladd eller drivas av batterier. Sladdanslutna kloslipar är generellt sett kraftigare och kan ju användas i princip hur länge som helst. Batteridrivna kloslipar är smidigare att hantera men behöver laddas och är inte alltid lika kraftiga. Valet är en smaksak.

 

hundtass4

Kloslip eller klotång - vilken är bäst?

Klotänger är ett bra alternativ men kloslipar är väldigt smidiga. Om du har svårt att bestämma dig så kan du ta hjälp av följande lista.

Fördelar med kloslipar

 • fördelBra för oroliga hundar – Om din hund är nervös eller har haft en dålig upplevelse vid kloklippning som gör att den är svår att arbeta med så är kloslipen ett mycket bra alternativ.
 • fördelBra för oroliga ägare – Om du själv är orolig över att klippa pulpan för att klorna är för långa och pulpan därmed har växt eller om klorna är mörka och pulpan svår att se, så är kloslipen också ett väldigt bra redskap.
 • fördelBra för osäkra händer – Om du är ostadig på handen så underlättar kloslipen. De kommer ofta med skydd som gör att päls inte kan fastna i själva sliphuvudet så om du slinter så är riskerna små att du vållar hunden skada. Du behöver heller inte någon större precision för att slipa klorna jämfört med att klippa med klotång.
 • fördelDu får jämna, fina klor – Eftersom kloslipen slipar så lämnar den en jämn och mjuk yta. Du slipper vassa klor och risken för att klo spricker eller skadas är minimal. Lena klor är en stor fördel för både dig och din inredning.
 • fördelLiten risk för skada – Klotänger kan spräcka och skada klon om du har otur. Det kan orsaka hunden obehag även om du inte träffar pulpan. Själva klippet kan också vara obehagligt för hunden och göra ont om den har känsliga klor. Med en kloslip så slipper du all form av potentiellt farlig belastning som klotänger medför.

Nackdelar med kloslipar

 • nackdelDin hund kan fortfarande bli orolig – En hund som fått en dålig upplevelse vid tidigare kloklippning kan fortfarande bli rädd så fort du tar tag i tassen. En kloslip kan också verka skrämmande och spä på oroligheten ytterligare. Vänj hunden sakta med säkert, använd mycket godis och belöning så brukar det till slut gå bra.
 • nackdelPulpan kan fortfarande skadas – Även kloslipen kan komma åt pulpan om du inte är vaksam. Du borde kunna skymta en antydan av pulpan i form av en prick i klon när slipat en bit, det brukar gå att se även på hundar med mörka klor. Även om du kan komma åt pulpan med kloslipen så är det mycket lättare att råka göra det med en klotång.
 • nackdelPriset – Inköpspriset är högre (inte alltid, men oftast) på kloslipar jämfört med klotänger. En kloslip har också kortare livslängd än en klotång, förutsatt att klotången håller hög kvalitet.
 • nackdelOdör och damm – Det kan lukta förvånansvärt illa när du slipar klorna, inte alltid men ibland. Det avhjälps lätt med att slipa utomhus. Då slipper du bry dig om det damm som uppstår vid kloslipningen också.
valp sover

Så använder du en kloslip

Lär dig använda kloslipen korrekt för att göra processen så smidig och säker som möjligt. När du sliper så är det viktigt att följa anvisningarna nedan.

 1. Slipa alltid lite i taget. Det är betydligt lättare att slipa lite oftare än att slipa ner en lång klo. Då slipper du att pulpan växer och själv slipprocessen blir kort och smidig. 
 2. Håll ett bestämt grepp så att du ger tassen ett bra stöd. Men håll inte för hårt så att hunden bli orolig eller får ont.
 3. Håll slipen när sliphuvudet. Om du håller för långt ut så bli precisionen dålig och det är lättare att slinta.
 4. Slipa inifrån och ut. Börja underifrån och gå ut på spetsen, lyft sen och placera slipen längre upp längs ena sidan och slipa igen ut mot spetsen. Runga klospetsen så att den bli jämn och fin. Om du gör det här regelbundet så får du en fin, jämnslipad klo och pulpan drar sig tillbaka.
 5. Se till att hunden är lugn och bekväm. Du kan med fördel ta hjälp av någon första gången så att du bara behöver fokusera på slipningen. Prova att hålla tassen på lite olika sätt, beroende på vad din hund tycker är mest bekvämt.
 6. Sluta klipp när kloslipen blir varm. Kontinuerlig slipning gör att även den bästa kloslipen blir varm. Slipa bara i någon sekund i stöten. Jobba i korta intervaller så håller sig slipen kall längre. En varm kloslip kan överhettas och gå sönder.
 7. Var vaksam på pälsen. Även om din kloslip har ett skydd som gör att päls inte ska fastna i den så finns risken alltid där. Om hår fastnar i det hastig roterande sliphuvudet så kommer din hund att få ont! Ett tips är att använda gamla strumpbyxor och trä över tassen, gör ett litet hål för klon och vips så ligger all päls innanför och bara klon sticker ut!

Vanliga frågor om kloslip till hunden

Hur ofta ska klorna klippas/slipas?

Generellt sett behöver klorna trimmas till ungefär var sjätte vecka. Det beror på hur snabbt klorna växer och hur korta klor du och din hund föredrar. Men oftare än en gång i månaden behöver du inte klippa eller slipa hundens klor.

När är hundens klor för långa?

Ett bra tecken att följa är att om du hör din hunds klor tydligt ta i golvet när den går så är det dags att slipa ner dem. Hundens klor ska inte gå nedanför trampdynan så att de tar i backen när hunden står upp.

Är långa klor farligt för hunden?

Långa klor medför flera dåliga saker. Dels får hunden sämre grepp och glider lättar på glatt golv och får svårare att springa och röra sig. En lång klo kan också skada tassen, om klon tar i backen varje gång hunden tar ett steg så uppstår en stor belastning på hundens tår och tassar. För långa klor påverkar hundens benställning och leder till att ben och leder belastas fel. Det är också svårare att sköta långa klor då pulpan växer ut vilket gör att du inte kan slipa klon kort igen utan att komma åt pulpan. Då får du slipa klon riktigt kort regelbundet så att pulpan drar sig tillbaka, cirka varje eller varannan vecka och däremellan fila klon för att stimulera pulpan att dra sig tillbaka.

Vad gör jag om klon början blöda?

Det är lätt hänt att komma åt pulpan, framför allt innan du blivit van vid kloklippningen. Om hunden inte reagerar kraftigt och blödningen inte är ymnig så är det ingen fara. Stoppa blödningen med blodstopp eller lite bomull. Ett lätt skadad pulpa läker sig själv. Lugna ner hunden och fortsätt slipa resterande klor för att undvika en dålig association till kloslipning. Om det blöder kraftigt eller om du inte får stopp på blödningen så ska du uppsöka veterinär.

Vilken kloslip är bäst?

Vi har utsett Animigo Kloslip för hund och katt till testvinnare. Det är en mycket prisvärd och effektiv kloslip som har starkt batteri och diamantslip.

Gör det ont för hunden att slipa klorna?

Så länge du vänjer hunden och slipar enligt instruktionerna så är det ingen fara för hunden. Kom ihåg att slipa litegrann i taget och tryck inte slipen hårt mot klorna och pressa inte en stressad hunden.

Testvinnare - Bästa Kloslip

 • Animigo Kloslip för hund och katt
 • Moser kloslip
 • Integritetspolicy
 • Oster kloslip
 • INF Kloslip

Källhänvisning

ScienceDirect - Översikt över klons anatomi och klosjukdomar.

Washington State University - Detaljinformation om kloklippning.

SKK - Så klipper du din hunds klor.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Genomsnitt: 4.2 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-09-23 11:09:17